Otrdiena, 24.06.2025, 17:45
Sveicināti Viesis
RSS
Indoķīnas ceļojumi
Uz Budapeštu pēc gulašs krēma - Forums
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Foruma moderators: Melnais  
Uz Budapeštu pēc gulašs krēma
MelnaisDatums: Ceturtdiena, 07.07.2016, 12:18 | Ziņojums # 1
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
Mājās lēnām tuvojās brīdis, kad ledusskapī gāja pie beigām gulašs zupas pagatavošanai vitāli nepieciešamais ingredients – gulašs krēms. Steidzīgi nācās plānot Ungārijas lielveikala apmeklējumu, lai iepirktu šo būtisko sastāvdaļu. biggrin Pirms pāris gadiem jau devos šāda veida pasākumā uz Budapeštu. Toreiz ar lielam atlaidēm aizbraucu ar „Prieks Tūre” autobusu. Tagad nācās ceļojumu kombinēt pašam. Izmantojot savus PINS punktus iegādājos lidmašīnas biļeti ar aviokompāniju „Air Baltic” no Rīgas uz Budapeštu. Kopā ar visām papildus maksām tas kopā izmaksāja 20 EUR. Tālāk no Budapeštas līdz Varšavai tiku pie lētām poļu aviokompānijas „LOT” biļetēm, ar visu bagāžu 30 EUR. Atlika tikai vēl nopirkt autobusa biļetes Varšava – Viļņa un Viļņa – Varšava, tas kopā izmaksāja vēl 6 EUR. Hoteli „Plaza rooms” rezervēju izmantojot www.booking.com rezervēšanas sistēmu. Par „Single room” nācās šķirties no 35 EUR par 3 naktīm. Ar to sagatavošanās darbus varēja uzskatīt par paveiktiem.

Saprotama lieta, ka pa šo laiku, bez primārā uzdevuma - lielveikala apmeklējuma paredzēta bija arī izklaides programma. No visām Eiropas galvaspilsētām Budapešta man ir otra mīļākā pilsēta uzreiz aiz Prāgas. Budapeštā esmu bijis daudzas reizes, pat esmu tur samērā ilgstošu uzturējies, tāpēc sastādīt izklaides programmu nesagādāja nekādas problēmas. Primāri tas ir termālo baseinu apmeklējums, citas izklaides vadoties uz vietas no apstākļiem.

Tā arī bija pienācis 10.jūnijs, kad bija pienācis laiks doties uz lidostu. Iepriekšējā vakarā tiešsaistē iegādājos 72 stundu „Budapest Card”. Šī ir viena no retajām šāda veida tūristiem paredzētām kartēm, kura atšķirībā no citām Eiropas pilsētām tik tiešām sniedz ļoti daudz un dažādas atlaides un viņu ir vērts iegādāties. It sevišķi ja esat Budapeštā pirmo reizi.

Īsumā ekonomiskais pamatojums, un kāpēc es izvēlējos pirkt šo karti. Pērkot uz vietas Budapeštā viņa maksā 9900 HUF, aptuveni 32 EUR, ja pērkat tiešsaistē tad 5% atlaide. Es tā arī darīju, pirku tiešsaistē un man tas izmaksāja nepilnus 30 EUR.

Šī karte dod iespēju apmeklēt vairākus muzejus pilnīgi par brīvu. Ungārijas Nacionālā galerija (ietaupījums 1,800 / 3,200 HUF), Kiscell muzeju (500/1,000 HUF), Jauno Budapeštas galeriju (500/1,000 HUF), bez maksas izmantot ekskursijas – 1 par Budu un 1 par Peštu, angļu valodā runājoša gida pavadībā, bezmaksas Lukács Thermal Bath and Swimming Pool apmeklējums (3,300 / 3,800 HUF). Šis nav pilns uzskaitījums ar bezmaksas apmeklējumiem, nosaucu tikai galvenos.

Tāpat šī karte dod tiesības lietot publisko transportu bez maksas, ieskaitot autobusu braucienam no/uz lidostas. Darba dienās bez maksas var lietot arī publisko kuģīšu satiksmi pa Donavu. Izcili labs pasākums pakuģot pa Donavu pa brīvu, tā vietā lai maksātu bargu naudu par tūristu kuģīšiem. Esmu to darījis un ticiet man, redzēsiet tieši to pašu. Žēl tikai ka tas nedarbojas sestdienās un svētdienās un svētku dienās. Šī ir ļoti svarīga sadaļa izmantojot „Budapest Card” sniegtos bonusus. Vienreizējs brauciens Budapeštas sabiedriskajā transportā maksā 350 HUF. Pērkot uz reizi 10 biļetes to cena ir 3000 HUF, tas ir par braucienu jāmaksā 300 HUF. Ir iespēja iespēja iegādāties arī 72 stundu „Budapest travel card”, maksā 4150 HUF. Viņa arī dod tiesības lietot sabiedrisko transportu pilsētas robežās, bet es nav pārliecināts ka šī karte dod tiesības bezmaksas izmantot autobusu no/uz lidostas. Lidosta ir ārpus pilsētas robežas.

Vēl "Budapest Card" karte dod atlaides 30%, 20% un 10% robežās daudz citās izklaidēs, restorānos, muzejos, termālos ūdeņos un t.t. Pilnu informāciju par šo karti varam skatīt pa šo saiti:

https://budapest-card.com/en/services/free-services

Par cik man Budapeštā pilnīgi noteikti būs bieži jālieto sabiedriskais transports (Budapest travel card – 4150 HUF) un esmu paredzējis apmeklēt termālos baseinus (3800 HUF), tad „Budapest Card” tikai šajās 2 pozīcijās sniedz man atlaidi jau 7950 HUF. Pārējo ietaupīšu uz citām izpriecām. Pamatojoties uz šo ekonomisko aprēķinu es arī iegādājos „Budapest Card”. Pārāk liels ietaupījums finālā man nesanāca, pāris tūkstoši. Muzejus un ekskursijas es neizmantoju, kā jau teicu esmu Budapeštā bijis milzum daudz reižu un visu to esmu redzējis nevienu vien reizi. Bet cilvēkam esot pirmo reizi Budapeštā šī karte dod ļoti ievērojamu ietaupījumu.
Pievienotie faili: 7830226.png (71.9 Kb) · 7778526.jpg (23.3 Kb)

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

MelnaisDatums: Ceturtdiena, 07.07.2016, 12:20 | Ziņojums # 2
Ģenerālisimuss
Tagad par piedzīvoto un redzēto.

Lidojums ar mūsu Nacionālās aviokompānijas „Air Baltic” kauna traipu, „Karlsona” tipa ļotenīti (cēli tiek dēvēta par Bombardier Next Generation q400) notiek bez problēmām un pulksten 13:45 veiksmīgi piezemējamies Budapeštas, Ferenca Lista vārdā nosauktajā starptautiskajā lidostā. Par cik reģistrētās bagāžas man nav, tad varu pataisno doties uz izeju. Ielidošanas zālē sameklēju desku, kur var nopirkt visādus tūristam nepieciešamus pakalpojumus ieskaitot „Budapest Card”. Uzrādot „vaučeru” un pasi ātri tieku pie savas „Budapest Card”. Nekādas profila bildes uz kartes netiek līmētas, tiek atzīmēts izdošanas laiks un varat sākt lietot šo karti 72 stundas. Tieši tik ilgi arī man šī karte būs noderīga.

Valūtu mainīt lidostā ir pilnīgi garām, piedāvātais valūtas maiņas kurss vienkārši izskatās pēc laupīšanas. crazy .

Ārā tiek uzvilkts pirmais kārais smok uz Ungārijas zemes un varu doties uz 200 E autobusu, lai brauktu līdz Budapeštas metro pirmajai pieturai. Uzrādu autobusa šoferim savu braukšanas karti un brauciens var sākties. No autobusa pārsēžos pirmajā metro pieturā Kőbánya Kispest, tālāk ar šo pašu līniju nekur nepārsēžoties gandrīz līdz otram metro līnijas galam, pietura Gyöngyösi utka, utka ungāru valodā ir iela. biggrin . No metro pieturas līdz manam hotelim 600 metru. Pateicoties telefonā esošajam GPS hotelis tiek atrasts ātri.

Hotelis „Plaza rooms” izvietots daudzdzīvokļu mājas vienā no dzīvokļiem. Mana vieninieka istaba maziņa, bet pats galvenais gulta tur ir. Bez mana numura šeit vēl ir 2 divguļamās istabas. Saprotama lieta, poda māja un duša ar vannu kopējā. Ir virtuve ar visu nepieciešamo, mikroviļņu krāsni, traukiem, krūzēm, glāzēm. Priekš cenas 15 EUR pa nakti nav nekādas vainas.

Ātri nometu savas mantas un dodos izpildīt savu galveno misiju. Labi ka nekur tālu nav jāiet, supermarketu „Tesko” veikalu ķēdes veikals ir nepilna 1 km attālumā. Vispirms jāizpilda pienākums, bet izpriecas pēc tam. Veikalā sapērku visu nepieciešamo mājās vešanai un vakara baudīšanai.

Kā bildē varam redzēt tad esmu ticis pie gulašs krēma, piparu krēma, oriģinālajām salami desām, 1kg kafijas (patiesi pārsteidza cena 1kg par 5,20 EUR), 2 litriem alus, 2 litriem sarkanvīna un 2 litriem baltvīna, augļiem un vēl pie šādiem tādiem našķiem.

Atsevišķā bildē galvenais šī tripa vaininieks, tā teikt tuvplānā. Lai varat skatīt vaigā. Gulašs krēms un piparu krēms tūbiņās:

Galvenais uzdevums ir izpildīts un var sākt baudīt dzīvi. It sevišķi tāpēc, ka ārā ir sācis līt lietus un citu neko sakarīgu šādā laikā darīt vairs nav iespējams.

Ar vinčuku, salami, siera un augļu baudīšanu šis vakars tā arī beidzās booze Laiks doties čučēt, cerībā, ka rīt lietus nelīs.
Pievienotie faili: 1760354.jpg (51.2 Kb) · 5524566.jpg (64.0 Kb) · 5033044.jpg (47.2 Kb) · 1495332.jpg (50.7 Kb)

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

MelnaisDatums: Ceturtdiena, 07.07.2016, 13:17 | Ziņojums # 3
Ģenerālisimuss
Nākamajā rītā mostos labi izgulējies, pilns spēka un enerģijas. Pirmais pasākums ir doties uz Lukács termālajiem baseiniem. Ar manu „Budapest Card” šim apmeklējumam būtu jābūt par brīvu, papildus es šajos baseinos vēl nekad nebiju bijis. Par cik esmu paredzējis baseinos uzturēties ilgu laiku, tad pirms došanās uz šo vietu bruņojos ar 2 litriem vīna un 2 litriem alus, sieru un salami desām. Brauciens ar metro, tālāk ar tramvaju un nedaudz ar kājām un esmu pie termāliem baseiniem. Lukács termālie baseini atrodas ļoti skaistā un sakoptā teritorijā.

Pie kasēm uzrādu savu „Budapest Card” un bez problēmām tieku pie savas ieejas biļetes aproces veidā. Dodos iekšā un izvēlos sev skapīti. Esmu ātri pārģērbies un varu doties šī kompleksa izpētes darbos. Jāsaka ka komplekss mani patīkami pārsteidza ar savu apjomu, kārtību, tīrību un ērtībām. Šeit ir 2 lieli āra baseini ar ūdens temperatūrām 22 un 26 grādi pēc Celsija skalas. Baseini lieli un plaši. Baseinos obligāta prasība, galvā jābūt peldcepurei.

Galvenā vērtība šeit un mana apmeklējuma galvenais mērķis saprotams bija termālie baseini. Pavisam šeit ir 4 termālie baseini ar ūdens temperatūru no 24 līdz 40 grādiem pēc Celsija skalas. Baseinā ar 40 grādiem var kārtīgi izmērcēties, tikai pārāk ilgi nevar izturēt. Paliek par grūtu un rodas neglābjama vēlme pēc alus vai vinčuka. booze Man tā nav problēma, viss nepieciešamais man ir līdzi.

Pievienotie faili: 7645852.jpg (85.7 Kb) · 6104520.jpg (80.0 Kb) · 4040589.jpg (53.8 Kb) · 0757820.jpg (59.1 Kb)

MelnaisDatums: Ceturtdiena, 07.07.2016, 13:54 | Ziņojums # 4
Ģenerālisimuss
Te jūs varat redzēt manu pārlaimīgo feisu, tā izskatās cilvēks kurš jūtas lieliski. Cik maz cilvēkam nepieciešams lai šādi justos. tongue .

Visā šajā procesā biju piemirsis par vienu lietu, un tā nav pirmā reize… crazy Tā izskatījās mani sudraba gredzeni pēc termālo baseinu apmeklējuma. shock Un zināju takšu ka tā būs. Neatkārtojiet manas kļūdas, pirms došanās uz termāliem baseiniem novelciet savas rotas lietas.

Kompleksam uz jumta ir izveidota atpūtas terase ar galdiem, krēsliem un lažiņām. Ideāla vieta kur pēc karstajiem termālajiem ūdeņiem atvilkt elpu, paniekoties ar alu un vīnu, uzvilkt kādu kāru :smoke: . Neskatoties uz to, ka visur ir zīmes kas aizliedz šeit smēķēt, visi vietējie šo norādi pilnībā ignorē. Saprotams, ka es sekoju viņu piemēram un arī to darīju. Vietas šeit ir daudz, teritorija ir ļoti plaša un tas viss ir brīvā dabā, svaigā gaisā. Ir iespēja brīvi izvēlēties vietu kur to darīt un citiem netraucēt.

Nedaudz zemāk ir terase ar trenažieriem. Varat nākt un izstaipīt savus kaulus šeit. Tas ja rodas vēlme, man šāda vēlme neradās. Izvēlējos labāk laiskoties.

Baudīju šo pasākumu no visas sirds un nekur nesteidzoties. Bija vienkārši lieliski. Pavadīju šajā kompleksā stundas sešas un ar patīkamu sagurumu iznācu ārā ar domu doties apskatīt parlamenta ēku un citus jaukumus Peštas pusē. Ārā mani au gaidīja pilnībā nomākušās debess, savilkušies bija draudīgi lietus mākoņi. Kaut kur zemapziņā parādījās doma, tūlīt sāks gāzt. Bet par cik lietus vēl nebija sācies devos uz tramvaju un pārbraucu pāri Donavai uz Peštas pusi. Mēģināšu apskatīt cik daudz būs iespēja, un cik daudz atļaus laika apstākļi.
Pievienotie faili: 8838031.jpg (36.1 Kb) · 4180835.jpg (41.1 Kb) · 3272393.jpg (61.7 Kb) · 9203562.jpg (75.6 Kb)

MelnaisDatums: Sestdiena, 09.07.2016, 07:47 | Ziņojums # 5
Ģenerālisimuss
No tramvaja pieturas gar Donavas krastu aizeju līdz Ungārijas parlamenta ēkai. Tā ir skaistākā un lielākā parlamenta ēka Eiropā, varbūt pat pasaulē. Nu ļoti iespaidīgi. Pretī parlamentam atrodas jauks parks ar daudziem soliņiem. No iepriekšējām pieredzēm zinu, ka šos soliņus par savām naktsmītnēm ir iecienījuši vietējie bomži. Domāju, ka tagad varēšu redzēt kādus sīriešu bēgļus tur. crazy Bija Ungārijai liela problēma ar šiem bēgļiem. Bet nekā, uz soliņiem nebija ne bomžu, ne sīriešu bēgļu. Varbūt vēl par agru un laika apstākļi nebija tie labākie. Laiks sāka strauji maitāties, jau bija savilkušies kārtīgi negaisa mākoņi.

Pastaigāju gar parlamenta ēku, bomžu vietā pasēdēju uz soliņiem, kur uzvilku kāru smok . Apskatīju kā mainās goda sardze pie parlamenta.

Un tad jau lēnām sākās lietus. Sākumā ar retām, bet lielām lietus pilēm. Sapratu ka ir pienācis laiks „tīt makšķeres” un doties uz metro, braukt atpakaļ uz hoteli. Nepaspēju aiziet pārāk tālu no parlamenta ēkas, kad sākās spēcīgs lietus. Patvērumu nācās meklēt mājas ieejas arkā. Tur arī uz trepītēm piemetos ar domu nogaidīt lai stiprais lietus noskrien. Nācās gaidīt kādu stundu, labi ka vēl vinčuks bija saglabājies. Tā arī malkojot vinčuku sagaidīju brīdi, kad lietus pierima un raitā riksītī tiku līdz savam metro.

Kad izkāpu man nepieciešamā pieturā, izrādījās ka lietus atsācis gāzt kā no spaiņiem. Nācās doties uz tuvējo barčiku, izlaist pa kādam aliņam un sagaidīt kad atkal lietus pierims. Tad jau arī līdz hotelim. Atlikušo vakaru tā arī pavadīju savā hotelī.
Pievienotie faili: 4946268.jpg (54.5 Kb) · 5839687.jpg (42.1 Kb) · 7994223.jpg (57.8 Kb)

MelnaisDatums: Sestdiena, 09.07.2016, 08:38 | Ziņojums # 6
Ģenerālisimuss
Nākamajā rītā biju izdomājis vēlreiz doties uz termālajiem ūdeņiem. Ja jau esi šeit, tad tas ir jābauda par pilnu klapi. Šai sakarā radās doma pamēģināt izmantojot „Budapest Card”, atkal par brīvu iešmaukt Lukács termālos baseinos. Domāts – darīts. Aizbraucu līdz šiem baseiniem un nekaunīgi dodos pie kasēm un dodu savu „Budapest Card”. Nekā nebija, pēc pārbaudes tiek paziņots, ka savu iespēju jau esmu izmantojis, tagad man pienākas tikai 20% atlaide. Tagad es zinu, ka viņi reģistrē apmeklētājus ar „Budapest Card”. prof Ar to jau kaut kur zemapziņā biju rēķinājies, tāpēc nekāda lielā vilšanās tā nebija. Bet par cik 20% atlaidi dod visi termālie baseini Budapeštā nolēmu, ka nav jēgas 2 x pēc kārtas apmeklēt vienu un to pašu. Tiek pieņemts lēmums doties uz manu mīļāko termālo vietu, tas ir „Gelerta” termāliem ūdeņiem.

Rāpjos sabiedriskā transportā un dodos uz Gelerta kalna pusi. Šie termālie baseini ir izvietoti pie paša Gelerta kalna, ļoti senā un krutā viesnīcā zem tā paša nosaukuma.

Dodos pie kasēm un saņemu savu 20% atlaidi. Jāpiezīmē, ka šī ir pati dārgāka no Budapeštas termāliem baseiniem. Un ir jau arī par ko maksāt. Te viss interjers ir kā senās Romas aristokrātu pirtīs. Gar baseinu milzīgas kolonas, meiteņu statuetes un t.t. Ir iespēja kārtīgi baudīt atpūtu.

Arī šeit ir 2 āra baseini, bet atšķirība ir tāda, ka vienā no baseiniem tiek radīti kārtīgi, samērā augsti mākslīgie viļņi. Tie kuri nedzīvo pie jūras tā ir kārtīga atrakcija. Daudz cilvēku ir baseinā kad tiek ģenerēti viļņi. Bildi gan sanāca šim baseinam uztaisīt brīdī kad bija pārtraukums viļņu ģenerācijā. crazy Nav viļņu, nav arī cilvēku baseinā.

Vēl uz āra terases ir vēl viens āra baseins, bet pildīts ar labi siltu termālo ūdeni, varat šeit ārā pat ziemā sēdēt baseinā. Baseinam blakus ir arī somu pirts ar lielu kubulu ledaina ūdens, kurā mērcēties pēc pirts apmeklējuma.

Bet saprotama lieta, kad galvenā vērtība tomēr ir klasiskie termālie baseini. Šeit ir pieejami 5 termālie baseini ar ūdens temperatūrām sākot no 36 līdz 40 grādiem pēc Celsija skalas. Ir iespēja kārtīgi atmiekšķēt un izsildīt vecās miesas un kaulus. biggrin .

Es tā arī darīju, pavadīju šeit aptuveni 6 stundas.
Pievienotie faili: 1342157.jpg (50.3 Kb) · 2910134.jpg (67.8 Kb) · 2608445.jpg (81.1 Kb) · 8408025.jpg (55.2 Kb)

MelnaisDatums: Sestdiena, 09.07.2016, 09:19 | Ziņojums # 7
Ģenerālisimuss
Iznākot ārā gaidīja kārtējais nepatīkamais pārsteigums. Atkal debess bija samākusies. Smidzināja neliels lietutiņš. sad Bija vēlme uzkāpt Gelerta kalnā, bet pie tādiem laika apstākļiem bija jāplāno cits pasākums. Pēc lieliskajām ūdens procedūrām radās izsalkuma sajūta, tad arī radās plāns doties atpakaļ uz Peštas pusi, apciemot slaveno tirgu un ne mazāk slaveno tūristu kājām ejamo Vaci ielu, tur ieturēt pusdienas. Tā arī darīju, ar sabiedrisko transportu pārbraucu pāri Donavai un izkāpu tieši pie tirgus. Šodien ir svētdiena un tirgus slēgts sad , atvērts ir tikai tirgus teritorijā izvietotais „ALDI” veikals. Arī labi.

Neko darīt, dodos lūkot kas jauns Vaci utkā. Te vis bez izmaiņām, milzum daudz restorānu un suvenīru tirgotavu. No cenu viedokļa šī ir pati dārgākā no Budapeštas ielām, domāta tūristiem. Piemetos vienā no Vaci ielas restorāniem, jānobauda oriģinālā Ungārijas gulašs zupa, jāiedzer kāds kauss alus. Vāru sakot jārelaksējas pēc ūdens procedūrām.

Te nu varat lūkot vaigā oriģinālu Ungāru gulašs zupu, ļoti apetelīgi:

Klāt zupiņai saprotama lieta 1 litrs alus kausa. Neskatoties ka tā ir dārgākā iela Budapeštā, 1 litrs restorānā maksāja tikai 3 EUR. Tas ir daudz sakarīgāk un draudzīgāk kā Latvijā.

Nu un tāda izskatās slavenā Vaci iela:

Pievienotie faili: 7730321.jpg (81.2 Kb) · 5687395.jpg (59.1 Kb) · 5291257.jpg (63.1 Kb) · 6171608.jpg (73.5 Kb)

MelnaisDatums: Sestdiena, 09.07.2016, 09:47 | Ziņojums # 8
Ģenerālisimuss
Kamēr atrados restorānā un baudīju savas pusdienas, laika apstākļi uzlabojās. No mākoņiem paspīdēja saule un šī iespēja bija jāizmanto lietderīgi, jāuzkāpj Gelerta kalnā. Nu ļoti man patīk šī vieta, notaļģēju pēc viņas. Pa ceļam ieskrienu „ALDI” veikalā un iepērku pāris aliņus, sieru un čipšus, lai var kārtīgi baudīt Gelerta kalnu. Atkal rāpjos tramvajā un pārbraucu Donavu Budas pusē. Laiks rāpties kalnā, tautas pēc lietus šeit nav daudz un pavisam ātri atrodu vienu brīvu soliņu ar fantastisku skatu uz Peštu un Donavu.

Fascinē mani šī vieta. Patīk skatīties uz parlameta ēku, kā izklaides un transporta kuģīši kuģo pa Donavu. Neliels video ieskatam:

Kalnā pavadīju aptuveni 2 stundas, laika apstākļi atkal sāka maitāties. Kamēr vēl nav sācies kārtīgs lietus gāziens laiks virzīties atpakaļ uz hoteli. Ir sācies arī Eiropas kauss futbolā, pavisam blakus manam hotelim ir barčiks, kur var paniekoties ar alu booze un uz lielā ekrāna skatīties futbola spēles translāciju. Tā arī pavadīju pēdējo vakaru Budapeštā sēžot bārā, malkojot alu un skatoties Polijas vs Ziemeļīrija spēli.

Rīt no rīta laiks doties uz lidostu un uzsākt ceļu mājup.
Pievienotie faili: 2158556.jpg (51.6 Kb) · 4722986.jpg (42.8 Kb)

MelnaisDatums: Sestdiena, 09.07.2016, 10:46 | Ziņojums # 9
Ģenerālisimuss
Nākamajā rītā ar metro un tālāk jau ar 200E autobusu līdz lidostai. Esmu pietiekoši laicīgi lidostā. Ir laiks izstaigāt šo lidostu. Lidosta maziņa, ir divi termināļi. Aiziet no viena termināļa uz otru nepieciešamas pēris minūtes raitā solītī. Viss ērti sasniedzams.

Šeit ir arī veikalu ķēdes "SPAR" veikals, bez uzcenojuma varat iegādāties visu nepieciešamo.

Pienācis teikt atā Budapeštai. Paldies viņai, bija ļoti jauki, labi atpūtos un iepirku nepieciešamos ingredientus gulašs zupai. Kādam laika pietiks. Tagad man ir drošības sajūta. Melnā Princese varēs gatavot šo brīnišķīgo zupiņu. Nedaudz nenoveicās ar laika apstākļiem, bet tur neko nevar darīt.

Dodos uz izlidošanas zāli. Te ir laba un ērta smēķēšanas telpa, kur īsināt laiku kamēr tiek sagaidīts brīdis, kad varat doties uz borta. Bet iespējas uzsmēķēt te ir arī citas extras. Var teikt tā ir kārtīga āra kafejnīca, varat pasūtīt aliņu vai kaut ko ēdamu. To visu baudīt uzvelkot kādu kāru smok .

Tad nu laiks arī doties uz ļoteni. Un atkal būs jālido ar „karlsona” tipa ļotenīti. Kā izrādījās tā nav aviokompānijai „LOT” piederošs borts, bet gan meitas uzņēmumam „eirolot.com”.

Principā tas nav svarīgi. Lidojums visā visumā normāls, tikai man likās, ka mūsu „karlsonu” piloti ir meistarīgāki. Lidoja plūdenāk un tik daudz nemētāja. Bet tas var būt tīri subjektīvi, atkarībā no laika apstākļiem.

No Varšavas lidostas jau labi zināmais ceļš mājup. Pavisam nesen jau biju šo ceļu veicis lidojot mājup no Kuala Lumpur. Ar dzelzceļu no lidostas uz Varšavas centrālo staciju. Te nācās panīkt kādas 6 stundas līdz autobusam uz Viļņu. Tālāk jau atlika tīrais sīkums, 4 stundu brauciens no Viļņas uz Rīgu. Esmu veiksmīgi atgriezies mājās.

[END]
Pievienotie faili: 0254883.jpg (50.7 Kb) · 5124377.jpg (71.3 Kb) · 9210985.jpg (67.9 Kb) · 7213830.jpg (55.1 Kb)

• Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

Copyright MyCorp © 2025
Vietne ir izveidota uCoz sistēmā