Birma, Filipīnas un ieskatam Ķīna (2014)
| |
Melnais | Datums: Trešdiena, 15.01.2014, 23:51 | Ziņojums # 1 |
 Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
| Atskaiti par Birmu lasām pa šo saiti: http://www.melnais.com/forum/22-470-1#2778 Atskaiti par Ķīnu lasām pa šo saiti: http://www.melnais.com/forum/71-479-1#2870 Atskaiti par Filipīnām lasām pa šo saiti: http://www.melnais.com/forum/26-481-1
Šī gada ceļojums salīdzinoši ar iepriekšējo 6,5 mēnešu garo ceļojumu ir pavisam īss – tikai 50 dienas. Ir paredzēts apskatīt Birmu, Filipīnas un nedaudz arī Ķīnu. No Rīgas izlidoju 8.februārī un atgriežos 29.martā.
Birmā biju pirms 5 gadiem. Pa šo laiku ir notikušas milzīgas izmaiņas šīs valsts dzīvē, galvenokārt tās ir saistītas ar valsts demokratizācijas procesiem. Tas nozīmē lielākas brīvības un vieglāku robežu šķērsošanu. Un tas jau nu nemaz vairs nav labi. Tas nozīmē milzīgu tūristu pieplūdumu, kā rezultātā tiks samaitāti cilvēki un daudzas pasakaini skaistas vietas. Jau tagad ir skaidrs, ka viesnīcu cenas ir dubultojušās. Kā tas viss izskatīsies dzīvē jau redzēšu pavisam drīz. Maršruts daļēji virzīsies jau pa vietām kur esmu bijis, daļēji būs jaunas vietas. Tā ka varēšu salīdzināt.
Filipīnās paredzēta relax tūre. Vēlos apskatīt Palawan salu. Aizbraukt līdz Taytay, El Nido un paviesoties arī man tik ļoti mīļajā Port Barton. Paskatīties, kas tur pa šo laiku būs pamainījies. Atklāt sev arī kaut ko sev pilnīgi jaunu, piemēram Siquijor salu. Ceļojumu sākumā veltīšu 2 dienas Leyte salas apskatei. Ir vēlme apskatīt, kā tur izskatās pēc pasaulē spēcīgākā taifūna plosīšanās. Būšu pilnībā nopostītajā Tacloban un nemazāk cietušajā Ormoc pilsētā.
Ķīnā galvenokārt paredzēts šīs lapiņas moderatora ķīnieša darba un dzīves vietas apmeklējums. Jāpaskatās, kādos apstākļos ķīnietis pelna juaņas, ar to uzlabojot Latvijas ārējo tirdzniecības bilanci. Paliks arī pavisam nedaudz laika arī Pekinas un Lielā Ķīnas mūra apskatei. Es saprotu, ka tās nav galvenās Ķīnas apskates vietas, bet kā jau es teicu, tas būs iepazīšanās brauciens. Būs arī krasas klimatiskās izmaiņas. No liela karstuma Birmā uz mīnuss grādiem pie Ķīnas mūra.
Tad nu praktiskā informācija. Iesākumā vizuālā informācija nelielas kartītes veidā.
Kartītē ir tikai starptautiskie lidojumi. Sīkāk un smalkāk būs, kad rakstīšu atskaites par katru no valstīm.
Šajā ceļojumā pavisam būs jālido ar 13 lidmašīnām. Biļešu cenas vienam cilvēkam.
Rīga – Maskava – Guaņdžou - Rīga - Maskava (Aeroflot) – 555 EUR; Guaņdžou – Yangon – Guaņdžou (Myanmar Airways International) – 330 EUR; Guaņdžou – Wuhan (China Southern Airlines) – 50 EUR; Pekina – Manila (China Southern Airlines) – 130 EUR; Manila – Tacloban (Cebu Pacific) – 17,36 EUR; Cebu - Puerto Princesa – Cebu (Cebu Pacific) – 36,34 EUR; Cebu – Clark (Cebu Pacific) – 17,49 EUR; Manila – Guaņdžou (Cebu Pacific) – 30 EUR
Vēl pie izdevumiem jāpieskaita 2 X Ķīnas vīza – 60 EUR
Ceļojuma apdrošināšanas izmaksas man sedz AMEX kredītkarte. Kopējie izdevumi sastāda 1226 EUR. Bēdīgi konstatēt, bet ar katru gadu izmaksas paliek lielākas.
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
Melnais | Datums: Trešdiena, 15.01.2014, 23:55 | Ziņojums # 2 |
 Ģenerālisimuss
| Informācija kurās vietās būsim. Ja ar kādu no ceļotājiem ceļi krustosies, tad nekautrējamies un rakstām. Labprāt patukšošu kādu alus kausu svešā zemē tautiešu kompānijā:
8.februāris – izlidošana;
Birma
09.02 – ierašanās Yangon; 10.02 – Bago, Golden Rock; 11.02 – Kalaw; 12.02 – Kalaw (trek) – Inle; 13.02 – Inle; 14.02 – Inle – Taunggyi – Kakko – Inle; 15.02 – Inle – Pindaya – Mandalay; 16.02 – Mandalay; 17.02 – Mandalay – Bagan; 18.02 – Bagan; 19.02 – Bagan – Popa – Pyay; 20.02 – Pyay – Silver Beach; 21.02 – 26.02 – Silver Beach – Yangon; 27.02 – izlidošana uz Guaņdžou
Ķīna
27.02 – Guaņdžou – Wuhan; 28.02 – Wuhan; 01.03 – Wuhan – nakts vilciens uz Pekinu; 02.03 – 04.03 – Pekina; 05.03 – izlidošana uz Manilu;
Filipīnas
05.03 – ierašanās Manila; 06.03 – Tacloban – Ormoc; 07.03 – Ormoc – Cebu; 08.03 – Cebu – Puerto Princesa – Taytay; 09.03 – Taytay; 10.03 – Taytay – El Nido 11.03 – 12.03 – El Nido; 13.03 – El Nido – Port Barton; 14.03 – Port Barton; 15.03 – Port Barton – Puerto Princesa; 16.03 – Puerto Princesa – Cebu; 17.03 – Cebu - Siquijor sala; 18.03 – 20.03 - Siquijor sala; 21.03 - Siquijor sala – Cebu; 22.03 – Cebu; 23.03 – Cebu – Clark; 24.03 – 25.03 – Clark; 26.03 – Clark – Manila un lidojums uz Guaņdžou;
Ķīna
26.03 – 29.03 – Guaņdžou un lidojums uz mājām.
Nedaudz par ceļotājiem šajā tūrē. Lidoju kopā ar Melno Princesi un Birmā tiekos ar draugiem 6 cilvēku sastāvā. Pārbaudīta grupiņa ar kuriem kopā pavadīju laiku Kambodžā savā iepriekšējā ceļojumā. Tālāk kopā ar Melno Princesi lidojam uz Ķīnu. Pekinā šķiršanās no Melnās Princeses. Ne visiem ir tāda iespēja ilgstoši būt prombūtnē no sava darba devēja. Vai vēl labāk kā man, būt vēl pietiekami žiperīgam, bet jau baudīt sirmās vecumdienas. No Pekinas es lidoju uz Manilu, kur tiekos ar jaunu ceļotāju ar kuru arī kopā atgriezīsimies Latvijā.
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
Ezze | Datums: Ceturtdiena, 16.01.2014, 15:04 | Ziņojums # 3 |
Seržants
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 30
Reputācija: 6
| Jautājums - kā plānots iegūt Birmas vīzu?? Man plānojās ceļojums uz Āziju no 11.02.2014. - 17.04.2014. RIX-BKK-RIX - ceru, ka nemieri Taizemē plānu neizjauks, jo biļetes jau nopirktas. Domāju arī apceļot Birmu. Līdz šim bija plāns pie vīzas tikt Bangkokā vēsniecībā....
|
|
| |
Melnais | Datums: Ceturtdiena, 16.01.2014, 21:10 | Ziņojums # 4 |
 Ģenerālisimuss
| Speciāli izvēlējos dārgāko Myanmar Airways International aviokompāniju lidojumam uz Birmu, jo plusā nāk klāt tāda lieta, kā iespēja saņemt VOA ielidojot Yangonā. Nekāda čakara... Tas ir iespējams ja lido ar viņu nacionālo aviokompāniju un tikai no 3 vietām. Tās ir Guaņdžou (Ķīna), Siam Reap un Phnom Penh (Kambodža).
Quote Ezze (  ) Līdz šim bija plāns pie vīzas tikt Bangkokā vēsniecībā....
Dotajā gadījumā labākais un saprātīgākais variants. Esmu personiski saņēmis Birmas vīzu Bangkokas vēstniecībā.
|
|
| |
switchs | Datums: Pirmdiena, 03.02.2014, 15:56 | Ziņojums # 5 |
 Pulkvedis
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 177
Reputācija: 6
| Pa smuko. Ar to AMEX ( ja nu vienīgi tev nav gold) uzmanīgi, jo ko viss, ko viņš tur kompensē ir saistīts ar medicīnu. Bija gadījums ar reisu atcelšanu , tad viņi tur mazgā rokas nevainībā, jēga maza.
|
|
| |
andrian | Datums: Pirmdiena, 03.02.2014, 18:08 | Ziņojums # 6 |
 Ģenerālleitnants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 558
Reputācija: 23
| Quote switchs (  ) Pa smuko protama lieta es arī skatos Guangzhou virzienā, tagad ar Turkish atlaidi varētu sanāk 410 eiro + uz Cebu 110 eiro, bet četras dienas tikai ceļā vien.. a man tikai divas nedēļas atvēlētas.. Birma un Kambodža atkal trakos ciparos..sēžu un domāju
ChiangMai,ChiangRai,Phuket,Railay,Phi-Phi,Langkawi,Sabah,Cebu,Panglao,Boracay,Palawan,Houay Xai,Bokeo Nam Kan National Park,Beijing,Fihalhohi,Siem Reap,Sihanukville,Koh Rong,Koh Rong Samloem,Kampot, Phnom Penh,Shimla,Manali,Varanasi,Delhi
|
|
| |
Melnais | Datums: Otrdiena, 04.02.2014, 10:50 | Ziņojums # 7 |
 Ģenerālisimuss
| Quote switchs (  ) Ar to AMEX ( ja nu vienīgi tev nav gold) uzmanīgi, jo ko viss, ko viņš tur kompensē ir saistīts ar medicīnu.
Jā.... bet galvenais jau arī ir medicīna.
Quote andrian (  ) Birma un Kambodža atkal trakos ciparos..sēžu un domāju
Domāju kaut ko jau izdomāsi. Tu māki. Es zinu.
|
|
| |
Melnais | Datums: Svētdiena, 15.06.2014, 12:28 | Ziņojums # 8 |
 Ģenerālisimuss
| Ceļojums ir veiksmīgi noslēdzies un manas atskaites varat lasīt pa šīm saitēm:
Atskaiti par Birmu lasām pa šo saiti: http://www.melnais.com/forum/22-470-1#2778 Atskaiti par Ķīnu lasām pa šo saiti: http://www.melnais.com/forum/71-479-1#2870 Atskaiti par Filipīnām lasām pa šo saiti: http://www.melnais.com/forum/26-481-1
|
|
| |
|