Otrdiena, 24.06.2025, 20:09
Sveicināti Viesis
RSS
Indoķīnas ceļojumi
Sjamena (Xiamen) un Kinmen sala Taivānā (Jinmen) - Forums
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Foruma moderators: Ķīnietis  
Sjamena (Xiamen) un Kinmen sala Taivānā (Jinmen)
ĶīnietisDatums: Trešdiena, 12.02.2014, 09:29 | Ziņojums # 1
Leitnants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 70
Reputācija: 5
Statuss: Offline
Ceļojums: Uhaņa -> Sjamena -> Kinmen sala -> Sjamena -> Uhaņa. (Wuhan-Xiamen-Jinmen (a.k.a Kinmen/Quemoy)-Xiamen-Wuhan)
Šis ceļojums bija mans pirmais pēc Rietumu kalendāra Jaunā gada ceļojums un pēdējais pēc Austrumu kalendāra vecā gada ceļojums. Vispirms par galamērķi tika nosprausta Sjamena, bet paskatoties, kas tur ir apkārt, secināju, ka būtu forši aizbraukt uz Taivānai piederošo Kinmen salu, joka pēc paskatīties, kas tur ir.

Ceļojuma kopējās izmaksas – hmm, kas to lai zina! Bet ja tā pa nopietno, tad:
1) no mājaslapas www.ctrip.com pirktais ceļojumu komplekts (Vacation package), kas iekļauj lidojumu Wuhan-Xiamen-Wuhan + viesnīcu (Huaqiao Hotel) uz 2 naktīm = 2000 yuan
2) taksis no/uz mājām, lidostas uz viesnīcu pirmajā dienā, tad no viesnīcas uz Starptautiskās ostas termināli un vēl no otra termināla uz lidostu = 280 yuan
3) Gids pa Sjamenu (ķīniešu val)= 50 yuan
4) Gulan sala (Gulangyu), kuģītis + ieejas biļetes vairākos muzejos (vietējais vaska muzejs, klavieru muzejs, eiropeisko māju muzejs, kurā, starp citu, es atradu mūsu pašu sudraba 5-latnieku)= 336 yuan
5) Sjamenas botāniskais dārzs = 40 yuan
6) kuģītis uz Kinmen salu = 160 yuan, no Kinmen salas = 750 NT$ (Taiwan dolar)
7) apmešanās vieta – Fontain Coffee Guest House, 3 naktis = 3500 NT$ (un cenā ir iekļauts, ka kāds sagaida un aizved uz viesu māju, un aizved atpakaļ uz ostu vai lidostu)
8) 2 dienu 4 maršrutu eksursiju autobuss pa Kinmen salu = 280 NT$
9) suvenīri = daudz, daudz daudz, ļoti daudz, šos nevar skaitīt klāt ceļojuma izmaksām, citādi sanāks dikti ekstravagants ceļojums

Tātad, kopā sanāk: 2666 yuan + 4530 NT$, kas sanāk = 3772 yuan

.

Nedaudz par Sjamenu. Piejūras pilsēta, atrodas Ķīnas DA, salīdzinot ar Uhaņu, liekas, kā mazpilsēta. Manuprāt, ļoti miermīlīga pilsēta, cilvēki ir priecīgāki, laikam tāpēc, ka vairāk saules un jūras, diezgan kārtīgi, pie sarkanās, stāv, pie zaļās iet, ne tā kā Uhaņā, ej, kad gribi, un ja vēl ir liels pūlis, tad vispār mašīnas apstājas. Sjāmenā, pēc idejas, tūristu netrūkst, bet pirmssvētku laikā vēl jo vairāk. Ja ne katrā, tad lielākajā daļā ēstuvju var nogaršot jūras veltes. Un nopirkt pērles, te to ir daudz.

Give a fish to a man; he has food for a day.
Teach a man to fish; he learns a skill for life.

Fan Li

ĶīnietisDatums: Trešdiena, 12.02.2014, 09:32 | Ziņojums # 2
Leitnants
1.diena.
Lidojums no Uhaņas līdz Sjamenai ilgst pusotru stundu. Jau 9:30 es biju Sjamenas lidostā, nēmu, sēdos iekšā talksī, pateicu šoferītim adresi un miera vējos vizinājos līdz pat viesnīcai. Iečekojoties man piedāvāja gidu un ekskursijas. Tāda cenu atšķirība – ja par ķīniešu gidu jāmaksā tikai 50 juaņas, tad par gidu, kurš māk runāt angliski, jāmaksā 488 juaņas. 488?!?!?! Galīgi aptrakuši! Protams, es, netaisoties maksāt šādu, manuprāt vājprātīgu summu par angliski runājošu gidu, izvēlējos gidu ķīniešu valodā. Un vēl vienu ekskursiju nākamajā dienā, par 236 juaņām. Tā kā gide bija gatava doties pa Sjamenu jau pēc 10 min, tad es gāju uz istabiņu nolikt mantas. Kas pats smieklīgākais, manu koferi man palīdzēja aizvilkt (nu kā sauc to cilvēku, kurš viesnīcās palīdz ar bagāžu?!?! Konsjeržs???) viesnīcas darbinieks, un es pie savas istabiņas durvīm viņam prasu (jo man nekad nav bijusi pieredze ar šādu situāciju), vai man vajag vai nevajag dot viņam naudu? Viņš apmulsa un teica, ka, lai es darot, kā uzskatu par pareizu. Un tad nu es neiedevu…
Satiku gidi, izdomājām rīcības plānu un devamies uz saliņu Gulangyu. Tā kā es gidei iedevu naudiņu par visam ieejas biļetēm, man nav ne mazākās nojausmas, cik maksāja kuģītis, vaska muzejs, un pārējās apskates vietas uz Gulan salas. Diemžēl, vai varbūt par laimi…
Saliņa izskatās neliela, bet iet ir ko, kā gide stāstīja, vesela diena var paiet, kamēr apiet apkārt salai. Uz salas ir ļoti daudz eiropeiska izskata ēkas, tas tapēc, ka pirms uz šīs salas sāka dzīvot ķīnieši, salas iedzīvotāji bija baltie cilvēki, iebraucēji, tirgotāji. Salai ir neliela, taču ļoti smuka pludmale. Ir arī akmeņu taka “Migong” – burtiski “Maldu pils”. Skatoties no centra izskatās pēc akmens sienas, bet ejot no sāniem, tur ir daudz pakāpienu un nelielu alu. Uz šīs akmens sienas ir “paslēpti” 12 dzīvnieki, zodiaka dzīvnieki. Vecs vīrs, lai bērniem būtu ko darīt, un lai nemaisītos pa kājām uzbūvējis šo pili, lai viņi savā nodabā sameklētu visus šos dzīvniekus. Es atradu visus, bet tas ir grūti, jo pakāpieni ir šauri, iet uz visurieni, un daži dzīvnieki ir tā sapludināti ar akmeņiem, ka grūti tos ieraudzīt, un tad jau ir tas ceļš pazaudēts un ir ļoti grūti tikt laukā. Priecē tikai tas, ka šī “Maldu pils” atrodas ārā un, ja vēl ir saulains laiks, vispār ideali. Citādi gan ne.
Vēl mēs bijām klavieru muzejā, kur ir daudz senlaicīgu klavieru un flīģeļu un klavesīnu no Vācijas, Anglijas,Amerikas, Austrālijas, utt. valstīm. Kā izrādās, uz Gulangyu ir arī skola, šitādai mazai saliņai sava skola!
Pa vidu šim visam vēl mēs bijām muzejā, kurā es ieraudzīju mūsu pašu veco laiku sudraba pieclatnieku! Es nevarēju noticēt savām acīm! Laikam latvieši jau sen tirgojušies ar Ķīnu.
Kad gājām paēst, es nezināju kādas nu lai jūras veltes izvēlās. Ar krabjiem man ir nelāga pieredze, tapec ņēmu, ko zināju – mīdijas un garneles. Svaigas bez gala, peldējās ūdenī. Gidi ar pacienāju, bet nu ēdot mīdijas, paldies dievam, kad jau šķīvis bija gandrīz tukšs, es uzkodu vai nu beigtu mīdiju, vai nu mālus (labākajā gadījumā), nu kaut ko es uzkodu. Pēēē, mazliet pašpļaudījos, sadzēros ūdeni, gāju prom.
Tālākais ceļš bija pie suvenīriem. Gide veda mani dzert vietējo tēju. Labi, vai ne?! Nogaršojām 4 šķirnes, sadzērāmies riktīgi. Mans kuņģītis, uz šādu daudzumu visadu šķirņu tējām, īsti nebija gatavs. Nekas slikts nenotika, tikai velkoša sajūta visu atlikušo dienu, ūdens dzeršana arī daudz nelīdzēja, Aptuveni 4 pēcpusdienā biju atpakaļ, kājas nostaigātas, tad jau bija laiks atpūsties. Vakarā, kad gāju meklēt kaut ko ēdamu vakariņām, ejot garām visām ēstuvēm, nepameta sajūta, ka nebūs labi, tās mīdijas un tējas riņķoja manā prātā,tāpēc nopirku tikai bumbieri un ābolu.

Fan Li

ĶīnietisDatums: Trešdiena, 12.02.2014, 09:33 | Ziņojums # 3
Leitnants
2.diena.
Gatava doties ekskursijā, es jau 7os gāju ēst brokastis, lai 7:30 būtu ierindā pie reģistratūras. 7:30 es vēl joprojām sēdēju pie brokastu galda, skatījos reģistratūras virzienā un prātoju, kāpēc neviens vēl nav atnācis. Gāju taujāt, jo man teica, ka būs liela grupa, 30-40 cilvēki. Izrādās, ka es biju tāda vienīgā tajā rītā, kura baigi gribēja doties ekskursijā. Mani mēģināja pārliecināt, lai es sēžos taksī un kaut kādā vietā, kuru man iedeva, uzrakstītu uz lapinas, tiekos ar gidu. Par taksi man nebūtu vajadzējis maksāt. Nē, paldies. Pēc dažu minusu minstināšanās, man atgrieza atpakaļ manu naudu un es, ar karti rokās, devos pati izpētīt Sjamenu. Jau astoņos es biju Zhongshan parkā, kas izskatījās pēc džungļiem, un pēc pastaigas pa parku devos uz botānisko dārzu. Nu tur es izkāpelējos tā, ka man pietiks ilgam laikam. Bot.dārzā ir kaktusu plantācijas, iespējams augstākais kalns, no kura var redzēt Sjamenas panorāmu, vismaz viens budistu klosteris un daudz, daudz taku. Pēcpusdiena tika veltīta glavenās (apmeklētākās) gājēju ielas apskatei un suvenīru iepirkšanai.

Fan Li

ĶīnietisDatums: Trešdiena, 12.02.2014, 09:33 | Ziņojums # 4
Leitnants
3.diena

Ap pusdienu, devos ar kuģīti no Sjamenas starptautisko kuģīšu termināla (International ferry terminal)uz Taivānas Kinmen salas ostu Shuitou. Latvieši Taivānā var uzturēties 90 dienas bez vīzas, tā kā tas ir īzī pīzī. Brauciens no Dongdu termināla līdz Shuitou ilgst aptuveni 1 st.20 min. Robežas pārbaudes ir ātras, nebija nekādu aizkavēšanos.
Visa Kinmen sala ir lauki. Pa visu salu ir 4 “lielākās” pilsētas, bet apkārtne ir īsti lauki. Daudz govju un suņu. Ļoti miermīlīga gaisotne, kaut gan ilgus gadus Kinmen sala ir bijusi kara lauks starp ĶKP un Nacionālistisko partiju (GMD).Šajā slā ir ļoti daudz karam un dažādām kaujām veltītu muzeju. Pludmale ir nosēta ar dzelzs vai akmens(īsti nezinu) durkļiem, lai pretinieku puses karavīri nolaižoties ar izpletņiem , paliktu uz durkļiem. Tanku un visadu citādu ieroču uz šīs salas ir ka biezs. Kinmen salā ieprieks esot uzturējušies vismaz 70 tūkstoši karavīru, kaut arī valsts ir teikusi, ka 100 tūkstoši, jot as skan grandiozāk. Pašlaik uz salas mitinoties aptuveni 6 tūkstoši jauno karavīru. Viņi visi tur tā mierīgi pastaigājas pa pilsētu, kad ir brīvās dienas.
Viesu māja atrodas Šaņhou kultūras ciematā. Katrā mājā ir pagalms. Man atgādināja Pekinas hutonus. Es paliku viesu mājā 3 naktis, tapec, atbraucot uz Kinmen salu, mani gaidīja mašīnīte (iekļauta cenā), kas aizveda uz viesu māju, kas atrodas citā pilsētiņā, savus 13 km no termināla. Bija jau pievakare, tapēc nekur nedevos. Bet nākamās 2 dienas bija neliels skrējiens pa Kinmen salas apskates objektiem. Kas pozitīvs ir Kinmen salā (nezinu vai visa Taivānā), es nopirku autobusa ekskursijas biļeti 2 dienām un, uzrādot biļeti parastajā autobusā, varēju braukt bez maksas.
Tātad, par apskates objektiem un līnijām: Kinmen sala piedāvā tūristiem apskatīt ļoti daudz interesantas vietas, un ir padomājuši par to, lai cilvēki varētu nokļūt uz šīm vietām ar speciāliem autobusiem. Pa visu salu ir 4 līnijas, A, B, C, D. A un C līnijas brauc no rītiem 9:00 – 12:00, un B un D līnijas brauc pēcpusdienā no 14:00 – 18:00. Vienā dienā var paspēt tikai 2 līnijas. A un B līnijas atiet no viena sākumpunkta – Dzjiņčen pilsētas (Jincheng), tas pats attiecas uz C un D līnijām – Šaņuai (Shanwai). Lai gan sākumpunkti attiecīgajām līnijām ir vienādi, tomēr apskates objekti ir dažādi. Darba dienās speciālie autobusi kursē ik pēc stundas, bet nedēļas nogalēs ik pa pusstundai, kas ir ļoti izdevīgi, ja apskates objekts nav īpaši teritoriāli liels.
Vakarā es pati aizbraucu ar autobusu līdz pilsētiņai, kas atrodas vistuvāk viesu mājai un tad viesu mājas īpašnieks atbrauca man pakaļ. Baigi ekskluzīvi.

Fan Li

ĶīnietisDatums: Trešdiena, 12.02.2014, 09:34 | Ziņojums # 5
Leitnants
4.diena

“Sī diena tika veltīta C un D līniju apskates objektiem. Un, pateicoties C līnijas jaukajam šoferītim, es pat tiku uz Kinmen salas keramikas rūpnīcu, kurā izgatavos speciālās krūkas Kinmen salas šņabim (Kinmen Kaoliang Liquor), nu un protams vēl visādus keramikas traukus.

Pa visu laiku, ko pavadīju Kinmen salā, es nogaršoju visādus brīnumus: halvu, Kantonas putru, mīdiju plācenīšus, mīdiju nūdeļu zupu, ceptās nūdeles, karija plācenīšus. Ir iespējams, ka es kaut ko neatceros no apēstā, un labi vien ir. Es smu sapratusi, ka es neesmu liela jūras velšu mīļotāja.

Fan Li

• Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

Copyright MyCorp © 2025
Vietne ir izveidota uCoz sistēmā