Ceturtdiena, 26.06.2025, 02:30
Sveicināti Viesis
RSS
Indoķīnas ceļojumi
Hanojas Noi Bai starptautiskā lidosta - Forums
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Foruma moderators: MelnāPrincese  
Hanojas Noi Bai starptautiskā lidosta
MelnāPrinceseDatums: Trešdiena, 18.01.2012, 13:39 | Ziņojums # 1
Seržants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 95
Reputācija: 3
Statuss: Offline
Hanojas starptautiskā lidosta Noi Bai ir otra lielākā lidosta Vjetnamā un lielākā valsts ziemeļos. Tās starptautiskais kods ir HAN. Sākotnēji tā tika izmantota kā militārā lidosta kara laikā. Pēc kara beigām 1975.gadā šī lidosta kļuva par starptautisko publisko lidostu, bet turpina kalpot arī militāriem mērķiem. 2001.gada oktobrī ekspluatācijā tika nodota jaunā termināļa ēka T1. Ir uzsākta otrā termināļa būvniecība, kuru paredzēts ir pabeigt 2014.gadā. Ir paredzēts, ka pēc T2 nodošanas ekspluatācijā caur šo termināli notiks starptautiskie reisi, bet T1 kalpos iekšzemes reisiem. Lidostai ir divi 3800 metru gari skrejceļi. Lidosta atrodas 45 km no Hanojas.

Lai nokļūtu no/uz lidostu eksistē trīs transporta veidi:

-Taksis

Izejot no termināļa, ir takšu stāvvieta. Vienojamies par cenu un uz priekšu. Jārēķinās apmēram ar 15$ līdz pilsētas centram.

-MiniBus

Šie busi var nogādāt mūs arī uz mums nepieciešamo hoteli (par to var nākties piemaksāt). Standartā ar šo busu tiekam nogādāti līdz Vjetnamu Airlines ofisam Hanojā. No turienes arī izbraucam uz lidostu. Cena par braucienu vietējiem 22000 VND, ārzemniekiem 32000 VND (apmēram 2$). Mikriņš dosies ceļā, kad būs pilns.

-Sabiedriskais autobuss

Mums, becpekeriem pats atbilstošākais transporta veids. Līdz pilsētas centram kursē divi autobusi. 7.maršruta autobuss kursē līdz Kim Ma autobusu pieturai. 17.maršruta autobuss kursē līdz Long Bien autubusu pieturai. Kustības intervāls 15 – 20 minūtes. Satiksme sākas 5:00 un turpinās līdz 22:00. Biļetes cena ir vienkārši fantastiska 5000 VND (0,3$). Braucam uz nebēdu.

Terminālim T1 ir divi stāvi. Otrais stāvs paredzēts izlidošanai, pirmais stāvs atlidošanai.

Ielidošanas terminālis:

Izlidošanas terminālis:

Instrukcija tranzīta pasažieriem šeit.

Lidostā ir standarta servisa pakalpojumi, kā bagāžas glabātuve (otrā stāvā), duty free veikali, kafejnīcas, naudas maiņa, ATM, frizētava u.t.t.

Turpinām papildināt informāciju par šo lidostu, labojam neprecizitātes un dalāmies ar savu pieredzi.
Pievienotie faili: 5388541.gif (11.0 Kb) · 5547523.gif (18.7 Kb) · 5995528.jpg (45.0 Kb) · 7180344.jpg (76.5 Kb)

swapiDatums: Ceturtdiena, 29.03.2012, 20:54 | Ziņojums # 2
Ierindnieks
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 12
Reputācija: 1
Autobusu Nr. 7 un Nr. 17 pieturvieta ir izejot no termināļa, jāpagriežas pa kreisi, un pēc 50 m jāuzkāpj pa trepēm augšā un jāiet pa to lokveida piebraukšanas ceļu uz leju kādus 100 m. Pa gabalu jau var redzēt, ka stāv autobusi.

Es braucu ar 17., vakarā ap 21:00. Līdz centram, jeb galapunktam, aptuveni stundu, pa dienu ap 1,5 stundas, jo esot sastrēgumi.

Par biļeti, 5000 VND. Biļeti pērk autobusā, biļešu pārdevēj pats pienāk klāt, kad autobuss sāk kustēties.

Labi, ka man pagadījās angliski runājoša pavadone, kas palīdzēja atrast ceļu līdz hostelim, citādi būtu jāņem taksis, un tie te itkā šmaucoties, nav kā Ķīnā, kur taksisti brauc ar skaitītāju.

MelnaisDatums: Otrdiena, 15.01.2013, 17:37 | Ziņojums # 3
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
swapi visu ir precīzi aprakstījis. Viss tā arī ir. Ja ir slinkums šo nelielo gabalu iet ar kājām, varam izmantot elektrokārus. Tiem mūs nogādās no/līdz autobusam. Brauciena cena 5000 dongu.

Tā izskatās tie elektrokāri:

Vjetnamā viss ir mazāks salīdzinoši ar citām zemēm, cilvēki, vistas un pat lidostas trolīši ir pavisam maziņi. biggrin

Toties lidostas smēķēšanas telpa gan ir glauna:

Pievienotie faili: 2959850.jpg (59.0 Kb) · 1036462.jpg (63.2 Kb) · 1621597.jpg (57.0 Kb)

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

MelnaisDatums: Svētdiena, 09.10.2016, 14:06 | Ziņojums # 4
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
2015.gada sākumā ekspluatācijā tika nodots jaunais lidostas termināls T2. Kopš tā laika visus starptautiskos reisus apkalpo tieši jaunais T2 terminālis. No vecā T1 termināļa lido tikai vietējie reisi.

Tas ir jāzina, ja vēlamies līdz Hanojas centram no lidostas, kura atrodas 45 km attālumā aizbraukt par kapeikām izmantojot autobusus 7 vai 17. Mana personīgā pieredze:

Šie abi autobusi startē no termināļa T1 neiebraucot terminālī T2. Ja lidosiet ar starptautisko reisu, tad sēdīsieties jaunajā T2 terminālī. Tur nosēdos arī es un šķērsojot robežkontroli devos meklēt man nepieciešamo autobusu zem numura 17. Nekur es viņu nevarēju atrast, jautāju neskaitāmam skaitam cilvēku, kur ir autobusa nr.17 pietura. Man tika ieteikti visādi citādi servisi, sākot no taksometra, dažādu veidu autobusiem un mikroautobusiem un beidzot ar daudz maz sakarīgu autobusu Nr.86, kurš par 30 000 VND mani nogādātu Hanojas dzelzceļa stacijā, tieši tur kur man vajag. Bet nekā nebija, laika man šodien līdz manam nakts vilcienam ir vairāk kā saprašana, tāpēc nepadevos un turpināju meklēt man nepieciešamo autobusu. Atrisinājums nāca no 2 miliču puses. Domāju, ka viņi arī izmanto tieši šo servisu un ietaupa braucienā uz darbu. Tātad noskaidroju, ka autobusi 7 un 17 atiet tikai no vecā termināla T1. Starp termināliem T2 un T1 kursē bezmaksas shuttle bus. Lūk cik viss ir elementāri. Sēžos šajā shuttle bus iekšā un pēc brīža jau esmu sasniedzis terminālu T1. Te arī man ilgi meklētais autobuss Nr.17

Cena gan vairs nav vecā, tagad biļete maksā 9000 VND. Tas joprojām var teikt ir par brīvu, ja par 45 kilometriem maksājam aptuveni 0,35 EUR. Brauciens līdz pilsētas centram aizņem aptuveni 1 stundu 30 minūtes. Lietojam, tas ir viegli un super lēti!

Pievienotie faili: 0025220.jpg (71.7 Kb) · 5104975.jpg (78.7 Kb)

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

• Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

Copyright MyCorp © 2025
Vietne ir izveidota uCoz sistēmā