Kā no Hanojas nokļūt uz Kat Ba (Halonga līci)
| |
Melnais | Datums: Trešdiena, 19.10.2016, 09:08 | Ziņojums # 1 |
 Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
| ir 3 varianti no kuriem izvēlēties:
1) izmantojam neskaitāmās tūristu firmas, kuras piedāvās tūri no Hanojas uz Halong līci ar vienas nakts nakšņošanu uz laivas vai Kat Ba. Šo variantu atmetam momentā, kā finansiāli nepamatotu;
2) izmantojam publisko transportu. Ar autobusu no Hanojas uz ostas pilsētu Haiphong (Hải Phòng), tālāk ar laivu uz Kat Ba. Te būs nepieciešams ļoti ilgs laiks. Nav saskaņoti autobusi ar laivām. Var gadīties pat tā, ka ar 1 dienu nepietiks šī maršrutā pievārēšanā;
3) Izmantot transporta kompānijas „Hoang Long” sniegto servisu. Tā ir tāda pati publiska autobusu kompānija, kurai ir maršruts no Hanojas uz Kat Ba. Viņai ir savi autobusi un ātrlaivas. Tā kā nekāds starpnieks šeit nav nepieciešams. Brauciens nemaksā neko dārgāk, kā punktā 2 minētajā variantā, bet šeit viss pēc laikiem ir saskaņots. Nekur nekādas kavēšanās. Biļetes cena sastāda 200 000 VND. Biļetes par šādu cenu varat nopirkt arī kompānijas mājas lapā http://hoanglongasia.com tiešsaistē par tieši tādu pašu naudu. Es tieši tā arī izdarīju.
Pavisam sarakstā ir 3 autobusi dienā: 5:20, 7:20 un 13:20. Es biju iegādājies biļeti uz pašu pirmo rīta reisu, bet par cik šobrīd nav augstā tūristu sezona un kompānija nespēj piepildīt autobusus, tad manu reisu pārcēla uz 7:20.
„Hoang Long” autobusi atiet no autoostas „Nuoc Ngam”, te varat apskatīties google kartē kur tas atrodas precīzi.

Lai nokļūtu galamērķi būs nepieciešami 4 transporti. Kopējais patērētais laiks sastāda aptuveni 4,5 stundas.
Vispirms ar komfortablu autobusu 1,5 stundas brauciens līdz Haiphong. Autobuss ar mīkstiem, atlaižamiem beņķiem un airkondišenu.

Tālāk pārsēžamies tādā pašā ērtā nākamā autobusā un tiekam nogādāti laivu terminālī. Brauciens aizņem aptuveni 40 minūtes. Tur mūs gaida ātrlaiva.

Patīkamais brauciens ar ātrlaivu aizņemt minūtes 40.
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
Melnais | Datums: Trešdiena, 19.10.2016, 10:17 | Ziņojums # 2 |
 Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
| Esam sasnieguši „Cat Hai” laivu termināli. Te mūs gaida identiska autobuss, kurš nogādās mūs Kat Ba. Jābrauc aptuveni 1 stunda.

Tiekam izlaisti pie „Hoang Long” ofisa Kat Ba. Tas ir pats centrs.

Viss ļoti ērti un vienkārši kā 5 kapeikas.... un galvenais ka pietiekami lēti.
Vienīgais, ja biļetes pērkat online, tad Jums ir jāzina, ka pirms sēžaties autobusā ir nepieciešams apmeklēt „Hoang Long” ofisu. Tur online biļeti samainīs pret reālām biļetēm. Pirmajā braucienā es to nezināju. Braucienā no Hanojas uz Kat Ba iesvempos autobusā tikai ar savu online biļeti. Kad bijām tikuši jau krietnu gabalu no Hanojas un konduktors sāka vākt no pasažieriem biļetes, tad es varēju uzrādīt tikai online izdruku. Nekāda lielā diskusija ar konduktoru nesanāca, es nesaprotu viņu, viņš nesaprot mani. Haiphong ofisā, datorā tika pārbaudīta mana biļete. Viss beidzās veiksmīgi. Atpakaļ ceļā jau biju gudrāks un iepriekš saņēmu savas biļetes ofisā.
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
|