30 dienas-ar rokas bagāžas mugursomu,dienvidtaizeme.
| |
leduszieds7 | Datums: Sestdiena, 20.12.2014, 14:13 | Ziņojums # 1 |
 Leitnants
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 60
Reputācija: 1
Statuss: Offline
| Izturēju,atgriezos,esmu sajūsmā,visiem iesaku. Iesaku kā pašu,pašu (manuprāt labāko) Railay, jeb precīzāk Thon Sai pludmali.Blakus Railay pludmalei,piekļuve tikai caur džungļu taciņu jeb bēguma laikā brienot.Tur es atradu to,pēc kā biju triekusies pāri pus pasaulei-džungļi,klintis,nekrieviska publika,kruto viesu namu ar baseiniem un citām attiecīgajai publikai interesējošaj;am lietām nav-pieejas ar lielajiem čemodāniem vienkārši nav! Tāpēc publika-citādie. Daiveri,kanoē mīļotāji,klinšu kāpēji...kosmopolītiska dredaiņu un trako publika,tikai un vienīgi mugursomnieki.
Cenas demokrātiskas. Es dzīvoju pa 500 TBT dienā. (ņemot vērā,ka tas ir Railey,tad tas ir ļoti labs cipars,un pieklā'jīgs numuriņš,divvietīga gulta,duša,tīrs,moskīti neiekļūst),nosaukums "Garden resort",rezervēšanu sistēmā neatradīsiet,nav.) Uz šo vietu atgriezos pat otreiz,lai pavadītu pēdējās atlikušās 5 dienas,pirms atgriežos Lv.
Neiesaku(vismaz pēc Andamānu piekrastes salām utt)-Samui. Ja redzētas tādas vietas kas daudz,daudz skaistākas-tur (mans viedoklis) nav ko meklēt. Un-novembrī it sevišķi(tur riktīga lietussezona,taaadas tropiskās vētras ka vai nu!),un ja neesi gatavs pārvietoties pa salu(citu iespēju praktiski nav)ar motorolleru,tad vispār neko neredzēsi. Arī ekskursijas(biju Jūras nacionālajā parkā,kas tiek piedāvāts kā galvenā exkursija)-cena 1900 naudiņas,pakalpojums dārgs,kvalitāte neatbist cenai.
Vispār biju-Bangkoka,Koh Nhai(super vieta),Phi-phi(dzīvoju 2 dienas,bet to nevajag darīt,vajag no kaut kurienes,kaut Aonangas vienkārši ņemt exkursiju),jo lai kaut ko redzētu,exkursiju ņemsiet tik un tā,un tās tur labas.Pašā Phi-Phi ko redzēt vien skatu punkts.Uz pārējo tik un tā jāņem exkursija). Biju protams PhangNgas līcī...Ņēmu braucienu no Puketas,zem nosaukuma"Džeimsa Bonda sala",iesaku!!!! Cena bija kaut kur ap 1500 bet tur katra naudiņa sevi attaisnoja! Labākā pirktā exkursija šai braucienā! Brauciet,skatiet.tas ir super! Biju Langkawi-aiztinos nnodzīvojusi pat paredzētās dienas,aizbraucu prom ar kaut kādu satiksmes kuģi,kur biju muļķe,un pārmaksāju 5x! Nopirku biļeti uz sauszemi (Satun)kaut kādā firmas kioskiņā,par 30 ringitiem,pirms atiešanas kasē tirgoja pa 5 ringitiem! Biju nikna uz sevi!Un vēl kuģis pārkondicionēts..salu nost,līdz ar lielu traci izsitu iespēju doties uz klāja,kur sēdēju kopā ar apkalpes džekiem. Par iebraukšan(vīza) samaksāju 1200 TBT(iebraucu vēlu,aizkulties uz pilsēti bija iespējams vien ar vietējo rolleristu),pie ostas naktsmītņu vienkārši nav. Jā,biju arī Džordžtaunā-iesaku!!!Te naktsmītnes neķeriet pirmās ko ieraugiet!Ir ļoti dažāds cenu diapazons.Pat no 28 ringitiem pa nakti.Nu...man patika,teiksim tā,manuprāt viņiem šī izklaides zona ir perfekti izdevusies,ieliekot vienos vārtos Bangkokas KhaosanRoad stiliņam. Tālāk no Buttervorth ar vilcienu devos atpakaļ uz Taizemi. Un te nu ir tas,ko iespējams vētrs katram kam tāda doma prātā,izlasīt. Tātad robežpunkā sākās šovs ne pa jokam! Kad visi bij iztrenkti no vilciena,no tiem,kam bija vajadzīga vīza,tika pieprasīti 1500 TBT. Hmm....man tāda kašķīga daba,un zinot,ka vīza faktiski maksā 1000 TBT nebija vēlmes tik krietni pārmaksāt! Apjautājos kāpec tāds cipars!? Nu tad sākās! Man degunā iebakstija uz nagliņas uzsprausto lapeli,ka lai saņemtu šo vīzu(OAV),-JĀUZRĀDA 10 000 TBT( lai var ar aci ierēdnis apskatīt)! Un tikai un vienīgi TBT. Punkts!!!! Mana čupiņa ar eirikiem viņiem nauda neskaitijās! Nu vārdu sakot,manis dēļ tika aizkavēts vilciens par 2 stundām(priekš Taizemes gan tas esot sīkums),tad no HaiYai atbaruca maiņas punkta cilvēks,samainija manu naudu,un braucām tālāk! Nez....ja man tādas naudas nebūtu,jeb nauda būtu tikai kartē..tad ko? Nez...bankomātu man atvestu? Jeb-deportētu uz letlandi?
Jā,par Bangkokuno lidostas ar treinu faktiski(vismaz man) braukt uz Khaosan Road sanāca neizdevīgi,jāņem nezinātājam no treina stacijas tik un tā tuk-tuks,a tas noplēš muļķim,kurš tur pirmo reizi,cik ienāk prātā. Iesaku uzreiz sameklēt airporta mikriņus,tie ved pa 150 TBT,un nekāda čakara.Un viesnīcu tikai ne uz Khaosan roada un tuvumā ar ne-tur būs tāds troksnis visu nakti,ka par aizmigšanu pat nedomāsies! Ok...paturpināšu vēlāk.Ja kādi jautājumi-droši uz priekšu!
...to,ko esmu redzējusi, man nevar atņemt...
Ziņojums rediģēts leduszieds7 - Sestdiena, 20.12.2014, 14:15 |
|
| |
leduszieds7 | Datums: Sestdiena, 20.12.2014, 15:24 | Ziņojums # 2 |
 Leitnants
| ..OK...paturpinu vēl kaut ko. Puketas iespaidi nu ne sevišķi.Es gan speciāl.lai redzētu īsto)nevis tūristiem domāto) Puketu,apmetos tirgus rajonā. Nu..tad arī redzēju visu ko gribēju. Viesnīca bija laba,viss ok,BET-jau soli aiz tās sliekššna sākās Taizeme ne pa jokam!Smirdoņa....troksnis...pārtika vien tajiešu,ar kuras ēšanu man diez ko tomēr neveicās..man jau nācās elpot nevis caur degunu bet caur muti,lai nerautu uz augšu,kur nu lai es to ēstu...Pāris reizes pamēģinā'ju..bet tomēr neveiksmīgi.Nē,tajiešu (ne tūristiem domātais) ēdiens tomēr nav manējais. Savu angļu valodu šeit(tāpat kā daudzos Taizemes no tūristu takām nost esošajos nostūros)es droši varēju kārt uz nagliņas! Un tas,ja tajietis smaida,un saka"jes,jes",un kaut kur tev rāda teiksim ceļu,tas nebūt nenozīmē,ka viņš vispār kaut o ir sapratis no tava teiktā! Bet turpinot par Puketu-redzēju pa īsto....smags variants. No Puketas lidoju uz Singapūru. Ar AirAsis protams,pa lēto-60 eirii turp atpakaļ. Dzīvoju hostelī pie pašas promenādes... Un biju sajūsmā.... Te nu ir vieta,kuru iesaku visiem,kas vien ir Taizemē jeb tai reģionā. Hostelis 25 eiriki,par hoteli neiet runa...bez 150 nebūs. Dārga zeme,bet tas nu ir to vērts,lai pāris naktis(jo dzīve jau te sākas protams pēc tumsas iestāšanās) te pavadītu. Nokļūšana no lidostas vienkārša,jo metro sistēma.Civilizācija...
Bangkoka-tas nav mans lauciņš. Zelta Budas mani neinteresē....arī tirgošanās ne...Protams,suvenīrus pērciet te,lai gan būs lietas,kuras būs tikai uz salām,šeit vienkārši nav. Bangkokā centīšos neiegriezties,jeb ielidot-un tai pašā dienā tālāk . Jā,no Bangkokas ņēmu exkursiju uz Kwai upi,ta ziloņi.dzelzceļš ,ūdenskritums ...pusstundas kuģojums ar plostiem.. Neiesaku. Es sauktu par haltūru,bet jāredz jau viss. Ziloņi vien ķeksīša pielikšanai...plostošana ar tāda nenopietna. Nu...bet tā ka man bija jāizšškiras,vai pavadīt līdz lidojumam uz Trangu(dienvidi)lieku dienu Bangkokā,vai atrast kādu alternatīvu-šī dienas exkursija tomēr bija labākais laika pavadīšanas veids. Jā,vēl par autobusu-starts no Railay-finišs Bangkoka. 800 TBT(laiva,pāris mikriņi,VIP autobuss),15.00 -05.30 biju Khaosan Road. Ja vajag šo posmu,labs risinājums,vienīgi jāpadomā par apģērbu,jo" slimība" parastā-pārkondicionēti!!!!
Par HatYai-nevajag (VILCIENS)iebraukt vakarā vai naktī. Transports uz pilsētu vienīgi taksometrs(tas ir rollerists,200 TBT),tā stacija ir ellē pa kreisi,kādus padsmit km no pilsētas.
Aonanga-pilna ar krieviem(pat cenas jau norādītas šai mēlē),Puketā TV pat 4 kanāli krievu valodā.....
Brauciet uz mazajām vietām...tur nekā tāda nebūs. Par naudu-man bija reāli tā "naudas josta". Iesaku. Varēsiet daudz mierīgāk justies,nenervozēt par iespējamo palikšanu bez santīma kabatā. Man bija arī apdrošināšana-30 eiriki. Tomēr drošāk,ja rodas kādas reālas problēmas. Par pārtiku-ir forša uz iesmiem ceptās zivteles,arī vistiņas,augļi. Vislabāk tomēr tirgū,būs daudz lētāk. Banānu ķekaru pirku pat par 20 TBT,liels mango-50 TBT. Ūdens-pirku protams,bet tiku dzērusi arī daudzreiz no krāna!!!!! Un dzīva.. Džungļos iepazinos ar vietējā bāriņa džekiem,kas tā arī pateica,ka ledus,ko visi pieraduši kokteiļos tomēr lietot,ir NO KRĀNA!!!! Nu tad...secinājumus izdariet paši.. Ok...pietiks. Ja jautājumi būs,ir daudz ko atbildēt,vienkārši uzjautājiet. Bildes draugos variet apskatīt,nedaudz ir-Aija Dziedātāja.
Ziņojums rediģēts leduszieds7 - Sestdiena, 20.12.2014, 15:29 |
|
| |
Melnais | Datums: Trešdiena, 24.12.2014, 14:10 | Ziņojums # 3 |
 Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
| Pirmkārt, apsveicu ar veiksmīgu ceļojumu! Cik saprotu emocijas ir gana pozitīvas, redzēts un piedzīvots daudz.
Otrkārt, paldies par atskaiti.
Tālāk jau par lietu.....
Quote leduszieds7 (  ) Iesaku kā pašu,pašu (manuprāt labāko) Railay
Piekrītu, ka tā ir viena no labākajām vietām Taizemē.... un vēl vairāk pierītu par Quote leduszieds7 (  ) nekrieviska publika,kruto viesu namu ar baseiniem un citām attiecīgajai publikai interesējošaj;am lietām nav .... + 10
Quote leduszieds7 (  ) Kad visi bij iztrenkti no vilciena,no tiem,kam bija vajadzīga vīza,tika pieprasīti 1500 TBT.
Cik tad daudz beigās samaksāji par vīzu?
Quote leduszieds7 (  ) Nu tad sākās! Man degunā iebakstija uz nagliņas uzsprausto lapeli,ka lai saņemtu šo vīzu(OAV),-JĀUZRĀDA 10 000 TBT( lai var ar aci ierēdnis apskatīt)! Un tikai un vienīgi TBT.
hehehehhehē.... klasiskā aziātu izspiešanas shēma.... nav tāda likuma ka tikai THB, var uzrādīt arī ekvivalentā piemēram $... bet kaut kur jau viņiem bija jāpiesienas par Tavu nekaunību....
Quote leduszieds7 (  ) Jā,no Bangkokas ņēmu exkursiju uz Kwai upi,ta ziloņi.dzelzceļš ,ūdenskritums ...pusstundas kuģojums ar plostiem.. Neiesaku.
Šajā punktā nepiekrītu...... tur ir ļoti jaukas vietas. ekskursiju protams es neņēmu, visu darīju pats.....
Quote leduszieds7 (  ) Par HatYai-nevajag (VILCIENS)iebraukt vakarā vai naktī. Transports uz pilsētu vienīgi taksometrs(tas ir rollerists,200 TBT),tā stacija ir ellē pa kreisi,kādus padsmit km no pilsētas.
Hat Yai centrālā dzelzceļa stacija atrodas pilsētas pašā centrā. Apskaties kartē... pieļauju, ka tumsā pabrauci garām, vai par ātru izkāpi ārā.
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
leduszieds7 | Datums: Piektdiena, 26.12.2014, 15:02 | Ziņojums # 4 |
 Leitnants
| ....ehhhh....sorry(par dzelzceļu un HatYay!!!) Es vienkārši aizdomājos laikam škēršām,un Surathani vietā uzdrukāju HatYai.... Atvainojos par tādu idiotismu! Runa gāja par Surathani staciju,jo devos no turienes uz Samui!
Par to vīzas naudu-nu tad,kad 2 stundas bija vilcienu noturējuši,kā jau teicu,atbrauca(reāli) kaut kāda maiņas punkta darbiniece(teica,ka no HatYai),iebakstija man degunā kaut kādu apliecību(viņu valodā,tātad tā varēja būt ka vai daudzbērnu mātes apliecība )savāca manus eirikus,samainija pēc tāda kursa,kāds viņai likās īstais(par 100 eirikiem 4000). Tad man bija jānoliek rindiņā ierēdņu priekšā 10 štukas,tjipa jāatrāda! Tālāk aizpildiju vīzas anketu,un samaksāju precīzi 1000 TBT! Un vilciens tad atkal devās mierīgi tālāk! Realitāte. Eiriki viņiem bija pie vienas vietas,un ej tu pierādi,ka tā nav likumīgi!
Ziņojums rediģēts leduszieds7 - Piektdiena, 26.12.2014, 15:04 |
|
| |
NuclearBaby | Datums: Svētdiena, 28.12.2014, 15:39 | Ziņojums # 5 |
Ierindnieks
Ieraksti: 16
Reputācija: 0
| Quote leduszieds7 (  ) Jā,par Bangkokuno lidostas ar treinu faktiski(vismaz man) braukt uz Khaosan Road sanāca neizdevīgi,jāņem nezinātājam no treina stacijas tik un tā tuk-tuks,a tas noplēš muļķim,kurš tur pirmo reizi,cik ienāk prātā. Iesaku uzreiz sameklēt airporta mikriņus,tie ved pa 150 TBT,un nekāda čakara.Un viesnīcu tikai ne uz Khaosan roada un tuvumā ar ne-tur būs tāds troksnis visu nakti,ka par aizmigšanu pat nedomāsies!
Ja runa ir par Suvarnabhumi lidostu, tad uz Khaosan Road apkārtni vislētāk un vienkārši sanāks BTS Skytrain līdz Paya Thai (40 TBH) + taksis (mēs 2013.gada rudenī samaksājām 80 TBH). Šis variants ir izdevīgs, ja brauc vairāk kā 1 cilv. Varbūt var arī lētāk ar taksi aizbraukt, jo bijām tur tieši nemieru laikā, un daļa ielu bija slēgtas satiksmei. Bangkokā no takšiem ir jāizspiež, lai brauc pēc oficiālā tarifa. Ne visi labprāt to grib. Tieši blakus Paya Thai stacijai, kur ar eskalatoru nobrauc lejā, ir takšu piestātne. Tuk-tuki Bangkokā ir tikai prikola pēc (manuprāt). Dārgi, lēni, un pie tā izplūdes gāzu daudzuma, kas tur ir uz ceļiem.. Tas tā informācijai, ja nu kādam noder.
|
|
| |
Melnais | Datums: Pirmdiena, 29.12.2014, 11:17 | Ziņojums # 6 |
 Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
| Jūs esat piemirsuši upju satiksmi. Tas ir vislētākais un ātrākais variants, kā nokļūt no jebkuras lidostas līdz Khaosan Road. Braucam ar "BTS Skytrain" zaļo līniju līdz "Saphan Taksin" pieturai. Tā ir pietura pie Čao Praijas upes, kur ir iespēja pārsēsties upes kuģīšos. Tālāk jau par smieklīgām naudiņām ar parastu satiksmes kuģīti braucam līdz Khaosan Road. Ja nemaldos biļete maksāja 12 THB. Sēžamies tajā kuģītī, kurš ir domāts vietējiem, laiva bez karoga. Tūristu laiva maksā 40 THB, ja nekļūdos. Ātri un super lēti. Papildus tā ir arī jauka ekskursija, pa ceļam varam vērot Bangkoku un daudzus wat.
Ja ir vēlme uzzināt kā ātri un lēti pārvietoties pa Bangkoku, tad iesaku palasīt šo atskaiti: http://www.melnais.com/forum/12-222-1
...... ar visu karti un smalku aprakstu, ar ko braukt, cik maksā.......
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
|