Otrdiena, 24.06.2025, 23:38
Sveicināti Viesis
RSS
Indoķīnas ceļojumi
Penša izdzīvošanas rokasgrāmata Āzijā - Page 2 - Forums
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
Foruma moderators: Kurkulis  
Penša izdzīvošanas rokasgrāmata Āzijā
MelnaisDatums: Ceturtdiena, 13.12.2012, 08:33 | Ziņojums # 16
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
heheheē... ar lielu interesi lasu Sviesta piedzīvojumus Latīņamerikā. Biju nedaudz citās domās par šīm valstīm. Liekas, ka ir ok. Bet padārgi. Āzijā viss ir lētāks.

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

SviestsDatums: Ceturtdiena, 13.12.2012, 18:32 | Ziņojums # 17
Apakšpulkvedis
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 147
Reputācija: 7
Āzijā viss ir nevis lētāks, bet daudz, daudz lētāks, pie tam Āzijā Tu tomēr neesi Gringo. Vienu dienu tur uzvilku T-kreklu ar štatu karogu, nācās ātri vilkt nost un kostatēt, ka amīšus nav par ko apskaust. Pie tam, bez kaut kādas portugāļu valodas tur vispār neizvilkt, runā angliski un nesaproti kaut ko - Tava problēma Gringo. Spāņu valoda Brazīlijā ar neko nedod.
Vispār jau pastāv vielas nezūdamības likums, kas attiecināms arī uz noziedzību. Rio gatavojas lielajam futbolam un olimpiādei, Sanpaulu par policijas šefu iecelts kaut kāds trakais, rezultātā atiecīgie puiki no šīm vietām tinās nost pārsvarā ķipa uz ziemeļiem. Tagad tur esot paskarbi, vienkārši vēl informācija nav dagājusi, ceļveži ar vecie. Īpaši tas attiecoties uz tādām pilsētām kā Salvadora, Recife, Maceio.
Melnais, es tomēr nesaprotu - kapēc tikai 20 dienas Filipīnās?

MelnaisDatums: Piektdiena, 14.12.2012, 03:26 | Ziņojums # 18
Ģenerālisimuss
Quote (Sviests)
Melnais, es tomēr nesaprotu - kapēc tikai 20 dienas Filipīnās?

Lai nebūtu nepieciešamība pēc vīzas. 21 diena ir bez vīzas. Ja ir vēlme uzturēties ilgāk jākārto vīza.

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

SviestsDatums: Sestdiena, 15.12.2012, 02:10 | Ziņojums # 19
Apakšpulkvedis
Ups - izgāzos ar stulbu jautājumu, šogad takš biju un pats vēl rēķināju tās dienas, vajadzēs laikam pārstartēt cieto disku, ar rumu tas perfekti sanāk:) Vispār interesanti, kas tur būs mainijies, tā kā sekošu līdzi, un lai viss labi!

MelnaisDatums: Otrdiena, 01.01.2013, 20:58 | Ziņojums # 20
Ģenerālisimuss
Par Filipīnām foruma sadaļā šeit: http://www.melnais.com/forum/26-387-1

MeistarsDatums: Piektdiena, 11.01.2013, 16:33 | Ziņojums # 21
Seržants
Ieraksti: 27
Reputācija: 0
Vai kāds nezina, kā ir Kambodzā ar malāriju tabletes jādzer vai var iztikt. Kas vēl tāds svarīgs būtu jāzin, bez tā kur braukt un ko skatīties.

MelnaisDatums: Piektdiena, 11.01.2013, 16:42 | Ziņojums # 22
Ģenerālisimuss
(Meistars)
Vai kāds nezina, kā ir Kambodzā ar malāriju tabletes jādzer vai var iztikt.

Šī tēma jau ir apspriesta šeit visādos rakursos. Dari kā vēlies! Par malāriju lasi pa šo linku:
http://www.melnais.com/forum/69-131-1

Tāpat izmantojot meklētāju atradīsi sadaļas kur malārija ir pieminēta. Būs argumenti par un pret. Pats nekad Āzijā nelietoju pret malārijas tabletes. Man mana veselība un atpūta stāv augstāk, nekā niecīgais risks saslimt ar malāriju. Bet tās ir tikai manas domas. Dari kā uzskati par pareizu. IMHO

Kambodžā reālais maksāšanas līdzeklis ir mūžam zaļais ASV $. Nacionālajā valūtā parasti izdod tikai atlikumu no $. Tas nozīmē, ka Tev līdzi ir jābūt daudz mazām $ banknotēm. Ja kabatā būs tikai 100$ banknotes, būs neiespējami norēķināties piemēram ar tuk tuka vadītāju.

MelnaisDatums: Pirmdiena, 14.01.2013, 18:47 | Ziņojums # 23
Ģenerālisimuss
Par Vjetnamu lasām foruma sadaļā šeit: http://www.melnais.com/forum/25-393-1

MelnaisDatums: Trešdiena, 20.02.2013, 18:40 | Ziņojums # 24
Ģenerālisimuss
Par Kambodžu lasām foruma sadaļā šeit: http://www.melnais.com/forum/25-409-1#2031

MelnaisDatums: Svētdiena, 10.03.2013, 14:27 | Ziņojums # 25
Ģenerālisimuss
Ir atvērta jauna foruma sadaļa:

Par Laosu lasām foruma sadaļā šeit: http://www.melnais.com/forum/22-415-1#2087

MelnaisDatums: Ceturtdiena, 11.04.2013, 16:50 | Ziņojums # 26
Ģenerālisimuss
Ir atvērta noslēdzošā foruma sadaļa šajā ceļojuma laikā:

Par Taizemi lasām foruma sadaļā šeit: http://www.melnais.com/forum/12-422-1#2150

MelnaisDatums: Ceturtdiena, 23.05.2013, 14:43 | Ziņojums # 27
Ģenerālisimuss
Secinājumi par 6,5 mēnešu garo ziemošanas laiku Āzijā

Pirmkārt milzīgs paldies Melnajai Princesei, bērniem, vecākiem, brālim, radiem un draugiem par pacietību, izturību, izpratni un atbalstu. Zinu, ka Jums nebija viegli.

2.maijā esmu atgriezies Latvijā pēc 6,5 mēnešu ziemošanas Āzijā. Nevarētu šo pasākumu nosaukt tīri par ziemošanas pasākumu, tika apceļotas 6 valstis. Sanāca kaut kas pa vidu starp ziemošanu un ceļošanu. Kaut kas jau tika apskatīts arī.

Pirmais darbs mājās bija uzkāpšana uz svariem. Svēru 90 kg. Ceļojuma laikā zaudēju 18 kg dzīvsvara. Bet bija vēl trakāk. Malaizijas posma beigās svēru 84 kg. cranky Tas izskaidrojams ar to, ka Malaizijā praktiski netika dzerts alus. Tālāk jau ar alus palīdzību 6 kg tika atgūti cool

Visā ceļojuma laikā man nebija nekādu veselības problēmu, pat ne reizi nebija caurejas. biggrin Ne reizi netiku iekūlies kādās nepatīkamās vai draudošās situācijās. Viss garais ceļojuma plāns tika realizēts ļoti precīzi ar ļoti nelielām korekcijām. Izmaiņas plānā bija galvenokārt Laosā. Viss noritēja kā pa „sviestu”.

No zaudējumiem varu pieminēt aviokompānijas „Aerosvit” bankrotu. Nācās steidzīgi meklēt jaunu atpakaļ ceļa biļeti no Bangkokas un Rīgu, piedevām tikai vienā virzienā. Tas parasti ir dārgāk, kā lidojot uz abām pusēm. Pluss tāds, ka samaksāto naudu atguvu. Mīnuss, ka jaunā biļete bija par 100 Ls dārgāka. Pie zaudējumiem varu pierakstīt savu mobilo telefonu, kurš neizturēja Taizemes Jaunā gada svinības. Bet par to es pārāk nepārdzīvoju jo plānos jau bija iegādāties jaunu telefonu. Vēl Filipīnās atrodoties žvingulī pazaudēju 3000 peso. Nepatīkami, bet vainot nav ko, pats vainīgs. Tie ir arī visi mani zaudējumi. Tāda gara un ilgstoša ceļojuma laikā tie visi ir sīkumi. Nozagts ne uz ielas, ne viesnīcās nekas netika.

Pasākums kā tāds ir ar ļoti pozitīvu noti. Man ļoti patika. Varētu to atkārtot katru gadu, bet Melnā Princese par to neizrāda sevišķu sajūsmu. biggrin Es viņu saprotu. Būs jāgaida, kad arī Melnā Princese sasniegs penša vecumu ..... bet līdz tam jāgaida vēl ļoti ilgi. crazy Var jau būt, ka līdz tam vēl izdosies kādu ziemu pavadīt Āzijā. yes

Pārējiem, kam ir šādas iespējas un vēlmes noteikti rekomendēju. Kamēr Latvijā cilvēki ziemā dzīvo nepatīkamos laika apstākļos un maksā fantastiskas naudas par apkuri, ir iespēja par to pašu naudu (un pat lētāk) katru dienu baudīt sauli, jūru, palmas, mango un rumu. Manuprāt, tas noteikti ir daudz labāk. Ja izvēlēsieties tīro ziemošana (ar dzīvošanu vienā vietā), būs vēl lētāk. Lielākos izdevumus rada tieši transporta izdevumi, pārvietošanās no vienas vietas uz otru.

Runājot par izdevumiem:

lidojumu un viesnīcu izdevumi ir doti šīs sadaļas 2 ierakstā. Cik es precīzi iztērēju naudu par pašu dzīvošanu Āzijā, nemāku pateikt, uzskaiti veicu tikai ceļošanas pirmajā mēnesī. Cik tas izmaksāja varam skatīt pa šo linku:

http://www.melnais.com/forum/47-381-1

Turpinājumā dzīve sanāca nedaudz dārgāka, tas galvenokārt saistīts ar transporta izmaksām, hoteļiem, apskates objektiem un tas ka pārējās valstīs ir brīvi pieejams alus, booze kuru tajā karstumā lietoju daudz. Bet jebkurā gadījumā, tas viss bija ļoti lēti. Ar manu pensiju pilnībā pietika. Pat sanāca kaut ko iekrāt nākamajiem ceļojumiem.

Par ceļošanu vienam. Pirmo reizi ceļoju viens tik ilgstošu laiku un tālu prom no mājām. Ļoti ideāls variants, man ļoti patika. Nav jāuztraucas un jāsaskaņo savi plāni ar citu/iem cilvēkiem. Pats esi sev noteicējs un vari brīvi rīkoties ar savu laiku un ceļošanas virzieniem. Bet ceļošana vienatnē slēpj sevī arī noteiktus riskus. Pirmkārt tas attiecas uz iespējamām veselības problēmām. Tā pat pastāv risks, ka vari tikt apzagts. Palikt vienam svešā valstī, tālu prom no Dzimtenes, kur pat nav Latvijas vēstniecības, bez naudas un dokumentiem ir ļoti nepatīkami.

Katra no 6 valstīm ir savādāka, katrai ir savi plusi vai mīnusi. Es savā vērtējumā valstis izvietotu šādā kārtībā:

1.Filipīnas (pilnīgi viss ideāli, ļoti skaistas vietas, pludmales lēta valsts. Te ir vēlme atgriezties vēl un vēl. Kā mīnuss, lielā noziedzība);
2.Kambodža (šajā valstī biju pirmo reizi, bet ļoti patika. Tādēļ iespējams nevaru būt pilnīgi objektīvs. Angkoras templis un citas jaukas vietas, lētas viesnīcas, dzīvošana, cigaretes un alus. Te es noķēru superīgāko fīlingu);
3.Laosa (galvenokārt neskarto un fantastisko dabas skatu dēl. Ūdenskritumi, kalni, Mekongas upe un kafijas plantācijas);
4. un 5. Vietu dala Malaizija (musulmaņu valsts un ar to saistītiem trūkumiem, nav pārāk lēta valsts) un Taizeme (sen kā nav Āzijas valsts, Tipiska Eiropas valsts tikai izvietota Āzijā. Daudzo tūristu dēļ praktiski pilnībā sačakarēta. Nav pārāk lēta valsts);
6.Vjetnama (it kā jau viss šeit ir, pludmales, jauki apskates objekti, dzīvošanai lēta valsts, bet vjetnamiešu mūžīgā vēlme tevi piečakarēt un valstī valdošais politiskais režīms neļauj pilnībā realizēt to potenciālu, kas šai valstij ir. Nenoķēru es šeit fīlingu, varbūt kaut ko palaidu garām.).

Tās ir manas dziļi subjektīvās pārdomas par šīm valstīm. Pieļauju, ka citiem ceļotājiem ir savādāks viedoklis. Tikai lūdz nemēģiniet apgalvot, ka, piemēram, Vjetnama (te liekam jebkuru valsti) ir superīga, ja esat bijuši tikai vienā Āzijas valstī. Ja esat pirmo reizi Āzijā varu apgalvot, ka jebkura no šīm valstīm Jums patiks un būsiet par to sajūsmā. Lai varētu izdarīt secinājumus, ir jāapceļo vairākas valstis ar dažādu reliģiju un valsts iekārtu. Tad būs iespēja salīdzināt un izteikt savu viedokli.

Skaidrs ir viens, ka noteikti atgriezīšos Āzijā. Būtu jāieplāno ceļojums uz Ķīnu, ciemos pie ķīnieša biggrin un papildus vēl kāda Āzijas valsts jāpieķer klāt. Kā sanāks vēl nezinu...... bet ceru, ka viss izdosies.

Ja ir jautājumi, nekautrējamies, jautājam. Centīšos savu iespēju robežās uz visiem jautājumiem atbildēt.

Veiksmi visiem ceļojumu plānošanā un realizācijā!

SviestsDatums: Ceturtdiena, 23.05.2013, 19:38 | Ziņojums # 28
Apakšpulkvedis
Doma iet Melnā pēdās, ja viss sanāks kā plānots, tad jau šoruden. Katrā gadījumā Kambodža un arī Laosa tagad ir plānotajā maršutā, tiešām atstāja fantastisku iespaidu.
Vienā lietā gan negribas piekrist - Filipīnās noziedzība ir problēma tikai noteiktās vietās, pat rajonos, nevis visā valstī. Izņemot Manilu nekur citur pat ēnas no kaut kādas noziedzības. Kaut kā arī neesmu piefiksējis, ka pats Melnais pirms tam būtu kādā aprakstā akcentējis to, ka noziedzība ir problēma. Tāpēc šāds apgalvojums mani izbrīnija.

MelnaisDatums: Otrdiena, 28.05.2013, 09:38 | Ziņojums # 29
Ģenerālisimuss
Quote (Sviests)
Doma iet Melnā pēdās, ja viss sanāks kā plānots, tad jau šoruden.

Ļoti apsveicama doma. up Lai viss izdodas!

Ja pareizi sapratu ceļojumā dodoies rudenī. Ja ir iespēja, tad rekomendēju sākt ar Laosu. Galvanā Laosas vērtība ir tieši saistīta ar ūdenskritumiem, Mekongu, vārdu sakot ūdeņiem. Rudenī būs tieši beigusies lietus sezona, ūdenskritumos un Mekongā būs daudz ūdens, un skati būs daudz iespaidīgāki par tiem, kurus redzēju es (sausā sezona).

Quote (Sviests)
Filipīnās noziedzība ir problēma tikai noteiktās vietās, pat rajonos, nevis visā valstī.

Tam varētu piekrist.... bet tikai daļēji. Tas tādēļ, ka Filipīnās noziedzību varētu dalīt divās daļās. Katrā lielā pilsētā, vai tā ir Manila, Cebu vai jebkura cita pilsēta ir šādi kriminālie rajoni, kuros ir ļoti augsta noziedzība. Tā saucamie graustu rajoni. Šajā jautājumā es piekrītu Sviestam, ka ja neklīdīsiet pa šiem graustu rajoniem, viss būs kārtībā.

Otra lieta ir valstī valdošai terorisms, kas arī rada draudus ceļotājiem. Valsts dienvidos (musulmaņu apdzīvotajās teritorijās) darbojas seperātiskie grupējumi, kuri ar bruņotas cīņas metodēm cīnās par neatkarību. Pārējā valsts teritorijā darbojas maoistu grupējumi. Kā jau ierasts, tad sarkano ideju nesēji plaši izmanto teroru, laupīšanas un savādāk domājošo likvidācijas. Abi šie teroristiskie strāvojumi savas akcijas rīko visā valsts teritorijā. Tā ka šajā gadījumā ir iespēja uzrauties uz nepatikšanām jebkurā valsts vai pilsētas daļā.

Ne par velti Filipīnās pie katra mazākā tirdzniecības punkta, veikalos, transportā dežurē bruņoti apsargi. Tā ir dzīves realitāte. Aicinu par šo jautājumu padomāt un būt piesardzīgiem.

Quote (Sviests)
Kaut kā arī neesmu piefiksējis, ka pats Melnais pirms tam būtu kādā aprakstā akcentējis to, ka noziedzība ir problēma.

kā tad nav..... palūkojies kaut vai pa šo linku: http://www.melnais.com/forum/35-85-1

KALEVSDatums: Sestdiena, 24.08.2013, 15:06 | Ziņojums # 30
Ierindnieks
Ieraksti: 4
Reputācija: 0
Melnais,
Sveiks, mani ienteresē šogad pārziemot Taizemmē, LR ziemas jau ir par bargu palikušas. Saki, vai nezini kādu vai pats esi tur dzīvojis, man nepieciešama konsultācija, pa tālruni vai skype. Pats neesmu tur bijis, tā kā uz dullo negribētos braukt. Paldies par izpratni. mans e- mail: liberals@inbox.lv .

ANSISSMIRNOVS69

Meklēšana:

Copyright MyCorp © 2025
Vietne ir izveidota uCoz sistēmā