Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II – Filipīnas
| |
Melnais | Datums: Piektdiena, 25.11.2016, 15:08 | Ziņojums # 1 |
 Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
| Kopējais ceļojuma plāns un izmaksas foruma sadaļā pa šo saiti: Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II Atskaite par Vjetnamu ir meklējama šajā sadaļā: Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II - Vjetnama Atskaite par Malaiziju ir meklējama šajā sadaļā: Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II - Malaizija Atskaite par Ukrainu ir meklējama šajā sadaļā: Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II - Ukraina Atskaite par Taizemi ir meklējama šajā sadaļā: Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II - Taizeme
Stāsts atkal jāsāk ar aviokompānijas „Cebu Pacific Air” vīzu politikas debīlismu un kretīnismu. Čekojoties lidojumam no Saigonas uz Manilu man tiek jautāta atpakaļ ceļa biļete, es saku, ka man ir vīza un nekāda atpakaļ ceļa biļete man nav nepieciešama. Tiek izšķirstīta mana pase, atrasta mana vīza uz 59 dienām. Jā, vīza ir laba lieta, bet nepieciešama arī lidmašīnas biļete izlidošanai no valsts arī. Huhhhhhhhh. Ja tev ir vīza, tad biļete izlidošanai no valsts nav nepieciešama, mēģinu to viņiem ieskaidrot, bet tas viss kā pret dzelzsbetonu. Atmiņā nāk CCCP armijas laiki, kad praporščikam mēģināji ko iestāstīt, tad atbilde vienmēr noslēdzās pie armijas ustava. Domāju, ka tā bija vienīgā grāmata, ko šis prapors savā mūžā bija izlasījis. Beigās man apnika ar viņiem strīdēties un parādīju savu lidmašīnas biļeti lidojumam 6.janvāri uz Kota Kinabalu. Besī šī mūžīgā nekompetence. Atceros kā šī pati aviokompānija neuzņēma mani uz borta lidojumam No Manila uz Guangzhou. Lidojot starptautiskos reisos esam uzmanīgi ar šo aviokompāniju, varat arī neaizlidot. 
Pats lidojums ar aviokompāniju „Cebu Pacific Air” no Saigonas uz Manilu noritēja bez jebkādām problēmām, ja neskaita 1,5 stundas kavēšanos ar izlidošanu no Saigonas. Biļete ieskaitot bagāžu man maksāja 66,59 EUR. Ļotene nosēdās ar stundas kavēšanos pulksten 6:00 no rīta Manilas lidostas terminālī Nr.3. Arī robežkontrolē sanāca neliela aizķeršanās. Dodu savu pasi robežsargam, tas pārbauda manus datus un jautā: „Cik dienas es pavadīšu Filipīnās?”. Es saku ka 54 dienas. Puika pastās uz mani un saka, ka varot mani ielaist tikai uz 30 dienām. Es šim saku, ka man ir vīza uz 59 dienām! Viņš jau protams bija pa slinku apskatīties, ka man pasē ir vīza. Ah ok, sorry.. and welcome to Philippines. Nekādu izlidošanas biļeti no valsts netika prasīta. Sagaidu savu bagāžu un dodos ārā no termināla. Beidzot esmu aizlauzies līdz Filipīnām.
Pirmais uzdevums Manilā man ir sameklēt kādu lētu istabu, kur es varētu atstāt savu mugursomu. Nav lielas vēlmes viņu staipīt vienmēr līdzi. Pirmā doma bija meklēt istabu šodien, bet pēc nogurdinošā nakts lidojuma nebija vēlme ar mugursomu klīst atkal apkārt un meklēt naktsmītnes. Tāpēc tiek pieņemts lēmums pirmo nakti pavadīt man jau zināmā „Tune Hotels” viesnīcā Quezon pilsētā.
Visērtāk, vislētāk un visātrāk no lidostas līdz Quezon ir tikt izmantojot MRT 3 līniju, nevis taksometru. Manilas metropolē ir milzu trafiks un mūžīgie sastrēgumi, taksis brauks vismaz 3 reizes ilgāk un izmaksās 10 reizes dārgāk. No lidostas termināļa Nr.3 līdz MRT 3 līnijai ir nokļūt pavisam elementāri. Izejot no lidostas ēkas pagriežamies pa labi un ejam gandrīz līdz ēkas galam. Tur varam redzēt „Airport Loop Bus”. Kā tas viss darbojas varat lasīt pa šo saiti:
http://www.melnais.com/forum/18-596-1#4077
Tādā veidā esmu ticis līdz „Taft Avenue” MRT 3 līnijas pirmajai pieturai. Smieklīga bija drošības kontrole pirms ieejas MRT. Pārbauda visas somas potenciālajiem pasažieriem, rentgena šeit nav. Pārbaude noslēdzas pie tā ka tiek atvērtas somas un ar koka irbulīti pārbaudīts tās saturs. Principā fikcija. Domāju, kādā veidā security domā pārbaudīt manu mugursomu? Viss izrādījās vienkārši. Lika attaisīt mugursomas augšu, palūrēja un teica OK. Biļete līdz Quezon pieturai Cubao maksāja tikai 26 peso. Dodos uz peronu un ieraugu kārtējos Āzijas brīnumus. Vīriešiem paredzētas vienas trepes, sievietēm citas trepes. Es domāju, kur es esmu nokļuvis, varbūt kādā musulmaņu valstī, kur ir atsevišķi vagoni sievietēm un atsevišķi vagoni vīriešiem?

Principā šīs norādes neviens neizmanto, nav nekādas dalīšanas sievietēs un vīriešos. Visi staigā un brauc kopā. Ilgi domāju par šo norāžu mērķi un nonācu pie secinājuma, ka agrāk acīm redzot drošības kontrole bija pirms došanās uz perona. Tāpēc arī katram dzimumam savas trepes. Citu izskaidrojumu es nevaru iedomāties.
Labojums! Pirmais metro vagons domāts sievietēm un bērniem. Konstatēju to tikai vēlāk, kad mēģināju ierāpties pirmajā vagonā. Apsardzes darbinieks paskaidroja man, ka tas nav atļauts. rekā........ hehehehehhe
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
Melnais | Datums: Sestdiena, 26.11.2016, 13:30 | Ziņojums # 2 |
 Ģenerālisimuss
| Manila
Brauciens līdz Cubao aizņēma tikai 25 minūtes. Super ātri priekš Manilas. Tālāk jau uz man labi zināmo „Tune Hotels”. Paņēmu istabu uz 1 nakti. Ātri dušiņa un gultiņā iekšā. Jāizguļas un vakarā jāsāk meklēt iespēju izīrēt kādu pieņemamu istabu.
Modos jau pēcpusdienā labi atpūties un izgulējies. Laiks doties istabas meklējumos. Atrast istabu Manilā nav nekādas problēmas. Visi stabi aplīmēti ar piedāvājumiem izīrēt istabas, bet priekš manis tas nav labākais variants. Šis process aizņemtu pārāk ilgu laiku, kamēr sazvanītos, kamēr tiktos, kamēr apskatītos. Tāpēc izvēlējos vienkāršāko no variantiem, aizstaigāju līdz tirgus plača bārčikam, paņēmu mazo „San Miguel” aliņu un sāku vērot ar kuru cilvēku būtu vērts sākt sarunu. Kad esmu atradis piemērotu kandidātu, uzsāku sarunu. Uzsaucu arī viņam mazo pudelīti aliņa un saku, ka vēlētos īrēt kādu lētu māju vai istabu, vai viņam ir zināma kāda šāda vieta. Protams, ka viņam ir zināms, šeit daudzi cenšas izīrēt istabas un tādā veidā nopelnīt kādu naudiņu. Apskatījām pāris piedāvājumus, no kuriem man iepatikās viens.
Saimniekiem ir sava māja, pie kuras piebūvēta maza piebūve. Var teikt, ka būs iespēja dzīvot gandrīz vai atsevišķi. Piebūvei ir 2 stāvi, pirmajā maza virtuvīte, poda māja, dušas telpa, 2 TV no kuriem strādā tikai 1. Bet tas nav svarīgi, pilnīgi pietiek ar vienu TV. Ja nebūtu, arī tā nebūtu problēma. Ir visi nepieciešamie trauki un virtuves piederumi, gāzes balons ar degli, kur nepieciešamības gadījumā var uzvārīt ūdeni kafijai, vai uzcept kādas olas brokastīm. Otrajā stāvā ir guļam telpa. Gultas nav, ir liels, mīksts salokāms matracis. Visgrūtāk man šeit ir tikt līdz otrajam stāvam, nu ļoti šauras trepītes ved uz augšu. Airkondišena šeit protams nav, bet katrā stāvā ir savs ventilators. Agrāk šajā istabā dzīvoja saimnieku meita, kura tagad strādā Saūda Arābijā. Tā kā saimniekiem ir vēlme nopelnīt kādu naudiņu. Bildē varat redzēt, ka mīkstās rotaļlietas iepakotas celofānos, lai nepieput kamēr meitas šeit nav.

Stāstu, ka daudz laika es šeit reāli nedzīvošu, braukāšu apkārt, atstāšu tikai savu lielo mugursomu šeit. Jā, tas labi… vienojāmies par 3000 peso mēnesī, pluss ūdens un elektrība ko patērēšu. Vārdu sakot ļoti pieņemams variants. Īres maksa saprotams šeit ir jāmaksā uz priekšu. Labi, nav problēmas, iemaksāju 3000 peso un saku, ka rīt no rīta būšu atpakaļ. Esmu priecīgs, ka šo problēmu man izdevās tik viegli un ātri atrisināt. Varu mierīgu sirdi doties atpakaļ uz savu „Tune Hotels” un turpināt atpūtu. Nākamajā dienā esmu klāt ar visu savu iedzīvi.
Kā nākamā problēma bija tikt pie skaidras naudas pēc iespējas ar labāku kursu. Man ir "Revolut" karte un būtu nepieciešams atrast kādu normālu ATM. Tas izrādījās nav nemaz tik vienkārši. Kā tas viss notiek aprakstīju foruma sadaļā pa šo saiti:
http://www.melnais.com/forum/57-597-1
Jau 19.novembrī man ir paredzēts pirmais izbraukums uz Leytes salu. Galvenais mērķis ir Biliran sala, kā papildinājums arī Ormoc un Tacloban pilsētas apskate. Tā kā daudz laika ko pavadīt Manilā man nav. Pāris dienas paklīdu apkārt pa Quezon pilsētu.
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
Melnais | Datums: Sestdiena, 03.12.2016, 04:45 | Ziņojums # 3 |
 Ģenerālisimuss
| huh..... neko nevaru izdarīt ar šo internetu... stunda pagāja kamēr izdevās ievietot 2 augstāk redzamās bildes. Būs jāgaida labāks internets....
|
|
| |
Melnais | Datums: Otrdiena, 14.03.2017, 12:59 | Ziņojums # 4 |
 Ģenerālisimuss
| Tad nu uz īsu brīdi esmu mājās, līdz nākamajam ceļojumam palikušas 3 dienas un domāju, ka nedaudz varēšu paturpināt savu ziemošanas atskaiti. Daudz jau nepagūšu, bet nu vismaz kaut ko.....
|
|
| |
Melnais | Datums: Otrdiena, 14.03.2017, 13:03 | Ziņojums # 5 |
 Ģenerālisimuss
| Mana pagaidu mājas atrodas netālu no milzīgas maģistrāles Commonwealth Avēnijas. Katrā virzienā pa 7 joslām. Pa dienu trafiks nav tik traģisks, bet no rītiem un vakariem neskatoties uz visām 7 joslām šeit veidojas sastrēgumi.

Varat iedomāties kāds šeit ir trafiks, skati samērā iespaidīgi. Uz šīs maģistrāles atrodas vairāki supermārketi. Blakus vietai kur es dzīvoju atrodas vietējais tirgus ar daudzām vietējām ēstuvēm. Paēst var par 50 – 60 peso. Rīsi ar gaļu un ūdens klāt par brīvu. Ir iespēja piepirkt klāt aliņu. Tā kā ar iepirkšanos un paēšanu man problēmas nerodas.
Sev par lielu prieku atklāju šeit Latvijā tik iecienīto restorānu ķēdi "LIDO". Tā gan nav Ķirsona kunga filiāle Filipīnās. Šī restorānu ķēde pieder ķīniešiem un tās pirmsākumi meklējami 1963.gadā, tā ka krietni vecāka par mūsu "LIDO".

Saprotama lieta, ka Latvijas ēdienkartes te nekas tāds nebija atrodams, bet arī šeit ēdieni bija superīgi. Plašā izvēlē pagatavota cūciņa, vistiņas, liellops, zivtiņas, zupiņas un citi gardumi pagatavoti ķīniešu gaumē. Piemēram šī "Mandžūrijas" vistiņa bija ļoti garda.

Apkalpošana augstākajā līmenī. Viesmīļi staigā baltos kreklos, viena roka aiz muguras... labi izdresēti. Maltītes vidū ierodas pats šefpavārs un pajautā kā garšo, vai nav vēl kādas vēlmes? Bija labi, galvenais jau, ka pats nosaukums tik tuvs un mīļš... "LIDO"
|
|
| |
Melnais | Datums: Otrdiena, 14.03.2017, 13:34 | Ziņojums # 6 |
 Ģenerālisimuss
| Daudz laika pavadīju klīstot un vērojot apkārtni. Paviesojos arī Quezon parkā. Tur ir monuments un muzejs Quezonam. Te atrodas arī viņa kapa vieta.

Manuel Luis Quezón ir otrais Filipīnu prezidents, un pirmais prezidents kurš tika ievēlēts par prezidentu visas tautas balsošanas rezultātā. Nespēju atturēties un nobildējos no prezidenta tribīnes, no kuras savulaik uzstājās pats Manuels.

Šis ir prezidenta sarkofāgs. Arī viņa sieva Aurora ir paglabāta šeit pat.
|
|
| |
Melnais | Datums: Otrdiena, 14.03.2017, 13:36 | Ziņojums # 7 |
 Ģenerālisimuss
| Parks liels un sakopts. Vakaros te atveras nakts tirdziņš. Tiek tirgoti visādi nieki. Ir iespēja arī gardi paēst cūkgaļas vai vistas BBQ. Tauta nodarbojas ar zumbas dejošanu, vingrošanu, skriešanu vai mierīgu pasēdēšanu uz soliņiem.

Tāpat ir iespēja vērot Manilas politisko dzīvi un aktivitātes. Visā visumā filipīnieši ir samērā aktīvi publisku uzskatu paudēji un savu tiesību aizstāvji. Visādas demonstrācijas un piketi šeit notiek regulāri. Tieši pašlaik Manilā politiskās kaislības sit augstu vilni. Notiek plašas akcijas un demonstrācijas saistībā ar bijušā Filipīnu prezidenta Ferdinada Markosa pārbedīšanu „Nacionālo varoņu” kapsētā Manila. Tā ir jaunā prezidenta Rodrigo Dutertes iniciatīva. Apbedīšanas pretinieki izgājuši ielās ar plakātiem „Marcos not a hero”. Atgādināšu, ka šis diktators, kurš valdīja Filipīnās 21 gadu, tika gāzts tautas revolūcijas laikā 1986.gadā. Viņa valdīšanas laikā tūkstošiem filipīniešu tika spīdzināti un ieslodzīti cietumā.

Tāpat pāris dienas atpakaļ Manilā tika izsludināts teroristisku draudu līmenis 3. Tika aizturēti 2 musulmaņu teroristi ar paštaisītām sprāgstvielām, kuri gatavoja uzbrukumu ASV vēstniecībai Manilā. Uz visiem lielākiem ceļiem tika izvietoti policijas un armijas kontrolposteņi. Tikai pārbaudīts autotransports. Drošības pasākumi Filipīnās arī bez teroristisku draudu līmeņa ir augsts. Visos transporta mezglos, lielveikalos un citās sabiedriskās vietās pie ieejas dežūrē apsargi, bez pārbaudes iekšā netiksiet. Jāpiebilst, ka daudzreiz šīs kontroles ir tīri formālas.
Vēl katru dienu pa TV var vērot narkotiku tirgotāju barona Spinosas izdošanu Filipīnām no Dubajas. To šeit uzskata par ļoti ievērojamu un lielu panākumu cīņā ar narkotiku tirdzniecību. Spinosa TV tiešraidē ir devis liecības par korumpētiem politiķiem, policijas augstākām amatpersonām. Cik daudz skaidras naudas viņš katru mēnesi ir maksājis viņiem. Ir pat nodibināta parlamentārā izmeklēšanas komisija, kuru rāda TV tiešraidē ar Spinosa piedalīšanos. Man gan tas vairāk atgādina Dutertes izrēķināšanos ar politiskajiem pretiniekiem.
Vēl Manilā var vērot dažādus interesantus skatus. Piemēram atkritumu savākšana. Pie mums kaut ko tādu grūti iedomāties, kur nu vēl redzēt dzīvē. Atkritumu savākšana Manilas ielās:

Tāds nevāji piekrauts auto......
Tā arī nobumbulēju šīs sešas dienas Manilā. Neko īpašu nedarot. Ak jā, vēl atzīmēju savu dzimšanas dienu. Bija nedaudz skumji, bet kompāniju man sastādīja izcili labais un gardais „Tanduy” rums ar mango. Tas kliedēja manas skumjas ļoti labi. Nākamā dienā gan rums bija atstājis zināmu iespaidu uz manu veselību un palīgā nācās saukt svēto vārdā „San Miguel”. Svētais visu sakārtoja un salika pa plauktiņiem. Biju gatavs tālākām aktivitātēm.
Beidzot biju sagaidījis 19.novembra rītu, kad dodos savā pirmajā izbraukumā uz Leytes salu. Biju iegādājies biļetes lidojumam ar aviokompāniju „Philippine Airlines” no Manilas uz Tacloban. Biļetes turp un atpakaļ izmaksāja 53,55 EUR. Aviokompānijai „Philippine Airlines” reģistrētā bagāža jau ir iekļauta biļetes cenā. Brīdī, kad pirku biļetes vēl nezināju, ka lidošu tikai ar rokas bagāžu. Tas ir fantastiski ērti, kad nav līdzi jāstaipa lielā mugursoma. Paņēmu līdzi 3 pārus šortu un t-kreklu, ko visu bez problēmām varēju salikt savā mazajā mugursomā.
Izlidošana no Manilas Termināļa 3, tāpēc ceļš uz lidostu bija identisks. MRT – 3 līnija, un autobuss no Taft Avēnijas līdz 3 terminālim. Bez jebkādām problēmām tiku līdz nepieciešamajam terminālim. Par cik man reģistrētās bagāžas nav, tad iečekojos automātā un varēju pa taisno doties uz savu ļoteni. Terminālim – 3 pēc drošības kontroles uzgaidāmā telpā ir smēķēšanas telpas. Varat paņemt kādu aliņu un kūpināt uz nebēdu. Tā arī man nācās darīt jo Filipīnu aviokompānijas kārtējo reizi bija savu uzdevumu augstumos, tas ir reiss kārtējo reizi kavējās. Nez kāpēc tas mani vairāk neizbrīna. Izlidojām ar 2 stundu kavēšanos.
|
|
| |
Melnais | Datums: Trešdiena, 15.03.2017, 12:17 | Ziņojums # 8 |
 Ģenerālisimuss
| Biliran sala, Ormoc un Tacloban
Lidojums ar aviokompāniju „Philippine Airlines” no Manilas līdz Tacloban aizņem aptuveni 1 stundu un 10 minūtes. Pa šo laiku pasažieri paspēj tikt pie tējas vai kafijas un bulciņas. Nosēdāmies Tacloban protams ar 2 stundu kavēšanos, kas vēlāk ar mani izspēlēja „ļaunu” joku. 
Bija interesanti pavērot kas pa šo laiku ir izmainījies Tacloban lidostā. Iepriekšējā reizē es šeit viesojos pāris mēnešus pēc taifūna „Yolanda”, tad lidostas un bagāžas transporta lentes bija nopostītas, sienas izgāztas, bagāžu pa taisno no ratiem izsniedza ar rokām. Bija drausmīgs skats. Tagad viss šeit ir atjaunots, viss spīd un laistās.

Tāpat uzreiz vēlos pateikt, ka pati pilsēta ir atkal atjaunota pilnā apjomā. Ja nezināsiet, ka šeit plosījās stiprākais taifūns uz pasaules, kurš pilnībā nonesa Tacloban pilsētu no zemes virsmas, tad nekas par to vairs neliecina. Āzijā viss atjaunojas neticamos ātrumos.
Uzreiz izejot no lidostas saņemsiet neskaitāmus piedāvājumus no taksistiem un triceiklistiem nogādāt tur kur vēlaties. Aizmirstiet par viņiem. Izejot no lidostas ēkas uzreiz griežamies pa kreisi un dodamies līdz jeepney. Tur sēžamies droši viņā iekšā un par braucienu līdz pilsētas centram maksājam 12 peso. Es tieši tā arī daru. Man ir nepieciešams autobusu termināls, jo vēlos jau šovakar nokļūt Biliran salas galvenajā miestā Naval. Pa šo laiku izrādās ir uzbūvēts jauns autobusu terminālis, pašā Tacloban nomalē. Lai no lidostas tiktu uz šo termināli ir nepieciešams pārsēsties citā jeepney. Brauciena maksa 8 peso un nedaudz pēc 16:00 ierodos autobusu terminālī. Kā izrādījās esmu nedaudz nokavējis un pēdējais minibuss uz Naval ir jau aizbraucis. 
Bet nu man ir liela vēlme pēc iespējas ātrāk nokļūt Naval, nav nekādas vēlmes nakti pavadīt Tacloban. Nokļūt Naval man bija svarīgi tāpēc, ka biju vienojies ka šajā dienā ar Melno Princesi un vecākiem sarīkosim skype seansu. Pieeju pie vietas kur pulcējas triceklisti un jautāju vai nav nekāda iespēja šodien nokļūt Naval. Jā esot tāda iespēja, ja es pasteigšoties, tad no Palo ciemata pēdējais autobuss uz Naval atiet pulksten 18:00. Lieliski, sēžos kārtējā jeepney ar cerību uzspēt uz pēdējo autobusu. Arī šeit „Laimes māte” ir novērsusi savu vaigu no manis. Izrādās izbraucot no Tacloban tiek veikta ceļa rekonstrukcija, brauciens līdz Palo izvēršas ļoti ilgā pasākumā. Kad tieku izsēdināts vietējā autobusa termināli pulkstenis ir jau pāri 18:00. Jau ir satumsis, improvizētā autoosta atrodas ceļa malā, bez 3 autobusiem šeit nekas vairāk apkārtnē nav.

Pieeju pie viena no autobusiem un jautāju vai ir iespējams šovakar nokļūt Naval. Nē, tas vairs nav iespējams, pirmais reiss 6:00 nākamajā dienā. Nu paldies vismaz pat to.
Sajūtas briesmīgas, stāvi ceļa malā, visapkārt nekā nav, pilnīga tumsa. Eju atpakaļ un jautāju tam pašam autobusa šoferim vai šeit tuvumā ir kādas viesnīcas. jā esot gan, jāiet kādi 700 metri uz priekšu. Neko darīt, velkos pa tumsu uz priekšu un tiešām aiz līkums ir 2 hoteļi viens otram pretim. Viens pa 700 peso, otrs par 1200 peso. Saprotams, ka nekāda interneta šajos hoteļos nav. Izvēlos pārnakšņot hotelī par 700 peso. Esmu ticis pie savas istabas un sajūtas jau ir labākas, bet nu vēders sāk prasīt savu tiesu. Prasu, kur šeit var paēst? Jāiet kārtējie 700 metri uz priekšu līdz Palo ciematam. Nav variantu, čīboju tik uz priekšu.
|
|
| |
Melnais | Datums: Trešdiena, 15.03.2017, 12:37 | Ziņojums # 9 |
 Ģenerālisimuss
| Pusceļā uzduros barčikam ceļa malā, kur spēlē dzīvā mūzika. Tas man bija liels pārsteigums, ka tik klusā miestā ceļa malā var atrast barčiku ar dzīvo mūziku. Tas viss ir labi, bet vispirms tomēr dodos tālāk līdz miesta centram, kur varu paēst vakariņas. Ir Filipīnās ēdināšanas ķēde „Andoks”, ēdienu piedāvājumā ir dažādi BBQ, vistas un cūkgaļas. Šai ēdināšanas ķēdei ir sava ēstuve katra miestā. Palo nav nekāds izņēmums. Paņēmu cūkas lechon ar 1 litru „San Miguel” aliņa. Bija labi, pēc tik gardām vakariņām, neskatoties uz šīs dienas neveiksmēm garastāvoklis uzreiz uzlabojās.

Atpakaļ ceļā iegriežos ceļa malā izvietotajam barčikam ar dzīvo mūziku.
Sirreālistiskais skats pilnīgi vientuļā un mietpilsoniskā miesta ceļmala bārā izskatījās šādi:
Darīt tāpat šeit citu nav ko. Bija labi, „San Miguel” aliņš šeit maksāja 50 peso, nav slikti, ja komplektā ir dzīvā mūzika. Paniekojos ar 2 aliņiem un atpakaļ uz hoteli, rīt 5:00 jāmostas, cerībā ka tikšu līdz Naval.
Tad nu nākamā rītā pulksten 5:00 esmu modies un dodos uz autobusu termināli ar lielu cerību beidzot tikt līdz Naval. Autobusu termināli saņēmu apstiprinājumu, ka 6:00 autobuss uzsāks kustību uz Naval. Paņēmu lavačķā rīta kafiju 3 vienā. citas šeit nav, un gaidu savu autobusu. Lēnā garā ar lielākām vai mazākām paunām ierodas pasažieri. Ar nelielu nokavēšanos uzsākam kustību. Kad pie manis pienāk konduktors un noskaidro ka braucu uz Naval paziņo man biļetes cenu 1200 peso es saprotu, ka kaut kas šeit nav kārtībā. Filipīnās par nedaudz vairāk kā 100 kilometru ceļu braucienā ar autobusu nav jāmaksā 1200 peso. Kā izrādījās, ir vēl viens miests ar nosaukumu Naval, tas atrodas uz pavisam citas salas. Kad neveicas, tad neveicas! Labi, ka laicīgi tiku ārā no šī autobusa, nebijām vēl paspējuši pamest Palo miestu.
Pagāju pāris simtus metrus atpakaļ līdz krustojumam un sāku gaidīt minibusus no Tacloban uz Naval. Pirmie 2 autobusi pabrauca man garām, nebija brīvu vietu. Ar trešo autobusu man noveicās, tiku pie sēdvietas un beidzot reāli uzsāku virzību uz Naval. Ceļā tika pavadītas kādas 2,5 stunda, bija viena pīppauze. Biļetes cena 120 peso. Un tad jau arī minibuss lēni ielīgo Naval miesta autobusu terminālī. Uhhhhhhhh.... beidzot.
|
|
| |
Melnais | Datums: Ceturtdiena, 27.04.2017, 10:21 | Ziņojums # 10 |
 Ģenerālisimuss
| Pirmais darbs ir sameklēt kādas naktsmītnes un vēlams ar interneta pieslēgumu. Jau labu laiku, kā neesmu, kontaktējies ar mājiniekiem, tāpēc tas man ir ļoti svarīgi. Naval ir maziņš miestiņš un pārsvarā visas viesnīcas atrodas uz miesta galvenās ielas.
Pavisam netālu no autoostas atrodu vienu viesu māju. Liela istaba ar visu airkondišen, TV maksā nieka 450 peso par nakti. Kā apgalvo meičuks rečepšenā, tad esot arī WiFi pieslēgums. Izklausās ļoti pieņemami. Bet nezinot kādi "zemūdens akmeņi" mani šeit gaida piekrītu sākumam maksāt tikai par 1 nakti. Un pareizi darīju. Internets izrādījās tik vājšs, ka ar laptopu pieslēgties vispār neizdevās. Izdevās pieslēgties ar telefonu un arī tikai recepšena tiešā tuvumā, interneta ātrums nekāds. Ar kaut kādām ziņām ar radiņiem izdevās apmainīties. Tika pieņemts lēmums nākamajā dienā mainīt naktsmītnes. Bija doma paturpināt atskaiti un mēģināt pievienot kādas bildes. Uzreiz varu pateikt, ka nekas sakarīgs no tā nesanāca.
Kā jau neskaitāmas reizes esmu teicis, Filipīnu lielākā nelaime ir internets. Daļēji tas izskaidrojams ar Filipīnu ģeogrāfisko izvietojumu, viss atrodas uz salām. Bet manuprāt lielākā problēma ir tā, ka viss šeit ir bāzēts uz mobilo internetu. Šeit praktiski nav fiksētās līnijas, nerunājot nemaz par optisko tīklu. Bāzes stacijas ir nepietiekošā daudzumā. Par cik pārklājumu zona Filipīnās ir ļoti zema, daudzās vietās nav pat pieejams tālruņa signāls, tad tajās vietās, kur ir pieejams mobilais internets, bāzes stacijas netiek galā ar interneta plūsmu. No šejienes arī rodas visas šīs problēmas. Lētā gala viesnīcās situācija ir vēl dramatiskāka. Viesnīcai nav naudas, lai iegādātos kaut cik pieņemamu interneta pieslēgumu. Parasti tiek nopirkts "pocket WiFi" un tālāk šārēts pa visu viesnīcu.
Tas izskatās šādi:

Nav jābūt lielam datorspeciālistam, lai paskatoties uz visu šo saprastu, ka ar internetu šeit ir lielas problēmas.
Nomocījies ar šo nelietojamo internetu, nolēmu šai lietai mest mieru, labāk nodarboties ar kaut ko sakarīgāku. Noskaloju savus ceļojuma putekļus un devos lūkot, kas jauks ir Naval miestā. Primāri būtu lietderīgi sameklēt kādu labu un jauku ēstuvi, kur remdēt izsalkumu, vēders sāk prasīt arī savu tiesu. Ēstuve tiek sameklēta pavisam ātri. Tieši pie paša mola, jūras krastā ir paliela BBQ ēstuve. Te ir daudzi pārdevēji, kuri ātri pagatavos dažādus grilējumus pēc tavas izvēles. Piedāvājumā vistas un cūkas gaļas, kā arī pēc izvēles "Red Horse" vai "San Miguel" aliņš. Paņēmu pāris iesmiņus ar vistas ciskām un pāris iesmus ar cūciņu, klāt rīsi un "San Miguel" aliņš. Piemetos pie galdiņa ar skatu uz jūru, cerēju, ka būs iespēja pavērot saulrietu baudot vakariņas, bet nekā... bija samācies. 

Neko darīt, tāpat bija labi. Izsalkums remdēts un var doties uz hoteli atpūsties.
Nākamajā rītā novārtījos ilgi pa gultu, ļoti labi gulējās klusumā un svaigā tīrā gaisā. Jūtama atšķirība starp Manilu un šejieni. Miegs bija ļoti ciešs, pamodos lieliski izgulējies. Bet laiks čekoties ārā no šī hoteļa un doties jauna hoteļa meklējumos. Turpat tālāk pa ielu atradu hoteli "GV Hotel". Tieši pretī "Naval State University". Vienvietīga istaba šeit maksāja 550 peso, nedaudz dārgāk. Istabā airkondišens, TV un recepšenā pieejams WiFi pie kura pat varēja pieslēgties ar laptopu .... . Lieliski... dzīvošu kādu laiku šeit, bet maksāšu uz priekšu tikai par 1 nakti, jo nav man zināms kad došos tālāk.
Laiks doties un vienoties ar kādu motobaikeri par rītdienas salas izpēti. Ilgi nav jāmeklē, atradu puisi, kurš gatavs mani vizināt visu dienu par 700 peso, ieskaitot degvielu. Jauki. Vienojamies, ka tikšu paņemts no hoteļa pulksten 10:00. Šī problēma ir atrisināta un par to man liels prieks. Tagad atlicis laiks apstaigāt Naval miestu. Pašā miestā nekā ievērības cienīga nav, tipisks filipīnu klusais miestiņš, bez jebkādām nakts izklaidēm. Tas arī nav galvenais. Vakariņas atkal manā iecienītajā BBQ ēstuvē mola malā. Laiks doties atpūsties un būt gatavam rītdienas braucienam.
Nākamajā rītā jau pirms 10:00 baiks ar visu draiveri mani gaida pie hoteļa. Lieliski, brauciens var sākties. Biliran ir kalnaina sala ar kopējo platību 555,5 km² un tā ir viena no mazākajām Filipīnu provincēm. Kalnos ir arī darbojošs vulkāns Biliran. Pēdējais izvirdums gan ir fiksēts tālajā 1939.gadā. Par cik šeit ir vulkāni, tad šeit ir arī vairāki termālie ūdeņu avoti.
Uzreiz izbraucot no Naval apkārt paveras brīnišķīgi skati.

|
|
| |
Melnais | Datums: Ceturtdiena, 27.04.2017, 12:39 | Ziņojums # 11 |
 Ģenerālisimuss
| Biliran salā ir arī vairāki skaisti ūdenskritumi. Divus no šiem ūdenskritumiem man bija iespēja apmeklēt. Pirmais un pats lielākais ir "Tinago" ūdenskritums. Motobaiks jāatstāj stāvlaukumā un pa trepītēm jādodas lejā.

Tur būs ofiss, kur būs nepieciešams samaksāt 20 peso par ūdenskrituma apmeklējumu. Un tad jau skatam arī paveras šis kārtējais dabas brīnums.

Statiskā bildē ir grūti saprast, cik ūdenskritums ir liels, varens un skaists. Tāpēc pievienoju ieskatam nelielu video:
Kā varat redzēt, tad ūdens veļas kārtīgā strūklā, pieļauju, ka sausajā sezonā viņš nav tik iespaidīgs. Saprotama lieta, kā jau Āzijā pieņemts, ir iespēja ne tikai skatīties uz ūdenskritumu, bet arī baudīt viņu tīri praktiski. To es arī nekavējoties izmantoju. Ūdentiņš ļoti svaigs, pavēss... kā jau no kalniem, bet ļoti atspirdzinošs karstajā laikā. Tā arī kādu stundu veldzējos un baudīju šo vietu.
Vēl apmeklēju vienu mazāku, bet arī pietiekoši jauku un skaistu ūdenskritumu.

Skatoties uz šo bildi liekas, ka šis ūdenskritums ir pavisam maziņš. Tā nav taisnība, lai tiktu tālāk, ir jāpārvar šī ūdenskrituma pirmā kaskāde, ko redzat bildē, un tālāk paveras skats uz šo ūdenskritumu visā skaistumā un varenībā. Ūdens straume bija tik spēcīga, ka es neriskēju pa viņu rāpties ar visu fotokameru. Būs Jums jātic man uz vārda. Bija jauki un labi, brīnišķīgi skati visapkārt. Nekādas ieejas maksas šeit nav.
|
|
| |
Melnais | Datums: Ceturtdiena, 27.04.2017, 18:26 | Ziņojums # 12 |
 Ģenerālisimuss
| Tālāk kārta pienāca "hot spring". Šeit ir vairāki karsto ūdeņu avoti. Es konkrēti pabiju un baudīju Ma-init karstos ūdeņus.

Tā tas izskatās video:
Nu veči.... tas bija vienkārši neatkārtojami. Tur bija praktiski baļļas ... kā milzīgas vannas. Ūdens nu ļoti karsts. Atlika tikai nožēlot, ka nebiju līdzi paņēmis ziepes. Būtu kārtīgi nomazgājies. Veicās cilvēkiem šajā apkārtnē, nav jāmaksā par karsto ūdeni.

Tāpat cilvēkiem šeit nav jādomā kā uzvārīt, piemēram, olas. Karstais ūdens vietām nāk ārā no zemes pilnīgi vārošs. Atliek tikai kādā ķeselē sakraut olas un pēc kāda brīža jau būs vārītas. Ērti un efektīvi. Galvenias ir jābūt uzmanīgam un pašam netīšām neiekāpt šāda vārošā katlā. 
Viss šis pasākums man deva brīnišķīgu relax... bija pamatīgi kontrasti no vēso ūdenskritumu ūdens nokļūstot karstajos ūdeņos. Sākumā pat bija lielas problēmas iegulties tai baļļā visā garumā... ūdens likās tik karsts. Bet kad pierod ir ļoti labi. Pārāk ilgi gan baļļā nosēdēt nosēdēt nav iespējams, pārāk karsts. Vēlāk iestājas nogurums, kā pēc pirts apmeklējuma, bet tas ir tas foršais un patīkamais nogurums. Visi kuri viesosies Biliran salā, šis pasākums būtu jāiekļauj obligāti apmeklējamo pasākumu sarakstā. IMHO
Tālāk bija arī "Marienor Mountain Resort" apmeklējums. Precīzāk sakot, mērķis nebija apmeklēt pašu resortu, bet gan tur izveidoto peldbaseinu. Šeit ir izveidots ļoti jauks un plašs baseins, kuru apmeklēt var jebkurš. Ieejas maksa peldbaseinā, šajā nomalē ir tikai 30 peso. Peldies kaut visu dienu. Ja vēlies paņemt galdu ar visu nojumi, tad papildus jāšķiras no 200 peso. Pie peldbaseina darbojas arī barčiks un virtuve. Varat pasūtīt kādu aliņu kopā ar BBQ vai gardu filipīniešu zupiņu. Alus cenas gan šeit ir augstākas ne kā citur, bet turpat ārpusē ir dažas lavačkas, kur varat iegādāties aliņu par normālām cenām. Ņemt līdzi savu dzeramo un ēdamo šeit ir normāla prakse, un tas tiek akceptēts. Vietējie tieši tā arī dara, ņem līdzi milzu somas ar dzeramajiem un ēdamajiem, paņem nojumīti ar galdu un krēsliem un relaksējas šeit visas dienas garumā.

Ūdens baseinam tiek ņemts no pazemes avotiem, tāpēc ūdens šeit ir super tīrs... un atvēsinoši vēss. Brrrrrrrr... vēsāks nekā no ūdenskritumiem. Pēc kontrastējošā karstā ūdens termālajos ūdeņos, atkal nācās nedaudz iespring lai iekāptu šajā baseinā. Bet tas tikai uz īsu brīdi. Jau nedaudz vēlāk bauda ir pilnīga. Kā redzat attēlā, tad cilvēku šeit nav daudz. Var teikt, ka viss baseins tavā rīcībā. Un tas viss tikai par 30 peso.
Kaut kad pēcpusdienā manam driveram sagribējās ēst Saprotama lieta, aziāti ēd bieži un regulāri. Saprotams, ja ir tāda iespēja un atļauj rocība. Tika saņemts piedāvājums braukt uz viņa māju un paēst. No tādām iespējām es parasti neatsakos. Vienmēr ir ļoti interesanti un noderīgi paviesoties vietējo cilvēku ģimenēs, pavērot kā viņi dzīvo, uzzināt daudz jauna par sadzīvi. Drivera māja bija netālu no "Marienor Mountain Resort", brauciens aptuveni 5 minūtes.
Māja paliela, bez virtuves vēl 4 istabas. Mājās uz doto brīdi bija tikai mamma. Tieku laipni sagaidīts un kamēr mamma gatavo pusdienas puisis izvadāja un parādīja savu saimniecību. Ģimenei ir savs rīsu lauks, tiek audzētas vistas un kazas. Kazas bija milzum daudz, kādas 40. 

Var teikt ka šī ģimene ir samērā pārtikusi, bet tā ir vienmēr un visur... ja strādāsi, tad arī nopelnīsi un dzīvosi normāli. Nevis neko nedarīsi un tikai staigāsi apkārt ar pastieptu roku. Vismaz šai ģimenei par badu nav jādomā, vienmēr būs pilni punči un visa ģimene būs paēdusi.
|
|
| |
Melnais | Datums: Piektdiena, 28.04.2017, 12:31 | Ziņojums # 13 |
 Ģenerālisimuss
| Pie mājas aug arī palmas ar visiem kokonautiem .. Izrādīju vēlmi kādu nobaudīt. Nebija jāatkārto 2x. Puika momentā uzrāpās divās dažādās palmās un nocirta pa kokonautam. Kā paskaidroja, tad tās ir dažādas šķirnes, viena ir saldāka, otra ne tik salda. Lai nomēģinu abas. Vienmēr esmu apbrīnojis, cik veikli viņi rāpjas tajās palmās, piedevām dara to bez jebkādām trepēm un drošības jostām vai striķiem. Kokonauti bija ļoti veldzējoši un gardi.

Kamēr lēnā garā sūcu savus kokonautus un mamma gatavoja pusdienas, lai mani kaut kā izklaidētu, puisis nodziedāja man pāris karaoke dziesmas... hehehehhehe... labais. Man jau labāk patiktu, ka kāda meitene dziedātu, bet viņš centās un nebija slikti.

Redzot ka esmu jau piebeidzis abus kokonautus saņēmu piedāvājumu notestēt arī pašdarināto kokonautu vīnu. Protams, ka es no šī piedāvājuma neatteicos. Tika sameklēta burka ar pelēku, nedaudz duļķainu šķidrumu. Pagaršoju... nu tā... es vispār nav vīnu cienītājs. Bet pats process man patika, ar kādām acīm viņš skatījās, kā es dzeru viņa vīnu, un kāda būs mana reakcija. Saprotama lieta, teicu viņam ka tas ir lielisks vīns. 
Tad jau arī pusdienas bija gatavas, rīsi ar vistu. Viss bija ļoti daudz, tik daudz nevar apēst. Bija gardi un sātīgi. Paldies par to. Kārtējā jaukā pieredze viesojoties vietējo ģimenē. Nekad nelaidiet tādu iespēju garām, gūsiet neaizmirstamus iespaidus. Tad jau arī ar pilniem punčiem varējām doties tālāk.
Tālāk stāsts par Biliran pludmalēm. Var teikt, ka pabiju 2 pludmalēs. Neviena no šīm pludmalēm mani neuzrunāja. Kā zināja stāstīt vietējie, tad pašā Biliran salā nav izcilu pludmaļu. Ir viena superīga pludmale netālu no Biliran salas, citā jaukā mazā saliņā kuru sauc par Sambawan salu. Tur esot izcila pludmale. Sākšu ar tām pludmalēm, kuras man izdevās apmeklēt un vēlāk pastāstīšu, kāpēc man neizdevās apmeklēt Sambawan salu, kaut arī biju plānojis to darīt.
Talahid pludmale
Šī pludmale laikam ir vistuvākā no Naval miesta. Pati pludmale nav liela, smiltiņas parupjas ar akmeņiem. Brīdī kad es tur biju jūrā bija bēgums, tāpēc pieļauju, ka paisuma laikā tas viss izskatās labāk. Nu neuzrunāja man šī pludmale nemaz, kaut arī vietējie teica, ka tā esot praktiski labākā no Biliran salas pludmalēm. Tā arī neizmantoju iespēju un nenopeldējos šeit.

Kā plusu šai pludmalei var likt iespēju šeit rīkot ballītes un tusiņus. Gar visu pludmali ir izvietotas nojumes ar galdiem, kur varat izvietot līdzi paņemtos dzērienus un ēdienus. Pieļauju, kad vietējie rīko šeit savus tusiņus ir pietiekami dzīvigi un jautri. Apkārtējā teritorija tiek uzraudzīta un ir sakopta. Par nojumēm saprotama lieta jāmaksā papildus.
|
|
| |
Melnais | Datums: Piektdiena, 28.04.2017, 15:40 | Ziņojums # 14 |
 Ģenerālisimuss
| Alegree pludmale
Šī pludmale ir izvietota pretējā salas pusē. Šeit smiltiņu vispār nav. Viss ar maziem olīšiem. Toties var ērtāk iebrist. Nav tik dziļi jābrien līdz dziļumam. Apkārt ir dažas ēstuves, ir iespēja padzerties un paēst. Viss ļoti lēti, viss maksā tieši tik pat cik Naval. Arī šajā pludmalē nebija daudz cilvēku. Nu arī šitā pludmale mani neuzrunāja. Filipīnās ir daudz krietni labāku un skaistāku pludmaļu, bet nu vismaz šajā pludmalē malkojot barčikā aliņu pāris reizes nopeldējos.

Ūdens jūrā ļoti tīrs, visādus jūras mošķus, kā jūras zvaigznes un jūras ežus, varat šeit lasīt maisiem. Zivis arī šeit ir pietiekošā daudzumā, lielas un mazas. Kādas vēlaties. Pārdodas tur pat pludmales ēstuvēs. Pagatavos jebkādā veidā pēc Jūsu ieskatiem.

Vārdu sakot, ja vēlme ir baudīt pludmales atpūtu, tad pati Biliran sala nav tā īstā vieta. Man bija doma kādu dienu doties uz Sambawan un Maripipi saliņām. Laivas atiet tieši no Naval laivu termināla. Internetā biju redzējis jau Sambawan saliņu. Izskatījās vienkārši debešķīgi un neatkārtojami.
Lai ceļotāji saprastu pēc kādas paradīzes es tiecos ievietoju nelielu video. Tas protams nav mans, jo man nebija lemts nokļūt līdz šai saliņai:
Ko teiksiet ceļotāji? ....... izskatās ļoti labi, bet kā jau es minēju iepriekš, kā ir reāli es nezinu.
Iemesls kāpēc es netiku uz šo saliņu ir pavisam triviāls, notikumos iejaucās viņa augstība providence. Citiem vārdiem sakot, pamatīgi sabojājās laika apstākļi. Biliran saliņai tuvojās taifūns. Visur bija izlikti brīdinājumi, tai skaitā brīdinājumi tika translēti pa TV. Finālā tika izsludināts taifūna brīdinājuma signāls #1. ;crazy: Tas bija mans pirmais taifūns, ko piedzīvoju šajā ceļojuma reizē. Vietējie to visu uzņēma vēsā mierā, ne pirmais, ne pēdējais taifūns. Uzreiz varu pateikt, ka nekas briesmīgs šeit nenotika, tikai ik pa brīdim pazuda jau tā vājais internets un ik pa brīdim atslēdzās elektrība. Bija stiprs lietus un spēcīgs vējš. Nekādus citus postījumus no rīta pamostoties un izejot ārā no hoteļa neredzēju. Ir nācies piedzīvot krietni briesmīgākus taifūnus. Iepriekšējā ziemošanas laikā Bantayan salā bija krutāks taifūns, tad elektrība nebija 2 dienas. Neskatoties uz to, ka stiprais vējš jau bija pierimis, bet lietus turpināja līt, taifūna brīdinājuma signāls nebija atcelts. Tas nozīmē to, ka laivu termināls ir slēgts, netiek dotas atļaujas doties jūrā. Tāds ir šis bēdīgais stāsts.
Par cik bija vēlme vēl apskatīt arī Ormoc un Tacloban pilsētas, tad tika pieņemts lēmums negaidīt, kad tiks dota atļauja laivām doties jūrā. Kas to zina, cik ilgi būs jāgaida... viena, divas dienas? Izčekojos no hoteļa un devos uz bus terminālu, lai dotos tālāk uz Ormoc.
Parasti savos ceļojumos cenšos meklēt kādas jaunas, tūristu nepiecūkotas vietas. Ne vienmēr tas atmaksājas, šādos gadījumos mēdz gadīties arī nokļūt ne pārāk interesantās vietās, bet to pilnīgi noteikti nevar teikt par Biliran salu. Te es guvu daudz patīkamu un neaizmirstamu iespaidu. Šei palika vēl daudz vietas ko apskatīt nākamajā reizē, ļoti daudz ko neuzspēju. Pilnīgi noteikti ir liela vēlme šeit atkal atgriezties. Pa visu šo laiku redzēju šeit tikai dažus baltos. Šī ir saliņa, ko tūristi vēl nav paspējuši samaitāt, reizē ar to arī vietējie ir daudz dabiskāki un patiesāki. Dažreiz ir vēlme pasmaidīt, it kā pieauguši cilvēki, bet vēl joprojām bērnišķīgi un naivi savā būtībā. Tas ir jauki. Paldies Biliran saliņai par jaukajiem iespaidiem!
|
|
| |
Melnais | Datums: Otrdiena, 02.05.2017, 12:35 | Ziņojums # 15 |
 Ģenerālisimuss
| Brauciens no Naval līdz Ormoc pilsētai minibusā maksā 125 peso, jānobrauc aptuveni 100 kilometri. Paceļam ir viena pīpauze. Izbraucu no Naval vēl vējainā un lietainā laikā, bet iebraucot Ormoc vēja vairs praktiski nebija un bija skaidras debesis, spīdēja spoža saulīte. Minibus pietur autoostā, kura atrodas tieši blakus prāmju terminālim. Te jau esmu bijis caurbraucot, pavadījis šeit pāris stundas, gaidot prāmi no Ormoc uz Cebu, bet tas jau bija pasen. Tagad būs iespēja apskatīt Ormoc rūpīgāk. Uzreiz varu pateikt, ka principā šeit nekas nav mainījies. Pirmais kas krīt acīs ir lechon baboy tirdzniecības rinda. Kāda viņa bija pirms tam, precīzi tāda viņa ir arī tagad. Filipīniešu un latviešu kopējā "lielā" vērtība uz iesma cepts cūķis joprojām šeit ir lielā cieņā. It sevišķi tas attiecās uz Ormoc pilsētu. Nekur citur Filipīnās es nav redzējis tik garu tirdzniecības rindu kur tiek tirgots tikai un vienīgi lechon baboy.
Bildē varat redzēt visu tirdzniecības rindu:

Un te tuvplānā vienu no tirdzniecības vietām. Skatoties šajā bildē man atkal saskrēja siekalas mutē..... piekritīsiet, ir taču super.

Kas esmu pietiekami pamielojis acis ar šiem gardumiem (vēderam prieki būs vēlāk ), ir laiks doties hoteļa meklējumos. Nekur pārāk tālu nav jāiet, atrodu vienu jauku viesnīcu. Vienvietīgais numuriņš ar airkondishenu, TV un WiFi pieslēgumu maksā 550 peso par nakti.

Hotelītis atrodas ļoti ģeogrāfiski izdevīgā vietā, tieši blakus uz ielas ir daudz vietējiem cilvēkiem domātas lētas un labas ēstuves. Pavisam netālu it promenāde, kur it sevišķi vakaros var nesteidzīgi paklaiņot, paēst un iedzert kādu aliņu. Tāpat blakus ir vairāki lielveikali ieskaitot "Robinsons" supermarketu.
Kā izrādījās nedaudz vēlāk, tad īpašnieks šim hotelim ir ārzemnieks. Un kā jau ārzemnieks viņš saprot, cik svarīgs ceļotājam ir ciešams interneta pieslēgums. Tad nu šajā hotelī es pirmo reizi šajā viesošanās reizē tiku pie lietojama interneta. To arī nekavējoties izmantoju. Sazinājos ar radiņiem un draugiem, kā arī turpināju rakstīt savu atskaiti. Bija pat iespējas pievienot bildes. Tas gan atņēma daļu laika, ko biju plānojis veltīt Ormoc apskatei, bet liels zaudējums no tā nebija. Visu ko vēlējos, es paspēju apskatīt.
|
|
| |
|