Otrdiena, 24.06.2025, 14:59
Sveicināti Viesis
RSS
Indoķīnas ceļojumi
Penša izdzīvošanas rokasgrāmata - Laosa - Page 3 - Forums
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 3 no 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Foruma moderators: MelnāPrincese  
Penša izdzīvošanas rokasgrāmata - Laosa
MelnaisDatums: Ceturtdiena, 11.04.2013, 14:54 | Ziņojums # 31
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
Vientiane

Šī ir jau man zināma pilsēta. Esmu šeit jau bijis. Vientiane man paredzēts uzturēties 5 naktis. Galvenais uzdevums ir Taizemes vēstniecības apmeklējums. Man ir nepieciešama Taizemes vīza. Kā arī apskatīties, kas šeit pa šo laiku ir izmainījies.

Pirmais un galvenais uzdevums tika izpildīts ļoti veiksmīgi, ātri un bez problēmām. Instrukciju Taizemes vīzas saņemšanai Laosā ieliku foruma sadaļā Taizemes vīza. Ja kādam ir nepieciešamība pagarināt vai saņemt vīzu skatāmies pa šo linku:

http://www.melnais.com/forum/60-28-4

Pa 4 gadiem, kopš biju Vientiane pirmo reizi, šeit praktiski nekas nav mainījies. Vienīgi Mekongas krastā ir paplašināta promenāde. Promenādē vakarā sāk darboties nakts tirgus. Pirms četriem gadiem tirgus šeit nebija. Te arī ir daudz restorānu visādām gaumēm. Ir dārgāki un lētāki restorāni, Āzijas virtuve un rietumu virtuve. Visām gaumēm un maku biezumiem. Bāros ir pieejams izlejamais „Beer Lao”. Tas Laosā ir liels retums, nekur citur nemanīju izlejamo alu, tikai Vientiane.

Triumfa arka:

Prezidenta pils:

Principā neko jaunu par Vientiane nepateikšu, ja ir interese skatāmies manu iepriekšējo atskaiti par Laosu. Tur viss ir aprakstīts, nevēlos atkārtoties.
Pievienotie faili: 9142711.jpg (58.4 Kb) · 7719971.jpg (54.1 Kb) · 1083410.jpg (52.4 Kb) · 7179400.jpg (84.4 Kb)

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

MelnaisDatums: Ceturtdiena, 11.04.2013, 16:13 | Ziņojums # 32
Ģenerālisimuss
Autoosta, no kuras atiet autobusi uz Taizemi, atrodas pilsētas centrā. Ļoti ērti. Varat ar autobusu aizbraukt līdz robežai. Mani interesēja autobuss uz Udon Thani. Tā ir pirmā apdzīvotā vieta, no kuras ar „Air Asia” var aizlidot līdz Bangkokai.

Tāds buss ved uz Taizemi:

Te ir autobusu grafiks un cena līdz Udon Thani:

Mani interesēja pirmais reiss 8:00, jo priekšā robežas šķērsošana. Nekad nevar zināt vai nesanāks aizkavēšanās uz robežas, bet lidmašīnu kavēt nav vēlams. Šajā sakarā mani interesēja vai ir iespējams iegādāties autobusa biļeti iepriekšējā dienā. Var, sākot no 15:00 iegādāties biļetes uz nākamo dienu. Tikai neliela nianse, par to jāmaksā 2000 kipu pa virsu. Hehehehē Nu labi sīkums, nepatīkamākais bija vēl tikai priekšā. Uzmanību, autobusa biļeti var nopirkt tikai uzrādot pasi! crazy Man protams, ka pase līdzi nebija. Nācās bizot uz hoteli pakaļ pasei. Tālāk jau process vienkāršs, pēc brīža jau esmu laimīgais biļešu īpašnieks. Rīt no rīta bez liekiem satraukumiem varu doties uz autoostu.

Vakarā tiek sakrāmēta mugursoma, pēdējais „Beer Lao” un mierīgu sirdi varu likties gulēt. Vēl tikai savā mobilajā telefonā uzlieku modinātāju uz 6:30. Un te nu man gadījās neliels kuriozs. Lielākā daļā pasaules un tai skaitā arī Latvijā tika pagriezti pulksteņi par vienu stundu uz priekšu. Āzijā ar pulksteņu griešanu pārsvarā nenodarbojas. Kad liku modinātāju, nepievērsu uzmanību, ka viņš ir automātiski pagriezies 1 stundu uz priekšu. No rīta, kā jau pienākas zvana modinātājs. Kaut kā baigi grūti piecelties, jūtu baigi agrs. Bet, ja jau modinātājs zvana, tad jāceļas. Laika nav daudz, ātri uztaisu melnu kafiju. Vēlreiz apskatos vai kaut kas nav aizmirsts un apsēžos ātri izdzert krūzi kafijas. Tikai tajā brīdī pievērsu uzmanību rokas pulkstenim. cranky Man nekur nav jāsteidzas, man ir ļoti daudz laika. Hehehehē Tā lūk gadās. biggrin

Turpat pie viesnīcas paņemu tuk tuk un pa 20 000 kipu tieku nogādāts autoostā. Sagrabinu pēdējos kipus un nopērku brokastīm pildīto bageti un ar nelielu nokavēšanos autobuss uzsāk kustību uz Laosas – Taizemes robežas pusi. Autobuss pilns ar pasažieriem, pat papildus krēsli tiek izvietoti autobusā. Ja vēlaties braukt ar pirmo autobusu, tad lietderīgi ir biļetes iegādāties iepriekšējā dienā. Var būt tā, ka nav vietu. Robeža tiek šķērsota bez problēmām. Abu robežu šķērsošanai ir nepieciešama 1 stunda. Brauciens līdz Udon Thani (ieskaitot robežu šķērsošanu) aizņem 2 stundas 10 minūtes, un tiekat izsēdināti Udon Thani autoostā.

Laosas – Taizemes robežas šķērsošanās kārtība foruma sadaļā pa šo linku:

http://www.melnais.com/forum/60-28-5#2146

Ar to arī stāstu par Laosu varētu pabeigt. Laosa ceļotājiem būtu interesanta ar saviem skaistajiem dabas skatiem un neskarto dabu. Mekongas upi, kalniem, ūdenskritumiem, salām un kafijas plantācijām. Pa abām reizēm, ko esmu bijis Laosā, esmu izbraucis gareniski cauri visai valsts teritorijai. Skaisti ir gan dienvidos, gan ziemeļos. Valsts nedaudz dārgāka, kā Kambodža. It sevišķi tas attiecas uz alus cenām un izvēli. Bet tas tiek kompensēts ar „Lao Lao” booze Jebkurā gadījumā tā ir ceļošanai lēta valsts un noteikti ir vērts viņu apmeklēt.

Pirms brauciena uz Taizemi, lēnā garā sāku atbrīvoties no liekajām, nonēsātajām drēbēm un apaviem. Taizemē tikšu pie jauniem šortiem un t-krekliem. Vislielākais paldies maniem apaviem, kuri kalpoja sākot no ceļojuma pirmās dienas. Izturēja 6 mēnešus, ar viņiem tika nostaigāti lieli attālumi, kāpts kalnos un brists pa džungļiem.

Ceļotāju zināšanai: „Bite” mobilā operatora klientiem, Laosā nav viesabonēšanas iespēju. Tā kā SMS vai zvanus veikt nevarēsiet. Nezinu par citiem mobilajiem operatoriem.

[END]
Pievienotie faili: 0903452.jpg (44.4 Kb) · 2658176.jpg (67.4 Kb) · 5201829.jpg (29.7 Kb)

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

EgilsDatums: Svētdiena, 31.01.2016, 20:40 | Ziņojums # 33
Seržants
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 28
Reputācija: 2
Quote Melnais ()
Sākas nogurdinošais ceļš uz manu viesu māju. Teikt, ka bija grūti, tas ir nepateikt neko.

Ja pareizi sapratu, tad bija iespēja lēti noīrēt divriteni, ja?
Ar to taču būtu gan ātrāk, gan vieglāk pārvietoties. Kāpēc neizmantojāt šo iespēju?

Jā, esmu velo-fanātiķis smile Bet, pat ja nebūtu, tas būtu pirmais, kas man ienāktu prātā.

MelnaisDatums: Otrdiena, 02.02.2016, 10:02 | Ziņojums # 34
Ģenerālisimuss
Quote Egils ()
Ja pareizi sapratu, tad bija iespēja lēti noīrēt divriteni, ja?

Pareizi saprati... ar to Āzijā nav nekādu problēmu......

Quote Egils ()
Kāpēc neizmantojāt šo iespēju?

Man personīgi patīk pārvietoties ar kājām..... nezinu kāpēc.... biggrin .

• Lappuse 3 no 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Meklēšana:

Copyright MyCorp © 2025
Vietne ir izveidota uCoz sistēmā