Tabaka un Singapūra
| |
Melnais | Datums: Pirmdiena, 02.08.2010, 16:11 | Ziņojums # 1 |
 Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
| Veltījums visiem smēķējošiem ceļotājiem!!! No 2009.gada 1.janvāra katra cigarete Singapūrā skaitās likumīga tikai tad ja viņa ir marķēta atbilstoši likumam. http://www.customs.gov.sg/topNav....ion.htm Tas nozīmē to, ka Singapūrā bez nodokļa nedrīkst ievest nevienu cigareti (neaizmirstam ka arī kožļājamās gumijas nedrīkst). Ja mums ir līdzi cigaretes, tad mūsu pienākums ir doties pa sarkano koridoru un nomaksāt muitas nodokli 7,04 SGD par paciņu, vai riskēt un iet pa zaļo koridoru. Pieķeršanas gadījumā sods 500 SGD par paciņu vai arests, vai arī abi sodi kopā. Nomaksājot nodokli mums tiks izsniekta deklarācija, kuru glabājam kā acu raugu, jo pīpējot nemarķētās cigaretes Singapūras ielās (atvainojos, smēķēšanai atļautās vietās) policistam ir tiesības no mums pieprasīt deklarāciju vai iekasēt soda naudu. Tos pašus 500SGD par paciņu. Tā visa ir teorija. Pats esmu pārkāpis likumu un ievedis Singapūrā nedeklarētas cigaretes. Esmu pīpējis uz ielām un neviens policists man neko nav jautājis, bet ja likums ir tāds, tad jārēķinās ka likums var tikt arī piemērots visā savā bardzībā. Iesaku liekas cigaretes bez vajadzības Singapūrā iekšā nevest. Savādāk var gadīties samērā dārgs pasākums. Kontrabandas cigaretes Singapūras nomaļos rajonos, kā piemēram Geylang rajonā uz ielas ir brīvi nopērkamas. Maksā 4 vai 5 SGD. Veikalā pirktās cigaretes maksā 10 SGD. Ko un kā mums darīt domājam paši. Ja zini, esi apbruņots.
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
Bulduri | Datums: Sestdiena, 22.03.2014, 03:12 | Ziņojums # 2 |
 Ierindnieks
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 12
Reputācija: 0
Statuss: Offline
| Un tiešām bez jokiem! Pārbaudīju feb-mar. 2014.g., sanāca 9 lidojumi turp-šurp pa DA-āziju. Pirmkārt jau lidojot, piemēram no Ķīnas, Taizemes utt. uz Singapūru vai Hongkongu, arī Austrāliju, duty free veikalos lidostās nemaz nepārdod cigaretes uz attiecīgajām Valstīm! Tālāk, pēc robežas un bagāžas saņemšanas, piemēram Hongkongā(Singapūrā ir līdzīgi) un ejot pa zaļo koridoru uz pilsētu ārā, pretī stāv vesela "armija" ar muitniekiem-psihologiem, katram otrajam-trešajam laiž visu bagāžu caur "rentgenu", meklē cik saprotu tikai cigaretes. Atļautais ir 18 cigaretes uz cilvēku t.i. nepilna viena paciņa. Man bija līdzi nepilns bloks, paspēju izmest turpat pirms kontroles. Nu kaut kā negribējās riskēt un maksāt vairākus tūkstošus USD. P.S. Pirms tam 20 gadu laikā, esmu bijis neskaitāmas reizes i Singapūrā i Hongkongā, bet tādu vājprātu ar cigaretēm nebiju pieredzējis! Singapūrā veikalā nācās pirkt vienu paciņu par, ja nemaldos aptuveni 8-9 EUR. Arī viesnīcā, kur dzīvoju maksājot bargu naudu- 200 eiro par nakti, Carlton City, pilnīgi nekur nevar uzpīpēt, lai arī ir vairākas āra terases, atklāts baseins utt., nevienam netraucē, BET var tikai uz ielas, metrus 20 no ieejas, tur, kur ir norāde "Smoking station". Man, kā pīpētājam tas bija maximāls diskomforts, kā arī pilnīga un galīga vilšanās Singapūrā, kuru iepazinu tālajos 90-jos un oficiāli biju pirmais Latvijas Republikas pilsonis, kurš to apmeklēja bez vīzas ar Latvijas Republikas pasi 1993. gada februārī, vēl pirms Latvijas Ārlietu Ministrija vispār tika informēta par tādu iespēju.....
P.S. Šo vēstuli pielikumā no Singapūras Vēstniecības Maskavā es aiznesu mūsu Ārlietu Ministrijai, un teikšu godīgi, viņi toreiz ļoti brīnījās, ka par bezvīzu Singapūras apmeklējumu tiku informēts es, kā privātpersona, nevis Latvijas oficiālās iestādes...
|
|
| |
|