Otrdiena, 24.06.2025, 14:46
Sveicināti Viesis
RSS
Indoķīnas ceļojumi
Penša izdzīvošanas rokasgrāmata - Taizeme - Forums
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 1 no 2
  • 1
  • 2
  • »
Foruma moderators: Kurkulis  
Penša izdzīvošanas rokasgrāmata - Taizeme
MelnaisDatums: Ceturtdiena, 11.04.2013, 16:28 | Ziņojums # 1
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
Kopējais ceļojuma plāns un izmaksas foruma sadaļā šeit: http://www.melnais.com/forum/69-367-1

Taizemē esmu bijis vairākkārt. Tā kā nekā principiāli jauna droši vien ka neatklāšu. Jāsāk ar pasākumu plānu, cik dienas esmu nolēmis uzturēties Taizemē, kādās vietās pabūt un ko apskatīt. Kad plānoju savu ceļojumu Taizemei biju atvēlējis 26 dienas. Ceļojuma grafiks ir šāds:

Bangkoka – 06.04.2013 – 2 dienas;
Narathiwat – 08.04.2013 – 3 dienas;
Hat Yai – 11.04.2013 – 8 dienas;
Bangkoka – 19.04.2013 – 1 diena;
Pataija – 20.04.2013 – 10 dienas;
Bangkoka – 30.04.2013 – 2 dienas.

2.maijā mans 6,5 mēnešu garais ceļojums pa Āziju noslēgsies un es izlidošu uz mājām. angry

Klāt vizuālai informācijai arī kartīte:

Par cik esmu jau pabijis gandrīz visos Taizemes nostūros šoreiz izvēlējos apmeklēt Taizemes dienvidu provinces, un nevis tūristiem iecienīto Puketu, Phi Phi salu un Krabi, bet gan nemieru un vardarbības pārņemto Narathiwat, kur musulmaņu nemiernieki cīnās par dienvidu provinču neatkarību no Taizemes. Uz šejieni es vēlējos atbraukt jau pagājušā reizē, bet mani līdzbraucēji kategoriski no šī plāna atteicās. Mans mērķis ir apskatīt, un izbaudīt kāda ir atmosfēra Taizemes Čečenijā. Apskatīties kā dzīvo cilvēki, kur samērā bieži tiek kaut kas uzspridzināts, tiek mīnēti autoceļi un veikti uzbrukumi militārpersonām, amatpersonām, budistu mūkiem un citiem objektiem. crazy Nemiernieku uzbrukumi pagaidām nav vērsti pret ārvalstniekiem, bet ir iespēja, ka vari trāpīties neīstajā brīdī, neīstajā vietā. Cerēsim, ka viss būs kārtībā.

Hat Yai ir paredzēts sagaidīt un piedalīties Taizemes Jaunā gada svinībās. Būs interesanti apskatīties kā Songkran festivāls tiek svinēts dienvidu galā.

Nu un Pataija ir mana 6,5 mēnešu ceļojuma par Āziju noslēdzošā daļa. Atpūta pirms lidojuma mājās. cool

Domāju, ka Taizemes apraksts nebūs no garākajiem. Par Bangkoku un Pataiju nebūs īsti ko rakstīt, par to jau ir sarakstīts kalns ar informāciju, tai skaitā no manis. Pārsvarā rakstīšu par Narathiwat un Hat Yai.

Taizemē iebraucu no Laosas galvaspilsētas Vientiane. Ar autobusu tiku nogādāts Udon Thani autoostā. Kad autobuss apstājās tas momentā tika apsēsts ar tukeriem, kuri uzmācīgi piedāvāja savus pakalpojumus. Man pirmo reizi mūžā trāpījās tukers – sieviete. Nu tāda kārtīgi mollīga un mutīga mamma. biggrin Domāju jāizmanto šī iespēja, neliela kaulēšanās un vienojāmies par 100 THB līdz lidostai. Tukeriene momentā paķēra manu mugursomu kā spalviņu un raitā solī devās uz savu tuk tuk. Knapi paspēju līdzi izskriet. Kā jau sievietei, tuk tuk ļoti tīrs un kārtīgs. OK, brauciens var sākties. Nekādas atšķirības tuk tuk vadīšanā, darīja savu darbu meistarīgi. Ātri vien tiku nogādāts Udon Thani lidostā.

Līdz manai lidmašīnai uz Bangkoku daudz brīva laika. Ir daudz laika izpētīt lidostu un sameklēt kur šeit var paēst. Lidosta nav liela.

Pašā lidostā nekā sakarīga no ēdamā netiek piedāvāts, tikai uzkodas. Alus cenas tuvojas Go Go bāru cenām, bet nu skaidrs – lidosta. biggrin Ja vēlaties normāli paēst, tad dodieties ārā no lidostas, pagriezieties pa kreisi un dodieties uz priekšu 250 metrus. Blakus avio dispečeru tornim atrodas divas ļoti sakarīgas ēstuves.

Te arī tiku pie savas pirmās Tam Yam zupiņas, cūkgaļas ar ŗīsiem un „Chang” aliņa Taizemē.

Lidojums ar manu iecienīto „Air Asia” norit bez problēmām, pēc 50 minūšu lidojuma sēžamies Don Muang lidostā Bangkokā. Šajā lidostā esmu pirmo reizi. Lidosta krietni mazāka nekā Suvarnabhumi lidosta. No vienas puses jau protams ērtāk, ka „Air Asia” pārcēlās uz Don Muang lidostu. Cilvēku masas krietni mazākas. Bet ja ir savienotie reisi un Jūs ielidojiet Suvarnabhumi lidostā, tad vairs nav labi. wacko

Galvā jau biju uzmetis plānu, kā pēc iespējas lētāk nokļūt manā „Tune Hotels” viesnīcā. Plānots bija braukt ar vilcienu līdz centrālai stacijai, bet dzīve ieviesa korektīvas. Izejot no lidostas, tiek piedāvāts autobuss līdz virszemes un pazemes metro pieturai. Brauciena cena 30 THB. Nu ideāli, sēžos busā un brauciens var sākties. Tieku izsēdināts pie metro pieturas. Mans hotelis ir izvietots ļoti ērtā vietā. Ir iespēja braukt gan ar virszemes, gan pazemes metro. Virszemes metro pietura saucas Asoke, pazemes metro pietura saucas Sukhumvit. Izvēlos braukt ar pazemes metro, līdz manai viesnīcai biļete maksā 40 THB. Tikpat maksā arī virszemes metro. Ceļš no lidostas līdz manam hotelim aizņem 1 stundu, ieskaitot abus transportus. Neliels gājiens ar kājām un esmu pie sava „Tune Hotels”.

Hoteli jau biju rezervējis ļoti laicīgi un protams par smieklīgām cenām. Pa nakti man nācās šķirties no 2,16 Ls. Hotelis atvēries tikai šā gada sākumā. Viss tīrs un svaigs. Un pats svarīgākais atrodas ideālā vietā.

Par „Tune Hotels” Taizemes viesnīcām foruma sadaļā šeit:

http://www.melnais.com/forum/21-423-1

Ir jau vēls, visu dienu esmu ceļojis un ir iestājies neliels nogurums, papildus rīt vēl agri no rīta jādodas uz Chatuchak brīvdienu tirgu. Šī ir vienīgā diena, kad esmu brīvdienā Bangkokā. Ir nepieciešams iegādāties suvenīrus mājiniekiem. Tādēļ bez liekām pastaigām dodos gultiņā.
Pievienotie faili: 0933226.jpg (85.4 Kb) · 1727686.jpg (73.1 Kb) · 7935933.jpg (52.3 Kb) · 9717792.jpg (65.9 Kb)

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

MelnaisDatums: Ceturtdiena, 11.04.2013, 17:09 | Ziņojums # 2
Ģenerālisimuss
No rīta uz Skytrain staciju un uz Chatuchak tirgu projām. Tiek iepirkti suvenīri radiem. Tirgū viss pa vecam. Tiek tirgotas visneiedomājamākās lietas par sakarīgām naudām. Ar nelielu atkāpi, par sakarīgām naudām būs ja mācēsiet un vēlēsieties kaulēties. Kad viss nepieciešamais ir sapirkts, vēders sāk prasīt savu. Turpat tirgus teritorijā ir iespējams lēti paēst. Ēstuvēs jebkura porcija maksā 40 THB.

Paņēmu cūciņu ar frī kartupeļiem un vienu atsevišķu frī kartupeļu porciju. Biju jau noilgojies pēc kartupeļiem. Pa virsu, protams, aliņš.

Galvenais šīs dienas uzdevums izpildīts. Ar mierīgu sirdi var doties atpakaļ uz hoteli. Un kalt plānus vakaram.
Ja kādam ir interese par šo tirgu, tad lūkojam pa šo linku:

http://www.melnais.com/forum/42-308-1

Apstaigājot Bangkoku, pirmais kas krīt acīs ir jūtams cenu pieaugums visam. Transportam, pārtikai, pakalpojumiem. Trakākais, ka aliņš ir kļuvis krietni dārgāks, un tas nav labi. Veikalā 7/11 alus cenas uz šo brīdi ir sekojošas (cenas lielajās pudelēs 640 ml):

Chang – 44 THB;
Chang eksporta – 48 THB;
LEO – 48 THB;
Sinha – 58 THB;
Haineken – 74 THB
Rums 0,7 Sang Som, saukts arī par San Saniču vai Samsungu – 265 THB !!!!!

Pirms diviem gadiem tas viss bija dabūjams krietni lētāk. Bet neko nevar darīt, sen jau vairs Āzijā par sviestmaizi vairs neko nevar dabūt!

Neaizmirstam, ka Taizemē veikalos alkoholisko dzērienu tirdzniecība (ieskaitot alu) ir atļauta tikai ierobežotā laika intervālā. Drīkst pārdot no 11:00 līdz 14:00 un no 17:00 līdz 24:00. Pārējā laikā tirdzniecība ir aizliegta. Ja tādā kūrortā kā Pataija tam pārāk lielu uzmanību nepievērš, tad Bangkokā un lielākā daļā valsts teritorijas tas tiek ievērots. Ja vēlaties alu šajā laikā, tad meklējam vainu bāros, ēstuvēs vai mazos veikalos, kuri vēlēdamies nopelnīt, šo muļķīgo likumu neievēro.

Rīt no rīta lidojums uz Narathiwat, bet šis vakars brīvs. Protams, ka jādodas apskatīties, kas pa šo laiku ir izmainījies uz Soi Cowboy grēka ielas. Soi Cowboy no mana hoteļa atrodas pāris minūšu gājiena attālumā. Ierodos laicīgi, lai paspētu uz „laimīgo stundu”. Būs iespēja alu nopirkt pa lētākām naudiņām, paklīst pa Go Go bāriem, pamalkot alu un palūkoties uz plikiem dejojošiem meičukiem. Hehehhe happy

Pirmais, kas krīt acīs, ir nacionālā sastāva proporciju izmaiņas. Ja agrāk galvenās apmeklētāju masas bija baltie, tad tagad nospiedošo pārsvaru sastāda aziāti. Korejieši, japāņi un ķīnieši. Laikam jau ekonomiskā krīze Eiropā spēlē savu lomu. Savādāk viss pa vecam, tauta priecājas un atpūšas. Man atliek tikai piebiedroties. Pārāk aizrauties nevarēju, rīt lidojums uz Narathiwat, agri jāceļas un vēl jātiek līdz Don Muang lidostai.
Pievienotie faili: 9167967.jpg (70.9 Kb) · 6224993.jpg (67.1 Kb)

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

MelnaisDatums: Piektdiena, 12.04.2013, 06:27 | Ziņojums # 3
Ģenerālisimuss
Narathiwat

No rīta izčekojos no sava hoteļa, un precīzi tādā pašā veidā kā ierados, tā arī aizbraucu atpakaļ uz lidostu. Lidojums ar „Air Asia” līdz Narathiwat aizņem precīzi 1 stundu un 30 minūtes. Visā lidmašīnā biju vienīgais baltais. crazy

Lidosta pavisam maziņa. Ātri tiek saņemta bagāža un jādomā kā no lidostas tikt uz pilsētu. Sabiedriskais transports šeit nekursē. Tur pat pie bagāžas saņemšanas ir stends kur tiek tirgotas biļetes uz mini busu. Pārsvarā visi vēlas braukt uz Taizemes – Malaizijas robežu, bet man ir nepieciešama Narathiwat pilsēta. Ir tāds mini buss, jautājuma cena 80 THB. Ok, pērku biļeti. Kopā braukt gribētāju savācas 7 cilvēki. Šoferītis apstaigā katru pasažieri un pieraksta, kurā vietā katru nepieciešams pievest. Tas man patīk Āzijā. Jau iepriekš forumos biju izlasījis par hoteli „Ocean Blue Mansion”, to arī norādu par savu galamērķi.

Pirmā lieta, kas krīt acīs lidostā ir milzum daudz smagi bruņoti karavīri. Ģērbti bruņuvestēs un kaskās. Lidostu vienlaicīgi izmanto arī armija, kuras atsevišķas militārās vienības ir dislocētas tieši lidostā. Turpat atrodas arī militārās transporta lidmašīnas un helikopteri. Tas lai ātri un ērti būtu iespēja nogādāt militārās vienības uz nepieciešamo punktu. Lidosta tiek apsargāta atbilstoši kara laika apstākļiem. Gar lidostas perimetru un galvenajiem ceļiem izvietotas no smilšu maisiem būvētas pozīcijas un ložmetēju ligzdas. Ar esošiem spēkiem varētu atvairīt nopietnu uzbrukumu. Viss iebraucošais transports tiek rūpīgi pārbaudīts. To visu redzot rodas tādas dīvainas sajūtas, bet ne jau no ieroču pārpilnības. Tas ir normāli, praktiski visu savu apzināto mūžu esmu krāmējies ar ieročiem un tos redzot, man nekādas papildus emocijas neizraisa. Uztrauc tas, ka lielākai daļai ieroči ir, bet man nav. Hehehē Atrodos nedaudz sliktākā pozicijā.....

Lidosta no pilsētas centra atrodas aptuveni 10 km attālumā. Ceļš līdz pilsētai pa labu asfaltētu ceļu, tikai ik pēc brīža uz ceļa militārie kontrolpunkti. Pēc brīža jau esmu pie sava hoteļa „Ocean Blue Mansion”. Istabiņas cenai ir divas opcijas. Istabiņa ar skatu uz pagalmu maksā 400 THB, istabiņa ar skatu uz upi maksā 500 THB par nakti. Izvēlos istabiņu ar skatu uz upi. Ja kāds potenciālais ceļotājs vēlas apmeklēt Narathiwat biggrin un interesējas par nakšņošanas iespējām tad lūkojam pa šo linku:

http://www.melnais.com/forum/21-421-1

Ir vēl nedaudz laika pirmajai pilsētas apskatei un pirmo iespaidu gūšanai. Dodos pastaigā pa pilsētu. Pilsēta pati par sevi maziņa. Daudz apskates objektu šeit nav. Ir daudz mošeju un pāris budistu tempļu. Praktiski tas ir arī viss, ko šeit būtu vērts apskatīt.

Uzreiz var manīt, ka pilsēta praktiski atrodas kara stāvoklī. Uz katra krustojuma militārie kontrolpunkti, kārtīgi nostiprināti ar smilšu maisiem. Armijnieki pilnā bruņojumā un ekipējumā kontrolē transporta plūsmu. Visi transporta līdzekļi, kas šķērso kontrolpunktu tiek automātiski nofilmēti.

Tik ierastā lieta Āzijā kā nakts tirgus šeit nedarbojas. Pēdējie terora akti šeit bija tieši pie tirgus, kur tika uzspridzināti ar sprāgstvielām pildīti motobaiki. Ņemot vērā, ka uz tirgu cilvēki ved daudz preces, ir vieglāk starp šīm precēm arī paslēpt bumbu. Tagad tirgus darbojas tikai pa dienu. Kad satumst pilsētā praktiski darbojas komandant stunda. Uz ielām cilvēku praktiski nav, tikai militārpersonas patrulē pa ielām. Tas tikai liecina par to, ka situācija ir nopietna.

Lai arī Kuala Lumpurā nesen notika miera sarunas starp musulmaņu nemierniekiem un varas pārstāvjiem, tika panākta pat kaut kāda vienošanās. Bet nelaime ir tā, ka kā jau kārtīgai partizānu kustībai kara apstākļos nepastāv vienots vadības centrs. Grupas darbojas autonomi, katrai grupai ir savi uzskati. Daļa piekrīt sarunām ar oficiālām varas struktūrām, citi ir nolēmuši turpināt cīņu līdz pilnīgai uzvarai. crazy Neviennozīmīgi šī vienošanās tika uzņemta arī Taizemes lielā daļā iedzīvotāju. Arī šeit ir savi „vanagi”, kuri uzskata, ka nekādas vienošanās ar musulmaņu nemierniekiem nevar būt. Cīņa līdz pilnīgai uzvarai. crazy

Domāju, ka šis konflikts tik drīz netiks atrisināts un vēl prasīs daudzu cilvēku dzīvības.
Pievienotie faili: 2925631.jpg (47.6 Kb) · 8214754.jpg (43.0 Kb) · 2212276.jpg (40.5 Kb) · 1881626.jpg (72.8 Kb)

MelnaisDatums: Svētdiena, 14.04.2013, 12:53 | Ziņojums # 4
Ģenerālisimuss
Vienīgais mierinājums ir, ka vietējo musulmaņu nemiernieku uzbrukumi pagaidām nav vērsti pret ārzemniekiem. Tomēr jārēķinās ar iespēju neīstā laikā atrasties neīstā vietā. Kamēr uzturējos Narathiwat nekādu agresiju vai draudus no vietējo iedzīvotāju puses neizjutu. Tieši otrādi, bija patiesa interese un labvēlība no viņu puses. Nāca klāt un jautāja no kurienes es esmu, ko es šeit daru. Baltos cilvēkus šeit redz reti. Es pa visu laiku nemanīju nevienu. Es nesaku, ka viņu nav, vienkārši nevienu balto neredzēju.

Tādas bija manas pirmās izjūtas un iespaidi par šo pilsētu.

Tikko no zvejas atgriezusies zvejnieku laiviņa ar lomu:

Tas ir pats pilsētas centrs:

Vēl tikai sameklēju kur atrodas 7/11 veikals un kādu vietējo ēstuvi, kur uzēst vakariņas. Iegādājos pāris „Chang” aliņus, ar kuriem vakarā sēžot uz balkona hotelī un vērojot zvejnieku laiviņas īsināt laiku. Alkoholu un alu šeit praktiski var iegādāties tikai 7/11 veikalu tīklā, vēl varbūt arī kādā no viesnīcām. Citur alkohols netiek pārdots. Musulmaņi. :crazy::

Tā dzerot aliņu tiek izstrādāts nākamās dienas pasākumu plāns. Ceļotāju Bībelē „Lonely Planet” par Narathiwat ir ļoti skopa informācija. Atrodu, ka ap pilsētu atrodas divas pludmales. Varētu būt interesanti. Pludmales arī būs manas nākamās dienas galvenais mērķis.

Hat Narathat pludmale

No rīta, padzēris kafiju esmu gatavs doties uz pludmalēm. Tuvākā no pludmalēm ir Hat Narathat, atrodas 2 km attālumā no pilsētas centra. Uz turieni var mierīgi aizstaigāt kājām. Hat Narathat nav vienkārši pludmale, bet pilsētnieku iecienīta atpūtas vieta. Blakus pludmalei atrodas liels parks un ezers, pa kuru iespējams doties izbraucienos ar katamarāniem.

Pie pludmales atrodas milzum daudz mazi restorāni. Biju no rīta un restorāni tikai gatavojās atvērties, bet nu viņu skaits šeit ir iespaidīgs. Šeit var baudīt svaigi ķertas zivtiņas, garneles, lobsterus un citus jūras mošķus par ļoti demokrātiskām cenām.
Pievienotie faili: 8247858.jpg (65.5 Kb) · 7008697.jpg (54.0 Kb) · 3750459.jpg (77.8 Kb) · 5302826.jpg (67.2 Kb)

MelnaisDatums: Svētdiena, 14.04.2013, 12:57 | Ziņojums # 5
Ģenerālisimuss
Pludmales līnija iespaidīgā garumā. Vienīgā nelaime, ka tur kur atrodas šie restorāni, krasta līnija ir piemēslota. Kā jau aziāti, pēc piknika viss tiek turpat arī atstāts. Ja vēlaties tīrāku pludmales līniju, tad ir jāpaiet kādu gabalu uz priekšu. Var atrast normālu un tīru pludmali. Ūdens jūrā tīrs, tikai lai sasniegtu pienācīgu dziļumu kāds gabaliņš jāpaiet. Šajā pludmalē pavadīju kādas trīs stundas, peldoties un dipinot apkārt.

Ao Manao pludmale

Kad esmu pietiekoši izpeldējies un atpūties rodas vēlme apmeklēt otru pludmali. Te jau ir nepieciešams transporta līdzeklis. Pludmale atrodas 5 km no pilsētas centra. Aizstaigāju līdz savam hotelim un recepšenā jautāju, cik maksās motobaiks līdz pludmalei un atpakaļ. Onka recepšenā pakasa savu pakausi un saka: „Es nezinu, tūlīt piezvanīšu baikerim. Viņš atbrauks un varēsiet vienoties”. OK! Baikeris pēc brīža ir klāt un pēc lielām pārdomām pasaka pavisam fantastisku summu 300 THB. Nu kā tad, ieraudzījis vienu balto pēc ilga pārtraukuma un domā, ka nu varēs naudu kāst. shock Par šādu nekaunību pat nesāku kaulēties, momentā pasūtīju pāris mājas tālāk. Izgāju uz ielas un sāku meklēt vietējos motobaikerus. Ilgi nenācās meklēt, vienojāmies par 60 THB. Lūk, reāla cena vairāk kā 10 km braucienam. Pluss viņš mani vēl gaidīja kamēr es peldējos.

Šī pludmale jau ir krietni labāka kā iepriekšējā. Arī šeit ir pilsētnieku iecienīta atpūtas un piknika vieta, bet tā ir dabas parka teritorija, un šeit viss ir sakopts un tīrs. Pludmales līnija vienkārši ideāla. Līdz normālam dziļumam jābrien vien pāris soļu. Pludmales līnija vairāku kilometru garumā. Nu ideāla atpūtas vieta. Būtu zinājis, būtu vispirms braucis uz šo pludmali. Ir paredzētas arī dažas ūdens atrakcijas, vizināja ar banānu bērnus ar pieaugušajiem. Ir daži mazi restorāniņi. Cilvēku pavisam maz. Nu ļoti simpātiska vieta. Nopeldējies esmu laiks doties mājās.

Pa ceļam vēl iebraucam autoostā apskatīt cikos ir autobusi uz Hat Yai. Tālāk līdz tirgum, kur vakaram tiek iepirkti augļi.

Superīgi skaisti un gatavi mango maksā 30 THB pa kilogramu, ananāss 20 THB par kilogramu un pamelo 25 THB gabalā. Viss ļoti lēti. Tas viss man pietika 2 dienām.

Nākamajā rītā praktiski visu dienu līņāja. Starplaikos starp lietus gāzēm nedaudz vēl pastaigāju pa pilsētu, bet nekas ievērības cienīgs acīs netrāpījās. Kā jau noprotat, tad nekādas nakts izklaides šeit nav paredzētas, te pat nav normālu bāru, kur pasēdēt un iedzert kādu alu. crazy Visas izklaides norisinājās uz mana hoteļa balkona, dzerot alu un ēdot augļus. Hehehehē

Nākamajā rītā ap pulksten 9:00 jau čekojos no viesnīcas ārā. Laiks doties sagaidīt Taizemes Jauno gadu (viņš arī Songkran festivāls, viņš arī ūdens festivāls) uz Hat Yai. Autoosta atrodas 2 km no pilsētas centra, vienojamies ar baikeri par 40 THB un esmu autoostā. Līdz Hat Yai ir 200 kilometru. No Narathiwat uz Hat Yai kursē minibusi. Nekāda kustības saraksta nav, kā buss pilns tā braucam. Biļetes cena 170 THB. Man nenācās ilgi gaidīt, buss kustību uzsāka pēc 15 minūtēm. Tik vien kā paspēju uzvilkt kāru dūmu. smok

Ceļš līdz Hat Yai ir ideāls. Šoseja 2 joslās uz katru pusi. Autobusa šoferis vālēja kā negudrs. Dažreiz uzmetu acis spidometram, pārsvarā rādīja starp 120 un 130 km/h. Piebramzēja tikai tad, kad tuvojās kārtējais militāristu kontrolpunkts. Vai tā ir viņa braukšanas maniere vai tas tiek darīts aiz drošības apsvērumiem, nezinu. Bija jābrauc cauri Pattani provincei. Šeit ļoti bieži ir gadījumi, kad tiek mīnēti autoceļi un uzbrukts autotransportam. Iepriekšējā dienā pa TV tieši tika rādīts kārtējais terora akts Pattani provincē un tieši uz autoceļa. Bija saspridzinātas un sašautas vairākas automašīnas.

Netālu no Pattani, tas ir precīzi pusceļš, apstāšanās degvielas uzpildes stacijā. Pačurāt, nopirkt kaut kādus našķus vai ūdeni un dodamies tālāk. Pēc 3 stundu trakā brauciena esam veiksmīgi un laimīgi sasnieguši Hat Yai autoostu.

Tas būtu arī viss ko vēlējos Jums pastāstīt par Narathiwat. Dažos vārdos: biju, redzēju, izjutu. Īsti tur darīt nav ko, bet noteikti nenožēloju, ka savām acīm to visu redzēju un baudīju. Šeit pabūt es vēlējos jau ļoti sen un nu esmu to realizējis.
Pievienotie faili: 7005070.jpg (26.1 Kb) · 5128095.jpg (54.2 Kb) · 8030961.jpg (38.4 Kb) · 5680950.jpg (37.3 Kb)

MelnaisDatums: Svētdiena, 14.04.2013, 19:41 | Ziņojums # 6
Ģenerālisimuss
Hat Yai

Par 40 THB ar motobaiku tieku nogādāts līdz savam iecienītajam hotelim Āzijā „Tune Hotels”. Te man paredzēts uzturēties 8 naktis. Šoreiz lētais variants nesanāca, par 8 naktīm nācās šķirties no 65,31Ls. Sanāk par nakti 8,16Ls. Nu fantastiski dārgi. Esmu pieradis, ka „Tune Hotels” man sanāk krietni lētāk. Kad būkojos iekšā, nekādi nevarēju saprast, kādēļ es nevaru dabūt atlaides uz visām dienām, tikai uz dažām. Sapratu tikai nedaudz vēlāk. Šajos datumos Taizemē svin Songkran festivālu. Te lūk arī atbilde. Pats hotelis ļoti kvalitatīvs. Nevienā „Tune Hotels” viesnīcā nebiju redzējis tik plašas istabas. Ja ir interese par „Tune Hotels” Taizemes viesnīcām lūkojam pa šo linku:

http://www.melnais.com/forum/21-423-1

Par to, ka hotelis tiešām ir pilnībā piepildīts, pārliecinājos jau uz vietas. Ik pa brīdim pie hoteļa piebrauca lielais autobuss ar jauniem un jauniem tūristiem. Pārsvarā no Malaizijas. Atbrauca pat kādi 20 Āzijas rokeri no Malaizijas un Singapūras. Šogad Songkran festivāls iekrita ļoti izdevīgās dienās. Jaunā gada vakars iekrita piektdienā. Taizemiešiem nākamās trīs dienas ir brīvdienas, bet arī Malaizijas un Singapūras iedzīvotājiem nākamās 2 dienas ir sestdiena un svētdiena, arī brīvdienas. Ir iespēja atpūsties un relaksēties, padzert lēto (salīdzinoši ar Malaizijas un Singapūras cenām) Taizemes aliņu. Alus dzeršana lielos daudzumos jau sākās ceturtdienas vakarā. booze Sevišķi ar to izcēlās rokeri. Bet viss bija ļoti solīdi. Nekādu konfliktu vai stulbu izdarību. Uzvedās nedaudz skaļāk kā parasti, bet tas ir normāli. Cilvēki atbraukuši atpūsties.

Man pirmais vakars pagāja izlūkojot tuvējo apkārtni, kur atrodas ēstuves, pārtikas veikali, kur tiks svinēts Songkran festivāls. Kā izrādījās, šeit viss ir pa rokai. Hotelis praktiski atrodas pilsētas centrā, netālu no dzelzceļa stacijas. Songkran festivāls notiks uz blakus ielas, kur būs slēgta satiksme. Bija interesanti vērot, kā cilvēki masveidā pērk dažāda kalibra un jaudas ūdens ieročus. Bērni jau nepacietībā pa kluso sāka šos ieročus izmēģināt, tā teikt veica ieroču piešaudi. biggrin

Nu ko vairāk var vēlēties. Ar piepildīta pienākuma sajūtu varēju likties gulēt un gaidīt rītdienas svinības.

Songkran festivāls (viņš arī Jaunais gads, viņš arī Ūdens festivāls) Hat Yai

Songkran festivālu Taizemē visplašāk atzīmē valsts ziemeļu provincēs, visplašākās svinības notiek Chiang Mai pilsētā. Tur jau esmu bijis un redzējis kā tas notiek, tagad kārta pienākusi dienviddaļas lielākai pilsētai Hat Yai. Interesanti būs salīdzināt.

Bildes no šī festivāla nebūs daudz. Nevēlējos salaistīt ar ūdeni savu fočiku. Ap pusdienas laiku, kad vēl nebija sākušās galvenās svinības, bet tikai tāda neliela iesildīšanās, noriskēju un uzņēmu pāris kadrus no galvenās svinību vietas.

Te ir sagatavots galvenais pārsteigums. Lieli ledus gabali, kuri vēlāk tiks samesti mucās ar ūdeni. Kad uz galvas uzgāž tādu ledainu ūdeni, tad ticiet man, izjūtas ir Uhhhhhhh. Milzīgs temperatūras kontrasts starp ledaino ūdeni un karsto gaisu apkārt.

Pievienotie faili: 2351714.jpg (83.2 Kb) · 3801742.jpg (93.4 Kb) · 8917967.jpg (71.3 Kb)

MelnaisDatums: Svētdiena, 14.04.2013, 19:46 | Ziņojums # 7
Ģenerālisimuss
Ar katru gadu ūdens ieroču modeļi mainās. Mainās gan to dizains, gan to jaudas. Tie ar katru gadu kļūst arvien iespaidīgāki.

Šī gada populārākais modelis:

Gar ielām tiek saliktas ūdens mucas, lai būtu iespējams papildināt ieroču munīciju. Sevišķi rūdīti ūdens teroristi izmanto pat smago artilēriju, tas ir ugunsdzēšanas šļūtenes. Hehehehē Tiek aplaistīti pilnīgi viss un visi. Un tas viss trīs dienu garumā. Papildus tiek smērēts arī krīts.

Galvenajā norises vietā uz ielas tika uzstādīti arī putu ģeneratori. Varēja brist pa putām līdz viduklim. Bija vēl daudz un dažādas atrakcijas. Man iepatikās viena no atrakcijām, kur meičuki sēž virs mucām ar ūdeni. Par 20 THB tev tiek izsniegtas 2 bumbas. Ja spēsi ar bumbu trāpīt pa mērķi, tad meičuks ar lielu blīkšķi ieveļas ūdens mucā, visiem par lielu uzjautrinājumu. Pa mērķi trāpīt ir samērā viegli, apmēram katrs piektais metiens sasniedz mērķi. biggrin

Ūdens tiek liets no spaiņiem, šauts ar ūdens ieročiem un tas viss neiedomājamos apjomos. Vārdu sakot, nemitīgi esi pilnībā slapjš un sasmērēts ar krītu. Jautrība sit augstu vilni. Atrakcijās piedalās gan bērni, gan jaunieši, gan veci cilvēki. Visi ļoti labestīgi un sirsnīgi noskaņoti. Cilvēku masas milzīgas un nekādu konfliktu. Es biju patīkami pārsteigts, ka arī valsts dienviddaļā šie svētki tiek plaši atzīmēti.

Pie mana hoteļa arī bija novietota ūdens muca, kura ar ugunsdzēšamo šļauku tika nemitīgi piepildīta ar ūdeni. Tika aplieti gan garāmgājēji, gan garāmbraucošais transports. Visneapskaužamākā situācijā dotajā gadījumā ir motobraucēji, tie ir visneaizsargātākie un tie arī ir galvenais ūdens teroristu mērķis. Pēdējo reizi, kad biju izgājis uzsmēķēt pulkstenis bija 2:00. Neviens vēl izpriecas beigt netaisījās. Nākamajā rītā, kad izgāju atkal uzsmēķēt, tas bija ap pulksten 9:00, tad viss jau turpinājās ar jaunu sparu. Bet varbūt arī nekāda pārtraukuma šajā svinēšanā nebija. Hehehehē

Tā izskatījās pie mana hoteļa:

Tāds es ierados hotelī, pilnībā slapjš un sasmērēts ar krītu:

Ir atnācis 2556.gads!

Principā jau tas nav slikti, mēs Jaunā gada vakarā pulksten 23:00 sagaidām austrumu kaimiņu piekritēju salūtu, tad īsi pirms 00:00 noklausāmies valsts pirmo amatpersonu uzrunas, tālāk šampanietis un salūts. Praktiski Jaunā gada svinības beigušās, ar nelielām variācijām. Te svinības notiek 3 dienu garumā. Man gan viena diena ūdens atrakciju pilnīgi pietiek. Nākamo dienu dzīvoju praktiski pa hoteli. Ar „Chang” aliņu laboju veselību un sīkiem pārskrējieniem, gluži kā ierakumos devos uzsmēķēt. Tas bija ļoti riskanti, bet nebija jau variantu. Cik dienas var staigāt apkārt pilnīgi slapjās drēbēs?! Hehehehē
Pievienotie faili: 8538857.jpg (69.9 Kb) · 9701715.jpg (74.8 Kb) · 2706410.jpg (91.0 Kb) · 9279477.jpg (36.9 Kb)

andrianDatums: Otrdiena, 16.04.2013, 17:09 | Ziņojums # 8
Ģenerālleitnants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 558
Reputācija: 23
prieks Tevi redzēt biggrin tā kā jaunāks izskaties cool redz ko dara Āzijas gaiss, alus un.. hands

ChiangMai,ChiangRai,Phuket,Railay,Phi-Phi,Langkawi,Sabah,Cebu,Panglao,Boracay,Palawan,Houay Xai,Bokeo Nam Kan National Park,Beijing,Fihalhohi,Siem Reap,Sihanukville,Koh Rong,Koh Rong Samloem,Kampot, Phnom Penh,Shimla,Manali,Varanasi,Delhi

MelnaisDatums: Trešdiena, 17.04.2013, 19:53 | Ziņojums # 9
Ģenerālisimuss
Tā nu Jaunais Gads ir noslēdzies. Ūdens ieroči tiek noglabāti nākamajam gadam un ir iestājies pilnīgs miers. Miers tai skaitā ir iestājies arī manā hotelī. Visi Malaiziešu un Singapūras tūristi ir devušies mājās. No Songkran festivāla varu mīnusos ierakstīt savu mobilo telefonu, neizturēja viņš šos ūdens svētkus. „Ekrāns melns un neparasts” Hehehe Bet es pārāk par to nepārdzīvoju. Pēc ceļojuma baigām bija doma iegādāties jaunu telefonu. Nu jau vairs pat nav citu variantu. Trakākais, ka esmu palicis bez modinātāja. Nācās datorā instalēt attiecīgo softu, lai būtu, kas mani no rīta pamodina. biggrin

Taizemes dienvidu galā ir jau sākusies lietus sezona. Paralēli cilvēku laistīšanai ar ūdeni arī Buda pieliek savu roku šajās izpriecās. Šeit līst katru dienu. Domāju, ka Taizemes centrālajā daļā vēl nav tik traki, bet par to jau drīz būs iespēja pārliecināties.

Atrodoties Hat Yai, devos divos izbraucienos uz divām tuvējām pilsētām. Viena bija atkalredzēšanās ar Songkhla pilsētu un otra bija izlūkbrauciens uz robežpilsētu Sadao/Danok.

Songkhla

Par cik Hat Yai nav pludmales, tad vienu dienu radās vēlme aizbraukt nopeldēties uz Songkhla pilsētas pludmali. Šī vieta ir slavena ar ļoti garu pludmales līniju. Pludmale stiepjas vairāku kilometru garumā. Šajā pilsētā jau esmu bijis pirms trīs gadiem. Bez pludmales atpūtas vēlos apskatīties pa šo laiku ir izmainījies, atkal samīļot slavenāko pilsētas pieminekli kaķim un žurkai. Uzēst svaigi nozvejotas tīģergarneles. Tāds ir mans plāns.

No rīta lēnā garā aizstaigāju līdz autoostai un ar vienkāršu pilsētas autobusu pa 20 THB aizbraucu līdz Songkhla.

Brauciens gan tāds pagarš sanāca (1,5 stundu), kamēr tas buss lēnā garā apstādamies pie katra pilsētas staba izbrauca cauri Hat Yai. Tālāk jau brauciens bija raits. Tieku izsēdināts tieši tajā pašā vietā kur pirms trīs gadiem.
Tālāk jau ierastais ceļš uz pludmali.

Mamma Mia, kas par šiem trīs gadiem ir noticis ar šo vietu. shock Viss izmainījies uz sliktāko pusi. Kad es biju šeit pirms trim gadiem, tad mēs praktiski bijām vienīgie cilvēki pludmalē. Šeit bija tikai pāris jūras produktu restorāni. Tagad milzīgas cilvēku masas, gar krasta līniju sabūvēti neskaitāmi restorāni. Jūties kā Dzintaru pludmalē. Nu labi, tas tāds pārspīlējums. Tik traki jau vēl nav. Bet fakts paliek fakts, nebeigšu atkārtot, ka viss labais tiek samaitāts neiedomājami ātri. wacko Tas ir tikai pāris gadu jautājums. Un arī jūra atkāpusies par metriem 50 tālāk no restorāniem. Pirms tam ieturot maltīti restorānā, jūra skalojās pie pašiem galdiņiem. Bija salikti pat smilšu maisi, lai aizturētu ūdeni.

Tā šeit izskatījās pirms trīs gadiem:

Pludmalē četri cilvēki. Trīs Jūs redziet un es esmu ceturtais kurš bildēja:

Pilnīgi vientuļa pludmale:

Pievienotie faili: 3746805.jpg (71.7 Kb) · 9600175.jpg (90.7 Kb) · 8523259.jpg (54.9 Kb) · 0308517.jpg (64.4 Kb)

MelnaisDatums: Trešdiena, 17.04.2013, 20:02 | Ziņojums # 10
Ģenerālisimuss
Te var redzēt cik tuvu pie restorāna skalojās jūra:

Nu un tā tas viss izskatās šobrīd:

Vai jūtat atšķirību? Daži no šī foruma lietotājiem mierina citus un galvenokārt sevi, ka tik ātri jau nesačakarēs. Sačakarēs gan un tas viss notiek fantastiskā ātrumā. Tautai savā masā piemīt pūļa efekts, kā parādās informācija par kādu jauku vietu, tā pūlis masveidā gāžas uz turieni. Tā ir noticis ar daudz pasakaini skaistām vietām. Kā piemērs kaut vai tā pati Phi Phi sala.

Tāda lūk izskatījās Phi Phi sala vēl 1988.gadā:

Nu un tāda tā izskatījās pēc neilga laika. Bildēts praktiski no tā paša punkta:

Atliek tikai meklēt pašiem, vēl neizreklamētas un nesačakarētas vietas. Vietas kuras ir dabīgas un vēl mežonīgas. Citu variantu nav. Diemžēl, tādas vietas ar katru brīdi kļūst ar vien mazāk un mazāk. Visvairāk ir žēl, ka nebija iespējas ceļot agrāk. Nācās dzīvot tādā nožēlojamā valstī kā PSRS, kur pat brauciens uz draudzīgo Bulgāriju prasīja neiedomājamas pūles. Nerunājot par citām valstīm. Nožēlojami. cranky
Pievienotie faili: 9680863.jpg (58.6 Kb) · 7966772.jpg (101.5 Kb) · 0298110.jpg (98.3 Kb) · 7146759.jpg (61.9 Kb)

MelnaisDatums: Trešdiena, 17.04.2013, 21:11 | Ziņojums # 11
Ģenerālisimuss
Bija arī pozitīvie momenti visā šajā lietā. Iepriekšējā reizē jūrā bija daudz medūzas, šoreiz nebija nevienas. Pludmales atpūta bija lieliska. Ūdentiņš tīrs un silts, nav tālu jābrien līdz dziļumam. Kad biju gana pieņēmis saules un ūdens peldes, tad vēders sāka prasīt savu tiesu. Tas arī bija viens no mana plāna punktiem, paēst svaigi grilētas tīģergarnelītes. Jūras produktu izvēle šeit ir ļoti plaša. Sākot no zivtiņām un turpinot ar krabīšiem, lobsteriem, garnelītēm un tīģergarnelītēm.

Manas trīs tīģergarnelītes:

Cenas vairs ne tuvu nav tik draudzīgas kā iepriekš. Par 1 kg tīģergarnelīšu prasa 750 THB. Cenas visur identiskas. Neko darīt paņēmu 3 lielas tīģergarnelītes ar „Chang” aliņu. Pagatavoja garnelītes izcili un vēl pēc saules un ūdens peldēm garšoja vienkārši lieliski.

Pēc sātīgām un garšīgām pusdienām atlika tikai apmeklēt pieminekli kaķim un žurkai.

Tas ir pa godu divām blakus esošām salām. Viena sala saucas par Kaķu salu, otra mazākā sala ir Žurkas sala. Ņemot vērā lielās tautas masas, man neizdevās sagaidīt brīdi, kad uz pieminekļa nebūs neviena cilvēka. Visi vēlējās bildēties uz kaķa un žurkas fona. Tā arī nobildēju, kad tur bija vismazāk cilvēku. Vispār jau ļoti simpātisks ir šis piemineklis. Piegāju un pakasīju aiz auss žurciņu. Žurciņas man patīk labāk par kaķiem. biggrin Atkal sirsnīga redzēšanās, pēc trīs gadu pārtraukuma.

Nu ko dienas plāns izpildīts, sāk jau satumst un laiks doties uz Hat Yai. Tas pats sabiedriskais autobuss par 20 THB man nogādāja atpakaļ. Rīt plānots brauciens uz robežpilsētu Sadao/Danok.
Pievienotie faili: 6973045.jpg (82.4 Kb) · 9113955.jpg (88.7 Kb) · 6997626.jpg (50.5 Kb) · 3927677.jpg (87.1 Kb)

MelnaisDatums: Ceturtdiena, 18.04.2013, 09:50 | Ziņojums # 12
Ģenerālisimuss
Sadao/Danok

No rīta veicu jau ierasto pastaigu līdz Hat Yai autoostai. No šejienes uz Sadao kursē minibusi. Brauciena cena 80 THB. Atālums aptuveni 60 km. Brauciens līdz pilsētai aizņem precīzi 1 stundu. Ap pulksten 11:00 tiku izsēdināts Sadao centrā.

Šī pilsēta ir interesanta ar to, ka tā ir Taizemes – Malaizijas robežpilsēta. Patīk man paklejot pa robežpilsētām. Papildus šī ir ļoti savdabīga un interesanta robežpilsēta. Var teikt, ka tas ir aziātu Pattaya Walking street analogs. Kopš Hat Yai pilsētas mērs uzsāka aktīvu cīņu pret prostitūciju, vairums bāru ir atraduši savu mājvietu tieši šeit. Pilsētā atrodas neskaitāmi bāri, bet ņemot vērā, ka šo bāru apmeklētāji 99% ir malaizieši un singapūrieši, tad arī bāri ir atbilstoši aziātu mentalitātei un saprašanai. Šeit nav tādi Go Go bāri kā Bangkokā vai Pattaya, šeit atrodas karaoke bāri. Principā jau abos šajos bāros rezultāts ir viens, tiek pirktas meitenes. Šajā apvidū šim procesam ir ļoti savdabīgs nosaukums „booking girl”. biggrin Tā šeit ir milzīga industrija, kas velk sev līdzi pārējos biznesus, kā viesnīcu, ēdināšanas, masāžas un transporta pakalpojumu sfēras.

Savukārt Malaizijas vīrieši, kuri brauc uz šejieni atpūsties ir daudz dāsnāki par baltajiem. Ar naudu mētājas tikai tā. Alu pērk uzreiz veselu iepakojumu. booze Dzer tikai „Haineken” aliņu. Šeit viņi jūtas kā paradīzē. Kad biju ieturējis pusdienas vienā no restorāniem, tad restorānā ievēlās divi omulīgi sadzērušies malaizieši. Ieraudzījuši vienīgo balto visā miestā, šiem radās vēlme draudzēties. Uzsauca man „Haineken” aliņu un sākās pārrunas. No viņiem es arī uzzināju cenas bāros. Par nakti viņi gatavi meitenei maksāt 3000 THB. Nu skaidrs, grūti viņiem musulmaņu valstī ar izpriecām, bet nu man liekas, ka tas ir ļoti dārgi. Pattaya cenas uz pusi lētākas. Bet tas ir skaidrs, tur pārsvarā ir balto cilvēku kontingents, kurš ir paradis skaitīt savu naudu, nevis vienkārši mētāties ar to. Bet nu labi, tās ir viņu problēmas.

Man nav īsti saprotama tā sistēma karaoke bārā, bet ja būtu palicis šeit pa nakti, droši vien kā kādā no bāriem ielūkotos, lai saprastu, kas un kā. Bet bāri veras vaļā tikai vakarā 19:00 vai 20:00. Man vēl šovakar bija jātiek atpakaļ uz Hat Yai. Pa dienu bāri ir ciet, tā kā nevienā bārā pabūt nebija iespējas. Bet ja kāds saguris ceļotājs trāpīsies šajās vietās, tad ziniet, šeit ir vieta, kur ir iespējams atpūsties un relaksēties.

Pilsētiņa maza, izstaigāju viņu krustām šķērsām. Kad no lielās staigāšanas jutos saguris, tad nolēmu izmantot masāžas salona pakalpojumus. Par cik šeit visi brauc praktiski izmantot cita veida atpūtu, masāža var teikt ir tikai tāds papildu pakalpojums, tad cenas bija visnotaļ draudzīgas. Masāžas telpa ideāla, kārtīga istaba ar TV, airkondišenu, dušu un kārtīgu gultu. Par 2 stundu eļļas ķermeņa masāžu nācās šķirties no 600 THB. Papildus šeit bija vairāki bonusi, bija iespēja izmantot džakuzi un saunu. Es gan no tā neko neizmantoju, ļāvos 2 stundu masāžai. Relaksācija tā teikt. Masāža bija laba un kvalitatīva. Varēju atgriezties pilsētas ielās ar jaunu enerģiju.
Tāda izskatās masāžas telpa ar visu manu masierīti:

Gaidot autobusu uz Hat Yai:

Tā arī diena tika pavadīta. Tika iepazīta vēl viena vieta Taizemē. Pēc pulksten 18:00 devos uz minibusu pieturu, lai brauktu atpakaļ uz Hat Yai. Labi bija tas, ka atpakaļceļā minubuss pasažierus nogādā uz nepieciešamām vietām Hat Yai. Tiku izsēdināts pie sava hoteļa.
Pievienotie faili: 6603624.jpg (61.3 Kb) · 9690930.jpg (87.9 Kb) · 8706146.jpg (49.1 Kb) · 1877497.jpg (52.2 Kb)

MelnaisDatums: Trešdiena, 15.05.2013, 14:42 | Ziņojums # 13
Ģenerālisimuss
Pēc atgriešanās no Sadao bija jāsāk gatavoties lidojumam uz Bangkoku. Savā prātā biju nolēmis uz lidostu doties ar motobaiku, jo lidosta no pilsētas centra atrodas apmēram 10km attālumā. Kā izrādījās maniem plāniem nebija lemts piepildīties. Par cik Hat Yai atrodas ļoti tuvu seperātiski noskaņotām provincēm un populārākais teroristu ierocis ir mīnēts motobaiks, tad motobaiki lidostas teritorijā netiek ielaisti. shock No pilsētas autoostas uz lidostu kursē minibusi, brauciens maksā 100 THB. Bet līdz autoostai ir vēl jātiek. Nolēmu iet pa vieglākās pretestības ceļu un turpat viesnīcā pasūtīju sev taksi uz nākamo dienu. Taksis maksāja 300 THB, toties nav nekādu problēmu.

Pēdējā vakarā izgāju atvadīties no Hat Yai. Veicu nelielu pastaigu pa pilsētas centru, apmēram 2 stundu garumā. Centrālajā laukumā pie musulmaņu meičukiem nopirku vienu lielo lobsteru pa 300THB, 7/11 veikalā klāt piepirku pudeli „Chang” aliņa. Atvadu dzīres varēja sākties.

Nākamajā rītā izčekojos no hoteļa un precīzi kā bijām vienojušies 10:30 tika padots transports uz lidostu. Brauciens līdz lidostai aizņēma minūtes 20. Piebraucot pie lidostas jau ierastais skats dienvidu provincēs pie stratēģiski svarīgiem objektiem. Milzum daudz militārpersonu un totālas kontroles. Katrs transports tiek nobildēts, liek atvērt bagāžnieku un ar spoguļu palīdzību pārbaudīta a/m apakša. Šoferītim jāuzrāda savs ID, kurš arī tiek nobildēts. Pie kontrolpunkta bija sastājusies jau paliela transportu līdzekļu rinda, nācās gaidīt 15 minūtes līdz bijām šķērsojuši kontrolpunktu.

Tieku pievests pie izlidošanas termināļa. Lai tiktu iekšā lidostas telpās kārtējā drošības kontrole. Kontrole pamatīga, kā pirms došanās uz lidmašīnu. Rentgens bagāžai un vārti pašam.....

Lidosta nepārāk liela, bet ļoti tīra un kārtīga. Kad es nokļuvis lidostas telpās, ārā vairs nav iespējams iziet. Precīzāk sakot vari iziet ārā, bet tad visas drošības kontroles jāiet pa jaunu. Par cik biju ieradies samērā laicīgi, tad radās problēmas ar smēķēšanu. Pirmajā stāvā nav smēķēšanas telpas, ārā nelaiž. shock Beigās viens no apsargiem izstāstīja, ka vienīgā smēķētava atrodas otrajā stāvā, blakus kafejnīcai. Ilgi meklēju šo smēķētavu. Tur nav nekādu uzrakstu, logi necaurspīdīgi, atrodas tieši pretim kafejnīcai. Pats galvenais, ka viņa tur ir. smok Tas tā, zināšanai...

Šis ir mans pēdējais lidojums ar „Air Asia” šajā ceļojuma laikā. Atliek vēl tikai 2 lidojumi ar „Aeroflot”. Atceroties lidojumu ar šo aviokompāniju uz Āziju, rodas nelāgas pārdomas. Kā būs šajā reizē?! crazy

No Hat Yai izlidojam precīzi pēc grafika un pēc 1,5 stundu lidojuma nosēžamies Don Muang lidostā Bangkokā. Te jau viss ir zināms un neparko nav jādomā. Taisnā ceļā dodos uz autobusu, kurš mani par 30 THB nogādā līdz skytrain Mochit stacijai. Tālāk jau ar skytrain līdz Asoke stacijai un esmu savā „Tune Hotels”. Te man paredzēts uzturēties 1 nakti un no rīta doties uz Pattaya. Par vienu nakti šajā hotelī samaksāju 2,16Ls. Ļoti labi. biggrin
Pievienotie faili: 8195680.jpg (91.1 Kb) · 3188229.jpg (82.4 Kb) · 1816851.jpg (68.3 Kb) · 5488871.jpg (75.9 Kb)

MelnaisDatums: Trešdiena, 15.05.2013, 19:56 | Ziņojums # 14
Ģenerālisimuss
No Bangkokas ir vairāki varianti kā nokļūt Pattaya. Variants ar taksometru tika atmests momentā, kā pilnīgi ekonomiski nepamatots. prof Skaidrs, ka jābrauc ar autobusu par lētām naudiņām. Manai izvēlei bija trīs opcijas. No Asoke stacijas pabraukt pāris pieturas tālāk līdz Ekemai stacijai. Tieši blakus skytrain stacijai atrodas arī Ekemai autoosta, no kuras ik pēc 30 minūtēm atiet autobusi uz Pattaya. Otra un trešā opcija saistās ar to, ka vispirms ir jātiek līdz Suvarnabhumi lidostai. Tālāk ar shuttle busu līdz autoostai un tālāk jau ar satiksmes autobusu līdz Pattaya. Sabiedriskā autobusa cenas visās šajās opcijās ir robežās no 110 līdz 130 THB. Bet ir viens liels mīnuss, šie autobusi līdz Pattaya brauc ilgu laiku, pieturēdami pie katra staba.

Kā pēdējā opcija bija „Bell Travel Service” kompānijas piedāvātais variants. Biļetes ir iespējams rezervēt un apmaksāt internetā, varat pat sēdvietu izvēlēties. Šai kompānijai ir vairākas opcijas. Var nogādāt no hoteļa līdz hotelim vai no lidostas līdz hotelim un otrādāk. Toties šis autobuss nekur pa ceļam nepietur, brauc pa maksas šoseju. Laiks kas nepieciešams ceļā ir gandrīz tāds pats, kā ja mēs brauktu ar taksometru. Mana izvēle bija tieši šī kompānija. Iegāju viņas mājas lapā un rezervēju sev braucienu no Suvarnabhumi lidostas līdz manam „Tune Hotels” Pattaya. Biļete maksāja 230 THB. Ļoti atbilstoša cena par sniegto servisu. Te ir šīs kompānijas mājas lapas adrese:

http://www.belltravelservice.com

Te savukārt sīki un smalki izstāstīts par sniegtajiem servisiem:

http://www.belltravelservice.com/pages/PageAboutSharedTransfer.aspx

No rīta mugursoma plecā, brauciens ar metro no pieturas Sukhumvit līdz pieturai Phetchaburi (tā ir viena pietura). Neliela pastaiga ar kājām līdz „Airport Rail Link” pieturai Makkasan. Te ir iespēja izvēlēties starp diviem transporta veidiem. Ir „Express Line” un „City Line”. „City Line” līdz lidostai ir 5 pieturas, maksa par braucienu 35 THB. Ekspresim pa ceļam uz lidostu nav nevienas pieturas, bet brauciena maksa ir 95 THB. Vairāk kā 2x dārgāk. Nospiedošā pasažieru daļa izvēlas tieši „City Line”. Līdz lidostai šis transports brauc 10 minūtes ilgāk, bet toties ir krietni lētāks. Varēju vērot kā praktiski tukši „Express Line” sastāvi nelietderīgi vizinājās pa sliedēm. biggrin Kaut kas šeit nav kārtībā. Jau tagad cena par braucienu ekspresī ir samazināta līdz 95 THB, sākumā bija 150 THB. crazy Bet domāju, ka ja ir vēlme piepildīt šos tukšgaitā kursējošos sastāvus, tad cena būs jānolaiž vēl par kādiem 35 THB. Savādāk par 10 minūšu ekonomiju maksāt tādu naudu cilvēki nav ar mieru. Arī es savam braucienam uz lidostu izmantoju tieši „City Line”.

„Bell Travel Service” ofiss un iekāpšana busos tiek organizēta lidostas pirmajā līmenī (stāvu zemāk par ielidošanas līmeni), pie 8 vārtiem. Ofisā iesniedzu savu izdruku ar rezervāciju, rezervācija tika apstiprināta un atlika tikai gaidīt busu uz Pattaya. Kā izrādījās uz vietas varēja iegādāties biļetes maršrutā lidosta – Pattaya Ziemeļu autoostas termināls un Jomtien (Pattaya dienvidu gals), bez papildus servisa, tas ir līdz nogādāšanas līdz hotelim. Biļetes cena likās ļoti draudzīga. Ja nemaldos 120 THB.

10 minūtes pirms paredzētā izbraukšanas laika tika padots buss un varēja sākties iekāpšana. Buss pilnīgi jauns un svaigs, tik tīrus un kārtīgus busus Taizemē vēl netiku manījis. Buss tika nokomplektēts pilnībā, visas vietas bija aizņemtas. Komfortablais brauciens līdz Pattaya aizņēma nepilnas 2 stundas. Tikām izsēdināti Pattaya Ziemeļu autoostā. Tur jau priekšā gaidīja vairāki minibusi ar piestiprinātām tāfelēm uz kurām bija norādīts uz kuru viesnīcu konkrētais minibuss brauks. Atlika tikai sameklēt pareizo un rāpties iekšā. Pēc minūtēm 20 jau tiku izlaists pie paša hoteļa.

Kā jau noprotiet tas bija kārtējais „Tune Hotels”. Šis hotelis būs manas mājas tuvākās 10 naktis. Par šīm 10 naktīm man nācās samaksāt 25,86 Ls. Nu ļoti jauka summa kūrortam. Hotelis izvietots Pattaya ziemeļu daļā, pavisam netālu no „Alkazar” ladyboy šova. Praktiski uz 2nd road. Ar transportu nekādas problēmas. Tieši blakus supermārkets „Big C” un nakts stundās 7/11 veikals. Ideāli.

andrianDatums: Ceturtdiena, 16.05.2013, 18:28 | Ziņojums # 15
Ģenerālleitnants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 558
Reputācija: 23
perfekta informācija respect
iesaku
No Bangkokas ir vairāki varianti kā nokļūt Pattaya
iekopēt arī pie "Avio un cits transports"
yes

ChiangMai,ChiangRai,Phuket,Railay,Phi-Phi,Langkawi,Sabah,Cebu,Panglao,Boracay,Palawan,Houay Xai,Bokeo Nam Kan National Park,Beijing,Fihalhohi,Siem Reap,Sihanukville,Koh Rong,Koh Rong Samloem,Kampot, Phnom Penh,Shimla,Manali,Varanasi,Delhi

• Lappuse 1 no 2
  • 1
  • 2
  • »
Meklēšana:

Copyright MyCorp © 2025
Vietne ir izveidota uCoz sistēmā