Otrdiena, 24.06.2025, 14:47
Sveicināti Viesis
RSS
Indoķīnas ceļojumi
Alus bāri Vjetnamā - Forums
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Foruma moderators: MelnāPrincese  
Alus bāri Vjetnamā
MelnaisDatums: Pirmdiena, 07.11.2016, 06:46 | Ziņojums # 1
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
Pienācis laiks aprakstīt kādi ir alus bāri Vjetnamā, konkrēti šis stāstījums būs par alus bāriem Hanojā. Emu jau šeit nodzīvojis 1 mēnesi un pabijis daudzos Hanojas alus bāros. Ja citās Āzijas valstīs, kā Kambodžā, Taizemē vai Filipīnās, lai pasēdētu un mierīgā garā pamalkotu izlejamo alu nākas meklēt alus barčikus vai alus dārzus. Tad nu lūk Hanojā tāda problēma nepastāv. Visa Hanoja ir kā viens liels alus dārzs, un tas priecē. Bāri te ir uz katra stūra.

Tāds izskatās klasisks Hanojas alus bārs:

Jāpiezīmē, tas bija mans iecienītākais no alus bāriem. Atradās viņš blakus manai mājai, ezera krastā. Bet pats galvenais man patika šī bāra devīze, alus: "vīriešu ūdens". biggrin Vai nav labi teikts?

Tad ko mēs darām? Vispirms sameklējam sev brīvu galdiņu. Parasti cilvēku ir samērā daudz šajos bāros. Patīk vjetnamiešiem šī nodarbe, bet nekad nav tā bijis ka nebūtu brīvas vietas. Sēžamies un neskatoties uz to, ka apkalpojošais personāls visticamāk angliski nerunā, ar svinīgi nopietnu sejas izteiksmi ir nepieciešams pateikt tikai vienu burvju vārdu. Tas vārds ir Bia. Tālāk viss notiek kā pasakā, galdiņ klājies. Tiek atnesta glāze alus un šķīvis ar riekstiem. Tā ir izejas pozīcija.

riekstiņi maksā - 10000 VND;
glāze alus maksā - 8000 VND

man parasti riekstu šķīvis pietiek 4 glāzēm. Ja nevēlaties, no riekstiem varat atteikties, bet no kaut ko jau gribas piegrauzt klāt pie alus. Bez problēmām varat ņemt līdzi savus našķus, tas šeit ir pilnīgi normāls pasākums. Daudz tā arī dara, ņem līdzi savu ēdamo.

Parasti vietējie uz alus bāru nāk palielās kompānijās, kā minums 4 vai 5 cilvēki. Bez alus dzeršanas šeit tiek pasūtīti arī dažādi ēdieni. Tiek atnesta gāzes plīts uz tava galda un vari gatavot pats un turēt vienmēr siltu savu ēdienu. Te ir akvārijs, kurā peld dzīvas zivis. Parādi kuru vēlies, pasaki kādā veidā vēlies lai zivs tiktu pagatavota un viss tiks izdarīts ātri un kvalitatīvi.

Kad viss ko vēlamies mums ir uz galda, tad varam sākt baudīt, malkot alu, vērot apkārtējos. Bāros šeit ir ļoti skaļi, vjetnamieši paši par sevi ir skaļi, tad nu bārā tas viss ir dubultā. Bet nekādas agresijas šeit nav. Pa visu šo ilgo laiku neredzēju nevienu konfliktu. Visi ļoti draudzīgi, vēlas draudzēties, bet problēma, ka neviens šeit nerunā angliski.

Kad esat izdzēris savu glāzi alus un vēlaties nākamo, vienkārši pamājat ar roku. Momentā tiks atnesta nākamā glāze. Uz galda atrodas planšete ar rēķinu. Kad tiek atnesta nākamā glāze, rūtiņā tiek ievilkt ķeksītis. Viss tas notiek Jūsu acu priekšā un nekāda šmaukšanās principā nav iespējama. Ja nu vienīgi būsiet pilnīgā bezjēgā booze bet domāju tik traki jau nebūs biggrin

Kā redzat mans konkrētais rēķins ir 8 glāzes alus un šķīvis riekstu. 8 X 8000 = 64 000 VND + 10 000 VND par riekstiņiem. Kopējais rēķins = 74 000 VND. Domāju nav slikti par 3 EUR. Atceramies, ka šeit nav pieņemts atstāt dzeramnaudu, tas praktiski attiecas uz visu Āziju. Cik rēķinā ir, tik daudz arī precīzi maksājam.
Pievienotie faili: 7178374.jpg (94.2 Kb) · 9782579.jpg (78.0 Kb) · 6852744.jpg (92.2 Kb) · 8822868.jpg (58.2 Kb)

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

MelnaisDatums: Pirmdiena, 07.11.2016, 07:30 | Ziņojums # 2
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
Tagad par alus dzeršanas un ēšanas kultūru šais bāros. Viss kas vairs nav vajadzīgs, riekstu čaumalas, izsmēķi, salvetes un citas lietas vienkārši tiek mestas zemē. Atceros, ka Singapūrā, kad biju slavenajā „Long Bar”, kur par šādu izpriecu, tas ir mest zemē zemesriekstu čaumalas par "Singapore Sling" kokteili un 1 pinti "Heineken" aliņa bija jāsamaksā 51 SGD crazy Tad šeit šī extra ir pilnīgi par brīvu. thumb

Bārā ir pieejams bezmaksas WiFi, pie katra galda savs ventilators, ir liels TV.

Šeit bieži notiek dažādas pirmās nepieciešamības preču akcijas. Meičuki staigā pie galdiem un piedāvā jaunu un ne tikai jaunu brendu cigaretes. Pie manis parasti nenāca klāt, redz ka ārzemnieks un angliski viņas neprot.

Šis meičuks bija saņēmusi visu savu drosmi un tomēr noriskēja pieiet pie manīm. Pāris vārdus angliski viņa zināja. Tā es par brīvu tiku pie "White Horse" cigarešu paciņas. Bet kā tas tika pasniegts? mhmhmhm... Meičuks pati personīgi attaisīja paciņu, piedāvāja man cigareti un personiski piešķīla man uguni. Servis. respect

Bija meičuki, kuri piedāvāja testēt jaunu degvīna šķirni. Bet tur cik es sapratu bija uzreiz jāņem vesela pudele. Nezinu vai tas arī bija par brīvu, vai kaut kas bija jāmaksā. Viņa gāja tikai pie galdiņiem, kur minimums sēdēja 4 cilvēki.

Bet kā viņa to visu pasniedza, excelenti. Degvīna pudele ledus spainītī. Pati attaisa pudeli, pati salej glāzītēs. Pēc klientu vēlmes ir gatava ar viņiem iedzert. Tāds japāņu geišas variants. biggrin Bet tas viss notiek, kad meičuks stāv kājās. Nekad neredzēju kad viņa būtu apsēdusies pie galda. Izrauj savu glāzīti un dodas tālāk.Huh.... nezinu cik ilgi viņa varēs šādu slodzi izturēt, nemitīgi booze Varbūt ir iespēja paātrināti doties pensijā, ja ir kaitīgi darba apstākļi... facepalm

Alus bārā sēž un atpūšas tikai veči, praktiski nevienu sievieti neredzēju pie galda. Tā šeit ir veču nodarbošanās, dāmām šeit nav ko darīt. Tas protams neattiecas uz ārzemniecēm. Neviens no bāra ātrā nedzīs, uzņems laipni. Tā ir tāda vietējo tradīcija, to pašu es novēroju arī Laosā un Birmā.

Visā visumā man ļoti patika šī atmosfēra, atgādināja, kad kādreiz arī pie mums bija līdzīgi bāriņi. Sevišķi atceros Priedainē, izvelies no vilciena, paej pāris desmitu metrus un nokļūsti alus bāros. Tad gan bija jāstāv milzīgās rindās, lai tiktu pie šī dievišķīgā dzēriena. Toties atmosfēra bija līdzīga, nepiespiesta un brīva. Par to ka latvietim tik tuvais dzēriens tiešām ir ļoti veselīgs un noderīgs varu spriest pēc sevis. Iepriekšējā ziemošanas laikā, pēc 1 mēneša dzīvošanas Penanga, Malaizija, biju jau krietni nokrities svarā. Tur es aliņu nedzēru. Treknu ēdienu arī nebija. Kad atgriezos mājās brālītis mani ieraugot lidostā ar nošļukušām biksēm gandrīz apraudājās, un bija gatavs mani vest uz tuvāko restorānu ārstēt. Tad tagad arī šeit nav treknu ēdienu, bet ir visu spēcinošais, atspirdzinošais, garšīgais un barojošais dzēriens. Nejūtu, ka būtu kaut nedaudz zaudējis no sava svara.

Tāpēc nekādi nevaru atkal saprast mūsu likumdevēju kārtējo rosīšanos par alus tilpumiem. Atraduši svarīgāko problēmu Latvijas valsts dzīvē. Liekuļi, atkal kā kādreiz padomju laikos, kāds ir izdomājis ar stingru roku ievest mūs gaišajā nākotnē. Mums par to nemaz nejautājot, viņi zina labāk ko es vēlos. Nožēlojami. Atraduši arī kam ķerties klāt, latviešu svētajai dzirai. Manis pēc Jūs varat aizliekt vispār tirgot degvīnu, bet rokas nost no alus. prof

Tā tāda neliela atkāpe no tēmas un manas pārdomas. Būsiet Hanojā, noteikti apmeklējiet vietējos alus bārus, nenožēlosiet.
Pievienotie faili: 9929842.jpg (94.2 Kb) · 7720283.jpg (61.8 Kb) · 4253624.jpg (77.7 Kb)

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

• Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

Copyright MyCorp © 2025
Vietne ir izveidota uCoz sistēmā