Otrdiena, 24.06.2025, 14:55
Sveicināti Viesis
RSS
Indoķīnas ceļojumi
Taizeme 2015.gada novembris, decembris - Forums
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Foruma moderators: Kurkulis  
Taizeme 2015.gada novembris, decembris
KasparsDatums: Trešdiena, 14.10.2015, 22:36 | Ziņojums # 1
Seržants
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 33
Reputācija: 1
Statuss: Offline
Sveiciens!
Esmu 39 gadus jauns vīrietis no Rīgas, kam ļoti patīk aktīvā atpūta - iet, kāpt, peldēt, lidot utt. :D
Esmu ieplānojis ceļojumu pa Taizemi un varbūt arī kādu kaimiņu valsti. Lidoju uz Bangkoku 7.11.2015. un uzreiz pārlidoju tālāk uz Čiangmai. Ziemeļos ir plānota 1 nedēļas praktizēšanās ar straujūdens kajakiem kopā ar draugu no Rīgas un tad vēl 1 nedēļa tiek provizoriski atvēlēta Taizemes ziemeļu iepazīšanai - kalni, džungļi, tempļi utt. Diemžēl draugs var atvēlēt šim ceļojumam tikai 2 nedēļas un tad viņš dodas atpakaļ uz Rīgu. Bet es viens turpinu savu ceļojumu pa Taizemi, lai iepazītu tās dabu un cilvēkus. Pagaidām vēl precīzs ceļojuma maršruts nav izstrādāts, bet pētu Melnā mājaslapu u.c. info. Sava 40 dienu ceļojuma laikā ir doma aizceļot līdz Siāmas līča austrumu piekrastei, kur it kā ir vientuļākas un klusākas pludmales nekā pretējā krastā, un tur kādu nedēļu izbaudīt jūru un dabu.
Atpakalceļa biļetes uz Rīgu man ir 18.12.2015.
Taizemē būšu pirmo reizi, bet ceļošanā kaut kāda pieredze man ir. Pārceļošanai domāju izmantot visdažādākā veida transportu, lai maksimāli iepazītu vietējo kultūru. Nakšņošanai iespēju robežās doma ir izmantot dažādu viesu namu vai viesmīlīgo saimnieku atvēlētās guļvietas.
Saprotu, ka laika līdz ceļojumam ir palicis ļoti maz, lai kāds vēl tagad speciāli pirktu biļetes un pievienotos manai kompānijai. Bet iespējams ka mani ceļi varētu krustoties ar kādiem līdzīgi domājošiem cilvēkiem, kas jau ir ieplānojuši savu ceļojumu līdzīgos datumos, un mēs vismaz kaut kādu daļu ceļojuma varētu pavadīt kopā.
Ja kādam ir interese, rakstiet! biggrin

Ziņojums rediģēts Kaspars - Trešdiena, 14.10.2015, 22:40

MelnaisDatums: Ceturtdiena, 15.10.2015, 17:48 | Ziņojums # 2
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Sveicieni ceļotājam.... tavs plāns ir labs un cepuri nost..... izmanto to transportu ar ko brauc vietējie.... mēģini izmantot (ja ir iespēja) viesmīlīgo saimnieku atvēlētās guļvietas.... atceries, ka Taizemē ir arī Budistu klosteri, kur vienmēr ir iespēja pārnakšņot..... tusē ar vietējiem un gūsi kalnu ar jaukiem iespaidiem.... vārdu sakot veiksmi tavā pirmajā ceļojumā Taizemē.

Quote Kaspars ()
Saprotu, ka laika līdz ceļojumam ir palicis ļoti maz, lai kāds vēl tagad speciāli pirktu biļetes un pievienotos manai kompānijai

Tur Tev ir taisnība...... būs grūti uz sitiena atrast ceļabiedrus...... pats es atgriežos mājās no Taizemes jau 3.novembrī.....

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

KasparsDatums: Ceturtdiena, 15.10.2015, 21:50 | Ziņojums # 3
Seržants
Paldies Tev, Melnais, par uzmundrinājumu!
Pagaidām vēl cerēšu uz kādu kompanjonu, bet žēl, protams, ka man izpaliek tāda pieredzējuša Taizemes apceļotāja kā Tu kompānija. Ja neatradīšu Latviešus, tad var jau satusēt ar kādiem eiropiešiem kopējā virzienā ceļojot.
Viens jautājums par potēm (neesmu šādu sadaļu forumā atradis, varbūt ir vērts izveidot). Esmu sapotējies pret A-hepatītu un Vēdertīfu.
Vai ir vēl kādas slimības pret ko noteikti vajadzētu sapotēties?
Kā ir ar Malāriju novembrī, decembrī? Vai šajā sezonā malārijas odu jautājums ir aktuāls? Vai vajadzētu dzert tabletes pret Malāriju?
Ja ir laiks, varbūt varētu man nosaukt apskates objektus, ko noteikti nevajadzētu palaist garām manā ceļojumā no Ciang Mai līdz Taizemes dienvidaustrumiem, kur esot skaistas neskartas pludmales un salas (kuru ieteiktu?).

Kaspars

leduszieds7Datums: Piektdiena, 16.10.2015, 13:27 | Ziņojums # 4
Leitnants
Ieraksti: 60
Nu...es arī lidoju uz Taizemi tieši 7.novembrī..ar Finieri..Un uz 5 nedēlām..Es no Bangkokas, kur pavadu 3 dienas, dodos gan uz pretējo pusi, uz leju, uz dienvidiem.Puketa-Similani(3 dienas)-tad KhaoSok nac parka džungļi...tad Railay..tad Koh Tao..Un pa vidu dažādas ekskursijas.
Par potēm- neko tur nevajag. smile
Un cik zinu, malārijas odu jautājums tur nav aktuāls nevienā sezonā.
Pagājušajā gadā, ceļoju 4 nedēļas(un reāli klīdu ne jau pa tūristu takām), pat nevienu pretmoskītu ziedi neizmantoju, reāli nevajadzēja).
Un uzņem visus šausmu stāstus par vēdertīfiem utt vairāk ar smaidu.
biggrin Ēdu uz ielas(viss svaigs un garšīgs), ēdu daudz augļus(un bieži vien nomazgāt tos nesanāca), dzēru bieži vien krāna ūdeni...un mēneša laikā ne reizi nebija vajadzība pēc līdzpaņemtajām tabletēm.
Nu tad- uz tikšanos, tajā pusē, jeb varbūt vienā reisā? tongue

...to,ko esmu redzējusi, man nevar atņemt...

KasparsDatums: Svētdiena, 18.10.2015, 18:55 | Ziņojums # 5
Seržants
Nu super! biggrin
Viens potenciālais ceļabiedrs ir jau atradies!
Cik noprotu tu, Leduszieds7, lidosi ar Finieri pl 12.20, bet es lidoju ar Ukraiņiem (UIA) un reiss ir pl 16.25, tā kā diemžēl vienā reisā nelidosim.
Ja pareizi saprotu, tad Tev Leduszieds7, plāns ir visas 5 nedēļas pavadīt līča rietumu pusē (Puketa utt.). Ja tur ir arī vietas, kur tūristu grupas pārāk nenogurdina ar savu masveidību, tad gan jau es arī varētu kādu daļu ceļojuma pavadīt arī šajā līča pusē.
Bet mums noteikti vajadzētu sazināties (sarakstīties pa tiešo vai sazvanīties).

Kaspars

leduszieds7Datums: Pirmdiena, 19.10.2015, 15:19 | Ziņojums # 6
Leitnants
icecream Nē, tieši mani tūristu bari un viņu vietas neinteresē vispār.Puketa ir tikai kā placdarms tālākajiem braucieniem uz Similaniem un KhaoSok nacionālo parku.Iesaku Tev Koh Ngai saliņu- būs perfekta beztūristu vieta(pagājušogad izbaudiju), iesaku Railay..bet nevis Railay pludmali, bet blakus esošo Thonsai pludmali, kur var nokļūt reāli tikai pa mazu džungļu taciņu.Neiesaku Koh Samui(līcī)..biju...un uzskatu, tā nav vieta, kurai jātērē laiks. dont Šogad līcī došos uz KohTao, izlasiju, sala iekļauta pasaules skaistāko salu sarakstā.Tad jau redzēs.

MelnaisDatums: Otrdiena, 20.10.2015, 09:24 | Ziņojums # 7
Ģenerālisimuss
Quote leduszieds7 ()
Par potēm- neko tur nevajag. smile
Un cik zinu, malārijas odu jautājums tur nav aktuāls nevienā sezonā.

Ļoti precīzi un pareizi. Nekas nav jāpotē un nav jādzer nekādas tabletes...... tas viss atstās iespaidu uz tavu veselību, ja vesels cilvēks sāk lietot zāles... nebūdams slims. .... piedevām tā ir kārtīga ķīmija....

Quote Kaspars ()
Viens jautājums par potēm (neesmu šādu sadaļu forumā atradis, varbūt ir vērts izveidot).

Nav tiesa. Tēmas ir izveidota jau ļoti sen..... tur viss par malāriju ir aprakstīts sīki un smalki. Lūk saites:

http://www.melnais.com/forum/69-131-1

http://www.melnais.com/forum/81-121-1#2546
http://www.melnais.com/forum/55-217-1#649
http://www.melnais.com/forum/69-251-1#820

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

KasparsDatums: Otrdiena, 20.10.2015, 11:01 | Ziņojums # 8
Seržants
Atvaino, Melnais, ka nebiju pamanījis sadaļas par slimībām. wacko
Nebiju izmantojis meklētāju, laikam tas tomēr ir efektīvākais veids kā atrast tieši aktuālo info.
Bet liels paldies par ievietotajām saitēm par konkrēto tēmu. tongue

Kaspars

KasparsDatums: Otrdiena, 20.10.2015, 11:08 | Ziņojums # 9
Seržants
Man viens čoms ceļojot pa Taizemi 2014.gada jūnijā bija saķēris Denges drudzi no kādu moskītu kodumiem.
Čoms nogulēja slimnīcā vairākas nedēļas un pat nokavēja atgriešanās reisu uz Latviju. Pēc tam pirka jaunu biļeti uz Rīgu, bet nu jau - pa dārgo.
Bet pret visu, ko tajā pusē var saķert jau nesapotēsies. Tāpēc piekrītu jūsu nostājai, ka nevajag pārāk satraukties un priekšlaicīgi piesārņot organismu ar ķīmiju.

Kaspars

MelnaisDatums: Trešdiena, 21.10.2015, 09:44 | Ziņojums # 10
Ģenerālisimuss
Quote Melnais ()
Nebiju izmantojis meklētāju, laikam tas tomēr ir efektīvākais veids kā atrast tieši aktuālo info.

Precīzi..... thumb

Quote Kaspars ()
Man viens čoms ceļojot pa Taizemi 2014.gada jūnijā bija saķēris Denges drudzi no kādu moskītu kodumiem.
Čoms nogulēja slimnīcā vairākas nedēļas un pat nokavēja atgriešanās reisu uz Latviju. Pēc tam pirka jaunu biļeti uz Rīgu, bet nu jau - pa dārgo.
Bet pret visu, ko tajā pusē var saķert jau nesapotēsies. Tāpēc piekrītu jūsu nostājai, ka nevajag pārāk satraukties un priekšlaicīgi piesārņot organismu ar ķīmiju.

Un atkal precīzi.... thumb .... pret denges drudzi nav potes...... no manas kompānijas vienā no ceļojumiem viens ceļabiedrs arī noķēra denges drudzi, tas jau notika ceļojumu beigās.... ārstējās jau Rīgā....

leduszieds7Datums: Ceturtdiena, 22.10.2015, 13:17 | Ziņojums # 11
Leitnants
Ja par slimnīcām utt...meklēju, ar atslēgas vārdu" apdrošināšana"..neko neatradu. dry
Jautājums pieredzējušajiem kolēģiem-vai pērkat te, Latvijā, apdrošināsanas polisi ceļojumam?
Vai tas reāli tur strādā, un vai tam ir kāda reāla jēga?

andrianDatums: Pirmdiena, 26.10.2015, 15:38 | Ziņojums # 12
Ģenerālleitnants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 558
Reputācija: 23
Quote leduszieds7 ()
vai pērkat te, Latvijā, apdrošināsanas polisi ceļojumam?
Vai tas reāli tur strādā, un vai tam ir kāda reāla jēga?

swedbank un citadele zelta karte maksā ap 60EUR gadā, tur ir apdrošināšana ne tikai kartes īpašniekam, bet arī viņa ģimenei un ne tikai veselības/dzīvības, bet arī bagāžas, lidojumu aizkavēšanās u.c. gadījumos. Swedbank ir arī ceļojuma atcelšanas un slēpošanas apdrošināšana. Amex vēl neesmu izpētījis, bet Melnajam ir tāda.
Vai strādā - neesmu izmēģinājis, pakši raksta, ka atmaksā..

ChiangMai,ChiangRai,Phuket,Railay,Phi-Phi,Langkawi,Sabah,Cebu,Panglao,Boracay,Palawan,Houay Xai,Bokeo Nam Kan National Park,Beijing,Fihalhohi,Siem Reap,Sihanukville,Koh Rong,Koh Rong Samloem,Kampot, Phnom Penh,Shimla,Manali,Varanasi,Delhi

KasparsDatums: Ceturtdiena, 29.10.2015, 12:47 | Ziņojums # 13
Seržants
AMEX sola, ka viņiem ir tieši tādas pašas fīčas kā Andrian aprakstītās Swedbank un Citadele zelta kartes īpšniekiem.
Arī visai ģimenei un viss pa kruto. Atšķiras noteikti tikai apdrošinājuma summas un citas nianses.
Man pašam ir AMEX gold, un citu apdrošināšanu arī neplānoju pirkt.
Līdz šim gan nav nācies pārbaudīt solītā atbilstību patiesībai (labi, ka tā) biggrin

andrianDatums: Ceturtdiena, 29.10.2015, 17:59 | Ziņojums # 14
Ģenerālleitnants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 558
Reputācija: 23
Citadele jau arī izsniedz to Amex gold..

Tas labi ka nav nācies pārbaudīt :)

Tu slēpo arī?

ChiangMai,ChiangRai,Phuket,Railay,Phi-Phi,Langkawi,Sabah,Cebu,Panglao,Boracay,Palawan,Houay Xai,Bokeo Nam Kan National Park,Beijing,Fihalhohi,Siem Reap,Sihanukville,Koh Rong,Koh Rong Samloem,Kampot, Phnom Penh,Shimla,Manali,Varanasi,Delhi

KasparsDatums: Ceturtdiena, 29.10.2015, 19:41 | Ziņojums # 15
Seržants
Arī slēpoju, vairāk gan snowoju (ar dēli)! wink
Amex gold ir iekļauta arī slēpošanas un dēļošanas apdrošināšana.
... un arī ar straujūdens kajakiem braukāju. Arī tas laikam ir iekļauts, vismaz nekādi izņēmumi nav manīti.

Kaspars

• Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

Copyright MyCorp © 2025
Vietne ir izveidota uCoz sistēmā