Otrdiena, 24.06.2025, 19:54
Sveicināti Viesis
RSS
Indoķīnas ceļojumi
Šanhaja. Orientālistikas studentes skatījumā. - Forums
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Foruma moderators: Ķīnietis  
Šanhaja. Orientālistikas studentes skatījumā.
ĶīnietisDatums: Sestdiena, 10.09.2011, 04:50 | Ziņojums # 1
Leitnants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 70
Reputācija: 5
Statuss: Offline
Mans sapnis par došanos uz Ķīnu ir piepildīts. Sen loloju, beidzot izdevās.

Mēs - četras kursabiedrenes izdomājām iekarot Ķīnu. Plānā doties uz Šendžeņu, vienu no lielākajām ostas pilsētām Ķīnā (Ķīnas dienvidi, pie Honkongas). Doma ceļot ar lidmašīnu līdz Šanhajai, tad ar vilcienu līdz Šendžeņai.
24.08.2011.
Lidojums Rīga-Maskava-Šanhaja. Pārvadātājs - kompānija Aeroflot.
Biļete maksāja 244 Ls (nodokļi, bagāža iekļauti). Kopumā jalido apm. 11 stundas. No Rīgas uz Maskavu mūs aizvizināja AirBaltic, un lidojums ilga pusotru stundu.

Tā kā mums bija jāgaida tikai 2 stundas, tad pusdienu vietā apēdam paciņu zupiņas un uzgrauzām krekerīšus. Karsto ūdeni ta pat vien nevar dabūt, pārdevējiem nav atļauts dot ceļotājiem par brīvu ūdeni. Nācās ņemt talkā savu šarmu un pirkt. 3 karstā ūdens krūzes izmaksāja 50 rubļus. (Tas tā - caur pirkstiem skatoties).

Lidojums no Maskavas līdz Šanhajai ilga 8-9 stundas. Mūs 2x paēdināja, dzērienus - sulas, tēja, kafija - var dabūt visu lidojuma laiku.
Pievienotie faili: 3521423.jpg (56.1 Kb) · 4813297.jpg (54.1 Kb) · 1770583.jpg (59.1 Kb) · 5827243.jpg (41.6 Kb)

Give a fish to a man; he has food for a day.
Teach a man to fish; he learns a skill for life.

Fan Li

ĶīnietisDatums: Sestdiena, 10.09.2011, 05:07 | Ziņojums # 2
Leitnants
Lidojuma laikā mums rādīja filmas, varēja klausīties radio, vai arī lūkoties pa lidmašīnas lodziņu un vērot mākoņus un ik pa prīdim pavīdošo ainavu.

Tā kā lidmašīna Šanhajā piezemējās pēc pusnakts, tad pirmā doma bija sameklēt taksi un doties uz centru. Izveicīgākie taksisti jau gaida pie izejas vārtiem. Pirmais taksists mums paprasīja 450 CNY par braucienu uz centru. Mēs, protams, atteicāmies no tāda ekstravaganta piedāvājuma. Toties izdomājām, ka, pagaidot nieka 6 ar pusi stundas, mēs, izmantojot metro, ietaupīsim vismaz 400 CNY.
Kamēr mēs tā domājām, satikām "kostarikāņu" puisi, kuram, runājot ar mums krieviski, bija izteikts ukraiņu "h".

Biļetes/kartiņas var iegādāties biļešu automātos, bet ir jāzina līnija un pietura, kurā vajag izkāpt. Biļešu automāti arī strādā ķīniešu/angļu valodas režīmā.
Pulksten 6:30 metro vēl nav pārpildīts.

Pievienotie faili: 7167767.jpg (33.0 Kb) · 2460122.jpg (29.1 Kb) · 0215778.jpg (47.0 Kb) · 5062232.jpg (57.7 Kb)

Fan Li

ĶīnietisDatums: Pirmdiena, 12.09.2011, 04:35 | Ziņojums # 3
Leitnants
Pirmā augstceltne, ko ieraudzījām, izejot no metro

un tas vēl bija tikai sākums. Sanhajā, manuprāt, ļoti labi harmonē vecās, mazās ēkas ar daudzstāvu gigantiem.

Šanhaja tiešām ir kontrastu pilsēta. Pa dienu liekas viss mierīgi - milzīgās cilvēku plūsmas dodas ikdienas gaitās, bet vakarā iedegas spilgtie apgaismojumi, viss mudž. Savā ziņā visa āzija ir līdzīga.

Ir ļoti daudz vietu, ko var apmeklēt Šanhajā ķeksīša pēc. Viena no tādām ir Šanhajas slavenā promenāde. Šanhajas Austrumu Pērle. eka tika celta 4 gadus un bija augstakā ēka Šanhajā apmēram 3 gadus, līdz to pārspēja Šanhajas pasaules finanšu centrs.

Ieteiktu apskatīt Šanhajas seno tirdzniecības ielu, kas vairāk atgādina tirdzniecības kvartālu ar neskaitāmām iespējām nopirkt dārgus suvenīrus. Šajā vietā cilvēku ir jūra. Iešanas princips - neapstāties, jo tiklīdz kāds apstājas nofotografēties vai vienkārši grib paskatīties uz dīķi, pilnu ar sarkanām, dzeltenām karpām un burņurupučiem, rodas sastrēgums.

Laikam līdzīgi ir uz ceļa - tur var braukt kā gribi, jo luksofori attiecas vairāk uz lielgabarītu šoferiem, nekā uz motorolleriem vai velosipēdistiem.
Viņi brauc ar domu - man vajag tikt uz noteiktu vietu un es braucu. Nav svarīgi, ka motorolleris vai uzlabots velosipēds brauc pa gājēju ietvi, neviens par to nesatraucas. Labāk arī nevajag sākt, citādi nervi pagalam.
Pievienotie faili: 3643285.jpg (43.6 Kb) · 6294074.jpg (55.9 Kb) · 1368172.jpg (41.4 Kb) · 2656724.jpg (72.9 Kb)

Fan Li

ekzeDatums: Piektdiena, 23.08.2013, 10:10 | Ziņojums # 4
Majors
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 98
Reputācija: 3
Vēl ieteiktu uzbraukt observatorijā - cena 120 RMB un prieks salīdzinoši īss, bet ja ir saulaina diena tad ir tā vērts smile

• Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

Copyright MyCorp © 2025
Vietne ir izveidota uCoz sistēmā