Otrdiena, 24.06.2025, 16:14
Sveicināti Viesis
RSS
Indoķīnas ceļojumi
Starppilsētu autobusi Bosnijā un Hercegovinā - Forums
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Foruma moderators: Melnais  
Starppilsētu autobusi Bosnijā un Hercegovinā
MelnaisDatums: Piektdiena, 15.09.2017, 15:59 | Ziņojums # 1
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
Pateicoties aviokompānijai "Wizzair", kura atklājusi lidojumus uz Tuzlas starptautisko lidostu, ir radusies ērta iespēja paviesoties un pabaudīt Bosniju un Hercegovinu. Lieta tikai tāda, ka Tuzlā īpaši darīt nav ko. Manos plānos bija doties tālāk uz Sarajevu un Mostaru. Plāna realizācijā bija divas iespējas - sabiedriskais autobuss vai dzelzceļš. Posmā Tuzla - Sarajeva jautājumi neradās, kaut arī sliedes un dzelzceļa stacija šeit ir, tas viss šeit kā labu laiku jau nefunicē.

Tāda pašlaik izskatās Tuzlas dzelceļa stacija:

Posmā Sarajeva - Mostara it kā pastāv iespēja izmantot dzelzceļu. Sākumā man pat bija tāda doma. Dzelzceļš man liekas ērtāks transporta veids par autobusu. Bet dzīve ieviesa savas korektīvas. Brīdī, kad sāku meklēt kādā veidā visērtāk, un vislētāk ir nokļūt man nepieciešamajās vietās es atklāju sev interesantu lietu. Braucienam ar autobusu uz vienu galu cenas nebūt nav demokrātiskas, bet ja iegādājies biļeti turp un atpakaļ, tad atpakaļceļā tiek piešķirta ļoti garda un laba atlaide. Tā piemēram es izmantoju "GetBayBus" sniegto tiešsaistes iespēju iegādāties biļetes, tad posmā "Tuzla - Sarajeva" uz vienu pusi biļetes cena bija 10 EUR, tad atpakaļ tikai 4 EUR. Dalot kristīgi, tad ceļš vienā virzienā izmaksāja 7 EUR. Precīzi tas bija arī posmā "Sarajeva - Mostara". Lēti nav tik un tā, bet ja ņem vērā, ka viss ceļš vijās pa kalnu serpentīniem, augšā un lejā, tad ir skaidrs, ka degvielas patēriņš ir ievērojams.

Biļetes piemērs:

Iegādājos biļetes posmā "Tuzla - Sarajeva - Tuzla" un "Sarajeva - Mostara - Sarajeva".

Posmā Tuzla - Sarajeva ir jāpievārē tikai 140 km, bet ceļā jāpavada 3 stundas un 15 minūtes. shock
Posmā Sarajeva - Mostara ir jāpievārē 130 km, ceļā jāpavada 2 stundas un 30 minūtes.

Brauciena laiks liecina par smagajiem kustības apstākļiem. Bet, kas grūti transportam, tas labi pasažieriem, jo dod iespēju vērot pasakaini skaistos dabas skatus pa autobusa logu. Kalni, gravas, kalnu upes un tuneļi. Brauciens aizraujošs.

Neliels video ieskats kā notiek brauciens:

Autobusi nav pirmā svaiguma, drīzāk solīdi seniori, bet ceļu vēl pievārē ņipri. Autobusā no servisiem ir bezmaksas internets (pat darbojās), airkondišens. Uzreiz brīdinu, ka tualetes autobusā nestrādā, varbūt citās autobusu kompānijās ir citādi. Tas ir liels mīnuss. Tā kā, gaidot savu autobusu, nesadzeramies kafiju vai alu, čurāt nav kur. Ja paveiksies, tad varēsiet ātri pačurāt kādā no pieturām. Tas, ja autobuss brauks apsteidzot grafiku. Bet uz to cerības mazas.

Interesanta situācija ir Sarajevas autoostā. Tev ir jau nopirkta biļete, bet lai tiktu autoostā ir nepieciešams iegādāties vēl arī ieejas biļeti autoostā crazy Biļetes cena 1 KM. Katrs jūk prātā pa savam.

Vai pērkot biļetes autoostas kasē uz vietas, vai autobusā ir iespējams arī iegādāties uzreiz atpakaļceļa biļetes un tādā veidā izmantot atlaides nezinu. Pērkot autoostā droši vien ka var, pērkot biļeti autobusā droši vien ka nevar.

Tas ir mans variants ceļošanā apkārt Bosnijai un Hercegovinai izmantojot sabiedrisko transportu. Ja kādam ir labāki priekšlikumi kā to darīt, nekautrējamies un dalāmies ar savu pieredzi un informāciju.
Pievienotie faili: 6631466.jpg (82.2 Kb) · 8199892.jpg (76.2 Kb)

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

• Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

Copyright MyCorp © 2025
Vietne ir izveidota uCoz sistēmā