Otrdiena, 24.06.2025, 16:00
Sveicināti Viesis
RSS
Indoķīnas ceļojumi
Pekina. Bildes būs vēlāk. - Forums
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Foruma moderators: Ķīnietis  
Pekina. Bildes būs vēlāk.
ĶīnietisDatums: Sestdiena, 14.07.2012, 06:08 | Ziņojums # 1
Leitnants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 70
Reputācija: 5
Statuss: Offline
Atstrādājot "gandrīz svētku dienas" jau iepriekšējas nedēļās nogalē, manā rīcībā bija 3 dienas, ko varētu pavadīt Pekinā. Bet (tas Ķīnā gadās diezgan bieži, ja laicīgi visu nenoorganizē) vilciena biļeti uz Pekinu varēja nopirkt tikai vairs uz aiznākamo dienu. Tas ir diezgan saprotami, jo festivālu un svētku dienu laikā visa Ķīna pārvietojas kā tāds skudru pūznis ar savu nesamo uz muguras.
Mans uzturēšanās laiks Pekinā bija 2 pilnas dienas - no agra rīta vienā dienā, līdz vēlam vakaram otrā dienā. No Uhaņas izbraucu 21:00 un Pekinā biju nākamās dienas 7:00. Ļoti ideāli. Turklat vēl tiku pie vidējās lāviņas, kas, salīdzinājuma ar augšējo, ir ļoti laba. Nu protams, vislabākā ir apakšējā lāvina. Šaubu nav. Tikai tāda lieta, ka citiem pasažieriem sēžamvietu gandrīz vai neesamības dēļ gribās sēdēt apakšējā lāviņā, kamēr pienāk gulētiešanas laiks (aptuveni ap 22:30, kad izslēdz gaismu)
1. diena

ierados Pekinas rietumu stacijā (Pekinā ir vismaz 3 vilciena stacijas), un sāku domāt, ko darīt. Uz kurieni iet, nezinu, kartes man nav, pēc nostāstiem par taksistiem, kuri nepārvalda pilsetas ielas, taksī sēsties arī negribās. Sāku iet. Izdomāju, ka jameklē kāda lielā iela, kur kursē daudzi transporti, gan jau būs ok. Nemaz tik traki nebija, atradu pēc min 5 ielu. autobusa pieturā meklēju pazīstamas ķīnzīmes un, labi, ka es māku lasīt ķīniski - autobuss devās taisni uz Debesu templi. Biļete visos transportos maksā 2 juanas, ārkārtīgi lēti galvaspilsētai. Iepriekšējā vakarā biju sarunājusi ar savu ķīniešu draudzeni satikties kaut kur.

Tā nu mēs tikāmies Debesu templī. Diena vienkārši fantastiska, neviena mākonīša, kaut aukstums caur kauliem vilka nenormāli. Izstaigājāmies pa teritoriju, teikšu, ka ir ko iet. Paspēlēju ar ķīnieti spēli- rakete  un tenisa bumbiņa, bet spēlē tā, ka bumbiņa jāmētā un jāķer ar raketi neskarot zemi, un ar roku jāveic apļi, to darot. Ķīniešu stilā, viennozīmīgi.

Atvadījos no draudzenes, un  devos uz centru, uz Yonghegong - Lamas templi. Izstaigājos atkal. Jāiet cauri vismaz 3,4 pielūgsmes ēkām, lai nonāktu pie pēdējām 2, kurās abās var redzēt milzīgas Lamas. Ļoti skaisti.

Pēc tam pirmo reizi pagaršoju zaļās tējas saldējumu un sapratu, ka vairāk neēdīšu, nav priekš manis.  Tad satiku draudzeni no Vācijas, ar kuru nogaršojām Pekinas īpatnību - rūgušpiens/jogurts/paniņas, kaut kas uz to pusi. Garšoja tāpat kā pie mums. Iesēdāmies metro un aidā - uz Tiananmen laukumu. Uhh - tādas masas... Mēs tikai nofočējāmies ar Priekšsēdētāju un viss.

Atkal - tādi gabali, ko staigāt. Neiedomājami.  Man nebija rezervēta viesnīca, tāpēc gāju meklēt. Vienu zināju, King's joy hotel. Bet vienam cilvēkam mazliet sālīti. 240¥. negribēju maksāt, tāpēc devos meklēt ko citu. Bet kā tas izrādījās, viss visur bija aizņemts. Turklāt vēl man beidzās kredīts telefonā un es nevienam nevarēju piezvanīt. Pēc pusotras stundas klaiņojumiem, gudrā es izdomāju, ka jāiet atpakaļ uz to pašu viesnīcu. Jāsaka, biju laimīga. Lēnā garā izpakojos, savācos un devos pastaigāties. Iegāju vienā tirgū, kur var salikt sev vārdu, es sāku runāt ar pārdevēju ķīniski, viņš bija ļoti pārsteigts. Palīdzēja man sameklēt manu vārdu, 3-zilbju vārds maksā 10¥, vēl pieliek kādas krāsainas bumbiņas un tad jau tas izskatās vairāk pēc telefona/atslēgu piekariņa.
Paēdu vakariņas nelielā ēstuvītē par ne vairāk kā 20¥ un devos atpakaļ uz viesnīcu.

2. diena

Pamodos no trokšņa 5:54. Kas tad tas - Tiananmen laukumā karoga pacelšana, tāpēc spēlē himnu. Pamazām jau jāsāk arī kustēties bija. Jāiet brokatīs. Ja esat samaksājuši par brokastīm vai arī tās ir iekļautas cenā, tad ziniet, ejiet uzreiz, kad atver bufeti. Iemesls ir ļoti vienkāršs - ķīnieši ir rīmas. Ne vien nebūs ko ēst, bet būs jāgaida, kamēr atnes vēl, un tad, ja paspēsiet, kaut ko dabūsiet, ko uzlikt uz šķīvja. To zinādama, es ierados pirmā. Minūtes 2 pēc manas ierašanās jau sāka parādīties tauta. Uz ēšanu viņi ir ļoti naski. Paēdu, dabūju savu drošības naudu un devos meklēt Ķīnas mūri. Uz Badaling posmu var aizbraukt ar autobusu un es gribēju izmantot šo iespēju. Pabraukājos ar metro, atradu autobusu novietni un, samaksājot 6¥ ar e-talonu, devos stundu garā braucienā apskatīt mūri. Ja nav talona, tad jāmaksā 15¥ vai vairāk. Ar taksi arī var braukt, bet vai tam ir diža jēga, nezinu. Turklāt vēl jāmaksā vairāk kā 100¥ uz vienu pusi.
Biļete uz mūri maksā 40¥, ja nemaldos... Es paņēmu biļeti pa 100¥, jo tas iekļāva braucienu ar rodeli gau augšup, gan dodoties lejā, kas ir patīkami, jo var veltīt vairāk laika uz mūra. Mūris milzīgs, nabaga strādnieki- vergi, kas to darbu paveica... Dažviet mūris ir diezgan stāvs un grūti bija noturēties, bez stangu palīdzības. Man bija ātrais skrējiens pa mūri, jo cilvēki ieradās arvien vairāk un vairāk. Un kustēties palika arvien grūtāk un grūtāk. Uz mūra pavadīju aptuveni 2 stundas. Pēc tam lejā mierīgi izstaigāju suvenīru bodītes. Loģiski, vai ne?! Dabūju piekariņu ar tekstu, ka esmu iekarojusi 888 m virsotni. biggrin
Atpakaļ devos arī ar autobusu. Izdomāju, ka varētu apskatīt Aizliegto pilsētu. Esot tur, sapratu, ka negribu atkal  valkāties pa daudzām mazām ēkām, kas pilnas ar lietām, kuras kaut kādā veidā esmu jau redzējusi citos muzejos. Tā vietā aizgāju uz turpat esošo parku. Biju ļoti apmierināta ar savu izvēli. Tur pavadīju laiku, līdz bija jau jādodas uz vilcienu. pirms tam vēl, gaidot autiņu uz vilciena staciju, iegāju "pērļu tirgū". Pulksteņi, elektropreces, zīds, koks. A kur pērles?? Neatradu. Kad atgriezos mājās, stāstīju draudzenei, viņa teica:" bet pērles bija ceturtajā stāvā!". Nu šajā braucienā izpalika man pērles. Varbūt nākamajā.
Pievienotie faili: 1364382.jpg (77.8 Kb) · 0667477.jpg (72.6 Kb) · 1568013.jpg (63.2 Kb) · 4737749.jpg (57.1 Kb)

Give a fish to a man; he has food for a day.
Teach a man to fish; he learns a skill for life.

Fan Li

Ziņojums rediģēts Ķīnietis - Otrdiena, 15.01.2013, 13:08

andrianDatums: Pirmdiena, 23.07.2012, 22:05 | Ziņojums # 2
Ģenerālleitnants
Ieraksti: 558
Reputācija: 23
manā rīcībā bija 3 dienas

manā rīcībā būs trīs dienas smile
kuru mūra daļu skatīt vēl neesmu izlēmis..var būt pateiksi priekšā cool ir arī jautājums par zīdu.. teiksim lakatiņš vai šallīte cik maksā? lasīju, ka tirgos šausmīgi saskrūvē cenu un ir jākaulējas wacko a var būt kaut kur ir veikals ar fiksētām cenām?

ChiangMai,ChiangRai,Phuket,Railay,Phi-Phi,Langkawi,Sabah,Cebu,Panglao,Boracay,Palawan,Houay Xai,Bokeo Nam Kan National Park,Beijing,Fihalhohi,Siem Reap,Sihanukville,Koh Rong,Koh Rong Samloem,Kampot, Phnom Penh,Shimla,Manali,Varanasi,Delhi

ĶīnietisDatums: Trešdiena, 25.07.2012, 16:29 | Ziņojums # 3
Leitnants
Varu teikt, ka Badaling daļu apmeklē pulka cilvēku. Draudzene ir bijusi arī nomaļākākā Simatai posmā, kur nu gandrīz neviena cilvēka neesot bijis, izņemot tos 40, kas bija par mūra tūri samaksājuši. Pie tam Simatai viņa nogājusi vismaz 10 km. Viņa bija uz nedēļu. Tiešām ir jāskatās vai gribi redzēt skaistu, uzfrišinātu, vieglā kāpiena mūri, vai autentisku, bet tādu, ka pēc kāpiena būs nenormāls nogurums. Bet nu tas arī atkarīgs no varēšanas un gribēšanas. Ja tik tiešām pastāv tāda lieta kā veikals ar fiksētām cenām, es gribētu redzēt. Noteikti būs jākaulējas. Un vajag, citādi jau ķīniešiem sakāps galvā. Un tā pa riktīgo, jo ķīnieši uzskrūvē cenu pat 3x un vairāk. Neesmu pirkusi zīda lakatus, tepat Wuhan citas lietas skatījos, bet rupji rēķinot, varētu būt cenā no 25-30¥ plus uzcenojums, tātad aptuvenā cena = 80¥ un uz augšu. Varbūt ir lētāk.
Ja noderēs, prieks. Ja kā vēl varu palīdzēt, dod ziņu.

Fan Li

andrianDatums: Trešdiena, 25.07.2012, 18:17 | Ziņojums # 4
Ģenerālleitnants
Ja kā vēl varu palīdzēt, dod ziņu

nu tad turies biggrin
1.es vairāk domāju par MuTianYu(慕田峪), ko teiksi?
un vēl, var būt ko zini par Huanghuacheng un Hefangkou
2.
25-30¥ plus uzcenojums, tātad aptuvenā cena = 80¥
tas nozīmē, ka uz 30var nokaulēt? bet tas jau ir lēti(es par dabīgo zīdu domāju)
3.man būs maz laika, ko labāk noskatīties: Pekinas operu, Kun Fu šovu vai kaut ko citu(divus varētu)
4.Kā tur lietas sastāv ar tām slavenajām Ķīniešu pirtīm, ir vērts vai ne ar ko neatšķiras no akvaparkiem?
pagaidām viss smile

ChiangMai,ChiangRai,Phuket,Railay,Phi-Phi,Langkawi,Sabah,Cebu,Panglao,Boracay,Palawan,Houay Xai,Bokeo Nam Kan National Park,Beijing,Fihalhohi,Siem Reap,Sihanukville,Koh Rong,Koh Rong Samloem,Kampot, Phnom Penh,Shimla,Manali,Varanasi,Delhi

ĶīnietisDatums: Ceturtdiena, 26.07.2012, 03:51 | Ziņojums # 5
Leitnants
Mutianyu nav slikta izvēle. Iespējami mazāk tūristu. Huanghuacheng būtu vērts apskatīt, jo tu esot ezers, kas iet apkārt mūrim. Tā būtu savādāka ainava nekā ierastās. Par Hefangkou gan neko nezinu.
Tās 25-30¥ ir tāda kā reālā preces vērtība. Nedomāju, ka tik lēti varēs nokaulēt, bet vari mēģināt. Ķīnieši ir ārkārtīgi izmanīgi. Pastāv arī tāda lieta kā "drauga cena" - nolaidīs zemāk, jo redz, tu esi draugs, šādi var zināt, ka preces īstā vērtība ir vismaz 5 -10¥ lētāka.
Konfu šovs varētu būt ļoti iespaidīgs. Pekinas opera - ja ir interese par to, ja nav būts, un, ja gribas redzēt krāšņus tērpus, kā tas notiek, tad tik aiziet. Man uz Pekinas operu nevelk, pārāk spalga dziedāšana manām ausīm.
Ja ir interese, var aiziet paskatīties tradicionālo tējas dzeršanas rituālu, Pekinā ir ļoti daudz tējnīcu.
Esmu bijust tikai karstajos avotos zem klajas debess. Laiks bija dzestrs, bet ūdens temperatūra līdz 40 grādiem, varbūt pat mazliet vairāk. Relaksējoši. Ja tas nav tas pats, kas ķīniešu pirts, tad nevarēšu neko vairāk pastāstīt par šo lietu. Diemžēl.

Vēl kādi jautājumi? smile

Fan Li

andrianDatums: Ceturtdiena, 26.07.2012, 07:13 | Ziņojums # 6
Ģenerālleitnants
var aiziet paskatīties tradicionālo tējas dzeršanas rituālu, Pekinā ir ļoti daudz tējnīcu

paskatīties vai piedalīties? lūdzu sīkāk smile

ĶīnietisDatums: Ceturtdiena, 26.07.2012, 09:48 | Ziņojums # 7
Leitnants
Nu jā, "piedalīties". Ja tas tā skaitās. Nosēdina, ļauj izvēlēties tēju, ar karstu ūdeni izmazgā (ja tā to var nosaukt) supermazas tasītes. Ieliek tēju, uzlej ūdeni, izlej ūdeni. Lej virsū nākamo. Iespējams, ka arī šo ūdeni nolej nost. Un tad jau lej virsū atkal un var dzert. Ja nu tā sadzerās tēju, ka pa ausīm lien laukā, tad var apgāzt mazo tasīti, lai "laobaņs" zina, ka pietiek. Citādi viņi laista un laista, spēj tik dzert. Varbūt pat to labāk darīt tējas veikalos, par velti parādīs, lai ieinteresētu. Tējas namos ir iespēja redzēt dažnedažādus šovus, to pašu Pekinas operu un Konfu šovus.

Fan Li

• Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

Copyright MyCorp © 2025
Vietne ir izveidota uCoz sistēmā