Otrdiena, 24.06.2025, 16:25
Sveicināti Viesis
RSS
Indoķīnas ceļojumi
Austrumu Java - Bali - Forums
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Foruma moderators: Mango  
Austrumu Java - Bali
MangoDatums: Piektdiena, 11.02.2011, 16:03 | Ziņojums # 1
Majors
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 81
Reputācija: 1
Statuss: Offline
Esmu veiksmīgi atpakaļ apritē! Bija atvaļinājums un paspīdēja 10 dienas ārpus Džogdžas uz slaveno Bali un vēl šur tur. Es tā virspusēji, jo citādāk dikti gari sanāks, ja gribas sīkumus, nav jabūt slinkiem, jāatver blogs tongue

tad nu tā 6 pilsētas 10 dienās - 2 vilcieni, 4 autobusi un lidmašīna izmaksā aptuveni 2 miljoni 300 (izmantojam DHL lapu lai pārrēķinātu Ls)

Austrumu Java ir skaista, nu dien, žēl, ka slaveno Bromo nesanāca apskatīt ,jo atšķirībā no Merapi šamais joprojām aktīvs un nedrošs. Tā vietā apskatījām holandiešu vecpilsētu ar zvēru tirgu un vairākus hindu tempļus, kas ir pirmie Indonēzijas stila tempļi, redz centrālajā Džavā tie ir Indijas stilā. Ja nu kādam arī gribās tad ir tikai viena iespēja, atrodiet šoferi, jo pat ar vietējiem mēs blandījāmies, tempļi atrodas aptuveni stundas braucienā no Malangas , mūsu pirmās pieturas, ciemots.

Fakts, ne visai patīkams gariem braucieniem, šaubos vai Austrumu Javā ir biznesa klases autobusi, ir tikai ekonomiskie, tādēļ personīgs ieteikums, ņemiet vilcienu, lai gan tas aizņem ilgāk laika, tomēr ērtāk garajiem eiropiešiem! Un mazāk kratīšanās arī. Un dziedoņu nav, nu vismaz man ekonomiskās klases vilcienos nav nācies klausīties smile

Jā, autobuss mūs aizveda uz Banyuwangi, kas ir slavena ar Kawah Ijen. Daudzi saka, ka ir skaistāks par Bromo, bet nu par to ne man spriest. Ijen ir kalns ar skaistu krāteri, ko mums nēizdevās kārtīgi apskatīt, jo Ijen kalns kā magnēts pievelk mākoņus, kuri parasti tur uzrodas ap pl 9, bet mūsu gadījumā bija jau pl 7, Ieteicams tur doties ap pl5, lai sagaidītu saullēktu. Mums to neizdevās izdarīt ;( šoferi tik agri no rīta nevarējām atrast! Un jā, jo tuvāk Bali, jo augstākas cenas tūristiem, jo grūtāk kaulēties!!!! Ja braucat, nu mēģiniet ar vietējiem sadraudzēties, moš vēl kāds grib braukt, jo vietējo cena ir 70 tūkstoši par mašīnu, bet "bulē" cena ir 500 tūkstoši par mašīnu. Un vēl kas, tur ir sasodīti auksts! Nu kā Latvijā vēsā rudens pievakarē. Bija patiesi patīkami redzēt savu elpu gaisā! Kalnā kāpiens augšā lejā ir stāvs un dažviet bīstams, jo īpaši, jo nolemj kāpt lejā līdz krāterim/ ezeram, mums tas aizņēma 4-5h! Cilvēki tur ir ļoti draudzigi un ar prieku dalās savā pieredzē. Mēs sadraudzējāmies ar vietējo strādnieku. te laikam jāpiemin, ka Ijen ir sēra raktuves, kas vietu padar smirdīgu...

Pēc Ijen aizkavējāmies nedaudz Javā, apciemojot draugus, bet tad jau pa taisno uz Bali! Slavena ar tūristiem, hindu tempļiem, mākslu un sērferu paradīzi! Taisnība par visu! Es vēl gribētu piemetināt, ēdienu!!! Jo nu pēc ilgiem laikiem tiku pie laba ne indonēziešu ēdiena biggrin Te nu jāatzīst, esmu nākusi pie secinājuma, ka tie, kas ir bijuši Bali, manuprāt, nevar teikt, ka ir bijuši Indonēzijā! Tā ir tūristu pilsēta ar tikai mazu nojausmu kas ir Indonēzija (par šo definīciju arī pati vēl neesmu droša).... mēs atļāvāmies slinkot, bijām pargurušas, tādēl pludmale bija mūsu prieks un patiesi jauka vieta. Ja jums patīk gulšņāt pludmalē un ne uz dvieļa bet krēslos, iesaku paieties tālāk no centra un tad 100 t vietā krēslu uz dienu var dabūt pa 20 t cool

Bali vajag pacietību, jo jākaulējas ir par visu! Vistrakāk iet ar transportu, jo sabiedriskais, ja tā to var saukt ir tikai Bemo, par ko ari ir jakaulējas. tad nu vislabākais variants ir vienreiz nokaulēt moci un laist kur acis rāda!!!!! No draugiem dzirdets, ka ir skaisti kalnos, kas noteikti būs mans mērķis, ja vēl gadīsies pabūt Bali

Nutas tā ļoti īsi un ļoti nenopietni. gan jau ja ko atcerēšos pie metināšu!

Nākamā tūre būs marta beigās, gan vēl nezinu kur došos! snap

Mango meitēns Indonēzijā! Tas laikam izsaka gana daudz :p

• Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

Copyright MyCorp © 2025
Vietne ir izveidota uCoz sistēmā