ASV dolāri? Kur un kā?
| |
swapi | Datums: Trešdiena, 28.03.2012, 19:40 | Ziņojums # 1 |
Ierindnieks
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 12
Reputācija: 1
Statuss: Offline
| Vai Vjetnamā vislabāk ņemt līdzi ASV dolārus un kur tos vislabāk iemainīt, pirms ierašanās Vjetnamā, jeb jau esot tur? Vai lidostā?
Es īsti nesaprotu, vai cenas Vjetnamā ir norādītas dolāros, un vai vjetnamieši grib norēķināties ar dolāriem, vai ar savu naudu?
|
|
| |
MelnāPrincese | Datums: Trešdiena, 28.03.2012, 20:13 | Ziņojums # 2 |
 Seržants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 95
Reputācija: 3
| Tikai un vienīgi USD. Bankā jau protams samainīs arī EUR, bet kurss nebūs izdevīgs. $ maina gandrīz jebkur, maiņas punktos, viesnīcās. Visizdevīgāk ir mainīt juvelieru veikalos. Lidostā samainiet pirmo minimumu un tālāk jau pie juvelieriem.
Visas cenas pārsvarā ir norādītas Vjetnamas vongos. Izņēmumi var būt viesnīcas, kur uzreic var cenu nosaukt arī USD. Praktiski visur ņem pretīm arī USD, bet par cik cenas ir dongos - nokonvertēs pēc neizdevīga kursa. Bez Vjetnamas dongiem neiztiksiet. Vjetnama nav Kambodža.
|
|
| |
swapi | Datums: Trešdiena, 28.03.2012, 20:27 | Ziņojums # 3 |
Ierindnieks
| Jā, bet kā dabūt dolārus, ja es iebraucu Vjetnamā bez tiem? Un nekad taču nevar zināt, cik dolāru tieši ceļojumam vajadzēs.
|
|
| |
MelnāPrincese | Datums: Trešdiena, 28.03.2012, 20:52 | Ziņojums # 4 |
 Seržants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 95
Reputācija: 3
| Neko nesaprotu. Tu nezini kur dabūt $? Kā tad Tu dodies ceļojumā? Ja paļaujies uz kredītkarti, tad Vjetnamā ar to nav problēmas. Bankomāti ir visās vietās. Nelaime tā, ka kurss nav pārāk labs, papildus tavas bankas % arī Vjetnamas bankomātos izņemot naudu tiek iekasēti papildus %. Arī maksimālā naudas summa ko var noņemt vienlaicīgi ir ļoti maza. Ja nemaldos, tad aptuveni 150$ analogā Vjetnamas dongiem.
|
|
| |
swapi | Datums: Trešdiena, 28.03.2012, 21:30 | Ziņojums # 5 |
Ierindnieks
| Es neceļoju ar dolāru žūksni kabatā.
Es vienkārši biju nesaprašanā, vai Vjetnamā, tur, kur cenas ir norādītas dolāros, ir izdevīgāk arī maksāt tais dolāros, t. i., cilvēks ir spiests vazāt līdzi dolārus? (Bet es lēnām arī saprotu, ka, ja nemaksāšu dolāros, viņi pārrēķinās uz saviem dongiem.)
Man izdevīgāk ir naudu nevazāt līdzi, bet izņemt no automātiem. Mana banka par izņemšanu ārzemēs papildus procentus neiekasē.
|
|
| |
Fendermans | Datums: Ceturtdiena, 29.03.2012, 13:52 | Ziņojums # 6 |
 Majors
Ieraksti: 80
| Quote (swapi) Mana banka par izņemšanu ārzemēs papildus procentus neiekasē.
Vau! Nepateiksi kāda Tev ir banka. Es arī gribu tādu altruistisku banku, kura par naudas konvertēšanu neņem procentus...... Kaut gan maz ticams. Naudas mīšana ir viens no banku peļņas stūrakmeņiem.
Kukera kū
|
|
| |
|