Penša izdzīvošanas rokasgrāmata - Taizeme
| |
Melnais | Datums: Otrdiena, 21.05.2013, 12:15 | Ziņojums # 16 |
 Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
| Quote (andrian) iekopēt arī pie "Avio un cits transports"
Klausos.... tiks darīts....
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
Melnais | Datums: Otrdiena, 21.05.2013, 12:21 | Ziņojums # 17 |
 Ģenerālisimuss
| Pattaya
Pēdējo reizi Pattaya biju pirms 3 gadiem. Pa šo laiku galvenās pārmaiņas ir saistītas ar nacionālā sastāva izmaiņām. Jūtami var manīt, ka krietni vairāk ir kļuvis ķīniešu un indiešu tūristu. Ar ķīniešiem vispār ir interesanti, pārsvarā tās ir paketņiku grupas. Pārvietojas lielos baros gida pavadībā. Gids ar kātā piestiprinātu karodziņu pa priekšu un bars ar ķīniešiem tipina pakaļ. Nu ļoti smieklīgs paskats, it sevišķi smieklīgi tas ir, kad šīs grupas pārvietojas pa Walking St. Vienkārši nožēlojami. Nedaudz vairāk ir kļuvis krievu tūristu. Ir atvērušās vairākas jaunas izklaides vietas (kafe, bāri, masāžas saloni) orientēti tieši uz krievvalodīgo tūristu. Ir kļuvis vairāk afišu un uzrakstu krievu valodā, krietni pieaudzis tūristu ofisu skaits, kur ir iespēja sarunāties un pirkt ekskursijas tieši krievu valodā. Vairāk gan nekādas būtiskas izmaiņas Pattaya nemanīju, viss tāpat kā agrāk. Nejutu arī jūtamu cenu pieaugumu, izņemot uz smēķiem, alu un stipro alkoholu. :wacko:
Uzreiz varu pateikt, ka Pattaya no ceļotāju viedokļa ir pilnīgi neinteresanta vieta. Visi apskates objekti un atrakcijas, kā krokodilu ferma, čūsku šovs atrodas ārpus Pattay. Nav tālu, bet tomēr. Taizemē ir daudz jaukākas vietas un apskates objekti.
Pludmales
Tas pats attiecas arī uz pludmalēm, lai varētu normāli nopeldēties, ir jādodas uz Ko Larn salu.
Par pludmalēm ir atsevišķs stāsts. It kā jau jūra ir tieši blakus, neatkarīgi kurā rajonā Jūs dzīvojiet. Vai tā ir Centrālā daļa, vai Jomtien (dienvidu gals), vai Naklua (ziemeļu daļa). Visos rajonos gar pludmales līniju ir izvietotas lažiņas, kurās varat atgulties un baudīt jauko laiciņu pie jūras. Iedzert kādu „Chang” aliņu. Ir drosmīgie, kas pat peldas šeit, bet pilnīgi noteikti nerekomendēju šeit peldēties. Nelaime ir tā, ka ūdens šeit ir netīrs. Paša piekrastes līnija ir sakopta, nemētājas šeit visādi netīrumi. Par kārtību rūpējas lažiņu īpašnieki. Kurš maksās naudu par lažiņu, ja apkārt būs mēslu kaudzes? Ūdens ir netīrs, jo vēl pavisam nesen liela daļa kanalizācijas ūdeņu ieplūda pa taisno jūrā. Kad vējš pūš no jūras puses var sajust nepatīkamu smaku. Pēdējā laikā varas iestādes ar to aktīvi cīnās, bet ne vienmēr tas vainagojas ar panākumiem. Ir vēl pietiekoši daudz nelegālo kanalizācijas vadu, kuri ieplūdina sūdus jūrā.
Šajā ceļojuma laikā pabiju divos pludmales rajonos Naklua un Centrālajā daļā. Līdz Jomtien aizbraukt nesanāca.
Centrālā daļa
Šī ir visnetīrākā pludmale. Bildē varat apskatīt kanalizācijas cauruli, kura šobrīd ir aizbērta, bet vēl pirms 3 gadiem pludināja notekūdeņus jūrā. Tieši virs trubas, ēkā, kura atrodas augšā, atrodas publiskā tualete. Tas ir pašā Walking St. sākumā. Bildēts no „Beer Garden”.
Bet kā varam redzēt cilvēki mierīgi atpūšas un peldas.
Šī bilde jau ir krietni tālāk no Walking St. Redzam precīzi to pašu. Cilvēku masas, bet peldas tikai retais.
Naklua
Tā kā mans hotelis atradās Pattaya ziemeļu daļā, tad vienu dienu nolēmu ar kājām aizstaigāt līdz pašai tālākai ziemeļu gala pludmalei Crescent Moon beach. Pavērot un izbaudīt kādā stāvoklī ir pludmales šajā rajonā. Šeit jūra veido jauku līcīti, bet nelaime ir tieši tā pati, kas Centrālajā daļā. Apkārt atrodas daudz lielu viesnīcu un resortu. Piekrastes līnija sakopta, bet ūdens netīrs. Var just nepatīkamu smacenieku. Cilvēku pludmalē maz un peldās vēl mazāk. Smiltiņas pludmalē krietni rupjākas kā Jūrmalā un nav tik baltas. Lai sasniegtu pieklājīgu dziļumu, nav dziļi jābrien jūrā. Par cik staigājot ar kājām līdz šai pludmalei, biju saulē nedaudz sakarsis, nolēmu noriskēt un nopeldēties. Nu neko dzīvs esmu, bet nerekomendēju šeit peldēties. Nekādas baudas
Vienīgā vieta kur peldēties Pattaya ir ar kuģīti braukt uz Ko Larn salu. Bet arī šeit pludmales nav no ideālākajām. Ūdens šeit ir tīrs, bet 40 minūtes jābrauc ar kuģīti. Pati populārākā no Tawaen beach ir pārpildīta ar cilvēkiem, pārsvarā ķīniešiem, japāņiem un korejiešiem. Papildus, bēguma laikā, ūdens atkāpjas ļoti tālu. Peldēties praktiski nav kur. Bet par visu kas saistīts ar Ko Larn (kā nokļūt, pludmales, kuģīšu atiešanas laiki, cik maksā) lasām foruma sadaļā šeit:
http://www.melnais.com/forum/50-91-1
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
Melnais | Datums: Otrdiena, 21.05.2013, 15:15 | Ziņojums # 18 |
 Ģenerālisimuss
| Galvenā un reizē pamat vērtība Pattaya ir tieši nakts dzīves plašās iespējas. Tiem kuriem patīk nakts dzīve, šeit ir iespēja atpūsties pēc pilnas programmas. Tie kuri ir puritāņi un morālisti Pattaya darīt nav ko. Pārējiem atpūtai tiek piedāvāti neskaitāmi bāri, Go Go bāri, rock cafe, šovi. Ja būsiet Pattaya noteikti rekomendēju apmeklēt arī ladyboy šovus. Tādi šeit ir veseli divi „Alkazar” un „Tiffany show”. Šovi ir ļoti gaumīgi veidoti, tipiski kabarē priekšnesumi. Par Go Go bāriem jau esmu aprakstījis citā foruma sadaļā, tādēļ vairāk neatkārtošos. Ja kādam interesē skatamies pa šiem linkiem:
Pattaya Go Go: http://www.melnais.com/forum/42-159-1 Bangkokas Go Go: http://www.melnais.com/forum/42-335-1
Nedaudz papildus informācija par slaveno Walking St. Tiem kuriem neinteresē Go Go bāri, uz šīs ielas tiek piedāvātas arī cita veida atpūtas. Šeit valda brīnišķīga un nepiespiesta atmosfēra. Ieskatam labā kvalitātē uzņemts video rullītis, ļoti veiksmīgi nodod skatītājam valdošo atmosfēru uz šīs ielas. Skatāmies un izbaudām, cik nu tas ir iespējams, skatoties video. Tie kas ir bijuši, tiem izjūtas būs spēcīgākas, tie kuri vēl tikai taisās doties uz šejieni būs priekšstats kas viņus sagaida.
Vēl viens video par šo burvīgo ielu:
Varat paēst gardas vakariņas labos restorānos, tai skaitā ir ļoti plaši pārstāvēti dažādi jūras mošķi. Te gan jārēķinās, ka cenas būs nedaudz augstākas kā citās vietās. Turpat Walking St. ielas sākumā ir ļoti labs „Beer garden”, kur varat pa ļoti sakarīgām naudiņām padzert alu un ļoti garšīgi paēst. Ir pārstāvēta gan vietējā virtuve, gan rietumu virtuve. Kad būsiet labi paēdis, varat doties pastaigā pa Walking St un vērot neskaitāmos šovus, kurus izpilda brīvmākslinieki. Jau labu laiku uz šīs ielas savus akrobātiskos trikus demonstrē divas mazas meitenes. Turku puisis pārdos saldējumu ļoti oriģinālā veidā. Tas ir vesels šovs. Tai vietā parasti ir daudz cilvēku, kuri vēro šo šovu. Kad esat gana daudz staigājuši, varat doties uz kādu no daudzajām diskotēkām izlocīt kājas. Un nobeigumu atstājot rock cafe apmeklējumam.
Par šīm rock cafe ir atsevišķs stāsts. Šajās kafejnīcās pavadīju daudz laika, man ļoti patīk. Uz Walking St. šādas kafejnīcas ir vairākas. Izvietotas tādā attālumā viena no otras, ka absolūti netraucē baudīt mūziku, kad atrodies kādā no tām. Atmosfēra šajās kafejnīcās ir fantastiska. Mūziku spēlē vairāki sastāvi, kuri pēc kāda laika maina viens otru. Spēlēta tiek tikai rock mūzika Deep Purple, Eagle, The Rolling Stones, Rammstein un līdzīgas grupas.
Tādi vārguļi, vaidētāji un īdētāji, kā Lauris Reiniks un Kaža šeit tiktu momentā nomētāti ar tukšām alus skārdenēm un ar lielu kaunu patriekti. Par Kažu, pēc viena TV raidījuma, kurā tika apspriesta radio nodeva, es vēlētos pateikt vēl pāris vārdu. Tas tā teikt mans dziļi personiskais un pieļauju neobjektīvais vērtējums. Uzreiz atvainojos ja kādu būšu aizvainojis, nav man tāda nodoma. Tās ir tikai pārdomas par to, kas notiek Latvijas mūzikā. Šajā raidījumā Kaža ļoti atbalstīja šo aplamo radio nodevu, bet ko vērtīgu Kaža ir radījis mūzikā. Balstiņa vāja, viena īdēšana. Es nevēlos viņu klausīties. Es domāju, ka Kažam būtu jāpiemaksā, lai viņu kāds klausītos. Un atruna, ka man ir iespēja izslēgt radio ir pilnīgi nevietā. Nevaru es nemitīgi stāvēt pie radioaparāta un slēgāt viņu iekšā un ārā. It sevišķi tādēļ, ka radiostacija par to jau vienreiz ir samaksājusi. Dārgie mūziķi, vienreiz ir jāsaprot, ka nauda ir jāpelna koncertos, bet nelaime jau ir tā, ka uz Jūsu koncertiem neviens nenāk (ar atsevišķiem izņēmumiem). Pārsvarā jau neesat neko izcilu radījuši. Tā vietā AKA KAKA liek maksāt pilnīgi nepamatotas un neadekvātas summas, par to, kas nav tā vērts. Mūziķiem ir tādas pašas iespējas un tiesības kā pārējiem cilvēkiem. Ja es slikti strādāju un tieku atlaists, man ir jāmeklē cits darbs. Tāpat būtu jābūt ar mūziķiem, ja nevar nopelnīt naudu koncertos, tad zini, ka esi švaks mūziķis un pienācis laiks mainīt profesiju. Tautai nav Jūs jāuztur, ja kādreiz mūžā esat savilkuši kopā pāris notis un vārgulīgā balstiņā izpildījuši kādu dziesmiņu. Labs piemērs ir mūsu slavenais Kangars – Imants Vanzovičs. Mierīgi pelna naudu Norvēģijas celtniecības nozarē. Tādas ir manas filozofiskās pārdomas par šo tēmu. Atgriežoties pie Pattaya rock cafe, tad klausītājiem ir iespēja par simbolisku samaksu 50 – 100 THB pasūtīt sev vēlamo dziesmu. Pāris reizes šo iespēju izmantoju un pasūtīju „Smoke on The Water”, vienu reizi pasūtīju veltījumu vienai amerikāņu kompānijai kura sēdēja netālu no manis un nepārāk labi uzvedās. Veltīju viņiem „Rammstein” leģendāro gabalu „Amerika”. Heheheheh Tie kas ir lietas kursā zina par šīs dziesmas satīrisko saturu.
Tā nu arī tika pavadītas manas pēdējās 10 dienas 6,5 mēnešu garajā ceļojumā pa Āziju. Kādā 7 dienā uznāca apnikums, nu cik var staigāt pa bāriem un tikai atpūsties. Sāku ar nepacietību gaidīt to brīdi, kad būs jālido mājās. Jau biju noilgojies pēc Melnās Princeses, bērniem, vecākiem, radiem, draugiem un Latvijas. Bet, kad pienāca brīdis, kad bija jādodas prom no Pattaya, uznāca nelielas skumjas. Nodomāju: „Melnais, Tev ir biežas garastāvokļa maiņas, kaut kas nav kārtībā ar nervu sistēmu. Pirms pāris dienām vēlējies ātrāk aizbraukt, bet kad jābrauc prom paliek skumji”. Hehehehehē Jau nedaudz vēlāk nāca apskaidrība. Tas ir salīdzināms ar „aizliegto augli”, tas ir interesants tikai līdz brīdim, kamēr tas nav sasniedzams un ir aizliegts. Ja tas ir pieejams ikdienā, praktiski tiek zaudēta par to interese.
|
|
| |
Pūpolīte | Datums: Otrdiena, 21.05.2013, 19:19 | Ziņojums # 19 |
Seržants
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 27
Reputācija: 1
| Paldies par izsmeļošajiem aprakstiem, tie noteikti noderēs plānojot nākamo ceļojumu uz Āziju. Ir liela vēlme apskatīt Taizemes ziemeļus un Kambodžu. Jāgaida tikai labas cenas aviobiļetēm
|
|
| |
Melnais | Datums: Trešdiena, 22.05.2013, 20:06 | Ziņojums # 20 |
 Ģenerālisimuss
| Neliels brīdinājums tiem, kuriem patīk vizināties pa Pattaya ar motobaiku. Kā novēroju, tad ļoti regulāri uz ielām ir policijas patruļas, kuras stopē visus motobaikus ar farangām pie stūres. Agrāk tāda lieta netika novērota. Tas laikam tika ieviests pēc sistemātiskiem nelaimes gadījumiem, kad farangas brauca bez tiesībām un alkohola reibumā. Tiek pārbaudīts vai ir ķivere galvā, vai ir autovadītāju apliecība un vai nav lietots alkohols. Ticiet man, no policijas patruļām visreālāk neizdosies izvairīties. Tā kā, ja vēlaties pa Pattaya vizināties ar motobaiku neaizmirstam paņemt līdzi tiesības un aizmirstam par alu un citiem stipriem alkoholiskiem dzērieniem pirms sēžamies pie stūres.
Atpakaļ uz Bangkoku devos ar to pašu „Bell Travel Service” kompāniju. Tiku savākts no hoteļa un nogādāts līdz Suvarnabhumi lidostai. Tālāk līdz hotelim jau zināmajā variantā.
Bangkoka
Par cik Bangkokā esmu bijis daudzas reizes, un visi galvenie apskates objekti ir jau redzēti, tad šajā ceļojumā Bangkoka galvenokārt kalpoja tikai kā tranzīta punkts un šopinga vieta. Tā kā neko daudz nestāstīšu, tas jau ir darīts neskaitāmas reizes.
Līdz mājās lidošanai 2 naktis. Precīzāk sakot 1 pilna nakts, bet otrajā naktī jau pulksten 5:00 no rīta jāizbrauc uz lidostu. Nekas ievērības cienīgs par šo laiku netika sadarīts. Aizbraucu līdz ķīniešu rajonam, kur bija nepieciešamība iepirkt ziedītes sāpošai mugurai sev un radiem. Tika izrevidēta mana mugursoma, atbrīvojos no nevajadzīgām lietām un mantām.
Vakarā nolēmu izmest lielu loku ar kājām, pabaudīt naksnīgo pilsētu un pateikt Bangkokai atā, līdz nākamajai reizei. Pastaigā devos, kad vēl bija gaišs. Pie viena no policijas iecirkņiem uz Sukhumvit ielas ievēroja atgādinājumu visiem ceļotājiem. Nupat bezvēsts ir pazudis kāds angļu jaunietis.
Lai arī Āzijas skaitās relatīvi droša valsts, par drošību nedrīkstam piemirst. Ir jābūt uzmanīgiem visur. Arī šeit darbojas noziedznieki, un sevišķi tas attiecas uz lielām pilsētām un kūrortiem. Tādiem kā Bangkoka, Pattaya un Puketa. Ja paliksiet bez naudas un dokumentiem būs ļoti nepatīkami, bet pārdzīvosiet. Sliktāk būs kad tiksiet smagi piekauts vai sadurts un pamests kādā šķērsielā, sekas var būt ļoti bēdīgas.
Tālāk jau atvadu skati no naksnīgās Bangkokas.
Pēdējais vakars pagāja tādā nelielā stresā. Kā jau iepriekš biju rakstījis, tad esmu palicis bez mobilā tālruņa un reizē ar to arī bez modinātāja. Vienīgais modinātājs ir uzinstalēts uz mana datora, kura signāls nav īpaši skaļš, bet aizgulēties nekādi nedrīkst. Lidmašīnu uz mājām nokavēt būtu ļoti muļķīgi. Jāceļas jau pulksten 4:00 no rīta un jāmēģina notvert taksis uz lidostu. Jau laicīgi sakravāju savu mugursomu un devos atvadu vizītē uz Soi Cowboy „Dollhause” Go Go bāru. Ņemot vērā agro celšanos ir skaidrs, ka ilgi uzturēties šeit nebūtu vēlams. Tā arī darīju, izdzēru 3 mazos alus, pamāju meičukiem atvadu sveicienu un devos uz savu hoteli. Būtu lietderīgi vismaz pāris stundas pagulēt. Ar gulēšanu bija pašvaki, nemitīgi trūkos augšā, lai ielūkotos, cik rāda pulkstenis. Tā arī bez visa datora zvana jau biju augšā 3:45.
Jāceļas un jāiet meklēt taksis, nav jau īsti skaidrs cik kuplā skaitā viņi tik agrā rīta stundā vizinās. Manas bažas izrādījās pilnīgi liekas, jau tuvojoties Sukhumvit ielai varēja redzēt, ka ar takšiem šajā rīta stundā nav nekādu problēmu. Vēl nebiju ticis līdz pašai ielai, kad viens taksometra vadītājs bija pamanījis šķērsielā vientuļo gājēju tik agrā rīta stundā, apstājās šķērsielas galā un gaidīja mani. Tālāk jau viss bija tehnikas jautājums. Pirmais piedāvājums bija vest mani uz lidostu par fiksētu maksu, kam protams es nekādi nevarēju piekrist. Tikai un vienīgi taxi meter. Varēja manīt, kā sašļūk seja taksistam, bet pie milzīgās konkurences uz ielas viņam nav variantu. Piekrītoši pamāj ar galvu un ieslēdz skaitītāju. Nākamais jautājums bija vai maksāšu par maksas ceļiem. Kāds naivums. Mana atbilde, ka ir agra rīta stunda, nekāds trafiks uz ceļiem nav un brauksim par parastiem ceļiem. Šoferītis sašļuka vēl vairāk, bet acīm redzami saprata, ka situācijā orientējos, Bangkokā neesmu pirmo reizi un papildus naudu no manis nenokāst.
Aizbraucām līdz manam hotelim, kur uzgāju pēc savām mantām un izčekojos no hoteļa. Pēdējais brauciens šajā ceļojumā pa Āziju varēja sākties. Kā jau biju paredzējis nekādi korķi vai satrēgumi tik agrā rīta stundā nebija. Ātri tikām līdz lidostai un skaitītājs rādīja 180 THB. Tas ar visu to, ka taksis mani kādu brīdi gaidīja pie hoteļa. Izsniedzu šoferītim 200 THB un šķīrāmies, pārāk bēdīgs neizskatījās.
Tā nu es lidostā nokļuvu nedaudz ātrāk kā, biju plānojis. Paņēmu izlidošanas terminālī esošajā „Family Mart” pēdējo „Chang” aliņu un devos ārā vērot savu pēdējo saullēktu uz Taizemes zemes šajā ceļojumā. Rīts bija brīnišķīgs, pat kādu asariņu bija vēlme nobirdināt.
Viss labais kādreiz beidzas, un parasti beidzas ātri. Bet neko darīt, būs citi ceļojumi, jauni iespaidi. Bet par šo paliks jaukas atmiņas un ieraksti manā WEB lapiņā.
|
|
| |
andrian | Datums: Trešdiena, 22.05.2013, 20:50 | Ziņojums # 21 |
 Ģenerālleitnants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 558
Reputācija: 23
| tā kā bēdīgi..,bet - katras beigas ir kaut kā jauna sākums
ChiangMai,ChiangRai,Phuket,Railay,Phi-Phi,Langkawi,Sabah,Cebu,Panglao,Boracay,Palawan,Houay Xai,Bokeo Nam Kan National Park,Beijing,Fihalhohi,Siem Reap,Sihanukville,Koh Rong,Koh Rong Samloem,Kampot, Phnom Penh,Shimla,Manali,Varanasi,Delhi
|
|
| |
Melnais | Datums: Trešdiena, 22.05.2013, 21:27 | Ziņojums # 22 |
 Ģenerālisimuss
| Quote (andrian) tā kā bēdīgi..,bet - katras beigas ir kaut kā jauna sākums
Tā ir taisnība..... un tas jau arī mani mierina
|
|
| |
Melnais | Datums: Trešdiena, 22.05.2013, 21:41 | Ziņojums # 23 |
 Ģenerālisimuss
| Ceļš mājup
Lidojums uz mājām paredzēts ar „Aeroflot” reisu. Iečekojos bez problēmām un varu doties uz robežkontroli. Silti iesaku uz izlidošanu ierasties laicīgi. Uz robežkontroli ir milzīgas rindas, kuras nemaz tik ātri uz priekšu nevirzās. Tieku pie smaidīgas robežsardzes, kura izpētot manu pasi un redzot tik daudz zīmogu nosmaida un uz atvadām nosaka: „Gaidām Jūs nākamo gadu atpakaļ”. Jauki....
Man vēl kabatā ir palikuši neizmantoti THB, kurus būtu lietderīgi atstāt Duty Free veikalā. Nopērku uz mājām „Dunhill” cigarešu bloku un mēģinu atrast kādu interesantu alkohola pudeli ar ko papildināt savu kolekciju. Vai nu mana alkoholisko dzērienu kolekcija jau ir gana iespaidīga vai arī Bangkokas Duty Free izvēle ir nepietiekama, bet neko jēdzīgu atrast nevaru. Paņemu 1 litru „Captain Morgan” melno rumu, būs ar veco kapteini par ko parunāt garajos vakaros atrodoties mājās. Kā vēlāk izrādījās tā bija kļūda, jo lidoju es caur Maskavu. Tur kā izrādījās bija plašāka alkoholisko dzērienu izvēle, bija tādi dzērieni, kādi vēl nav manā kolekcijā. Bet nu bija jau par vēlu, biju jau nopircis 1 litru un nevēlējos Rīgas lidostā strīdēties ar muitniekiem.
Zinot lidojuma nianses lidojot no Maskavas uz Guandžovu, kad pilnīgi visi atradās totālā pālī, nu varbūt tikai piloti nē. Vienkārši viņus neredzēju. Ar zināmu interesi gaidīju kā izvērsīsies lidojums šoreiz. Liels bija izbrīns, ka jau pašā sākumā pasažieri tika brīdināti, ka alkohola lietošana uz borta ir stingri aizliegta, alkoholiskie dzērieni šajā reisā netiek piedāvāti un pārdoti. Acīm redzot pēc pēdējiem skandāliem un kautiņiem uz „Aeroflot” bortiem, kad nācās sēdināt lidmašīnu pusceļā ir izdarīti pareizie secinājumi. Arī visi pasažieri bija ļoti mierīgi, laikam jau bija krietni atpūtušies Taizemē. Tā arī lidojums līdz Maskavai pagāja klusi un mierīgi. Apkalpošanas serviss, nekas īpašs, bet normas robežās.
Tālāk jau lidojums uz Rīgu ar to pašu „Aeroflot”. Šajā reisā tika pārdoti alkoholiskie dzērieni un viena kompānija 3 cilvēku sastāvā paspēja šajā īsajā lidojumā krietni pielieties. Uz borta jau uzkāpa labā žvingulī, vēlāk katrs paspēja pasūtīt un izdzert 2 mazās pudelītes „Jameson”, bet ar to jau arī nebija gana, tika atkorķēts Duty Free nopirktais visītis. Hehehehē... Sākās dziesmu dziedāšana un cita veida sadzērušos cilvēku izdarības. Nu labi, ka lidojums ir pavisam īss. Nedaudz vairāk kā pēc stundas jau sēdāmies Rīgas lidostā.
Vēl tikai jāiziet robežkontrole, jāsagaida bagāža un jau sirsnīga tikšanās ar Melno Princesi, bērniem, vecākiem un citiem radiem. Pēc 6,5 mēnešu klīšanas pa Āziju esmu beidzot mājās. Sakarā ar šo notikumu tētuks vedina visus uz „Lido” restorānu un visiem tiek uzsaukts „Užavas” alus. Sen nebiju dzēris tik garšīgu alu, nu ir viņš gardākais visā Pasaulē.
[END]
|
|
| |
|