Otrdiena, 24.06.2025, 12:36
Sveicināti Viesis
RSS
Indoķīnas ceļojumi
Pirmās nepieciešamības preces un barčiki Indijā un Šrilankā - Forums
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Pirmās nepieciešamības preces un barčiki Indijā un Šrilankā
MelnaisDatums: Piektdiena, 26.04.2019, 09:58 | Ziņojums # 1
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
Mana personiskā pieredze iegādājoties, lietojot un meklējot pirmās nepieciešamības preces. Par cik Indijā un Šrilankā visas šīs lietas notiek samērā līdzīgi, tad aprakstīšu tās vienā tēmā.

Visā visumā ar visām šīm pirmās nepieciešamības precēm abās šajās valstīs ir zināmas problēmas. shock Nedomājiet, ka aizejot uz lielveikalu varēsiet tikt pie kārotā aliņa vai smēķiem. Pirmkārt Indijā es vispār neatradu tādu veikalu, kuru varētu nosaukt par supermarket. Nu nav tur tādi! Es nevaru runāt par visu Indiju, jo pieļauju, ka iespējams Deli vai Mumbajā ir lielveikali, bet vietās kurās es biju, tas ir Andamanu salās un vienā no lielākām Indijas pilsētām Chennai to nav. Var atrast palielākus pārtikas veikalus, kaut ko līdzīgu mūsu "Maxima", maksimāli ar 2 XX un tas ir arī viss.

Šo veikalu plauktos dažreiz varat ieraudzīt arī alu. Tikai nesteidzieties viņu grābt, tas alus, kas tiek pārdots šādos veikalos ir bezalkoholiskais alus. cranky Tātad, lai ceļotājs varētu remdēt savas slāpes karstajā Āzijas saulītē ar vēsu pudelīti alus ir nepieciešams meklēt specializēto alkohola tirdzniecības vietu. Tā tas ir gan Indijā, gan Šrilankā. crazy Tas ir nožēlojami! Šādas tirdzniecības vietas nav daudz. Piemēram Port Blair es varēju atrast tikai 2. Iespējams, ka ir vairāk, apgalvot nevaru, bet nu acīs netrāpījās. Tā ar lielām grūtībām atradu šīs 2 vietas. Neil salā, ja es pareizi sapratu, tādu vietu nav vispār, Havelock salā viena ir pilnīgi droši, jo redzēju viņu. Chennai ar to ir nedaudz vieglāk.

Ja runājam par Šrilanku, tad ciematos un miestos parasti ir 2 veikali. Abi veikali atrodas uzreiz ārpus miesta robežas, viens veikals iebraucot miestā, otrs veikals izbraucot no miesta. Izņēmumi ir lielās pilsētas, tur šādas alkohola tirdzniecības vietas var būt arī pilsētas robežās.

Sākšu šo tirzniecības vietu aprakstu ar Indiju. Tās vietas ir vienkārši drausmīgas. Šauras tirdzniecības telpas, kas norobežotas ar restēm. Šajās tirdzniecības vietās iekšā tikt nav iespējams, tirdzniecība norisinās pa nelielu restotu lodziņu. cranky Pie lodziņa izslāpušo pūlis, grūstas, lamājas. crazy Tas viss man atgādināja jau sen aizmirstos Padomju laikus. Veči, tas vienkārši ir nožēlojami! crazy

Tā izskatās alkohola tirdzniecības vieta Port Blair:

Lai tiktu pie 2 aliņiem nācās stāvēt tajā rindā. Labi, ka man pret mazajiem indiešiem bija kārtīgs auguma un masas pārsvars. biggrin Kā nostājos, tā neskatoties uz visiem indiešu centieniem mani nobīdīt no vietas, tas nevainagojās ar jūtamu progresu. Tiku pie saviem 2 aliņiem bez problēmām, bet gandarījuma nekāda, ja pie aliņa vari tikt tik nožēlojamā un cilvēku cieņu pazemojošā veidā. Piedevām tas aliņš bija silts, nebija viņiem alus ledusskapī. Redzēju divas nedaudz civilizētākas tirdzniecības vietas. Viena bija Port Blair, otra Chennai. Chennai tā vieta saucās "Elite Tasmac Anna Nagar wine shop". Nekas izcils protams, bet vismaz var tikt veikalā iekšā un paņemt pudeli rokā, apskatīt un novērtēt. Aliņš pat glabājās ledusskapī. Bet "izslāpušo" tai veikalā tāpat pietiekoši, jāizstāv ar visām pudelēm pagara rinda, lai varētu samaksāt.

Standarta reibinošās dziras pārdotuves Chennai izskatās šādi, dotajā brīdī slēgta:

Tas būtu stāsts par Indijas alkohola veikaliem. Laiks pastāstīt kādā veidā tas tiek darīts Šrilankā.

Kā jau teicu princips ir līdzīgs, alkohola produkcija ir nodalīta no pārējām precēm. Te gan tas viss ir daudz kārtīgāk, kulturālāk un civilizētāk nekā Indijā. Alkohola izvēle veikalos plašāka. Ir daudz lielu alkohola veikalu, kuros varat ieiet, paņemt pudeli rokās un izvēlēties. Gadās, ka alkohols tiek tirgots arī lielveikalos, tas gan ir ļoti reti. Redzēju tikai vienā vietā, un tas bija Galle. Bet arī tad alkohola sekcija ir nodalīta no pārējās telpas ar stikla sienu. Pats pie pudelēm tikt nevari, jāprasa pārdevējam.

Alkohola tirdzniecība Galle lielveikalā:

Piemēram Kandi alkohola tirdzniecība notika vislielākā supermarketa pagraba telpās. Tirdzniecība notiek aiz restēm. cranky Melnā Princese pat uzņēma nelielu video kā tas notiek dzīvē, pats personiski piedalījos šajā procesā. biggrin

Tas pats, tikai no mana skatu punkta:

Pievienotie faili: 1829996.jpg (111.6 Kb) · 5162959.jpg (76.9 Kb) · 9907122.jpg (83.0 Kb) · 5398658.jpg (69.8 Kb)

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

switchsDatums: Ceturtdiena, 02.05.2019, 09:49 | Ziņojums # 2
Pulkvedis
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 177
Reputācija: 6
Jā, es arī šo joku par veikaliem, kioskiem līdz galam nesaprotu, kāpēc tādās 'miskastēs' tas jādara.
Lai gan Šrilankā tomēr alko likās pieejamāks, jo bija pieejams arī veikalos pieklājīgi plauktos, kā pie mums pieraksts.

Ziņojums rediģēts switchs - Ceturtdiena, 02.05.2019, 11:17

MelnaisDatums: Piektdiena, 03.05.2019, 10:23 | Ziņojums # 3
Ģenerālisimuss
Mazajos miestos kā jau teicu iepriekš, kā likums ir 2 veikali. Viens braucot iekšā ciematā, otrs braucot ārā. Veikali parasti nav pārāk lieli, bet krietni kārtīgāki un tīrāki nekā Indijā.

Tā izskatās alkohola tirdzniecības vieta Dambula:

Vēl viena lieta kura ir kopīga abām valstīm, tā ir obligāta prasība alkohola tirdzniecības vietās ir jābūt publiski izliktai cenu lapai. Lai nebūtu nekādas šmaukšanās. crazy Tāpat man likās (par 100% apgalvot nevaru), ka visas cenas veikalos ir fiksētas. Nekur nemanīju cenu atšķirības. Vienīgā vieta bija Andamanu salas.

Kā notiek alkohola tirdzniecība Šrilankas galvaspilsētā Colombo nezinu, iespējams savādāk. Biju tur tikai caurbraucot.

Šrilankā alkohola veikali ir atvērti no 9:00 un strādā līdz 21:00, tas ir 12 stundas bez pusdienu laika pārtraukuma. up

Kur varam atrast alkoholu Indijā un Šrilankā mēs tagad zinām. Turpinām ar to ko var iegādāties, un cik tas maksā? Runa būs tikai un vienīgi par vietējo alkoholu. Uzreiz pateikšu, ka Šrilankā alkohola izvēle ir plašāka. Sāksim ar Indijas piedāvājumu.

Indijas vietējais alus. Vienīgais daudz maz sakarīgais un dzeramais alus bija "Kingfisher Lager". Tas vismaz nebija spirts ar kvasu, stiprums bija 4,80. Pārsvarā viņiem ir stiprinātie ali, nu tā uz 80. Kā piemēram varam minēt "Haywards 5000". Tur pat uz pudeles rakstīts "super strong beer". cranky Tādā pašā stiprumā ir iespējams dabūt arī "Kingfisher" ražojumus. cranky Saprotams, ka tas vairs nav alus, tas ir pēdējais sūds. Bet vietējie pārsvarā dzer tieši šo alu.

Pērkot alu redzēju cenu atšķirības starp vienu un to pašu alu Andamanu salās un Chennai. Tas bija pirmo un vienīgo reizi. prof Andamanu salās alus bija nedaudz lētāks – "Kingfisher Lager" maksāja – 85 rūpijas. Tas pats alus Chennai maksāja – 105 rūpijas. Uz Andamanu salās pirktajiem aliem bija uzraksts, ka paredzēts tirgošanai tikai Andamanu salās. Domājams tas tāpēc, ka cilvēki šeit dzīvo nabadzīgāk nekā piemēram Chennai. Bet tās it tikai manas personiskās pārdomas. IMHO. Stiprinātie ali maksāja par 5 rūpijām dārgāk. Neil salas vienkāršā restorānā alus "Haywards 5000" maksāja veselu "kosmosu" – 250 rūpijas (aptuveni 3,25 EUR). crazy

Labums tāds, ka visi šie ali ir pieejami stikla pudelēs, un cenas ir dotas par normālo Āzijas tilpumu 650 ml. Saprotama lieta, ka ir arī skārdenēs un mazākos tilpumos. Bet pēdējās divas opcijas es pārsvarā neapskatu.
Pievienotie faili: 2596135.jpg (72.1 Kb) · 4347078.jpg (55.3 Kb) · 6013451.jpg (75.9 Kb) · 2060826.jpg (40.1 Kb)

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

MelnaisDatums: Piektdiena, 03.05.2019, 12:44 | Ziņojums # 4
Ģenerālisimuss
Chennai alkohola bodē tiku arī pie stiprākiem dzērieniem.

Pirmajā bildē mēs varam redzēt samērā kvalitatīvu brendiju "Missionary Monks" izskatā. Melnai Princesei tuvojās dzimšanas diena, nopirku svētku ballītei. Brendijs skaisā noformējumā. Labas kvalitātes kartona kastītē. Pudele bija 0,7 ampēri un 40 volti. Bija ļoti labs…. booze Neko sliktu nevaru teikt. Ballītē aizgāja uz urā un nākamajā dienā galva nesāpēja. Maksāja šis prieks veikalā 850 rūpijas. Ļoti sakarīga cena.

Apakšējā bildē var redzēt divas tumšā ruma pudeles. "Richman" un "Stallion Stride". Tilpums 0,7, apgriezieni 400. Maksāja abas pudeles vienādi – 520 rūpijas. Rums bija tāds vidējs, nekāda vaina jau nebija. Man tikai nedaudz likās sintētikas garša klāt. Bet tā garša laba. Galva otrā dienā nesāp.

Ko var nopirkt Indijā mēs tagad zinām. Laiks pāriet pie Šrilankas gardumiem.

Šrilankā alus numur 1 ir "Lion Lager" alus. To tad arī pārsvarā lietojām Šrilankā.

Šrilankā alus numur 1 ir "Lion Lager" alus. To tad arī pārsvarā lietojām Šrilankā. Stiprums šim alum ir normāls – 4,80. Jāatzīst pēc Indijas alus šīs "Lauvas čuras" likās super gards aliņš. hands Smeķēja daudz labāk par tiem indijas aliem. Vēl nedaudz notestējām viņu vietējo "CARLSBERG" aliņu, "Lion Lager" bija smeķīgāks. Alus tiek pildīts 650 ml stikla pudelēs. Ir pieejami arī skārdenēs un mazākos tilumos. Tāpat tiek ražoti "super strong beer" ar 8,80 apgriezieniem. shock Tādus nemēģinājām.

Veikalā "Lion Lager" maksā 220 rūpijas, bet "Carlsberg"260 rūpijas. Un tagad uzmanību!!!!! Ir iespēja nodot tukšās "ādiņas" atpakaļ. Ļoti laba opcija, jo viena tukšā pudele maksā 40 rūpijas. Personīgi pāris reizes tā arī darīju. Nelaime tikai tāda, ka nodot tukšās pudeles varat tikai tai veikalā kur viņas pirkāt. Papildus ir jāsaglabā pirkuma čeks, vai citās vietās izdod "speciālu" papīrīti. Pudeļu nodošanas termiņš tiek ierobežots ar 7 dienām. Kā izskatās kases čeki visi zina, tāpēc izlieku apskatei "speciālo" papīrīti. biggrin

Kā redzam ..... tur tiek norādīts pudeļu skaits, cik nauda būs jāatdod atpakaļ par depozītu, pirkuma datums un brīdinājums, ka svarīgais papīrītis ir derīgs 7 dienas. Izmantojam sniegtās iespējas!
Pievienotie faili: 1835933.jpg (69.1 Kb) · 9873210.jpg (66.5 Kb) · 2782177.jpg (66.1 Kb) · 8243476.jpg (42.5 Kb)

MelnaisDatums: Piektdiena, 03.05.2019, 14:01 | Ziņojums # 5
Ģenerālisimuss
No stiprajiem dzirekļiem nomēģināju tikai "Calypso Gold Red Rum" un "Coconut Arrack". Pirmo man ieteica ceļotājs switchs. Jāatzīst, ka rums tiešām izrādījās ļoti lietojams booze Paldies par ieteikumu ceļotājam switchs. Iegādājos 0,7 pudelīti Galle. Maksāja tā pudelīte 2600 rūpiju. Pārāk lēti nebija, bet labi un gardi gan. Tur pat testam paņēmu arī "Coconut Arrack". Tas nu gan izrādījās reti briesmīgs padzēriens. Melnā Princese uzreiz izspļāva saturu izlietnē. cranky Es kaut kā noriju. Nebiju gaidījis tādas nepatikšanas. Vēlāk jau aizgāja vieglāk. Labi ka šis dzēriens bija tikai 180 ml tilpumā. Kaut gan vietējie pārsvarā veikalos pērk tieši arrack. Varbūt tāpēc ka lētāks, varbūt vajadzēja ņemt kādu standarta arrack, nevis coconut. To es tuvākā laikā droši vien ka neuzzināšu. biggrin

Turpinājumā par barčikiem. Indijā un Šrilankā ar klasiskiem barčikiem ir jūtama kārtīga problēma.:confused: Te es domāju tādus bārus kā alus dārzi vai klasiskie pabi. Nu nav viņu tur. Es nesaku, ka viņu nav vispār. Pieļauju, ka lielajās pilsētās var pa kādam atrast. Man izdevās atrast tikai vienā vietā un tas bija Šrilankā, Dambula. Ir restorāni kuros var pasūtīt alu, vai stipro alkoholu pie pusdienām vai vakariņām, bet tas nav tas.

Bet sāksim visu pēc kārtas, un sāksim ar Indiju.

Pirmos barčikus sākām meklēt Port Blair, kad nezinu kādu iemeslu dēļ bija slēgti abas mums zināmās alkohola pārdotuves. Netālu no vienas pārdotuves atradām arī barčiku. Kā vēlāk izrādījās tas bija pats labākais un izcilākais no visiem Indijas bāriem kuros es biju, vai pabāzu galvu. hands Telpa atgādināja padomju ēdnīcu ar vienkāršiem galdiem, kuri analoģiski arī šūpojās savās četrās kājās. Vēlos teikt nebija stabili. cranky Galda virsmas par ideāli tīrām nosaukt arī nevarēja. shock Barčikā tikai veči. Melnā Princese bija vienīgā sieviete šai barčikā. Cilvēku pietiekami daudz, bet pārsvarā vietējie šeit neaizkavējas ilgu laiku. Padara darbiņu kamdēļ bija šeit nākuši un dodas prom. booze Dzeršanas stils šeit ir tāds, ka tiek pasūtīts visītis vai rums 100 grami. Tas tiek pasniegts lielā glāzē. Tālāk jau atkarībā no rocības pasniegtais alkohols tiek atšķaidīts ar vienkāršu ūdeni (tas stāv uz visiem galdiem un ir par brīvu), gāzēto ūdeni, vai krutākie to jauc ar kādu soft drinku (coca cola, pepsi), un paši krutākie to stipro alkoholu pielej "super strong beer". booze

Telpā darbojas arī oficiants, atpazīt viņu grūti, jo ģērbies tieši tāpat kā pārējie. Bet tiklīdz ienāksiet viņš palīdzēs Jums sameklēt vietu kur apsēsties, noslaucīs galdu ar lupatu un pieņems pasūtījumu. Par to viņš cer, ka atstāsiet viņam dzeramnaudu. Lielākā daļa tā arī dara, bet ja neko neatstāsiet nekas traks nenotiks. Viņš ir gatavs uz visu, lai tik klients paliktu apmierināts. Pasūtījām alu un bija vēlme ko pieēst klāt, bet te neko ēdamu negatavo. Mēs teicām ok, tad neko arī nevajag. Kamēr mēs gatavojāmies baudīt savu vēso alu, puika bija aiztecējis uz blakus restorānu un atnesis viņu ēdienkarti. Lai droši pasūtot – viņš atnesīs. hehehehehhe..

Tagad par labo. Ja esat pasūtījis alu, tad uzkodas jau ir iekļautas cenā. Dotajā gadījumā mums atnesa 2 trauciņus. Vienā bija sautēti zemesrieksti, bet otrajā kaut kas salds. Otro uzreiz atdevāam kā nelietojamu. Tiklīdz riekstu trauciņš bija tukšs, tā obers bija klāt un piepildīja trauciņu par jaunu. Tas viss bez papildu maksas. Tas bija pluss.....

Tā arī nosēdējām šeit un izdzērām 6 alus. Bijām izslāpuši pēc vēsa aliņa tajā karstumā.
Pievienotie faili: 1868290.jpg (26.3 Kb) · 3580829.jpg (20.7 Kb) · 5374544.jpg (57.2 Kb) · 6612725.jpg (66.9 Kb)

MelnaisDatums: Piektdiena, 03.05.2019, 15:42 | Ziņojums # 6
Ģenerālisimuss
Testam uz mājām vēl pasūtījām pašu populārāko no vietējiem visišiem "Officers Choise". Aptuveni 75% barčika apmeklētāji lietoja tieši šo reibinātāju. Nebija ne vainas, ja jau virsnieki to izvēlas biggrin

Par 6 aliņiem un 1 mazo pudelīti (180 mg) nācās samaksājāt 1130 rūpijas. Alus maksāja gandrīz precīzi 2 X dārgāk nekā veikalā. Publiskai apskatei pievienoju rēķinu. Ja nemaldos, tad 70 rūpijas atstājām oberam. Viņš bija neizsakāmi laimīgs. biggrin

Ar to tā vakara epopeja nebeidzās. Biju dziļi nolēmis turpināt izziņas un izpētes procesus. Melno Princesi atstāju viesnīcā un pats devos cita barčika meklējumos. Atradu vienu samērā netālu no sava hoteļa. Iekšā tumšs, praktiski neko rezēt nevar. Kā vēlāk noskaidroju un pārliecinājos, tad tāda ir vispaŗpieņemtā atmosfēra Indijas barčikos. Apgaismota ir tikai bāra lete, kur izsniedz dzirekļus. Sajūtas kā kārtīgā bomžatņikā. biggrin

Normāls alus šajā barčikā nebija. Bija tikai super strong "Haywards 5000", huh Nācās dzert kāds ir. Pārsteidzošākais moments bija kādas uzkodas tika padotas pie aliņa. Pirmos atnesa pop corn, bet brīdī kad tika atnestas otrās uzkodas, es gandrīz no beņķa novēlos. Jūs varat iedomāties ko tur atnesa? Vārītus pelēkos zirņus. Tik vien kā cepti speķīši klāt pietrūka. Kur nu vēl kārtīgam letiņam gardāku nacionālo ēdienu atrodoties tik tālu prom no Latvijas! Nu sakiet vēl ka mūsu senči nav nākuši no šim vietām. shock

Neliels video no šīs vietas:

Pēc tam sagaidīju vēlvienu pārsteigumu. Barčikā ieradās policijas pārbaude. crazy Tika ieslēgta gaisma, pārbaudītas visas licences, vai drinku liste visiem ir pieejama un redzama pie sienas, kā arī ugundzēšamos aparātus un evakuācijas izejas. Kārtīga pārbaude bija, aptuveni 30 minūšu garumā. biggrin

Pēc visiem šiem pārsteigumiem, ar izpildīta darba sajūtu sirdī, varēju doties uz hoteli atpūsties. Ticiet man, miegs atnāca ātri un ļoti ciešs.

Vēl bija mēģinājumi atrast kādu barčiku Chennai. Tur tik vien kā pabāzām galvas vairākos barčikos un izgājām ārā. Ja iepriekš nav iedzerts, tad skaidrā prātā tādos tumšos "bomžatņikos" nav nekādas vēlmes uzturēties. Vienīgais aizgājām uz mūsu hoteļa barčiku. Mums kā hoteļa klientiem bija 20% atlaide. Paņēmām vienu vakaru pa "Kingfisher Lager" aliņam. Tas prieks maksāja dārgi – viens alus maksāja 250 rūpijas. Un tas viss ar 20% atlaidi. crazy Varu pateikt, ka pats pirmais barčiks Port Blair bija vislabākais, vismaz bija gaišs. IMHO

Ar to var uzskatīt, ka mana pieredze pa Indijas barčikiem ir uzrakstīta, varēšu pāriet pie Šrilankas barčikiem. Spriedums un izjūtas par to visu ir ļoti zemas, bēdīgi. IMHO Citiem varbūt ir trāpījušies cienīgāki bāri. Dalāmies ar savu pieredzi.
Pievienotie faili: 0726066.jpg (31.2 Kb) · 4230562.jpg (36.6 Kb) · 7237979.jpg (35.8 Kb) · 4099910.jpg (36.5 Kb)

MelnaisDatums: Sestdiena, 04.05.2019, 07:38 | Ziņojums # 7
Ģenerālisimuss
Turpinājumā par Šrilankas barčikiem. Visā ceļojuma laikā pabijām tikai vienā barčikā, vienkārši vairāk netrāpījās. Bet nu tas viens, kurā bijām, bija lielisks. Var teikt tas jau bija kaut kas līdzīgs kārtīgam alus dārzam. Bija izlejamais alus, bija toweri, kur to alu ieliet. Piedevām dažāda tilpuma toweri. booze Bija uzkodas pie alus. Vārdus sakot ideāli. Un šis jaukais barčiks atrodas Dambulas miestā. Šim barčikam pat ir sava mājas lapa, ar adresi un kartīti kur barčiks atrodas. Būsiet Dambula stingri rekomendēju šī barčika apmeklējumu.

Te būs tā saite: https://pub-528.business.site

Turpinājumā vizuālā informācija ieskatam:

Neliels video ieskats šajā barčikā:

Cenas barčikā ļoti pieņemamas un demokrātiskas. Bet galvenais ir atmosfēra, sajūtas kā kārtīgā pabā. Rekomendēju visiem!

Nobeigumā nedaudz par smēķiem. Vispirms pateikšu pirmās nepieciešamības preču atļautos ievedamos daudzumus ielidojot Indijā un Šrilankā.

Indijā atļauts ievest 2 litrus stiprā alkohola un 200 cigaretes

Šrilankā atļauts ievest 1,5 litrus stiprā alkohola un 0 cigaretes. Rakstu vēlreiz, Šrilankā oficiāli nedrīkst ievest nevienu cigareti. prof

Par cik lidojām caur Kijevu, tad smēķu problēmu bijām atrisinājuši jau Ukrainā. Ar kontrabandu nedaudz nācās nodarboties attiecībā uz smēķiem ielidojot Indijā. Un krietni nodarboties ar kontrabandu ielidojot Šrilankā. smok

Par cik ar smēķiem biju nodrošinājies, tad pārāko uzmanību to cenā un iegādei nepievērsu. Vienu reizi Havelock salā veikalā pērkot sulas un augļus redzēju pārdošanā arī cigaretes. Intereses pēc pajautāju to cenu. Ja pareizi sapratu, tad cigaretes maksā 320 rūpijas (rupji runājot paciņa maksā virs 4 EUR). Bet visā visumā ir samērā grūti atrast kur pārdod cigaretes. Chennai vispār neredzēju kur tās tiek tirgotas. Bet kā jau teicu man šis jautājums nebija aktuāls, tāpēc arī neko speciāli nemeklēju un nejautāju.

Šrilankā ar smēķiem ir vēl lielākas problēmas. Kontrabandas ceļā ievedu. Man personīgi pietika. Bet, ja cigaretes jāpērk uz vietas, tad paciņa maksā 1500 rūpijas (tas ir 7,5 EUR). crazy Kur tās cigaret pārdod es nezinu, nemanīju nekur. Ja būtu nepieciešamība, tad uzzinātu. Tā kā ceļotājiem, kuriem patīk uzvilkt kāru dūmu, smok vienīgais sakarīgais variants ir kontrabanda. IMHO Es Jūs to darīt neaicinu. Tas ir Jūsu pašu lēmums darīt to vai nē. prof

Ar to arī šo tēmu uzskatu par pabeigtu. Potenciālajiem ceļotājiem uz Indiju un Šrilanku vismaz aptuveni būs saprotams, kas viņus tur sagaida. Ceļotājus, kuri jau ir pabijuši šajās valstīs, aicinu dalīties ar savu personisko pieredzi. Veiksmi visiem!
Pievienotie faili: 1230157.jpg (54.3 Kb) · 8534449.jpg (39.9 Kb) · 0161336.jpg (41.8 Kb)

EgilsDatums: Pirmdiena, 13.05.2019, 07:34 | Ziņojums # 8
Seržants
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 28
Reputācija: 2
Līdzīgi man gāja Hurgadā, kas Ēģiptē, proti, Āfrikā pirms pāris gadiem. Arī nevarēju veikalos atrast parastu alu, bija jāiet uz kaut kādu ūķi šķērsielā. Laikam tas saistīts ar reliģiju; cik saprotu, tur valda musulmanisms.

MelnaisDatums: Pirmdiena, 20.05.2019, 10:57 | Ziņojums # 9
Ģenerālisimuss
Quote Egils ()
Laikam tas saistīts ar reliģiju

Tieši tā, tur ir islāms, un tas ir saprotami. Bet šeit tā kā reliģijas neaizliedz šos priekus......

• Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

Copyright MyCorp © 2025
Vietne ir izveidota uCoz sistēmā