Prezidents Rodrigo Duterte darbībā
| |
Melnais | Datums: Piektdiena, 13.10.2017, 12:23 | Ziņojums # 16 |
 Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
| Dutertes kārtējā debīlisma akcija 

Kārtējo reizi izcēlies Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte. Kā ziņo ziņu aģentūra "ABS@CBN", tad trešdien tiekoties ar armijas pārstāvjiem, valsts prezidents atklāja, ka Krievija dāvināšot viņiem ieročus cīņai pret islāmistu grupējumu "Daesh", dāvinājumā ietilpst 5000 Kalašņikova automātu, 20 smagās mašīnas un miljons patronu. Viss šis ekipējums tiks nogādāts Manila ar piecu Krievijas karakuģu palīdzību. Tā būs Krievijas bezmaksas dāvana Filipīnu bruņotajiem spēkiem, lai armija varētu sekmīgi cīnīties ar islāmistiem Filipīnās. Viss jau būtu labi un saprotami, tikai nianse ir tāda, ka Krievija vēlējās šo ieroču piegādi turēt noslēpumā. To savā uzrunā apliecināja arī Duterte, tūlīt gan piebilstot, ka viņš izlēmis par to paziņot atklāti, jo tik un tā par to drīz uzzinās sabiedrība. Jautājums tikai kādā veidā? Kalašņikova automātus mūsdienās var iegādāties no milzum daudz valstīm. Tā pati Ķīna nupat ir piegādājusi Filipīnām 6000 Kalašņikova automātu, 100 snaiperu šautenes un munīciju.
Izrādās Duterte nav tikai patoloģisks slepkavnieks, papildus viņš ir kā tāda "Bāba", kurai nevar uzticēt nekādus noslēpumus. Kas tas par veci, ja iepriekš vienojies darījumu turēt noslēpumā, bet pēc brīža nesaskaņojot ar partneri izpaust to sabiedrībai. Viss kas galvā, uzreiz uz mēles. Domāju par šādu "dāvanu" tagad noteikti nav priecīgi Krievijas pārstāvji. Toties viņi un visa pasaule tagad zina, ka nekādas slepenas vienošanās un noslēpumi ar Duterti nav iespējami. Par to uzreiz tiks zināms pārējai pasaulei. Nu sakiet, vai šeit joprojām ir kāds Dutertes atbalstītājs?
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
Maris | Datums: Piektdiena, 13.10.2017, 14:28 | Ziņojums # 17 |
 Ierindnieks
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 18
Reputācija: 1
| Izklausās pēc kārtējā mēdiju uzpūstā burbuļa. Ne pirmā reize kad Duertes vārdus nepareizi iztulko un sagroza tā lai būtu baigā ažiotāža. 
Trūkst officiālā Krievijas versija par šo troksni, citādi atkal kārtējā amerikāņu apmaksātā Dutertes nomelnošanas kampaņa. Varbūt krievi vienkārši ieteica nerunāt skaļi par darījumu jo amerikāņu varmākām tā jau nepatīk ka Duterte viņiem pakaļu netaisās bučot un veido draudzību ar Ķīnu un Krieviju, kas ir ļoti saprātīgi no Dutertes puses. Amerikāņu CIA jau paši radīja teroristus Filipīnās, kā Abu Sayaf, aģenti apmācīja, apgādāja ar ieročiem utt. Amerikāņiem tā ir piekopta taktika, destabilizēt situāciju nepaklausīgajās valstīs radot "vietējos nemierniekus".
Visu cieņu Dutertem, Latvijai tādu vadoni vajadzētu.
Ziņojums rediģēts Maris - Piektdiena, 13.10.2017, 14:57 |
|
| |
Melnais | Datums: Piektdiena, 13.10.2017, 18:50 | Ziņojums # 18 |
 Ģenerālisimuss
| Quote Maris (  ) Visu cieņu Dutertem, Latvijai tādu vadoni vajadzētu.
Quote Maris (  ) Varbūt krievi vienkārši ieteica nerunāt skaļi par darījumu
Tas ir kā skaļi nerunāt.... klusām drīkst, bet skaļi nē?
Quote Maris (  ) veido draudzību ar Ķīnu un Krieviju, kas ir ļoti saprātīgi no Dutertes puses.
..... atradis ļoti normālas un demokrātiskas valstis ar ko veidot draudzību. Ar valstīm, kurām pašu parakstītie līgumi neko nenozīmē pēc brīža, kad Duterte būs palicis viens ar to pašu Ķīnu, tad varēsi atcerēties par Dutertes saprātu. It sevišķi tāpēc, ka ASV arī tāds pats duraks pie varas. Pateiks, lai Duterte tagad pats tiek galā ar to ko savārījis. Nelaime tā, ka tam amerikāņu durakam kabatā ir atombumbas, bet paldies Dievam Dutertem tomēr nav. Otrs Manduro, tikai bez naftas. Kaut arī Manduro ar visu savu naftu padarījis Venecuēlu par vienu no nabadzīgākajām valstīm pasaulē. Tas pats par Ziemeļkoreju.... atradis varoņus. Brīnos, ka dzīvodams un strādādams demokrātiskā valstī, naudu pelni tieši. Bet galvā tikai totalitāras idejas. Attopies! Vai brauc strādāt uz Ziemeļkoreju, Venecuēlu, Krieviju vai tām pašām Filipīnām. Ja jau Tev šie režīmi ir tik tuvi un mīļi. Vēl protams paliek arī Sīrija.... Tad es paklaušīšos tavos stāstos par šādu draudzību un ekonomikas lietderību. Ir jau mums viens tāds "melnais Ļeņins".. Aijo Beness kurš arī Luganskā tic visādām utopijām.
Quote Maris (  ) Amerikāņu CIA jau paši radīja teroristus Filipīnās, kā Abu Sayaf, aģenti apmācīja, apgādāja ar ieročiem utt. Amerikāņiem tā ir piekopta taktika, destabilizēt situāciju nepaklausīgajās valstīs radot "vietējos nemierniekus".
Pifu salasījies esi?
Es neredzu, ka ASV gatavotos kādu valsti okupēt, atšķirībā no Tevis cienītās Krievijas, kura to dara tieši pie mūsu robežām, ar ieročiem atņemot teritorijas, notriecot pasažieru lidmašīnas un draudot visai pasaulei ...
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
Maris | Datums: Piektdiena, 13.10.2017, 20:40 | Ziņojums # 19 |
 Ierindnieks
| Kurā vietā tev ir demokrātija? Anglijā, Eiropā Latvijā? Demokrātija mūsdienās ir joks. Latvijā valda oligarhija.
Iesaku izlasīt nelaiķa Muamāra Gaddafi sarakstīto "Zaļo Grāmatu", ir pat latviski internetā pieejama, sapratīsi kas ir īsta denomkrātija - tiešā demokrātija, un arī citi dzīves aspekti labi aprakstīti, kas mūsdienu pasaulē ir aplami.
Ievadam par Abu Sayaf! https://geopolitics.co/2016....ippines
Man nepatīk.ne Krievija ne ASV, taču ASV man nepatīk visvairāk.
Sasmējos par Venecuēlu jo tagad braucu autobusā no viskija glāzes ar kolēģi, latīņamerikāni, kas par Venecuēlu Tevi labi varētu apgaismot, tikko taisni par Venecuēlu bij saruna.
Ziņojums rediģēts Maris - Sestdiena, 14.10.2017, 01:08 |
|
| |
Melnais | Datums: Sestdiena, 14.10.2017, 16:50 | Ziņojums # 20 |
 Ģenerālisimuss
| Quote Maris (  ) Kurā vietā tev ir demokrātija? Anglijā, Eiropā Latvijā? Demokrātija mūsdienās ir joks. Latvijā valda oligarhija.
Saki, ka nav? Tad ir jautājums, kas ir demokrātija? Demokrātijas vienkāršotu jēdzienu varam skatīt pa šo saiti: https://lv.wikipedia.org/wiki/Demokr%C4%81tija Pašos pamatos tas viss arī strādā. Ir vēlēšanas, ir pārstāvniecība. Tas pats "Brexit" ir gaišs demokrātijas paraugs. Visi saprātīgie cilvēki saprot, ka tas ir ļoti slikti priekš Lielbritānijas ekonomikas, tas viss jau ir atnesis un nesīs lielus zaudējumus. Bet ja jau tumsoņu vairākums nobalso par, tad tautas vēlmes ir jāizpilda. Un vēl demokrātiskās valstīs pilsoņi netiek nogalināti bez tiesas sprieduma. Atšķirībā no tām valstīm, kur pēc prezidenta aicinājuma, policija un pilsoņi sāk slepkavot citus savus pilsoņus. Vienā gadījumā tā ir iedomāta cīņa ar narkotikām, citos gadījumos vienkārši mērķis iedzīvoties bagātībā, citā vienkārša atriebība vai nepatika pret cilvēku. 
Jautājums par oligarhiem…. Tiešām pie mums valda oligarhi? kādā veidā tā oligarhija valda Latvijā? Jau labi sen kā viņiem vairs nav politiskās varas Latvijā. Un, ja nav politiskās varas, tad viņi vairs nav nekādi oligarhi. Viņi vienkārši ir bagāti cilvēki. Ir jāpriecājas, ja valstī ir bagāti cilvēki, jo vairāk bagātu cilvēku jo vairāk darba vietu. Nevis jāgremdē viņi. Protams ir jautājums, kādā ceļā viņi ir kļuvuši bagāti? Te atbilde jāmeklē Marksa rakstos, kuros stāsts ir par sākuma kapitālu uzkrāšanu. Kā apgalvo šis kungs, tad sākuma kapitāla uzkrāšana praktiski vienmēr ir negodīga, zaglīga un agrākos laikos saistīta ar ieroču spēku (pirmais Rokfellers). Tāpat arī Latvija ar neko citu neatšķīrās no pārējās Pasaules. Brīdī, kad sagruva vecā sistēma un radās jaunā, notika sākuma kapitāla uzkrāšana. Tas var patikt vai nepatikt, bet tā ir realitāte. Svarīgi kā nākamās paaudzes radinieki rīkosies ar šo kapitālu. Te atkal atsauce uz Rokfellera ģimeni. Pirmais no viņiem bija vistīrākais laupītājs ar pistoli rokā, nākošie jau bija ļoti cienījami biznesmeņi.
Quote Maris (  ) Iesaku izlasīt nelaiķa Muamāra Gaddafi sarakstīto "Zaļo Grāmatu", ir pat latviski internetā pieejama, sapratīsi kas ir īsta denomkrātija - tiešā demokrātija, un arī citi dzīves aspekti labi aprakstīti, kas mūsdienu pasaulē ir aplami.
Tas vispār ir kruts priekšlikums. Cilvēks, kurš savu laiku atdeva pavēli, par aviokompānijas "Pan Am" pasažieru lidmašīnas uzspridzināšanu virs Lokerbijas. Es zinu, ka esi visādu Sazvērestības teoriju piekritējs, bet noskaties, lūdzu, dokumentālo filmu "Mayday Air Crash Investigation", konkrēto sēriju veltītu šīs traģēdijas izmeklēšanai. Tur izmeklētāji stāsta par visu izmeklēšanas gaitu un kādā veidā viņiem izdevās atklāt šo noziegumu. Filmā ir pateikts pietiekami daudz, bet ne tuvu viss. Man bija tas gods savulaik tikties personiski ar šiem izmeklētājiem un noklausīties kādā veidā notika izmeklēšana. Redzēt un turēt rokā pierādījumus. Tici man teorija ir viena lieta, bet pierādījumi ir cita. Viss tika darīts ar "demokrāta" Kadafi ziņu. Te būs saite par šī beduīna paveikto:
https://lv.wikipedia.org/wiki/Muamars_Kad%C4%81fi
pievērs uzmanību sadaļai ārpolitika. Tur būs aprakstīts šī "demokrātiskā" beduīna īstenotām politiskām slepkavībām, atbalstītām revolucionārām un teroristiskām kustībām visā pasaulē. Demokrāts atradies. 
Bet tas ir variants, kāpēc man nepatīk ASV arī. Tā mūžīgā jaukšanās citu valstu iekšējās lietās, demokrātijas uzspiešana valstīm, kur demokrātija nekad nedarbosies. Te es domāju tieši Āfrikas un Musulmaņu valstis. Ja runājam par Kadafi Lībiju, tad tas nav amīšu darbs. Te galvenais darbonis bija Francijas ebrejs Sarkozī, kurš tajā brīdī kandidēja otro reizi uz Francijas prezidenta amatu un viņam bija nepieciešams viegls, uzvaru nesošs kariņš. Bet par pārējām valstīm pilnībā piekrītu. Nesaprotu, kā ASV nekādi nevar saprast, ka šajās valstīs demokrātija nekad nebūs, un tas nestrādās. Tirānu un vadoņu vietā nāks islāmu teroristi.
Kadafi "demokrātijas" vietā būtu labāk skatījies savas mītnes zemes vienā no dižākiem Lielbritānijas ozoliem V.Čērčila domās: "Demokrātija ir vissliktākā valdības forma, ja neņem vērā visas pārējās.", vai "Galvenais kapitālisma trūkums - labumu nevienlīdzīga sadale, galvenā sociālisma priekšrocība - vienlīdzība trūkuma sadalē.". Viss ar ironiju, bet precīzi desmitniekā.
|
|
| |
Melnais | Datums: Sestdiena, 14.10.2017, 16:58 | Ziņojums # 21 |
 Ģenerālisimuss
| Quote Maris (  )
Kārtējā Sazvērestību piekritēju mājaslapa, vai spēj kādreiz arī domāt ar savu galvu? Kā labi zini, tad Filipīnās darbojas vairākas islāmu teroristu grupas un darbojās viņas jau ļoti sen, vairāk nekā 50 gadus. Paskaties pa šo saiti: https://en.wikipedia.org/wiki/Moro_conflict
Kā redzi, tad pret ekstrēmistiem karo Filipīnu valdība, ASV, Indonēzija, Malaizija un Austrālija. Islāmisti ar patstāvīgu regularitāti iebrūk Filipīnu ciematos un pilsētās. Es jau pietiekoši ilgi sekoji viņu aktivitātēm līdzi. Par ko ir arī ieraksti manā forumu sadaļā, kā islamisti uzbruka piemēram Zamboangas pilsētai. Tai brīdī prezidents nebija Duterte, bet gan vecais Aquino. Tur arī tu vēlies pateikt, ka amerikāņi to visu organizēja? Ja atgriežamies pie pēdējā saasinājumi, kuri noveda pie bruņotām cīņām Marawi pilsētā, tad tev būtu lieliski jāzina un jāsaprot, kas nostrādāja par detonatoru šim konfliktam. Viss sākās ar to, ka Filipīnu drošībās spēkiem radās ideja, ka būtu labi arestēt islāma teroristu Isnilon Hapilon, kurš tobrīd slēpās vienā no Marawi mājām. Kā izrādījās, tad valdībās spēkiem spēciņi izrādījās par vāju. Isnilon Hapilon kopā ar saviem cīņu biedriem izrādīja bruņotu pretestību, kas pārauga kārtīgā kaujā Marawi pilsētā. Starp citu, ASV ir izsludinājušas šo teroristu vadoni meklēto personu sarakstā un ir gatavas samaksāt 5 000 000$ tam, kurš izdos viņu ASV. Lūk, saite:
https://www.fbi.gov/wanted/wanted_terrorists/isnilon-totoni-hapilon
Vai tagad vari vēlreiz paskaidrot savu Sazvērestības teoriju, kā ASV atbalsta šos "MOUTE" teroristus? Ja neskaita, ka viņi bija vienīgie, kuri sniedza reālu atbalstu pašos grūtākos brīžos, neņemot vērā Dutertes sarunātās stulbības.
http://news.abs-cbn.com/video....-marawi
https://www.rappler.com/nation....-marawi
Un te būs viena teroristu organizācijas māja lapa. Vari pats apstīties bildītēs kas tur draudzējas ar teroristiem, ļoti līdzīgs Duterte:
http://mnlfnet.com
Ķīna un Krievija palīdz ar lētiem kalašņikoviem, kad kauja ir beigusies, atšķirībā no amīšiem.
Quote Maris (  ) Sasmējos par Venecuēlu jo tagad braucu autobusā no viskija glāzes ar kolēģi, latīņamerikāni, kas par Venecuēlu Tevi labi varētu apgaismot, tikko taisni par Venecuēlu bij saruna.
Vai Jūsu saruna bija, ka valdība par lieliem nopelniem un kā lielu balvu pasniedz tualetes papīru, vai par gigantisko inflāciju?
varbūt kaut kas no šā:
vai šeit...
Kā es tagad redzu esi veicis labojuma savā ierakstā. Nevaru vairs atrast ierakstu par tavu vēlmi Filipīnās iegādāties zemes gabalu un tur dzīvot.
Priecājos, un vēlu veiksmi. Tikai ļoti nevēlos, lai tu piedzīvotu tādus mirkļus, kad būsi uzbūvējis savu māju. Un tad kāds no vietējiem policistiem redzot, ka esat pietiekoši turīgi, izdomās Tevi un sievu nošaut, kā narkotiku tirgotājus (es tagad 3 x reizes nospļaujos). Tas tikai lai tiktu pie tavas mantas. Jo nekāda tiesiskuma jau nav. Padomā!
Un vēl man nav zināms Tavs un Tavas filipīnu sievas vecums. Domāju, ka abi zināt, vai vismaz esat lietas kursā, ka Filipīnām reiz jau bija tāds prezidents kā Ferdinands Marcos. Līdzīgs tirāns, kuram arī patika savus tautiešus mocīt, spīdzināt un dažreiz arī nošaut. Ar ko tas viss beidzās ir zināms. Pēc Dzeltenās revolūcijas 1986.gada februārī nācās steidzīgi kravāt koferus un laisties lapās. Viņam vismaz bija uz kurieni mukt, patvērumu deva ASV. Kad sitīs Dutertes stunda, kur muks viņš?
Un pa šo saiti Krievijas mēdiju versija par to ko teica Duterte:
http://www.newsru.com/world/11oct2017/donatefirearms.html
Vēl joprojām uzskati, ka plānprātiņš ir īsts vecis?
|
|
| |
Maris | Datums: Svētdiena, 15.10.2017, 13:19 | Ziņojums # 22 |
 Ierindnieks
| Quote http://www.newsru.com/world/11oct2017/donatefirearms.html Vēl joprojām uzskati, ka plānprātiņš ir īsts vecis?
Krieviski ļoti slikti lasu, iemetu Google Translate, rakstā ir tikai minēts par to ka Duterte esot teicis, bet nav apstiprinājuma no Krievijas, ka viņi tiešām pieprasījuši turēt dāvinājumu noslēpumā. Domāju, ka krievu mēdijs vienkārši paņēmis informāciju no tiem pašiem rietumnieciskajiem mēdijiem.
Quote Kā es tagad redzu esi veicis labojuma savā ierakstā. Nevaru vairs atrast ierakstu par tavu vēlmi Filipīnās iegādāties zemes gabalu un tur dzīvot. Izņēmu jo likās neatbilstoši pārlieku personīgu informāciju likt šajā tematā publiskajā telpā un māņticīgie saka, ka nav labi klāstīt par plāniem ko vēl tikai plāno realizēt 
Quote Un vēl man nav zināms Tavs un Tavas filipīnu sievas vecums. Domāju, ka abi zināt, vai vismaz esat lietas kursā, ka Filipīnām reiz jau bija tāds prezidents kā Ferdinands Marcos. Līdzīgs tirāns, kuram arī patika savus tautiešus mocīt, spīdzināt un dažreiz arī nošaut. Ar ko tas viss beidzās ir zināms. Pēc Dzeltenās revolūcijas 1986.gada februārī nācās steidzīgi kravāt koferus un laisties lapās. Viņam vismaz bija uz kurieni mukt, patvērumu deva ASV. Kad sitīs Dutertes stunda, kur muks viņš?
Pats esmu 28gadīgs zaļknābis pret tavu dzīves pieredzi , sieviņa 5 gadi vecāka. Bija man stāstījusi par šo prezidentu, bet biju jau piemirsis, tagad tieši paprasīju atgādināt un viņas vārdi īsi skanēja tā: "Bija labs prezidents kura vadībā Filipīnu ekonomika plauka kā nekad, nebija bads utt.". Viņa arī saka, ka tava sniegtā informācija par F. Markosu ir propaganda kas saskan ar to, kas tika rakstīts mācību grāmatās, kuras tika diktētas pēc korumpēto Akino gribas, viņa ļoti labi atceras šīs grāmatas. Akinos sazvērestības dēļ F. Markosam nācās bēgt. Tu ziņas smelies no ABS CBN, kas ir korumpēta mediju aģentūra zem Akinosu kontroles un aktīvi demonizē Duterti, tā man sieva saka, tam avotam galīgi nevar ticēt. Par Marawi ar, ABS CBN kladzināja, ka Marawi sagrauta un baigās šausmas tur Dutertes vadībā, bet kā izrādās, nekas tur nav sagrauts, bombardēšanas tiek veiktas ar augstu precizitāti un Marawi cilvēki priecājas un jūtas drošāki Dutertes spēku klātbūtnē. https://www.counterpunch.org/2017....le-isis Šeit neatkarīga reportiera stāsts par Marawi un kā pro-amerikāniskie spēki negribēja nemaz laist šo reportieri tuvumā, bet beigās tomēr tika un bilde bija pavisam savādāk nekā rietumu mediju un ABS CBN stāsta.
Par olgarhiju runājot, varbūt tas nav tas pareizākais jēdziens, taču, kas gan tie mūsu karaļi ir ja ne savtīgi zaglīgi oligarhi, mafijozi vai vienkārši savu dārgo krēslu sildītāji, es uzskatu, ka demokrātija sen ir mirusi jo tā nestrādā, demokrātija tulkojas kā "tautas vara", bet vai tautai kautvai Latvijā tiešām ir vara? Tauta ir aizmirsusi kurš ir priekšnieks(tauta) un kurš algotais(saeima, valdība), valdošā elite to izmanto. Vēlēšanas mums ir, bet tās ir bezcerīgas jo sistēma ir sapuvusi un būtu visi tajā jānomaina vienlaikus, vienlaikus arī pārstrādājot sistēmu. Ja arī cilvēki ievēl kādu kurš nesavtīgi strādā tautas interesēs, tad tam smalki tiek mute aizsieta un tas tiek nostumts klusi maliņā, lai netraucē lielajiem mafijoziem. šī valdošā nepātraukti pieņem lēmumus, taisa visādus nevajadzīgus projektus, kas ir pret tautas interesēm un vajadzībām, līdz ar to, tas skaidri apliecina, ka demokrātija nestrādā, turklāt jebkurš, kurš sāktu tautu organizēt pārmaiņu veikšanai, ātri tiks nolikts aiz restēm. Derētu mums viens K. Ulmanis tagad kas šakāļus patriektu ratā kā gadsimtu atpakaļ. Turklāt Latvijā ir ASV armijas klātbūtne, kas, pēc mana funktiera, tur ir nejau dēļ Krievijas vai mācībām, bet kā papildspēks pret iespējamiem tautas nemieriem, kas nenotiks, jo latvieši ir iedzīti apātijā, un tālāk par burkšķēšanu dīvānā pie TV, vai interneta komentāros (kā es),netiks. Arī esmu novērojis Latvijas mēdijos izteiktu biedēšanu ar Krieviju, tur lidmašīna vai kuģis gar robežu tuvāk nobraucis, tur krievu brūnais lācis palaidis purkšķi, uzskatu, ka tā ir propaganda ar ko uztur mākslīgas bailes Latvijas iedzīvotājos lai varētu attaisnot ASV armijas klātbūtni, mācības, nejēdzīgos militāros izdevumus par visādām vecām armijas tehnikas vienībām, tur, protams, ir savs bizness.
Tāpēc man patīk Gaddafi grāmata, kurā ir atspoguļotas "tiešās demokrātijas" idejas, kur valstij svarīgus lēmumus pieņem plašā tautas kongresā. Mūsu zināšanas par Gaddafi atšķiras, man visspilgtāk palicis atmiņā ir tas, kā ziņās mums rādija "vietējos nelaimīgos nemierniekus" kas izrādijās ārzemju algotņi, un daudzi video bija iestudēti. Tikmēr to video (pieejams youtubē) kur simtiem tūkstošu Lībiešu tautas bija sapulcējušies Tripolē vicinot zaļo Gaddafi karogu, pilnīgi neviens rietumu mēdijs nerādija, Tripoles ielas izskatījās pēc zaļas jūras. Man viens bijušais kolēģis ir dzimis Lībijā, es viņam prasīju par Gaddafi un viņš man tikai appliecināja to, ka Gaddafi bija Lībijas tautas varonis. Negribēja tirgot naftu pret bezvērtīgo ASV dolāru, bet pret zeltu, negribēja laist iekšā rietumu banku sistēmu, bija lieli plāni radīt Āfrikas valstu savienību, Lībija vien bija viena valsts ar vienu no vissaukstākajiem dzīves līmeņiem Āfrikas kontinentā... kas Lībija ir tagad, "demokrātija", "failed state" , ISIS, pilsētas un infrastruktūra sagrauta, Naftas industrija "pārdota" Britiem par kapeikām. Par Irāku mazāk zinu, bet cik dzirdēts, tad Huseins tieši tāpat negribēja būt ASV prostitūta un naftu pret bezvērtīgo dolāru tirgot, bankas iekšā laist, uzpūta pīli par kodolieročiem, izdemolēja valsti, nevienu kodolieroci neatrada, tikmēr Ziemeļkoreja šauj salūtu vai katru mēnesi un visi tikai krata pirkstu, sankcijas un tukšas runas ... būtu Ziemeļkorejai dabas resursu bagātības kā nafta, sen būtu visi demokrātijas labumi.
Ziņojums rediģēts Maris - Svētdiena, 15.10.2017, 13:23 |
|
| |
Maris | Datums: Svētdiena, 15.10.2017, 13:20 | Ziņojums # 23 |
 Ierindnieks
| Par Venecuēlu neesmu pats daudz informēts, tik cik kolēģis stāstīja, ka ASV ļoti nepatīk kreisi noskaņotā Venecuēla, jo tai arī ir lielas naftas bagātības un negrib būtu amerikāņu prostitūtas. Bet nu visur jau vienmēr būs cilvēki, kas grib labi dzīvot neko nedarot un taisīs nemierus. Vai kā Kubā, valstī ar vienu no vislabākajām veselības aprūpes sistēmām pasaulē (kas ir pilnīgs prestats ASV kur maksā nodokļus, bet kad saslimsti, tad bez dārgas veselības apdrošināšanas ar tevi ir cauri), tur neapmierinātie un emigranti ir tie, kas grib rietumniecisko dzīvesveidu, dārgas mašīnas, drēbes, un visādus citādus kapitālistikos pop-kultūras luksusus, tikmēr tie, kam dzīves vērtības nav sagrozītas, ir vairāk kā apmierināti ar dzīvi Kubā.
Jā, esmu daudz sazvērestības teoriju piekritējs, svēti ticu, ka amerikāņi paši upurē savējos sākot ar Pearlharboru kurā klusējot ļāva japāņiem izpriecāties, lai varētu neeffektīvos līnijguģus norakstīt un būtu tautas atbalsts doties uzbrukumā Japānā un izmēģināt atomieročus, un protams, 21. gadsimta lielākā masu slepkavība 9/11 . Kā arī pērku zobu pastas bez fluorīda, kas ir atkal viens karsts temats.  Pēdējos gados gan nav bijis laika un gribas daudz lasīt, citreiz liekas, ka būtu daudz labāk būt aitiņai.
Ziņojums rediģēts Maris - Svētdiena, 15.10.2017, 13:26 |
|
| |
Maris | Datums: Svētdiena, 15.10.2017, 13:49 | Ziņojums # 24 |
 Ierindnieks
| Un vispār paldies par laba vēlējumiem, kas zin, ja tavos ceļojumos gadīsies pa ceļam, varēsi piemesties uz nakti pārlaist, drēbes izmazgāt Bet tur vēl gadiņi kādi paies, kamēr māju varēsim uzcelt.
|
|
| |
Melnais | Datums: Svētdiena, 15.10.2017, 14:56 | Ziņojums # 25 |
 Ģenerālisimuss
| Paldies ceļotājam Maris par izteikto viedokli! Jūtu, ka mūsu pozīcijas atšķiras radikāli, tieši tāpat kā mūsu informācijas avoti. Ir praktiski neiespējami diskutēt ar sazvērestības teoriju piekritēju, jo viņu informācija balstās nevis uz faktiem, bet tieši otrādi - faktu noliegšanas. Manis piedāvātie argumenti arī netiek uztverti. Arī šī lapa nav radīta politiskām diskusijām, bet gan ceļojumiem. Tieši tāpēc tagad atbildēšu cik vien īsi var, lai varētu slēgt šo disputu. Domāju, ka ceļotājiem tas nav interesants un man tiek atņemts laiks rakstīt ceļojumu atskaites, vai uzrakstīt citādu ceļotājiem noderīgu informāciju.
Quote Maris (  ) Krieviski ļoti slikti lasu, iemetu Google Translate, rakstā ir tikai minēts par to ka Duterte esot teicis, bet nav apstiprinājuma no Krievijas, ka viņi tiešām pieprasījuši turēt dāvinājumu noslēpumā. Domāju, ka krievu mēdijs vienkārši paņēmis informāciju no tiem pašiem rietumnieciskajiem mēdijiem.
Jāaaaa.... un kā tu domā kāda varētu būt oficiālā Krievijas pozīcija, kad viss jau ir pateikts? Un diez vai Krievu mēdijs paņēmis informāciju no rietumu mēdijiem. To takšu saka pats Duterte!
Quote Maris (  ) Bija man stāstījusi par šo prezidentu, bet biju jau piemirsis, tagad tieši paprasīju atgādināt un viņas vārdi īsi skanēja tā: "Bija labs prezidents kura vadībā Filipīnu ekonomika plauka kā nekad, nebija bads utt.". Viņa arī saka, ka tava sniegtā informācija par F. Markosu ir propaganda kas saskan ar to, kas tika rakstīts mācību grāmatās, kuras tika diktētas pēc korumpēto Akino gribas, viņa ļoti labi atceras šīs grāmatas
Kāda tur propoganda? Vieni fakti. .... Ja jau bija tik labs prezidents, un viss bija tik ideāli, tad kāpēc tautai bija jāiet ielās un jātaisa "Dzeltenā" revolūcija?
Quote Maris (  ) Tu ziņas smelies no ABS CBN, kas ir korumpēta mediju aģentūra zem Akinosu kontroles un aktīvi demonizē Duterti, tā man sieva saka, tam avotam galīgi nevar ticēt. Par Marawi ar, ABS CBN kladzināja, ka Marawi sagrauta un baigās šausmas tur Dutertes vadībā, bet kā izrādās, nekas tur nav sagrauts, bombardēšanas tiek veiktas ar augstu precizitāti un Marawi cilvēki priecājas un jūtas drošāki Dutertes spēku klātbūtnē.
ABS CBN tas ir tikai viens no ziņu avotiem... es vienmēr informācijai izmantoju vairākus informācijas avotus. Palasi forumu sadaļu veltītu Marawi cīņām:
http://www.melnais.com/forum/35-85-2
Mhmmm, vai esi redzējis attēlus no Marawi, ka vari apgalvot ka nekas nav sagrauts? Vislabāk man patīk tavs citāts: "bombardēšanas tiek veiktas ar augstu precizitāti", te jau tu nonāc pilnīgās pretrunās. Ja tiek pielietota aviācija un bombardēta pilsēta, Tu tiešām tici, ka nekas netiek sagrauts. Sagrauts tiek pamatīgi un pilnīgi viss bez jebkādas izvēles. Par precizitāti palasi šo pašu forumu un ierakstu Nr.26, kur aviācija ar lielu precizitāti vienā paņēmienā nogalina 10 savējos. Tiešām izcila precizitāte. Un par cilvēkiem, kuri saka, ka nu viņi ir laimīgi, ka Duterte ir atnācis. Interesanti, ko tu stāstītu, ja tu vai tavi radinieki tajā brīdī atrodas zem stobriem.
Quote Maris (  ) demokrātija tulkojas kā "tautas vara", bet vai tautai kautvai Latvijā tiešām ir vara?
Tiešā demokrātija, praktiski nekur pasaulē nav sastopama. Pasaulē izplatītākais demokrātijas veids ir pārstāvnieciskā demokrātija. Tas ir pilsoņi savu gribu izsaka dodoties pie vēlēšanu urnām. Un tas ir saprātīgi. Ir arī referendumi, caur kuriem tiek realizēta "tautas vara". Tā kā atbildu apstiprinoši, ir vara! Un Latvijā, Satversmes tēvi ir ielikuši ierobežojumu, un ļoti gudru un pareizu ierobežojumu referendumos. Tas ir pilsoņiem nav ļauts referendumā lemt par nodokļiem, algām un tamlīdzīgām lietām. Būtu muļķīgi šāda veida jautājumus nodot tautas ziņā. Tas pats, kas "brexit" tumsoņas nobalsoja ... un nu vairs nekā. Bet kā redzi demokrātija darbojas!
|
|
| |
Melnais | Datums: Svētdiena, 15.10.2017, 14:57 | Ziņojums # 26 |
 Ģenerālisimuss
| Quote Maris (  ) Turklāt Latvijā ir ASV armijas klātbūtne, kas, pēc mana funktiera, tur ir nejau dēļ Krievijas vai mācībām, bet kā papildspēks pret iespējamiem tautas nemieriem, kas nenotiks, jo latvieši ir iedzīti apātijā,
Tu kaut ko esi sajaucis pilnīgi garām. Latvijā nav ASV armijas, tā tagad steidzīgi tiek ievesta Polijā. Latvijā lielākais kontingents ir no Kanādas. Un tas viss arī tikai pēc Ukrainas notikumiem. Pirms tam šeit, izņemot militāros atašejos nebija nekādu NATO valstu bāzu un karaspēka. Pret Tautas nemieriem? ...... tu joko? Ja Latvijā parādīsies tādi paši "zaļie" cilvēciņi kā Krimā, tad tici man, būs vien man arī jāņem stroķis rokā un kopā ar sabiedrotajiem tie okupanti jākvēpina ārā.
Quote Maris (  ) Arī esmu novērojis Latvijas mēdijos izteiktu biedēšanu ar Krieviju, tur lidmašīna vai kuģis gar robežu tuvāk nobraucis, tur krievu brūnais lācis palaidis purkšķi
Es jau iepriekš rakstīju par faktiem, nevis brūnā lāča purkšķiem, tie ir fakti: Piedņestra, Osetija, Abhāzija, Krima un Donbass.... plus Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšana.... 
Quote Maris (  ) Mūsu zināšanas par Gaddafi atšķiras, man visspilgtāk palicis atmiņā ir tas, kā ziņās mums rādija "vietējos nelaimīgos nemierniekus" kas izrādijās ārzemju algotņi, un daudzi video bija iestudēti. Tikmēr to video (pieejams youtubē) kur simtiem tūkstošu Lībiešu tautas bija sapulcējušies Tripolē vicinot zaļo Gaddafi karogu, pilnīgi neviens rietumu mēdijs nerādija, Tripoles ielas izskatījās pēc zaļas jūras
Jā... atceries pēc Staļina nāves arī visa tauta raudāja.... tas pats par Lībiešu tautu vicinot Kadafi zaļo karogu (te nu lielum mānija, zaļais ir islama karogs un ar Kadafi tam nav nekāda sakara) ... kur tad tā tauta palika, kad radās nepieciešamība savu tirānu aizstāvēt. Maz bija tādu, kuri bija gatavi ņemt ieroci rokā un cīnīties par šo beduīnu. Beduīnu, kurš bija sarausis pasakainas bagātības uz tautas rēķina.
Quote Maris (  ) Jā, esmu daudz sazvērestības teoriju piekritējs
Labāk paskaties vairākos informācijas avotos, paļaujies uz faktiem..... nevis uz visādām varbūtībām.
Quote Maris (  ) Un vispār paldies par laba vēlējumiem, kas zin, ja tavos ceļojumos gadīsies pa ceļam, varēsi piemesties uz nakti pārlaist, drēbes izmazgāt
Par to liels paldies, kāpēc nē? Būs vieta, kur turpināt diskusiju. Lai viss izdodas!
|
|
| |
Melnais | Datums: Otrdiena, 17.10.2017, 16:55 | Ziņojums # 27 |
 Ģenerālisimuss
| Nu nevaru es tikt vaļā no Dutertes pieminēšanu. Katru dienu jauni izgājieni. Viņš mani nelaiž prom. Par pirmo jau esmu uzrakstījis citā sadaļā, saistībā ar cīņām Marawi. Ir iespēja lasīt foruma sadaļā pa šo linku: http://www.melnais.com/forum/35-85-3#4366
Quote Maris (  ) ABS CBN kladzināja, ka Marawi sagrauta un baigās šausmas tur Dutertes vadībā, bet kā izrādās, nekas tur nav sagrauts, bombardēšanas tiek veiktas ar augstu precizitāti
Pie reizes savācu arī pāris bildes un video par postījumiem Marawi. Ja tu tos uzskati par niecīgiem.... tad es laikam vairs no dzīves un karadarbības vairāk neko nesaprotu.
Neliels video par cīņām un līdz drupām nopostītā Marawi centrs:

Eksperti noteikuši aptuvenos zaudējumus un kādi finanšu līdzekļi būs nepieciešami Marawi atjaunošanai. Tas ir 50 miljardi aptuveni 50 miljardu amerikāņu naudiņas. Un Tu apgalvo, ka nekas tur nav sagrauts. Var jau kā strauss iebāzt galvu smiltīs un neko neredzēt. Precīzāk sakot nevēlēties neko redzēt. Un klausīt tikai vienam informācijas avotam. Palūkojies uz video un bildēm.
|
|
| |
Melnais | Datums: Otrdiena, 17.10.2017, 19:13 | Ziņojums # 28 |
 Ģenerālisimuss
| nākamais ieraksts ir saistīts ar lielo tautas mīlestību un tautas atbalstu Duterte. Tik tiešām sākumā tā bija, bet nu jau liela daļas tauta ir sen zaudējušas ilūzijas pret šo Diktatoru. Pavisam nesen Manilā notika daudzskaitlīga tautas demonstrācija. Starp citu šī demonstrācija tika rīkota iepriekšējā visas tautas mīļotā prezidenta Ferdinanda Marcosa kādreiz pieņemtā lēmuma, par kara stāvokļa ieviešanu valstī 1972 gadā. Bet demonstrācijas lielākais uzsvars tika likts un prezidentu Duterti par atkārtotu kara stāvokļa ieviešanu un cilvēku beztiesas nogalināšanām.
Sākšu ar šo video, jo pirmajos kadros ir parādīts tieši Ferdinnds Marcos:
Te vēl viens video:
Te vēl vienas ziņu aģentūras sagatavotais materiāls par šo dienu (philstar), ja ir vēlme tad varat iepazīties pa šo saiti:
http://www.philstar.com
Protams, vēl jau tās nav masas. Bet runas par pilnīgu Dutertes atbalstu no tautas puses runāt nav nekāda pamata. Un tas ir tikai pats sākums, cik niecīgu laiku Duterte ir pie varas un cik daudz muļķības jau sastrādājis. Jau tagad tauta dodas manifestācijās, tad kas būs vēlāk? Domāju, ka Dutertem nebūs jāgaida tik ilgi uz tautas revolūciju kā Ferdinandam Markosam. Un mukt uz kurieni Dutertem arī nebūs. IMHO
|
|
| |
Melnais | Datums: Trešdiena, 25.10.2017, 15:51 | Ziņojums # 29 |
 Ģenerālisimuss
| Duterte ticis pie mantiņām no Krievijas…
Beidzot tas brīdis ir pienācis, kad neskatoties uz valsts noslēpumu izpaušanu, Duterte tomēr ir ticis pie ieroču partijas no Krievijas. Kopumā Krievija dāvā Duterte 5000 "Kalasņikova" tipa automātus, 20 kravas automašīnas, miljons patronu un 5000 ķiveres. Kā ziņo ziņu aģentūra "Manila Bulletin", tad tas esot ziedojums no Krievijas puses un Filipīnu bruņotie spēki ieročus varēs izmantot dažādās operācijās, bet galvenokārt cīņās ar islāma teroristiem.

Ieroču nodošana notika uzreiz pēc Filipīnu un Krievijas noslēgto vienošanos par militāro un tehnisko sadarbību. To no Krievijas puses parakstīja Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu un Filipīnu aizsardzības ministrs Delfins Lorensana. Vienošanās ietver militāro un tehnisko sadarbību izpētes un ražošanas jomā, kā arī iespējamu apmaiņu ar ekspertiem un personāla apmācību kopīgās programmās. Šī vienošanās tika parakstīta ASEAN valstu aizsardzības ministru tikšanās reizē Klarkā. Dāvinājums tika pasniegts uz Krievijas pretzemūdeņu kuģa "Admiral Panteleyev", kurš šobrīd viesojas Manilas ostā, klātesot Krievijas aizsardzības ministram Sergejam Šoigu un Filipīnu prezidentam. Tāpat Duterte aktīvi interesējās par kuģa militārām iespējām, kā rezultātā arī tika demonstrētas kuģa uguns spējas.
|
|
| |
Melnais | Datums: Ceturtdiena, 07.06.2018, 13:20 | Ziņojums # 30 |
 Ģenerālisimuss
| MILF nostiprinās cerības uz pašnoteikšanos

Kā ziņo ziņu portāls "DELFI", tad sāk notikt tas, par ko es brīdināju jau iepriekš, ka Dutertes valdīšanas laikā Filipīnas vairs nebūs unitāra valsts, un de facto vairs neatradīsies pašreizējās robežās. Top jaunais neatkarīgais veidojums ar nosaukumu "Bangsamoro".
Filipīnu dienvidos vairākas desmitgades par pašnoteikšanos karojošā "Moro islāmiskā atbrīvošanas fronte" (MILF) un valdība nonākuši pie miera plāna, kas varētu kļūt par pamatu islāmticīgo filipīniešu apdzīvotās valsts daļas autonomijas statusam, raksta "Vice".
Etnoreliģiskā moro grupa sastāv no kopumā 14 savstarpēji atšķirīgām kopienām, taču vienojošo vārdu "moro" tām koloniālisma periodā piešķīra spāņi, kuri visus islāmticīgos dēvēja par mauriem (spāniski - moros), gluži kā Ziemeļāfrikā dzīvojošos berberu un arābu musulmaņus. Kopš 1968. gada moro cīnās par neatkarību no pārsvarā katoļticīgajām Filipīnām.
Sākotnēji izveidotā "Musulmaņu atbrīvošanas kustība" gadu laikā ir šķēlusies un transformējusies dažādās grupās, taču 70. gadu beigās radītā MILF visus šos gadus bijusi viens no spēcīgākajiem musulmaņus pārstāvošajiem politiskajiem un militārajiem spēkiem. Vairākas desmitgades ilgušajos MILF un citu grupējumu uzbrukumos un tiem sekojošās armijas operācijās bojā gājuši vairāk nekā 150 000 cilvēku. Filipīnu valdības centušās slēgt miera līgumus ar dažādām separātistu organizācijām, taču līdz šim neviens no tiem nav nodrošinājis pastāvīgu situācijas maiņu.
Drošības situācija un MILF nozīme mainījās pirms dažiem gadiem, kad vairāki tūkstoši musulmaņu pievērsās teroristu organizācijai "Daesh", pasludinot džihādu pret valdības spēkiem. Radikālie "Daesh" uzskati un brutālie paņēmieni līdzšinējiem musulmaņu brīvības cīnītājiem nebija pieņemami un agrākie ienaidnieki kļuva par valdības lielāko atbalstu karā pret džihādistiem. Džihādisti pērn maijā ieņēma Maravi pilsētu, taču asiņainajās piecus mēnešus ilgušajās kaujās krita gandrīz 1000 kaujinieku un Filipīnas pasludināja uzvaru pār "Daesh". Džihādisti gan nav sakauti pavisam, un MILF kaujinieki, kuri paši gadu desmitiem slapstījušies no valdības spēkiem purvainajos un biezi noaugušajos Mindano salas džungļos ir kļuvuši par galveno spēku pret teroristiem. Arī Maravi kaujā tieši MILF palīdzēja veidot evakuāciju koridorus pilsētā iesprostoto civiliedzīvotāju glābšanai. Partnerība ar valdības spēkiem savukārt panākusi iespēju MILF līderiem sēsties pie viena galda ar parlamentāriešiem, kuri prezidenta Rodrigo Dutertes mudināti pagājušajā ceturtdienā noslēdza līdz šim cerīgāko miera līgumu (attēlā līguma oficiālā parakstīšana).
"Vice" raksta, ka tas varētu nodrošināt autonomiju Mindanao salas rietumos veidojamam Bangsamoro apgabalam, kurā ietilptu līdzšinējais Musulmaņu Mindao autonomais reģions un vēl citi apkārtnē esošie moro apdzīvotie apgabali. Par tāda izveidi sarunas tiek risinātas jau četrus gadus, taču tikai pēc pērnā gada panākumiem pret "Daesh", tas ieguvis reālu apveidu. Paredzēts, ka Bangsamoro apgabala valdība pati lemtu ar nodokļiem, zemes pārvaldi, ūdenssaimniecību, izglītību un tiesu sistēmu saistītus jautājumus. Savukārt Filipīnu centrālā vara saglabātu teikšanu pār drošības spēkiem, policiju, imigrāciju un attiecībām ar citām valstīm.
Tiek uzskatīts, ka tieši prezidenta Dutertes prezidentūras laikā šādas autonomijas dibināšana esot visiespējamākā. Duterte pats ir no Mindao salas un pirms vēlēšanām solīja panākt Bangsamoro autonomiju. Turklāt šī gada janvārī viņš brīdināja parlamentāriešu, ka tā ir vienīgais ceļš, ja nevēlas vispārēja liela mēroga kara izcelšanos salā. "Ja līgums tiks parakstīts, tad viss ir labi, un miers turpināsies, bet ja būs spiediens pret to, MILF jau gatavo savus labākos ieročus," viņš teicis.
|
|
| |
|