Indijas iepazīšana
| |
Melnais | Datums: Piektdiena, 07.06.2019, 13:11 | Ziņojums # 31 |
 Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
| Lai būtu godīgi, tad kā jau teicu, savas pastaigas laikā apmeklējām ne tikai hinduistu tempļus, bet paviesojāmies arī kristiešu "San Thome" bazilikā. Jāatzīst bazilika ļoti liela un iespaidīga, ar ļoti senu un skarālu vēsturi. Te, kā jau pie kristiešiem viss tīrs un sakopts. Patīk man atrodoties tālu prom no Latvijas iestaigāt šādās senās kristīgās baznīcās. It sevišķi man tas sagādā lielu baudu tad, kad atrodos Filipīnās. Te, pēc samērā lielas staigāšanas pa pilsētu, karstā laikā radām īstu patvērumu uz brīdi pasēžot vēsajā lūgšanu zālē. Pēc brīža smēlušies jaunus spēkus bijām gatavi doties tālāk.

Šādas pastaigas pa pilsētu nevarēja beigties bez piedzīvojumiem. Ejam pa ielu un redzu priekšā sev skulptūru. Nekas īpašs, bet kopš fotoaparātā vairs nav nepieciešams likt iekšā filmiņu, tad atmiņu kartē var knipsēt visus kadrus pēc kārtas. Vēlāk varēs izmest. Nolēmu noknipsēt arī šo statuju. Tajā brīdī man pat nebija nojauta, kas tā par statuju un kā viņa saucas. Tikai mājās noskaidroju, ka tā statuja saucas "Kalari" Nobildēju un devāmies tālāk. Tālāk pāri ielai ļoti augsts žogs, apvilkts ar dzeloņdrātīm. Kaut kāds caurlaides punkts ar ļoti daudziem privātas apsardzes firmas darbiniekiem. Nu kas to zina, kas tas viņiem par slepenu objektu. Dodamies tam objektam garām uz okeāna pusi. Milzīgais žogs samērā garš, kādi 120 – 130 metri. Kad beidzas žogs ir celiņš pa kreisu roku iekšā. Tur atrodas "St. George’s Cathedral". Liela, skaista katedrāle. Paši varat internetā šo katedrāli atrast. Jādodas viņu apskatīties.

Iegājām, izstaigājām, veicām foto sesiju. Turpat ēnā, pie žoga vēl uzvilku savu kāro dūmu pirms doties tālāk. Tad jau arī nolēmām virzīties tālāk. Tiklīdz gandrīz bijām sasnieguši izeju, tā parādījās kādi 5 privātie drošības dienesta veči. Pienāk pie mums un lūdz doties viņiem līdzi. Kas noticis, kas Jūs tādi un ko esam pārkāpuši? Izrādās esam bildējuši slepenu objektu, tāpēc mums jānāk līdzi. Huh….. kur ir tas slepenais objekts, un kur es viņu esmu bildējis? Kā izrādījās, tad tā blakus ēka ir ASV diplomātiskais konsulāts. Rādu fočukā, ka neesmu bildējis nekādu konsulātu. Bet šie atrod bildi ar to dīvaino skulptūru "Kalari", kur pašā bildes malā var redzēt nedaudz dzeloņdrāšu žogu. Vot atradaduši noziegumu, par indusu stulbumu un dīvainībām man nācās kārtējo reizi nobrīnīties. Totālie idioti. Jebkurš cilvēks ieejot google map var bez jebkādām grūtībām apskatīt šo konsulātu kā vien vēlas, gan kartogrāfiskā attēlojumā, gan bildēs. Var pat iekšā teritorijā ielūkoties. Pārliecinieties par to paši, te ir saite:
https://goo.gl/maps/y1uPvbt2twHLx1Xi7
Tikām aizvesti līdz caurlaides punktam, tur sākās mūsu "pratināšana", no kurienes mēs esam, kāpēc bildējam slepenu objektu, kur ir mūsu pase, kur esam apmetušies? Pases nav līdzi, tās ir hoteļa istabā, hotelis saucas "FabHotel Pearl T Nagar", nekādus slepenus objektus bildēt pat domās man nav bijis. Tiekam nobildēti, un uz brīdi atstāti savā vaļā. Kā sapratu viņi sazinājās ar mūsu viesnīcu, bet viesnīcā ir mūsu pases kserokopijas. Vārdu sakot tas viss pasākums ievilkās aptuveni 30 minūšu garumā. Brīdī, kad man jau sāka pietrūkt pacietība, un vēlējos aicināt uz tikšanos konsulu, vai vismaz konsulāta drošības daļas šefu tā problēma tika atrisināta. Pieprasīja, lai es to kadru fočikā izdzēšu, un lai vairs slepenus objektus nefilmēju. Nu pilnīgi, pilnīgi dauņi. Pirmkārt vienkārši nospiežot del podziņu fotoaparātā nekas reāli no atmiņu kartes izdzēsts netiek. To visu ir super vienkārši atjaunot, bet to jau šaurās pieres nezina. Otrkārt, kā jau teicu, jebkurš cilvēks neizejot no mājām atver google map un vienkārši ieskatās iekšā, kas notiek tajā konsulātā. Treškārt ar apķērību arī viss viņiem nav kārtībā, pēc brīža kopš tiku bildējis to nelaimīgo skulptūru bija pagājušas jau minūtes 20, bijām jau sen pagājuši garām konsulātam, viņiem par laimi iegriezāmies apskatīt baznīcu. Citā gadījumā mēs jau sen būtu "zilajās tālēs". Tādas lūk jautrības ir pieejamas Indijā. 
Vēl ļoti interesants un iespaidīgs izskatās Madras High Court (Chennai Augstākās tiesa). Tā ir Britu koloniālo laiku celta ļoti iespaidīga celtne. Šī tiesa tika atklāta 1892.gadā. Britu koloniālo laiku pastāvēšanas vēsturē tikai 3 pilsētās atradās Augstākās tiesas. Tās ir Bombay, Calcutta un Madras. Madras ir vecais Chennai nosaukums. Ieliku bildi ieskatam, tā nav mana bilde. Tuvumā tādu iespaidīgu bildi nobildēt nav iespējams.
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
Melnais | Datums: Sestdiena, 08.06.2019, 13:36 | Ziņojums # 32 |
 Ģenerālisimuss
| Tālāk pastāstīšu par vietējām pludmalēm. Ja ieskatīsieties kartē, tad redzēsiet, ka praktiski visas Chennai pilsētas garumā ir pludmale. Saucas šī pludmale Marina beach. Pirms ceļojuma tiku lasījis un noskatījies dažus video par šo pludmali. Priekšstats par šo pludmale lasot ceļotāju atskaites un skatoties video bija izveidojies ļoti skarbs un bēdīgs. Tas, ka pludmalē vienmēr ir milzīgas cilvēku masas, tas ir viens. Otrs ir tas, ka pludmalē esot šausmīgi netīra. Pludmalē biezā slānī mētājoties atkritumi, tukšas pudeles, plastmasas maisiņi. Bija pienācis laiks manus priekšstatus pārbaudīt reālā dzīvē. Devāmies uz Marina beach vakara pusē.
Pirmais priekšstats attaisnojās par visiem 100%, cilvēku šeit ir vairāk nekā zvaigznes debesīs. Jau pirms pludmales var vērot šādus skatus:
Paši redzat tās cilvēku masas un tālumā pašu pludmali. :cranky:Te tiek tirgotas visādas uzkodas, cukurvates, soft drinki, kokosrieksti, augļi un dažādas rotaļietas bērniem. To visu redzot man atlika tikai noteikt (to var dzirdēt video klipa beigās): "Tāds beach man nav vajadzīgs!" 
Bet labi, ja jau tik tālu esam atnākuši pienākums ir aizdipināt līdz pašam beacham arī. Cilvēku ziņā nekādu izmaiņu... ļoti biezā slānī.

Te varat to pavērot arī nelielā video:
Kā redzat un saprotiet, tad peldēšanās šeit ir praktiski neiespējama. Tiklīdz kāds baltais to mēģinās darīt, tā apkārt būs super milzīgs pūlis ar vietējiem lūriķiem, būs jākļūst par vietējo "stāru". Video varam redzēt arī zirgu. Ir šeit tāda atrakcija par maksu, varat izjāt zirga mugurā no tās vietas, kur tika uzņemts pirmais video līdz pašam ūdenim. Bērniem šeit vēl ir arī citas maksas atrakcijas, bet nu ļoti atpalikušas savā attīstībā. Baidos, kad es pat savā jaunībā (tas bija jau ļoti sen atpakaļ) piedzīvoju krietni modernākus karuseļus. Varat ievērtēt paši:
Tagad par otru priekšstatu, tas ir par piemēsloto pludmali. Šis pieņēmums izrādījās par 100% nepareizs! Pludmales šeit ir super tīras, nav nekādu plastmasas maisiņu vai pudeles. Viss ir ļoti, ļoti tīrs. Pat neticās. Acīm redzot ir sākta pamatīga cīņa pret cūcību. Kā jau minēju, tad te vairs veikalos nav plastmasas maisiņu, nav pat plastmasas salmiņu. Un tā centība ir atsaukusies arī uz pludmali. Pabijām šajā pludmalē arī agri no rīta un redzējām kā viņa tika rūpīgi satīrīta. Par cik platība ir ļoti liela, tad to visu praktiski dara ar traktoriem. Man prieks par viņiem, jo uzturēt tik ļoti tīru pludmali pie tik daudz cilvēkiem nav viegls uzdevums, bet viņi ar to tiek galā lieliski.
Pludmale agri no rīta:

Video varat pavērot traktoriņus, kuri veic pludmales sakopšanas darbus:
Tas, ka nebūs iespējas peldēties Chennai, es jau biju gatavs. Bet nu atrodoties Indijas okeāna krastā un neizmantot šo brīdi būtu ļoti bezatbildīgi no manas puses. Tāpēc jau laicīgi tiku izpētījis variantus, uz kurieni būtu jādodas, baudīt pludmales atpūtu. Par labāko un pieņemamāko tika atzīta Kovalam pludmale. Šī pludmale ir viegli sasniedzama ar publisko transportu un atrodas tikai aptuveni 30 km no Chennai. Tā arī darījām, vienu dienu devāmies uz Kovalam. Par sabiedrisko transportu jau es rakstīju iepriekš, vairāk neatkārtošos. Tiem kuri interesējas pastiprināti par sabiedriskā transporta izmantošanu Chennai lūkojam foruma sadaļā pa šo saiti:
http://www.melnais.com/forum/85-677-1
Kā izrādījās, tad Kovalam ir pārsvarā musulmaņu apdzīvots ciemats. Te ir vairākas mošejas.

Pavisam netālu ir arī pati pludmale. Lai tiktu līdz pludmalei krietns gabals jābrien pa smiltiņām. Smiltiņas ne tuvu nav tik tīras un koptas kā Chennai. Apkārt celiņam izvietotas jau pie mums labi sen aizmirstas atrakcijas. Nezinu kas ar tādām vēl aizraujas, bet laikam jau citu šeit nav.
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
Melnais | Datums: Sestdiena, 08.06.2019, 15:56 | Ziņojums # 33 |
 Ģenerālisimuss
| Pati pludmale samērā tīra. Cilvēku nav daudz, var pavisam mierīgi atrast klusu vietiņu, kur piemesties un pabaudīt ūdens priekus. Vietām ir lieli akmeņi, bet starp šiem akmeņiem ir jauki līcīši bez akmeņiem, ar tīrām, baltām, jaukām, mīkstām smiltiņām. Visā visumā te var baudīt Indijas okeānu.

Pilnīgākam priekšstatam neliels video arī:
Pludmalē uzradās mums 2 draugi, divi vietējie džigiti. Pareizāk būtu teikt ne mums, bet Melnās Princeses pielūdzēji. Par katru cenu vēlējās nobildēt kādu kopbildi. Laikam jau tik bieži baltie ceļotāji šeit neieklīst. Mēs nesatikām nevienu.
|
|
| |
Melnais | Datums: Sestdiena, 08.06.2019, 17:04 | Ziņojums # 34 |
 Ģenerālisimuss
| Pēc visām šīm ūdens un saules peldēm vēders sāka prasīt savu tiesu. Bija iestājusies viegla izsalkuma sajūta, kas prasījās pēc tūlītēja risinājuma. Par laimi apkārt mošejai bija daudz un dažādas musulmaņiem piederošas ēstuves. Par to, ka šeit nebūs pieejama cūkgaļa to es zināju pilnīgi droši, Bet arī pārējās vietās Indijā es cūkgaļu tā arī neredzēju, tai skaitā arī pie hinduistiem. Izvēle krita uz šo ēstuvi.

Kā izrādījās, tad šajā musulmaņu ēstuvē cenas uz ēdieniem bija ļoti "kristīgas". Ēdieni svaigi un garšīgi, porcijas lielas. Iepazīšanās nolūkā izlikšu Jums ēdienkarti ar visām cenām. Principā tādas cenas šeit ir visur. Paēst var par ļoti mazām naudiņām.

Principā ar to Chennai iepazīšana, un ne tikai Chennai, bet arī visas Indijas iepazīšana šajā ceļojumā ir noslēgusies. Rīt agri no rīta jādodas uz lidostu, jāceļas pulksten 5:00. Tāpēc šovakar mūsu hoteļa barčikā paņemam pa aliņam, un tad jau krāmēt somas un gultiņā iekšā.
Tā arī mostamies 5:00 no rīta. Izčekojamies no hoteļa un pirms ceļa uz lidostu nolemju ievilkt vēl kāro, pirmo rīta dūmu. Ar baudu tiek izsmēķēts smēķis, atliek tikai pieliekties un paņemt manu somu, lai varētu turpināt ceļu uz lidostu….. bet te gadās liela šaize, kā pieliecos, tā arī paliku pie zemes. Mugurā asas sāpes. Tā ir mana vecā kaite, kas jau pietiekoši ilgi nebija likusi sevi manīt. Domāju, tas ir airkondišena sliktais iespaids uz manu muguru, kad naktīs gulēju bez segas un airkondišens pūta tieši virsū manai mugurai. Lai vai kā, tas ir noticis pašā nepiemērotākajā brīdī. Citā gadījumā varētu rāpot atpakaļ uz hoteļa istabu un pagulēt kādu dienu gultā, bet šajā gadījumā pēc pāris stundām mums ir ļotene lidojumam uz Šrilanku. Tā kā dotajā gadījumā nav citu variantu, kā mēģināt kaut kā aizrāpot līdz ļotenei. Melnā Princese ņem abas somas un mēs lēnītēm sākam savu gājienu uz metro. Man tie solīši pavisam mazi un lēni. Papildus uzzīmējas jauna problēma. Dotajā gadījumā ne man, bet Melnai Princesei. Visi atceras, ka visām princesēm ir bailes no žurkām. Un mana princese nav nekāds izņēmums, par to jau teicu agrāk. Es pat teiktu, ka mana princese vienārši paniski baidas no peļukāniem. Un atceramies to īso posmu, kuru jāpārvar. lai no viesnīcas nokļūtu metro stacijā.
Ielikšu to video vēl vienu reizi, atgādinājumam:
Kā varam redzēt, tad celiņam gar abām pusēm ir reāla miskaste. Līdz šim mums kaut kā bija izdevies izvairīties no tieša kontakta ar žurkām, bet šajā agrā rīta stundā, pulkstenis bija aptuveni 5:45, visapkārt pilnīgs klusums, nav neviena cilvēka, gaismiņa tikai sāk svīst….. Es domāju paši stādieties priekšā, kas darījās abpus celiņam, tajā miskastē. Tur bija šausmīgi daudz žurku. žurkas neiedomājami milzīgos izmēros, nekad agrāk tik lielas žurkas es nebiju redzējis. Redzu tikai, ka Melnā Princese to redzot pieliek soli, domāju ja es būtu saļimis uz tā celiņa, tad uz palīdzību man nāktos ilgi gaidīt. :D 
Lai vai kā bijām sasnieguši metro pieturu. Kamēr gaidījām metro sastāvu, visas manas drēbes no sviedriem bija pilnīgi slapjas. No roku pirkstiem sviedri tecēja lieliem pilieniem. Sajūtas, kad ik pēc brīža kāds iedur ar kārtīgu nazi mugurā līdz spalam. Tajā brīdī, ja nav kur pieturēties, tad vienkārši jāsaļimst uz zemes. Tiem, kuriem mugura nekad nav sāpējusi, to nekad nesapratīs cik tas ir šausmīgi. Redzot manu bezpalīdzīgo stāvokli pie mums pienāca viena indiete. Vai nevarot ko palīdzēt, vai nevēlos padzerties? Ehhhhh, paldies, bet tajā brīdī man nevar palīdzēt. Tā arī kārtīgi nomocījos, kamēr tiku līdz ļotenei apsēsties. Rindā pie iečekošanās kājās, robežkontrole kājās, pie lidmašīnas iekāpšanas kājās. Lai vai kā līdz ļotenei bijām tikuši, kā būs tālāk nebija ne jausmas. Bet tad jau mēs būsi Šrilankā.
Tagad varam teik atvadas un paldies Indijai. Pirmie iespaidi, slikti nebija. It sevišķi tas attiecas uz mazajām Neil un Havelock salām, ar savām vēl pietiekoši mežonīgajām un tūristu nesamaitātām vietām. Bet jāatzīst, ka feelingu tomēr es šeit nenoķēru. Nevar teikt, ka cilvēki šeit bija slikti vai ļauni, iespējams, pats biju vainīgs un nebiju noskaņojies uz pareizā viļņa. Varbūt mani nokaitināja tie indusu stulbuma "kalni", nu nezinu. Bet nav jēga meklēt tagad, vainīgos. Kā jau teicu slikti nebija, iespējams nākamo reizi būs vēl labāk. Jādomā, ka citiem noteikti ir citas domas un iespaidi. It sevišķi man palika liela mīkla, ko tās mūsu dažas latviešu meitenes atrod tajos indiešos. Manuprāt sliktāka varianta nav. Bet nu katram savs, netaisos nevienu nosodīt un lasīt morāli. Pašām vien būs jādzīvo. Vēlme, lai tikai pēc tam neizplūst krokodilu asarās un nežēlojas par grūto dzīvi. IMHO
Redzēsim, kāds man būs viedoklis pēc Šrilankas apmeklējuma..... 
Atskaiti par redzēto un piedzīvoto Šrilankā lasām un apspriežam pa šo saiti:
http://www.melnais.com/forum/88-680-1#4820
[END]
|
|
| |
|