Otrdiena, 24.06.2025, 18:00
Sveicināti Viesis
RSS
Indoķīnas ceļojumi
Kambodža un nedaudz arī Taizeme (02.10.15 - 03.11.2015) - Page 2 - Forums
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
Foruma moderators: MelnāPrincese  
Kambodža un nedaudz arī Taizeme (02.10.15 - 03.11.2015)
MelnaisDatums: Svētdiena, 03.01.2016, 20:20 | Ziņojums # 16
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
Pēc brīža jau esmu uz tilta. Tilts vēl neko, turas. Nav nekādu lielo caurumu. Pāreju pār tiltam uz upes otru krastu. Tur nekā pārāk interesanta nav. Varu doties atpakaļ.

Aizeju vēl līdz jaunajam tiltam, tad griežos uz tirgus pusi. Tirgus šeit paliels un par ļoti demokrātiskām cenām. Nevar salīdzināt ar Kep cenām un vēl jo vairāk ar Siem Reap cenām (rambutānu cenas par 1 kg Siem Reap – 2,5$, Kep 1,5$, Kampot – 1$). Sapērkos 2 kg rambutānu un vienu sulīgu arbūzu. Būs vakariņās ar ko mieloties. Turpat tirgū arī paēdu liellopa gaļas zupiņu. Tā viss padarīts un laiks doties atpakaļ. Lielais autobuss izlaiž mani atkal tieši pretim manai viesu mājai. Šis ir pēdējais vakars Kep, jāsāk krāmēt mugursoma. Samaksāju viesu mājas saimniecei par vienīgajām vakariņām, kuras ēdu šeit pirmajā dienā un par manu laundry servisu. Vēl atliek tikai pasūtīt šo pašu minibusu rītdienai uz Sihanoukville. Tā, viss ir padarīts un dodos savās pēdējās krabju vakariņās šajā vietā. Vēl tagad rakstot atskaiti atceros šo vietu ar nostaļģiju. Pilnīgi noteikti šeit bija vērts braukt, un ja man kādreiz atkal dzīvē radīsies iespēja ziemot Āzijā, tad šī varētu būt tā vieta kur to varētu darīt. Tā nu atvadu nostalģiskā bildīte, saulriets Kep restorānā, jūras malā:

Ir kaut kas šeit maģisks....

Sihanoukville

Nākamajā rītā man jau pazīstamais minibus paņem mani no manas viesumājas. Vēl tikai atvadu sveicieni šai vietai un uzņemam kursu uz Sihanoukvillu, tas ir aptuveni 120 km. Par braucienu nākas šķirties no 7$. Braukt gribētāju nav daudz. Kopā esam kādi 6 cilvēki. Aptuveni pēc 2 stundu braukšanas iebraucam Sihanoukville. Minibusa galapunkts ir netālu no lielā apļa, kuras centrā ir 2 zelta lauvu monuments. Tie kuri ir viesojušies Sihanoukvillā ļoti labi zina šo vietu. Man ir rezervēts hotelis „Sakal Bungalows”, kurš atrodas pie "Victory beach" pilsētas otrajā galā. Jāmeklē kāds motobaiks, kurš mani aizvizinās līdz turienei. Lētāk kā par 2$ man vienoties neizdevās, un tad ar lielu stīvēšanos, bet tas arī ir saprotams. Jau iepriekšējā reizē ar lielām mokām es vienojos, ka motobaiks mani vedīs par 1$, bet tas jau bija pasen un bija nedaudz tuvāk līdz hotelim. Hotelī „Sakal Bungalows” es uzturējos arī pagājušajā reizē, tāpēc man viss šeit bija zināms. Gadījās tā, ka man tika precīzi tā pati istaba, kas pagājušā reizē. Pa šo laiku šeit nekas nebija mainījies. Hoteli rezervēju izmantojot „booking.com”, pa nakti istaba maksā 10$. Kopumā šeit pavadīšu 6 naktis. Tiem kuriem interesē vairāk konkrētais hotelis lūkojam pa šo saiti:

http://www.melnais.com/forum/36-406-1

Man patika šī hoteļa restorāns un bārs. Ļoti laba virtuve, pārstāvēta vietējā un rietumu virtuve. Mans favorīts šeit bija un ir ar mizu novārīts kartupelis, kurš pārklāts ar bekonu un sieru.

Klāt protams, ka "Angkor" alus. Lielā alus krūka ar "Ankor" alu maksā 2,20. Pielej pilnu līdz malām.

Šeit arī visa sava ceļojuma laikā pirmo reizi dzirdēju un redzēju austrumu kaimiņus. Tomēr nē.... vienu pārīti redzēju arī Siem Reap Ankoras tempļos arī. Šie gan bija netipiskie austrumu kaimiņi, nebraukā kā paketņiki, runā angliski un dzīvo šeit jau ilgāku laiku. Domas viņiem arī darbojas pareizajā virzienā, kulturāli, intiliģenti un pieklājīgi, nebūt nav apsēsti ar putinizmu, „Krim nash” un "russkij mir" murgainām idejām.
Pievienotie faili: 5821336.jpg (83.8 Kb) · 2662828.jpg (53.0 Kb) · 5397610.jpg (76.4 Kb) · 3826661.jpg (103.6 Kb)

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

MelnaisDatums: Ceturtdiena, 07.01.2016, 17:29 | Ziņojums # 17
Ģenerālisimuss
Protams, ka tika apciemots arī barčiks „Tunnel”, kura īpašnieks ir igaunis. Barčiks vēl joprojām darbojas, pats igaunis gan bija krietni sašļucis. Bija krietnās paģirās, lāpījās ar alu booze … un sūdzējās par grūto dzīvi. Bizness vairs neiet no rokas, šogad krietni esot samazinājies apmeklētāju skaits no Krievijas, reizē ar to viņa ienākumi ir krietni samazinājušies. Negribējās viņu pārāk sarūgtināt, bet domāju, ka nākamais gads (2016.gads) būs viņam vēl grūtāks. Krīze Krievijā ir dziļa un pamatīga.

Pirmais darbs ko vēlējos izdarīt bija aizstaigāt līdz „Victory” pludmalei nopeldēties un pamāt ar roku klubā „Airport” izvietotai lidmašīnai An-24. Tad, kad biju ticis līdz pludmalei (hotelis atrodas 100 metrus no pludmales), man iestājās dziļš šoks. shock Speciāli priekš tiem, kuri nav redzējuši un nezina kā izskatījās slavenais klubs „Airport” ar savu ne mazāk slaveno reālo ļoteni AN-24, tad ielieku bildi, kādu es šo vietu atcerējos no sava iepriekšējā ceļojuma.

Tagad šeit pavērās postaža, nē nav taisnība, kāda postaža… Te vairs nav nekā, nav pat postažas. Palikusi tikai gabaliņš flīzētas grīdas. crazy Ļoteni es vēlāk atradu, pārdota ķīniešiem un izvietota uz viesnīcas jumta. Vēlāk es viņu redzēju. Apkārtne visa nolaista un piemēslota.

Kad ieraudzīju pludmali biju pamatīgā šokā vēlreiz. Visa pludmale piemēslota, piedrazota un netīra. Peldēties šeit nebija nekādas vēlmes un iespējas. Likās ka lēnām „Victory” pludmale pārvēršās par kārtīgu depresīvu rajonu. Tikai vērsītis ūdenī pie piestātnes joprojām stāv kā stāvējis.

Kādreiz šeit bija daudz mazu un sakarīgu restorānu. Iepriekšējā ceļojuma atskaitē tiku rakstījis par krievu ģimeni no Sankt Pēterburgas, kura atvērusi šeit savu mazo restorānu zem nosaukuma „White Rabbit”, tur bija iespēja tikt pie skābā krējuma un kārtīgām mājas pankūkām.

Tā tas kādreiz izskatījās:

Tagad nekā šeit vairs nav, tikai netīrība. Krodziņu „White Rabbit” es vēlāk atradu Hawaii pludmalē. Ģimene turpina dzīvot Sihanoukville un turpina savu biznesu. respect Bet secinājums ir viens.... Āzijā viss mainās ļoti ātri......

Pēc pāris dienām, kad biju ieradies atkal uz "Victory" pludmali, atkal nevarēju noticēt savām acīm. Lielākā daļā netīrumu bija novākti, pludmale sakopta, cilvēki vēl turpināja tīrīt apkārtni un savākt atlikušos netīrumus. Izmantoju brīdi un pat nopeldējos šeit. Acīm redzot vēl nebija sākusies īstā tūrisma sezona. Uhhhhhhhh.....
Pievienotie faili: 6686575.jpg (59.0 Kb) · 0778477.jpg (103.0 Kb) · 0672004.jpg (107.2 Kb) · 1869586.jpg (56.5 Kb)

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

MelnaisDatums: Ceturtdiena, 07.01.2016, 21:36 | Ziņojums # 18
Ģenerālisimuss
Ja Jums sanāks ilgu laiku ceļot pa Āziju un radīsies nepārvarama vēlme pēc latviešu kuņģim tuvām lietām, tad Jums uz šejieni. Šeit jau ilgstoši dzīvo krievu un ukraiņu diasporas pārstāvji. Šeit viņi ir pārstāvēti krietni plašā lokā un daļa ir atvērusi savu pārtikas biznesu, kur tiek gatavotas tādas lietas kā skābais krējums, pelmeņi, vareņiki, skābēti kāposti, marinēti un sālīti gurķi, kūpinātas desas un cita mums ierasta pārtika. hands Šī pārtika ir brīvi nopērkama uz French ielas.

Pie visa vēl varētu piebilst, ka šeit ir nopērkams vislētākais "Angkor" alus skārdenēs visā Kambodžā. Šeit viņš maksāja tikai 0,50 centus. Nekur citur tik lēti neredzēju. Droši vien tāpēc, ka šeit atrodas "Angkor" alus brūzis. booze .
Pievienotie faili: 9767796.jpg (67.6 Kb) · 9776225.jpg (67.9 Kb)

andrianDatums: Piektdiena, 08.01.2016, 11:23 | Ziņojums # 19
Ģenerālleitnants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 558
Reputācija: 23
Quote Melnais ()
Pēc brīža jau esmu uz tilta. Tilts vēl neko, turas. Nav nekādu lielo caurumu

2014 gadā vēl braucām pāri, nobrauktuvē caurums traisikla platumā bija atstāts, gar malām betona bluķi. Kustība stipri minimāla

ChiangMai,ChiangRai,Phuket,Railay,Phi-Phi,Langkawi,Sabah,Cebu,Panglao,Boracay,Palawan,Houay Xai,Bokeo Nam Kan National Park,Beijing,Fihalhohi,Siem Reap,Sihanukville,Koh Rong,Koh Rong Samloem,Kampot, Phnom Penh,Shimla,Manali,Varanasi,Delhi

MelnaisDatums: Piektdiena, 08.01.2016, 14:05 | Ziņojums # 20
Ģenerālisimuss
Ko lietderīgu un patīkamu es šajās dienās paveicu. Pirmkārt veicu jau ierasto kājām ejamo apgaitu pa visām tuvākajām pludmalēm. Maršruts sākās no „Victory” beach, tālāk uz „Hawaii”, „Independence”, „Sokha” līdz „Serendipity” beach.

„Hawaii” beach:

„Independence” beach:

No turienes ar motobaiku atpakaļ uz hoteli. Visam šim pasākumam tika veltīta pilna diena. Principā nekā radikāli jauna sev neatklāju. Konstatēju tikai, ka „Serendipity” pludmale ir kļuvusi manāmi tīrāka un patīkamāka. Katrā no pludmalēm saprotams, ka pamielojos ar kādu aliņu arī. booze Tiem kuriem interesē uzzināt vairāk par Sihanoukville pludmales skatāmies pa šo saiti:

http://www.melnais.com/forum/51-410-1

Vēl viena uzkrītoša lieta, kura vairs nebija novērojama šajā reizē. Iepriekšējā viesošanās reizē šeit praktiski katrā barčikā (it sevišķi tas attiecas uz „Serendipity” bīča bāriem) praktiski atklātā veidā tika piedāvāta un smēķēta „zāle”. smok Praktiski katrs tukers uz katra stūra par lētām naudām piedāvāja iegādāties „zāli”. Tagad man piedāvāja tikai 2 reizes. Barčikos dienas laikā arī nemanīju, ka kāds smēķētu ‘zālīti”, naktī „Serendipity” pludmales bāros nebiju, domāju ka gan jau paslepus pīpē. Saprotams, ka tas kurš meklē, tas pilnīgi noteikti šeit „zālīti” arī atradīs. Skaidrs ir viens, ka varas iestādes un policija zināmu kārtību ir ieviesuši.

Vēl nopirku divus izbraukumus ar laivām uz salām. Vienu dienu kuģošu uz Koh Chroluh, KoH Bamboo un Koh Ta Kiev. Šo maršrutu jau es biju izbraucis iepriekšējā reizē. Tūres cenā nekas nebija mainījies, tie paši 15$ no deguna. Tieši tāpat iekļauts transfērs no hoteļa un cenā iekļautas arī brokastis. Braukt gribētāju uz klāja nebija pārāk daudz. Šī tūre reāli ir tikai ar vienu salu. Tā ir Koh Ta Kiev. Pārējās abas salas ir maziņas, pie viņām krastā netiek kāpts. Piebrauc tuvumā un Jums ir iespēja peldēties un šnorkulēt. Trubiņas, maskas un glābšanas vestas jau uz klāja un varat lietot par brīvu. Saprotams, ka es arī pamēģināju.

Krastā kāpšana kā jau iepriekš minēju notiek uz Koh Ta Kiev salas. Šeit vairs nav maksas krēslu un galdiņu pludmales malā. Palikusi ir tikai maksas poda māja. Te var peldēties, nodarboties ar dažādām sporta spēlēm, kamēr kuģu apkalpe gatavo pusdienas. Tās arī ir iekļautas cenā.

Pludmale jauka un patīkama, baltas smiltiņas, bet nekas īpašs. Aiziet uz tālāko vientuļo pludmali, kur mūsdienu hipiji gamakos „zālīti” pīpēja arī vairs nav iespējams. Tajā pusē uzcelta kruta viesnīca un pārējiem ieeja liegta. Tā lūk viss jaukais tiek samaitāts.
Pievienotie faili: 1572416.jpg (61.5 Kb) · 5570922.jpg (95.1 Kb) · 4548553.jpg (45.7 Kb) · 1922446.jpg (65.6 Kb)

MelnaisDatums: Sestdiena, 09.01.2016, 12:19 | Ziņojums # 21
Ģenerālisimuss
Kamēr tauta bauda ūdens priekus, kuģa kohs ir pagatavojis pusdienas. Pusdienās rīsi, salāti. BBQ vista un zivs. Desertā svaigi augļi. Klāt pēc izvēles ūdens un dažādi soft drinki skārdenēs. Porcijas pēc izmēriem ļoti cienīgas. Badā tur neviens nepaliek. Svaigajā gaisā pusdienas garšo labi, tas Āzijā ir labi izdomāts.

Pēc pusdienām tiek uzņemts ceļš mājup ar vienu pieturu pie salas, varat šnorkolēt un peldēties, ja vēlaties. Ja godīgi, tad paliku nedaudz neapmierināts ar šo pasākumu. Iepriekšējā reizē iespaidi bija labāki, bija arī iespēja aiziet uz vientuļajām pludmalēm. Vēl vienu reizi pilnīgi noteikti vairs nebraukšu. Arī pārējiem aicinu padomāt vai tas ir to vērts. Šeit ir daudz citu labu piedāvājumu.

Otra laivu tūre bija uz Koh Rong Sanloem un Koh Rong salām. Šīs salas atrodas krietni tālāk un ir krietni lielākas par iepriekš aprakstītajām. Lai citi ceļotāji varētu orientēties kas kur atrodas pievienoju kartīti:

Labā kvalitātē šo kartīti variet novilkt pa šo saiti.

Šīs saliņas mani ieinteresēja arī pēc ceļotāja andrian aprakstiem, ar domu vai nākamajā ceļojumā kopā ar Melno Princesi, ir vērts organizēt nakšņošanu uz šīm salām. Tāpēc bija jādodas izlūkos. Pēc ilgas kaulēšanās vienojāmies par šo laivu tūri par 18$, sākuma piedāvājums bija 20$. Šī bija lēnā laiva, ir arī ātrās, bet pāris dollar dārgāka. Man steigties nav kur. Tūrē viss tas pats, bezmaksas transfērs no hoteļa, bezmaksas brokastis un pusdienas. Arī ar šo kuģīti nebija pārāk daudz braukt gribētāju:

Koh Rong Sanloem sala

Pirmā pietura netālu no vienas no mazām saliņām ar mērķi šnorkelēt un peldēties. Tālāk kā pirmā no salām ir Koh Rong Sanloem. Uz piestātnes mola notiek kārtīgi būvdarbi, tiek pamatīgi restaurēta mola ēka. Viss mols pilns ar būvgružu maisiem. crazy .

Pievienotie faili: 8148421.jpg (95.0 Kb) · 6668252.jpg (49.4 Kb) · 3559047.jpg (68.9 Kb) · 8522339.jpg (78.2 Kb)

MelnaisDatums: Sestdiena, 09.01.2016, 17:11 | Ziņojums # 22
Ģenerālisimuss
Tālāk viss izskatās daudz labāk un patīkamāk. Tālāk tikām vesti uz vienu no hoteļiem „Home Stay Resorts” ieturēt pusdienas. Pusdienās viss kā parasti, rīsi, salāti, vista. Desertā svaigi augļi. Pēc pusdienām laiks ūdens peldēm un pastaigai gar pludmali, izpētīt kas un kā. Pludmale samērā tukša un vientuļa, ar jaukām smiltiņām.

Nekādu veikalu vai tirgotavu šeit neredzēju. Pašu nepieciešamo varat nopirkt hoteļos, bet labāk pirmās nepieciešamības preces ņemt līdzi. Šeit cenas nebūs humānas. Nevarētu teikt, ka viesu mājas un hoteļi šeit būtu daudz. Pārsvarā vienkārši bungalo par samērā neadekvātām cenām. Bet visā visumā tīri jauki, būs vien jāved Melnā Princese uz šo vietu atpūsties. Tikai kaste "Angkoras" alus līdzi jāņem, lai būtu ko vakaros darīt. booze .

Pievienotie faili: 6413388.jpg (48.0 Kb) · 3401370.jpg (80.4 Kb) · 1369941.jpg (73.7 Kb) · 8893955.jpg (66.8 Kb)

MelnaisDatums: Sestdiena, 09.01.2016, 17:57 | Ziņojums # 23
Ģenerālisimuss
Tālāk kuģojam uz blakus esošo Koh Rong salu.

Koh Rong sala

Šai salai jau tuvojoties var redzēt ka dzīve šeit kūsā. Piestātnē var redzēt daudz viesu namu un hoteļu. Apkārt daudz ēstuvju un barčiku. Jauki.

Te mums tika dotas 2 stundas brīva laika. Ņemot vērā ierobežoto laiku nekur apkārt paskraidīt nesanāca, bet tas ko es redzēju turpat piestātnē man patika. Nekur neejot ir ļoti jauka pludmale. Varat peldēties un varat izīrēt kajaku. Kā jau teicu šeit apkārt kūsā dzīvība un būs ko darīt vakaros.

Principā lēmums ir pieņemts. Nākamajā tripā 2 naktis Koh Rong Sanloem un 2 naktis Koh Rong salā. Vienīgi tas princips, ko savā atskaitē aprakstīja andrian par laivu biļetēm, man kaut kā īsti nepatīk. Kāpēc jāmaksā katru reizi par laivu? Mana doma ir tāda, ka ja laiva kursē pa apli, tad maksāju vienu reizi un kāpju iekšā un ārā kad vēlos. prof Nezinu vai tāds variants būs dzīvot spējīgs, bet centīšos par to vienoties. Vai izdevās vai nē zināsiet jau pavisam drīz.

Abās tūrēs gadījās arī amizanti notikumi. Tūrē uz uz Koh Rong Sanloem un Koh Rong salām atpakaļ ceļā laivai beidzās degviela. shock Labi, ka krasta līniju jau varēja redzēt un darbojās mobilie sakari. Laivas kapteinis sazvanīja krastu un ar citu laivu mums tika atvesta bidons ar degvielu. Kaut kā ļoti vieglprātīgi. eek .

Otrajā gadījumā jau biju savākts no hoteļa, paēdis brokastis un gaidīju ka vedīs mūs uz laivu, bet laika apstākļi strauji un pamatīgi samaitājās. Sākās kārtīgs tropu lietus ar pērkoniem un stipru vēju. Jūrā sacēlās viļņi ne pa jokam. Visā šajā sakarā krasta apsardze nedeva atļauju laivām doties jūrā. Es domāju, ka laivu īpašnieki brauktu, neskatoties uz visu, neies jau naudu zaudēt. crazy Tagad tika saņemts piedāvājums atgriezt mums naudu vai braucam nākamajā dienā. Es izvēlējos nākamo dienu, man steigties nav kur. Tiku 2 x pie bezmaksas transfēra un brokastīm. biggrin .

Ar to arī laiks kurš bija paredzēts Sihanoukville bija pagājis. Bija labi, bet laiks doties atpakaļ uz Phnom Penh. No Sihanoukville līdz Phnom Penh ir 230 km. Tur jāpārguļ nakts un no rīta mani gaida ļotene uz Bangkoku.
Pievienotie faili: 1760162.jpg (78.5 Kb) · 3096501.jpg (68.6 Kb)

MelnaisDatums: Sestdiena, 09.01.2016, 20:01 | Ziņojums # 24
Ģenerālisimuss
Pēdējo nakti Kambodžā pavadīju jau visiem zināmajā „Longling House I” hotelī. No rīta jāceļas agri, ļotene izlido 8:30, tas nozīmē ka pats vēlākais man lidostā ir jābūt 6:30. Doma bija braukt ar sabiedrisko autobusu, bet iznākot tik agri no hoteļa radās tīri sportiska interese, cik maksā tuk tuk līdz lidostai. Uz jautājumu cik maksā līdz lidostai pirmā tukera atbilde bija 7$. Mans piedāvājums bija 4$. Abi tēlojām, ka oponenta nosauktā naudas summa ir nenopietna. Tukeris nolaiž līdz 6$, bet mans pēdējais piedāvājums ir 5$, ja nevēlas, tad dodos uz sabiedrisko autobusu par 1500 vietējām naudiņām. Finālā par šādu summu arī vienojāmies. Viegli nebija, domāju ka par 4$ viņš nebrauktu nekādā gadījumā. Pats brauciens nekādu prieku nesagādāja, izmešu gāzes visu ceļu elpot man nepatika. Iedomājos kāda jušana ir sastrēgumu stundās. Tāpēc labāk brauciet ar sabiedrisko autobusu. IMHO Tas būs krietni lētāk un ērtāk. Varēsiet mierīgi sēdēt mīkstos beņķos un nebūs jāelpo izplūdes gāzes. It sevišķi tas attiecas uz laiku, kad ielās ir lieli sastrēgumi.

Lidostā ierados neraksturīgi agri, nācās dzert vēl rīta kafiju. Iečekošanās bez problēmām un varu doties uz robežkontroli.

Te gan robežsargu vīri sajutušies ļoti svarīgi, visiem kuriem ir biometriskās pases spiesti nodot arī pirkstu nospiedumus. crazy Bet visā visumā tas daudz laika neaizņem.

Ir palicis brīdis apmeklēt arī lidostas Duty Free, uzreiz varu pateikt ka tā ir lieka laika nosišana. Pēc lētās Kambodžas te viss liekas neiedomājami dārgi. Tas pat attiecas uz cigaretēm un alkoholu. Ja vēlaties ko vest uz mājām, tad iepērkamies jau laicīgi, aizmirstam par Phnom Penh lidostas Duty Free.

Drīz jau arī sēžamies „Air Asia” ļotenē un izlidojam uz Bangkok. Atliek tikai ar roku pamāt atvadu sveicienu Kambodžai. Uz drīzu atkal redzēšanos. Tas jau būs martā.

Pattaya

Pēc brīža jau sēžamies Bangkokas Don Muang lidostā. Man jau laicīgi ir sagatavota un aizpildīta VOA forma, tāpēc raitā solītī dodos uz robežkontroles punktu. Un te mani gaidīja „obloms”. Atdodot savu VOA formu imigrācijas darbinieks apskatījās formas otru pusi un pateica, ka šī ir vecā parauga forma, tādas vairs nav derīgas. Esot jāizpilda jauna. shock Iepriekš Suvarnabhumi lidostā ar to nebija nekādu problēmu. Vienīgā atšķirība starp jauno un veco formu ir tāda, ka jaunajai apdrukāta ir tikai lapas pirmā puse, otrā pusē nekas nav drukāts. Pirmā lapa abās formās ir identiska. Neko darīt, nācās pildīt VOA formu pa jaunu. Tas aizņēma tikai kādas 5 minūtes, bet šīs 5 minūtes bija ļoti būtiskas. Kamēr pildīju jauno formu ieradās viena ļotene ar ķīniešu bidlo paketņikiem. crazy Tās bija tīrās šausmas... pateicoties tam, ka man nebija aizpildīta pareizā dizaina VOA nācās zaudēt aptuveni 1,5 stundu. Kamēr apstrādāja tos ķīniešu paketņikus.... shock .

Robežkontrole bez problēmām un pēc brīža jau esmu ārā un varu uzvilkt kāru smok pēc šīm ķīniešu šausmām. Nevienam nenovēlu trāpīties tajā brīdi, kad atlido kādi paketņiki. Un te nav svarīgi no kurienes, vai no Ķīnas, Krievijas vai citām vietām. Paketņiks paliek paketņiks.

Kā nākamais uzdevums ir nokļūt no Don Muang lidostas uz Suvarnabhumi lidostu. Biju iepriekš internetā izmantojis „Bell Travel Service” sniegto servisu un iegādājies transfēra biļeti no Suvarnabhumi lidostas līdz manam Pattaya hotelim. Par cik vēl nav sākusies tūrisma sezona šīs firmas autobusi kursē tikai no Suvarnabhumi lidostas. No Don Muang lidostas sāks kursēt pēc pāris dienām, bet tas man galīgi neder. biggrin Brauciens sanāca nedaudz vairāk kā 1 stundas garumā. No lidostas ar autobusi līdz Mo Chit skytrain līnijai un tad jau ar viņu līdz lidostai. Te man vēl paliek stunda laika pavazāties apkārt un varam doties uz slaveno ostas, un ne tikai ostas pilsētu Pattaya.

Brauciens ar autobusu līdz Pattaya aizņem 1 stundu, pārsēšanās minibusā un tiekam izvadāti par hoteļiem. Mans hotelis „Wiew Talay 1B Apartaments” atrodas pašā Jomtien sākumā. Šeit man paredzēts nakšņot 5 naktis. Par 5 naktīm nācās šķirties no 4100 THB jeb aptuveni 100 EUR. Tas sanāk pa nakti 20 EUR. Viesnīcu rezervēju izmantojot „booking.com” pakalpojumus. Principā ļoti lēts un sakarīgs variants priekš kūrortmiesta Pattaya. Booking.com šīs hotelis ir saņēmis augstu novērtējumu no klientu puses, veselas 9 balles. Var piekrist šim novērtējumam. Ir ļoti labs baseins, ģeogrāfikā pozīcija arī izcila, gar hoteli kursē songthaews pa 10 THB un tiekat nogādāts līdz Walking street. Tie kuri vēlas zināt vairāk par šo hoteli lūkojam pa šo saiti:

http://www.melnais.com/forum/21-546-1#3610

Šajā ceļojumā Pattaya tika izvēlēta ar vienu mērķi, praktiski viss šis ceļojums sākās un tika izplānots pateicoties Melnās Princeses replikām un vēlmēm tikt pie jauna maciņa, lūk vecais čūskādas un rajas maciņš jau ir vecs, tam jau ir 5 gadi. Ir vēlme pēc jauna. Iepriekšējais maciņš tika pirkts tieši „Vovan shop”, Pattaya. Tad nu šajā situācijā man nekas cits neatlika kā pieteikties, ka es aizbraukšu pakaļ jaunajam maciņam. Tad nu primārais uzdevums man šeit bija nopirkt apsolīto maciņu. Pie veikala tika savākti visādi reklāmas bukleti, kuros tika sameklēts arī nepieciešamais veikals. Te gan radās problēma veikalu izvēlē, bez jau man zināmā „Vovan shop” bija parādījušies vēl 2 jauni veikali „Мир кожи” un „Крокодил Гена” crazy Izvēle saprotams ka krita uz jau zināmo veikalu „Vovan shop”. Varbūt, ka bija lietderīgi apmeklēt tieši jaunos veikalus? Būtu labi, ja citi ceļotāji padalītos ar savu informāciju. Transports uz visiem šiem veikaliem ir pa brīvu. Zvani pa tālruni 0949280928 saki kurus veikalus vēlies apmeklēt, hoteli kurā dzīvo un vēlamo laiku. Noteiktā laikā pakaļ atbrauks bezmaksas transports uz veikalu un atvedīs Jūs atpakaļ. Tā nu man pakaļ atbrauca minibuss un nogādāja „Vovan shop”. Kā ieraugu šo vietu tā bez plata smaida nevaru, kad tevi sagaida Krievijas milicijas formā ģērbies šveicars:

Pievienotie faili: 0718338.jpg (75.8 Kb) · 5985092.jpg (99.3 Kb) · 3412311.jpg (75.3 Kb) · 9672857.jpg (77.8 Kb)

MelnaisDatums: Pirmdiena, 11.01.2016, 13:53 | Ziņojums # 25
Ģenerālisimuss
Veikalā esmu vienīgais klients. Visa uzmanība veltīta man. biggrin Var just, ka „Vovanam” parādījušies konkurenti. Ja agrāk par kaulēšanos nebija runas, tad tagad varat kaulēties uz nebēdu. To arī aktīvi izmantoju, no sākuma cenas pitona un rajas maciņam izdevās nokaulēt 300 THB. Jauki. Jo lielāka konkurence segmentā, jo labāk klientam. Vēl par kapeikām nopirku 3 automātiskās siksnu sprādzes. Man viena un vienam manam draugam automātiskās sprādzes nebija izturējušas slodzi. Galvenais uzdevums ir izpildīts un varu braukt atpakaļ uz hoteli.

Pie šāda jauka maciņa tika Melnā Princese:

Jomtien pludmale no hoteļa atrodas 10 minūšu gājiena attālumā, baseins blakus hotelim, tāpēc nekādas braukšanas uz Ko Lan salu šoreiz nebija, nesajutu nepieciešamību. Pēc vajadzības varēju mērcēties baseinā vai aizstaigāt līdz Jomtien pludmalei. Viss pa rokai. Ar dienas izklaidēm tā kā viss skaidrs, ūdens un saules peldes. Vakaros protams Walking street apmeklējums. Sezona vēl nav sākusies, tāpēc Walking street vēl tāda patukša:

Kā redzam no bildes, tad kustību tikai rada ķīniešu paketņiki, tie kā tādi kravas vilcieni drāžas cauri Walking street no viena gala uz otru. Tas viss notiek milzīgā ātrumā, lielās kolonās, cilvēku aptuveni 40. Nav nekādas runas, ka kāds no grupas varētu atdalīties un ieiet pasēdēt kādā Go Go bārā. Groza tikai galvas riņķī un raitā riksītī dipina uz priekšu. crazy .

Savādāk nekas šeit kopš mana pēdējā apmeklējuma, un tas bija samērā sen, nav mainījies. Viss tik pazīstams. Patīkami, ka pa šo laiku nav mainījušās arī cenas uz šīs ielas, tas priecē.

Pabiju protams arī slavenajos Go Go bāros, pamalkot vēsu aliņu un palūkoties uz plikiem dejojošiem meičukiem. Vēl ne visi mani iemīlētie barčiki bija atvērti, nav vēl sezona. It sevišķi tas attiecas uz nomaļajām vietām. Bet lielākā daļa no viņiem strādāja. Uz šo brīdi man vislabāk patika laiku pavadīt „Babydolls” un „Windmill”. Lēts izlejamais alus un daudz karstu dejotāju. Patīkami pārsteidza vecais un leģendārais „Champion”, mainījis savu imidžu un tagad galvenais naudas pelnīšanas virziens ir šovi. Alus gan tur padārgs, bet tā laikā varat baudīt šovus. Turpat uz ielas nezinīšiem tiek piedāvāts šis šovs no helperiem pa naudu, sūtiet viņus uzreiz pāris mājas tālāk. Neko nemaksājam, ejam droši iekšā, sūtam alu un baudām priekšnesumu.
Pievienotie faili: 8162972.jpg (75.3 Kb) · 5089363.jpg (81.6 Kb) · 8486875.jpg (108.0 Kb) · 9137383.jpg (80.3 Kb)

MelnaisDatums: Pirmdiena, 11.01.2016, 15:50 | Ziņojums # 26
Ģenerālisimuss
Tāpat uz Walking street darbojas vairākas izcili labas rock cafe ar dzīvo mūziku. Ideāli atpūsties malkojot aliņu booze un klausoties kārtīgu roķīgu mūziku. Ja ir vēlme varat par 50 – 100 THB pasūtīt savu dziesmu. Visi vaidētāji un šļupstētāji kā piemēram Lauris Reiniks, Kaža, Stībelis, Puzikovi un tamlīdzīgi tipiņi, kuri sevi uzskata par dziedātājiem, šajā brīdī nervozi pīpē. Nav viņi nevienam šeit vajadzīgi ar savu īdēšanu.

Neaizmirsu apmeklēt arī savu iecienīto „Beer Garden” uz Walking street. Te arī man par lielu pārsteigumu nekas nebija mainījies ne alus, ne ēdienu cenās, ne porciju izmēros. Viss ļoti garšīgi, daudz un par demokrātiskām cenām.

Te būs jūras mošķu porcija:

Vienīgi apmeklētāju ir kļuvis ievērojami vairāk. Tagad vakarā atrast brīvu galdiņu var būt problēma. Un pilnīgi noteikti tā būs liela problēma kad sezona būs sākusies. Tā ir, labām lietām reklāma nav nepieciešama. Tādi burvīgi skati paveras no "Beer Garden". Šeit var pamielot ne tikai miesu, bet arī garu. Jūties kā lielu svētku pilntiesīga sastāvdaļa. biggrin .

Pievienotie faili: 5539314.jpg (71.1 Kb) · 9714493.jpg (55.7 Kb) · 5700538.jpg (61.0 Kb) · 6044038.jpg (77.2 Kb)

MelnaisDatums: Pirmdiena, 11.01.2016, 16:25 | Ziņojums # 27
Ģenerālisimuss
Šādā atmosfērā es arī pavadīju sava šī ceļojuma noslēgumu. Laiks pagāja ātri un pienāca brīdis, kad jādodas uz lidostu. Te es atklāju vēl vienu patīkamu jaunumu sev. Izrādās, ka no šejienes uz Suvarnabhumi lidostu var nokļūt par pavisam lētām naudiņām. Tieši izejot no mana hoteļa kompleksa ir kompānijas „PattayaBus” ofiss un no šejienes dodas autobusi pa taisno uz Suvarnabhumi lidostu. Biļetes cena ir tikai 122 THB. Nu kur vēl labāku un ērtāku servisu. Te ir mājas lapas saite šai kompānijai:

http://pattayabus.com/en

Mīnuss tikai tāds, ka biļetes nevar nopirkt online, tikai uz vietas... un tikai 3 dienas iepriekš. Te šīs kompānijas atrašanās vieta Pattaya:

Tā nu uz šo autobusu arī iegādājos biļeti vēlā pēcpusdienā. No rīta labi izgulējos, izčekojos un varēju doties uz savu autobusu. Lidostā biju jau ļoti laicīgi, nedaudz pēc pulksten 18:00. Izlidošana uz Kijevu paredzēta 1:45 no rīta. Pietiekoši daudz laika lai vēl paspētu lidostā izdzert pāris atvadu „Chang” aliņus. Tā arī lēnā garā pienāk čekošanās, robežkontrole un sēšanās ļotenē lai uzņemtu kursu uz mājām. Par atpakaļ ceļa izjūtām es jau rakstīju atskaites sākumā. Tikko virs Sinajas pussalas bija nokritusi krievu ļotene un pirmā versija bija tehniskas problēmas. Šeit arī tāds kārtīgi palietots borts, neliels stresiņš bija. Bet cepuri nost ukraiņiem, veiksmīgi nogādāja viņi mani ne tikai līdz Kijevai, bet arī līdz Stokholmai. hands .

Te nu gadījās kārtējai piedzīvojums. Pēdējais lidojums plecā Stokholma – Rīga ar aviokompāniju „SAS” tehnisku problēmu dēļ tiek atcelts. Kā mēļoja ļaudis apkārt, tad vietējam „karlsonam” (propelleru lidmašīnai) esot aizdedzies viens no dzinējiem. Bija tā vai citādi nekad neuzzināsim, bet svensoni ātri piedāvāja visiem bezmaksas izmitināšanu ar bezmaksas brokastīm, 200 kronu čeku vakariņām un bezmaksas biļeti rītdienas reisā pa šo pašu maršrutu. Viesnīca trāpījās ļoti kruta, „Radisson SAS”:

Bija pat iespēja izmantot vannu pēc ilgāka pārtraukuma. Vienkārši lieliski!

Vakariņās par visiem 200 kronām "MacDonald" sanāci 2 vislielākie hot dogi, saldais un vēl kaut kas. Muļķīgi, ka visa nauda jāiztērē vienā reizē, naudas atlikumu arī neizdod, vienu hot dogu pat atvedu mājās nākamajā dienā. biggrin Brokastis viesnīcā bija īsti karaliskas, super liela izvēle, sen nebiju dzīvojis tik krutā viesnīcā ar tik krutām brokastīm.

Tad nu palika pēdējais ceļojuma posms, ar citu (vai to pašu, tikai jau salabotu) karlsonu tikām veiksmīgi nogādāti līdz Rīgai. Pēc neilga brīža jau biju mājās. Ar to varētu savu atskaiti beigt, ja neskaita, ka vēlāk pēc neilgas cīņas vēl saņēmu no aviokompānijas "SAS" arī man pienākošos kompensāciju. Vienkārši izcili. Par biļeti es biju samaksājis 50 EUR, finālā es izgulējos labā viesnīcā, dabūju bezmaksas vakariņas un brokastis, un vēl arī kompensāciju. Biežāk tā varētu. v . Kompensāciju nauda tika ieguldīta ceļojumā uz Gruziju. Braucu janvāri uz 1 nedēļu. Izmaksātā nauda pilnībā nosedz visus izdevumus, lidmašīnas biļetes, viesnīcas un domāju arī dzīvošanu.

Bet atpakaļ uz Āziju jau arī pavisam drīz, izbraukšana kopā ar Melno Princesi 2.martā. Malaizija un Kambodža...

[END]
Pievienotie faili: 0294723.jpg (41.5 Kb) · 8394771.jpg (36.6 Kb)

ekzeDatums: Otrdiena, 12.01.2016, 11:05 | Ziņojums # 28
Majors
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 98
Reputācija: 3
šis tev kā full time job biggrin

MelnaisDatums: Otrdiena, 12.01.2016, 13:38 | Ziņojums # 29
Ģenerālisimuss
Quote ekze ()
šis tev kā full time job

heheheh..... par darbu maksā darba algu, šeit nauda tiek tērēta.... biggrin .

acelminsDatums: Pirmdiena, 08.02.2016, 20:38 | Ziņojums # 30
Ierindnieks
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 18
Reputācija: 3
Quote Melnais ()
Pirmo no bāriem apmeklēju savu iecienīto Dollhouse Go Go ...

Nupat ziņo, ka Dollhouse vismaz uz laiku ir ciet. Īpašnieks amerikānis Darels Davenports nosities, nokritis no 39. stāva. It kā nelaimes gadījums. Te saite uz rakstu par Davenportu "troubled American" un Dollhouse nedienām:

http://www.bangkokpost.com/news....r-condo

Meklēšana:

Copyright MyCorp © 2025
Vietne ir izveidota uCoz sistēmā