Otrdiena, 24.06.2025, 23:37
Sveicināti Viesis
RSS
Indoķīnas ceļojumi
Penša izdzīvošanas rokasgrāmata Āzijā - Forums
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 1 no 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Foruma moderators: Kurkulis  
Penša izdzīvošanas rokasgrāmata Āzijā
MelnaisDatums: Ceturtdiena, 13.09.2012, 11:52 | Ziņojums # 1
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
Par Malaiziju lasām foruma sadaļā šeit: http://www.melnais.com/forum/28-374-1#1693
Par Filipīnām lasām foruma sadaļā šeit: http://www.melnais.com/forum/26-387-1
Par Vjetnamu lasām foruma sadaļā šeit: http://www.melnais.com/forum/25-393-1
Par Kambodžu lasām foruma sadaļā šeit: http://www.melnais.com/forum/25-409-1#2031
Par Laosu lasām foruma sadaļā šeit: http://www.melnais.com/forum/22-415-1#2087
Par Taizemi lasām foruma sadaļā šeit: http://www.melnais.com/forum/12-422-1#2150

Ir rudens un dzērves kārtojas kāšos, lai lidotu prom uz siltām zemēm. biggrin Sinoptiķi brīdina par ļoti aukstu ziemu. Arī ceļotāji gatavojas saviem ceļojumiem uz siltākām vietām. Citi lai pagarinātu vasaru, citi lai saīsinātu ziemu. Vieni uz Āziju dodas rudenī, citi pavasarī. Es esmu nolēmis Āzijā pavadīt visu ziemu. Ne tikai jaunatne var doties darba meklējumos uz ārzemēm, bet arī pensionāri var doties atpūsties un baudīt sirmās vecumdienas uz siltākām vietām. Esmu vēl samērā jauns un pietiekami spēcīgs pensis, lai šis ceļojums man būtu pa spēkam. Bērni ir jau lieli, un dzīvei pelna paši. Kādēļ gan neizmantot šo iespēju ko sniedz dzīve?

Ceļošu es viens. Ceļojot vienatnē, ir gan plusi, gan mīnusi. Manā uztverē plusu ir vairāk. Sākumā bija doma, ceļot apkārt pasaulei.... bet izvērtējot riskus, kas saistīti ar ceļošanu pa Centrāl un Dienvidameriku izvēle krita uz man tik mīļo Āziju. Dienvidamerika ir skaista zeme, bet dārga un ceļotājam bīstama. Ja naudas problēmas sakožot zobus varētu atrisināt, tad drošības jautājumu nu nekādi. Tur dēļ pāris latiem Tevi var vienkārši nogalināt. Man nepatīk dzīvot un uzturēties visādās tūristu rezervācijās, man patīk iebrist visādās interesantās vietās, kur tūristus neved. Man patīk tusēt ar vietējiem un apmeklēt normālus vietējos barčikus. Tas viss, kas man patīk, drošības apsvērumu dēļ Dienvidamerikā ir ļoti riskants pasākums. It sevišķi ja esi viens, paļauties vari tikai uz saviem spēkiem. Ceļabiedru palīdzības nebūs.

Līdz ceļojuma sākumam atlicis precīzi mēnesis. Izlidoju 14.oktobrī un mājās plānoju atgriezties 2.maijā. Lidoju maršrutā Rīga – Maskava – Guaņdžou - Kuala Lumpur. Atpakaļ ceļš Bangkoka – Kijeva – Rīga. Āzijā atradīšos 201 dienu. Ceļojumu sākšu ar Malaiziju. Tālāk Filipīnas, Vjetnama, Kambodža, Laosa un Taizeme.

Te būs kartīte ar manu ceļojumu plānu:

Kartē plāns ir aptuvens, tā teikt ieskatam. Par katru valsti būs sava kartīte un daudz precīzāka.

Tālāk mans ceļojuma grafiks:

Spiežam uz bildes un redzēsim viņu lielākā izmērā.

Ceļojuma laikā ir ieplānotas divas tikšanās ar tautiešiem. Pirmā tikšanās ir paredzēta ar ceļotāju andrian Kota Kinabalu. Otra tikšanās ar 6 cilvēku grupiņu Kambodžā. Ja ar kādu no citiem ceļotājiem šajā laikā mūsu ceļi krustosies, ar lielāko prieku tikšos un izdzersim pa kādam aliņam Āzijā. booze Par saviem plāniem sūtiet man PM vai uz e-pastu melnais@melnais.com .
Pievienotie faili: 9053486.jpg (46.6 Kb) · 4460298.jpg (52.0 Kb)

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

MelnaisDatums: Ceturtdiena, 13.09.2012, 12:37 | Ziņojums # 2
Ģenerālisimuss
Svarīgs ceļojuma aspekts ir izmaksas. Visiem pensionāriem varu apgalvot, ka tas nebūt nav dārgi. prof Izīrējiet savus dzīvokļus uz ziemas mēnešiem un dodieties baudīt sulīgus mango un ananāsus ar rumu, peldoties siltā jūriņā. Nebūs jāmaksā milzīgās summas par apkuri, par to naudu labāk baudiet cilvēku cienīgu dzīvi Āzijā. Tā kā to dara rietumu pasaules pensionāri. Lielākie izdevumi ir saistīti tieši ar pašu ceļošanu. Ja dzīvosiet vienā vietā izmaksas būs minimālas. Viesnīcas maksā lēti. Malaizijā par 30 dienām viesnīcā (Penanga, Kulima) esmu samaksājis 60Ls. Tas ir 2Ls dienā. Viesnīca "Tune Hotels". Latvijā par apkuri, karsto ūdeni samaksāsiet noteikti vairāk. Pirmo mēnesi precīzi uzskaitīšu visus izdevumus, lai potenciālie ziemotāji zinātu, cik naudas nepieciešams normālai dzīvei Malaizijā.

Manas izmaksas uz šo brīdi sastāda 1522,93Ls. Izdevumi sadalās šādi:

Ir nopirktas lidmašīnu biļetes 20 lidojumiem – 763,43Ls;
Ir rezervētas un apmaksātas viesnīcas 170 naktīm – 759,50Ls

Tas ir vidēji pa nakti es maksāju 4,46Ls. Vēl pietrūkst 31 nakts viesnīcās, bet jebkurā gadījumā kopā nebūs dārgāk kā 10$ par nakti.

Vēl būs nepieciešama apdrošināšana. Pirmās 90 dienas apdrošināšanu sedz mana kredītkarte. Atlikušajām dienām nāksies pirkt. Tas maksās kādus 40 – 50Ls. Nu ko, vai ir dārgi? Kā jau es teicu lielākās izmaksas sastāda tieši pārlidojumi. Ja dzīvosiet vienā vietā izmaksas būs krietni zemākas.

Ceļojuma laikā centīšos būt online (kur būs piejams internets un elektrība) biggrin un informēt par visiem jaunumiem. Atskaites būs katras valsts attiecīgā foruma sadaļā. Informēšu Jūs par to, kā lētāk un ērtāk šķērsot robežas, nokļūt no punkta A uz punktu B. Cik, kas maksā katrā valstī. Par vietām, kuras ceļotājiem būtu vērts apmeklēt. Par laika apstākļiem. Par labākām pludmalēm un daudz ko citu.

Ja ir kādi jautājumi, nekautrējamies. Uz visiem centīšos atbildēt. shades

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

andrianDatums: Ceturtdiena, 13.09.2012, 18:58 | Ziņojums # 3
Ģenerālleitnants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 558
Reputācija: 23
Āzijā atradīšos 201 dienu

cool
nepazūdi tikai biggrin

ChiangMai,ChiangRai,Phuket,Railay,Phi-Phi,Langkawi,Sabah,Cebu,Panglao,Boracay,Palawan,Houay Xai,Bokeo Nam Kan National Park,Beijing,Fihalhohi,Siem Reap,Sihanukville,Koh Rong,Koh Rong Samloem,Kampot, Phnom Penh,Shimla,Manali,Varanasi,Delhi

switchsDatums: Sestdiena, 15.09.2012, 19:42 | Ziņojums # 4
Pulkvedis
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 177
Reputācija: 6
nu ko lai saka wow!
Super. Ilgi, lēti, forši.
Man tāds cipars uz ASV pa 2 nedēļām jau nolasījās sad bet neko darīt, jāziedo, lai redzētu arī kā tur cilvēki dzīvo.

switchsDatums: Sestdiena, 15.09.2012, 20:11 | Ziņojums # 5
Pulkvedis
Pārlasīju vēlreiz - ceļosi viens. Tik ilgu laiku prom vienam pašam...

Par Dienvidameriku, cik pēdējā laikā esmu lasījis atsauksmes un runājis ar paziņām, tad nav tik skarbi kā Tu saki. Daži brauc pat regulāri.

Pasen es izlasīju jauku grāmatu par to kā mūsu tautietis apceļo pasauli - http://www.jr.lv/lv/veikals/prece/?shop_id=272356
Viegla un interesanta lasāmviela.

MelnaisDatums: Pirmdiena, 17.09.2012, 14:27 | Ziņojums # 6
Ģenerālisimuss
Quote (andrian)
nepazūdi tikai

Centīšos, bet ja kas.... zinat kur mani meklēt

Quote (switchs)
Man tāds cipars uz ASV pa 2 nedēļām jau nolasījās

Vienam vai uz 2

Quote (switchs)
Par Dienvidameriku, cik pēdējā laikā esmu lasījis atsauksmes un runājis ar paziņām, tad nav tik skarbi kā Tu saki

Skatoties kurā vietā. Doma bija gareniski šķērsot Meksiku, Gvatemalu, Salvadoru, Nikaragvu, Kostariku, Panamu un tālāk jau uz Dienvidameriku. Kriminogēnā situācija šajās valstīs nav tā labākā. Augstākais noziedzības līmenis pasaulē. Viesnīcās brīdina, visas kaut cik vērtīgās mantas atstāt istabā, bet kā Tu piemēram bez fočuka staigāsi. Gribas jau kaut ko nobildēt. Lai nokļūtu uz lidostu naktī, Tev ir jānolīgst grupiņa bruņotu vīru crazy savādāk pa ceļam aplaupīs. Es jau nesaku, ka tas nav izdarāms. Bet risks pastāv.

switchsDatums: Otrdiena, 18.09.2012, 10:31 | Ziņojums # 7
Pulkvedis
Melnais mums uz diviem tādi cipari, sākumā nepiefiksēju, ka brauc viens pats, bet nu tāpat laika periods Tev ir daudz lielāks, bet dzīves dārdzība perfekti salīdzināma.

MelnaisDatums: Otrdiena, 18.09.2012, 10:56 | Ziņojums # 8
Ģenerālisimuss
Kad ir brauciens uz ASV? Cik zinu taisījies atkal uz Āziju. Vai atliekas?

switchsDatums: Otrdiena, 18.09.2012, 14:30 | Ziņojums # 9
Pulkvedis
Nē biļetes kā es stāstīju man bija sapirktas, tas ir februāris. Nedaudz plānus pabojāja tas, ka AirAsia pēkšņi atcēla vienu reisu, kā rezultātā par lidojumiem es paņēmu no viņiem naudu, jo alternatīvie laiki krita ārā no ceļojuma plāna.
Uz USA mēs esam paliela grupiņa, kas visi izmantoja labu piedāvājumu, pa 280 latiem no Eiropas uz ASV un cenā vēl 2 iekšējie pārlidojumi. Tā kā visi spēki un domas tagad ir tajā virzienā.

MelnaisDatums: Sestdiena, 13.10.2012, 13:56 | Ziņojums # 10
Ģenerālisimuss
Pienācis laiks teikt ardievas Tēvzemei!

Jau rīt es izlidoju uz Maskavu, tālāk uz Guandžou un vēl tālāk uz Kuala Lumpur. Ar to sāksies mans 6,5 mēnešu ceļojums pa Āziju. Esmu nedaudz satraucies, jo tik ilgu laiku no mājām prom neesmu bijis kopš PSRS armijas laikiem. Bet jādomā, ka viss būs labi. Būs jauni piedzīvojumi un iespaidi. Tā ir tā lieta, kuru nevar nopirkt ne pa kādu naudu. To var tikai izbaudīt.
Iepriekšējā vakarā bija sirsnīgs atvadu vakars. Atvadījos no sievas un bērniem. Neredzēšu viņus ilgu laiku. Tas būs zināms pārbaudījums man un viņiem. Bija tādas nedaudz sentimentālas vakariņas. Bet bija arī jautri brīži. Pēc manas vēlēšanās tiku safrizēts atbilstoši Āzijas laika apstākļiem. Bērni man nodzina matus uz „nulli”. Frizēšanas procesā tiku pie savas jaunības dienu frizūras „grebenes”. Hehē.... Tas gan bija uz īsu brīdi. Bija iespēja atgriezties jaunībā, kad domās un rīcībā biju daudz neatkarīgāks. Nebija pienākumu un atbildības. Ar gadiem viss mainās..... Ar šīm bildēm dalos ar Jums, šīs lapas lietotājiem.

Tāds es izskatījūs pirms ekzekūcijas:

Te ir mana "grebene":

Tas jau ir fināls:

Nākamā reize, kad šajā mājas lapā parādīsies ieraksts, būs jau no Āzijas. Neskumstiet un galvenais, nenosalstiet bargajā Latvijas ziemā. Uzdrošinieties un plānojiet savus fantastiskos ceļojumus uz citām jaukām, siltām vietām. Veiksmi Jums!

Ar viss labākiem novēlējumiem! Paldies, ka jūs man esat!
Pievienotie faili: 4090206.jpg (38.1 Kb) · 5331346.jpg (41.6 Kb) · 3396323.jpg (40.2 Kb)

ĶīnietisDatums: Svētdiena, 14.10.2012, 10:08 | Ziņojums # 11
Leitnants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 70
Reputācija: 5
bildes ir fantastiskas!!! biggrin

Give a fish to a man; he has food for a day.
Teach a man to fish; he learns a skill for life.

Fan Li

MelnaisDatums: Trešdiena, 17.10.2012, 11:23 | Ziņojums # 12
Ģenerālisimuss
Par Malaiziju lasām foruma sadaļā šeit: http://www.melnais.com/forum/28-374-1#1693

SviestsDatums: Otrdiena, 11.12.2012, 05:51 | Ziņojums # 13
Apakšpulkvedis
Ieraksti: 147
Reputācija: 7
Pirms 3 dienām tieši atgriezos no Latīņamerikas brauciena - Brazīlija, Argentīna un Paragvaja. Bija tikai viens kāzus par tēmu drošība un tas pats galīgi idiotisks. Vienkārši ceļabiedru izdarību rezultātā nācās pastaigāt pa Rio nakts vidū, pie tam diemžēl jau pamatīgā pālī. Nu negribēju es nekur 4 naktī iet, bet tā nu sanāca, ka nebija variantu. Problēma radās apstāklī, ka pa šmigu nebiju pamanijis, ka kabatā palicis telefons - izvilka maitas. Savādāk nekādu problēmu - pat Rio vakaros mierīgi var blandīties apkārt samērā brīvi.
Tomēr ne par drošību stāsts. Brazīlijas un Argentīnas cipari mierīgi sit Eiropu, kaut ko līdzīgu Āzijas cenām varēja ieraudzīt tikai Paragvajā, kur tiešām var atļauties variantu - iekāp taksī ar tekstu un tagad mūs uz labāko restorānu. Transporta, lidojumu cenas pat Eiropā ir lētākas, tur AirAsia cenu nav.
Tagad, liekot roku uz sirds varu mierīgi apgalvot - Āzija ir labāka, Brazīlija Filipīnām pat tuvu nestāv. Un tas nav tikai cenu dēļ, tas ir to sajūtu dēļ ko dod Āzija, tas ir cits fīlings. Diemžēl nepamēģināsi, nezināsi un tie ir puni kas jāsit katram pašam.
Papētiju lielā Āzijas ceļojuma plānu, nopriecājos par jaunā gada sagaidīšanas vietas izvēli - nu kas gan vēl cits:) bet īsti nesapratu tikai 20 dienas Filipīnās?

switchsDatums: Otrdiena, 11.12.2012, 21:43 | Ziņojums # 14
Pulkvedis
Ja pālī, gan jau vienkārši pakāsi biggrin Cik maksā Rio uz ielas paēst. Favelas izstaigāji? Brazīlija man ir viens no must see, lai gan nevis tieši Rio, bet vietas ap Amazones baseinu.
Nu Eiropā jau cenas nav baigi augstās avio, ja skatās uz low cost (ryanair, norwegian etc.).

SviestsDatums: Trešdiena, 12.12.2012, 04:46 | Ziņojums # 15
Apakšpulkvedis
Ieraksti: 147
Reputācija: 7
Nē, tur bija moments kad brazīlietes viena roka bija man starp kājām, otra mauca pa kabatām, vienkārši nebiju piefiksējis, ka telefons palicis kabātā, savādāk jau nebūtu izvilkusi, jo nauda kurai turēju virsū roku palika neskarta. Uzmetās virsū un vilkās līdzi turoties tieši tur, nepatīkama erotiskā pieredze. Tomēr kopumā ar drošību tur nekādu problēmu nebija, pat vazājoties pa vakariem. Piemēram tās pašas pastaigas iemesls - viena no ceļabiedrenēm sasniedza tādu stadiju, ka pasūtija visus pārējos un izdomāja pusnaktī palikt Copakabanas pludmalē viena, ar viņu atstātais draugs atgriezās viens, tad nu galu galā nācās iet meklēt. Savukārt meitene nedzudz atgājusi, bija iepazinusies ar vietējo, kas ļoti laipni paŗis stundu bija staigājis kopā ar viņu, meklējot īsto hoteli, dodot zvanīt no sava telefona un beigās arī laimīgi atveda mājās.
Par vietējiem lidojumiem runājot - problēmas ar biļešu iegādi netā, arī abiem lielajiem - TAM un GOL. Vienu lidojumu nopirku bez problēmām, nākošo tā arī neizdevās nopirkt, rezultātā rezervētas naudas, pakāsta nauda uz valūtas maiņas rēķina, banka vēl karti nobloķēja, čakars tāds nopietns. Būtībā ieteiktu nedaudz pārmaksāt un pirkt caur kaut kādiem Eiropas starpniekiem - ebookers, ekxpedicia. Jā, un no 1.decembra viņiem tur pilnīgi visam cenas uzlec, tā kā labākais laiks - oktobris, novembris vai marts, aprīlis, tad viss būs lētāk un laiks ar būs OK.
Autobusu satiksme ļoti laba, bet padārgi - būtībā lidojuma cenās. Ēšana tur ir dārga, ielas ieskrietuvē burgers, maksāja ap 3 lati, katrā gadījumā lētāk par 2 Ls neko neredzēju. Vietējās šurukarņās - ēd cik vari apēst, no 10 lati par cilvēku, tas tā pa vienkāršo. Vīnu cenas krietni lielākas nekā Latvijā. Kaipariņa maksā 4 EUR, ir ar lētākas, bet tur uzreiz mazākas glāzes un cita garša.
Amazonē nebiju, tas nav mans, klimats tur uz ekvatora arī reti riebīgs. Savukārt Favelas ir vienkārša nabadzīgo dzīeves vieta, tādas Āzijā un citur pasaulē ir cik uziet, skaties cik gribi, vienkārši šeit dažu filmu iespaidā tām ir radīta aura, ko vietējie ar cītīgi ekspluatē, eksotiku taisa. Mūsu pašu maskačka ir ļoti laba Favela.

• Lappuse 1 no 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Meklēšana:

Copyright MyCorp © 2025
Vietne ir izveidota uCoz sistēmā