Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II - Ukraina
| |
Melnais | Datums: Ceturtdiena, 17.08.2017, 15:43 | Ziņojums # 1 |
 Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
| Kopējais ceļojuma plāns un izmaksas foruma sadaļā pa šo saiti: Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II Atskaite par Vjetnamu ir meklējama šajā sadaļā: Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II - Vjetnama Atskaite par Filipīnām ir meklējama šajā sadaļā: Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II - Filipīnas Atskaite par Malaiziju ir meklējama šajā sadaļā: Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II - Malaizija Atskaite par Taizemi ir meklējama šajā sadaļā: Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II - Taizeme
Biju kā nedēļu atpūties no 5 mēnešu ziemošanas perioda Vjetnamā un Filipīnās. Uzkrājis spēkus un gatavs nu jau kopā ar Melno Princesi pagarināt savu ziemošanu par vienu mēnesi. Jau laicīgi biju iepircis lidmašīnas biļetes ar aviokompāniju "Ukraine International Airlines" maršrutā Viļņa – Kijeva – Larnaka. Par abiem biļešu cena sastādīja 199,66 EUR. Kijevā stop over paredzēts 5 dienas. Līdz Viļņai mums bija nakts autobusa "Lux Express" biļetes no Rīgas par 3 EUR uz cilvēku.
18.martā pulksten 3:00 naktī uzsākam savu ceļojumu no Rīgas autoostas. Autobuss komfortabls un dod iespēju arī nedaudz pasnaust, līdz lēnītēm ieripojam Viļņas autoostā. Pulkstenis ir precīzi 7:00, un mums ir pietiekoši daudz brīva laika, lai varētu paspēt apmeklēt jau par tradīciju kļuvušo kafejnīcu Viļņas autoostā. Te vienmēr ir tikko svaigi cepti kurasāni un citas smalkmaizītes. :tongue: Tas komplektā ar kārtīgu, dabīgu melno kafiju ir tieši tas, kas no rīta nepieciešams. Un man nekādi nav saprotama mūsu Latvijas tirgotāju negausība un mantrausība. Pie mums viss tas maksā 3 X dārgāk. Jautājums kāpēc? Pēc rīta kafijas un vieglajām brokastīm sēžamies mikriņā un par 1 EUR tiekam nogādāti uz Viļņas lidostu.
Pēc plāna ļotenei no Viļņas bija jāizlido pulksten 11:25. Lidostā skatos uz monitoriem un tādu reisu neredzu. Jūtu, kaut kas ir aizgājis šķērsām. No rīta uz Kijevu reisu nav vispār, ir tikai vakarā. Precīzi neatceros, liekas pēc pulksten 18:00. Mhmmm … nav labi. Labi, ka tur pat lidostā aviokompānijai "Ukraine International Airlines" ir savs ofiss. Dodos uz turieni ar visām savām rezervācijām taisnību meklēt. Kompānijas pārstāvis apskatās manas rezervācijas, pārbauda viņas datorā un paziņo, ka tiesām tāda reisa vairs nav. Opsssssss! Es saku, kāpēc man par to neviens nav paziņojis? Pārstāvis tam kategoriski nepiekrīt un apgalvo, ka par visām izmaiņām ir savus klientus brīdinājuši. Es uz šo reisu esmu ieradies viens, citu pasažieru nav. Te nu es saprotu, ka visticamāk viņam ir taisnība. Problēma tā, ka pie tā knapā interneta pieslēguma, kāds man bija Filipīnās, es visas vēstules savā e-pastā netiku lasījis. It sevišķi tās, kuras man izskatījās pēc reklāmas vēstulēm. Bet pie sevīm nodomāju, ka tas galīgi neatbrīvo mani no atbildības, varēju pirms došanās uz Viļņu apskatīties un pārbaudīt lidojumus. Laiks tam man bija veselu nedēļu. Bet lai vai kā, problēma jārisina. Saku neko nav saņēmis un man nepieciešams nokļūt Kijevā. Tiek piedāvāti 2 varianti, pirmais atgriezt naudu. Tas man galīgi neder, jo man ir jānokļūst līdz Larnakai. :no; Jo no turienes man ir reiss uz Bangkoku. Otrais piedāvājums mūs nogādāt Kijevā ar vakara reisu. Iekšēji atviegloti nopūšos, tas ir tieši tas, kas nepieciešams. Ārēji, prieku manā sejā pamanīt nevar, bet sirds gavilē.
Tagad mums ir samērā daudz laika līdz mūsu vakara ļotenei. Laiks nav pārāk silts, bet vismaz no gaisa nekas nekrīt. Nododam mugursomas Viļņas autoostas bagāžas glabātuvē un varam doties Viļņas apskatē.

Kā varat redzēt bildē, tad pārāk silts ārā nav.

Kā jau minēju laika apstākļi bija pavēsi, pēc vairāku stundu klīšanu pa Viļņu pieņēmām lēmumu atgriezties lidostā un turpināt nīkt tur. Pirms došanās uz lidostu iegājām "Maxima" un iepirkām pārīti stingrāka dzēriena, kas vēlāk lieti noderēja. Izņēmām mūsu somas no glabātuves, mikriņā iekšā un prom uz lidostu. Tā arī niekojoties ar vienu stingrāku blašķīti lidostā, sagaidījām brīdi, kad varējām doties uz mūsu ļoteni.
Lidojums līdz Kijevai bez aizķeršanās. Nosacīti ātri arī Kijevā tiek šķērsota robežkontrole. Sagaidām savas mugursomas un pēc brīža jau esam ārā. Samainām nedaudz EUR pret grivnām. Sanāk praktiski par 1 EUR dod 29 grivnas.

Kijevā izmantojot "Airbnb" sniegto servisu, biju rezervējis istabu Kijevas centrā. Par 5 naktīm nācās maksāt 62 EUR. Laiks meklēt lidostas "Sky bus", būtu jātiek līdz pirmajai pieturai metro "Harkovskaja". Brauciena maksa par pusgadu pieaugusi. Brauciens tagad maksā 50 grivnas, agrāko 35 vietā. Bet tas vienalga ir pietiekoši lēti.

Tālāk izmantojam metro zaļo līniju un jābrauc mums ir līdz pieturai "Pecherska". Metro Kijevā ir vienkārši super lēts, var teikt pa brīvu. Viens brauciens maksā 4 grivnas (aptuveni 0,13 EUR). Un stāsts nav tikai par metro, neko nemaksā arī pārējais sabiedriskais transports Kijevā. Pateicoties Kijevas naktsmītņu īpašnieka MAX sniegtajām instrukcijām, viegli tiek atrasta nepieciešamā māja un dzīvoklis. Tiekam pie savas individuālās istabas. Dzīvoklī bez mums vēl dzīvo arī Max sieva un mazais dēlēns. Pēc garā ceļā jūtams neliels sagurums, varam doties atpūsties un rītdien jau plānot ko darīt.
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
Melnais | Datums: Piektdiena, 18.08.2017, 12:20 | Ziņojums # 2 |
 Ģenerālisimuss
| Nākamajā rītā mostamies vēlu, esam labi izgulējušies un gatavi doties Kijevas iepazīšanā. Melnā Princese vēl pioniere būdama Kijevā bija viesojusies, man šī praktiski ir pirmā reize, ja neskaita, kad kopā ar vecākiem lidojot uz Gruziju pāris stundas pavadījām netālu no metro stacijas "Harkovskaja". Mēs esam gatavi, bet Kijeva mūs sagaida neviesmīlīgi ar lietainu laiku un aukstu vēju. Mēs nēsam tik silti saģērbušies, lai ilgstoši šādos laika apstākļos klīstu apkārt pa pilsētu. Tik vien pietiek izturības, kā aiziet līdz tuvākam lielveikalam. Ja nav lemts skatīt Kijevu, tad vismaz atzīmēsim Melnās Princeses atvaļinājuma un ceļojumu sākumu ar nelielu saviesīgu vakaru, cerībā ka nākošās dienas laika apstākļu ziņā būs labvēlīgākas. Veikala viss superīgi lēts, sākot no dabīga un ļoti garšīga saldējuma, piena, siera, sviesta, alus un degvīna. Viss aptuveni par 50% lētāks nekā pie mums.
To visu mēs iepirkām lielveikalā:

Tikai nepadomājiet, ka tas viss bija vienam vakaram. Pietika visām atlikušajām 4 dienām. Alkoholu vēl paņēmām līdzi uz Kipru un Taizemi. Vakaram paņēmām īstu ukraiņu gorilku ar salo un skābētu gurķīti. Bija izcili.

Tautu noteikti interesēs, cik daudz naudiņas bija nepieciešamas, lai to visu iegādātos lielveikalā. Tātad kopējā summa par visu, ko redzat uz galda, sastādīja 1062,37 grivnas, jeb aptuveni 36 EUR. Pielikumā čeks, varat izčekot cik kura prece konkrēti maksāja.

Man pašam bērnību atsauca atmiņā piens trijstūrenes iepakojumos. Biju dzēris no tādiem iepakojumiem kādreiz jaunībā. Piens bija superīgi garšīgs tad un tagad tieši tāpat.

Ja jau esam sākuši tēmu, cik daudz kas maksā šeit, tad lai vairs neatgrieztos pie šīs tēmas informēšu, cik daudz maksā šeit cigaretes. Tās šeit ir ļoti lētas, paciņa maksā no 15 – 20 grivnām, tas ir zem 1 EUR. Izlejamais alus bārā no 18 – 22 grivnām. Pasaka, ne cenas.
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
Melnais | Datums: Pirmdiena, 21.08.2017, 10:50 | Ziņojums # 3 |
 Ģenerālisimuss
| Ja runājam par pienu, tad to var iegadāties pilnīgi svaigu un treknu pa tiešo no laukiem. Tas tiek piegādāts šādās piena kannās, un tirgots tirgus plačos. Ērti, labi, garšīgi, veselīgi un lēti!

Nākamajā rītā laiks nedaudz ir uzlabojies un varam doties Kijevas ielās. No gaisa nekas nekrīt, nepatīkama auksta vēja arī nav, bet nevar teikt, ka būtu silts. Protams, ka pirmā vieta, kur ir liela vēlme pabūt un atdot cieņu nogalinātajiem Ukrainas patriotiem, ir apskatīt un izjust Kijevas Neatkarības laukuma (Майдан Незалежності) auru. Laukums nav tālu no mūsu nakšņošanas vietas, pāris pieturas ar metro, un izkāpjam tieši pie laukuma. Esam vietā, kur sākās ukraiņu tautas Pašcieņas revolūcija (Революція гідності).

Joprojām revolūcijas un tautas mēģinājums piecelties no ceļiem un atbrīvoties no Krievijas ietekmes, gars šeit ir dzīvs. Visur redzami nacionālie karogi, svecītes, krusti un piemiņas zīmes vietās, kur šajā cīņā bojā gāja ukraiņu dēli un meitas. Atceros, kā Latvijā tajos brīžos gaidīju visus jaunumus no Ukrainas. Sevišķi mani saviļņoja dziesma "Nekad mēs nebūsim brāļi" ("Никогда мы не будем братьями"), kuru tajā brīdī sakomponēja mūsu lietuviešu brāļi no Klaipēdas muzikālā teātra ar ukraiņu dzejnieces Anastasijas Dmitrukas vārdiem. Kur vēl precīzāk pateikt, uzrakstīt un izdziedāt. Viss tas gars joprojām neatkarības laukumā ir dzīvs. Jutos gandrīz kā atgriezies Latvijā 1991.gada barikādēs. Izjūtas ļoti pazīstamas.
Aicinu arī Jūs vēlreiz noklausīties šo dziesmu un sajust tās emocijas:
Tālāk būs daudz skumjāks stāsts. No Neatkarības laukuma sākas iela, kura nosaukta šeit nošauto ukraiņu vārdā par "Алея Героїв Небесної Сотні". Neviens kritušais šeit nav aizmirsts, visi uzskaitīti, cik vecs, no kurienes. Drūmas sajūtas, ka trešā gadu tūkstotī var apšaut neapbruņotus cilvēkus. Grūti noticēt, ka tā var būt taisnība, tik mazā placītī, tik daudz nogalināto. Bet tā visa ir realitāte.
|
|
| |
Melnais | Datums: Pirmdiena, 21.08.2017, 15:40 | Ziņojums # 4 |
 Ģenerālisimuss
| 

Diemžēl un ļoti skumji. Tāpēc nav jābrīnās, ka tur pat netālu tiek tirgotas daudzas lietas ar Putina attēlu. Putiks uz tualetes papīra, uz kājslauķa un citām līdzīgiem priekšmetiem un lietām. Tādā veidā ukraiņu tauta paauž savu attieksmi pret "Русский мир" idejiskajiem tēviem un viņu murgainām, noziedzīgām idejām. Ko var mākties virsū citiem ar savām stulbajām idejām? Nevarēju atturēties un arī iegādājos sev vienu rullīti šāda izcila tualetes papīra. Īsta bauda bija vakarā pasēdēt un padomāt attiecīgā vietā. Tikai par nožēlu jāsaka, ka putika attēls tur nav visā rullīša garumā, tikai sākumā. 

Tā arī pagāja diena, staigājot pa šīm vēsturiskajām vietām, un ne tikai par šīm, bet arī citām. Bijām aizstaigājuši līdz prezidenta pilij. Tur priekšā policija ar armijniekiem, kur mitinās prezidents apskatīt nevar, nav ļauts. 
Vakariņas baudījām šeit populārā ēdināšanas ķēdē "Dva Gusya", turpat netālu no Neatkarības laukuma. Viss ļoti garšīgi un lēti, ir pieejami autentiski ukraiņu nacionālie ēdieni, kā borščs un Kijevas kotletes. Vienkārši lieliski. Ir vēl šeit otra populāra ēdināšanas ķēde, saucas "Пузата Хата". Ļoti līdzīgs pēc stila un uzbūves mūsu "Lido". Tāpat veidots nacionālā stilā ar autentiskiem nacionālās virtuves ēdieniem. Cenas ļoti demokrātiskas, porcijas lielas un garšīgas. Kad sajutām izsalkumu, tad vienmēr devāmies uz vienu no šīm divām ēdināšanas ķēdēm. Viesosieties Kijevā rekomendēju.
Nākamajā rītā laika apstākļi atkal nedaudz ir uzlabojušies, bet silti vēl pilnīgi noteikti nav. Pēc vakardienas morāli smagās dienas, kad pabijām "Героїв Небесної Сотні" alejā, likumsakarīga ir izvēle pabūt garīgās vietās, mūsu gadījumā tā ir senais un vēsturiskais Kijevas Pečoru klosteris (Києво-Печерська лавра). Klosteris patiesi ir sens, dibināts 1051.gadā. Lai nokļūtu no mūsu nakšņošanas vietas līdz klosterim, nekāds transports nav nepieciešams. Pa istabas logu var redzēt klostera kupolus. Viss ceļš tiek paveikts kājām, kā jau pienākas, dodoties uz baznīcu. Paceļam paviesojamies arī citās baznīcās, pa ceļam tās ir kuplā pulkā. Melnā Princese saģērbusies atbilstoši etiķetei. garos melnos brunčos un lakatiņu galvā.
|
|
| |
Melnais | Datums: Otrdiena, 22.08.2017, 11:39 | Ziņojums # 5 |
 Ģenerālisimuss
| Beidzot pēc daudzu senāku, lielāku un mazāku baznīcu apmeklējumiem esam sasnieguši arī pašu galveno apmeklējuma objektu, Kijevas Pečoru klosteri. Ieejas biļete klosterī 40 grivnas. Normāls ceņiks, tikai vēlāk izrādījās , ka atsevišķiem apskates objektiem klosterī ir jāmaksā papildus maksa.
Klosteris tiešām iespaidīgs, šeit ir ko redzēt un baudīt. Te būs visa kompleksa ģenerālplāns:

Sākot jau ar ar "Svētās Sofijas" katedrāli.

Tur iekšā nav atļauts bildēt, bet kamēr nesaņēmu no popa aizrādījumu paspēju pāris kadrus nokniebt.

|
|
| |
Melnais | Datums: Otrdiena, 22.08.2017, 11:56 | Ziņojums # 6 |
 Ģenerālisimuss
| Kā nākamais izcilais apskates objekts ir Zvanu tornis. Lai varētu uzrāpties augšā, līdz pašiem zvaniem jāpērk atsevišķa biļete. Tas ir tas, par ko es minēju nedaudz agrāk. Biļete maksā 40 grivnas. Tādam pasākumam naudu nepažēloju. Tas bija to vērts, no augšas pavērās brīnišķīgi skaists skats ne tikai uz kompleksu, bet arī uz pilsētu. Tajā brīdī arī saulīte izlīda no mākoņiem un sāka spoguļoties "Svētās Sofijas" katedrāles kupolos. Bija iespēja pastaigāt un tuvumā pavērot klostera senos zvanus. Forši bija.
Neliels ieskats arī Jums nelielā video:
Saprotama lieta, ka apmeklējām arī alas, kur apglabāti svētie. Pabijām gan tuvajās, gan tālajās alās. Kopumā šeit apglabāti 73 svētie. Katram pie zārciņa piestiprināta plāksnīte ar vārdu, lai zinātu, kurš šeit guļ. Visā visumā noslēpumaini un samērā interesanti pārvietoties pa šiem tumšajiem labirintiem ar svecīti rokā. Alas atrodas aptuveni 10 - 15 metru dziļumā, labirintu garums sastāda 383 metrus. Iespaidīgi. Mani tikai mulsināja zārciņu izmēri, ļoti īsi. Vai tiešām agrāk cilvēki bija augumā bija tikai nedaudz virs metra? 
Kā suvenīru uz mājām no Kijevas Pečoru klostera atvedu lielisku lietu ar ļoti praktisku pielietojumu. Tuvojās Lieldienas, tajā gadā Lieldienas pareizticīgajiem un pārējiem kristiešiem iekrita vienā dienā. Klosteru suvenīru tirdziņā pārdevās milzīgs porcelāna šķīvis, domāts Lieldienu olām. Ceņiks stāv 60, Melnā Princese paskatās un saka, ka 60 EUR būs par dārgu, papildus šķīvis būs jāstaipa līdzi uz Kipru, Taizemi un Itāliju. Es saku, ka šķīvis nemaksā 60 EUR, bet gan 60 grivnas, tas ir aptuveni 2 EUR. Un man bija taisnība, tas šķīvis tiešām maksāja tikai 60 grivnas. Par tādu cenu biju ar mieru to šķīvi staipīt sev līdz uz Kipru, Taizemi un Itāliju.

Vēl paklīdām un apskatījām daudzus objektus klostera kompleksā. Nav jēgas katru no viņiem aprakstīt, tas vienkārši ir jāredz un jābauda savām acīm. Ir pienāca brīdis doties tālāk. Tālāk mūs ceļš veda pie Kijevas "Dzimtenes – Mātes" statujas. Šo statuju var redzēt praktiski no jebkuras vietas Kijevā. Statujas atklāšanā 1981.gadā personiski piedalījās Padomju Savienības komunistiskās partijas Centrālās komitejas Pirmais sekretārs L.Brežņevs. 

Mērķis nav tik daudz statuja, cik tur esošais II Pasaules kara muzejs. Bet nebūt nav jānokļūst muzejā, lai būtu iespēja vērot militāra rakstura izstādes. Pašā parka sākumā izveidota izstāde ar militārām trofejām no pašreizējā kara Ukrainas austrumos. Visai izstādītai tehnikai klāt informatīva plāksnīte, kurā izklāstīts, kāpēc šī konkrētā kara trofeja kalpo par pierādījumu, Krievijas armijas dalībai militārajā konfliktā.

Tādu dzelžu čupu šeit ir daudz, bruņutransportieri, lielgabali un tanki.
|
|
| |
Melnais | Datums: Trešdiena, 23.08.2017, 09:21 | Ziņojums # 7 |
 Ģenerālisimuss
| Tālāk mēs nokļūstam līdz muzejam, kurš veltīts PSRS un Krievijas veiktajiem slēptajiem kariem visa pasaulē, tas ir par kariem, kuri netika reklamēti un tika noliegta oficiāla dalība šajos konfliktos. Diemžēl tieši šodien šai izstādei bija brīvdiena. Būtu ļoti interesanti apskatīties. Nekas, atliksim uz citu reizi. Blakus muzejam kārtējā PSRS militārās tehnikas izstāde. Par atsevišķu samaksu varat pat tikt iekšā militārajā helikopterā "Mi-24" , pasēdēt un pabildēt iekšā.

Virzoties tuvāk kara muzejam varam apskatīt kārtējās kara tehnikas izstādes ar dažādu vecumu izstādīto tehniku. Ir pārstāvēti praktiski visi spēki: militārā aviācija, jūras spēki, bruņumašīnas, tanki, artilērija un viss pārējais, ko cilvēks radījis, lai varētu pēc iespējas ērtāk un efektīvāk slepkavot citus cilvēkus. Šādas tehnikas mīļotājiem ir īstais laiks braukt uz šejieni. Nezinu, kur vēl šādos kvantumos to visu var brīvi aplūkot un aptaustīt. Pat Vjetnamā izstādītā tehnika ir pilnīga niecība pret izstādītiem apjomiem šeit.

Lai tiktu iekšā un apskatītu plašo militāro ekspozīciju, kura redzama augšējā bildē, ieejas maksa ir 5 grivnas, tīrais sīkums.
|
|
| |
Melnais | Datums: Trešdiena, 23.08.2017, 12:33 | Ziņojums # 8 |
 Ģenerālisimuss
| Ceļš līdz Kara muzejam, saistībā ar apkārt izlikto militāro tehniku, manāmi aizkavējas. Bet nu esam sasnieguši arī pašu II Pasaules Kara muzeju. Ieejas maksa muzejā 20 grivnas. Orģināli muzejs sākumā bija veltīts tieši II Pasaules karam. Šobrīd muzeja nozīme ir manāmi mainījusies. Tagad pirmajā stāvā visa ekspozīcija ir veltīta pašreizējam militārajam konfliktam Ukrainas austrumos. Ekspozīcijā ir redzamas pirmo Ukraiņu brīvprātīgo bruņoto vienību veidošanās sākumi un cīņas ar agresoru, tātāru, gruzīnu, čečenu nacionālo vienību darbība cīņā ar Krievijas agresoru, nacionālās armijas atjaunošanās un attīstība.. Janukoviča laikā Ukrainas bruņotie spēki praktiski skaitījās tikai uz papīra, armijas uzturēšanai nauda praktiski netika dota. Tagad Ukrainas armija ir labi bruņots, labi apmācīts un labi vadāms spēks, kurš var stāties pretī jebkuram agresoram. Ukrainas bruņotie spēki ir kļuvuši par reālu šķērsli Krievijas agresijai, jo pat labāk apbruņotā un skaitliski lielākai Krievijas armijai bruņots konflikts maksās ļoti dārgu cenu.
Nākamajos stāvos ekspozīcija veltīta tieši II Pasaules kara notikumiem. Nav apieta arī Ukraiņu mežabrāļu ilgstošā cīņa ar komunistiem.

Visā visumā muzejs interesants, bagātīgs ar vērtīgiem eksponātiem. Man šīs lietas patīk un interesē. Ja runājam par pašreizējo militāro konfliktu Ukrainas austrumos, tad Kijevā nekādu karu neizjūt. Varbūt var redzēt vairāk cilvēkus formas tērpos, brīvprātīgie vāc ziedojumus un mantas karavīriem frontē, bet viss pārējais vizuāli tieši tāpat kā pie mums. Cilvēki dzīvo savu dzīvi, strādā, apmeklē koncertus, teātrus, restorānus un citas izklaides vietas. Dažreiz es pat pieķeru sevi pie tādas sirreālas sajūtas, prāts atsakās to saprast, bet iespējams, ka tā ir pareizi.
Savā pēdējā dienā nolēmām apmeklēt leģendāro Janukoviča īpašumu "Межигорье", kuru paši ukraiņi nodēvējuši par "Korupcijas muzeju". No Neatkarības laukuma vairākās vietās tika piedāvāti mini busiņi ar transfēru līdz/atpakaļ. Aizved un gaida uz vietas 2 stundas. Par braucienu prasa 200 grivnas no cilvēka, tas ir bez ieejas biļetēm. Tas man likās ne pārāk lēti, un pats galvenais nepraktiski. Ko par 2 stundām var paspēt apskatīt, ja kompleksa teritorija sastāda 140 hektāru. Tāpēc tika steidzīgi meklēts cits ceļš nokļūšanai uz šo "Korupcijas muzeju". Palīgā tika ņemti interneta plašumi un ātri radās vienkāršs plāns, kā to paveikt izmantojot tikai sabiedrisko transportu. Sāksim ar to, ka sabiedriskais transports līdz pašam kompleksam nekursē. Būs aptuveni 2 kilometri jāiet kājām. Tātad ar metro jābrauc līdz Kijevas nomalei, pietura saucas "Героїв Дніпра", tā ir zilās metro līnijas pēdējā pietura. Tālāk nedaudz jāpaiet kājām ziemeļu virzienā, pa labai rokai labs orientieris, tirgus "Obolon". Meklējam minibusu ar maršruta numuru 355. Kā minibus piepildās, tā tiek uzsākta kustība. Brauciena cena 10 grivnas līdz mums nepieciešamai vietai. Mums nepieciešamā vieta ir "pēc pieprasījuma, skola Nr3". Vai vienkārši sakiet, lai izlaiž Jūs ārā uz pagriezienu, kas ved uz "Межигорье". Visi šoferi sapratīs, ko Jūs vēlaties, problēmas neradīsies.
Kartītē tas viss izskatās šādi:
Tātad ceļa izdevumi vienam cilvēkam, uz vienu pusi, sastāda tikai 14 grivnas (4 metro + 10 minibuss), turp un atpakaļ 28 grivnas. Un pats galvenais es pats sev saimnieks, kad vēlies, tad vari braukt atpakaļ.
|
|
| |
Melnais | Datums: Trešdiena, 23.08.2017, 17:59 | Ziņojums # 9 |
 Ģenerālisimuss
| Nākamā diena, kā pēc pasūtījuma, bija jauka. Pirmā saulainā un siltā diena priekš Melnās Princeses šajā gadā. Man protams, tas viss likās mazs mierinājums, tikko esmu atgriezies no vietām, kur patiesi bija silts. Bet jebkurā gadījumā labi, ka bez nokrišņiem un ar saulīti. Sākām īstenot mūsu plānu. Viss norisinās pilnīgi elementāri, ar metro līdz beidzamajai pieturai, nedaudz ar kājām un sēžamies iekšā mikriņā. Saku šoferītim, kur mūs izlaist un tiekam izlaisti nepieciešamā vietā. Precīzas google kordinātes: 50.605637, 30.454029
Viņa izskatās šādi: 

Tālāk raitā solītī jānocilpo līdz bijušai Janukoviča rezidencei, Tas ir gandrīz precīzi 2 kilometri. Tīrais sīkums priekš mums staiguļiem. Nokļūstam līdz kompleksa kasēm, kur katram jāsamaksā 50 grivnas par ieejas biļeti.

Samaksājam prasītās 100 grivnas pa abiem, un pretim piemiņai saņemam 2 biļetītes šādā noformējumā.

Pirms un pēc biļešu iegādes saņemsiet neskaitāmus piedāvājumus izīrēt divriteņus vai elektrokārus. Elektrokāri tiek piedāvāti par cenu no 200 – 300 grivnām atkarībā no laika, tas ir tiksiet vizināts no 40 – 60 minūtes. Tas mums galīgi neder, tā jau arī neko kārtīgi apskatīt nevar. Tas der tiem, kuri tiek pievesti no Neatkarības laukuma ar minibusiem. Tie gaida šeit 2 stundas, tas nozīmē, ja vēlaties vismaz kaut ko redzēt, tad jāņem šie paši elektrokāri. Vārdu sakot Mafija. Divriteņu īre 50 grivnas stundā.
Mums ar šīm cenām par ieejas biļeti 50 grivnas ir noveicies, sākot ar 2017.gada 16.aprīli biļetes cena pieaugušajam ir 120 grivnas brīvdienās un svētku dienās, 100 grivnas darba dienās. Tā lūk taisa biznesu ar bijušo Janukoviča īpašumu.
|
|
| |
Melnais | Datums: Ceturtdiena, 24.08.2017, 08:42 | Ziņojums # 10 |
 Ģenerālisimuss
| Šajā kompleksā atrodas savas siltumnīcas, kurās tiek audzēti tomāti, gurķi un viss pārējais nepieciešamais pils nodrošināšanai. Tālāk ir savs milzīgais privātais Zoo dārzs ar eksotiskiem putniem un dzīvniekiem. Ekspozīcija bagātīga, un tas viss neiedomājami plašās teritorijās.

Tālāk varam aplūkot Janukoviča bijušo rezidenci "Honku". Kārtīga pils, kurai apkārt sakopti mauriņi, mauriņos dažādas statujas, izveidoti celiņi, mākslīgā ūdenskrātuve ar neskaitāmām strūklakām, pirts un atpūtas komplekss. Viss kā parasti, tā dzīvo nabadzīgu valstu diktatori, kuri pamatīgi iesēdušies zagšanas un korupcijas shēmās.

Par šo visu varētu sarakstīt veselu grāmatu. Māja tika atrastas milzīgas materiālās vērtības, kuras Janukovičam bēgot prom no Ukrainas, viņš nepaspēja paņemt līdzi. Lai gūtu priekšstatu par šīm vērtībām piedāvāšu pāris video no "youtube", ar video uzreiz pēc prezidenta bēgšanas. Kad tauta pirmo reizi varēja viesoties šajā kompleksā un ar savām acīm redzēt kā dzīvoja viņu bijušais prezidents. Tagad daudzas materiālās vērtības vairs neatrodas šeit, tur tika atrasti mākslas darbi, ikonas kuras tika nozagtas savā laikā no baznīcām un muzejiem. Lietas ar muzeja vērtību. Tās valsts ir izņēmusi un pareizi darīja.
Pirmās dienas, kad tauta var redzēt kas šeit atrodas, ieskaitot arī zelta maizes kukuli:
Vēl viens līdzīgs video, bet jau ar uzsvaru uz "Honku":
|
|
| |
Melnais | Datums: Ceturtdiena, 24.08.2017, 09:04 | Ziņojums # 11 |
 Ģenerālisimuss
| Tālāk varam redzēt ekspress novērtējumu lietām, kuras atradās Janukoviča īpašumā:
Ieskatam pavisam "nelielais" Janukoviča autoparks: 
Pats šos objektus "Honku", autoparku, suņu voljērus neapmeklēju. Te atkal darbojas tā pati īpatnējā Ukrainas naudas kāšanas sistēma, kādu novēroju Pečoras klosterī. Esi iegādājies un samaksājis ieejas biļeti objektā, it kā loģiski domājot, biļetei vajadzētu darboties visā apskates objekta teritorijā. Bet nekā, ir vēl atsevišķi objekti, par kuriem nākas maksāt atsevišķi. Tā pat ir arī šajā kompleksā, ja vēlies apskatīt "Honku" – 200, autoparks – 50, pirts – 50, kinoloģija – 50 grivnas no cilvēka. Tādām izvirtībām es nav gatavs, it sevišķi ja zinu, ka slavenais "zelta maizes kukulis" un daudz citu vērtību šeit vairs sen kā nav. Papildus to visu var apskatīt arī video pirmatnējā un autentiskā izskatā. Tāpēc atlikušo laiku veltījām teritorijas apskatei. Tas prasīja nemazums laika un spēku, bet kā jau iepriekš teicu, tas laika apstākļi lutināja. Spīdēja saulīte un apsēžoties uz soliņa pēc brīža kļuva patīkami silts.
Pasēdēju arī Janukoviča tronī. Viņam esot paticis šeit sēdēt un vērot savu pili un saimi. Te var precīzi redzēt, kā cilvēks slimojis ar lielum māniju, tronis pamatīgi par lielu pat normālam letiņu vecim, nerunājot nemaz par Janukoviču. 

Aizstaigājām pat līdz vietai, kur ir peldošais kuģis. Tur iekšā ir zāle viesu uzņemšanai, skatuve priekšnesumiem, un esot 3 super dārgas lustras. Ceļš ir tāls, jāiet samērā ilgi, bet paceļam var baudīt ļoti skaistus dabas skatus. Ik pēc kāda gabaliņa zirgu izjādes aploki ar visiem zirgiem, aploki vasaras zoo dārzu iemītniekiem. Ar vērienu onka dzīvojis.

Turpat netālu no šī peldošā kuģa ir atrodama Janukoviča iemīļotā baložu māja. Nekādas pārākās emocijas šī māja man neizraisīja, nepatīk cūcība un smirdoņa. Tas pats attiecas uz trakajām kaķu vecenēm. Piemēslot pagrabus, kāpņutelpas un pagrabus ar pārtikas atliekām, kas pēc brīža sāk šķebinoši smirdēt. Kaķi apčurā visas iespējamās un neiespējamās vietas. Smirdoņa briesmīga. Kā var patikt šāda cūcība es nesaprotu, ievazāta no austrumu kaimiņa.

Plašumi šeit ir neaprakstāmi, galu galā 140 hektāri iekaitot golfa laukumu, viss sakopts perfekti kā Luvrā. Grūti te aprakstīt visus tos jaukumus, jābrauc un jāskatās savām acīm. Tā arī tikai vakarpusē tikai tikām ārā no šī kompleksa. Mājup jau pa zināmo taciņu, mikriņš, metro un esam savās nakts mītnēs.
Rīt jau lidojums uz siltām zemēm – Kipru. Vakarā vēl iepērkam pavairāk smēķus, lai pietiek Kiprai, Taizemei un Itālijai. Tur smēķiem cita cena. Uzreiz varu pateikt, ka ukraiņu cīgas pietika līdz pašām mājām. Nebija nepieciešamības lieki tērēties. Tāpat līdzi tika paņemtas pāris pudelītes autentiskās ukraiņu gorilkas "Первак домашній" pudelītes. 
Nākamajā rītā nācās agrāk celties, jo atbilstoši grafikam izlidošana no Kijevas uz Larnaku ir pulksten 10:10. Ar metro līdz metro pieturai "Harkovskaja" un gaidām autobusu uz lidostu. Ilgi gaidīt nenācās, pienāca privātais taksists un pedāvāja nogādāt uz lidostu pa autobusa cenu, tas ir 50 grivnas no cilvēka. Savācāmies 3 pasažieri un brauciens varēja sākties. Pavisam drīz jau bijām lidostā. Šis ir tas gadījums, kad abas puses ir apmierinātas, šoferītis nopelnīja 150 grivnas, mēs ar komfortu, ātri un bez problēmām tikām nogādāti lidostā.
Ātri un raiti iečekošanās lidojumam, robežkontrole un varam doties uz ļoteni. Lai cik dīvaini arī nebūtu, šeit viss notiek kā pēc grafika. Pēc pulksten 10 esam jau gaisā un uzņemam kursu uz Kipru. Ļotene piepildīta par 80%. Varam pamāt atvadas Ukrainai un dalīties ar pirmajiem secinājumiem. Patika man šeit ļoti. Bija milzīga vēlme atgriezties siltākā un patīkamākā laikā. Domāts, darīts- nopirku biļetes uz nākošā gada maija beigām. Tad nav plānots uzturēties Kijevā, bet doties uz Karpatiem un leģendāro pilsētu Odesu. Kopumā ceļojums 2 nedēļu garumā.
Lidojumam ne vainas un aptuveni pēc 3 stundu lidojuma sēžamies jau Larnakas lidostā.
[END]
|
|
| |
|