Pirmo reizi uz Āziju
| |
Striķis | Datums: Otrdiena, 15.03.2016, 22:15 | Ziņojums # 16 |
 Apakšpulkvedis
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 149
Reputācija: 6
Statuss: Offline
| Quote andrian (  ) Ja lidojums pirkts vienā biļetē NAV man vienā biļetē , bet es neatradu kur tas raxtīts, ka jabūt vienai biļetei? Es sapratu ka tranzīta gadījuma , ja paliec tranzīta zonā, tad viss kartībā.
Man te atkal jauna nesaprašana - ir reiss DMK-PNH (Bangkoka-Pnompeņa) 6:30 no rita. Kā tur ar tikšanu uz DMK lidostu tādā agrumā? Ja gribu tur nokļūt ap kādiem 4:30, tad sanāk izbraukt ap 3:30-4:00. Vai nepastāv varbūtība ka sarunajot iepriekšējā vakara motovīru vai taksi, es no rīta konstatēju ka neviena nav!? Kā tur notiekas šīs lietas. Un kā jūs to darat? Vai labāk izvairīties no tādiem agriem reisiem -man biļete vēl nav nopirkta..
Ziņojums rediģēts Striķis - Otrdiena, 15.03.2016, 22:45 |
|
| |
andrian | Datums: Otrdiena, 15.03.2016, 23:40 | Ziņojums # 17 |
 Ģenerālleitnants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 558
Reputācija: 23
| Agrie reisi tieši ir labi, mazāk korķu ielās. Pajautā viesnīcā, cik maksās taksis līdz lidostai un cik laika ceļā tas aizņems. Viņi arī to izsauks, būs tieši norunātajā laikā. Ja tas nav blēžu kantoris, cenai jābūt zemākai, kā uz ielas noturētajam, tie prasīs 500, kaut gan pēc skaitītāja ap 200. No viesnīcas normāla cena 250/300bati.
ChiangMai,ChiangRai,Phuket,Railay,Phi-Phi,Langkawi,Sabah,Cebu,Panglao,Boracay,Palawan,Houay Xai,Bokeo Nam Kan National Park,Beijing,Fihalhohi,Siem Reap,Sihanukville,Koh Rong,Koh Rong Samloem,Kampot, Phnom Penh,Shimla,Manali,Varanasi,Delhi
|
|
| |
andrian | Datums: Ceturtdiena, 17.03.2016, 09:33 | Ziņojums # 18 |
 Ģenerālleitnants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 558
Reputācija: 23
| Te Melnais aprakstījis, ko darīt tranzīta pasažierim. Ieraksts pavecs, bet jācer, ka nekas nav mainījies
ChiangMai,ChiangRai,Phuket,Railay,Phi-Phi,Langkawi,Sabah,Cebu,Panglao,Boracay,Palawan,Houay Xai,Bokeo Nam Kan National Park,Beijing,Fihalhohi,Siem Reap,Sihanukville,Koh Rong,Koh Rong Samloem,Kampot, Phnom Penh,Shimla,Manali,Varanasi,Delhi
|
|
| |
Striķis | Datums: Otrdiena, 22.03.2016, 23:48 | Ziņojums # 19 |
 Apakšpulkvedis
| Tā, palikušas 2 dienas līdz startam, bet tauriņi jau šodien visu dienu pa vēderu kņudina. Šobrīd domāju par to kas varētu būt aizmirsts: Lidmašīnas biļetes ir, viesnīca pirmajām 2 naktīm ir, kartes telefonā saliktas, nauda samainīta, šādas tādas zāles iepirktas un potes sapotētas un informācija pa forumiem palasīta. Teorētiski varētu būt gatavs startam :) Jautājums par norēķiniem ar kartēm Vjetnamā - te gan bankas, gan maiņas kantori uzsver ka Vjetnamā ir samērā nedroši izmantot kartes. Vai ir kādas alternatīvas? negribas taču "zaļos" nēsāt visu laiku līdzi gandrīz 2 mēnešus... Kas tur šobrīd ar ceļojuma čekiem? Vai tas jau ir aizgājis vēsturē vai vēl tiek lietoti?
|
|
| |
Striķis | Datums: Piektdiena, 08.04.2016, 17:28 | Ziņojums # 20 |
 Apakšpulkvedis
| Kambodžā ar veciem (laikam tie, kas pirms 2004g.) 20-niekiem $$ varēsiet aiziet un uz attiecīgo vietu. Biki iegāza mani Rīgas maiņas kantoris Elizabetes un Upīša stūrī. Pie kam vēl paprasīja uz kurieni es braukšu, un teica ka tur derēšot. Kā Vjetnamā ar tādiem 20-niekiem? Vai ņem pretī maiņas punktos?
Ziņojums rediģēts Striķis - Sestdiena, 09.04.2016, 10:50 |
|
| |
Striķis | Datums: Piektdiena, 08.04.2016, 17:46 | Ziņojums # 21 |
 Apakšpulkvedis
| Quote andrian (  ) Ja tas nav blēžu kantoris, cenai jābūt zemākai, kā uz ielas noturētajam, tie prasīs 500, kaut gan pēc skaitītāja ap 200. No viesnīcas normāla cena 250/300bati Aizbraucu beigaas vakarā ar vilcienu par 8 batiem Izdomāju ka tā man ērtāk nekā naktī celties. Tur lidostā forši mīksti krēsli, kur var bez bēdu nosnausties.
|
|
| |
Melnais | Datums: Svētdiena, 10.04.2016, 11:39 | Ziņojums # 22 |
 Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
| Quote Striķis (  ) Kambodžā ar veciem (laikam tie, kas pirms 2004g.) 20-niekiem $$ varēsiet aiziet un uz attiecīgo vietu. Biki iegāza mani Rīgas maiņas kantoris Elizabetes un Upīša stūrī. Pie kam vēl paprasīja uz kurieni es braukšu, un teica ka tur derēšot. Kā Vjetnamā ar tādiem 20-niekiem? Vai ņem pretī maiņas punktos?
Tā ir Āzijas mūžīgā problēma (un ne tikai Āzijas, pamēģini tādu dolāru apmainīt mūsu naudas mijēju kantoros.. ja ņems, tad tikai par pazeminātu kursu) .. par to ir runāts jau neskaitāmas reizes. Tāpat ir problēma ar vecām 100 $ banknotēm ar konkrētu sērijas numuru (uz sitienu nepateikšu kādu), ar šiem sērijas numuriem iepriekš tika pārpludināta Āzija ar viltotiem $. Es vienmēr mainu $ tikai uz jaunās sērijas banknotēm, tad problēmu nav....
Par Vjetnamu neņemos apgalvot... bet pieļauju ka arī var būt problēmas. Drīz to zināsi un varēsi darīt zināmu pārējiem...
Quote Striķis (  ) Aizbraucu beigaas vakarā ar vilcienu par 8 batiem
Ļoti sakarīgs un lēts risinājums........
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
Lily | Datums: Trešdiena, 13.04.2016, 09:26 | Ziņojums # 23 |
 Ierindnieks
Ieraksti: 3
Reputācija: 0
| Sveiki! Arī es pirmo reizi dodos uz Taizemi un lidoju ar UIA. Jautājums, kuri ir lidojuši ar ukraiņiem: man ir lidojums Rīga - Bangkoka ar pārsēšanos Kijevā. Mani uztrauc, ka pārsēšanās laiks Kijevā ir tikai 55 min. Lūdzu padalieties pieredzē vai vispār ir reāli tik īsā laikā iziet visas kontroles Kijevā (ir tikai rokas bagāža). Un vai Rīgas lidostā man iečekos biļeti tikai lidojumam tikai Rīga- Kijeva un tad Kijevā būs atkal jāveic čekošanās uz nākamo lidojumu Kijeva - Bangkoka? Jau iepriekš - paldies
|
|
| |
ekze | Datums: Trešdiena, 13.04.2016, 11:02 | Ziņojums # 24 |
Majors
Ieraksti: 98
Reputācija: 3
| Sveika, Nesen izlidoju šo maršrutu - man gan bija 1:15 starpā, bet domāju ir iespējams. Manā gadījumā mums izsniedza tikai Riga - Kijeva biļetes, bet domāju par iemeslu bija, tas ka bijām rezervējuši mūsu mazajam gultiņu garajā lidojumā. tāpēc nācās transfer logā vēl dabūt arī biļetes tālāk. bet paspējām tāpat tanī laikā ir diezgan tukša transfer drošības pārbaude. Mums arī bija nododamā bagāža tā arī veiksmīgi aizlidoja. Lai veiksmīgs ceļojums.
|
|
| |
Lily | Datums: Trešdiena, 13.04.2016, 12:14 | Ziņojums # 25 |
 Ierindnieks
Ieraksti: 3
Reputācija: 0
| Paldies par atbildi - tātad man arī ir cerība paspēt uz nākamo reisu!
|
|
| |
Striķis | Datums: Trešdiena, 13.04.2016, 13:15 | Ziņojums # 26 |
 Apakšpulkvedis
| Sveicieni visiem no Kambodžas. Nosūtu nedaudz siltuma no šejienes 40grādiem arī uz Latviju, jo tur cik skatos, tad gandrīz vai ziema vēl :) Pēc 3 dienam lidoju SiemReap - KualaLupur. Vēl pēc dienas KualaLumpur- HoChiMinh Par tēmu - aktuāls jautājums kā būtu pareizāk rikoties ar naudu, jo šobrīd gandrīz visa ir uz kartes: 1. Kambodžā izņemt no bankomāta dolārus un Vjetnamā tos samainīt pret dongiem. vai 2. Vjetnamā uzreiz izņemt dongus. Varbut vēl kāds variants Malaizijā? .. P.S. vecās 20-nieku banknotes tomēr pa retam izdodas izmantot veikalos un gesthausēs. Vienigi tiek ietureta 1$ "komisija" no katras banknotes. Teica ka maiņas punktos arī tāpat darot.
Ziņojums rediģēts Striķis - Trešdiena, 13.04.2016, 13:19 |
|
| |
ekze | Datums: Trešdiena, 13.04.2016, 13:39 | Ziņojums # 27 |
Majors
Ieraksti: 98
Reputācija: 3
| Quote Striķis (  ) 2. Vjetnamā uzreiz izņemt dongus. Par šo nez cik ir mainījies bet kādu laiku atpakaļ Melnais teica ka max ko var izņemt no ATM ir 2 miljoni dongu kas ir ~ 100 $ un par to iekasē 2$ + 2% no summas. cik atminos man Malaizijā ļāva vismaz 500 izņemt vairāk nemēģināju.
|
|
| |
Striķis | Datums: Piektdiena, 15.04.2016, 13:13 | Ziņojums # 28 |
 Apakšpulkvedis
| Sadarīju muļķību - ņēmu naudu no Canadia bank bankomāta, un kamēr liku naudu makā, tikmēr šis ierija atpakaļ manu karti. Gandrīz uzsprāgu, jo biju tak lasījis par šito @#/$#@#$ Rīt no rīta lidoju projām no Kambodžas. Laikam jau bezceris prasīt viņiem, lai sūta man to karti uz Vjetnamu.? Ir kāds saskāries ar tādu situāciju? Vai Vjetnamā var atvērt bankas kontu un paņemt debetkarti?
Ziņojums rediģēts Striķis - Piektdiena, 15.04.2016, 15:43 |
|
| |
Melnais | Datums: Piektdiena, 15.04.2016, 17:08 | Ziņojums # 29 |
 Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
| Quote Striķis (  ) Sadarīju muļķību - ņēmu naudu no Canadia bank bankomāta, un kamēr liku naudu makā, tikmēr šis ierija atpakaļ manu karti.
Jā.... trakas lietas.... tā bija Tava vienīgā karte?
Quote Striķis (  ) Laikam jau bezceris prasīt viņiem, lai sūta man to karti uz Vjetnamu.?
Skatoties kāda banka.... Norde sūta... citas arī varbūt sūta. Jājautā bankai. .... un ja nemaldos, tad Swedbankai ir tāds pakalpojums, sūtīt no klienta konta naudu izmantojot Western Union.... Vjetnamā nekādu problēmu saņemt.
Quote Striķis (  ) Vai Vjetnamā var atvērt bankas kontu un paņemt debetkarti?
Nav mēģināts. Pieļauju būs problēmas, bet var mēģināt. Būs arī kaut kas jāuzliek uz konta, bet tā cik es saprotu ir Tava vienīgā un pēdējā nauda. Labām sazinies ar radiem, draugiem Latvijā un palūdz lai nosūta caur Western Union vai MoneyGram.
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
Striķis | Datums: Sestdiena, 16.04.2016, 02:27 | Ziņojums # 30 |
 Apakšpulkvedis
| Nav tik traki, jo man ir vēl viena karte, bet vēlviens šāds gājiens un tad būs jautri. Gribēju tomēr pie iespējas mēģināt sagādāt sev otru rezerves karti. Nu tā, katram gadījumam :) Paldies, sazināšos ar Swedbanku par kartes nosūtīšanu.
|
|
| |
|