Otrdiena, 24.06.2025, 14:44
Sveicināti Viesis
RSS
Indoķīnas ceļojumi
Taizemē 40 dienās no ziemeļiem līdz dienvidiem - Page 2 - Forums
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 2 no 2
  • «
  • 1
  • 2
Foruma moderators: Kurkulis  
Taizemē 40 dienās no ziemeļiem līdz dienvidiem
andrianDatums: Pirmdiena, 16.11.2015, 22:04 | Ziņojums # 16
Ģenerālleitnants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 558
Reputācija: 23
Statuss: Offline
Quote Kaspars ()
Kā redzat, ar bilžu ielikšanu ir problēmas, no 4 bildēm saglabājas tikai viena.

tātad bilde par lielu, vajag zem 80

samazini bildi un parādi to tekilu smile

ChiangMai,ChiangRai,Phuket,Railay,Phi-Phi,Langkawi,Sabah,Cebu,Panglao,Boracay,Palawan,Houay Xai,Bokeo Nam Kan National Park,Beijing,Fihalhohi,Siem Reap,Sihanukville,Koh Rong,Koh Rong Samloem,Kampot, Phnom Penh,Shimla,Manali,Varanasi,Delhi

Ziņojums rediģēts andrian - Pirmdiena, 16.11.2015, 22:06

KasparsDatums: Trešdiena, 18.11.2015, 14:43 | Ziņojums # 17
Seržants
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 33
Reputācija: 1
Ir cilvēki, kam ir paniskas bailes no suņiem.
Ja esat viens no šādiem indivīdiem, tad Taizemes ziemeļos un it sevišķi lauku ciematiņos labāk nerādīties!!!
Suņu te ir vesels lērums, staigā savā nodabā pa apkārtni. Bieži veselos baros.
Tā kā man no suņiem nav bail, tad arī viņi mani neaiztika. Vispār visi viņi ir tādi mierīgi un neitrāli pret cilvēkiem, retu reizi kāds vispār ierējās.
Reizēm savā starpā paķildojās.

Kaspars

KasparsDatums: Trešdiena, 18.11.2015, 15:05 | Ziņojums # 18
Seržants
Vēl viens ieteikums par Chang Mai. Pilsēta ir liela un transporta ir ļoti daudz, bet šeit pat centrā praktiski nav gājējiem paredzētas ietves.
Laikam tieši tāpēc gājēju ir ļoti maz, visi brauc ar roleriem vai sarkanajos Songtau (mikriņš cilvēku pārvadāšanai auto kravaskastē ar jumtiņu).
Bet man patīk staigāt, un pēc dienas es piešāvos.
Ņemot vērā, ka te ir pretējās plūsmas (salīdzinot ar Latviju) satiksme (visi brauc pa ielas kreiso pusi), tad staigāt drošāk ir gar ielas labo malu, tā lai visi brauc tev pretim - tad tu viņus labāk redzi un arī viņi labāk redz tavu seju (it sevišķi tumsā).
Šķērsojot ielas, pat pa gājēju pāreju, neviens transports tevi nelaidīs. Tā kā pašam ir jālavierē starp mašīnām un jānovērtē distancē.

Kaspars

KasparsDatums: Trešdiena, 18.11.2015, 15:24 | Ziņojums # 19
Seržants
Vietējais kukurūzas šņabis (caurspīdīgs), bet vietējie sauc par wiskey <_<
Tas kurš garšo pēc tekilas (attāli saskatāmas līdzības :-) )
Mēģinājumi vēlreiz ielikt bildi (tagad ir samazināta) biggrin .
Pievienotie faili: 4318483.jpg (50.5 Kb)

Kaspars

Ziņojums rediģēts Kaspars - Trešdiena, 18.11.2015, 15:27

MelnaisDatums: Trešdiena, 18.11.2015, 16:10 | Ziņojums # 20
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Quote Kaspars ()
Vietējais kukurūzas šņabis (caurspīdīgs), bet vietējie sauc par wiskey <_<
Tas kurš garšo pēc tekilas (attāli saskatāmas līdzības :-) )

Nav tas nekāds kukurūzas šņabis... tas ir tipisks Āzijas valstu rīsu šņabis... Laosā tas saucas Lao Lao, Taizemē tas saucas lao khao, Japānā tas sauca sakē.... nu un pēc tekilas manuprāt viņš galīgi negaršo.... viņš garšo pēc rīsu kandžas... ir baudīts un dzerts nevienu reizi vien... IMHO ... smacenieks no viņas pamatīgs. Vienreiz neizmazgājām glāzes viesnīcas istabā pēc šīs dziras lietošanas, kad pēc stundām 2 atgriezāmies, tad istabā bija tāds smacenieks shock .... nācās vēdināt ilgu laiku. Kad dzer, tad nejūt tā... biggrin bet piekritīšu, ka dzērienam nav ne vainas.... paģiras otrā dienā principā nav booze

Dzira ir nopērkama pudelēs ar dažādas krāsas etiķetēm.... pamatatšķirība ir dziras stiprumā.... tas ir grādos

Quote Kaspars ()
35 grādi, garšo ~ pēc tekilas, 0,625 l pudele un maksā tikai 100 Bht

kurā zelta veikalā tik dārgi pirkāt? ... parasti pirku lētāk.... biggrin
Pievienotie faili: 7595099.jpg (93.1 Kb)

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

KasparsDatums: Ceturtdiena, 19.11.2015, 18:21 | Ziņojums # 21
Seržants
Paldies par tik pieredzējuša Āzijas apceļotāja izskaidrojumu. Vietējie īsti jēdzīgi nevarēja paskaidrot.
Tiešām pilsētā tās dzēriens ir vēl lētāks, bet džungļu ciematiņā man arī tie 100 Bht likās lēti, it sevišķi uz visā cita alkohola dārdzības fona.
Pirmo gadījās nogaršot 35 grādīgo, tas kurš mānā bildē. Tas bija atdzesēts ledusskapī, un laikam svaigais džungļu gaiss un upes klātbūtne radīja tās patīkamās garšas sajūtas. tongue Citur pārsvarā ir gaišākas krāsas etiķete un tam ir 40 grādi, tas man vairs tik labi neiet pie sirds. Un sliktākais, ka nekur vairs neredzu to ledusskapī.

Kaspars

KasparsDatums: Sestdiena, 05.12.2015, 06:04 | Ziņojums # 22
Seržants
Turpmākajā sadaļā pastāstīšu par dažām pilsētām (apkārtne), kurās esmu pabijis. Par to kādi iespaidi no kuras pilsētas man ir...

Kaspars

KasparsDatums: Sestdiena, 05.12.2015, 06:39 | Ziņojums # 23
Seržants
KHON KAEN.
Šī pilsēta radīja daudz sakoptākas pilsētas iespaidu, kā Chang Mai. Šeit ir ietves, ir miskastes uz ielām, kur iemest savu PVC maisiņu, ar kuriem Taizemē diemžēl neskopojas, dod visam līdzi, vajag vai nevajag.
Ir daudz policijas, kas regulē satiksmi sastrēgumu stundās. Ir tāda kā kārtības sajūta.
Songtau brauc pēc noteiktiem maršrutiem, katram ir numurs, un maksā tikai 8-10 Bht. Chang Mai piemēram, songtau brauc kā pagadās, pēc pasūtījuma un maksā 40, 60, 80 utt Bht.
Vispār pilsētā ir ļoti daudz jauniešu, te esot 3 lielākā universitāte Taizemē, līdz ar to ir liela industrija, kas vērsta uz nakts izklaidi, mūzika, klubi.
Apskates objektu te ir ļoti maz.
Wat Nong Wang, kas ir skaists un atrodas ezera krastā. Tajā var uzkāpt augšā 7.vai 8.stāvā un tad paveras skaists skats uz ezeru un pilsētu.
Esot vēl ārpus pilsētas - King kobra vilage, kur darbojas ar dresētām kobrām, bet es uz to neaizbraucu.
Savādāk pilsētā var tikai tusēt pa klubiem un baudīt nakts uzdzīvi.
Bet galvenais - cilvēki ļoti jauki un atsaucīgi.

Kaspars

Ziņojums rediģēts Kaspars - Sestdiena, 05.12.2015, 18:05

KasparsDatums: Pirmdiena, 07.12.2015, 16:25 | Ziņojums # 24
Seržants
NAKHON RATCHASIMA (tā rakstīts kartē), bet vietējie to sauc KORAT.
Pašā pilsētā ir daudzi tempļi, kuros iegāju tāpat vien garām ejot vai braucot ar skūteru. Dažiem ir apkārt kanāls, kas man patika - templis ir it kā uz salas.
Vēl pašā pilsētā ir skaists parks apkārt ezeram BUNG TA LUA WATER PARK, tur ir ļoti daudz makšķernieku un iespēja izbraukt ar kajaku.
Bet vispār es šajā pilsētā apstājos, lai apskatītu manisprāt galvenos apskates objektus - Khmeru būves, kas gan nav pašā KORAT.
~15 km no Korat ir neliels kheru templis PRASAT PHANOM WAN, kas nav ļoti iespaidīgs, bet pirmajam iespaidam bija ļoti piemērots.

~ 60 km tajā pašā ZA virzienā ir PHIMAI HISTORICAL PARK, kas uz mani atstāja ļoti paliekošu iespaidu. Šie tempļi ir būvēti daudz agrāk (11.gs.) nekā pazīstamā Ayuttaya un galvenais - tie ir būvēti no lieliem smilšakmens bluķiem (Ayuttaya lielā mērā ir būvēta no ķieģeļiem).
Vēl vairāk Khmeru būves ir vēl uz austrumiem, ap BURI RAM, bet man šoreiz nebija pa ceļam.
PHIMAI it kā esot izmantots kā paraugs, makets slavenajam pasaules brīnumam Ankorvat Kambodžā, esot daudz līdzības.
PHIMAI pagaidām nav pa rokai bildes (varbūt ielikšu vēlāk), bet daudz var atrast i-netā.
Lai aizbraukt līdz šiem objektiem izmantoju nomātu skūteru (300 Bht dienā), man ļoti patika būt neatkarīgam no sabiedriskā transporta un braukt kur gribas. Vienīgais - viņi prasa lai ķīlā atstāj pasi. Riskanti, bet nekādas problēmas neradās.
Pievienotie faili: 8252889.jpg (71.5 Kb)

Kaspars

KasparsDatums: Otrdiena, 08.12.2015, 05:54 | Ziņojums # 25
Seržants
KHAO YAI NATIONAL PARK
Lai nokļūtu uz nacionālo parku, kā bāzes pilsētu iesāku izvēlēties PAK CHONG. Šeit es izīrēju skūteru, lai nokļūtu līdz nac.parkam, un varētu brīvi pa to pārvietoties. Nac.parkā attālumi starp dažādiem apskates objektiem ir no 3-20 km, tā kā skūters ir optimāls variants, vietējā transporta tur nav, tikai ar kājiņām.
Nac.parkā pavadīju pilnas 2 dienas ar vienu nakšņošanu, un jāsaka, ka tas man likās pilnīgi pietiekoši.
Tur ir vairāki skaisti ūdenskritumi, skaista daba, džungļu takas un ir iespēja ieraudzīt savvaļas dzīvniekus, pat savvaļas ziloņus (es gan neredzēju). Redzēju pērtiķus, briežus, dažādus putnus. Vairāk dzīvniekus var redzēt agri no rīta, ilgi neguļiet! Bet man visvairāk patika ūdenskritumi.
Ļoti iespaidīgs ir HAEW SUWAT WATERFAL, līdz kuram var pilnīgi piebraukt klāt, bet līdz ar to ir jārēķinās ar daudz tūristiem. Labāk braukt nedēļas vidū, ne brīvdienās.
Otrs ievērības cienīgs ir 150 m augstais (3 pakāpienos) HAEW NAROK WATERFAL. Līdz tam gan ir jābrauc 23 km no Visitors center, bet ir to vērts. Tāpēc arī ir vajadzīgs savs transports. No parkinga ir viegla ~800m gara betonēta taka līdz 1.pakāpei, kas ir 80m augsta. Visi tūristi gāja tikai līdz šai vietai, bet ļoti iesāku aiziet vēl ~1km pa mazu džungļu taciņu līdz nelielam skatu laukumam, kur no vertikālas ~300m augstas klints paveras elpu aizraujošs skats surprised uz ieleju un visu pārējo ūdenskrituma daļu no attālumā.
Šo taciņu var atrast, ja no 1.pakāpes uzkāpj atpakaļ augšā stāvo kāpienu līdz tādai kā apaļai kolonādei, mūra lapenītei, un tad caur šo kolonādi ejot cauri tālāk ir 4-5 pakāpieni un aiziet taciņa. Ja zin un domā loģiski, tad ir ļoti viegli atrodams.
PHA DIEW DIE VIEWPOINT, kas ir augstākajā Taizemes kalnā diemžēl netiku, jo ceļš bija slēgts nogruvuma dēļ.
Nakšņošanai nac.parkā nav lēta, jo nav jau arī lielas izvēles. Bungalo bez AC maksā 800 Bht, bet es biju nedēļas vidū un bija 30% atlaide, 560 Bht.
No PAK CHONG līdz nac.parka Visitors center ir ~ 40km, pa ceļam ~ pa vidu ir viens benzīntanks, tas arī ir pēdējais. Labāk uzpildīties un paņemiet vēl rezervi. Nac.parkā ar lielām grūtībām un pēdējo pili benzīna skūtera bākā man tomēr izdevās atrast večuku LUMTAKO CAMPSITE, kurš tirgoja benzīnu viskija pudelēs (protams par dubultu cenu), bet es biju laimīgs par šo iespēju. biggrin

Kaspars

KasparsDatums: Sestdiena, 12.12.2015, 03:42 | Ziņojums # 26
Seržants
AYUTTHAYA
Visai iecienīts tūristu apskates objekts.
Ģeogrāfiski ļoti interesanta vieta, divu upju satekā un papildus kanālu sistēma rada situāciju, ka pilsētas senais centrs ir it kā uz salas.
Ayutthaya bija ļoti nozīmīga pilsēta savā uzplaukuma laikā. Lielākā daļa tempļu ir būvēti 14-16 gs.
Ļoti daudz tempļu un daudzi arī ļoti forši, bet diemžēl Ayutthaya uz mani atstāja mazāku iespaidu kā Phimai.
Domāju, ka tāpēc, kā Ayutthaya tempļi galvenokārt ir būvēti no ķieģeļiem, bet Phimai templis ir būvēts no milzīgiem akmens bluķiem.
Iesaku izīrēt velosipēdu un to izmantot kā pārvietošanās līdzekļi. Skūters šajā gadījumā nederēs, jo liela daļa objektu ir parkā, kur laikam nebūtu labi braukt ar skūteru.
Iesāku apskatīt pilsētas centru, parku un arī saņemties un nobraukt gar Chao Phraya River ārējo (dienvidu) malu, lai apskatītu Wat Chai Watthanarm kā arī citus tempļus šai upes krastā.

Beigās es ar visu velosipēdu pārcēlos pāri upei ar laivu upju satekas vietā, samaksājot vien 10 Bht.
Pilsētas centra parkā un arī cituviet upē redzēju (laikam) varānus, 2 m garas ķirzakas. Bet diemžēl, lai kā es censtos, nofotografēt pilnā augumā man neizdevās, tikai galva virs ūdens, ļoti uzmanīgi viņi ir.
Pievienotie faili: 0392053.jpg (72.4 Kb)

Kaspars

MelnaisDatums: Svētdiena, 03.01.2016, 21:03 | Ziņojums # 27
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Kur mums Kaspars pazudis? .... vai esi jau mājās vai jāsāk uztraukties par Tevi? smok .

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

• Lappuse 2 no 2
  • «
  • 1
  • 2
Meklēšana:

Copyright MyCorp © 2025
Vietne ir izveidota uCoz sistēmā