Otrdiena, 24.06.2025, 16:21
Sveicināti Viesis
RSS
Indoķīnas ceļojumi
Uhaņas stāsti. - Forums
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Foruma moderators: Ķīnietis  
Uhaņas stāsti.
ĶīnietisDatums: Pirmdiena, 02.01.2012, 17:04 | Ziņojums # 1
Leitnants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 70
Reputācija: 5
Statuss: Offline
Uhaņa ir mana pagaidu mītne jau 4 mēnešus. Par mājām šo pilsētu uzskatīt netiecos, par mājām varu saukt tikai to platību, kur, pateicoties , kaut pavisam nesen iepazītiem, toties foršiem cilvēkiem, esmu iekārtojusies.

Kāpēc Uhaņa un ne cita pilsēta?? Tā iznāca. Pēc visiem trakajiem piedzīvojumiem vilcienos un ne tikai tajos, varu tikai priecāties, ka latvieši IR visur. Pat Uhaņā. biggrin

Uhaņa ir trešā lielākā pilsēta Ķīnā pēc iedzīvotāju skaita. To pārspēj tikai Pekina un Šanhaja. "Sastrēgumu stundās" no rītiem vai vakaros, apm. stundas laikā var satikt 300-400 cilvēku, ja ne vairāk. Skaitījusi gan neesmu, bet man liekas, ka rēķini nojuktu pēc pirmā simta. Pilsēta attīstās strauji, visur visu ceļ un būvē. Uhaņa tiek apzīmēta kā Ķīnas centrs (pat avrētu teikt - centrālā galvaspilsēta)

Šai pilsētai piemīt divas izteiktas problēmas: smogs un metro trūkums. Ir gan viena metro līnija pilsētā, bet... Šī problēma tiek risināta, tuneļi tiek rakti pa visu pilsētu. Domājams, ka pēc gada vai diviem, Uhaņā būs vismaz trīs metro līnijas, kas savienos abus Jandzi upes krastus. Gaisa piesārņojums Uhaņā ir milzīgs. Pusstundas laikā smogs var pārklāt pilsētu tā, ka redzamība nav tālāka par kilometru. Pat jaunajā gadā, pavadot ciemos atbraukušos draugus uz lidostu, apkārtni klāja tik bieza un pelēka smoga kārta, ka pat likās, ka atrodamies šausmu filmas uzņemšanas laukumā. Vientuļš ceļš uz lidostu un daudz pamestu vai vēl neiekārtotu māju.. Baisi.

Vai es ieteiktu braukt uz Uhaņu ceļojumā? Ne visai. Tas ir mans personīgais skatījums. Pašā pilsētā nav daudz interesantu apskates objektu. Toties par Hubei provinci gan to nevar teikt.

Kas tāds ir Uhaņā ko apskatīt...

Hubei provinces muzejs.

Interesants, bet vajadzīgs gids. Citādi drīz jau paliek garlaicīgi. Tad avr aiziet uz blakus esošo mākslas muzeju biggrin

Apsaktes vērts ir Donghu ezers (Austrumu ezers).

Tur var gan braukāties ar bambusa laiviņām, gan tā pat vien pastaigāties, bet tam vajag laiku, jo teritorija ir milzīga.

Tādu vietu kā "Dzelteno dzērvju tornis" navar nepieminēt. Slavens un sens tornis, kuram veltītas neskaitāmas dzejas rindas.

Pa vidu visam ir budistu un daoistu tempļi, pieupes parki, kuros ķīnieši dzied karaoki (tiesa, dažreiz ausīm diezgan nebaudāmu), ēdamielas un nakts tirgi.

Nu tā apmēram... smile
Pievienotie faili: 7534632.jpg (35.8 Kb) · 3319114.jpg (34.8 Kb) · 9266611.jpg (63.8 Kb)

Give a fish to a man; he has food for a day.
Teach a man to fish; he learns a skill for life.

Fan Li

MelnaisDatums: Trešdiena, 04.01.2012, 14:39 | Ziņojums # 2
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Lūk arī Ķīnietis, pēc Jaunā gada pamodies un iepriecinājis ar nelielu izklāstu par Uhaņu. Galu galā jau 4 mēneši tur nodzīvoti. Gaidām turpinājumus par brīvā laika pavadīšanu, naktstirgiem u.t.t. ok

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

FendermansDatums: Trešdiena, 11.01.2012, 18:54 | Ziņojums # 3
Majors
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 80
Reputācija: 1
Quote (Ķīnietis)
Uhaņa ir mana pagaidu mītne jau 4 mēnešus

Un ar ko Ķīnietis Uhaņā jau 4 mēnešus nodarbojas?

Kukera kū

ĶīnietisDatums: Otrdiena, 17.01.2012, 19:41 | Ziņojums # 4
Leitnants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 70
Reputācija: 5
Quote (Fendermans)
Un ar ko Ķīnietis Uhaņā jau 4 mēnešus nodarbojas?

Izglītoju mazus ķīnīzerus angļu valodā. Darbs kaulus vēl nelauž, atalgojums apmierina, savas ķīniešu valodas zināšanas arī varu pielietot ikdienā. Ir labi. smile

Give a fish to a man; he has food for a day.
Teach a man to fish; he learns a skill for life.

Fan Li

• Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

Copyright MyCorp © 2025
Vietne ir izveidota uCoz sistēmā