Kambodžas vīza
| |
Kurkulis | Datums: Piektdiena, 16.07.2010, 12:58 | Ziņojums # 1 |
 Ģenerālmajors
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 312
Reputācija: 5
Statuss: Offline
|
Bezvīzu režīms Kambodžai ir ar Laosu, Malaiziju, Filipīnām, Singapūru, Vjetnamu.
Vīzu uz robežas vai e-vīzu nevar saņemt sekojošu valstu pilsoņi: Afganistānas, Alžīrijas, Sauda Arābijas, Bangladešas, Irānas, Irākas, Pakistānas, Šrilankas un Sudānas.
Pārējo valstu pilsoņi saņem vīzas uz robežas vai izmantojot e-vīzu. Vīza maksā 20$ .. no 2014.gada 1.oktobra 30$. Uzturēšanās laiks līdz 30 dienām.
e-vīzas saņemšana:
http://www.mfaic.gov.kh https://www.evisa.gov.kh/ContactInformation.aspx
e_Visa noformēšanas maksa 7$.
Ja tu visu saproti, tas nozīmē, ka tev visu nesaka.
|
|
| |
Andžela | Datums: Otrdiena, 04.09.2012, 12:07 | Ziņojums # 2 |
Ierindnieks
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 3
Reputācija: 0
| sveiki, vajadzētu konsultāciju, lidoju uz Taizemi, no Taizemes braukšu ar auto uz Kambodžiju caur Poi Pet un pēc 3 dienām, atpakaļ uz Taizemi, kada situācija ar vizām? Vai es varēšu to noformēt uz robežas, vai jāperk te pat Latvijā? Kur var noskaidrot, lai nesanāk pārpratums? Mani interesē tikai vīza Taizeme-Kambodža-Taizeme. Paldies.
|
|
| |
Kurkulis | Datums: Otrdiena, 04.09.2012, 14:36 | Ziņojums # 3 |
 Ģenerālmajors
Ieraksti: 312
Reputācija: 5
| Runa iet par Aranyaprathet / Poipet robežas pārejas punktu.
Par Kambodžas vīzām nav nekādu problēmu. Kambodžas VOA ir pieejama Poi Pet robežpunktā, es gan ieteiktu e-visa. Jo pie VOA noformēšanas uz robežas Kambodžas robežsargi mēdz nodarboties ar naudas izspiešanu. Ar e-visa nekādu problēmu, viss jau ir iepriekšs noformēts.
Atpakaļ uz Taizemi varētu būt problēmas. Neņemos apgalvot, pašam šo robežpunktu šķērsot nav nācies, bet spriežot pēc pieejamās informācijas Taizemes Ārlietu ministrijas mājas lapā Aranyaprathet VOA netiek izsniegtas. http://www.mfa.go.th/main/en/services/123/15393-Visa-on-Arrival.html
Ir divi varianti. Taizemes vīzu kārtot Kambodžā. Vai kārtot 2 x vīzu Latvijā.
Es gan Te saskatu vēl vienu problēmu. Droši vien, ka auto būs īrēts. Būtu lietderīgi noskaidrot vai īrētu auto laidīs pāri Taizemes robežai! Ja laidīs, kādi dokumenti tam ir nepieciešami!
Veiksmi!
Ja tu visu saproti, tas nozīmē, ka tev visu nesaka.
|
|
| |
Melnais | Datums: Ceturtdiena, 21.02.2013, 08:07 | Ziņojums # 4 |
 Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
| Vjetnamas – Kambodžas robežpunkts (Moc Bai – Bavet)
Kambodžai es uztaisīju e-visu izmantojot pirmajā ierakstā minēto linku. Nekur nebija jāiet, visas problēmas atrisināju, atrodoties viesnīcas istabā. Pats process aizņēma pāris minūtes. Samaksāju izmantojot Pay Pal. E-visu uz manu e-pastu atsūtīja nākamā dienā. Vienkārši un ērti. Super. Jautājuma cena 25$. Var taisīt vīzu uz robežas, tad cena ir 20$, bet parasti šā vai tā tie 5$ tiek izspiesti no robežsargu puses. Te vismaz man sirds bija mierīga, visu esmu samaksājis un saņēmis apstiprinājumu, ka vīza man ir.
Pats robežas šķērsošanas process notika šādi. Jau autobusā pirms robežpunkta no visiem pasažieriem tiek savāktas pases. Iedevu savu pasi ar jau izdrukāto e-visu. Tiem kuriem nav e-visa, tiek paņemta arī nauda par VOA. Pie robežpunkta visi pasažieri tiek izsēdināti un kolektīvi dodas uz Vjetnamas robežpunktu. Pirms robežsargiem ir muitas kontrole, kur jāizlaiž caur rentgenu līdzi paņemtās somas. Somas un koferus nav nekādas nepieciešamības staipīt līdzi. Droši atstājiet autobusā. Tur viņas vispār netiek pārbaudītas. Kad Vjetnamas robežsargs ir pārbaudījis Tavu pasi un iespiedis izbraukšanas zīmogu, tad cilvēks, kurš autobusā savāca no visiem pases, skaļi sauc tavu uzvārdu. Saņem pasi un doties neitrālā teritorijā.
Pirms Vjetnamas robežsargiem:
Fonā Vjetnamas robežpunkts Moc Bai:
Kad tiek sagaidīti visi robežšķērsotāji ar autobusu tiekam aizvesti līdz Kambodžas robežai. Tas nav tālu, kādi 100 metri. Ja esat individuāls ceļotājs ir iespēja nolīgt motobaiku. Tiem kuriem bija e-visa dodas individuālā kārtā uz robežkontroli. Pārējie kolektīvi gaida, kad apstrādās viņu pases. E-visa īpašnieki dodas pie speciāla galdiņa ar uzrakstu e-visa. Imigrācijas kartiņu manā vietā jau bija aizpildījis autobusa vecākais. Serviss.
Uzrādāt savu izdrukāto papīrīti, klerks ar skeneri nolasa svītrkodu un uzspiež apstiprinājuma zīmogu, ka viss ir OK. Varam doties pie robežsarga. Kambodžā ir visnopietnākā robežkontrole, kādu man ir nācies piedzīvot Āzijā. Tiek skenēti ne tikai abu roku rādītāj pirksti, bet abu roku visi pirksti. Šī procedūra aizņem pāris minūtes un tiek iespiests pasē zīmogs. „Laipni lūgti Kambodžas Karalistē”. No savas grupiņas biju pirmais kas šķērsoja Kambodžas robežu. Pārējos nācās gaidīt minūtes 30.
Fonā Kambodžas robežpārejas punkts Bavet:
Robežas šķērsošana kopumā aizņem aptuveni 1 stundu. Viss ir vienkārši kā 5 kapeikas.
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
Melnais | Datums: Trešdiena, 08.07.2015, 11:42 | Ziņojums # 5 |
 Ģenerālisimuss
| Izmaiņas Kambodžas vīzas cenā
Par cik oktobra mēnesī man ir ieplānots ceļojums uz Kambodžu apskatījos, vai nav izmaiņas Kambodžas vīzas saņemšanā. Mani nepatīkami pārsteidza redzētais. Vīzas cena ir izaugusi par 50%, kādreiz tā bija 20$, bet nu ir jāmaksā jau 30$. Ja vēlaties noformēt e-visa, tad apkalpošanas maksa arī ir kāpusi uz augšu, tagad par noformēšanu būs jāmaksā 7$. Pamainījusies ir arī interneta resursa adrese kur var noformēt e-visu. Pluss ir tāds, ka varas iestādes iet kopsolī ar laiku un ir izstrādājušas arī mobilās aplikācijas Android un Iphone lietotājiem.
Tas viss jau ir spēkā no 2014.gada 1.oktobri, bet par cik man plānos nebija apmeklē Kambodžu, tad šo notikumu biju palaidis garām. Dīvaini tikai, ka citi lietotāji netika ziņojuši par izmaiņām. Jācer, ka vairāk pārsteigumu tuvākajā laikā nebūs.
Šī foruma ieraksts Nr.1 ir jau labots atbilstoši reālai situācijai.
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
andrian | Datums: Ceturtdiena, 09.07.2015, 07:52 | Ziņojums # 6 |
 Ģenerālleitnants
Ieraksti: 558
Reputācija: 23
| Quote Melnais (  ) Dīvaini tikai, ka citi lietotāji netika ziņojuši par izmaiņām tas ir akmens manā lauciņā nekādi nevaru pabeigt savu rakstu.. Siem Reap Lidosta maziņa Vīzas saņemšanas procedūra aizņēma minūtes 15. Iestājies rindā, atdod pasi, vīzas formu, 30$, fotogrāfiju, tālāk dokumenti ceļo pa ierēdņu ķēdi(kādi astoņi puisīši), pēdējais izsauc un atdod pasi Robeža - pavisam ātri, dažiem skanēja pirkstu nospiedumus
ChiangMai,ChiangRai,Phuket,Railay,Phi-Phi,Langkawi,Sabah,Cebu,Panglao,Boracay,Palawan,Houay Xai,Bokeo Nam Kan National Park,Beijing,Fihalhohi,Siem Reap,Sihanukville,Koh Rong,Koh Rong Samloem,Kampot, Phnom Penh,Shimla,Manali,Varanasi,Delhi
Ziņojums rediģēts andrian - Ceturtdiena, 09.07.2015, 07:53 |
|
| |
Melnais | Datums: Trešdiena, 25.11.2015, 14:08 | Ziņojums # 7 |
 Ģenerālisimuss
| Mana pieredze saņemot VOA Phnom Phen Starptautiskajā lidostā. Ielidoju ar "Air Asia" reisu no Bangkokas. Jau ļotenē tika izdalītas visa nepieciešamās lapiņas, kuras ir jāaizpilda. Jābūt gataviem aizpildīt šādas imigrācijas lapas:
Application Form Visa On Arrival:

Arrival and Departures Card:

Tas viss tika aizpildīts jau lidmašīnā, klāt pielikta fotogrāfija, sagatavoti 30 $ ........... un tālāk precīzi kā jau stāstīja ceļotājs andrian iepriekšējā ierakstā.
Lidosta maziņa
Quote andrian (  ) Vīzas saņemšanas procedūra aizņēma minūtes 15. Iestājies rindā, atdod pasi, vīzas formu, 30$, fotogrāfiju, tālāk dokumenti ceļo pa ierēdņu ķēdi(kādi astoņi puisīši), pēdējais izsauc un atdod pasi
Precīzi tieši tāpat, tikai piebildīšu, ka pēdējam puisītim ir arī jāatdod 30$ .....
|
|
| |
Striķis | Datums: Sestdiena, 19.03.2016, 15:47 | Ziņojums # 8 |
 Apakšpulkvedis
Ieraksti: 149
Reputācija: 6
| Quote Kurkulis (  ) https://www.evisa.gov.kh/ContactInformation.aspx
Quote Melnais (  ) Samaksāju izmantojot Pay Pal. Tiktiešām viss ir ļoti vienkāŗši, tikai PayPal man nepiedāvāja. Maksāju ar mastercard. Kopā 40USD, jo vēl pieskaita 3$ par kartes apkalpošanu
|
|
| |
Striķis | Datums: Pirmdiena, 21.03.2016, 22:25 | Ziņojums # 9 |
 Apakšpulkvedis
| ..un ja gribat lai jūsu e-vīzā feiss nebūtu kā pārēdušamies citplanētietim, tad nesūtiet 4x6 formāta bildes, bet gan ar malu attiecību 0.94:1, jo viņi tur manu 4x6 riktīgi saplacināja pa vertikāli, un uztaisīja gandrīz kvadrātisku bildi - mana galva ir apaļa kā bumba Neko darīt uz robežas stāstīšu ka esmu ceļā briesmīgi novājējis
Ziņojums rediģēts Striķis - Pirmdiena, 21.03.2016, 23:20 |
|
| |
ekze | Datums: Otrdiena, 19.04.2016, 18:42 | Ziņojums # 10 |
Majors
Ieraksti: 98
Reputācija: 3
| An jautājums attiecībā uz vīzu saņemšanu - viņi neprasa izceļošanas pierādījumu kā Taizemē un kas ir ja uzkavejies kadu dienu ilgā
|
|
| |
Melnais | Datums: Otrdiena, 19.04.2016, 20:08 | Ziņojums # 11 |
 Ģenerālisimuss
| Quote ekze (  ) An jautājums attiecībā uz vīzu saņemšanu - viņi neprasa izceļošanas pierādījumu kā Taizemē
Neprasa.... viss kas nepieciešams ir uzskaitīts.
Quote ekze (  ) kas ir ja uzkavejies kadu dienu ilgā
par owerstay soda nauda par katru nokavēto dienu 5$, tas par pirmajām 30 dienām... tālāk 6$... bet nerekomendēju... ja izdomāsi vēl kādreiz braukt uz Kambodžu var būt problēmas...
|
|
| |
Vilnis | Datums: Trešdiena, 30.11.2016, 21:49 | Ziņojums # 12 |
 Ierindnieks
Ieraksti: 17
Reputācija: 2
| Ir plāns janvārī ar skūteru aizvizināties no Hanojas cauri Laosai un Kambodžai uz Hočiminu. Meklējot infu par Laosas un Kambodžas vienīgo starptautisko robežšķērsošanas punktu Veun Kham-Dong Kralor sapratu, ka šķērsot Laosas un Kambodžas robežu ar minēto braucamrīku izdevies tikai dažiem. Pārsvarā tiekot izvirzītas visādas nejēdzīgas vietējo Kambodžas robežierēdņu šantāžas prasības (atkarībā no konkrētā ierēdņa) ar mērķi vai nu neielaist ceļotāju ar viņa braucamrīku valstī, vai arī nokāst pēc iespējas lielāku naudas kukuli. Vismaz tāda ir pieejamā informācija, varbūt kāds ir ko dzirdējis/piedzīvojis par šo valstu robežas šķērsošanu, priecātos uzzināt.
|
|
| |
Striķis | Datums: Piektdiena, 02.12.2016, 18:26 | Ziņojums # 13 |
 Apakšpulkvedis
| Quote Vilnis (  ) Ir plāns janvārī ar skūteru aizvizināties no Hanojas cauri Laosai he, he, man ļoti līdzīgs plāns aprīlī. Vai ir jau konkrēts maršruts Laosā?
|
|
| |
Vilnis | Datums: Sestdiena, 03.12.2016, 21:43 | Ziņojums # 14 |
 Ierindnieks
Ieraksti: 17
Reputācija: 2
| maršruts vēl nav sākts plānot, pagaidām jāsaprot no kura robežpunkta braukt uz kuru spriežot pēc visa Laosā no Vjetnamas jāiebrauc NaMeo-Bantenui punktā, savukārt ņemot vērā ceļotāju sliktās atsauksmes par robežpāreju starp Laosu un Kambodžu @ Veun Kham-Dong Kralor, uz Kambodžu acīmredzot nāksies braukt caur Vjetnamu, kas pagarina maršrutu un jāšķērso vēl viens lieks robežpunkts. Katrā ziņā ir pretrunīga informācija par dokumentiem, kuri nepieciešami lai ar skūteru šķērsotu katras no šo valstu robežām, sākot ar to ka vispār vajadzīga tikai pase un vīza, līdz kautkādām atļaujām iebraukt valstī ar tādu braucamrīku, starptautisko vadītāja apliecību un Blue Vietnamese Registration Card ( http://www.vietnamvisa-easy.com/blog....o-china )
|
|
| |
PICOVSKIS | Datums: Otrdiena, 17.01.2017, 13:55 | Ziņojums # 15 |
 Ierindnieks
Ieraksti: 4
Reputācija: 0
| Sveiciens visiem!
Šī gada martā plānoju doties ceļojumā uz Kambodžu, cik izlasīju šo sadaļu, tad skaidrs ir viens, jāpiesakās augstāk minētajā saitā uz e-vīzu un var doties ceļojumā!
Izpētot e-vīzas pieteikuma lapu, tad šobrīd maksa par to ir nu jau 40$ (30$ par vīzu + 7$ par mājaslapu + 3$ ja veic apmaksu ar kredītkarti), bet jautājums ir sekojošs, buroties pa internetu, atradu citu pieteikšanās mājaslapu, kur mani samulsināja viena no apakšējām rindām - Cambodian Government Fee - tad gribēju prasīt, kas īsti ir šitā pa maksu (sk. pielikumā)?
Kā arī jautājums melnajam - cik nopratu Tu Tevis ieteiktajā mājaslapā pieteicies vīzai samaksāji ar PayPal starpniecību un viss, lieta darīt un uz robežas vairs neko nevajadzēja maksāt?
Jau iepriekš, paldies!
EDIT: jautājumu atrisināju - pakalpojumu sniedzējs ir kā vidutājs, sazinājos ar Melnais doto mājaslapu - kas ir vienīgais oficiālais vīzu izsniedzējs no valdības puses, tātad šobrīd vīza maksā 40$ (30$ par vīzu + 7$ par mājaslapu + 3$ ja veic apmaksu ar kredītkarti)!
Ziņojums rediģēts PICOVSKIS - Otrdiena, 17.01.2017, 15:17 |
|
| |
|