Honkonga. 1 dienas ceļojums jeb ko es neredzēju Honkongā.
| |
Ķīnietis | Datums: Otrdiena, 01.11.2011, 17:05 | Ziņojums # 1 |
 Leitnants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 70
Reputācija: 5
Statuss: Offline
| Mans mērķis doties uz Honkongu nebija tūrisms, bet gan vīza. Toties varu teikt, ka esmu bijusji Honkongā. Devāmies mēs kopā ar draudzeni. No Ķīnas. Ļoti ērts veids kā pāriet robežu. Vienu brīdi tu esi Šenženā, un pēc pāris soļiem - Honkongā. To uzreiz var zināt, jo Ķīnas numurs Honkongā nestrādā. Metropole, kas metropole. Nevaru teikt, ka nepatika, vienkārši daudz ko neredzēju. Lai brauktu uz Honkongu vajag naudu un laiku. Mazliet ieskatam: Honkonga nav ķīniska, vismaz lielākoties. Honkongas dolārs (HK$) ir tikai mazliet vairāk par yuaņu. Tātad - kādi 9, 10 sant. Metro biļete no robežpunkta metro pieturas līdz centram maksā aptuveni 43 HK$. Lētu hosteli var atrast par 68 dolāriem, parastajiem. Labāk norezervēt laicīgi. Honkongā ir daudz melnādaino, indiešu, daudzi no viņiem strādā par pievilinātājiem. Nevajag uzķerties uz "cheap hotel, come with me" un "copy watch & copy handbag". Parasti restorāni, kafejnīcas u.c. ēdienu iestādījumi atrodas pagrabstāvā vai 2 stāvā. Honkongā liftos lieto angļu sistēmu - zemes stāvs (ground floor), 1st floor, utt. Ja nevar atrast eiropeisku virtuvi un negribās pārbaudīt sava vēdera izturību uz ķīniešu vai indiešu, vienmēr pastāv "Makdonalds". Angļu valoda ir plaši pārstāvēta, problēmām atrast kaut ko nevajadzētu rasties, turklāt tūristu, ka biezs. Tas mazam ieskatam. Mans foto aparāts saplīsa, tādēļ bilžu nav. Ko redzēju, tas paliks atmiņā. Līdz nākamajai reizei.
Give a fish to a man; he has food for a day. Teach a man to fish; he learns a skill for life. Fan Li
|
|
| |
switchs | Datums: Otrdiena, 22.11.2011, 11:10 | Ziņojums # 2 |
 Pulkvedis
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 177
Reputācija: 6
| Quote (Ķīnietis) "copy watch & copy handbag".
pastāsti, kas te ir domāts.
ps. Ar nepacietību gaidām jaunos iespaidus.
|
|
| |
Melnais | Datums: Otrdiena, 22.11.2011, 14:16 | Ziņojums # 3 |
 Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
| Quote (switchs) Ar nepacietību gaidām jaunos iespaidus.
Es arī ļoti gaidu, bet Ķīnietim ir saplīsis dators. Nav uz kā rakstīt iespaidus. Solīja, ko līdz sapelnīs naudu jaunam datoram tā būs daudz iespaidu.
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
Ķīnietis | Datums: Svētdiena, 04.12.2011, 15:30 | Ziņojums # 4 |
 Leitnants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 70
Reputācija: 5
| Quote (Ķīnietis) "copy watch & copy handbag".
Tas nozīmē, ka īsto Rolex, u.c. super zīmolu pulksteņu un Gucci, utt. somu vietā ir iespēja iegādāties lētākas kopijas. Neesmu pārliecināta, ka tas iznāk lētāk, kā nopirkt īstu mantu.
Give a fish to a man; he has food for a day. Teach a man to fish; he learns a skill for life. Fan Li
|
|
| |
ekze | Datums: Piektdiena, 23.08.2013, 09:40 | Ziņojums # 5 |
Majors
Ieraksti: 98
Reputācija: 3
| par watch un bag šo daudz pārstāv Shanghajā, uz gājēju ielas to vien var dzirdēt, pēc trešās reizes jau gribas pateikt kko rupju. Viss parasti ir kādās sānu ejiņās vai pat pagrabstāvos noslēptas milzīgas tirgotavas, kas rada mazliet neomulības sajūtu kad dodies uz tādu. Bet cenas labas.
|
|
| |
Ivits | Datums: Pirmdiena, 24.11.2014, 22:15 | Ziņojums # 6 |
 Ierindnieks
Ieraksti: 5
Reputācija: 0
| No Guangzhou (East Railway) vēl var tikt uz Kowloon (Hongkongu) ar vilcienu 2 stundas un 168 juaņi. No Kowloon uz Hongkongas salu var ar metro (dārgi, ja nemaldos 10 HK$) vai ar Star Ferry (lēti 2 HK$). Ja dosieties uz Hongkongu kā Ķīnietis rakstīja (būs lētāk un ilgāk) pārejot robežu ar kājām no Shenzchen, tad ar vilcienu līdz Kowloon un tālāk uz Hongkongas salu vai nu ar metro vai ar kuģīti (Star Ferry).
|
|
| |
|