Otrdiena, 24.06.2025, 17:47
Sveicināti Viesis
RSS
Indoķīnas ceļojumi
Penša izdzīvošanas rokasgrāmata – Kambodža - Forums
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 1 no 2
  • 1
  • 2
  • »
Foruma moderators: MelnāPrincese  
Penša izdzīvošanas rokasgrāmata – Kambodža
MelnaisDatums: Trešdiena, 20.02.2013, 18:34 | Ziņojums # 1
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
Kopējais ceļojuma plāns un izmaksas foruma sadaļā šeit: http://www.melnais.com/forum/69-367-1

Ar nelielu nokavēšanos sāku rakstīt savu atskaiti par Kambodžu. Kavēšanās iemesls ir visnotaļ pamatots. Praktiski no pirmās dienas man bija tikšanās ar tautiešiem, ar kuriem kopā Kambodžā tika pavadītas 10 dienas. Rakstīšanai vienkārši neatlika laika. Pēc 4 mēnešu klīšanas pa Āzijas plašumiem sāka pietrūkt latviešu sabiedrības. Ceru, ka sapratīsiet. Šorīt no rīta pavadīju tautiešus uz autobusu. Viņiem sākas ceļojuma otrais cēliens – Taizeme. Manā lugā mainās tikai aina, turpināšu Kambodžas apceļošanu.

Kā parasti sākšu ar savu Kambodžas apceļošanas grafiku un vizuālo materiālu kartes veidā ar punktiem, kuros esmu nolēmis pabūt.

09.02.2013 – Sihanoukville – 7 dienas
16.02.2013 – Phnom Penh – 1 diena
17.02.2013 – Siam Reap – 7 dienas
24.02.2013 – Phnom Penh – 7 dienas
03.03.2013 – Kratie – 7 dienas
09.03.2013 – Stung Treng – 1 diena
10.03.2013 – uz Laosu

Kartē tas izskatās apmēram šādi:

Pievienotie faili: 6799362.jpg (69.8 Kb)

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

MelnaisDatums: Ceturtdiena, 21.02.2013, 13:58 | Ziņojums # 2
Ģenerālisimuss
Atskaite būtu jāsāk ar pēdējās dienas piedzīvojumiem varoņpilsētā Saigonā. Nācās celties agri, jo pulksten 6:00 jau bija jāizbrauc no hoteļa. Pie hoteļa jau mani gaidīja taksometrs, kas bez liekām problēmām mani nogādāja pie man nepieciešamā ofisa. Autobusam bija jāatiet 6:45. Es pie ofisa jau biju 6:30. Ofiss vēl slēgts, labi, vēl jau ir laiks. Mierīgi turpat uz ielas padzeru kafiju. Pie mana ofisa piebrauc vēl 2 ceļotāji. Kad pulkstenis rāda jau 6:45 un pēc visas teorijas jau būtu jādodas ceļā uz Sihanoukvillu pie ofisa vēl joprojām nemana nekādas dzīvības pazīmes. crazy Jautājam blakus ofisā un viņi pārliecināti nosaka, šis ofiss ātrāk par 7:00 vaļā nevērsies. Mēs rādām biļetes, ka mums autobuss paredzēts 6:45. Atbildē, mēs neko nezinām, gaidiet savus biļešu pārdevējus. crazy Kad beidzot pēc 7 parādās kāds no ofisa klerkiem un paskatoties uz mūsu biļetēm tikai parausta plecus. Nu bāc! Beigās sāk izmisīgi zvanīties pa telefonu, te 3 baltie gaida autobusu uz Kambodžu. Ap 7:30 parādās kāds zinošāks vīriņs un saka, ka mūsu autobuss būs 8:00. Tiekam pāradresēti citam kantorim. Izrādās šis ir maziņš kantorītis un tikai izplata biļetes. Pašiem autobusu nav. Nākamais kantoris jau ir dzirdēts, saucas „Sorya Transport Co”. Protams, ka tas nav guļam buss, bet pietiekoši komfortabls gan. Mīkstie krēsli kārtīgā platumā un ir OK. Nākamais pārsteigums, ka šis buss vedīs tikai līdz Phnom Penh, tālāk būs jāpārsēžas citā busā. crazy

Morāle no šī gadījuma ir tāda, ka nav jēgas sasieties ar maziem kaktu kantorīšiem, kuriem nav savu autobusu. Apsolīs visādus labumus, bet finālā nekas no tā nebūs. Man viņi solīja guļambusu, un taisno autobusu līdz Sihanoukvillai, solīja, ka autobuss dosies ceļā 6:45. Dzīves realitāte izrādījās pavisam savādāka. Bet lai vai kā nedaudz pēc pulksten 8 autobuss devās ceļā uz sen gaidīto Kambodžu.

Neliela atkāpe, viesnīcā tiku brīdināts, ka jāuzmanās no motobaikeriem, kuri var izraut somiņu vai telefonu uz ielas. Principā es jau to zināju un parasti cenšos uzmanīties. Somu vienmēr cenšos likt tajā plecā, kurš ir prom no ielas braucamās daļas. Tā nu gaidot savu autobusu Saigonā, kad ielas vēl ir ļoti tukšas no transporta, bija iespēja redzēt šos motobaikerus reālā darbībā. Agri no rīta, pēc vētraini pavadītas nakts pāri ielai vilkās saguris ārzemju tīnītis. Vienā rokā viņam bija cipšu paka, un uz pleca somiņa. Garām braucošais motobaikeris piebremzēja, veikli sagrāba somiņu un gāzi grīdā. Tīnītis garšļaukus uz ielas, čipsu paka pa gaisu un somiņa motobaikerim rokās. Viens mirklis un viņš jau bija pazudis. Tīnītim atlika tikai uzvilkt savas nošļukušās bikses un neganti lamāties. Ko Tu izdarīsi! Tas vēlreiz apliecina senu patiesību, esam uzmanīgi!

Brauciens komfortablajā autobusā līdz Vjetnamas – Kambodžas robežpunktam (Moc Bai – Bavet) aizņēma precīzi 2 stundas. Pulksten 10:00 bijām pie robežas. Ja ir interese, esmu aprakstījis sīki un smalki pašu robežas šķērsošanas procesu un nepieciešamās formalitātes. Skatāmies pa šo linku:

http://www.melnais.com/forum/60-18-1

Robežas šķērsošanai un formalitāšu kārtošanai bija nepieciešama 1 stunda. Tas ir kamēr visi autobusa pasažieri bija šķērsojuši abas robežas. Jau pirmie iespaidi Kambodžas pusē mani darīja laimīgu. Pirmais, kas krīt acīs ir milzum daudz kazino, kas izvietoti uzreiz aiz robežas. Es pats šos iestādījumus neapmeklēju, uzskatu to par lielu muļķību spēlēt azartspēles, kurās jau iepriekš ir nolemts, kam zaudēt, kam vinnēt. Hehehehe Bet kazino esamība liecina par zināmu brīvību galvās un rīcībā. Tas ir kā lakmusa papīrītis. Uzreiz sajutu, šajā valstī man patiks. Cik patiesībā šī valsts ir brīva no aizspriedumiem es uzzināju jau nedaudz vēlāk, kad ierados Sihanoukvillā. cranky

Uzreiz pēc robežas šķērsošanas arī pirmais pit stops, šoferīši vēlas paēst. Saprotama lieta. Otrā lieta, kas uzreiz krīt acīs, visas cenas norādītas mūžam zaļajos fantiķos, kurus dažreiz cēli dēvē par ASV $. Man jau patīk, ļoti ērti. Nav jāpiedomā cik desmitu tūkstošu maksā pudele alus. biggrin

Brauciens līdz Phnom Penh aizņēma precīzi 5 stundas. Pie pašas galvaspilsētas autobusu uzdzina uz baržas, kas pārveda mūs pāri upei. Protams, ka nevienu ārā no autobusa nelaida, braucām tāpat. Precīzi pulksten 14:00 autobuss ieripoja autoostā. Šoferītis parādīja lodziņu, pie kura man ir jāsaņem biļete uz nākamo autobusu uz Sihanoukvillu. Autobusi uz Sihanoukvillu iet ļoti regulāri, katras 30 minūtes, bet pirmais, kurā bija brīvas vietas tikai pēc 2 stundām. Neko darīt. Nācās gaidīt. Ar mugursomu arī nekur daudz apkārt nepavandīsies. Iegāju veikalā un nopirku pirmo alu uz Kambodžas zemes. Tas bija „Angkor” aliņš pudelē. Maksāja 0,90 $. Tā arī to laiku līdz 16:00 nobumbulēju turpat autoostā.

Pirmā bilde Phnom Penh:

Pirmais aliņš Kambodžā:

Brauciens līdz Sihanoukvillai izvērtās 5,5 stundu garumā ar 1 pit stopu. Kad iebraucām Sihanoukvillā pulkstenis jau rādīja 21:30. Visa šī diena pagāja, braucot ar autobusiem. Nu bija iestājies tāds neliels sagurums. Bija liela vēlme pēc iespējas ātrāk nokļūt savā hotelī un likties garšļaukus. Pie autobusa jau dežūrēja motobaikeri, kad nosaucu savu viesnīcu tika paziņota cena 2$. Nu nē, teicu, ka esmu ar mieru braukt pa 1$. Viņš man ilgi un gari sāka stāstīt, ka tas ir ļoti tālu un pa 1$ viņš mani nevedīs. Tāmēs kaulējāmies kādu labu brīdi, visi pārējie pasažieri jau bija projām. Tikai mēs divatā palikām pie autobusa. Beigās motobaikeris piekrita mani vest pa 1$, bet ar noteikumu, lai es pavēroju, cik tāls ceļš jābrauc. Ja es uzskatīšu, ka pietiek ar 1$ - OK! Bet viņš tomēr cerot uz 2$. Vēl viņš uzreiz brīdināja, ka mans nosauktais hotelis „Sakal Bungalows” ir pilns un brīvu vietu tur nav. Nav uztraukumam pamata, biju šo hoteli jau norezervējis 6 mēnešus iepriekš. Varam braukt. Attālums līdz manam hotelim tiešām izrādījās pamatīgs. Kaut arī varēju iztikt ar 1$, iedevu driveram 2$. Tā bija objektīva cena.

Nu atlika pats mazumiņš, lai tiktu ilgi gaidītajā gultiņā, bija nepieciešams tikai saņemt mana bungalo atslēgas. Un te sākās problēmas. Kā izrādījās mans bungalo ir jau aizņemts. crazy Parādīja man vienu graustu un piedāvāja šo nakti pārgulēt tur. Nu nē..... tā tās lietas neies, sauciet bosu. Pēc ilgas zvanīšanās man tika ierādīts pirmajai naktij labāks numurs lielajā ēkā. Rītdien mans bungalo atbrīvošoties un būs iespēja pārvākties. Tā arī nekur vairs no šīs istabiņas nepārvācos. Par katru nākamo dienu piemaksāju 2$ un paliku šajā pašā istabiņā. Ja kādam ir interese kā izskatījās mans „Sakal Bungalows” un izmaksas, skatāmies pa šo linku:

http://www.melnais.com/forum/36-406-1

Tad nu miedziņš pēc šī nogurdinošā šīs dienas ceļojuma atnāca ļoti ātri. Gulēju brīnišķīgi.
Pievienotie faili: 6339554.jpg (91.1 Kb) · 5975682.jpg (57.7 Kb) · 4282723.jpg (67.9 Kb) · 8898674.jpg (58.1 Kb)

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

MelnaisDatums: Piektdiena, 22.02.2013, 09:07 | Ziņojums # 3
Ģenerālisimuss
Sihanoukville

No rīta pamodos pilnībā izgulējies un gatavs jauniem varoņdarbiem. Pēc rīta kafijas un brokastīm hotelī, savai mugursomai piešķīru kārtējo apbalvojumu Kambodžas karodziņa veidā. Mana mugursoma tāpat kā es, Kambodžā ir pirmo reizi biggrin

Līdz tautiešu atbraukšanai palikusi viena diena, jau rīt viņi būs klāt. Tas nozīmē, ka ir jānoskaidro dzīvības nodrošināšanai nepieciešamās vietas, kā pludmales, veikali, restorāni un bāri. Kur atrodas pludmale jau redzēju pa balkona logu. Pāris minūšu gājiens un esmu Victory beach.

Pludmale sakarīga, ar daudz maziem restorāniem un vienu lielu un kādreiz slavenu nakts klubu „Airport”. Minētais klubs pieder ukraiņiem, to uzreiz var manīt pēc oriģinālās lidmašīnas An-24 atrašanos kluba telpās. Ir iespēja apskatīties, kā izskatās ļotenes pilotu kabīnē. Interesanti. Dotajā brīdī gan te viss ir nolaistā stāvoklī, nav izturējuši konkurences cīņu. Pārāk liela konkurence. Vakaros šeit nekas nenotiek, pilnīgs klusums. Pa dienu var nopirkt kādu alu vai colu, iznomāt lažiņas.

Nākamais uzdevums bija sameklēt slaveno French street, tā ir vieta, kur šajā rajonā notiek nakts dzīve. Te mazā teritorijā ir izvietoti restorāniņi, bāri, veikali un tirgi. Pa dienu šeit valda pilnīgs klusums, ir iespējams ieturēt kādu maltīti, bet naktī šī iela atdzīvojas. Visi sagurušie ceļotāji dodas paēst un pie kāda alus kausa pārspriest dienā redzēto un nospraust nākamās dienas rīcības plānu. Pašā vakarā, kad uznāca vēlme iedzert kādu kausu vietējā alus, ieklīdu bārā ar nosaukumu „Tunnel”. Liels bija mans pārsteigums, ka šis bārs pieder igaunim. Sauc viņš sevi par Roniju, tas protams nav viņa īstais vārds. Dzīvo šeit jau 3 gadus. Šī ir vieta, kurā pulcējas ne tikai vietējie igauņi, bet arī tauta no visas bijušās PSRS. Darba valoda šajā bārā ir krievu valoda. Aizsēdējos šajā bārā ilgu laiku. booze Bija ļoti interesanti uzzināt no vietējiem ilgdzīvotājiem informāciju par Kambodžu. Tai skaitā painteresējos par biznesa iespējām un īpašuma iegūšanas niansēm. Patīkams, jauks un lietderīgs vakars.

Pats lielākais karodziņš pie bāra letes ir Igauņu:

Atgriežoties pie manām pirmajām izjūtām šķērsojot Kambodžas robežu, kur runa gāja par kazino un brīvību domās un rīcībā. Tad Sihanoukvillā tas izpaužas pilnībā. Zālīti šeit piedāvā katrs tukeris, tā šeit tiek smēķēta pilnīgi atklāti. crazy Vietējai policijai uz to ir pilnīga vienaldzība. Šeit, ja akurāt nesmēķēsi zālīti policijas iecirknī, neviens policists uzmanību nepievērsīs. Tomēr vēlos brīdināt, ja sasmēķējušies zālīti izdarīsiet kādas prettiesiskas darbības, tas būs vainu pastiprinošs apstāklis. Un tad saņemsiet pēc pilnas programmas. Dotajā brīdī Sihanoukvillas cietumā sēž viens bēdīgi slavens krievu biznesmens Polonskis. Arī salietojies „pareizās” sēnes savārīja ziepes. fool
Pievienotie faili: 8324423.jpg (60.0 Kb) · 5451322.jpg (105.0 Kb) · 0159956.jpg (66.4 Kb) · 0675248.jpg (86.4 Kb)

MelnaisDatums: Piektdiena, 22.02.2013, 10:45 | Ziņojums # 4
Ģenerālisimuss
Nākamā rītā pamostos ar nelielām galvassāpēm. unsure Tā nav problēma, nokāpju lejā savā hoteļa bāriņā un pasūtu, kausu alu un superīgi garšīgas brokastis, vārītu kartupeļu (ar visu mizu), pārklāti ar sieru un bekonu. Superīgi garšīgi bija. Ļoti sen nebiju mielojies ar vārītu kartupeli. Veselība salabota.

Šodien man ir svētki, jāsāk gatavoties 6 tautiešu sagaidīšanai. Pēcpusdienā saņemu zvanu, ka tautieši tuvojas Sihanoukville un būs savā hotelī pēc minūtēm 40. Pēc pusstundas esmu uz French street, ņemu motobaiku un braucu uz tautiešu hoteli. Tiklīdz esmu nogriezies uz Ekarech street, skatos ceļa malā stāv vieglā automašīna un no viņas izkāpuši 6 kaut kur redzēti baltģīmji. Lūk, kur ir patiesais laimes brīdis, tikšanās ar tautiešiem notiek uz ielas, nevis kaut kur Latvijā, bet tālajā Kambodžā. biggrin Sirsnīga sasveicināšanās un varam doties uz viņu hoteli. Tas atrodas 500 metru no mana „Sakal Bungalo”, ļoti ērti.

Te nu mūsu grupiņa pilnā sastāvā:

Istabā tieku apdāvināts ar sen neredzētiem, sen negaršotiem Latvijas labumiem. Tieku pie 2 kukuļiem rupjmaizes un pudeles „Melnā balzama”. Gandrīz vai raudiens uznāca, redzot šīs mazās, mīļās lietiņas no Latvijas. To spēj novērtēt tikai tie, kuri ilgu laiku ir prom no Dzimtenes. Tas bija ļoti mīļi. Veikalā iepirku sviestu un sieru. Vakariņās man bija īsts svētku mielasts.

Vienu rupjmaizes kukuli uzdāvināju igaunim, kurš tajā brīdī nemaz vairs nebija līdzīgs rāmajiem, vēsajiem, lēnajiem igauņiem. Priecājās kā mazs bērns. biggrin Es viņa izjūtas šajā brīdī pilnībā sapratu.

Šodienas programmā svētku vakariņas ar tautiešiem, neliela ekskursija pa apkārtni un pasēdēšana igauņa bārā. booze

Ja turpinām stāstu par gastronomiskām izvirtībām, tad vēlāk iepazīstināju tautiešus ar slaveno Taizemes zupiņu Tam Yam. Taisnības vārdā, gan jāatzīst, ka īsti autentiska viņa nebija. Pietrūka asumiņa. Bet no tautiešu puses tika atzīta par pietiekami gardu. Būs viņiem vēl iespēja arī pagaršot īstu Tam Yam zupiņu Taizemē.

Pievienotie faili: 4091830.jpg (46.2 Kb) · 1195806.jpg (73.5 Kb) · 3315616.jpg (59.4 Kb) · 6513517.jpg (74.6 Kb)

MelnaisDatums: Piektdiena, 22.02.2013, 11:51 | Ziņojums # 5
Ģenerālisimuss
Ko ievērības cienīgu redzējām un apskatījām Sihanoukville. Pirmkārt tās ir šeit esošās pludmales. Tās arī ir šīs vietas vērtīgākais un baudāmākais pasākums. Esmu atvēris jaunu tēmu forumā „Sihanoukville pludmales”. Tur ir karte un pilns apraksts par katru no pludmalēm, ar visām bildēm. Lai būtu priekšstats. Tādēļ vairāk neatkārtošos. Ja kādam interesē Sihanoukville pludmales skatāmies pa šo linku:

http://www.melnais.com/forum/51-410-1

Vienu no dienām devāmies izbraukumā uz apkārtējām salām. Tūre maksāja 15$ no cilvēka. Bija Ķīniešu jaunais gads un nekādas atlaides izkaulēt neizdevās. Citā periodā šo tūri var sarunāt par 10$. Tūrē ietilpst transfērs no/uz viesnīcu, brokastis, brauciens ar laivu uz 3 salām, pusdienas, maska ar trupiņu (snorkelēšanai) un bezalkoholiskie dzērieni.

No paša rīta tikām savākti no hoteļa un aizvesti uz Serendipity beacha laivu piestātni. Ievesti vietējā restorānā, kur tika pasniegtas brokastis. Brokastis nekas īpašs, olas ar bageti, bet kopā ar alu bija OK! Te pat varēja vērot interesantus skatus, kā pēc vētraini pavadītas naktis pāris balto meičuku sapīpējušās zālīti vilkās uz mājām. Skats bija vienkārši komisks, neadekvāti smiekli, pietupieni u.t.t. Kas viņām šajā brīdī darījās galvā, to tik Buda zina. Rādījās noteikti visādi ērmi. biggrin Pāris restorānus tālāk atradās barčiks, kur bars ar apmeklētājiem atklāti pīpēja zālīti. Iepriekšējā vētrainā nakts vēl nebija noslēgusies, kad tā līgani pārgāja nākamajā vētrainā rītā, dienā, vakarā vai naktī. crazy

Kad brokastis bija paēstas tiekam aizvesti uz laivu piestātni, nedaudz jāpagaida un varam sēsties savā laivā un doties uz salām.

Pie pirmās salas ir paredzēta snorkelēšana, katram kas vēlas tiek izdalīta maska ar trupiņu. Kuri nevēlas snorkelēt ir paredzēta cita izklaide, makšķerēšana. Lecam no laivas iekšā un peldam krasta virzienā. Tur jau bariņš snorkelētāju priekšā. Ir iespējams arī sameklēt kādu rifu uz kā uzkāpt ar kājām un kādu brīdi atpūsties. Nu skaisti jau ir tur zem ūdens, korālīši, zivtiņas un citi zemūdens jaukumi, ieskaitot jūras ežus. Uz viena no tādiem ežiem viens no mūsu tautiešiem arī uzkāpa. Par cik kapteinis uz laivas ir viss vienā personā, ieskaitot medicīnisko personālu, šī problēma tika atrisināta ar tautas medicīnas līdzekļiem. Ar palielu āmuru traumētā vieta tika kārtīgi paplacināta, vēlāk uzliets citronūdens un viss bija kārtībā. Nevienu dienu nenācās klibot. Lūk, ko nozīmē tautas medicīna. rolleyes

Tālāk tiekam aizvesti uz palielāku salu un izsēdināti krastā. Pludmale vienkārši lieliska. Pie paša ūdens krēsliņi ar galdiņiem. Protams par maksu, 0,50$ par krēslu. Kamēr tiek gatavotas pusdienas, varam baudīt ūdens priekus, vienoties kopējai bildei, iedzert kādu alu.

Pēc stundas tika pasniegtas pusdienas, kuras gādīgi bija sagādājuši laivas kapteinis un viņa kohs. Viss tika pagatavots turpat krastā. Pēc jūras peldēm un saules garšoja vienkārši lieliski. Bija iespēja izvēlēties starp vistu un zivi.

Tā izskatās vistas porcija, es gan izvēlējos zivi:

Saldajā bija augļu izlase krietnos daudzumos, visu pat neapēdām. Bija banāni, arbūzi un ananāsi.
Pievienotie faili: 1808748.jpg (82.6 Kb) · 3015887.jpg (71.7 Kb) · 7830852.jpg (61.5 Kb) · 7988022.jpg (61.8 Kb)

MelnaisDatums: Piektdiena, 22.02.2013, 12:23 | Ziņojums # 6
Ģenerālisimuss
Kā nākamā atrakcija ir pa džungļu taku došanās uz nākamo pludmali. Gājiens lēnā gaitā aizņem 10 minūtes.

Nokļūstam vēl jaukākā un skaistākā pludmalē. Cilvēku šeit ir krietni mazāk.

Neliels pludmales video:

Te ir hipiju pēcteču tusiņu vieta. Par pāris $ ir iespēja paņemt bungalo un neparkādām pasaules problēmām vairs neuztraukties. Elektrības šeit nav, bet toties šeit ir jau vairākkārt pieminētā zālīte. Tā tā jaunatne šeit tusē, guļot šūpuļtīklos un uzvelkot pa kāsītim.

Visapkārt miers, klusums, jūra, pilnīga vienlīdzības un brālības sajūta. Būtu interesanti uz šejieni atbraukt vakarā.
Kā nākamā un pēdējā apskates vieta bija 3 saliņa. Te bija paredzēta makšķerēšana un snorkelēšana. Šajā vietā bija pietauvojies kuģītis ar sapīpējušiem zālīti jauniešu baru. Dārdēja tehno mūzika, danči, lēkšana jūrā no laivas jumta un citas izpriecas. Hehehehe

Pēc šodienas ūdens un saules peldēm nevienam vairs neradās vēlme snorkelēt vai makšķerēt. Kapteinim tika dota komanda: Uz krastu!
Tā arī visa diena pagāja. Noteikti ir vērts ņemt šo atpūtas braucienu. Nav dārgi un ir labi.
Pievienotie faili: 5994074.jpg (89.9 Kb) · 6877514.jpg (82.5 Kb) · 1917546.jpg (91.1 Kb) · 0126016.jpg (68.3 Kb)

switchsDatums: Piektdiena, 22.02.2013, 12:35 | Ziņojums # 7
Pulkvedis
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 177
Reputācija: 6
Tev neraksturīgās izklaidēs esi ierauts biggrin forši

MelnaisDatums: Piektdiena, 22.02.2013, 13:16 | Ziņojums # 8
Ģenerālisimuss
Quote (switchs)
Tev neraksturīgās izklaidēs esi ierauts forši

Nē, es pats nē..... Es kā vecs panks dodu priekšroku alum un degvīnam. Hehehehe... Bet es arī neesmu morālists, ja kādam patīk, lai velk kāsīšus.

MelnaisDatums: Piektdiena, 22.02.2013, 13:31 | Ziņojums # 9
Ģenerālisimuss
Vēl viens interesants pasākums bija "SNAKE HOUSE" apmeklējums. Tā ir viesnīca, tūrisma aģentūra, restorāns. Pieder krievu tautības cilvēkam, kurš ir profesionāls biologs un Kambodžā pastāvīgi dzīvo jau no 1993.gada. "SNAKE HOUSE" šajā biznesā darbojas kopš 2002.gada. Pa šo laiku viņš ir izveidojis savu mini Zoo dārzu, tieši savas viesnīcas teritorijā.

Zvēru parkā ir iespējams aplūkot dažādas čūskas, zivis, bruņurupučus, papagaiļus un pats galvenais krokodilus. Viens no krokodiliem tā arī dzīvo ķēdē piesiets restorāna telpās. Pāris galdiņi ir pavisam netālu no vietas, kur uzturas krokodils. Ja kas paliek neapēsts, ir iespēja pataisno nosūtīt krokodila mutē. Eksotiskas vakariņas. biggrin gandrīz kopā ar krokodilu. Hehehehe

Ja dzīvojat šajā viesnīcā, vai ieturiet maltīti restorānā, Zoo apmeklējums ir pa brīvu. Ja vēlaties tikai skatīt Zoo dārzu ieejas maksa 3$ no galviņas. Komplektā saņemiet bezmaksas bezalkoholisko dzērienu.

Nu nav jau šeit nekas grandiozs. Ir redzēti n-tās reizes lielāki un krutāki zvēru dārzi. Bet tautieši pirmo reizi lūkojās uz krokodīliem un bija laimīgi. Es arī biju laimīgs. biggrin

Vēl bija iespēja aizbraukt uz Ream National Park. Bet balsu pārsvars nosvērās par labu pludmaļu atpūtai. Es varu saprast, tikko ieradušies no aukstās Latvijas ziemas. Ir vēlme vienkārši pagulēt smiltiņās, papeldēties siltā jūriņā.

Tā nu mūsu pilnās četras dienas arī tika nobumbulētas šeit. Tālāk mūsu ceļš vedīs uz Phnom Penh, kur pārgulēsim vienu nakti un jau nākamajā rītā izbrauksim uz Siem Reap lūkot 8 Pasaules brīnumu – Angkoras templi.

Phnom Penh nakti pārlaidām šajā hotelī, ja kādam ir interese lūkojam pa šo linku:

http://www.melnais.com/forum/36-407-1

Turpat hotelī arī pasūtījām autobusa biļetes uz Siem Reap. Paņēma mūs no viesnīcas ar visām paunām. Brauciens ar autobusu 6 stundas un bijām jau Siem Reap. Mūs gaida lielākā kulta celtne pasaulē. Bet līdz viņai vēl mirklītis jāuzgaida.
Pievienotie faili: 8519911.jpg (106.4 Kb) · 3677412.jpg (78.4 Kb) · 4318478.jpg (89.6 Kb) · 8742109.jpg (96.5 Kb)

MelnaisDatums: Sestdiena, 23.02.2013, 08:14 | Ziņojums # 10
Ģenerālisimuss
Siem Reap

Man bija rezervēts hotelis „Sweet Home Guest House”. Viesu māju rezervēju uz 7 naktīm, izmantojot Agodas rezervācijas sistēmu. Par 7 naktīm nācās šķirties no 23,57Ls. Sanāk par nakti šķirties no 3,37Ls. Tas ar visām brokastīm. Viesu māja atrodas ļoti labā vietā, 10 minūšu gājienā līdz Pub street. Ļoti laba cenas attiecība pret kvalitāti. Ja ir interese par šo viesu māju skatāmies pa šo linku:

http://www.melnais.com/forum/36-408-1#2027

Angkoras tempļu apmeklējums tika pārcelts uz aiznākošo dienu, jo bija vēlme vērot saullēktu. Tas nozīmē, ka jāceļas ir ļoti agri no rīta, pulksten 5:00 jau ir jāizbrauc no hoteļa. Pēc garā un nogurdinošā brauciena ar autobusu tautieši vēlējās nākamā rītā pagulēt ilgāk. Principā jau viss pareizi. Nācās stādīt apskates objektu sarakstu nākamajai dienai. Pārlapojot prospektus ar potenciālajiem apskatāmiem objektiem. Uzrunāja Phnom Kulen Mountain Waterfall. Atrodas samērā patālu no Siem Reap, apmēram 30km. Sarunājām, ka visi kārtīgi izgulēsies, paēdīs brokastis un brauksim uz šo jauko vietu.

Kamēr visi nākamajā rītā bija paēduši brokastis un bija gatavi braukt lūkot ūdenskritumus pulkstenis jau bija pāri 11:00. Pirmais darbs bija atrast minibusu 7 cilvēkiem, kad busu atradām šoferītis mums paskaidroja, ka šodien uz ūdenskritumiem ir braukt par vēlu. Ieejas biļete, katram cilvēkam maksā 20$. Piedāvāja izbraukt rītā pulksten 7:00. Tas mums vairs nederēja, jo tautiešiem bija palikusi tikai viena diena un tā bija rezervēta Angkoras tempļu apskatei. Steidzīgi nācās mainīt dienas plānu.

Aizstaigājām līdz Pub ielai, kur tautieši travel ofisā iepirka autobusa biļetes uz Bangkoku. Savāks viņus no viesnīcas. Par vienu problēmu mazāk. Tur pat tika arī iepirktas biļetes uz Tonlé Sap ezeru. Izbraucam pēcpusdienā. Biļetes cena vienam cilvēkam bija 15$. Biļetē ietilpa transfērs no/uz viesnīcu, transfērs uz/atpakaļ ezeru, laivas biļete. Domāju, ka to visu varēja izdarīt lētāk. Pašiem aizbraukt ar savu transportu līdz ezeram un tur nopirkt laivas biļetes. Bet nav jau nekas super dārgs. Pēcpusdienā tiekam salādēti minibusā, papildus tiek piespēlēti vēl pāris tūristu. Nu jau busā vietas visiem nav, meitenes jāņem klēpī. Tiekam pievesti pie laivu piestātnes, tiek mums izsniegtas laivu biļetes un uz priekšu. Laivu šeit ka biezs. Pašā ezerā ūdens līmenis manāmi nokrities, sausā sezona.

Tonlé Sap ezers

Tas ir lielākais saldūdens ezers Dienvidaustrumu Āzijā. Burtiskā tulkojumā „lielais svaigais ūdens”. Sausajā sezonā ezera teritorija ir apmēram 2700 km², 2—3 metru dziļš. Interesanta lieta notiek lietus sezonā, kad Mekongas ūdeņi, pa Tonlé Sap upi sāk plūst pretējā virzienā. Ezera ūdens līmenis ceļas vairākas reizes, appludinot apkārtējos mežus un laukus. Ezera teritorija sasniedz 16 000 km² platību un dziļākajās vietās sasniedzot pat 16 metru dziļumu. Līdzīgi kā tas ir Inles ezerā Birmā, arī šeit cilvēki savas mājas ir sacēluši uz ūdens. Visas tās ir peldošas mājas, pārvietojas kad vēlas un kur vēlas. Tā uz ūdens viņi pavada visu savu dzīvi. Šeit uz ūdens ir veikali, skolas un pat baznīcas.

Brauciens pa kanālu uz ezeru ir kādu 5km garumā, pa ceļam no garām braucošām laivām pār bortu lec meičuki un piedāvā iegādāties vēsus gāzētos dzērienus vai aliņu skārdenēs. Īsta akrobātiskā veiklība. shock Kad esam sasnieguši ezeru varam vērot peldošās mājas. Pie vienas no lielākajām pietauvojamies un varam izkāpt.

Momentā apkārt mazu bērnu bars, kurš laivā, kurš vienkārši bļodā pārvietojas pa ezeru un ķer tūristus. Bērniem ap kaklu mazi pitoni. Kad viņi vienā balsī, cits citu pārkliedzot skandē „one dollar, one dollar, one dollar” cerībā, ka tiks bildēts tieši viņš, un tieši viņš tiks pie „one dollar”. Pēc brīža jau galvā sāk džinkstēt no „one dollar”. crazy Mēs šo dziesmu „one dollar” pat iesaucām par Kambodžas otro himnu. biggrin Tā mēs šo himnu klausījāmies visu laiku kamēr atradāmies uz šīs peldošās mājas.

Pašā mājā uz atsevišķiem plostiem ir zivju audzētava, neliela krokodilu ferma (vairāk domāta tūristiem, nekā reālai izmantošanai), veikali, kuros pārdod dažādus suvenīrus (tai skaitā krokodila ādas izstrādājumus) par super dārgām cenām. Ir restorāniņš, kur var ieturēt maltīti, iedzert kādu alu. Saulrieta vērošanai paredzēts mājas augšējais stāvs. Kad esam pavērojuši saulrietu varam doties pa to pašu ceļu mājas virzienā.
Bija labi un interesanti. Ja būsiet šajā pusē, noteikti apmeklējiet šo ezeru. Nenožēlosiet.

Atpakaļ ceļā lūdzam mūs izlaist nevis pie hoteļa, bet Pub street. Ir nepieciešams paēst vakariņas un sarunāt rītdienas Angkoras apmeklējumam tuk tukus. Mums ir nepieciešami 2 tuk tuki. Pēc neilgas kaulēšanās vienojamies ar tuk tuk uz visu dienu pa 12$. Sākuma piedāvājums bija 20$. Kad pateicām, ka vēlamies redzēt saullēktu un viņiem pie viesnīcas ir jābūt 5:00 no rīta, cena momentā uzleca vēl pa 5$. Tas par agro celšanos. Hehehehe Nekā nebija, teicām 12$ un viss. Pie tā arī palikām.

Vēl tikai vakariņas un ar tuk tukiem uz hoteļiem gulēt. Rīt agri jāceļas, mūs gaida fantastisks brīnums. Šī diena labi pavadīta, gūti jauni iespaidi un pozitīvas emocijas.
Pievienotie faili: 4474408.jpg (56.4 Kb) · 7200295.jpg (59.7 Kb) · 0925716.jpg (60.4 Kb) · 8201116.jpg (51.3 Kb)

MelnaisDatums: Sestdiena, 23.02.2013, 09:48 | Ziņojums # 11
Ģenerālisimuss
Angkoras templis

Atrodas 5,5km attālumā no Siam Reap. Tā ir lielākā kulta celtne pasaulē. To sāka celt karalis Suryavarman II, 12.gadsimta sākumā. Templis atradās senās khmeru galvaspilsētas Angkoras tuvumā. Visa šī kopējā kompleksa teritorija aizņēma milzīgas platības. Par to gan precīzu ziņu nav. Tiek minētas platības sākot no 200 km² un līdz pat 3000 km². Ļoti plašs diapazons. Komplekss tika pabeigts drīz pēc karaļa nāves. Vēsture nav saglabājusi nekādus rakstiskus dokumentus par šī tempļa seno vēsturi. 15.gadsimtā templis tiek pamests un vairs netiek izmantots. Tas ieaug džungļos un atkārtoti eiropiešu civilizācijai tiek atklāts 1860.gadā, kad franču ceļotājs Henri Mouhot, savā ceļojumā no Bangkokas, džungļos atklāj šo templi. Viss šis stāsts vairāk gan ir leģenda. Pilnībā Angkora templis nekad netika pamests, šeit dzīvoja mūki, kuriem nebija pa spēkam uzturēt šo milzīgo kompleksu. Tādēļ templis arī lēnām ieauga džungļos. Kā atzīst pats ceļotājs savās piezīmēs, tad 5 gadus pirms viņa šeit pabijuši arī citi Eiropas ceļotāji, tai skaitā arī franču misionārs Charles-Émile Bouillevaux, kurš savu atskaiti par Angkoras templi publicēja jau 1857.gadā. Bet Henri Mouhot nopelns ir sīkais tempļa apraksts un zīmējumi, kuri pēc viņa nāves tika izdoti grāmatā. Pats ceļotājs nomira no malārijas tagadējās Laosas teritorijā un ir apglabāts netālu no Luang Prabang pilsētas. Viņa kapa vieta ir zināma.

Būšu nogurdinājis ar nelielu Angkoras tempļa aprakstu, ķeršos pie paša apmeklējuma procesa.

Kā bijām vienojušies precīzi pulksten 5:00 no rīta pie hoteļa pierullē 2 tuk tuk. Sēžamies iekšā un dodamies uz pašu kompleksu. Interesanti pavērot, ka no rīta kustība notiek tikai vienā virzienā. Straume ar autobusiem, automašīnām, tuk tuk, motobaikiem un divriteņiem vienā plūsmā dodas Angkoras tempļa virzienā.

Viens no mūsu tukeriem:

Tiekam pievesti pie biļešu tirgošanas vietas. Ir iespējams iegādāties trīs veida biļetes:

-vienas dienas biļete, maksā 20$;
-trīs dienu biļete, dod tiesības trīs dienas apmeklēt tempļu kompleksu (derīga 1 nedēļu), maksā 40$;
-nedēļas biļete, dod tiesības nedēļu apmeklēt tempļu kompleksu (derīga 1 mēnesi), maksā 60$

Mums protams interesē vienas dienas biļete. Maksājam katrs pa 20$. Turpat pie kases lodziņa ar web kameras palīdzību tiekam nobildēti. Biļetes tiek izsniegtas jau izdrukātas ar visu fotogrāfiju. Tas, lai nebūtu iespējams savu biļeti nodot citam. Bet arī pašam paliek jauks suvenīrs no šī apmeklējuma. Visam šim pasākumam ir nepieciešamas 5 minūtes.

Mana biļetīte: biggrin

Tālāk jau biļešu kontrole un pēc brīža jau esam pie mērķa.

Lai būtu iespējams saprast, kas un kā pievienoju Angkoras tempļu karti:

Pievienotie faili: 9675368.jpg (33.9 Kb) · 7169594.jpg (68.6 Kb) · 8992018.jpg (79.5 Kb) · 0394692.jpg (58.6 Kb)

MelnaisDatums: Sestdiena, 23.02.2013, 14:37 | Ziņojums # 12
Ģenerālisimuss
Tumsā tiekam izlaisti pie Angkoras tempļa. Vienojamies ar tukeru, ka atpakaļ būsim 11::00. Priekšā nākamā biļešu kontrole ar lukturīšiem rokās. Gājiens pa tumsu pāris simtu metru un esam pie ūdenstilpnes, kur jau priekšā milzum daudz cilvēku ar foto un video kamerām pacietīgi gaida saullēktu.

Brīnumainā skata priekšnojautās apsēžamies uz akmens bluķiem ūdenstilpnes malā. Ar katru brīdi paliek gaišāks, bet sauli tā arī neredz. Mums smagi nenoveicās. Šis rīts ir mākoņains un saulīte aizslēpusies aiz mākoņiem. surprised Neko darīt, bet sajūtas tāpat ir lieliskas, kad redzi, kā ar katru brīdi paliek gaišāks un Tu sāc izšķirt tempļa kontūras un vēlāk jau arī detaļas. Fantastiski sirreāls skats un izjūtas.

Pirms sāku rakstīt šo atskaites sadaļu biju domājis mēģināt aprakstīt šo svētumu vārdiem. Bet vēlāk es sapratu, ka man tas nav pa spēkam ietērpt vārdos tās izjūtas un atspoguļot to cēlumu, varenību un garīgumu. Mēs atbraucam uz šo templi paraudzīties vienu dienu, bet šis templis klusējot ir vērojis cilvēkus gadu simtiem. Mūs nebūs, bet templis turpinās dzīvot. Jā, es nekļūdījos, teikdams dzīvot. Turpinās gaidīt ar vien jaunus un jaunus apmeklētājus. Pats palikdams kā liels noslēpums un mīkla. Te pilnībā vari izjust savu niecību Dieva un laika priekšā. Lai to visu aprakstītu būtu nepieciešams Alana Edgara Po talants. Tikai viņš ar savu fantāzijas lidojumu, un māku pasniegt izjūtas lasītājam saprotamā veidā, varētu tikt galā ar šo grūto uzdevumu. Tas vienkārši ir jāredz un jāizbauda uz vietas. Pārējam ir bleķa vērtība. prof

Tādēļ aprobežošos tikai ar pāris bildēm un tīri praktisku informāciju, jūsmošanu atstājot īstu spalvas talantu rokās. Es šai ziņā esmu tikai diletants.

Pievienotie faili: 2229883.jpg (25.5 Kb) · 2769814.jpg (55.4 Kb) · 3284312.jpg (32.4 Kb) · 1591191.jpg (89.3 Kb)

MelnaisDatums: Sestdiena, 23.02.2013, 16:28 | Ziņojums # 13
Ģenerālisimuss
Teritorija milzīga, staigājām ilgi. Pa kompleksu dzīvo arī mērkaķu bari. Džungļi apkārt. Šī pirmā kompleksa apskate prasīja precīzi tik daudz laika, kā bija teicis tukers. Par cik nebija dzerta rīta kafija, piesēdām vienā no daudzajām atklātajām kafejnīcām izdzert tasi kafijas. Šeit cenas protams, ir dārgākas, kā vidēji pilsētā. Tas ir saprotami. Šeit tiek tirgoti daudz un dažādi suvenīri, sākot no magnētiņiem, šķīvīšiem un beidzot ar veselu blici tautas mūzikas instrumentiem. Veselu orķestri varētu aprīkot. Kad esam padzēruši kafiju dodamies pie mūsu tukeriem. Esam 30 minūtes nokavējuši, bet tie ir sīkumi. Lecam zirgos un dodamies tālāk.

Pa ceļam ir iespējams pārsēsties ziloņos. Arī šādu izklaides veidu šeit piedāvā. Pēc maniem novērojumiem ziloņi šeit ir krietni mazāk, kā potenciālie braukt gribētāji. Cik šāds prieks maksā nezinu, neinteresējāmies, bet pieļauju tas nav lēts prieks. Mums bija motorizētie ziloņi 2 tuk tuk izskatā.

Tiekam atvesti uz Angkor Tom kompleksu. Tas ir celts nedaudz vēlāk. Te atrodas arī slavenais Bayon un citi brīnumi. Tiekam izlaisti pie Bayon, tukeris parāda, kur jādodas un kas jāskatās. Uz atvadām vēl tālumā norāda vietu, kur viņu meklēt, kad būsim visu apskatījuši.

Vēl 2 video no tempļa:

Tempļa pakāje:

Skats no tempļa augšas:

Lai objektīvāk varētu saprast šīs būves izmērus, skatoties video pievērsiet uzmanību cilvēku augumiem!

Visu šo milzīgo teritoriju protams, ka neapskatījām. Tikai galvenos un lielākos apskates objektus. Ir dienas vidus, un saule cepina nežēlīgi, mūsu grupiņas daiļā dzimuma pārstāves pēc vairāku stundu staigāšanas no viena tempļa uz otru, kāpšanu augšā un lejā pa tempļiem sāka dot mājienus, ka ir iestājies nogurums. Var saprast, pat es kurš jau praktiski pilnībā adaptējies vietējiem apstākļiem biju viscaur nosvīdis, tad ko teikt par pārējiem. Savu artavu deva arī agrā celšanās. Uz mirkli piesēdām ielas cafe, atsvaidzinājāmies ar kādu kokosriekstu un vēsu aliņu. Uz jautājumu vai turpinām? - tika saņemta pārliecinoša atbilde – nē, braucam uz hoteli, tur ir vēss baseins. Hehehehe

Devāmies meklēt mūsu tuk tukus. Mēs viņus neatradām, bet viņi momentā atrada mūs. biggrin Pēc pulksten 14:00 bijām jau hotelī. Nav viegls šis pasākums 9 stundu garumā. Bet viņš noteikti ir to vērts. Ja ir iespēja noteikti apmeklējiet šo templi. Noteikti. Tas vienkārši ir jāizjūt un jāredz.

Tas bija pēdējais, atvadu vakars ar tautiešiem. Jau rīt viņi dodas uz Taizemi. Es vēl pāris dienas palieku šeit un tad atpakaļ uz Pnompeņu. Atvadu vakars sākās ar peldi baseinā. Kad bijām jau gana peldējušies un atvēsinājušies ar to pašu tuk tuk (nolīgts uz visu dienu) aizbraucām līdz Pub street. Svētku, atvadu vakariņas. Noslēgums hoteļa baseinā ar alu un stiprākiem dzērieniem. booze `Tiek doti vēl pēdējie vērtīgie padomi par Taizemi un atvadu brīdis ir klāt. Tā šīs 10 dienas tika kopā pavadītas. Bija labi, pat ļoti labi. Veiksmi un daudz patīkamu iespaidu viņiem Taizemē.
Pievienotie faili: 3448307.jpg (69.0 Kb) · 0973191.jpg (115.7 Kb) · 7298349.jpg (77.6 Kb) · 2658126.jpg (90.7 Kb)

MelnaisDatums: Trešdiena, 27.02.2013, 16:54 | Ziņojums # 14
Ģenerālisimuss
Ir saņemtas ziņas no tautiešiem Taizemē, viņi ir veiksmīgi tikuši līdz Bangkokai. Vienīgi potenciālajiem ceļotājiem būtu lietderīgi zināt, ka Kambodžas – Taizemes robežpunktā ir milzu rindas. Tautieši šajā robežkontroles punktā pavadīja 5 stundas pirms šķērsoja robežu. Šis ir ļoti populārs ceļotāju maršruts, kad no Taizemes ierodas tūristi ar konkrētu mērķi apskatīt Angkoras templi un dodas atpakaļ uz Taizemi. Papildus šis ir laiks, kad Āzijā ir visvairāk tūristu. Pieminu šo momentu informācijai potenciāliem robežšķērsotājiem.

Tie, kuri ir jau nokļuvuši Siem Reap, mana rekomendācija ir paredzēt šai vietai aptuveni 4 dienas. Viena diena Tonlé Sap ezera apskatei, viena diena Angkoras tempļa apskatei, viena diena Phnom Kulen Mountain Waterfall apskatei un viena diena pašas pilsētas apskatei. Tas būtu pilnīgi pietiekami. prof

Pub street

Vakaros daudzi ceļotāji dodas uz Pub street. Pēc pulksten 18:00 šī iela tiek slēgta transportam un paredzēta gājējiem. Šeit atrodas daudz veikalu, restorānu un arī nakts tirgus, kur var iegādāties Kambodžas suvenīrus, lētas drēbes un citus niekus. Ir arī labi krokodilu, čūsku un citādu zvēru ādas izstrādājumu veikali. Cenas ir nedaudz draudzīgākas kā Taizemē. Šeit ir sava krokodilu ferma. Varat iegādāties maciņus, siksnas, somiņas un pat kurpes no krokodila ādas. Nolēmu arī sevi palutināt un iegādājos sev krokodila ādas somiņu. Sen jau tādu vēlējos. Lai pie somiņas tiktu, kaulēšanās notika 3 dienu garumā. Sākotnējā nosauktā cena bija 186$. Mans piedāvājums bija 120$. biggrin Ar pirmo piegājienu nekas nesanāca. Nācu uz šo veikalu vēl 2 dienas, pacietīgi gaidīju, kad veikalā nav neviena apmeklētāja. Ilgi stāstīju, ka man tā somiņa ļoti patīk, tikai nosauktā cena nepatīk. Trešajā dienā pārdevējs padevās, vienojāmies par 130$. Nu nāksies somiņu staipīt līdzi uz Laosu un Taizemi, bet ir OK!

Restorānu izvēle šajā vietā ir ļoti laba. Labākajos restorānos ēdot, ir iespēja vērot khmeru nacionālās dejas un citus šovus. Varat nobaudīt arī eksotiskus ēdienus, kā BBQ vardes, čūskas, skorpionus un citas vaboles. Paēst labā restorānā maksās apmēram 7 – 8$ (alu ieskaitot). Vienkāršā ēstuvē var paēst par 2$. Uz šīs ielas es atradu lētāko izlejamo alu Kambodžā, kausiņš maksāja 0,35$. Tas gan nebija Angkoras alus, bet Anchor. Ļoti līdzīgi nosaukumi, bet pirmais alus ir krietni labāks. Kaut gan tajā karstumā aizgāja čūkstēdams. Turpat dežūrē milzīga tukeru un motobaikeru armija. Pēc sātīgām vakariņām par 1$ tiksiet ar komfortu nogādāti savā hotelī.

Pati Pub street ir īsa iela, lēnā gaitā 5 minūtēs esat izstaigājuši visu ielu. Neliels video ieskatam. Filmēts ar foto kameru, un tumsā aparātam radās nelielas problēmas ar asuma iestādījumiem, bet lai saprastu, kas un kā būs labi.

Turpat uz ielas varat pamasēt savas nogurušās kājas. 15 minūtes masāžas maksā 1$. Ja vēlaties, lai zivtiņas noskrubina no kājām veco ādu, tā nav problēma. Tas maksā 3$ un komplektā saņemiet vai nu skārdeni alus vai citu gāzētu dzērienu pēc izvēles. Video klipiņa beigās varat redzēt arī vardītes, gatavas grilēšanai.

Tas arī būtu viss par Siem Reap. Pienācis brīdis pamest šo jauko vietu un doties uz Kambodžas galvaspilsētu Pnompeņu. Savā hotelī nopirku autobusa biļeti pa 5$, paņem tevi no viesnīcas. Šī lieta man ļoti patīk Āzijā. Nav jādomā, kā ar visām mantām nokļūsi autoostā. Ceļā 6 stundas un esmu jau Phnom Penh.
Pievienotie faili: 6108946.jpg (50.5 Kb) · 2063543.jpg (62.9 Kb) · 5586108.jpg (68.5 Kb) · 0085631.jpg (107.4 Kb)

SviestsDatums: Trešdiena, 27.02.2013, 18:52 | Ziņojums # 15
Apakšpulkvedis
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 147
Reputācija: 7
Kopumā Kambodža izskatās ļoti labi. Vienīgi pacēlās jautājums par vietējām meitenēm, kāds tur kopējais stāvoklis šajā jomā, un kādā stilā pasākums notiek, tā teikt vispārīgam populārizinātniskam ieskatam.

• Lappuse 1 no 2
  • 1
  • 2
  • »
Meklēšana:

Copyright MyCorp © 2025
Vietne ir izveidota uCoz sistēmā