Malaizija 2011
| |
switchs | Datums: Pirmdiena, 25.07.2011, 15:42 | Ziņojums # 16 |
 Pulkvedis
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 177
Reputācija: 6
Statuss: Offline
| Vispār pēc plāna mums rīt jau jādodas uz Langkawi, jo šī pilsēta mums bija kā tilts no Kučingas uz Langkawi, bet šeit mums ir tā iepaticies, ka nolemjam pārcel izbraukšanu par vienu dienu. Labā ziņa, ka mums nav nopirktas nekādas biļetes uz Langkawi, līdz ar to mēs neko nezaudējam pārceļot izbraukšanu, sliktā ziņa, ka man ir rezervēts hostelis. Par 1 nakts naudas pazaudēšanu neizmantotā hosteļa dēļ īpaši nepārdzīvojam, tie bija ap 10 latiem, pluss protams šeit klāt vēl viena nakts. Lai nezaudētu rezervāciju pavisam, es uzrakstu hostelim e-pastu, ka mēs aizkavēsimies uz ko pretī saņēmu ziņu, ka problēmu nebūs.
Dienu pavadām vizinoties ar skuteru un apskatot pilsētu. Aizbraucām līdz Penangas kalnam (Penang hill), kur ar vilcieniņu var uzbraukt augstākajā salas kalnā, bet diemžēl tam bija rekonstrukcija un izklaide bija slēgta uz sezonu. Tas mums netraucēja pašiem uzbraukt kalnā ar skuteru.
Pēc visiem piedzīvojumiem ļoti sagribējās nopeldēties, bet tepat pilsētas centrā to darīt nav prātīgi, tāpēc pabraucam mazliet uz salas ziemeļu daļu. Te sākās daudzstāvu hoteļi, aizvien biežāk redzama balto cilvēku rase. Dzirdama vācu un sen nedzirdētā krievu valoda. Kaut kur starp hoteļiem ir brīvi apmeklējama pludmale, kur arī iebraucam. Ir jau pievakare, pludmale tukša, bet šī ir pirmā reize, kad ceļojumā esam pie pludmales, kur varētu arī nopeldēties. Sieva daudz nedomājot iet peldēt, kamēr es pabradāju un pieskatu mantas. Ūdens pasakaini silts. Kas pārsteidza, ka ūdenī bija ļoti daudz beigtas zivis. Jūra smuka, bet kad ieskatās tuvāk tāds nepatīkams skats. Kad sieva nopeldējās, es jau taisos iet peldēt, bet man tomēr nepatīk, ka neviens te nepeld. Nedaudz nostāk viens jauneklis ar tīklu tvarstīja zivis. Piegāju apjautāties kāpēc tik daudz beigtas zivis un kāpēc neviens te nepeldas. Zivis te mirst, jo no kādas no apkārtējām fabrikām ir iztecējušas indīgas vielas, tas te notiek regulāri. Savukārt nepeldas neviens, jo krastam ir pietuvojušās ļoti daudz medūzas un tām iekožot nekavējoties ir jādodas uz slimnīcu. Man protams ar to pietika, lai peldēt vēlme pārietu. Labi, ka sievai neviens neiekoda!
Pēcāk braucām līdz salas augšai, vienkārši skatoties ainavu. Pašā salas augšā ir Penangas nacionālais parks. Apskatījām, ko tas piedāvā. Viena no izklaidēm, ko ļoti gribējām piedzīvot Taman Negara nacionālajā parkā, bet, kas gāja secen ir šeit pieejamā pastaiga pa koku galotnēm (Canopy walkt), tas noteikti jāizmanto! Rīt, kad parks būs vaļā, jo ir jau vakars un parks ir slēgts. Ceļš atpakaļ uz hoteli paiet ātri, sākumā ir ceļš gar pašu jūru, kas ir līkumots un iet pa kalnu, tālāk hoteļu rajons un pilsēta. Braukt var ātri, galvenais nepazaudēt ķiveri. Pēc nogurdinošās dienas hoteli liekas daudz pievilcīgāks kā vakar.
|
|
| |
switchs | Datums: Pirmdiena, 25.07.2011, 17:00 | Ziņojums # 17 |
 Pulkvedis
| 11.diena No rīta norezervēju to pašu hoteli, kurā dzīvojam uz vēl vienu dienu. Hotelis ir iepaticies un meklēt citu arī nav nekāda vēlēšanās. Cenu laipnais recepcijas darbinieks arī iedod ļoti labu. Laipnais kungs apjautājas par mums un plāniem. Iesaka vietas, kur aizbraukt un ko apskatīt. Pastāsta arī interesantu faktu, ka pa Penangu kursē speciāls tūristu autobuss, kas pārvadā pasažierus pa centru bez maksas. Tā kā mums ir skuters mums tas nav aktuāli. Pirmais, ko darām, braucam pie Kapteiņa iekost brokastis, viss atkal garšo lieliski. Nākamais svarīgais moments ir nopirkt biļetes uz Langkawi. Esmu izpētījis, ka izdevīgi ir braukt ar ātrlaivu. Tad nu dodamies sameklēt vietu, kur šo biļeti uz laivu var nopirkt. Pie centrālā pulksteņa, ir vairāki biroji, kuros visos pa vienādu cenu tirgo biļetes uz šo laivu. Vienā no tādām nopērku divas biļetes uz rītdienas pirmo tiešo reisu. Dienā uz šo salu izbrauc divas laivas. Vispār no Penangas ar šādām laivām var aizbraukt uz daudz pilsētām, kas ir jūras piekrastē, tai skaitā uz dažām pilsētām Taizemē.
Biļetes ir, tagad jāpagarina uz vēl vienu dienu skuters. To arī izdarām un sarunājam, ka skuteru atbrauksim atdot nākošajā dienā, agri no rīta. Lai gan kantoris vēl tik agri ir ciet, sarunājam, ka būs kāds uz vietas, kas paņems skuteru.
Pabraukājam pa Džordžtaunas ieliņām, apskatam kādu Ķīniešu templi, vēlreiz nesteidzīgi apskatām ciematiņu uz ūdens... Braucam uz nacionālo parku. Iepriekšējā dienā, ievācu informāciju, ka parkā ir vairākas trases, kur pastaigāties. Trases ir vieglas. Man ieteica trasi, kas ved uz pērtiķu pludmali (Monkey beach), kur esot ļoti jauka pludmale un šeit atšķirībā no visas pārējās salas varot peldēties un neuztraukties par medūzām. Ieeja parkā ir bezmaksas, vienīgais par ko ir jāmaksā ir Canopy Walk – 3Rm (0.51Ls). Jāpaspēj uz Canopy līdz 13.00, jo tad ir pusdienu pārtraukums. Protams, nokavējam. Esam 12:59. Darbinieks jau slāj prom un trepes slēgtas. Nu neko, stundu jau nesēdēsim šajā tveicē un negaidīsim. Pie tam šeit šī pastaiga pa koku galotnēm izskatās pavisam necila. Tiltiņš kokos ir īss, nav arī īpaši augsts. Iesim labāk uz pērtiķu pludmali. Pa ceļam, redzam darbiniekus, kas izmantojot pusdienu pārtraukumu, laiski pīpē kādā no koka lapenēm.
Bijām nosolījušies džungļu pārgājienus vairs netaisīt, bet šeit mums teica, ka viss ir ļoti viegli. Labi ejam. Sākumā, tiešām viss viegli, ir ceļš, ir viss kā vajag, jau atkal nosmejamies, ka šī pastaiga kā reiz ir grūtniecēm un pensionāriem. Tālāk protams nekas vairs nebija tik viegli, nesalīdzināsim ar Bako parku, bet nekāda vieglā pastaiga te arī nesanāca. Trase visu laiku ved gar jūru, pa nelielas klints malu. Ceļš ir piemērots tūristiem. Ejot pa ceļam satikām pieklājīga izmēra iguānu. Pa ceļam satikām 1 pārīti un tālāk vienu dāmu, kas nāca atpakaļ. Viņa pastāstīja, ka arī gājusi uz to pašu pludmali, bet ceļā ir kaut kāds nogruvums, pagāzušies koki un viņa tur nevarēja tikt. Atkal variants, ka jādodas atpakaļ, šoreiz, lai lemj sieva, ja viņa ir gājēja tad ejam – ejam, ar šaubām piekrīt sieva. Ir jau ilgi iets un atpakaļ nemaz nevelk. Pēc laika šķērslis - sagāzušies koki, krūmi. Pie sevis ceru, ka šī ir vieta, ko pieminēja iepriekš satiktā dāma. Šķērsli pārvaram samērā viegli, gabaliņu palienam uz ceļiem, nedaudz uz vēdera un esam cauri. Pēc laba laika, secinām, nekā – šī ir tā smagā vieta. Tiešām ceļam priekšā ir koki, krūmi, kam nevar ne pa apakšu ne pa virsu tikt pāri. Vienā malā ir krauja no klints, otrā pusē stāva klints apaugusi ar krūmiem. Mēģināsim iet pa augšpusi – pa klinti. Slīpums diezgan stāvs, ap 60 grādiem. Sākumā neliels kāpiens uz augšu klintī, tad ar muguru atspiežoties pret sienu slīpi rāpjamies uz otru pusi, turoties pie krūmiem, mazu kociņu saknēm, kas plēšas ārā viena pēc otras. Vienā vārdā sakot pāri tikām. Stresiņš atkal pamatīgs Izdzeram pēdējo ūdeni un ceram, ka tā pludmale jau ir tepat blakus. Ejam uz priekšu, pa malām parādās pērtiķi, viens nāk pretī pa taciņu. Sākumā liekas, re cik jauks radījums, bet šis droši nāk tuvāk, tuvāk un jau tūlīt leks virsū. Pirmā reakcija paņemu priekšā pielieku mugursomu, lai neuzlec un nesaskrāpē vai nesakož. Vienā mirklī soma vairs nebija man rokās, bet jau pie mērkaķa. Mēģinot to atdabūt viņš agresīvi šņāc, rāda zobus un mēģina iesist ar ķepu. Situācija amizanta. Mērkaķis ar somu uzlec uz akmens, kas ir uz pašas malas pie 15 m kraujas, lejā jūra. Šis jau ver slēdzēju un sāk rakņāties pa somu. Tūlīt izlaidīs no rokām vai izņems fotoaparātu... Metu ar pirmo, kas pa rokai, cepuri, ceru nobīsies aizmuks, nekādas reakcijas tik agresīvāks paliek. Viņš izņem pretsauļošanās krēmu un sāk spiest mutē. Paņemu kārtīgu bambusa kātu un sākumā uzmanīgi piebikstu viņu, lai nenokrīt ar visām mantām. Šis grūž mietu prom. Otrs sitiens jau pamatīgāks un šis aizlec uz citu akmeni. Par laimi soma paliek, krēms pie viņa, bet tas nieks. Sieva tajā visā noskatās no malas, viņai panika. Starp mums sēž mērkaķis, viņai bail iet... ar bomi piesedzot mērkaķi tomēr sadūšojas un tiek garām. Bail jau kārtīgi kraut tam dzīvniekam, ej nu sazin, ko viņš darīs un ko darīt pārējie astainie, kas lūr no visām pusēm. Tad nu ko kājas nes steidzāmies prom, bomi izmetu tiki pašā pludmalē. Pludmalē stāvēja tūristu kuģītis, sarunājām, ka mūs uzņem un aizvizina atpakaļ uz sākumu... Atlikušo dienu pavadījām pilsētā - ķīniešu kvartāls, indiešu kvartāls.... Vakarā aizbraucām ar skuteru līdz tiltam, kas savieno kontinentālo Malaiziju ar salu, bildēs izskatījās ļoti skaisti...dzīvē tas izskatījās savādāk...
|
|
| |
Melnais | Datums: Trešdiena, 03.08.2011, 16:31 | Ziņojums # 18 |
 Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
| switchs, kur pazudi?
Nevaru nekādi sagaidīt tavu stāstījumu par braucienu ar laivu no Penangas uz Langkawi. Ja es pareizi nojaušu, tad no Langkawi atpakaļ uz Kuala Lumpuru lidojāt pa taisno un atpakaļ Penangā neatgriezāties. Man šajā sakarā ir jautājums vai Penangas pusē, laivu piestātnē ievēroji kaut ko līdzīgu muitas postenim. Man nākošo gadu ir paredzētas 9 dienas Penangā un ir doma aibraukt līdz Langkawi pēc lētā aliņa un smēķiem. Jautājums vai atgriežoties no Langkawi Penangā man tos visus labumus vienkārši neatņems!?
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
switchs | Datums: Ceturtdiena, 04.08.2011, 12:26 | Ziņojums # 19 |
 Pulkvedis
| Quote (Melnais) Nevaru nekādi sagaidīt tavu stāstījumu par braucienu ar laivu no Penangas uz Langkawi. Ja es pareizi nojaušu, tad no Langkawi atpakaļ uz Kuala Lumpuru lidojāt pa taisno un atpakaļ Penangā neatgriezāties. Man šajā sakarā ir jautājums vai Penangas pusē, laivu piestātnē ievēroji kaut ko līdzīgu muitas postenim. Man nākošo gadu ir paredzētas 9 dienas Penangā un ir doma aibraukt līdz Langkawi pēc lētā aliņa un smēķiem. Jautājums vai atgriežoties no Langkawi Penangā man tos visus labumus vienkārši neatņems!?
Pazudis neesmu tepat esmu. Par Langkawi man gandrīz nav pierakstu, tāpēc nākas restaurēt. Diemžēl ar šo vietu nesaistās labas atmiņas tāpēc lēni nāk Lai apmierinātu nepacietību atbildēšu.
1. Biļeti noteikti nepērc internetā. Internetā ir tikai 1 kantoris, kas piedāvā iegādāties biļetes un cena ir krietni augstāka ne kā ja pirksi uz vietas, kādā no tiem birojiem, ko es augstāk pieminēju. Tos ir ļoti viegli atrast, jo tie ir bāzēti ap tādu kā centrālo pulksteni, ko Anglijas karaliene uzdāvinājusi Penangai. Starp citu tur pat pāris metru attālumā ir ieeja ostā. 2. Pa ceļam uz kuģi redzēju, gan kontroles punktus, gan sargus (robež?). Pārītim detektoru izgāju arī cauri, bet tie nepīkstēja un neviens mani nepārbaudīja, lai arī man uz muguras bija soma ar nazi un rokās pudele ar ūdeni. 3. iekāpjot kuterī lielās somas tiek novietotas speciālā nodalījumā, kas ir priekšā pirmajai rindai. Vienkārši runājot visu samet čupā. Pirmais iekāpsi iemetīs koferi apakšā Mazās somiņas protams nav tur jāliek. 4. Uz kuģa darbojas kondicionieris ļoooooooti lielā jaudā. Noteikti vaig uzvilkt ko siltāku, jo tas pūš tieši virsū, izslēgt nav iespējams, tas domāts, lai nepalieks slikti šūpojoties. Mums paveicās, es nevarēju izturēt aizgāju uz pirmo klasi sēdēt, kur par laimi bija brīvas vietas un ne tik auksts. Uz kuģa var izkāpt arī uz klāja. 5. Izkāpjot Langkawi neatceros arī, ka kādam būtu interesējušas mūsu mantas. Tā kā domāju, ka man tiešām neticas, ka kāds varētu izrevidēt ceļojuma somu ar taru
Man personīgi likās, ka cenas bija diezgan pieņemamas. Stipro alko gan šeit nepirku, bet lūk dažas cenas, lai radītu kaut kādu priekšstatu par to, kā tur maksā:
Tiger beer can - 4.89 (veikals) - 0.83 LVL Iced white milk tea 2.90 (kopitan restoran) - 0.49 Ls Apple, ornage & banana juice -5.50 (kopitan restoran) - visas svaigās sulas apmēram tādā cenā -0.93 LS french fries - 4.20 (kopitan restoran) - 0.71 Ls sweet & sour fish fillet rice - 7.80 (kopitan restoran) - 1.33 Ls sweet & spicy chicken chop - 8.90 (kopitan restoran) - 1.51 Ls 7 up soft (mazā pet pudelīte) - 1.60 (veikals) - 0.27 Ls f&n coca c (bundza) - 1.25 (veikals) -0.21 Ls
Citas cenas diemžēl nav.
Ja vēl kas interesē droši jautājiet.
Ziņojums rediģēts switchs - Ceturtdiena, 04.08.2011, 12:30 |
|
| |
Melnais | Datums: Ceturtdiena, 04.08.2011, 13:04 | Ziņojums # 20 |
 Ģenerālisimuss
| Jā, nu to vienu kantori, kurš pārdod biļetes internetā es atradu. Biļete uz vienu pusi vienam cilvēkam tur maksā 60 RM. Cik maksā tāda pati biļete pērkot uz vietas? Cik tā liels bija tā kuģīša piepildījums. Vai varētu būt, ka biļetes jāpērk laicīgi? Cik ilgs brauciens un vai var arī uzpīpēt?
Langkawi izkāpjot jau skaidrs ka nepārbaudīja. Preču nelegālā kustība jau ir organizēta no Langkawi (beznodokļu zona) uz Penangu.
Quote (switchs) Tiger beer can - 4.89 (veikals) - 0.83 LVL
Lielā vai mazā? Langkawi mazā maksā maksā apmēram 1,8 RM.
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
switchs | Datums: Ceturtdiena, 04.08.2011, 22:24 | Ziņojums # 21 |
 Pulkvedis
| Ja pareizi atceros, dodu 90% ka pareizi , tad cipars bija 35 Rm uz vienu pusi. Par to biju lasījis iepriekš forumos, ka labāk nepirkt iepriekš, pats nedaudz baidījos, ka aizbraukšu un nedabūšu biļeti, bet labi vien bija, ka izdarīju kā citi ieteica. Ietaupīju naudiņu un varēju paņemt vēl braucienu citā dienā nekā plānojām sākumā. Laiks ceļā ir 2,5h. Es biļeti nopirku iepriekšējā dienā, vietas bija. Kuģīši iet divi dienā, ap pārdesmit minūšu intervālu. Ja nebūs vienā, būs otrā. Es arī tirgotājam prasīju, dažas dienas iepriekš, kad labāk pirkt, viņš teica mierīgi iepriekšējā dienā. Vienīgi vienam kuģītim pa ceļam ir pietura, bet uz to pieturu, ja nemaldos sanāca pazaudēt 15-20 minūtes.
Kad atvēra durvis uz klāja, tad pīpot varēja. Uz paša kuģa pīpētavu neredzēju.
Jā Langkawi šmiga protams stipri lētāk, tas nu ir kā bankā.
|
|
| |
Melnais | Datums: Piektdiena, 12.08.2011, 12:29 | Ziņojums # 22 |
 Ģenerālisimuss
| Paldies par sniegto informāciju un ceļojumu aprakstu. Ir lietas, kas reāli noderēs nākošā ceļojumā.
Quote (Melnais) Ejam uz priekšu, pa malām parādās pērtiķi, viens nāk pretī pa taciņu. Sākumā liekas, re cik jauks radījums, bet šis droši nāk tuvāk, tuvāk un jau tūlīt leks virsū. Pirmā reakcija paņemu priekšā pielieku mugursomu, lai neuzlec un nesaskrāpē vai nesakož. Vienā mirklī soma vairs nebija man rokās, bet jau pie mērkaķa. Mēģinot to atdabūt viņš agresīvi šņāc, rāda zobus un mēģina iesist ar ķepu.
Ārprāc! Es nu gan pie tiem mērkaķiem neiešu, tādi pat bezkaunīgi viņi ir arī Kuala Lumpurā pie tempļa. Pilnīgi neprognozējami radījumi.
|
|
| |
Fendermans | Datums: Ceturtdiena, 18.08.2011, 20:48 | Ziņojums # 23 |
 Majors
Ieraksti: 80
Reputācija: 1
| Foršs ceļojums. Paldies par izklāstu!
Ja es pareizi sapratu, tad jau drīzumā ģimenes pieaugums gaidāms! Lai veicas!
Kukera kū
|
|
| |
switchs | Datums: Otrdiena, 23.08.2011, 13:56 | Ziņojums # 24 |
 Pulkvedis
| Paldies visiem par labajiem vārdiem Tad nu pēc ilgstošas kavēšanās ielikšu pēdējo daļu savā atskaitē, par piedzīvoto Langkawi.
12. diena un līdz beigām Rītu sākam agri, jo jāpaspēj atdod skuters un nokļūt ostā. Izčekojoties no viesnīcas atdodam administratoram vakar nopirktās, bet neizmantotās biļetes pastaigai pa virvju tiltiņu (Canopy walk). Sakām, lai iedot, kādam labam klientiem. Izbraucot no hoteļa sāk aust gaisma. Pa nakti lijis, ielas slapjas. Aizbraucam līdz skutera nodošanas vietai, viss slēgts ar aizvilktu dzelzs priekškaru. Paklauvējamies, vīrs samiegojies kaut ko prasa un vēlāk arī atver. Acīmredzot saimnieks nav līdz galam izstājis, jo paiet laiciņš kamēr paskaidrojam, kas notiek Bet nu drošības depozītu dabūjām un varam doties prom uz ostu.
Ostā esam pus stundu pirms reisa. Uzgaidāmā telpa patukša, kura pamazām pildās. Iekšā laišana notiek 5 minūtes pirms izbraukšanas. Par braucienu, jau biju pieminējis, tāpēc neatkārtošos. Gribētu papildināt tikai amizantu momentu. Mūkot no kondicionieriem un uzkāpjot biznesa klasē man blakus apsēdās musulmaņu pāris, kas varētu nākt no arābu pasaules, jo sievietes hidžābai atklātas bija tikai acis ar izteiksmīgām skropstām, pat rokas bija aizsegtas ar cimdiem. Viņas vīrietis nebija tipiskās arāba drēbēs, mūsdienīgi saģērbies, ja neskaita galvassegu. Vienā brīdī viņi izdomāja aiziet pastaigāties pa kuģi un savā vietā atstāja melnu portfeli, kas palika man blakus beņķī. Lieki teikt par ko tajā brīdī aizdomājos.... lai arī cik pozitīva būtu personīgā pieredze ar musulmaņiem, tomēr propaganda, kas rietumu pasaulē ir vērsta pret musulmaņiem atstāj kaut kādu iespaidu uz domāšanu un uztveri. Varbūt paranoja, varbūt uzmanība.
Atbraucot uz Langkawi aizejam uz tax free. Šī ir pirmā vieta, kur tax free piedāvā iegādāties, ko grādīgāku. Iegādājos vienu pudeli Captain Morgan, vēlāk gan secinu, ka garša šim dzērieniem ir stipri savādāka kā esmu baudījis līdz šim, vēlreiz es noteikti nepirktu. Izejot ārā redzama liela kņada. Sabiedriskā transporta šeit nav, kas liek domāt par to, ka šeit viss pakārtots tūristu `slaukšanai`. Taksis ir jārezervē īpašā punktā, kur nosaucot galamērķi tiek pateikta cena. No cenas noteikts procents aiziet organizētajiem un daļa aiziet taksistam. Šeit atšķirībā no Kuchingas taksi var mēģināt sarunāt arī pa tiešo uz ielas. Lai pie tā neatgrieztos pieminēšu uzreiz, uz ielas sarunāts taksists mēģināja mani apkrāpt, par 2 km maršrutu prasot neadekvātu cenu, plus melojot ka veicamais ceļš ir daudz garāks, pareizinot reālo attālumu ar 4.
Taksists, kas mūs veda uz viesu namu bija draudzīgs un inteliģents. Pa ceļam daudz, ko pastāstīja. Par to kā te darbojas takšu sistēma, par to kādi tūristi te brauc. Bijām pirmie no Latvijas, ko viņš veda. Interesanti paklausīties par kultūrām ar kādām viņš saskāries. Vislielākie skopuļi nākot no Indijas, kas kaulējoties vistrakāk. Ja cena ir 25 Rm tad vairāk pa 5 Rm indietis negribot maksāt. Visagresīvākie klienti nākot no Āfrikas, kur mierīga vārdu apmaiņa var pāraugt agresijā, tie esot ļoti bravurīgi. Nevarēju nepajautāt par attiecībām ar mūsu kaimiņiem - nekādu problēmu, jautra tauta un nav skopa Pa ceļam laipnais taksists parādīja arī savu māju, kurā viņš dzīvo un tas tikai apliecināja to, ko var sasniegt labi strādājot ar tūristiem, māja šika. Izmantojot šī foruma atsauksmes, biju rezervējis viesu namu Zackry Geust House. Mēs dzīvojām divvietīgā istabiņā ar A/C, istabiņa ļoti saulaina. Istabiņā bija pieejams WiFi. Viesu nams atrodas minūšu 10-15 gājienā no jūras. Piekraste šeit ir viena no vissmukākajām visā Langkawi salā. Smiltis ļoti smalkas, gandrīz tik pat kā mūsu pašu Jūrmalā. Lietas kas nepatika tikpat kā nav - vienīgi mums visu laiku tecēja poda ūdens krātuve uz grīdas un līdz ar to to grīda vienmēr bija slapja, kas nav forši. Vienu dienu bija pazudusi elektrība uz pāris h, bet personāls teica, ka tas notiek reti. Alus, sprite un kola tiešām kā Melnais raksta stāv ledusskapī, ej un ņem uz nebēdu, atzīmē lapiņā un pie chek out samaksā. Bet esiet uzmanīgi ar to ņemšanu, pirmajā dienā, kad ieraudzīju cenu 3 RM par vienu skārdeni ar alu, biju pārsteigts par labo cenu (salīdzinoši laba ar citām pilsētām) un paņēmu kādas 6 gab :)) Vēlāk konstatēju ka veikalos ir vēl lētāk 2 Rm. Tā kā ņemt jau var, bet tas ja slinkums iet uz veikalu.
Biju iedevis arī izmazgāt jaku (cena 3,50 RM par 1 kg, min cena 3,50), to izmazgāja švaki, pleķis kā bija tā palika, bet nu sviedrainiem krekliņiem ar to mazgāšanu vai skalošanu varētu arī pietikt.
|
|
| |
switchs | Datums: Otrdiena, 23.08.2011, 13:56 | Ziņojums # 25 |
 Pulkvedis
| Izstaigājot apkārtējās ēstuves un meklējot vietu maltītei konstatējām, ka šeit lēti paēst nevar. Es teiktu, ka cenas te reizes divas, ja ne vairāk, reizes augstākas kā KL. Tieši blakus viesu namam ir indiešu restorāns, kur viesu nama iemītniekiem tiek dotas atlaides. Šeit es ēdu divas reizes, pirmo reizi veiksmīgi, otro kopā ar sievu – neveiksmīgi. Mēs pamatīgi saindējāmies, smagi saindējāmies, pagāja vairākas dienas, kamēr mēs tikām kaut cik uz pekām. Vēl atgriežoties Latvijā es apmeklēju ārstu un kādu laiku ārstējos. Tagad analizējot, jāsaka, ka pieļāvu lielu kļūdu ēdot tur, kur ir mazs cilvēku apgrozījums un pārtika iespējams karstumā bija sabojājusies, pie tam tur skraidīja žurkveidīgās... Viens no centrālajiem tūristu izklaides objektiem ir Cabel Car, kur ar vagoniņiem tiekam uzvesti kalnā 700 metru augstumā. Cena vienam RM30.00 (5.1 Ls), kur kabīnītēs sasēdina pa 6 cilvēkiem. Interesanti, ka kustība netiek ne brīdi apturēta, jāpaspēj 6 cilvēkiem iekāpt kabīnē, kas uz pāris sekundēm, kamēr nostiepjas trose, kurā vagons karājas, atkal tiek pacelta prom. Šis brauciens noteikti ir no tiem, ko vajadzētu izbaudīt katram salas apmeklētājam. Labāk izklaidi apmeklēt no rīta, kad ir dzestrs un gaiss vēl nav pārņemts ar raksturīgo dūmaku tad ainava ir daudz skaidrāka.
Netālu no viesu nama ir veikaliņš, kurā bija iespējams iznomāt skuterus. Cenas aptuveni tādas pašas kā citur. Ar skuteru apbraucām apkārt visai salai. Skuters te ir izdevīgākais pārvietošanās līdzeklis, ātri un lēti.
Sala ir pilna ar tūristiem. Pēdējās dienās regulāri uzlija....
....Esam priecīgi, ka braucam atpakaļ uz KL.
Pāris dienas pirms brauciena uz KL norezervēju hoteli pie pašas stacijas, lai taupītu laiku pārvietojoties no un uz KL sentral. Nedaudz biju nobažījies, par 2 zvaigznēm, bet rezultāts bija teicams. Viena nakts My Hotel @ Brickfields maksāja 35 dolārus. Ļoti tuvu visām sabiedriskā transporta pieturām. Numuriņi ļoti maziņi, bet teicami sakopti un ērti. Pēdējo vakaru pavadījām veltot laiku suvenīriem. Ar to arī varētu beigt, bet interesants pieminēšanas vērts atgadījums notika China town tirgū. Ejot cauri tirgotāju teltīm dzirdam kārtējo jautājumu, no kurienes jūs esat. Ierasts jau ka neviens nezin, kas ir Latvija un sakām, ka viņš tāpat nezinās. Bet viņš mudina tomēr pateikt un jā, šis izrādās zina, kas ir Latvija. Tirgonis pāriet uz krievu valodu, par ko apkārtējie tirgotāji ļoti uzjautrinās. Izrādās šis tirgonis ne tikai zina, kur ir Latvija un kas ir Rīga, bet viņš te pat ir bijis un pat sēdējis Olaines cietumā. Sarunas laikā jūtamas dusmas uz mūsu valsti un valdību. Viņš esot atbraucis pie mums strādāt, bet ticis piekrāpts. Viņš nolēmis braukt meklēt laimi uz Lietuvu, bet tavu bēdu, viņu paņēmuši pie dziesmas ceļu policisti, jo izrādās, ka viņam nebija tiesību vadīt auto un mašīnai ar LV numuriem nav nekādu dokumentu. Leiši negribot krāmēties ar viņu izdevuši viņu mūsu policijai, kas ielikusi to Olainē. Olaines nometnē viņš ir turēts vairākus mēnešus, kā nelegālais imigrants un mērdēts badā. Doma, ko viņš cenšas pateikt ir, ka nelegālos imigrantu nometne pie mums esot sliktāka par cietumiem, kādos viņam esot gadījies pabūt. Pret cilvēkiem izturas slikti un tiem tiekot melots. Tika kāds skarbāks vārds arī mūsu saeimas vīriem. Dīvaini maza tā pasaule, ka aizbraucot uz pasaules otru malu, varam satikt cilvēku, tirgū, kas ir neapmierināts ar Latvijā notiekošo Bet nu viss par laimi ir beidzies labi, viņš ir nokļuvis Malaizijā un atvēris savu godīgo biznesu China Town, tagad viņš ir biznesmenis. Bet latvieši viņam patīkot... Diemžēl neatceros no kurienes viņš tika sācis savu ceļojumu. Ko viņš tirgoja arī nevaru atminēties, bet tam jau arī nav tik liela nozīme.
Nobeigumā
Ar ceļojumu palikām ļoti apmierināti. Šis mums bija pirmais tālais pārbrauciens, kuru mēs pavadījām tieši divatā. Valsts ir droša un cilvēki, kas vairums ir musulmaņi ir ļoti atvērti un laipni.
Jāsaka, ka mūsu absolūtais favorīts ceļojumā bija Penanga. Tiešām ļoti interesanta, krāsaina vieta ar visplašākajām iespējām ceļotājam. Kuala Lumpuru ierindojam kā nākamo. Pilsēta milzīga ar milzīgiem attīstības tempiem. Visapkārt tiek celti debesskrāpji un rītdien tā jau izskatīsies savādāk kā šodien. Par attīstības ātrumiem varu pieminēt kaut piemēru, par to kā ejot vienu vakaru uz hoteli, uz ceļa tika vesta tehnika un ielai rauts nost asfalts, no rīta visai ielai jau asfalts bija nomainīts un tehnika jau bija prom. Drīz KL seja - dvīņu torņi, pazudīs starp daudzajiem debesskrāpjiem. Ceļojumu ir labi noslēgt laiski atpūšoties jūras krastā un neko nedarot, tam kā radīta ir Langkawi sala. Bet, ja kāds izvēlas šo vietu kā pamatmērķi savā ceļojumā, tad ieteiktu apdomāt. Cenas šeit ir nedraudzīgas. Vai ir vērts braukt tikt tālu palaiskoties jūras malā? Mums ir daudz tuvākas un lētākas iespējas to darīt. Ja naudiņa atļauj un gribas ko eksotisku, tad atkal ir labākas vietas, ko izvēlēties un redzēt. Par Borneo salu diemžēl varam secināt ļoti maz, jo lai to pilnvērtīgi apskatītu tur ir jāpavada daudz vairāk laika. Sala ir nav tūristu sabojāta un ja meklējat neskarto, šī būs īstā vieta un jo tālāk uz austrumiem, jo dziļāk mežonīgajā. Noteikti pasekojat līdzi laika apstākļiem, jo musoni var būtiski ietekmēt ceļošanas plānus.
Malaizija ir patiesi Āzija (Malaysia Truly Asia).
Ziņojums rediģēts switchs - Otrdiena, 23.08.2011, 13:59 |
|
| |
Melnais | Datums: Svētdiena, 28.08.2011, 13:07 | Ziņojums # 26 |
 Ģenerālisimuss
| Traki gan Tev ar to ēšanu Lagkawi izgāja, ka pat mājās vēl bija jāarstējas.
Par to indiešu restorānu es savā atskaitē tiku minējis, vienreiz ēdu, otreiz vairs negāju. Vēdera problēmas gan nedabūju. Langkawi ir jāēd "Cactusā". Lēti un ļoti garšīgi, apkalpošana superīga. Ēstuve atrodas pāris minūšu gājienā no "Zackry Geust House".
|
|
| |
Duujax | Datums: Svētdiena, 22.01.2012, 21:13 | Ziņojums # 27 |
Ierindnieks
Ieraksti: 2
Reputācija: 0
| Paldies par izsmeļošo rakstu!!! Mani pārsteidza, ka Jums par Petronas dvīņu torņu apskati bija jāmaksā - laikam kopš 2009.gada pavasara, kad tur biju, ir kas mainījies. Toreiz tikām līdz Skybridge par velti. Pie tam laimējās un no rīta nekādas lielās rindas nebija un dabūjām biļetīti uz apskati uz laiku pāris stundas vēlāk....
Šobrīd, plānojot atpakaļceļā nedēļu pavadīt Malaizijā, ir interesanti lasīt par Jūsu iespaidiem Langkawi salā - mums tieši dilemma, doties turp uz pāris dienām vai nē
Attiecībā uz Tamana Negara - varu izstāstīt, ka tur ir interesanti (un tur pavadītās gandrīz 3 dienas bija iespaidiem bagātas), bet ne tik ļoti ļoti unikāli, lai ļoti pārdzīvotu, ka netikāt. Jā, brauciens ar laivu, pastaiga džungļos, pastaiga pa virvju kāpnēm kokos un nakts izbrauciens bija forši, bet gan citeiz jums izdosies!
|
|
| |
|