Otrdiena, 24.06.2025, 16:44
Sveicināti Viesis
RSS
Indoķīnas ceļojumi
šopings Bangkokā - Forums
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Foruma moderators: Kurkulis  
šopings Bangkokā
JasminaDatums: Svētdiena, 13.11.2011, 14:27 | Ziņojums # 1
Seržants
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 20
Reputācija: 0
Statuss: Offline
Lai gan tas nav mērķis -"šopingot", taču visu laiku visapkārt dzirdu, ka tur viss ir lēti un atpakaļ visi brauc ar lielām somām.Kas tad ir tas ko visi turp brauc pirkt???Esmu tikai par kvalitatīvām lietām, esmu lasījusi, ka tur viss ir tāds aizdomīgas kvalitātes wink Tur ir vairāki lielie šopinga centri, un kurā tad ir vērts iegriezties? vai tās zīmolu preces, ka ir dāŗgi šeit, tiešām ir lētāki tur??tāpēc gribas zināt to ceļotāju domas, kuri bijuši tur vairākkārt.....

MelnaisDatums: Pirmdiena, 14.11.2011, 10:47 | Ziņojums # 2
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Ir tur lēti iepirkties. Labā kvalitātē pārstāvēti visi brendu viltojumi. Ja ir vēlme pēc īstiem brendiem, tad cenas ir zemākas kā pie mums, bet neteikšu ka nu ļoti. Pluss tāds, ka lidostā var saņemt atpakaļ pievienoto vērtību. Ja to izdara, tad jau sanāk tīri ievērojami lētāk. Ja ir interese par PVN atmaksu, varētu uzrakstīt precīzu instrukciju kā, kur to darīt. Saglabājusies mājās brošūriņa ar instrukciju.

Pats nekad nevalkāju brendus, jo uzskatu, ka tā ir tīra naudas izmešana par muļķīgu uzrakstu uz vešiņas. Tikpat kvalitatīvas vešiņas bez uzraksta maksā trīs reizes lētāk. Vispār man nepatīk nekādi brendu uzraksti uz drēbēm. Kāpēc man viņi pa brīvu būtu jāreklamē. Lai maksā!

Ja ir interes, tad var iegādāties krokodīlādas, rajas izstrādājumus (dabīgos protams). Eiropā tādus nedabūsi un ja dabūsi tad par lielām naudiņām. Uzsvars uz maciņiem, siksnām un mazām somiņām. Kurpju fasons bija vienkārši briesmīgs.

Dabīgā zīda iztrādājumi.

Esmu šuvis uzvalku. Žakete, 2 bikses, 2 krekli + kaklasaite dāvanā - 120$. Fasonu izvēlies no modes žurnāliem. Uzšuva perfekti, nēsājas ideāli. Piedāvāja arī piešūt brenda birku kādu vēlos (pa brīvu) - atteicos, augstāk minēto iemeslu dēl.

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

JasminaDatums: Pirmdiena, 14.11.2011, 15:59 | Ziņojums # 3
Seržants
biju pat pat aizmirsusi par to PVN.Protams, ka ļoti labprāt ņemtu pretī info happy .Interese ir uz dabīgas ādas izstrādājumiem, bet vai tur nebija kaut kādi nosacījumi ko nedrīkst pārvest???maciņi, somiņas, pa isam noteikti varētu interesēt.Ne, man nav obligāti ražotājs, ja neīstais rāzotājs to var izdarīt tikpat labi par 3x mazākām naudiņām.par tiem uzvalkiem biju dzirdējusi, bet kur laikam jāzin kurā vietā to darīt pavisam droši,kaut kur lasīju par vilšanos.To dara daudzās vietās, bet bail iegrābties cool

MelnaisDatums: Otrdiena, 15.11.2011, 11:29 | Ziņojums # 4
Ģenerālisimuss
Quote (Jasmina)
biju pat pat aizmirsusi par to PVN.Protams, ka ļoti labprāt ņemtu pretī info

Tuvākās dienās ielikšu precīzu instrukciju kā "atsisist" PVN

Quote (Jasmina)
Interese ir uz dabīgas ādas izstrādājumiem, bet vai tur nebija kaut kādi nosacījumi ko nedrīkst pārvest??

Atbilstoši ES regulām viena persona drīkst ievest ES teritorijā 4 dabīgās ādas (krokodīļu, rajas, čūsku) izstrādājumus, ja ir apliecinošs sertifikāts, ka šīs ādas nāk no fermām un dzīvnieki ir audzēti fermās. Vienreiz man tāds sertifikāts bija, pārējās reizes esmu vedis uz savu "galvu". Vienkārši tajās oficiālajās krokodīlu fermās cenas ir krietni augstākas. Risks pastāv. Kā darīt izlemjam paši. Ja būsi Pataijā, tad ir dabīgās ādas izstrādājumu veikaliņš "Vovan", tur cenas ir krietni draudzīgākas. Veikaliņs izveidots ar uzsvaru uz krievu tūristiem. Lasi foruma sadaļā šeit: http://www.melnais.com/forum/42-49-1

Šajā veikalā iepirku siksnu, maciņu sev un Melnajai Princesei. Man tika krokodīļādas maciņs pa 2500 THB, Princesei čūska ar raju pa 1500 THB. Nēsājam šiš lietas jau divus gadus un nekādu problēmu. Nav manāmas nekādas nodiluma pazīmes. Sertifikātu gan protams mums tur neiedeva. Principā varējām viņu dabūt, bet tad būtu dārgāk.

Mans maciņš:

Pievienotie faili: 1799722.jpg (58.3 Kb)

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

MelnaisDatums: Otrdiena, 15.11.2011, 12:14 | Ziņojums # 5
Ģenerālisimuss
Quote (Jasmina)
par tiem uzvalkiem biju dzirdējusi, bet kur laikam jāzin kurā vietā to darīt pavisam droši,kaut kur lasīju par vilšanos

Tā ir patiesība, var iegrābties! No otras puses, Tu riskē tikai ar drēbas naudu. Pirmā iemaksa ir 40 - 50$, respektīvi tik cik maksā drēba. Ja uzšūts ir slikti. Neko nemaksā un dodies prom.

switchsDatums: Otrdiena, 15.11.2011, 12:50 | Ziņojums # 6
Pulkvedis
Ieraksti: 177
Reputācija: 6
Quote (Melnais)
...Vovan...

Uzreiz asociācija ar Naša Raša :)) Tagiiil... tas atkāpei biggrin

Runājot par uzvalku darināšanu. Draugs Bangkokā pašuva sev 2 skaistus uzvalkus, nēsāja ilgi vēl Latvijā. Cena protams bija kaulējama. Es pats sev arī paņēmu uzvalku, bet es sūtīju Ko Čangas salā. Pārdevējs protams skaidro, ka pats ir šuvējs un stāsta par to kāda liela pieredze viņam. Reāli mana gadījuma viss, ko viņš izdara ir noņem mēru, lai gan pats apgalvo, ka to arī uzšūs. Tad mērus un izvēlēto materiālu viņš nodod tālāk un pati šūšana notiek kaut kādā fabrikā. Uzvalku uzšuva, kas neder, vairākas reizes veda labot, beigās aiz ausīm pievilka kaut kā...
Sieva pasūtīja kleitu no ` kataloga`arī kam iespējams pielikt brenda bļembu smile Kleita iznāca pavisam savādāka kā katalogā... ar nopietnu seju vēl mēģināja iepārdot `oriģinālās` brendu jostas smile Secinājums ir tikai viens, ja gribat šūdināt sev vairākas drēbes, ieteiktu, ja atļauj laiks, sākumā pasūtīt vienu un tad sagaidot rezultātu, izlemt vai pasūtīt vēl vai mainīt `šuvēju`. Var gadīties arī, ka vispār nepiegādā mantu, tā arī man gadījās smile

Un vēl, ņemiet vērā, ka drēbes pasūtiet labāk ceļojuma sākumā, jo uz ceļojuma beigām, lai kā mēs ēstu, apkārtmērs no tā karstuma krītas un tas kas ceļojuma beigās jums der kā uzliets, tad atbraucot mājās un ieejot sliedēs nezin kāpēc ātri sāk palikt pa mazu... biggrin

JasminaDatums: Otrdiena, 15.11.2011, 13:53 | Ziņojums # 7
Seržants
paldies, mazliet pasmējos biggrin Nu šo tad ari biju dzirdējusi.laikam jau jāzin kur tieši pasūtīt, ja negribi piedzīvot vilšanos biggrin It kā nebūtu daudz zaudēts, ja iegulda naudu par drēbi.tas laikam būs atkarīgs no noskaņojuma.Cik saprotu nav jēgas doties uz paldošajiem tirgiem kā makslīgi veidoties pasākumiem, turklāt viss vēl dārgāk.Ko Čanga arī ir mūsu plānā, vairāk uz aktīvo atpūtu balstīta.Dodamies vnk."pofigā" turp!

switchsDatums: Otrdiena, 15.11.2011, 14:34 | Ziņojums # 8
Pulkvedis
hmmm, Ko Čanga un aktīvā atpūta? Tā ir klusa saliņa, kur ap 11 vakarā viss jau ir tumšs.. Varbūt tagad tur ir kas mainījies, bet pārīti gadus atpakaļ , tā bija bija miera osta.

JasminaDatums: Otrdiena, 15.11.2011, 15:16 | Ziņojums # 9
Seržants
smile ar aktīvo atpūtu biju domājusi peldēšanu,snurkelēšanu, ja saņemtos, tad niršana, riteņu noma, lidz ar to visos iespējamos virzienos dažādu dabas objektu apskate:-))) tas viss taču tur ir biggrin pasīvā atpūta manā izpratnē ir gulēt smiltīs un nedarīt neko biggrin

MelnaisDatums: Trešdiena, 16.11.2011, 12:25 | Ziņojums # 10
Ģenerālisimuss
Quote (switchs)
drēbes pasūtiet labāk ceļojuma sākumā, jo uz ceļojuma beigām, lai kā mēs ēstu, apkārtmērs no tā karstuma krītas un tas kas ceļojuma beigās jums der kā uzliets, tad atbraucot mājās un ieejot sliedēs nezin kāpēc ātri sāk palikt pa mazu...

Ļoti pareizs padoms no switchs. Tā ir taisnība.

Necentieties uzvalkus šūt tūristu iecienītās vietās. Kā jau switchs pareizi minēja, uzvalkus šuj fabrikās, tajās būdelēs tiek noņemti tikai izmēri un izvēlies drēbi. Vārdu sakot konvejieris. Manu uzvalku arī šuvā tādā fabrīķī, bet uz provēm norunātajā laikā bija šuvējs no tās fabrikas, kas pats arī šuva. Mērīšana bija divas reizes. Kā jau es teicu, uzvalku uzšuva perfekti. Un vēl nekad neatklājiet, ka pēc divām vai trijām dienām dosieties projām. Sakiet, ka vismaz mēnesi šeit uzturēsieties. Tas arī atsevišķos gadījumos palīdz. Nu un protams kaulēšanās, kaulēšanās un vēlreiz kaulēšanās. Jākaulējas bez asumiem un rupjībām. Tā var panākt daudz labākus rezultātus. Taizeme nav arābu valstis. Ir jāpazīst viņu mentalitāte. Iesaku meklēt tieši taiešu šuvēju darbnīcu. Atšķirībā no indiešiem un pakistāniešiem lielākas cerības uz pozitīvu iznākumu! Ja mērītājs jutīs, ka Jūs nekur nesteidzieties un par savu naudu cīnīsieties, tad arī kvalitāte ir pavisam savādāka. Un nekādā gadījumā neejiet kaut ko šūt ar grupu. Viņi ļoti labi prot atšķirt individuālus ceļotājus no paketņikiem. Paketņikiem cenas pavisam savādākas un pats galvenais kvalitāte. Viņi ļoti labi saprot, ka paketņiks pēc divām vai trīs dienām aizbrauks. Uzvalku var pat atvest un vienīcu stundu pirms izbraukšanas, laika pretenzijām vienkārši nebūs!

JasminaDatums: Trešdiena, 16.11.2011, 13:49 | Ziņojums # 11
Seržants
ai, šo nu gan nebūtu iedomājusi.Bet pilnīgi loģiski.paldies!Cik saprotu, ka arī ar ēdieniem esot kaut kā tā, ka tūristu iecīnītākajās vietās pat pocijas mazākas par to pašu cenu.Nu jau man šis viss jau arvien vairāk ieinteresē.Vai viegli atšķirt tajiešu šuvēju darbnīcas no indiešu vai pakistāņu? baidos ka ties uzraksti nebūs saprotami, kur nu pēc personāla vizuālā cool Man gan kaulēties nepatīk, esmu pārāk pieklājīga.ĻOti ceru, ka kaulēšanās atšķirās no arābu stila.Ēģiptē tas sagādāja ļoti negatīvas emocijas sad

switchsDatums: Trešdiena, 16.11.2011, 17:23 | Ziņojums # 12
Pulkvedis
Par to, ko Melnais stāsta, arī nebiju zinājis. Mans `šuvējs` bija indietis un palīgs bija no Nepālas. Jasmina - kā zināt? Pirmkārt jau vizuālais, kas ir primārais. Otrs akcents runājot, gan jau uz vietas esot noorientēsies kā vietējie runā. Trešais - vienkārši pajautā no kurienes viņš ir. Tā vienkārši tas varbūt ir nepieklājīgi, bet 90% gadījumos pats tirgonis apjautāsies no kurienes tu esi un tad ir labs brīdis, lai apjautātos pretī. Jautājums par to cik ilgi šeit plāno būt arī gandrīz vienmēr tiek uzdots - nebiju aizdomājies līdz iemesliem smile Paldies Melnajam par atklāsmēm smile
Par kaulēšanos gan vajadzētu mēģināt tikt pāri kūtrumam, bet tur tas notiek dabīgi, lai gan nepieskaitu sevi pie nekaunīgākajiem kaulētājiem, tādiem, kas kaulējās pat Latvijā lielveikalos biggrin

Ar Ēģipti te nevar salīdzināt kaulēšanos. Ēģiptē tie tirgoņi ir agresīvi un tā interesanti māk ar personīgām sarunām pierunāt pilnu galvu un tad tiešām paliek neērti un neomulīgi. Mēģini ar humoru.

JasminaDatums: Ceturtdiena, 17.11.2011, 09:15 | Ziņojums # 13
Seržants
tiešām liels paldies par padomiem happy gandrīz jau sāku piedomāt ko gribēšu, lai gan tas nebija mērķis.Tik vadoties no dzirdētā šķita, ka būtu muļķīgi aizbraukt uz lētu valsti, un neko nenopirkt.Jo vairāk, bagāža atļauj! labprāt kādu vasaras krekliņu iegādātu, tie tak ātri tāpat "nomazgājas", un tad nu ļoti saista tās jostiņas, maciņi, somiņas. tongue
ar kaulēšanos ir tā, ka būs ko salīdzināt.Pēc Ēģiptes arābu kultūras vispār pārgāja apetīte turp braukt, lai cik lēti nebūtu.

JasminaDatums: Pirmdiena, 21.11.2011, 14:18 | Ziņojums # 14
Seržants
vai kāds ir pircis ari džinsus tur? kā ar kvalitāti? Sāku gribēt arvien vairāk biggrin

MelnaisDatums: Otrdiena, 22.11.2011, 14:06 | Ziņojums # 15
Ģenerālisimuss
Džinsus nēsmu pircis, manu izmēru tur grūti atrast. Izvēle liela. Kvaltāte mēdz būt dažāda, jāskatās. Bet ja ir vēlme ko lēti iepirkt viennozīmīgi ir jādodas uz Chatuchak brīvdienu tirgu. Neliels ieskats šajā tirgū.

Chatuchak brīvdienu tirgus Bangkokā

Kad mums rodas vēlme iepirkt lētas drēbes, sandales, saulesbrilles vai citus suvenīrus Bangkokā, viennozīmīgi ir jādodas uz Chatuchak brīvdienu tirgu. Tas ir milzīgs tirgus, kur tiek tirgots praktiski pilnīgi viss, nu varbūt izņemot smago militāro tehniku. Tas ir tirgus, kur iepērkas vietējie, kaut pēdējā laikā viņš ir kļuvis ļoti populārs arī farangu vidū. Tas viss pateicoties ļoti draudzīgām cenām. Cenas nevar salīdzināt ar Peldošo tirgu, kas ir domāts tikai tūristiem. Uz šo tirgu iepirkties brauc arī vietējie pārpircēji, kuri pēc tam jau ar daudz lielāku uzcenojumu to pārdod farangām Pataijā vai Puketā. Protams, viņi ņem vairumā un attiecīgi arī cenas ir zemākas. Tirgus darbojas tikai sestdienās un svētdienās. Katru dienu šo tirgu apmeklē 200 000 cilvēku, no kuriem 30% sastāda farangas. Tirgus teritorija ir milzīga, ar vienu dienu nepietiks, lai rastos skaidrība, kas un kur tiek tirgots. Kaulēšanās obligāta!

Chatuchak tirgus atrodas Bangkokas ziemeļu daļā, netālu no Mochit autoostas. Nokļūt uz turieni var pavisam vienkārši un ērti. Sēžamies SkyTrainā un braucam līdz pieturai Sapan Khwai vai Mochit. Var braukt ar metro, jākāpj ārā pieturā Kamphaenpetch. Tirgu ieraudzīsiet uzreiz, virzāmies līdzi lielākai tautas masai un viņa mūs nekļūdīgi nogādās vajadzīgā vietā. Vēl tur kursē vesela rinda autobusu, bet nav vērts lauzīt galvu. Izmantojam vai nu metro vai SkyTrain.

Te būs tirgus kartīte:

Labākā kvalitātē pieejama pa šo linku: http://www.chatuchak.org/map/chattuchakmap.jpg

Veiksmīgus pirkumus! prof
Pievienotie faili: 9131239.jpg (64.8 Kb) · 8069974.jpg (92.0 Kb) · 7982883.jpg (74.2 Kb) · 9747038.jpg (101.2 Kb)

• Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

Copyright MyCorp © 2025
Vietne ir izveidota uCoz sistēmā