Otrdiena, 24.06.2025, 17:37
Sveicināti Viesis
RSS
Indoķīnas ceļojumi
Visbiežākās sastopamās slimības ceļojumos - Forums
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Foruma moderators: Kurkulis  
Visbiežākās sastopamās slimības ceļojumos
MelnaisDatums: Trešdiena, 01.06.2011, 09:59 | Ziņojums # 1
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
Astoņas visbiežākās sastopamās slimības ceļojumos!

Portāls www.travelnews.lv ir apkopojis 8 (viņu ieskatā) visbiežāk sastopamās slimības ceļojumos.

Diemžēl atvaļinājums ne vienmēr tiek pavadīts tikai pozitīvā noskaņā. Ceļojumu var sabojāt ne tikai nepareiza viesnīcas izvēle vai pārmērīga alkohola lietošana. Pirms dodas ceļojumā, vienmēr jāiegūst informācija, vai ceļojuma galamērķī šobrīd nav paaugstināts risks saslimt ar kādu slimību, jāuzzina, kādi piesardzības pasākumi jāveic ceļojot, un kā izvairīties no slimībām. Lai gan šobrīd pasaulē valda paaugstināta bīstamība saslimt ar cūku gripu, astoņas biežāk sastopamās slimības ceļojumos ir:

Diareja - tā ir visbiežāk sastopamā slimība ceļojumos un patiesībā nozīmē caureju. Ieteikumi, lai nesaskartos ar šo problēmu ir: dzert tīru ūdeni, izvairīties no svaigu augļu un dārzeņu lietošanas, vienmēr ēst kārtīgi pagatavotu (ceptu vai vārītu) ēdienu.

Norovīruss - tautā bieži saukts par vēdergripu vai ziemas vemšanas kaiti, kaut arī vīruss neizraisa gripu. Tā ir akūta zarnu infekcija, kas izraisa sliktu dūšu, vemšanu un caureju. Visbiežāk sastopams uz kruīzu kuģiem un visur, kur salīdzinoši mazā platībā sadzīvo daudz cilvēku. Vīruss izplatās ar piesārņotu ūdeni un pārtiku.

Chikungunya vīruss - senāk bija sastopams tikai tropiskajās zemēs, tomēr nesenie saslimšanas gadījumi Itālijā pierāda, ka šis vīruss, ko pārnēsā moskīti, izplatās ne tikai Indijas okeāna areālā. Lielākā daļa slimības upuru ir tūristi, kas viesojās Indijā, Taizemē, Maldivu salās un Šrilankā. Vīruss nav nāvējošs. Moskīta kodums izraisa muskuļu un locītavu sāpes, augstu temperatūru un drebuļus. Pret vīrusu nav vakcīnas, tāpēc ceļotājiem tiek ieteikts izmantot kukaiņu atbaidīšanas līdzekļus, gulēt tikai zem moskītu tīkla un pēc saulrieta neiet ārā vai arī ģērbties iespējami slēgtā apģērbā.

Hepatīts A - izplatās ar ūdeni un pārtiku un izraisa vispārēju nogurumu, galvassāpes, drudzi, dzelti un muskuļu sāpes. Pret hepatītu A var vakcinēties.

Dengue drudzis - vīrusu pārnēsā moskīti un tas rada gripai līdzīgus simptomus, kā arī spēcīgas muskuļu un locītavu sāpes. Ar dengue drudzi iespējams saslimt Karību reģionā, Dienvidāfrikā, Āzijā, Centrālamerikā vai Āfrikā.

Saules apdegumi un saindēšanās - vēlme iegūt brūnu un vienmērīgu iedegumu reizēm rada pamatīgas problēmas, jo vienkārša pārsauļošanās var novest pie smagas niezes un sliktas dūšas. Galvenais, kas jāievēro - tiešām vienmēr jāizmanto daudz sauļošanās krēma, jānēsā galvassega.

Seksuāli transmisīvās slimības - ceļojumos vairāk nekā jebkad jāpadomā par drošu seksu, jo atvaļinājumā cilvēki reizēm rīkojas tā, kā ikdienā nekad nerīkotos, tādējādi pēc ceļojumiem jādodas pie ārsta, sūdzoties par niezi vai izdalījumiem. Bieži izrādās, ka no ceļojuma atvesti ne tikai suvenīri, bet arī sifiliss, gonoreja vai herpes. AIDS, protams, ir visdraudīgākā iespēja.

Malārija - visbiežākā un visdraudīgāka slimībā, ko izplata kukaiņi, ir potenciāli nāvējošā malārija. Tā izplatīta jaunattīstības valstīs Centrālamerikā, Āzijā, Āfrikā, Klusā okeāna dienvidu reģionos, Karību reģionā un daļā Austrumeiropas. Lai izvairītos no malārijas, ieteicams pirms ceļojuma doties pie ārsta, lai iegūtu recepti pretmalārijas līdzekļiem, bet, esot ceļojumā, vienmēr nēsāt pēc iespējas vairāk ķermeni sedzošas drēbes, izmantot moskītu tīklus gan logiem, gan gultām, kā arī izmantot kukaiņu atbaidīšanas līdzekļus. Pasaules veselības organizācija iesaka nedoties uz malārijas izplatības valstīm ar zīdaiņiem un maziem bērniem.

Gandrīz vai šim sarakstam varētu arī piekrist! Dalāmies ar savu personisko pieredzi, ar kādām kaitēm saskārāmies un kā ārstējāmies. Varbūt atrodoties tālu prom no dzimtenes sniegtie padomi kādam noderēs! book

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

switchsDatums: Otrdiena, 07.06.2011, 12:44 | Ziņojums # 2
Pulkvedis
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 177
Reputācija: 6
Gandrīz vienmēr ir problēmas ar saaukstēšanos, nepanesu gaisa kondicionierus. Līdzi vienmēr jābūt kaut kas lai nosistu temperatūru un mazinātu kakla sāpes. Šad tad vaig iepūst arī kaut ko degunā.
Ceļojot par Indiju saķēru pamatīgu angīnu ar 40 grādiem. Sākumā ārstējos ar Coldrex un medu, bet nekā. Tad kādā no pilsētām atradu kiosku, kur tirgoja antibiotikas un tās palīdzēja. No Latvijas ar sms man atsūtīja nosaukumu, kāds varētu man palīdzēt un par laimi tur bija līdzīgas. Tā, ka, ja neņemat līdzi daudz zāles, tad der vismaz atcerēties arī zāļu nosaukumus, kas varētu noderēt.
Interesanti, ka Indijā ļaudis nezināja, kas ir angīna :))

SviestsDatums: Piektdiena, 22.06.2012, 20:20 | Ziņojums # 3
Apakšpulkvedis
Ieraksti: 147
Reputācija: 7
Man bija joks ar kājām, precīzāk pēdām - kā pirmajā dienā pēc ierašanās pēc mūsu mīnus 20 abarotiem viņu jaukajā klimatā sāka pampt, tā dapampa dubultā apmērā, pat iešļūcenes nevarēja uzmānīt un bij ar grūti pārvietoties, kas konkrēti traucēja atvaļinājuma baudīšanu.
Jau Filipīnās, saprotot, ka tāpat maitas nenoies, ruma kompreses nepalīdz, izsaucām uz vienīcu āsrtu, vizīte maksāja 18 latus. Diagnosticēja nieru iekaisumu un izrakstija antibiotiku kursu, kas uz veselu nedēļu atslēdza mani no ruma apgādes, sajutos kā ziemeļblāzmietis, drausmīgi - nevienam nenovēlu. Stulbākais, ka tās antibiotikas nepalīdzēja, laikam jau nebija nekāds iekaisums, jo savādāk visu tak būtu likvidējušas.
Tā nu atgriezos pie ruma, tad vēl diena karstajos avotos un kājām palika labi. Tā arī nesapratu, kas tā īsti bija par herņu, bet nākošreiz noteikti pievērsīšu īpašu uzmanību aklimatizācijas procesam un vismaz pirmajā dienā rāmi, lēnām.

KasparsDatums: Piektdiena, 27.11.2015, 18:43 | Ziņojums # 4
Seržants
Ieraksti: 33
Reputācija: 1
Mana pieredze slimnīcas izvēlē Taizemē Khon Kaen pilsētā:
Tātad šobrīd esmu šajā pilsētā un atrodos slimnīcas palātā nu jau trešo dienu, bet tagad ir jau labi varu padalīties pieredzē smile
Situācija īsumā bija šāda - 5 dienas atpakaļ man pēkšņi vakarā viesnīcā sāka kratīt baigie drebuļi, baigi auksts - drudzis. Viss notika vienā momentā. Dienā jūtos baigi OK.
Viesnīcā iedzēru līdzpaņemto Paracetomol 500 un visu nakti baigi svīdu, vārtījos, viss sāp. No rīta jūtos nedaudz labāk, aizgāju uz aptieku un nopirku termometru, man uzrādīja 40°C. Nekad tādu temperatūru nebiju redzējis wacko
PS. Viņiem aptiekās joprojām ir vecie precīzie dzīvsudraba termometri, nopirku uzreiz 3 gab.
Atgriezos viesnīcā un sāku lasīt malārijas un denges drudža pazīmes - saskatīju kaut kādas līdzības. Jāpiebilst, ka pirms tam es nedēļu biju dzīvojies pa Chang Mai apkārtnes džungļiem. Tad devos vienkārši uz tuvāko slimnīcu Khon Kaen RAM hospital. Viņi sevi uzreiz reprezentēja kā pasaules standartiem atbilstoša slimnīca. Personāla tur bija vairāk kā pacientu, tekelēja ap mani visi pēc kārtas, bet mani tas nogurdina. Uztaisījusi tur analīzes uz malāriju, denges drudzi un vēl kaut ko nedzirdētu. Par laimi visas izrādījās negatīvas.
Par analīzēm un ārsta izrakstu ar vienām antibiotikām samaksājusi 2200 Bht (~60 EUR)
Viņi teica un arī es jūtos tā, ka ir jāpaliek slimnīcā. Labi, kā pajautāju - cik maksās? Teica ~ 15000 Bht jeb 400 EUR dienā, un viss ārstniecības kurss varētu būt 2000 EUR. Biju šokā un baidījos, ka arī apdrošinātāji uz šādu summu varētu šķībi skatīties. Bet no sākuma ta iespējams būtu jāsamaksā pašam!
Neskatoties uz savu 40°C temperatūru nolēmu pārbaudīt netālu esošo citu slimnīcu.

Tā ir RACHAPRUEK HOSPITAL. Arī ļoti tīra un moderna slimnīca, tikai šeit pacientu bija daudz reiz vairāk, tātad cena ir vairāk saskaņota ar kvalitāti. Solija cenu aptuveni 3 reiz mazaku kā RAM hospita. Tā jau bija pēcpusdiena un mani pieņemt vairs nevarēja, jo nebija brīvu vietu, bet solījās uz nākošo dienu kaut ko izdomāt. Vēl vienu nakti nomocijos un no rīta devos uz minēto slimnīcu. Jāsaka ka visu šo laiku ik pa 4-5h dzēru paracetamols, ko man ieteica arī aptiekā, bet tāpat visu laiku bija 40°C un pat virs.
Pirmajā dienā slimnīcā gar mani nopietni ņēmās (sistēmas, tabletes), bet temperatūru dabūja nost tikai vakarā ar speciālu šprici. Toties pirmo nakti kaut cik gulēju, kaut gan protams atkal svīdu. Bet otrajā dienā viņi mani jau reāli dabūja uz pekām. Trešā diena jau ir tāda aklimatizēšanās ar mazāku zāļu devu un bez sistēmām. Rīt mani raksta ārā un tad varēšu pastāstīt kā man gāja ar apdrošināšanas lietām, sarakstijos ar AMEX un paralēli kārtoju šīs lietas.
Tātad RACHAPRUEK HOSPITAL rēķins man būs ~ 25000 Bht, kas ir ap 650 eur. Dzīvoju es šeit VIP istabiņā, kādu pat iedomāties nevarēju.Vajadzīgs tas pārāk nebija, bet citu viņiem nebija un man bija forši!!! Cerams apdrošinātāji mani nepiečakarēs.
Abas ir privātās klīnikas, bet es iesāku šo.
Visbeidzot - kas bija iemesls drudzim? Ārsts domā ka kaut kāda odu pārnēsāta ifekcija (izrakstu vel neesmu redzejis) kaut gan šobrīd odu ir tik maz. Pat esot džungļos mēs tos praktiski neredzējām. Pa 2 nedēļu ceļojumu man ir bijuši labi ja 5 kodienu. smile bet pietiek jau ar vienu, laikam. Veiksmes spēle.
Paldies viņiem, izvilka mani praktiski 1dienas laikā!!!

Kaspars

andrianDatums: Sestdiena, 28.11.2015, 09:47 | Ziņojums # 5
Ģenerālleitnants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 558
Reputācija: 23
Jau domāju, kur Kaspars palicis, ka neatskaitās par redzēto.. bet te redz kāda lieta surprised Labi ka labi beidzās, neslimo vairs!

ChiangMai,ChiangRai,Phuket,Railay,Phi-Phi,Langkawi,Sabah,Cebu,Panglao,Boracay,Palawan,Houay Xai,Bokeo Nam Kan National Park,Beijing,Fihalhohi,Siem Reap,Sihanukville,Koh Rong,Koh Rong Samloem,Kampot, Phnom Penh,Shimla,Manali,Varanasi,Delhi

MelnaisDatums: Sestdiena, 28.11.2015, 10:09 | Ziņojums # 6
Ģenerālisimuss
Opssssss.... redz kā gadās.... labi ka tagad vesels! ....

Quote Kaspars ()
bet pietiek jau ar vienu, laikam.

precīzi .... prof

Quote Kaspars ()
Cerams apdrošinātāji mani nepiečakarēs.

Padalies ar ceļotājiem, vai bija problēmas? ... kā notika pats process... katram var gadīties un noderēt tava iegūtā pieredze...

Quote Kaspars ()
Visbeidzot - kas bija iemesls drudzim? Ārsts domā ka kaut kāda odu pārnēsāta ifekcija

Katrai infekcijai ir nosaukums... vēlams būtu zināt.... shades

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

KasparsDatums: Sestdiena, 28.11.2015, 10:32 | Ziņojums # 7
Seržants
Kā jūs, pieredzējušie, vai tiešām vienmēr pūšaties ar pretodu līdzekļiem?
Arī šajā sezonā kad praktiski nekas nelido apkārt?
Vai arī man vienkārši nepaveicās?

Kaspars

MelnaisDatums: Sestdiena, 28.11.2015, 11:43 | Ziņojums # 8
Ģenerālisimuss
Vai tomēr varētu atbildēt arī uz uzdotiem jautājumiem???????

Quote Kaspars ()
Kā jūs, pieredzējušie, vai tiešām vienmēr pūšaties ar pretodu līdzekļiem?
Arī šajā sezonā kad praktiski nekas nelido apkārt?

Nekad neko nepūšu.... crazy
.... šajā brīdī vēl knišļi ir, tikko beigusies lietus sezona. martā, aprīlī gan knišļus grūti pamanīt..... ja neatrodies akurāt pie kādas saldūdens peļķes...

EgilsDatums: Svētdiena, 29.11.2015, 13:17 | Ziņojums # 9
Seržants
Ieraksti: 28
Reputācija: 2
Quote switchs ()
Interesanti, ka Indijā ļaudis nezināja, kas ir angīna :))

Ļaudis varbūt bija samulsuši tāpēc, ka angļu valodā "angina" mozīmē (arī) stenokardija, kas ir sirds slimība.

KasparsDatums: Svētdiena, 29.11.2015, 13:54 | Ziņojums # 10
Seržants
Quote Kaspars ()
Vai tomēr varētu atbildēt arī uz uzdotiem jautājumiem???????

Nav jau tā ka, es te sēžu pie datora un man nav ko darīt tongue
Vakar bija izrakstīšanās diena un bija ko noņemties, starp LV, RUS un THAI, lai mēģinātu visu samenedžēt.
Šodien ir laiks - uzrakstīšu visu.

Kaspars

KasparsDatums: Svētdiena, 29.11.2015, 14:25 | Ziņojums # 11
Seržants
Tātad, mana diagnoze - sepsis, infectious diarrhea and dehydration.
Medicīnā neesmu spēcīgs - nezinu, kas ir sepsis.
Ārsts man visu laiku runāja par to caureju, bet caurejas man nebija, kad es iestājos slimnicā.
3 slimības dienā man 1/2 dienas vajadzēja biežāk pastaigāt uz poda, un pēcpusdienā tas beidzās. Uzskatu, ka tas bija no
tā nenormālā zāļu apjoma, no kā mans kuņģis un zarnas apjuka. cry cranky Ja no 5 slimošanas dienām 1/2 dienu ir caureja, vai diagnoze ir caureja? Nepiekrītu!
Runāja ārsts arī par odu infekciju, bet par cik neko konkrētu neatrada, tad arī nav ierakstījis.

Kaspars

KasparsDatums: Svētdiena, 29.11.2015, 15:16 | Ziņojums # 12
Seržants
Mani ieteikumi attiecībā uz apdrošināšanas lietām.
1. Pats tā neizdarīju, bet čoms pirms cool braukšanas uz slimnīcu līdzīgā situācijā Bangkokā, uzrakstīja e-pastu saviem
apdrošinātājiem ar jautājumu - kurā slimnīcā viņam vērsties? Apdrošinātāji viņam arī norādīja slimnīcu, ar kuru viņiem ir noslēgts līgums.
Līdz ar to, lai arī viņa rēķins par nedēļas pavadīšanu slimnīcā bija 2000 EUR, apdrošinātāji to pa tiešo samaksāja slimnīcai, pirms tam uzrakstot garantijas
vēstuli.
2. Ja nav iespējas saskaņot slimnīcu ar apdr un ir kā manā gadījumā, ka primārais ir nokļūt kādā slimnīcā, lai sāk ārstēt. Tātad ja slimnīca ir izvēlēta pēc
savas izvēles, tad tāpat pie pirmās iespējas ir jāinformē apdr, lai viņi sāk virzīt lietu.
3. Lūgt lai slimnīca pēc iespējas ātrāk mēģina noprognozēt gala rēķina ciparu un izraksta visu rēķinu (tas protams ir izdarāms tikai tad, kad zin slimnīcā
pavadāmo dienu skaitu). Tas nepieciešams lai pēc iespējas ātrāk aizsūtītu rēķinu apdrošinātājiem. Apdr tur tajā galā vēl pētīs, domās, viņi pie tam ir
firma firmas galā (es beigās strādāju ar Maskavas starpnieku). nebūt ne tas ar kuru jūs sazināsieties, pieņēma lēmumu par apmaksu. Bet jums tas gala
lēmums par apmaksu ir nepieciešams līdz brīdim, kamēr jūs izraksta no slimnīcas. Pretējā gadījumā būs tā kā man - no sākuma tomēr jāmaksā no savas
kabatas un tad tālāk pašamjāpiedzen no apdr.
4. Apdr parasti šādā gadījumā nevis uzreiz apmaksā rēķinu, bet nosūta slimnīcai garantijas vēstuli.

Man nepaveicās ar to, ka slimnīca visus dokumentus sagatavoja pēdējā dienā, pie tam tā bija sestdiena un apdr strādāja pasīvā režīmā.
Līdz ar to līdz dienas beigām es saprātu, kā garantijas vēstule nebūs un es samaksāju 650 EUR no sevis, un tālāk strādāšu ar apdr.

Kaspars

MelnaisDatums: Trešdiena, 02.12.2015, 14:09 | Ziņojums # 13
Ģenerālisimuss
Quote Kaspars ()
Tātad, mana diagnoze - sepsis, infectious diarrhea and dehydration.

Es ari nav dakteris.... bet vienkāršā valodā runājot sepse ir asinssaindēšanās... tikai diagnozē ir uzskaitīti simptomi, bet nav norādīts sepses, diarejas un dehidratācija ierosinātājs.... dīvaini.... shock .. bet svarīgi, ka esi atkal uz pekām un vari turpināt savu ceļojumu. Tas ir labi!

Quote Kaspars ()
Mani ieteikumi attiecībā uz apdrošināšanas lietām.

Par šo izklāstu Tev respect un pluss pie Tavas reputācijas no manis. Var noderēt jebkuram ceļotājam.

StriķisDatums: Trešdiena, 17.07.2019, 23:24 | Ziņojums # 14
Apakšpulkvedis
Ieraksti: 149
Reputācija: 6
Quote Melnais ()
diagnozē ir uzskaitīti simptomi, bet nav norādīts sepses, diarejas un dehidratācija ierosinātājs

Ar diagnostiku laikam Taizemē daudzviet pašvaki. Es šogad Aonangā stipri atsitu kājas pirkstus. Paiet īsti nevarēju, vakarā aizbraucu uz First Standard Clinic uztaisīt rentgenu vai nav lauzti. Uztaisīja bildi paskatījās un pateica, ka viss labi - lauzts nekas neesot. Iedeva izrakstu, ka sastiepts. Es jau riktīgi sapriecājos. Otrā dienā labāk nepalika, trešajā tas pats. Sāku pētīt man iedoto rentgena bildi un ieraudzīju atšķeltu kaula gabalu. Sazinoties ar Rīgas dakteriem man pateica ka tas patiešām esot lūzums. Staigāt nedrīkstot, vajagot kruķus. Kā to varēja nepamanīt vietējais dakteris, man nav saprotams. Ortozi tur uz vietas neatradu. Nosaitēju ar binti, bet ģipsi neuzliku, lai varētu kautkā pārvietoties bez kruķiem, jo biju jau iemanījies lēnā gaitā klibot atspiežoties tikai uz papēža. Tā arī nodzīvoju pēdējās 10 dienas Taizemē. Apdrošinātājiem aizsūtīju izraxta un rēķina bildi. Čeku nekādu man neiedeva. Domāju, ka kaut ko prasīs dēļ diagnozes, bet atmaksāja neko neprasot.
Pievienotie faili: 4117215.jpg (38.4 Kb)

Ziņojums rediģēts Striķis - Trešdiena, 17.07.2019, 23:28

• Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

Copyright MyCorp © 2025
Vietne ir izveidota uCoz sistēmā