Trips uz Filipīnām (29.10 - 18.11.2014)
| |
Melnais | Datums: Ceturtdiena, 23.10.2014, 14:47 | Ziņojums # 1 |
 Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
| Latvijā ir palicis auksti, gaisa temperatūra naktīs ir sasniegusi mīnuss grādus. Zinu, ka daudz ceļotāji jau ir sapakojoši, vai tūlīt taisās pakot savas mugursomas ceļojumam uz Āziju. Arī es esmu to ceļotāju vidū, kam mugursoma jau ir sakrāmēta. Ir liela vēlme pēc saules, pludmalēm, palmām, "San Miguel" alus un mango. Tādēļ šodien prezentēju savu rudens ceļojumu uz Filipīnām. Šis nebūs tāds ceļojums kā parasti, ar daudziem lidojumiem, daudz jaunu vietu apmeklējumiem. Atklāšu, ka man paliek 50 gadu. Tas ir brīdis pārdomām. Tāpēc šoreiz vienkārši baudīšu atpūtu pie jūras. Bet tā jau nebūs, ka neko jaunu nevarēšu pastāstīt pārējiem ceļotājiem.
Izlidošana ir 29.oktobrī un paredzēts ir uzturēties pa 5 dienām Malapascua un Bantayan salās. Malapascua salā būšu pirmo reizi, galvenie jaunumi būs no šīs vietas. Saliņa ir pavisam maziņa. Bantayan salā biju, un tur man ļoti patika. Ir liela vēlme atkal paviesoties "Blue Ice" restorānā... hehehehehe. Rezervē man vēl paliek 4 dienas, uz kurām konkrētu plānu vēl nav. Rīkošos atbilstoši vēlmēm un iespējām. Nu un atlikušās 3 dienas Angel city. Mājās atgriežos 18.novembrī.
Lidoju es maršrutā:
29.10 - Rīga - Diseldorfa (Air Baltic); Diseldorfa - Dubaja - Manila (Emirates); 31.10 - Manila - Cebu (Air Asia); 14.11 - Cebu - Clark (Cebu Pacific); 18.11 - Manila - Dubaja - Diseldorfa (Emirates); Diseldorfa - Berlīne - Rīga (Air Baltic).
Mani ceļojuma izdevumi:
Air Baltic - 150 EUR; Emirates - 400 EUR; Air Asia - 30 EUR; Cebu Pacific - 15 EUR.
Kopējie izdevumi sastāda 595 EUR.
Apdrošināšanu sedz mana "Amex" kredītkarte.
Par redzēto un piedzīvoto pēc atgriešanās mājās.
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
andrian | Datums: Ceturtdiena, 23.10.2014, 18:47 | Ziņojums # 2 |
 Ģenerālleitnants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 558
Reputācija: 23
| Ak Laimīgais!! Lai silta Tev Dzimšanas Diena
ChiangMai,ChiangRai,Phuket,Railay,Phi-Phi,Langkawi,Sabah,Cebu,Panglao,Boracay,Palawan,Houay Xai,Bokeo Nam Kan National Park,Beijing,Fihalhohi,Siem Reap,Sihanukville,Koh Rong,Koh Rong Samloem,Kampot, Phnom Penh,Shimla,Manali,Varanasi,Delhi
|
|
| |
Melnais | Datums: Svētdiena, 26.10.2014, 09:47 | Ziņojums # 3 |
 Ģenerālisimuss
| Quote andrian (  ) Ak Laimīgais!! Lai silta Tev Dzimšanas Diena
Hehē...... paldies! Būs silta.... no manis "San Miguel" alus un Tanduy rums....
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
puramuk | Datums: Trešdiena, 29.10.2014, 10:33 | Ziņojums # 4 |
 Ierindnieks
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 1
Reputācija: 0
|
|
|
| |
Melnais | Datums: Trešdiena, 26.11.2014, 11:12 | Ziņojums # 5 |
 Ģenerālisimuss
| Tad nu esmu veiksmīgi atgriezies no sava ceļojuma un lēnā garā sāku rakstīt atskaiti par piedzīvoto un redzēto Filipīnās.
.... Tad nu par visu pēc kārtas....
Šoreiz izplānot manu ceļojumu nesagādāja nekādas grūtības. Tas radikāli atšķīrās no maniem iepriekšējiem ceļojumiem. Nebija paredzēti nekādi lieli pārgājieni, lidojumi un dislokācijas vietas maiņas. Bija vēlme nedaudz apstāties un baudīt klasisku rietumu pensionāru atpūtu Āzijā. No rīta pludmales, pusdienlaikā diendusa..... hehehehhehe.... un vakarā bārā, kāds "San Miguel" alus vai kāda glāze "Tanduy" ruma ar svaigu mango. Viss tas izdevās perfekti un vēl nedaudz vairāk, nekā biju plānojis.
Tā nākamā ceļojuma priekšnojautās nemanot pienāca 29.oktobris, kad bija pienācis brīdis doties uz Rīgas lidostu. Lidostā ierados laicīgi, jo atbilstoši gadu gaitā izstrādātām tradīcijām ir paredzēts bistro "Lido" apmeklējums. Pēdējo reizi pirms lidojuma uz Āziju ir nepieciešams pamieloties ar latvieša kuņģim ierastiem ēdieniem un iedzert kausu "Užavas" alus. Ātri nododu savu mugursomu reģistrācijas vietā un dodos uz "Lido" veikt pirms izlidošanas procedūras.
Tā tas izskatījās dzīvē:
Pēc šādas iestiprināšanās varēja arī doties uz "Air Baltic" ļoteni lidojumam uz Diseldorfu. Nebiju gaidījis, ka tik tāls lidojums uz Eiropas pilsētu tiks veikts ar smieklīgo propelleru lidmašīnu "Q400 NextGen". Viss tik šaurs un saspiests. Tas ir nožēlojami, ka lidojam ar šādiem "Karlsoniem" Pēc vairāk kā 2 stundu lidojuma veiksmīgi nosēžamies Diseldorfas lidostā. Pēc propeleru griešanās lidojuma laikā ausīs turpina džinkstēt vēl minūtes 15. Bet lai vai kā, līdz Diseldorfai esmu ticis veiksmīgi. Līdz nākošam reisam uz Dubaju ir jāgaida 6 stundas.
Aviokompānija "Emirates" pilnībā attaisnoja savu statusu, kā viena no labākajām aviokompānijām pasaulē.
Visi 4 lidojumi tika veikti ar ļoti jaunām un ērtām "Boeing 777" tipa lidmašīnām. Apkalpošana bija uz augsta līmeņa. Lidojuma laikā baroja 2 reizes. Ēdiena kvalitāte labā līmenī, bet "Malaysia Airlines" tomēr bija vēl labāk. Vienīgais trūkums..... uz borta nebija cūciņas....hehehehhe.... pilnīgi saprotami arābiem piederošā aviokompānijā. Lidojumu laikā varat baudīt arī alu, vīnu un stipros alkoholus.
No Diseldorfas līdz Dubajai ir 7 stundu lidojums. Dubajas lidostā līdz reisam uz Manilu nācās gaidīt vēl 4 stundas. Bija laiks pamatīgi izpētīt lidostu. Ļoti ērta un patīkama lidosta tranzīta pasažieriem. Daudz labu un lētu "Duty Free" veikalu. Neskatoties, ka tā ir musulmaņu valsts, varat par ļoti sakarīgām naudiņām nopirkt stipro alkoholu un cigaretes. Tas gan mani neinteresēja, jo Filipīnās šīs paaugstināta pieprasījuma preces ir vēl lētākas. Ir daudz ēstuvju un bāru, kuros varat nobaudīt arī dažādas alus šķirnes. Alus gan ir padārgs. Ir arī priekš smēķētājiem vairākas istabas kur varat uzvilkt kādu kuplu dūmu.
Lidojums no Dubajas uz Manilu aizņem aptuveni 9 stundas. Par cik biju nedaudz saguris lidinoties apkārt, tad lielu ceļa gabalu nogulēju labā un ciešā miegā. 90% no pasažieriem reisā Dubaja - Manila ir filipīniešu viesstrādnieki, kuri pelna naudu arābu valstīs. Tagad sapelnījuši lielo naudu, lido mājās atdot to savām ģimenēm un atpūsties, lai pēc neilga laika atkal atgrieztos arābu zemēs naudas pelnīšanas nolūkos.
|
|
| |
andrian | Datums: Trešdiena, 26.11.2014, 16:53 | Ziņojums # 6 |
 Ģenerālleitnants
| Quote Melnais (  ) Tā tas izskatījās dzīvē: tikko lasīju ieteikumu no travelnews: pirms lidojuma neēst kāpostus..būs gāzes kā bija ??
bet par BT..tā nu diemžēl ir..tomēr ir iespēja Filipīnās palielīties, ka mūsu pārmiljona ciemam ir sava aviosabiedrība
ChiangMai,ChiangRai,Phuket,Railay,Phi-Phi,Langkawi,Sabah,Cebu,Panglao,Boracay,Palawan,Houay Xai,Bokeo Nam Kan National Park,Beijing,Fihalhohi,Siem Reap,Sihanukville,Koh Rong,Koh Rong Samloem,Kampot, Phnom Penh,Shimla,Manali,Varanasi,Delhi
|
|
| |
Melnais | Datums: Trešdiena, 26.11.2014, 17:35 | Ziņojums # 7 |
 Ģenerālisimuss
| Quote andrian (  ) tikko lasīju ieteikumu no travelnews: pirms lidojuma neēst kāpostus..būs gāzes
nelasi visādus muļķīgus ieteikumus...... šoreiz kāpostu gan nebija, kartupeļi ar sēņu mērci.... par gāzēm neko nezinu...
Quote andrian (  ) tomēr ir iespēja Filipīnās palielīties, ka mūsu pārmiljona ciemam ir sava aviosabiedrība
Tā ir taisnība..... viņi vispār brīnās ka mums ir sava valoda.... un izrādās mums vēl ir arī sava aviokompānija....
Kad tad izlidošana?
|
|
| |
andrian | Datums: Trešdiena, 26.11.2014, 18:32 | Ziņojums # 8 |
 Ģenerālleitnants
| Quote Melnais (  ) Kad tad izlidošana? otrajā decembrī..mocos gaidībās
|
|
| |
Melnais | Datums: Otrdiena, 02.12.2014, 14:14 | Ziņojums # 9 |
 Ģenerālisimuss
| Manilā ielidoju precīzi pēc grafika pulksten 22:30, jau lidmašīnā tika izdalītas imigrācijas kartes un papildus speciāla medicīniskā anketa. Arī Filipīnās valda histērija saistībā ar ebolas vīrusu. Jautājumi anketā elementāri. Vai nav paaugstināta temperatūra, klepus un jānorāda apmešanās vieta Filipīnās. Tikko esat nokāpuši no lidmašīnas borta, Jūs sagaida kontrolpunkts, kurā uzstādīts termogrāfs ar pāris medicīnas māsiņām, kuras individuāli savāc no katra aizpildīto anketu. Anketas lasītas netiek, tā kā tas viss ir formāls pasākums. Tālāk jau ātri tiek izieta robežkontrole, savākta mugursoma un šķērsota muita. Viss esmu Filipīnās.
Un tad .... opssssss ... mani sagaida pārsteigums. Atbilstoši izsniegtajai biļetei "Emirates" ielido un izlido no lidostas termināla Nr.1. Bet mēs tiekam izlaisti lidostas terminālī Nr.3. Kā vēlāk izrādījās, tad terminālis Nr.1 atrodas rekonstrukcijā un citas aviokompānijas tiek novirzītas uz citiem termināļiem. Pašlaik termināli Nr.1 izmanto tikai "Philippines Airlines".
Pēc brīža jau esmu ārā un kāri ieelpoju silto, mitro un man tik mīļo Āzijas gaisu. Uhhhhhhh.... uzreiz tiek kāri arī nosmēķētas 2 cigaretes :smoke: Ātri sameklēju taksi, kurš mani nogādās uz lidostas termināli Nr.4. Te atrodas mana rezervētā viesnīca un agri no rīta ar "Air Asia" reisu lidojums uz Cebu. Takša cena 200 peso līdz "Salem Domestic Guesthouse". Hotelis atrodas tieši pretīm terminālim Nr.4. Viesnīcu rezervēju izmantojot "Agoda" rezervēšanas sistēmu. Par nakti nācās šķirties no 2,69 EUR. Biju iekrājis bonusa punktus, kurus izmantoju viesnīcas rezervēšanā, tāpēc arī tik lēti. Tam visam gan nebija nekādas nozīmes, jo aviokompānija "Air Asia" izmainīja manu izlidošanas laiku no 9:00 rītā uz 6:00 no rīta. Hehehehehhe.... Tas nozīmē, ka no viesnīcas man jārakstās āra jau pulkten 4:00. Kamēr es tiku līdz viesnīcai un iečekojos pulkstenis jau rādīja 00:30. Neskatoties uz to, ka pēc garajiem pārlidojumiem jutos pietiekami saguris, gulēt likties neuzdrošinājos. Baidījos, ka nepamodīšos laikā. Tikai noskaloju ceļa putekļus dušā. Pārējo laiku īsināju ēdot svaigi ceptus burgerus ar "San Miguel" alu.
Aviokompānija "Air Asia" lidojumos no Manilas uz Cebu izmanto arī bijušās aviokompānijas "Zest Air" vecās lidmašīnas. Tieši man tāda arī trāpījās. Paskats nav no tiem labākajiem. Problēmas jau sākās pašā sākumā, kad pilots paziņoja, ka lidmašīnai nestrādā airkondišen sistēma. Tūlīt pat gan mierinot, ka visas pārējās sistēmas strādā standarta režīmā un pavisam drīz mēs sāksim savu lidojumu. Bet tā nemaz nebija, uz skrejceļa pavadījām 50 minūtes, līdz varējām pacelties gaisā. Bez airkondišena šo laiku nebija viegli gaidīt.... karsti. Arī lidojuma laikā bija liela vēlme pēc vēsa, svaiga gaisa. Lai nu kā, bet aptuveni pēc stundas lidojuma veiksmīgi piezemējāmies Cebu lidostā. Iestājās zināms atvieglojums, sen nebija bijis tāds stresiņš.... hehehehehehe
|
|
| |
Melnais | Datums: Otrdiena, 02.12.2014, 14:46 | Ziņojums # 10 |
 Ģenerālisimuss
| Malapascue sala
Tālāk jau ceļš uz manu pirmo pieturas punktu Malapascue salā. Līdz viņai vēl gan 4,5 stundas ar autobusu un vēl 40 minūtes ar banku. Lidostā ņemu taksi un braucu uz Northern Bus terminal. Takša cena 200 peso. No šīs autoostas atiet autobusi uz mums nepieciešamo miestiņu Maya, no kura kursē bankas uz Malapascue salu. Autobuss līdz Maya maksā 161 peso. Jābrauc aptuveni 4,5 stundas. Bus pieved pie paša laivu termināļa. Uzreiz tiekat pieregīstrēts braucienam uz Malapascue salu. Brauciens ilgst aptuveni 40 minūtes un maksā 80 peso. Brīžos, kad ir bēgums ir jāmaksā arī 20 peso par mazo laivu, kura pievedīs līdz bankai. Un tas ir abos virzienos. Reāli kopā sanāk maksāt 120 peso.
Tāda izskatās banka, kura kursē maršrutā Maya - Malapascue sala:
Tad nu pārguris pēc 2 negulētām naktīm pulksten 14:00 tieku izsēdināts Malapascue salā. Saliņa ir pavisam maziņa. Visa galvā dzīvība norisinās salas dienvidu galā. Viss dzīvei nepieciešamais šeit ir. Daudz hoteļu un viesu māju, veikali un pludmales. Ziemeļu galā ir daži brīnišķīgi, bet vientuļi un pilnīgi klusi hoteļi.
Pirmais darbs sagurušai miesai ir atrast naktsmītnes. Ņemot vērā, ka tūrisma sezona vēl nav sākusies, tad hoteļus iepriekš nebiju rezervējis. Kad vietējam jautāju, kur ir kāds labs hotelis, saņēmu atbildi doties uz "Malapascua Gargen Resort". Te nu mēs viens otru īsti nesapratām.... hehehehē. Es biju domājis kādu lētu hoteli, bet man burtiskā nozīmē ieteica labu, bet dārgu hoteli. Sagaidīja mani šajā hotelī ļoti laipni, uzreiz iedeva welcome drinku Svētā Miķeļa izskatā un tikai pēc tam veda rādīt istabas. Istabas ļoti jaukas un labas. Bet cena mani pilnīgi noteikti neiepriecināja. 1500 peso par nakti, bet biju tik saguris, ka nebiju spējīgs pretoties. Tā arī paliku 5 naktis šajā viesnīcā.
Vienīgais ko vēl paspēju šajā dienā un vakarā izdarīt bija aiziet līdz veikalam un iepirkt uzkodas, ūdeni, kolu, mango, "San Miguel" un Tanduy. Kā arī paēst vēlās pusdienas turpat hoteļa restorānā. Nedaudz paniekojos ar alu un rumu un tad veselīgs miegs līdz nākamajam rītam.
|
|
| |
Melnais | Datums: Sestdiena, 06.12.2014, 11:25 | Ziņojums # 11 |
 Ģenerālisimuss
| No rīta mostos perfekti izgulējies un gatavs varoņdarbiem. Vēl tikai rīta melnā dabīgā kafija un esmu gatavs salas iepazīšanai. Rīts, protams, sākas ar tuvākās pludmales apmeklējumu. Bet par pludmalēm būs atsevišķs stāsts. Šodien Filipīnās ir brīvdiena un tas nozīmē, ka ir paredzamas gaiļu cīņas. Atliek tikai sameklēt kurā vietā tās notiek. Es jau sen vēlējos redzēt gaiļu cīņas. Un esmu ļoti tuvu sava sapņa piepildījumam.
Gaiļu cīņas
Visā visumā gaiļu cīņas Filipīnās dotajā brīdī atrodas puslegālā stāvoklī. Valsts centrā vara Manilā, pakļaujoties visādu dzīvnieku aizsardzības biedrību spiedienam, ir oficiāli aizliegusi šo pasākumu. Tas lūk nav humāni, bet kad gailim vai vistai pirms likšanas zupas katlā vienkārši nocērt galvu, tad viss ir kārtībā. Hehehehē Iespējams, šo aizliegumu arī ievēro Manilas centrālajā daļā, bet provincēs šis aizliegums tiek pilnībā ignorēts. Nav tik viegli atņemt tautai izpriecas, kuras sakņojas gadu simtiem ierastajā cilvēku dzīves ritumā. Āzijā vispār ir ļoti veselīga un pareiza attieksme pret centrālās varas pieņemtajiem stulbajiem likumiem. Tos vienkārši ignorē. Un par šo veselīgo attieksmi no manis viņiem
Noskaidroju, ka gaiļu cīņas tiek organizētas tikai vienā vietā, salas centrā. Tas ir saprotami, jo saliņa ir ļoti maza. Pilnīgi pietiek ar vienu vietu. Atrakcija sākas pulksten 14:00. No hoteļa izgāju laicīgi, jo nebija pārliecības, ka uzreiz atradīšu nepieciešamo vietu. Bet satraukums bija lieks, kā gāju pa taciņu, tā pa taisno nokļuvu vietējā gaiļu cīņu arēnā. Pulkstenis bija 13:00, līdz izrādes sākumam vesela stunda un cilvēki vēl nebija sākuši pulcēties.
Tāda izskatās vietējā arēna... pagaidām bez jebkādām aktivitātēm
Sapazinos ar šīs cīņu arēnas īpašnieci un cīņu organizatori. Ļoti atraktīva un draudzīga sieviete. Serviss tiek piedāvāts pilnīgs. Vēlies alu vai paēst.... lūdzu, nekādu problēmu. Laika īsināšanai nopirku aliņu, tā arī sēdēju palmu ēnā, malkoju vēsu aliņu un gaidīju cīņu sākumu.
Tāda izskatās gladiatoru arēnas īpašniece un cīņu organizatore:
Lēnām malkojot vēso alu laiks paiet ātri un ap cīņu arēnu sāk pulcēties vietējie ar saviem cīņu gaiļiem. Kā mēs zinām, tad aziāti ir ļoti azartiski cilvēki. Kamēr gaiļu cīņas vēl nav sākušās vietējie jau piedalās kādā citā azartspēlē. Nav ko velti zaudēt laiku. Spēles noteikumus es nesapratu, bet tas nav arī svarīgi. Bija jauki vērot azartiskos filipīniešus un viņu emocijas liekot likmes, zaudējot un uzvarot.
|
|
| |
Melnais | Datums: Sestdiena, 06.12.2014, 13:30 | Ziņojums # 12 |
 Ģenerālisimuss
| Pa to laiku sākas gaiļu gatavošana cīņām. Pie gaiļa kājas tiek piešņorēts pamatīgs skalpelis. No malas izskatās samērā iespaidīgi. To visu dara vietējais guru, kurš šajā darbā ieguvis pamatīgu pieredzi. Šīs prasmes tiek nodotas mantojumā no tēva dēlam. Kā novēroju, tad tas ir vienīgais meistars šajā placī.
Tikmēr pārējie gaiļu īpašnieki, kuri vēlas šodien cīnīties cīņas arēnā, pacietīgi gaida savu rindu un skalpeļu piešņorēšanu saviem mīluļiem. Cīņas gaiļi Filipīnās tiek rūpīgi kopti un baroti. Kārtīgs cīņas gailis veterāns, kuram ir daudz uzvaras cīņas arēnā maksā ļoti lielu naudu (atbilstoši vietējiem mērogiem). Pārsvarā cīņas gaiļu iesācēju mūžs beidzas jau pirmajā cīņā, ja noturas un vinnē kādas 5 cīņas, tas jau skaitās ļoti labs rezultāts.
Ieeja cīņas arēnā ir pa maksu. Tas maksā 40 peso. Man kā goda viesim bija ieeja pa brīvu. Komunicējiet ar vietējiem, tas vienmēr atmaksāsies. Ieeja pa brīvu ir arī cīņas gaiļu īpašniekiem, kuru gaiļi piedalīsies cīņās. Pārējie tiek ielaisti pa maziem vārtiņiem, iekasējot 40 peso. Tas nav viegli, jo visi cenšas iešmaukt pa brīvu, bet enerģiskā arēnas īpašniece nekādas vaļības nepieļauj. Kamēr nav samaksāts, tikmēr ieeja liegta. Tā strīdēšanās notiek ļoti aktīvi un emocionāli, bet bez apvainojumiem un ļaunuma. Bija ļoti amizanti to visu vērot.
Tas notiek tā, ar kāju palīdzību. Fonā mans "Red Horse" aliņš.... hehehehehē:
Uz izrādi sanāk ļoti daudz cilvēku. Praktiski visi kuriem šajā brīdī nav darāmi kādi ļoti svarīgi darbi. No baltajiem sākumā esmu viens. Vēlāk atnāca viens balto pārītis. Un tas arī visa balto pārstāvniecība uz šo brīnišķīgo pasākumu....
|
|
| |
Melnais | Datums: Sestdiena, 06.12.2014, 15:06 | Ziņojums # 13 |
 Ģenerālisimuss
| Un tad jau arī ar nelielu nokavēšanos svētki var sākties. Vispirms cīņas arēnā tiek izvesti cīņu gaiļi ar saimniekiem un asistentiem. Nelielu brīdi gaiļi tiek savā starpā kacināti, lai dusma un cīņas spars atnāk. Tad vēl saimnieks kādu brīdi gatavo savu gaili cīņai. Tas ir ļoti svarīgs brīdis, jo ir iespēja novērtēt katra gaiļa spēku attiecībā pret otru gaili. Ir ļoti jāvēro, kā katrs gailis uzvedās pirms cīņas. Tas ir vitāli nepieciešams, jo gaiļu cīņu neatliekama sastāvdaļa ir likmju likšana uz uzvarētāju. Un te svarīga ir katra nianse.

Pa šo brīdi arī skatītāji liek likmes uz gaili, kurš pēc viņa domām uzvarēs. Mazākā likme ko var likt, ir 100 peso. Kārtība ir tāda, ja likmē liec 100 peso. Tad ja tavs gailis, uz kuru liki likmi zaudē, tu atdod 100 peso. Ja tavs gailis uzvar, tu saņem 80 peso. Ja liec 1000 peso un uzvari, tad analoģiski saņem 800 peso. Kur aiziet tie 20%, tā arī nesapratu. Iespējams, daļa naudas aiziet gaiļu īpašniekiem, daļa totalizatora uzturēšanā. Es arī nevarēju atturēties no kārdinājuma un piedalījos šajā totalizatorā. Ir ļoti aizraujoši vērot gaiļu cīņas, bet dubult aizraujoši tas ir tad, ja liec likmes. Es liku likmes 4 reizes. Manā kontā ir 3 uzvaras un viens zaudējums. Vietējie teica, ka man ir jāpaliek šeit un jāpelna šādā veidā nauda, zinot ka es to daru pirmo reizi mūžā. Principā nav slikts rezultāts pirmo reizi piedaloties šādā atrakcijā.
Neliels video ieskats kā tas notiek dzīvē:
Gaiļu cīņas Malapascue salā from Melnais Krauklis on Vimeo.
Cīņa turpinās līdz brīdim, kad viens no gaiļiem ir beigts vai nevar turpināt cīņu. Lēmumu par to pieņem cīņas arēnas tiesnesis, kas paceļ abus gaiļus gaisā, pakrata un nomet zemē. Ja viens no gaiļiem mūk prom vai neizrāda aktīvu vēlmi cīnīties, cīņa tiek pārtraukta.

Kā balva uzvarējušā gaiļa saimniekam tiek zaudējušais gailis, kas vakarā tiek izvārīts garšīgā zupā un ģimenei ir ļoti gardas vakariņas. Arī gaiļi, kuri ir zaudējuši cīņu, bet vēl ir dzīvi, sagaida šāds pats liktenis. Ar gaiļu ārstēšanu šeit neviens nenodarbojās. Traumas parasti ir ļoti smagas un humānāk ir gaili vienkārši nokaut.
Tā izskatās viens no kritušajiem:

Savu sapni noskatīties gaiļu cīņas esmu piepildījis. Ļoti aizraujošs pasākums. Aizraujoši ir vērot gaiļu cīņas, likt likmes un vērot vietējo emocijas gaiļu cīņas laikā. Ja ir iespēja, tad noteikti apmeklējiet šo pasākumu, gūsiet kalnu ar emocijām. Būs Jums reāla iespēja vērot vietējo sadzīvi. Tas ir ļoti plaši apmeklēts pasākums no vietējo puses. Tik daudz moto baiku vienā vietā, uz šīs mazās saliņas es nekur citur neredzēju. Ne tuvu tik daudz... Tā kā visiem rekomendēju!

Tas būtu viss ko vēlējos pastāstīt par gaiļu cīņām....
|
|
| |
Melnais | Datums: Trešdiena, 10.12.2014, 11:47 | Ziņojums # 14 |
 Ģenerālisimuss
| Turpinājumā stāsts par salas pludmalēm.
Uz salas ir vairākas pludmales. Praktiski visa piekrastes josla, kura ir salas dienvidu daļā, ir viena liela pludmale. Ņemot vērā, ka gar piekrastes līniju ir izvietotas viesnīcas, tad pludmales līnija tiek kopta un ir tīra. Pludmales ir ar parupjām smiltiņām un jūras dibens bez lieliem akmeņiem sākumā. Tālāk jau tas vairs nav svarīgi. Ir tikai viena liela mīkla, kurai par 4 pilnām dienām un 5 naktīm tā arī nespēju atrast atbildi. Tas ir bēgumu un paisumu laiki. Vienmēr bija vēlme viesnīcā pajautāt, bet vienmēr aizmirsās. Man nekad netrāpījās pludmalē brīdis, kad būtu bijis tāds kārtīgs paisums. Vienmēr ūdens bija atkāpies. Bet atbilstoši krasta līnijai var redzēt, ka ūdens mēdz būt krietni vairāk. Uz pludmalēm gāju no rīta puses un pēcpusdienā. Secinājums ir, ka paisums ir agri no rīta un vakarā. Tas ir mans pieņēmums.
Šādi izskatās pludmale pretim krutam hotelim ar milzīgu baseinu "Malapascua Legend"
Lai apskatītu visas kaut cik lietojamās pludmales, vienu dienu paņēmu motobaiku ar visu draiveri. Par to samaksāju 100 peso. Sala ir maziņa, lai visu apskatītu un nopeldētos visās pludmalēs kurās es biju pietika ar 6 stundām. Salas ziemeļu galā ir daži dārgi hoteļi ar vientuļām pludmalēm.
Ir arī pavisam vientuļas pludmales salas dienvidos. Te nav hoteļu un šīs pludmales netiek koptas. Attiecīgi arī pludmales ir netīras un piegružotas. Ir arī hotelis, kurš pamatīgi cieta taifūna Yolanda laikā un tas pašreiz tiek atjaunots. Norisinās rekonstrukcijas darbi.
|
|
| |
Melnais | Datums: Trešdiena, 10.12.2014, 12:06 | Ziņojums # 15 |
 Ģenerālisimuss
| Visur vēl var redzēt taifūna atstātās postošās sekas. Nolauztās palmas, sadragātās bankas un ēkas.
Skats uz restaurējamo viesnīcu un pludmali:
Tieši pretī šai vientuļai pludmalei, motobaika draiveris man parādīja tālumā salu un nobrīdināja, ka uz to salu nedrīkst braukt. Tur atrodas narkotisko vielu laboratorija un to apsargā bruņoti apsargi. Varot būt neprognozējama rīcība..... hehehhehē. Uz jautājumu kā tad tā, ka visi zina par laboratoriju un neviens neko nedara. Atbilde bija vienkārša un tieša, kā jau Āzijā. Uz salas ir viens policists, tas pats ir no vietējiem. Ko viņš var izdarīt, un viņš nemaz nevēlas neko darīt. Visi uz šīs salas ir praktiski radinieki vai ļoti labi paziņas. Vietējie vienkārši novāks policistu, ja viņš sāks traucēt biznesam. Tāpat arī vietējā vara un policists saņem daļu ienākuma no šī biznesa. Tā lūk.
Vēl tiku apskatīts vietējais zvejnieku ciemats un liela bāka kalna galā. Bāka tiešām iespaidīga. Nācās rāpties augšā stāvā kalnā pa šauru taciņu. Bet tas bija to vērts, jo apkārt pavērās jauki skati.
Ja ir vēlme zināt precīzu pludmaļu un viesnīcu atrašanās vietas tad spiežam uz šīs saites.
|
|
| |
|