Otrdiena, 24.06.2025, 17:59
Sveicināti Viesis
RSS
Indoķīnas ceļojumi
Kambodža un nedaudz arī Taizeme (02.10.15 - 03.11.2015) - Forums
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 1 no 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Foruma moderators: MelnāPrincese  
Kambodža un nedaudz arī Taizeme (02.10.15 - 03.11.2015)
MelnaisDatums: Ceturtdiena, 12.11.2015, 13:30 | Ziņojums # 1
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
Esmu nedaudz atpūties no sava ceļojuma, apdarījis steidzīgos darbus un esmu gatavs sākt rakstīt savu atskaiti par redzēto un piedzīvoto savā ceļojumā pa Kambodžu un nedaudz arī par Taizemi. Centīšos uzrakstīt savu atskaiti ātri, jo nav palicis daudz laika līdz nākamajam ceļojumam uz Āziju.

Par ceļojuma plānu un izmaksām varam lasīt foruma sadaļā pa šo saiti:

www.melnais.com/forum/69-524-1

Īsumā maršruts bija sekojošs. Lidojums ar „Ukraine International Airlines”. Viļņa – Kijeva – Bangkoka – Kijeva – Stokholma.

Ceļojums sākās 2.oktobrī, kad ar „Lux Express” autobusu no Rīgas autoostas uzsāku braucienu uz Viļņu. Autobusa biļete tika pirkta akcijā par 0,50 EUR. Izbraukšana no Rīgas pulksten 22:50. Autobuss ērts, bezmaksas ūdens, kafija, tēja. Liels pluss ir bezmaksas interneta pieslēgums visa ceļa garumā. Viļņā ieradāmies precīzi pēc grafika pulksten 03:10. Tālāk bija 2 varianti, gaidīt kad sāk kursēt pirmie mikroautobusi, vai paņemt taksi līdz lidostai. Viļņas autoostas teritorija šajā vēlajā (vai agrajā) nakts stundā neizskatījās pārāk omulīga vieta. crazy Laika apstākļi arī nebija tie labākie un siltākie. Tāpēc tika pieņemts lēmums ņemt taksi un braukt uz lidostu. Taksis līdz lidostai maksāja 5 EUR. Lidostā biju jau ļoti laicīgi. Lidosta maziņa un īsti darīt tur nav ko. To jau es biju paredzējis un biju līdzi paņēmis laika īsinātāju „Allažu ķimeļa” izskatā. booze Tā arī nobumbulēju šo laiku līdz brīdim, kad varēja sākt čekoties. Bumbulēt sanāca pietiekami ilgi, jo lidojums bija 11:25.

Lidojums plecā Viļņa – Kijeva sagādāja patīkamu pārsteigumu, deklarētās mazās smieklīgās „Embraed – 190” ļotenītes vietā gaidīja normāls „Boening” klases lidaparāts. Acīm redzot ar karadarbības samazināšanos Ukrainas austrumos ir pieaudzis arī tranzīt pasažieru skaits. Līdz Kijevai aizlidojām ļoti ātri. Izgāju tranzīta pārbaudi un atkal līdz nākošajam lidojumam Kijeva – Bangkoka jāgaida 7 stundas. Šeit jau lidosta lielāka kā Viļņā. Daudzi sakarīgi Duty Free veikali un vietas, kur var iedzert alu un paēst. Brokastis omlete ar desu un 0,5 litru vietējā alus izmaksāja tikai 5 EUR. Ļoti sakarīgas cenas priekš lidostas. Pie blakus galdiņa maltīti ieturēja arī Sirmais (tas kurš kulinārs) ar kompāniju. Duty Free veikalā iepatikās oriģinālais ukraiņu „Pervak” 0,5 pildījumā. Kārtīga pudele ar labu korķi, šķidrums kā jau pienākas nedaudz duļķains. Jautājuma cena tikai 3 EUR. Nopirku vienu blašķīti testam Āzijā. Uzreiz varu pateikt, ka prece bija izcila. Mājās braucot nopirku vēl 2 blašķītes. Ir jāatbalsta ukraiņu tauta viņiem tik grūtā brīdī!

Tā niekojoties ar alu arī tiek sagaidīts brīdis, kad ir jādodas uz lielo ļoteni. Tā ļotenīte cēli gaidīja savus pasažierus:

Gribēt lidotāju bija daudz, praktiski visas vietas aizņemtas, bet visi pārsvarā ārzemnieki. Pašu ukraiņu bija ļoti maz. Ļotene no ārpuses izskatījās krietni labāk kā iekšpusē. Ļoti veca… TV ekrāni nav katram benķī, bet tikai pāris lieli ekrāni katrā segmentā. Lidojumu informācija ļoti nepietiekoša, GPS rāda tikai reālo atrašanās pozīciju dotajā brīdī. Cik daudz nolidots, cik vēl jālido, cik ilgs laiks vēl jālido līdz galamērķim šī vecā ļotene neprot sarēķināt. crazy Sen nebiju lidojis tādā graustā un tik lielu attālumu. Uzreiz pateikšu, ka atpakaļ ceļā bija cits borts, bet tik pat vecs. Pēc negulētās nakts un aliņa ir iestājies zināms nogurums un vēlme atlaisties lidmašīnas beņķī un pagulēt kādu brīdi. Tāpēc turp ceļā par lidmašīnas vecumu pārāk nedomāju, likos uz auss un gulēju. Pat neizmantoju iespēju paēst vakariņas. Toties atpakaļ ceļā jau bija neliels stresiņš. Tikko virs Sinajas pussalas bija nokritusi krievu ļotene un pirmā versija bija tehniskas problēmas. Tas arī bija ļoti vecs borts, bet uztraukums izrādījās lieks. Ukraiņi nogādāja mani turp un atpakaļ bez liekām problēmām. Lidojuma laikā tikām arī 2 reizes baroti. Ēdiens gan tāds pašvaks, bet uz neko izcilu es protams arī necerēju. It sevišķi pie tik lētām lidmašīnas biļetēm.

Taizeme

Precīzi atbilstoši grafikam 10:00 jau sēdāmies Bangkokas lidostā. Jau mājās biju izpildījis mājasdarbu: aizpildījis VOA formu un samainījis 3000 THB, tā kā nekāda kavēšanās šādu sīkumu dēļ nebija paredzēta. Varēju taisnā ceļā doties uz imigrācijas kontroli. Pateicoties tam es praktiski no mūsu borta biju pirmais pie imigrācijas kontroles. Viss notika ātri un bez aizķeršanās. Samaksāju 1000 THB par VOA un varēju doties tālāk. Tikko biju beidzis visas imigrācijas procedūras un piegājis pie bagāžas saņemšanas lentes, un tikai tad parādījās mana mugursoma. Vēl brīdis pa „zaļo” koridoru un varu ieelpot man tik mīļo Āzijas karsto un mitro gaisu. Laipni lūgti Taizemē! Pirmais darbs izsmēķēt pāris cigaretes, steigties īsti nav uzkurieni. smok Bangkokā man bija paredzēts uzturēties 3 naktis.

Lidostā samainīju nedaudz EUR pret Taizemes THB. Lidostā par 1 EUR deva 40,48 vietējos bātus. Kad pēc 21 dienas atgriezos Taizemē no Kambodžas, tad EUR bija piedzīvojis dramatisku kritumu, lidostā kurss bija par 1 EUR deva 36,80 bātus. shock Labi, ka man nebija tāda nepieciešamība mainīt daudz naudas. Taizeme praktiski tikai kā tranzīta valsts, bet simptoms nepatīkams. Visādā ziņā lidostas maiņas punktos kurss nav draudzīgs, mainiet tikai pašu minimumu. Pilsētā kurss būs labāks. :prof:

Labi… savas Taizemes valūtas rezerves esmu papildinājis un varu doties uz „Railway link”, kaut kā un vēlams pēc iespējas lētāk ir jānokļūst līdz viesnīcai. Brauciens ar „Railway link” no lidostas līdz pieturai Makkasan maksāja 35 THB. Makkasan pieturā nomainām „Railway link” pret metro un braucam līdz pieturai Khon Toei. Tālāk telefonā tiek ieslēgts GPS, visi mani hoteļi jau laicīgi salikti kartē un ceļš tiek turpināts kājām līdz hotelim. Hotelis „Sala Thai Daily Mansion” tika rezervēts „Agoda” rezervēšanas sistēmā. Te man jāpavada 2 naktis. Par 2 naktīm nācās šķirties no 18,66 EUR. Ja kādam būs interese par šo hoteli, tad papildus info ir pa šo saiti:

http://www.melnais.com/forum/21-535-1#3487

Pirmais vakars tika veltīts atpūtai. Nebija kārtīgi gulēts 2 naktis. Tik vien kā aizgāju līdz tuvākai ēstuvei uzēst un iedzert pirmo „Chang” aliņu Taizemē. Agri likos gulēt un gulēju ļoti cieši. No rīta pamodos pilnībā izgulējies un atpūties. Šī ir praktiski vienīgā diena, kuru varu veltīt Bangkokas apskatei. Apskates plāns tika sastādīts šāds: Aizbraukt līdz Chao Phraya upei un ar parasto publisko laivu braucot pavērot metropoli. No upes tā ir redzama ļoti labi. Domāts darīts! Ar skytrainu līdz pieturai Saphan Taksin. Turpat ir arī laivu piestātne. Brauciens ar parasto sabiedrisko laivu maksā 14 bātus. Par šo nieka naudu Jūs varat baudīt Bangkoku no brīnišķīga skatu punkta. Man tas sagādāja patiesu prieku. Papildus nav arī nekādi sastrēgumi.

Pievienotie faili: 6194333.jpg (60.6 Kb) · 3269078.jpg (47.5 Kb) · 4247420.jpg (57.0 Kb) · 5445244.jpg (78.5 Kb)

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

MelnaisDatums: Otrdiena, 17.11.2015, 16:40 | Ziņojums # 2
Ģenerālisimuss
Tā es aizkuģoju līdz Khaosan road. Sen nebiju bijis šajā becpekeru paradīzē. Bija liela vēlme to atkal izbaudīt. Te arī tiku pie pirmās kārtīgās Tam Yam Kun zupiņas. Jau braucot laiviņā no domām kārtīgas siekalas saskrēja mutē.

Kamēr ēdu savas pusdienas, uznāca kārtīga lietus gāze. Lietus sezona Āzijā vēl nav beigusies. Lietus lija praktiski katru dienu, dažreiz pat 2x. Dienas otrā lietusgāze pārsvarā bija pa naktīm. Parasti lietus bija apmēram 1 stundas garumā, tā kā pārāk tas netraucēja. Toties pēc lietus gaiss kļuva svaigāks un elpot varēja brīvāk. biggrin Lai lieki nekavētu laiku lietus laikā, nolēmu izmasēt savas kājas, prasījās pēc tik ilga laika ko biju pavadījis sēžot ļotenēs. Cenas uz masāžām praktiski nebija mainījušās.

Par kāju masāžu prasīja 250 batus, heheheheheh….. tā nu es uzreiz došu. Pirmajā masāžas punktā atlaidi piedāvāja tikai 20 bātus. Devos tālāk un jau nākamajā masāžas vietā vienojāmies par 200 bātiem. Masāža bija lieliska, sajūtas tādas, it kā būtu ticis pie jaunām kājām. Kamēr masēja manas kājas lietus bija mitējies un varēju turpināt ekskursiju pa Khaosan road. Tā arī diena tika pavadīta. Vakarā devos aplūkot, kādas izmaiņas ir piedzīvojusi soi Cowboy. Kā jau iepriekš teicu, tad lietus sezona vēl nav beigusies un ceļotāju un tūristu ir pamaz. Bet, ka soi Cowboy būt tik tukša mani manāmi pārsteidza.

Pirmo no bāriem apmeklēju savu iecienīto Dollhouse Go Go, sākumā es biju vienīgais apmeklētājs. Laimīgā stunda šajā bārā ir no 19:00 līdz 21:30, kad alus un drinki šeit maksā 90 bātus. Pēc šī laika izlejamais "Chang" alus - 100 THB, izlejamais "Heineken" - 120 bātus, cenas skatieties šeit:

Kamēr apmeklētāju nav pietiekamā daudzumā meičuki danco tikai apakšējā stāvā. Vispār nekādas pārākās izmaiņas nav notikušas, meičuki, kā iepriekš šajā bārā danco plikas. Izdzēru pāris pudelītes "Heineken" aliņa, pavēroju kā danco meičuki un devos atpakaļ uz viesnīcu. Visu dienu klīstot bija iestājies tāds pamatīgs sagurums. Radās vēlme atpūsties. Rīt paredzēta viesnīcas maiņā. Jāpārvācas tuvāk pie Dong Muang lidostas. Parīt agri lidojums uz Phnom Phen.
Pievienotie faili: 9756184.jpg (79.5 Kb) · 3223439.jpg (88.2 Kb) · 2612640.jpg (80.8 Kb) · 6338075.jpg (51.0 Kb)

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

MelnaisDatums: Ceturtdiena, 19.11.2015, 13:51 | Ziņojums # 3
Ģenerālisimuss
Nākamajā rītā vāļājos pa gultu ilgu laiku, steigties nav nekādas vajadzības. Pēc pulksten 11:00 izčekojos no savas viesnīcas un prom uz metro. Brauciens ar metro līdz "Chatuchak park", tālāk sēžamies autobusā un pa 30 THB tiekam nogādāti līdz lidostai. Viesnīcu "DMK Hostel Donmueang Airport" biju jau laicīgi rezervējis "Agoda" rezervēšanas sistēmā. Par vienvietīgo istabu nācās maksāt 12,73 EUR. Izvēlējos šo viesnīcu tās izdevīgās dislokācijas vietas dēļ. Viesnīca atrodas tikai 0.8 km no lidostas. Visu var izstaigāt kājām. Cena arī sakarīga, ņemot vērā, ka tas viss atrodas tieši pie lidostas. Ja kādam būs interese par šo hoteli, tad papildus info ir pa šo saiti:

http://www.melnais.com/forum/21-536-1

Pēc iečekošanās viesnīcā un noskalošanās dušā ir laiks doties lūkoties, kur var ieturēt vakariņas. Izvēles iespējas šajā rajonā ir ļoti plašas, apkārt ļoti daudz lētu ēstuvju. Tāpat arī tieši pie lidostas ir daudz vietējiem paredzētas ēstuves, kur varat pa lētām naudiņām piepildīt savu kuņģi. Pēc sātīgām vakariņām neliela pastaiga pa apkārtni. Neko ievērības cienīgu gan atrast neizdodas. Laiks doties pie miera. Ļotenīte uz Kambodžu rīt izlido 6:30. Tas nozīmē, ka jāceļas vismaz jau 3:30. Ar mugursomu plecos vēl jātiek līdz lidostai. Un ir vēlme vēl paspēt lidostā iedzert arī rīta kafiju.

Miegs šonakt īsti nenāk, tāda vāļāšanās pa gultu vien sanāca. Nebija nepieciešams pat modinātājs, lai laicīgi pamostos. Jau 3:20 esmu pamodies, pulksten 3:30 jau esmu atstājis savu viesnīcu. Lidostā ierodos ļoti laicīgi. Te mani sagaidīja nepatīkams pārsteigums. Čekošanās sākas tikai 4:30, visas cafe, kurās varētu nopirkt kafiju ir slēgtas. Nākas iztikt bez rīta kafijas. crazy uhhhh!

Kaut kā laiks līdz brīdim, kad tiks atvērti čekošanās galdi ir jānovelk, tas tiek darīts uzvelkot kāru dūma biežāk, kā citas reizes. smok Praktiski esmu pirmais pie čekošanās galdiņa, man ir nepieciešams tikai nodot savu reģistrēto bagāžu un saņemt uz manas online bording pass zīmogu, ka mani ceļošanas dokumenti ir kārtībā. Reģistrējies lidojumam jau esmu laicīgi tiešsaistē. Viss norit bez aizķeršanās, un varu doties šķērsot robežkontroli.

Labu laiciņu līdz bording time esmu jau uzgaidāmā zālē. Ir pienācis brīdis, kad ir atvērušies arī "Duty Free" veikali un kafejnīcas. Cenas veikalos un kafejnīcās nav draudzīgas, bet izvēles iespējas man nav. Paņemu lielo krūzi amerikāņu kafijas, savādāk nekādi nevaru īsti pamosties. Labi, ka izlidošanas zālē šeit ir arī smēķēšanas telpa. Tā arī dzerot kafiju un uzvelkot kādu dūmu ir pienācis laiks doties uz "Air Asia" ļotenīti. Borts praktiski pilns, bija brīvas tikai dažas vietas. Precīzi atbilstoši izlidošanas grafikam atrodamies gaisā un uzņemam kursu uz Phnom Penh. Lidojums ilgst tikai 1 stundu 10 minūtes un jau sēžamies Pnom Penh starptautiskajā lidostā.

Kambodža

Jau lidmašīnā tika izdalītas visas nepieciešamie papīrīši sekmīgai robežas šķērsošanai. Vizuāli noskanēju šīs formas un ievietoju foruma sadaļā. Tie kuriem interesē un vēlas zināt kāda veida informācija tiek prasīta varam skatīt ierakstu Nr.7 pa šo saiti:

http://www.melnais.com/forum/60-18-1

Lidojuma laikā visas šīs formas tika aizpildītas, sameklēts foto 4 x 6 cm, 30 vienmēr zaļie amerikāņu papīrīši. Veicot lidojuma laikā šīs formalitātes, laiks pagāja nemanot un bija pienācis laiks sēsties Phnom Penh lidostā. Sagatavotie papīri „zobos” un skaistā rindiņā dodamies pie imigrācijas darbiniekiem.

Priekšā sagaida kādi 6 vai 7 imigrācijas darbinieki. Tiek paņemta tava pase un lielā ātrumā tiek izlaista cauri šo darbinieku ķēdei. Ko viņi visi tur dara ar pasi man palika liels jautājums. crazy Pēdējais darbinieks nosauc tavu uzvārdu, tiek atdoti 30$ un pretī tiek saņemta pase ar ielīmētu vīzu ar tiesībām uzturēties Kambodžā 30 dienas. Viss šis process aizņēma kādas 15 minūtes. Tālāk pie robežsarga, kurš iespiež zīmogu „atverot” tavu vīzu. Viss, laipni gaidīts Kambodžā!

Pati lidosta maziņa, te viss ir elementāri. Dotajā brīdī šeit notiek rekonstrukcijas darbi. Viss minimāli nepieciešamais šeit ir, varam paēst, iedzert tasi kafijas.

Cilvēku nav pārāk daudz, tāda izskatās reģistrēšanās zāle lidojumiem:

Kā nākošais uzdevums ir no lidostas nokļūt līdz Phnom Penh centram un vēlams to izdarīt pēc iespējas lētāk, jāsteidzas nekur nav. Izejot no lidostas ēkas nokļūstiet taksistu un tuk tuk draiveru rokās, kuri gatavi jūs aizvizināt kaut līdz otram pasaules galam. Tas viss būtu labi, bet mani neapmierina viņu piedāvātā cena, es pat ar viņiem nesāku kaulēties. Nolēmu pārbaudīt kā reālajā dzīvē darbojas sabiedriskais autobuss no lidostas līdz pilsētas centram. Izejot no lidostas teritorijas nokļūstiet nākamo taksistu un tuk tuk draiveru ķetnās, viss tas pats, bet jau par lētāku naudu. Nekā nebija, es vēlos sabiedrisko transportu. Turpat netālu ieraugu arī autobusa pieturu. Un nebūt nav tā, ka es būtu vienīgais braukt gribētājs.

Autobusu gaidīt ilgi nenācās, precīzi viena smēķa garumā. Tāds izskatās tas sabiedriskais autobuss.

Viss pareizi, kā jau iepriekš tika stāstīts, tad autobusā ir airkondišens. Maksa par braucienu ir 1500 vietējās naudiņas. Super..... sen tik lēti nebiju braucis no lidostas uz pilsētas centru. Par citiem transporta veidiem un iespējām nokļūt no/uz lidostu lasām foruma sadaļā pa šo saiti:

http://www.melnais.com/forum/17-518-1
Pievienotie faili: 1956751.jpg (72.3 Kb) · 2091094.jpg (61.4 Kb) · 9654073.jpg (98.7 Kb) · 2069826.jpg (72.5 Kb)

MelnaisDatums: Trešdiena, 02.12.2015, 19:42 | Ziņojums # 4
Ģenerālisimuss
Tātad mani mērķi un uzdevumi Kambodžā:

Kambodžā man paredzēts uzturēties 21 dienu. Ņemot vērā, ka Kambodžā jau es atgriezīšos pavisam drīz, tas ir 2016.gada martā un kopā ar Melno Princesi, tad apskatīt kādus apskates objektus es pārāk nerāvos. Nav nekāda jēga to atkārtot īsā laikā 2 x. Tādā veidā šis ceļojums man ir sanācis tāds plezīra un atpūtas brauciens bez lieliem atklājumiem, ar daudz pludmales dienām. Laikam arī palieku vecs, gribas vairāk miera miesām un dvēselei. biggrin :D biggrin

Phnom Penh

Kopumā Phnom Penh tiks pavadītas 5 dienas, bet 3 no tām praktiski būs tranzīta dienas, kad šeit praktiski tikai tiks pārgulēts un jau agri no rīta būs jādodas tālāk. Tātad Phnom Penh apskatei un atpūtai man ir praktiski tikai 2 dienas.

Ar sabiedrisko autobusu esmu ticis līdz Centrāltirgum, te man ir jākāpj ārā un jāpaiet aptuveni 800 metru uz Karaļa pils pusi līdz manai viesnīcai. Vairāk vai mazāk no iepriekšējās reizes es jau atceros kurā vietā aptuveni meklēt manas naktsmītnes. Atmiņa mani nepieviļ un pēc nelielas maldīšanās esmu atradis savu viesu māju „Longling House I”. Biju šo viesu māju rezervējis izmantojot „booking.com” rezervācijas sistēmu. Mani pilnībā apmierināja viesu mājas ģeogrāfiskais izvietojums un cena pa šo viesu māju. Viena nakts man izmaksāja 7$. Ļoti sakarīgi. Ja kādam būs interese par šo hoteli, tad papildus info ir pa šo saiti:

http://www.melnais.com/forum/36-539-1#3523

Ko es apskatīju Phnom Penh? Praktiski ar kājām izstaigāju pilsētas centrālo daļu krustu šķērsu. Aizgāju līdz Tonle Sap upes promenādei, sākot ar to vietu kur sākas Karaļa pils apartamenti. Kad biju šeit iepriekšējo reizi, tad valstī bija sēras, tika glabāts iepriekšējais Kambodžas karalis Norodom Sihanouk un visās vietās bija izkārtas viņa bildes sēru noformējumā. Tagad šajās vietās var redzēt viņa dēla bildes, tagadējā Kambodžas monarha Norodom Sihamoni attēlus. Interesantākais ir tas, ka forma par šo laiku nav mainījusies nemaz, ir nomainījusies tikai bilde šajā postamentā:

Turpat netālu vieta, kur notiek visi valstiskie publiskie pasākumi:

Tur pat ir arī jaukā promenāde, kur vakaros pulcējas daudz vietējo ar ģimenēm un bērniem. Kolektīvi nodarbojas ar ritmisko vingrošanu un citām sportiskām nodarbībām. Promenādē ir milzum daudz restorānu dažādām gaumēm ar jauku skatu uz Tonle Sap upi. Ja vakarā nav īsti ko darīt, tad varat droši nākt uz šejieni paēst vakariņas vai iedzert kādu kausu alus.

Tālāk ja ir vēlme vēl paklīst apkārt, tad varat doties gar Karaļa pili, tālāk garām himeru un vjetnamiešu tautas draudzības piemineklim, līdz Neatkarības monumentam.

Tad vēl atliek dažu pagodu apmeklējums un vietēja mēroga pastaiga dienas garumā ir beigusies. Principā nekā jauna es savā pastaigā neatklāju. Principā tas viss jau vienreiz bija redzēts, un vēl vienu reizi pavisam drīz redzēšu atkal. Tā paša iemesla netika apmeklēta Karaļa pils, Nāves lauki un Genocīda muzejs.
Pievienotie faili: 4781874.jpg (109.3 Kb) · 0776280.jpg (54.9 Kb) · 0001990.jpg (60.6 Kb) · 1840192.jpg (52.0 Kb)

MelnaisDatums: Sestdiena, 19.12.2015, 18:49 | Ziņojums # 5
Ģenerālisimuss
Vēl jau bija palikuši apskatei arī daži dievnami un var pāriet pie praktiskām lietām un vajadzībām.

Lai cilvēki saprastu un varētu orientēties Phnom Penh un saprast kas kurā vietā atrodas, esmu atradis sakarīgu kartīti ar visiem svarīgākajiem objektiem uz tās:

Labā kvalitātē šo kartīti varat sev novilkt pa šo saiti.

Protams, ka tika arī apmeklēts pilsētas centrālais tirgus. Kādu laiku nebiju iegādājies Āzijas ceļojumiem jaunus šortus un t-kreklus, vecie no biežām mazgāšanām bija jau pamatīgi sadiluši. Nolēmu šeit papildināt savu drēbju kārtu. Vispār Kambodžā manai kārtīgai latviešu pakaļai ir zināmas grūtības atrast nepieciešamo izmēru, bet atradu. Sākotnējā cena par šortiem bija 12$. crazy Pēc neilgiem disputiem vienojāmies par 6$, paņēmu 2 gabalus. Turpat piepirku klāt vēl 2 t-kreklus par 5$. Materiāli visām vešiņām bija labi, bet uzreiz varu pateikt, ka vienu šortu šūšanas kvalitāte izrādījās ļoti švaka. Atrodoties Kep savā hoteļa istabā uzvilku šortus un gatavojos doties vakara pastaigā, pirms tam piesēžot un izdzerot vienu skārdeni alus. Kad cēlos kājās, sajutu tādu neraksturīgu vēsumu uz pakaļas. Piebildīšu, ka Āzijā apakšbikses nevalkāju, man patīk šajā karstumā kad esmu ģērbies brīvos šortos. Kad paskatījos, tad izrādījās, ka maniem šortiem visā garumā pa vīli, visa pakaļa ir vaļā. shock Labi, ka tas gadījās hoteļa istabā, nevis kādā barčikā vai ēstuvē. Būtu pamatīgas jautrības vietējiem. Šortus nācās nest pie šneiderienes, kas ar šujmašīnu pārlaida vairākas reizes pa šuvēm pāri, jautājuma cena 1$.

Vispār cenas pirmās nepieciešamības precēm Kambodžā pa šo laiku nebija stipri mainījušās, un tas patīkami pārsteidza. Viss joprojām ļoti lēti. Turpat pie tirgus esošajā supermārketā iepirku pirmās nepieciešamības preces turpmākam ceļojuma laikam. Rums (baltais, 40 apgriezienu, 0,7 tilpums) maksāja 4$, bloks cigaretes "Camel" maksāja 4$. Ļoti sakarīgas cenas.

Vakarā devos uz savu iecienīto "Alus dārzu", kurš atrodas uz 51 ielas, starp 154 un 172. Tas nav viens atsevišķs alus bārs. Šeit atrodas vesels barčiku komplekss, ar daudziem bāriem un ēstuvēm. Cilvēku šeit vēl maz, nav sākusies tūrisma sezona. Kad atgriezos šajā pašā vietā pēc 20 dienām, tad cilvēku šeit jau bija daudz. Un tas bija tikai pēc 20 dienām, situācija mainās ļoti strauji.

Beidzot varēju baudīt arī augstāk pieminēto mieru miesai un dvēselei. Šī burvīgā, vēsā, putojošā "Ankor" alus krūka sniedz patiesu mieru miesai un dvēselei, un tas viss tikai par 2$. booze .

Turpat par ļoti sakarīgām naudiņām varat baudīt vakariņās gan vietējo, vai rietumu virtuvi. Man šajā vietā ļoti patīk. Rekomendēju.
Pievienotie faili: 6852042.jpg (99.5 Kb) · 0452476.jpg (103.6 Kb) · 6455238.jpg (89.6 Kb) · 0210591.jpg (79.6 Kb)

MelnaisDatums: Svētdiena, 20.12.2015, 15:13 | Ziņojums # 6
Ģenerālisimuss
Tas būtu praktiski arī viss ko vēlētos pateikt šoreiz par Phnom Penh, ja neskaita vēl vienu amizantu lietu par kuras liecinieku man nācās kļūt. Sēžu vienu no vakariem savas viesu mājas barčikā, baudu aliņu. Barčika galdiņi izvietoti ar skatu uz ielu. Gar ielas malu, kā jau Āzijā pieņemts, noparkoti motobaiki, visi glīti rindiņā, cieši viens pie otra, kā šprotītes bundžiņā. biggrin Ārā jau vēls vakars, tumšs un klusi, cilvēki sēž barčikā malko alu, ēd vakariņas. Pēkšņi šajā klusumā atskan liels blīkšķis. Pirmais ko redzu, ka man priekšā noparkotie motobaiki sagāžas kā domino kauliņi. shock Automātiski pagriežu galvu blīkšķa virzienā un redzu lielu melnu džipu, kurš ietriecies noparkoto motobaiku rindā vienlaicīgi sagāzdams aptuveni 20 vienību, papildus nonesdams barčika stūri. crazy Pats džips sagriezies šķērsām ielai ar izpostītu priekšu labajā pusē. Pirmajās 10 sekundēs pēc sadursmes iestājās pilnīgs klusums, nenotika nekāda darbība. Tad sagāzto motobaiku īpašnieki attapās un sāka tuvoties džipam, tajā brīdī darbības sākās arī džipa salonā. Steidzīgi tika piedarbināts dzinējs, padota atpakaļgaita un lielā ātrumā tika „paņemta fraka”. Cietušie savukārt lielā ātrumā mēģina celt augšā savus "dzelzs zirgus", dažus mazāk cietušos motobaikus pat izdevās piedarbināt un uzsākt pakaļdzīšanos. Vēlāk izrādījās, ka sadursmes brīdī džips ir pazaudējis savu priekšējo buferi ar visu valsts reģistrācijas numura zīmi. Visā visumā amizants skats, neko tamlīdzīgu vēl nebiju piedzīvojis. Tika izsaukta arī policija, kura ieradās pēc 30 minūtēm.

Kā tas viss beidzās nemāku teikt, varu tikai izteikt savas domas par notikušo. Saprotams, ka džipa īpašnieks visreālāk ir vietējais „biezais” vai pietuvināta varai persona. Kāpēc bija jāmūk no notikumu vietas? Redzot tik daudz dusmīgu cietušo, kuri draudīgi tuvojas un visreālāk neskatoties uz to kādu sociālo stāvokli tu ieņem ir gatavi tevi nolinčot, pirmā doma protams ir pēc iespējas ātrāk pamest notikumu vietu. Pieļauju, ka vadītājs atradās arī alkohola vai citu vielu iedarbībā. Savādāk kā var izskaidrot, ka automašīna tika iestūrēta stāvošos motobaikos?! Skaidrs ir viens, ka vainīgā persona tiks arī atrasta. Vienkārši tā pat atpirkties maksājot tikai policijai dotajā gadījumā arī neizdosies. Pārāk daudz cietušo un liecinieku. Vainīgajam būs vien jāver savs maks plaši vaļā, domāju, ka šis brauciens viņam izmaksās ļoti dārgi! Bet galvenais, ka šajā incidentā nav cietušo, turpat pie galdiņiem sēdēja daudz cilvēku. prof .

No Phnom Penh mans tālākais ceļš veda uz Siem Reap. Biļetes pirku pa tiešo „Sorya Transport” autoostas kasē. Biļetes cena līdz Siem Reap bija 7$, komplektā mitrā salvete un mazā pudele ar dzeramo ūdeni. Patīkami apzināties, ka pa 2 gadiem nekas transporta cenās nav mainījies. Braucu ar pirmo reisu no rīta, kā nekā jāpievārē aptuveni 320 km. Brauciens aizņem aptuveni 6 stundas 30 minūtes. Par to ka pa 2 gadiem nekas nav mainījies cenu transporta biļešu cenās, to pašu var attiecināt arī uz autoceļiem. Nekas nav mainījies, liels gabals ceļa ved pa ļoti sliktu grants ceļa klājumu. Brauciena laikā paredzētas arī 2 pīppauzes, ir iespēja ne tikai uzpīpēt, bet arī uz ātru roku uzēst, aiziet uz „mazo māju”. Viss civilizēti. Tā tas izskatās bildītē:

Kā redzam no bildītes, tad ir iespēja šajā pitstopā pamieloties arī ar ekskluzīvām lietām, kā piemēram grilētām vardītēm, skorpioniem, tarakāniem un citiem gardumiem. thumb .

Pēc aptuveni 6,5 stundu brauciena esam sasnieguši galapunktu. Autobusu kompānijas „Sorya Transport” Siem Reap autoostu. Te jau mani gaida mana rezervētā hoteļa bezmaksas transfērs uz hoteli:

Labais! Tas man patīk! Hoteli "Schein Guesthouse & Restaurant" rezervēju Booking.com. Par nakti nācās šķirties no 15$ ieskaitot brokastis. Ja uzturieties šajā hotelī vairāk kā 2 naktis, tad kā papildus bonuss pienākas bezmaksas tranfērs no autoostas vai lidostas uz hoteli. Par cik šajā hotelī palikšu 4 naktis, tad bija grēks neizmantot šo bonusu. Par šo cenu ļoti cienījams hotelis, cenā iekļauts arī airkondišens. Brokastīs varat izvēlēties no vairākiem piedāvātiem ēdieniem. Izvēles iespēja pārsvarā grozās ar dažādā veidā pagatavotām olām. Hotelī pieejams bezmaksas WiFi. Šeit viņš pat strādāja pietiekoši veikli. Hotelī var arī rezervēt dažādas ekskursijas. Saprotams, ka tas būs nedaudz dārgāk, ja visu darīsiet paši.

Tagad nedaudz par šī hoteļa mīnusiem. Lielākais mīnuss ir tā ģeogrāfiskais izvietojums. Patālu līdz Pub street, 1,5 km. Diezgan ko vicot līdz vakara aktivitātēm. Hoteļa īpašnieks ir vācietis ar visām no tām izrietošām sekām. biggrin Visur pārspīlēta kārtība. Nepietiek, ka hotelim apkārt ir milzīga sēta, kurai pāri neredz un vārtiņi vienmēr ir slēgti, arī galvenās hoteļa durvis vienmēr ir slēgtas. Istabiņās smēķēt aizliegts un izskatās, ka šajā hotelī atšķirībā no citiem Āzijas hoteļiem tas tiek arī ievērots. Bet citādā ziņā lādzīgs onka.
Pievienotie faili: 4547389.jpg (67.6 Kb) · 2608054.jpg (55.2 Kb) · 0735927.jpg (76.7 Kb) · 1975482.jpg (63.0 Kb)

MelnaisDatums: Pirmdiena, 28.12.2015, 13:19 | Ziņojums # 7
Ģenerālisimuss
Siem Reap

Šeit man ir atvēlētas 3 pilnas dienas, kuras sadalījās sekojoši. Pirmajā vakarā bija uzdevums sarunāt tuk tuk braucienam uz Angkoras templi. Kā par nelaimi, tieši šajā laikā Kambodžā iekrita reliģiskie piemiņas pasākumi "Pchum Ben" vai angliski "Ancestor's Day". Mūsu izpratnē tie varētu būt mirušo piemiņas dienas. Šis pasākums Kambodžā ilgst 3 dienu garumā un tautā ir ļoti cienīts. Kopā sanāk visi radinieki un piemin aizgājušos līdz 7 paaudzei. Šie Svētki tiek svinēti atbilstoši mēness kalendāram un katru gadu tie ir citi datumi. Kambodžā šajā laikā oficiāli ir 3 brīvdienas. Šajā gadā papildus trāpījās uzreiz aiz šiem svētkiem vēl viena oficiāla brīvdiena, karaļa Norodom Sihanouk piemiņas diena. Tieši šajā dienā 2012.gada 15.oktobrī ir karaļa miršanas diena. Pirms šiem svētkiem 10 un 11.oktobris iekrita sestdienā un svētdienā. Tā kā kambodžiešiem pēc kārtas sanāca garas brīvdienas, veselas 6 dienas. Ļoti daudzi tukeri šo laiku izmantoja, lai dotos pie saviem radiem uz attālākiem rajoniem. Tas radīja zināmu spiedienu uz tuk tuk cenām. Par Ankoras tempļu apmeklējumu izdevās vienoties par 14$, visa diena un sākam ar saullēktu. Esam vienojušies, ka pulksten 5:20 tikšu paņemts no sava hoteļa. Papildus vēl vienojāmies, ka šovakar viņš aizvedīs mani par 1$ līdz hotelim, pēc tam kad būšu paēdis un padzēris alu Pub street. booze Hotelī šis pats piedāvājums uz Ankoras tempļiem bija krietni dārgāks. Par tempļu apskati prasīja 15$ un papildus 5$ par saullēktu. Galvenais uzdevums šim vakaram ir izpildīts, nu vakars ir brīvs un ir iespēja paklīst un pabaudīt Pub street.

Ankoras tempļi

Kā iepriekšējā vakarā bijām vienojušies tukeris 5:20 jau gaida mani pie hoteļa. Šis būs jau otrais mēģinājums redzēt saullēktu Ankoras templī. Pirmais mēģinājums beidzās neveiksmīgi, par ko varat lasīt manā iepriekšējā atskaitē par Ankoras tempļu apmeklējumu. Cenu politikā kopš iepriekšējās reizes nekas nav mainījies. Par 1 dienas biļeti nākas šķirties no 20 mūžam zaļajiem papīrīšiem. Princips tas pats, vispirms nobildē, paņem 20$ un izsniedz ieejas biļeti ar tavu foto. Pēc tempļu apmeklējuma paliek uz rokas jauks suvenīrs. Pēc brīža jau esam pie tempļiem. Tautas šoreiz mazāk, nekā manā pirmā apmeklējuma laikā, bet finālā rezultāts tāds pats. Mākoņi un nekāds saullēkts nav redzams, atkal jāpaliek gribot. Vienīgā cerība būs uz martu, kad būšu šeit vēl vienu reizi un kārtējo reizi varēšu mēģināt vērot saullēktu. crazy .

Tālāk, jau zināmā un ierastā apskates un izpētes procedūra, neko daudz pie tā ko esmu pateicis iepriekšējā atskaitē, piebilst nevaru. Varu tikai atkārtot, ka tas obligāti ir jāredz, tas ir fantastiski skaisti un iespaidīgi. Lai to aprakstītu, ir nepieciešams cilvēks ar lielu iztēli un rakstnieka talantu. Par cik tas man nepiemīt (rakstnieka talants biggrin ), tad nemēģināšu jūs nogurdināt. Ja kādu interesē, tad pa šo saiti var apskatīt ko es esmu mēģinājis uzrakstījis savā pirmajā atskaitē no Ankoras apmeklējuma:

http://www.melnais.com/forum/25-409-1

Arī otrajā apmeklējuma reizē tas bija jauks un interesants notikums, bet iespaidi vairs nebija tik spilgti un krāsaini kā tad bija pirmo reizi. Bet tāpat bija ļoti jauki, un vienmēr ir iespējas šeit atklāt kaut ko pilnīgi jaunu. Vēl tikai ieskatam pāris bildītes:

Tempļu apskatē paiet visa diena. Karstumā un saulē staigājot, iestājas zināms nogurums, bet satraukties par to, ka nedabūsiet aukstu ūdeni vai alus bundžu nav nekāda pamata. Uz katra stūra šeit tiek tirgoti dzērieni, našķi un dažādi suvenīri. Cenas gan šeit nav pārāk draudzīgas, pārdevēji centīsies noplēst pēc iespējas vairāk. Atceramies, ka vairāk par 1$ par vēsu dzērienu, alus bundžu nekādā gadījumā nedodam.

Tā nu ir apskatīti visi paredzētie apskates objekti un laiks doties atpakaļ uz hoteli. Pa ceļam tukeris piedāvā vēl vairākus apskates objektus nākamajai dienai. Mana izvēle krīt uz peldošo ciematu. Ne uz to kur es biju savā pirmajā apmeklējuma reizē, tas ir tāds Potjomkina ciemats uz ezera, speciāli būvēts, bet uz reālo. Tukers raksturoja šo vietu kā apskatei obligātu. hehehehehe... Jautājuma cena 11$ tukeram un 15$ ja vēlos braukt grupā, vai 20$ ja laivā līdz 5 cilvēki. Labi, domāts darīts. Vienojāmies, ka nākamajā rītā paēdīšu brokastis un varam braukt. Izbraukšanu nozīmējām uz 9:00.
Pievienotie faili: 2825880.jpg (55.2 Kb) · 3660407.jpg (73.4 Kb) · 6889188.jpg (89.7 Kb) · 9063129.jpg (87.4 Kb)

MelnaisDatums: Pirmdiena, 28.12.2015, 15:41 | Ziņojums # 8
Ģenerālisimuss
Vakarā turpat netālu no sava hoteļa atradu labu vietējo ēstuvi. Vienkārši slinkums bija iet uz Pub street. Paņēmu milzīgu šķīvi ar liellopu gaļas zupu. Un tā bija reāla gaļas zupa, garda un sātīga. Šeit cenas bija krietni demokrātiskākas, kā Pub street, par šo milzīgo šķīvi nācās atdot 6000 vietējo naudiņu, tas ir 1,5$.

Vispār man ir jābrīdina nākamie un potenciālie ceļotāji uz Siem Reap, šī ir dārgākā vieta visā Kambodžā! Tas attiecas pilnīgi uz visu, uz ēdienu, uz dzērienu, uz viesnīcām, uz tuk tuk, uz visu.

Pēc iespaidiem bagātās dienas, svaiga gaisa, saules, daudz nostaigātiem attālumiem un sātīgām vakariņām ir iestājies patīkams nogurums. Vēl tikai hoteļa verandā jāuzvelk kāds kārtīgs dūms smok .... un var laisties miegā. Rīt jauna bilde tiks likta iekšā.

Peldošais ciemats

Nākamajā rītā kā norunāts, tukeris pulksten 9:00 gaida mani pie hoteļa. Varam sākt braucienu uz kanālu, no kurienes startē laivas uz peldošo ciematu. Brauciens līdz starta punktam ir ilgs, tas ir samērā tālu. Pēdējie pāris kilometru vispār pa šauru un izdangātu lauku ceļu. Nekā patīkama. Piebraucam pie biļešu offisa. Te man ir izvēle vai nu braukt kopā ar ķīniešu tūristu grupu par 15$, vai kopā ar vienu pavecāku britu par 20$. Saprotams, ka izvēlos braucienu kopā ar britu pa 20$. Papildus vēl jāsamaksā 1$, tipa ieejas biļete peldošajā ciematā. crazy Uzreiz varu pateikt, ka šeit darbojas klasiskā mafija. Laivas šeit ir daudz, un visas gaida savus klientus, bet neviena no laivām nevar uzsākt kustību, kamēr biļešu offiss to nav atļāvis. Mūsu laivinieks saņem čeku par 20$, tas nozīmē, ka viens laivas brauciens šeit maksā 20$. Pārējo naudu patur mafija. Neko no malas un lētāk arī nevari sarunāt, jo viss atrodas mafijas kontrolē. Monopols.

Bet labi, lai nu kā brauciens var sākties. Laivā esam divi un mūsu kapteinis. Tikko esam sākuši savu kustību, mūsu kapteinis pietur laivu un vēršas pie mums ar jautājumu, kurš no mums ir gatavs kādu brīdi vadīt šo laivu. Ir nepieciešamība pieliet degvielu un saregulēt ūdens sūkņus, bet neesot vērts kavēt laiku, viņš to visu varot paveikt braucot. shock Brits no šī pasākuma atteicās momentāli, nācās man kļūt par laivas kapteiņa pienākumu izpildītāju. Izeju ātro apmācības kursu ... te ir gāzes pedālis, te ir stūre, ja pretim nāk cita laiva, tad nepieciešams ieņemt labo pusi un pretim braucošo laivu laist garām pa kreiso pusi... viss varam sākt.

Nekad iepriekš nav nācies neko tamlīdzīgu vadīt, sajūtas tādas dīvainas jaunizceptā kapteiņa ādā, bet viss dzīvē kādreiz notiek pirmoreizi. Labi, ka ir kāds brīdis ko piešauties pie laivas vadības, pretim neviena laiva uzreiz nenāk. Īpatnība ir tāda, ka laiva uzreiz nereaģē uz stūres pagriešanu, tad viss notiek ar aizturi. Bet ātri piešaujies un pēc neilga brīža jau arī mainies ar pretim braucošām laivām. Kopumā laivu nācās vadīt minūtes 15, laba pieredze un jauks piedzīvojums. Atnāk atpakaļ īstais kapteinis un uzslavē mani: "Labs kapteinis, ja nav darbs, tad nāc pie manis, šeit būs darbs!"
Tagad varu mierīgi ieņemt pasažiera vietu un baudīt braucienu. Tas izskatās aptuveni šādi:

Brauciens patīkams, apkārtni patīkami vērot. Gar malām var redzēt daudz saliktus murdus zivju ķeršanai. Pēc murdu daudzuma var izdarīt secinājumu, ka zivis šeit netrūkst.

Pievienotie faili: 1411490.jpg (44.9 Kb) · 7588494.jpg (66.6 Kb) · 2801404.jpg (65.6 Kb) · 4113509.jpg (55.2 Kb)

MelnaisDatums: Otrdiena, 29.12.2015, 19:13 | Ziņojums # 9
Ģenerālisimuss
Aptuveni pēc 30 minūšu kuģošanas esam tikuši līdz pašam peldošā ciemata centram. Tie kuri ir redzējuši peldošos ciematus Inles ezerā, Birmā, šeit liksies neinteresanti. Ļoti miniatūra Inles ezera peldošo ciematu kopija. Bet tie, kuri to redz pirmo reizi, būs pietiekoši interesanti un aizraujoši.

Ciematā darbojas arī peldošais restorāns ar fantastiski dārgiem ēdieniem. shock Vislētākais ēdiens šeit maksā 5$. Varat pasūtīt pusdienas un kādu bundžiņu alus, lēti tas nebūs, bet skati apkārt ir pietiekoši interesanti un jauki. Ir iespēja pastaigāties arī par ūdenī uzbūvētu tiltu, kokos pilns ar mērkaķiem, bet kā par brīnumu šeit viņi nav agresīvi kā citās vietās. Varbūt man vienkārši paveicās.

Skats no peldošā restorāna, bildē var redzēt arī pastaigu tiltu:

Ar peldošo restorānu praktiski ekskursija arī beidzas. Vēl tikai tiekat aizvesti līdz Tonlé Sap ezeram un var virzīties atpakaļ. Kopumā tas aizņēma kādas 2,5 stundas. Atceroties iepriekšējā ceļojumā braucienu uz peldošo ciematu, tad jāatzīst, ka tas bija jautrāks un lētāks. Saprotams, ka tas ir mākslīgi būvēts, bet toties tur bija tādas atrakcijas, kā mazi bērni bļodās ūdenī un lielām čūskām ap kaklu, kas nemitīgi skandēja „one dollar, one dollar, one dollar”. biggrin Iespējams, ja es pirms tam nebūtu redzējis Inles ezeru, tad man būtu citas emocijas, bet dotajā gadījumā es varu teikt ka šīs tūres izmaksas 11$ (tuk tuk) + 20$ (laiva) = 1$ (ieejas biļete) = 32$ ir neadekvāti augsta cena par šo pasākumu. Bet es vēlreiz atkārtoju, ka cilvēki, kuri redzēs peldošo ciematu pirmo reizi mūžā, gūs pietiekoši daudz pozitīvu emociju. Un, ja esat vairāk cilvēku, tad arī kopējās izmaksas ir iespējams samazināt. Domājiet paši vai to Jums vajag vai nē!

Agri pēcpusdienā jau biju atpakaļ hotelī. Lēnā garā aizgāju līdz Pub street, pastaigāju pa tirgu, palūkojos uz suvenīru, t-kreklu un citādu nieku cenām sapratu, ka man te nav ko darīt. Cenas neadekvātas, saprotams, ka ir iespēja nokaulēt, bet pie tādām sākuma cenām nerodas vēlme sākt kaulēšanos. Tirgū patika pārtikas preču tirdzniecības vietas. Kaltētas zivtiņas un dabīgas gaļas desas, gardi un apetīti rosinoši.

Ir palicis neizdarīts vēl viens darbiņš, tas ir jānopērk autobusa biļete uz Phnom Penh. Iegāju vienā no travel kompānijām ar domu iegādāties biļeti un kā izrādījās, tad vecā labā kārtība, kāda šeit eksistēja, ir beigusi pastāvēt. Biļeti nopirkt protams, ka nav problēma, bet vairums autobusu kompāniju vairs pasažierus nesavāc no viesnīcām. Tagad pašam jāierodas autoostā. Slikti, tas bija tik jauki, ka tev atbrauc pakaļ uz hoteli. Tagad šis serviss ir saglabājies tikai vienai neadekvāti dārgai autobusu kompānijai. Viss labais un jaukais kādreiz beidzas. Ar biļešu iegādi mana misija Siem Reap ir noslēgusies. Varu gatavoties pārbraucienam uz Phnom Penh, tur pārnakšņot un tālāk jau uz Kep. Šī būs tā vieta, kur es vēl nekad neesmu bijis. Ceru, ka būs interesanti.
Pievienotie faili: 8971284.jpg (97.1 Kb) · 7151027.jpg (82.8 Kb) · 5809763.jpg (131.0 Kb) · 9758785.jpg (99.2 Kb)

MelnaisDatums: Svētdiena, 03.01.2016, 13:54 | Ziņojums # 10
Ģenerālisimuss
Kep

Pētot karti biju iedomājies, ka autobusi maršrutā no Phnom Penh vispirms brauc uz Kampot un kā gala punkts ir Kep. Dzīvē viss izrādījās pilnīgi savādāk. Autobuss vispirms piestāj Kep un galapunkts viņam ir Kampot. Iebraucam Kep pieturā un autobusa biļešu kontrolieris saka, ka laiks svempties man ārā no busa, esam klāt. Paskatos savā GPS, kur biju ielicis savas viesu mājas koordinātes un saprotu, ka man nepieciešams braukt vēl kādus 2 km Kampot virzienā. Saku, lai izlaiž mani vēlāk, biļešu kontrolieris paskatās man nepieciešamās GPS koordinātes un saka, ka nekādu problēmu. Vienkārši ideāli, tas man patīk Āzijā. Kep autobusa pieturā stāvam aptuveni 10 minūtes, pāris cilvēku kāpj ārā, pāris cilvēku iekšā. Varam sākt kustību uz priekšu. Tieku izlaists precīzi pretim manai viesu mājai „Visal Sak Guesthouse”. Šajā vietā man paredzēts uzturēties 6 naktis. Par nakti šajā pasakainajā viesu mājā nācās šķirties no 6$. Es pat teikšu, ka šī manuprāt ir labākā cenas attiecība pret kvalitāti. Savulaik labāka attiecība bija tikai „Tune Hotels”. Tie kuri vēlas zināt plašāku informāciju par šo viesu māju dodamies pa šo saiti:

http://www.melnais.com/forum/36-544-1#3561

Kep visvairāk ir slavena nevis ar savu Nacionālo parku, nevis ar savu pludmali, nevis ar Rabbit island. Kep ir slavena ar savu „Crab market”. Šajā vietā dzīvo neraksturīgi krabji - zilie krabji. Zilais krabis ir pilsētas simbols un par godu tam šeit ir uzstādīts pat piemineklis.

Tad nu visa dzīve arī grozās ap šiem jūras mošķiem. Pats „Crab market” ir fantastiska vieta, kur varat par ļoti sakarīgām naudām iegādāties svaigas jūras veltes. Krabji tiek glabāti dzīvā veidā palielos grozos, kuri atrodas ūdenī. Kad atnāk potenciālais pircējs, pārdevējs brien pakaļ grozam un ļauj pircējam izvēlēties preci.

Saprotama lieta, ka ar krabjiem jau viss nebeidzas. Te ir vēl pietiekoši daudz arī savādāku jūras velšu katrai gaumei. Atliek tikai izvēlēties ko sirds kāro.

Pievienotie faili: 0723862.jpg (58.9 Kb) · 5765360.jpg (67.9 Kb) · 2206449.jpg (85.9 Kb) · 9556136.jpg (110.1 Kb)

MelnaisDatums: Svētdiena, 03.01.2016, 16:01 | Ziņojums # 11
Ģenerālisimuss
Saprotama lieta, ka katru vakaru izņemot vienu vakaru es nācu ēst vakariņas tieši uz šejieni. Lēti un ļoti sātīgi. Vienu vakaru pasūtīju sev milzīgu grilētu zivi, kā piedevas gurķīši, tomāti. Rīsi un vēss dzeramais ūdens cik vēlies, tad viss par brīvu. Speciāli bildē pie zivs pieliku blakus cigarešu paciņu, lai var saprast zivs izmērus. Tāda zivtiņa maksāja tikai 3$. Nav slikti. thumb .

Tā tas izskatījās aptuveni pēc 20 minūtēm:

Citu vakaru baudīju krabju zupiņu. Zupiņu pasniedza kā pienākas alumiņija traukā ar uguntiņu, lai neatdziest. Pateikt, ka šajā zupā bija krabji ir nepateikt neko, var teikt ka šajā zupā pārsvarā bija tikai krabji, un viņi bija ļoti daudz. Jautājuma cena 5$.

Kad apnīk zupiņas, tad varat pasūtīt krabjus pagatavotus dažādos veidos, vārīti, sautēti, grilēti.. u.t.t. Kā labākos franču restorānos šajā gadījumā Jums atnesīs arī citrona ūdeni, kur skalot rokas un saprotams arī ka krabju standziņas. Jautājuma cena 3$.

Kad jūras mošķi ir apnikuši, tad protams, ka ir iespēja pasūtīt arī latviešu kuņģim ierastos gaļas ēdienus. Pārsvarā cūķis un liellops, bet trāpās arī jēri. Vārdu sakot pilnīgi noteikti badā šeit nenomirsiet, un tas viss par ļoti sakarīgām cenām. Ar to arī ekskursu par gastronomiskām izvirtībām varētu arī beigt.
Pievienotie faili: 0485483.jpg (84.9 Kb) · 5908096.jpg (79.5 Kb) · 8296334.jpg (65.5 Kb) · 6610707.jpg (65.8 Kb)

MelnaisDatums: Svētdiena, 03.01.2016, 17:27 | Ziņojums # 12
Ģenerālisimuss
Ko vēl es lietderīgu paspēju izdarīt pa šīm dienām Kep? Netālu jūrā atrodas Rabbit island. Dienas ekskursija uz šo salu manā viesu mājā maksā 7$. Atbrauc pakaļ uz viesu māju un pēc salas apmeklējuma nogādā atpakaļ uz viesu māju. Serviss. Uz šo salu es aizbraucu pat 2 x. Lēti un labi. Abas reizes savācās tikai kādi 7 – 8 braukt gribētāju, vietējo kuģotāju uz laivas bija vairāk. Jeah .... Vēl nav sezona.

Tāda izskatās Kep osta un ar šādām laivām tiekam nogādāti Rabbit salā:

Brauciens stundas garumā, tāda šī sala izskatās no laivas:

Nekā tāda pārāk īpaša uz šīs salas nav. Ir samērā plaša un gara pludmale. Praktiski gar visu piekrasti izvietoti ļežaki, soli, galdi un daudz kafejnīcas. Par cik nav sezona, tad pārsvarā kafejnīcās saimnieces garlaikojās. Varēja sēsties vai gulties jebkurā no ļežakiem, vai aizņemt jebkuru no galdiem pat neko nepasūtot kafejnīcā. Pieļauju, ka sezonas laikā tas tik vienkārši nenotiek. Vēlies gulēt uz ļežaka, esi tik laipns un kaut ko nopērc kafejnīcā. Bet tagad, kā es teicu izvēlies un sēdi vai guli kur vēlies, bez obligātā pasūtījuma. Vēl ir iespēja arī izmantot masāžistu pakalpojumus pa ļoti sakarīgām cenā, cenu diapazons par pilnu ķermeņa masāžu bija robežās no 7 līdz 8$.

Uz salas ir plašas iespējas palikt pa nakti. Vidēji bungalo maksā 15$ par nakti. Saprotams, ka elektrība ir tikai vakaros no ģeneratora. Bet domāju, ka tā varētu būt laba fīča kādas 2 naktis pavadīt prom no civilizācijas. Nākamajā ceļojumā martā tādi plāni ir, bet tikai ne šajā saliņā. Ir arī citas salas.

Uz salas pat ir savs policijas iecirknis, tāds smieklīgs gan. Biju aizbridis līdz viņam, kārtīgā zālē ieaugusi būdiņa. Bet ja kas, tad ir.... biggrin .
Pievienotie faili: 9852689.jpg (77.1 Kb) · 6173993.jpg (117.6 Kb) · 7732912.jpg (83.3 Kb) · 1288985.jpg (107.0 Kb)

andrianDatums: Svētdiena, 03.01.2016, 17:47 | Ziņojums # 13
Ģenerālleitnants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 558
Reputācija: 23
Kārdinošas zivītes cool un kapteinis no Tevis labs biggrin

ChiangMai,ChiangRai,Phuket,Railay,Phi-Phi,Langkawi,Sabah,Cebu,Panglao,Boracay,Palawan,Houay Xai,Bokeo Nam Kan National Park,Beijing,Fihalhohi,Siem Reap,Sihanukville,Koh Rong,Koh Rong Samloem,Kampot, Phnom Penh,Shimla,Manali,Varanasi,Delhi

MelnaisDatums: Svētdiena, 03.01.2016, 19:27 | Ziņojums # 14
Ģenerālisimuss
Quote andrian ()
Kārdinošas zivītes

Kaut kas līdzīgs kā Kota Kinabalu, domāju ka noteikti atceries, tikai krietni lētāk.....

Quote andrian ()
un kapteinis no Tevis labs

tongue ..... paldies

MelnaisDatums: Svētdiena, 03.01.2016, 19:34 | Ziņojums # 15
Ģenerālisimuss
Kep ir arī sava publiskā pludmale pilsētas centrā. Sestdienās un svētdienās ļoti daudz cilvēku. Pieļauju, ka cilvēki brauc atpūsties uz šejieni no Pnom Penh. Pašai pludmalei nav nekādas vainas, baltas smiltiņas un nav nemaz tālu jābrien, lai būtu dziļš.

Vienu dienu nolēmu aizšaut līdz blakus esošai vietai ar burvīgo nosaukumu Kampot. Bija vēlme uzzināt, kas tur ir, un otra lieta bija tīri praktiska. Vēlējos atrast kādu interneta cafe, Kep man kaut kā tas neizdevās. Pieļauju, ka slikti meklēju. No Kep uz Kampot var nokļūt ar 2 transporta veidiem. Pirmais un lētākais ir publiskais bus, biļete maksā 2$. Bet pirmais bus no Phnom Penh iebrauc šeit pēcpusdienā. Otrs variants ir minibus, kurš kursē no Kep uz Sihanoukville. Te biļetes cena ir 3$. Pavisam dienā ir 2 reisi 7:00 un 8:00, vismaz kamēr nav sākusies tūrisma sezona. Izvēle krīt uz pirmo reisu. Turpat viesu mājā tiek veikts pasūtījums un nākamajā rītā pēc pulksten 7:00 minibuss pieripo pie manas viesu mājas. Attālums līdz Kampot ir aptuveni 20km. Minibuss ripo raiti un pēc brīža jau mani izlaiž pie Kampot autoostas. Lai Jūs zinātu, tas izskatās šādi:

Šo punktu es iegaumēju labi, jo pēcpusdienā no šejienes ar lielo publisko autobusu braucu atpakaļ uz Kep, bet jau par 2$. Devos centra virzienā, tas ir tur kur ir piemineklis lielajam duriānam. Te viņš ir visā savā godībā:

Te atšķirībā no Kep reāli kūsā dzīvība. Atrast interneta cafe nav nekāda problēma. Izdaru visu kas man bija jādara un izmetu nelielu līkumu pa pilsētu. Tieku līdz vecajam tiltam, pār kuru pārvietošanās ir slēgta, bet viss tas ir nosacīti. Kas man ko nepārrāpties pāri tām mučelēm. Domāts darīts.

Pievienotie faili: 9318461.jpg (97.8 Kb) · 3291761.jpg (76.1 Kb) · 8507933.jpg (87.0 Kb) · 4562054.jpg (80.8 Kb)

• Lappuse 1 no 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Meklēšana:

Copyright MyCorp © 2025
Vietne ir izveidota uCoz sistēmā