Otrdiena, 24.06.2025, 18:29
Sveicināti Viesis
RSS
Indoķīnas ceļojumi
Penša izdzīvošanas rokasgrāmata - Vjetnama - Page 2 - Forums
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
Foruma moderators: MelnāPrincese  
Penša izdzīvošanas rokasgrāmata - Vjetnama
MelnaisDatums: Sestdiena, 19.01.2013, 13:31 | Ziņojums # 16
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
Tu Hieu pagoda - bezmaksas

Viena no senākajām pagodām Hue. Tika izveidota 1842.gadā. Aizņem samērā plašu teritoriju. Ļoti jauka pagoda. Ir dīķītis ar karpām. Ļoti senas kapenes. Palaimējās pavērot kā budistu mūks veic rīta lūgšanu. Klusa, jauka, patīkama vieta. Viena no labākajām vietām ko šajā dienā apmeklēju. Plus vēl brīnišķīga pastaiga pa priežu mežu. Mežā pat Latvijai pazīstamu sēni atradu - bērzlapi.

Pievienotie faili: 5183651.jpg (89.7 Kb) · 4425604.jpg (97.9 Kb) · 2485619.jpg (91.1 Kb) · 9281059.jpg (106.2 Kb)

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

MelnaisDatums: Sestdiena, 19.01.2013, 13:44 | Ziņojums # 17
Ģenerālisimuss
Amatnieku ciemats

Par ciematu to grūti nosaukt. Ceļam abās pusēs izvietoti amatnieku tirgotavas. Var pavērot, kā tiek gatavoti vīraka kociņi. Tīri interesanti, pirmo reizi redzēju, kā top vīraka kociņi. Viņi tur ir visās varavīksnes krāsās. Ir iespējams iegādāties tradicionālās (un ne tikai) vjetnamiešu cepures un citus šādās vietās ierastus suvenīrus.

Pievienotie faili: 9272520.jpg (67.6 Kb) · 2167293.jpg (102.1 Kb) · 9159144.jpg (81.3 Kb) · 5234537.jpg (77.5 Kb)

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

MelnaisDatums: Sestdiena, 19.01.2013, 14:24 | Ziņojums # 18
Ģenerālisimuss
Tomb of Dong Khanh – bezmaksas

Nekā nebija, var aplūkot tikai no ārpuses. Notiek rekonstrukcijas darbi. Neko darīt, varbūt nākamo reizi. biggrin

Ziloņu un `tīģeru cīņas arēna – bezmaksas

Šī nu ir ļoti interesanta apskates vieta. Apaļa cīņas arēna romiešu stilā. Izmēri tikai mazāki. Šeit notika ziloņu un tīģeru cīņas. Bija atsevišķa loža imperatoram ar pietuvinātām personām. Pēc scenārija vienmēr bija jāuzvar ziloņiem. Zilonis bija imperatora simbols un nekādi nevarēja pieļaut, lai cīņā uzvar tīģeris. Tīģeris pirms cīņas tika sazāļots, kritiskā gadījumā arēnā tika izlaists cits zilonis. Hehehehe Pēdējā cīņa šajā arēnā notika 1904.gadā.

Pievienotie faili: 6231249.jpg (90.2 Kb) · 0451556.jpg (68.4 Kb) · 4399253.jpg (86.9 Kb) · 4643526.jpg (72.6 Kb)

MelnaisDatums: Sestdiena, 19.01.2013, 14:37 | Ziņojums # 19
Ģenerālisimuss
Bunkuru kalns – bezmaksas

Nākamā vieta ir ļoti interesanta un skaista. Tai ir vēsturiska nozīme. Amerikāņu – Vjetnamas kara laikā šeit gāja frontes līnija. Šis kalns atradās amerikāņu rokās. Šeit viņi sabūvēja virkni ar betona bunkuriem. Stratēģiski ļoti izdevīga vieta. Iespējams kontrolēt lielas teritorijas un nepieļaut vjetkongiešiem forsēt upi. Pāri upei teritoriju kontrolēja vjetkongieši. Kara laikā šeit norisinājās ļoti sīvas kaujas.

Bez vēsturiskās nozīmes šeit ir ļoti skaisti skati. Šī ir vieta, kura man arī ļoti patika. Kalni, lejā upe. Goooddddd

Pievienotie faili: 6500879.jpg (116.3 Kb) · 9785078.jpg (92.9 Kb) · 8969276.jpg (82.7 Kb) · 0883965.jpg (52.8 Kb)

andrianDatums: Sestdiena, 19.01.2013, 18:44 | Ziņojums # 20
Ģenerālleitnants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 558
Reputācija: 23
Quote (Melnais)
Pie viena nopirku arī vjetnamiešu iecienīto kafijas meikeri (34 500 dongu). Ļoti vērtīga lieta. Būs man kur meikot kafiju atlikušo ceļojuma laiku

tātad būs laiks nobildēt vēlreiz ar cigarešu paku blakus, bez mēroga meikeris pēc kastroļa izskatās crazy

Quote (Melnais)
Vietējie smēķē visās vietās, neskatoties uz zīmēm, ka šeit smēķēt nedrīkst. Tas ir lidostas uzgaidāmās telpās, publiskos autobusos un protams arī lielveikalos. Ieskaitot arī food courtus

..un lai arī tur aug bērzlapes cool braukšu uz Vjetnamu tikai tad kad būšu atsācis smēķēt tongue

ChiangMai,ChiangRai,Phuket,Railay,Phi-Phi,Langkawi,Sabah,Cebu,Panglao,Boracay,Palawan,Houay Xai,Bokeo Nam Kan National Park,Beijing,Fihalhohi,Siem Reap,Sihanukville,Koh Rong,Koh Rong Samloem,Kampot, Phnom Penh,Shimla,Manali,Varanasi,Delhi

MelnaisDatums: Svētdiena, 20.01.2013, 08:39 | Ziņojums # 21
Ģenerālisimuss
Quote (andrian)
tātad būs laiks nobildēt vēlreiz ar cigarešu paku blakus, bez mēroga meikeris pēc kastroļa izskatās

Tiks darīts. Nobildēšu arī izjauktā veidā. Bet meikeris tiešām izskatās kā kastrolis, tikai maziņš biggrin

MelnaisDatums: Svētdiena, 20.01.2013, 09:05 | Ziņojums # 22
Ģenerālisimuss
Turpinām stāstu par dienas izbraucienu ar mocīti

Tomb Thieu Tri – 40 000 dongu

Šis jau bija nopietnāks tombs. Nācās pat pirkt ieejas biļeti. Celts 1848.gadā. Atrodas 8 km no pilsētas. Principā skaista vieta. Ir dīķīši, 2 augstas kolonas, laukums ar figūrām. Ir pat telpas ar orģinālu interjeru iekšā. Teritorija samērā liela. Bet biļetes cena man likās nedaudz neatbilstoša. Ja par Citadeles apmeklējumu es maksāju 80 000 dongu un lai visu apskatītu nepieciešama vesela diena. Tad šeit par 40 000 pietika ar 30 minūtēm.

Pēc šī tomba apskates es nokļuvu dilemmas priekšā. Bija paredzēts apskatīt vēl 3 tombus:

Tomb Khai Dinh;
Tomb Minh Mang;
Tomb Tu Duc

Viss būtu labi, bet katrā no šiem tombiem ir jāpērk ieejas biļeta 80 000 dongu. wacko Kopā sanāk tīri ievērojama summa becpekera makam. Izvērtējot, ka Citadelē esmu līdzīgas vietas redzējis labākā kvalitātē un lielākos izmēros, piedevām šodien jau biju apskatījis daudzas kapenes, tika pieņemts lēmums likt mierā aizgājējus un šos tombus neapmeklēt.
Pievienotie faili: 8551005.jpg (95.3 Kb) · 1766133.jpg (91.2 Kb) · 9485223.jpg (51.8 Kb) · 2014575.jpg (83.1 Kb)

MelnaisDatums: Svētdiena, 20.01.2013, 09:30 | Ziņojums # 23
Ģenerālisimuss
Thien Mu pagoda – bezmaksas

Atrodas Sông Hương (Perfume) upes krastā pilsētas nomalē. Skaistākā no pagodām Hue. Pagodai ir 7 stāvi un tā ir augstākā pagoda Vjetnamā. Ļoti sena pagoda, uzcelta 1601.gadā. Plaša sakopta teritorija. Dīķīši ar ūdensrozēm, ēkās oriģinālais interjers. Tiešām ļoti jauka vieta. Noteikti vērts apmeklēt. Grūti jau aprakstīt, tas ir jāredz.

No šī tempļa ir iespējams izvizināties pa upi ar laivām. Ja ir karsts laiks, šāda ūdens ekskursija varētu būt ļoti patīkam. Lēnām dzerot „Kuda” aliņu un vērojot apkārtni no laivas borta. Brauciens aizņem 1 stundu. Par cenām jākaulējas. Pirmā cena ko man nosauca bija 300 000, lēnām cena nokrita līdz 150 000. Finālā jau bija gatavi vest pa 100 000 dongiem. Par cik man nebija lielas vēlmes vizināties pa ūdeņiem, pārāk nekaulējos. Lai vizinātos ar laivu nepieciešams karstāks laiks. Domāju, ka cenu var nokaulēt vēl zemāku. Bet arī 100 000 varētu būt sakarīga cena par 1 stundas kuģošanu.
Pievienotie faili: 1548567.jpg (86.5 Kb) · 4764181.jpg (84.9 Kb) · 7728967.jpg (104.9 Kb) · 4380194.jpg (93.0 Kb)

MelnaisDatums: Svētdiena, 20.01.2013, 10:21 | Ziņojums # 24
Ģenerālisimuss
Thanh Toan ciemats

Ciemats atrodas 8 km no Hue. Galvenais apskates objekts šeit ir sens tilts ar flīžu jumtu. Tilts celts 1776.gadā. Īsts arhitektūras jaukums. Maziņš un mīļš. Tilta iekšpusē ir lāviņas, kur senāk sagurušie ceļotāji varēja atpūsties. biggrin

Ciematā galvenokārt nodarbojas ar rīsu audzēšanu. Šeit ir milzum daudz kanālu, kuri plūdu laikā mēdz ne pa jokam pārplūst.

Šeit ir skala kuros gados bija plūdu rekordi.

Vēl tika apmeklēta vietējā skola. Bērni visās valstīs vienādi, neskatoties, ka kaklā viņiem ir pionieru kaklauti. Kā parādījos pie skolas vārtiem tā bars ar bērniem klāt. Es viņiem biju milzu intereses objekts.

Vienkārši jauks taurenis:

Pievienotie faili: 1500203.jpg (76.2 Kb) · 6757476.jpg (48.9 Kb) · 3229471.jpg (81.3 Kb) · 8046554.jpg (47.6 Kb)

MelnaisDatums: Svētdiena, 20.01.2013, 10:44 | Ziņojums # 25
Ģenerālisimuss
Dienas turpinājumā

Tā kā es izlaidu 3 tombus, dienas ekskursija beidzās ātrāk nekā biju plānojis. Diena jauka, pēc kapeņu apmeklējumiem radās vēlme pasēdēt saulītē un iedzert kādu alu. Izlēmu savam draiverim par braucienu uzsaukt pāris alus. Pie reizes patusēt ar vietējiem. Piestājām vienā no daudzajām ielas cafe. „Huda” alus pudelē (450ml) maksā 10 000 dongu. Riekstu šķīvītis maksā tikpat.

Mans draiveris:

Alus ar riekstu šķīvi:

Vietējo daudz, visi vēlas draudzēties. biggrin Tikai ir komunikācijas problēma. Grūti sarunāties, ja tu nesaproti ko pudeles brālis Tev saka. booze

Vēl viens no maniem pudeles brāļiem:

Protams, ka viss šis pasākums ar pāris aliem nebeidzās. Arī mans draiveris man uzsauca alu... Hehehehe Tā tas turpinājās ilgu laiku, es protams viņam uzsaucu par kādiem 3 aliem vairāk. Finālā žvingulis galvā bija pamatīgs. booze

Tā izskatās pēc trapezas: biggrin

Ar mocīšiem viņi visi šeit braukā krietnā reibumā, bet nekādas avārijas neredzēju.

Tā nu pagāja šī mana moto diena. Iespaidi daudz un pārsvarā pozitīvi. Vēl sarunāju, ka 21.janvārī draivers mani no rīta ar mocīti aizvedīs līdz autoostai. Par cik izbraucienu beidzām ātrāk nekā plānots, transfērs līdz autoostai par brīvu. Tas no mana hoteļa ir 3 km. Tā nu šim stāstam var pielikt punktu.

Jau rīt jādodas uz nākamo Vjetnamas pilsētu - Da Nang. Tur būs vēl par pāris grādiem siltāks un šeit ir daudz jaukas pludmales. Kā tas viss izskatās dzīvē redzēsim pavisam drīz.
Pievienotie faili: 0389761.jpg (79.4 Kb) · 2452925.jpg (63.3 Kb) · 2433538.jpg (127.4 Kb) · 9269846.jpg (66.3 Kb)

MelnaisDatums: Svētdiena, 20.01.2013, 10:57 | Ziņojums # 26
Ģenerālisimuss
Kafijas gatavošanas process Vjetnamā

Vjetnamā, Kambodžā un Laosā ir fantastiski stipra, smaržīga un garšīga kafija. Kafija tiek gatavota ļoti stipra. Šeit ļoti iecienīta ir ledus kafija ar kondensēto pienu. Protams, varam arī dzert karstu kafiju ar vai bez piena. Lai šo kafiju pagatavotu ir nepieciešams speciāls kafijas aparāts, kuru iegādājos supermārketā „Big C”. Pēc andrian iebildumiem, ka nav īsti saprotami šīs konstrukcijas izmēri pievienoju detalizētākas bildes. Izmēra salīdzinājumam klāt cigarešu paciņa. biggrin

Izjauktā veidā:

Kopā ar glāzi, kurā vēlāk būs kafija:

Video instrukcija kā šo burvju aparātu lietot. Piemērā ir ledus kafijas sagatavošana. Ja vēlamies vienkārši karstu kafiju, process ir vēl vienkāršāks. Veiksmi lietošanā!

Pievienotie faili: 5964709.jpg (35.0 Kb) · 1177597.jpg (51.9 Kb) · 1523542.jpg (32.6 Kb)

andrianDatums: Svētdiena, 20.01.2013, 13:35 | Ziņojums # 27
Ģenerālleitnants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 558
Reputācija: 23
patika tilts cool arī zemgaldu skats iespaidīgs booze
noskatījos video..kā to biezeni var iedzert surprised mums Laosā tādu fibrilatora aizstājēju uztaisīja blahblah ka turpinājumā dzērām tikai tēju..
un tas ir labi ka Tu pārvāksies pie jūras, uzreiz būs siltāk lasīt cool

ChiangMai,ChiangRai,Phuket,Railay,Phi-Phi,Langkawi,Sabah,Cebu,Panglao,Boracay,Palawan,Houay Xai,Bokeo Nam Kan National Park,Beijing,Fihalhohi,Siem Reap,Sihanukville,Koh Rong,Koh Rong Samloem,Kampot, Phnom Penh,Shimla,Manali,Varanasi,Delhi

MelnaisDatums: Svētdiena, 20.01.2013, 14:54 | Ziņojums # 28
Ģenerālisimuss
Quote (andrian)
kā to biezeni var iedzert

Hehehē.... tāpēc jau komplektā nāk glāze ar tīru, karstu ūdeni. Miksē cik stipru vēlies.

MelnaisDatums: Otrdiena, 22.01.2013, 18:30 | Ziņojums # 29
Ģenerālisimuss
Da Nang

Bija pienācis brīdis, kad jābrauc prom no Hue un jādodas vēl nedaudz tālāk uz dienvidiem. Pie saules, siltuma un pludmalēm. Kā nākamā pilsēta ir Da Nang. Uz izbraukšanas brīdi no Hue man bija trīs varianti kā nokļūt līdz Da Nang kūrortam:

a)dzelzceļš – 80 000 dongu;
b)open bus – 80 000 dongu;
c)parastais publiskais autobuss – 50 000 dongu.

Katram transporta veidam bija savi plusi un mīnusi. Līdz dzelzceļa stacijai un autoostai no mana hoteļa ir apmēram 3 km. Tā nebūtu liela problēma, jo biju sarunājis mocīti, kurš pa brīvu mani aizvestu uz šīm vietām. Open bus mani paņemtu tieši no viesnīcas. Līdz vēlai vakara stundai mocījos ar šo dilemmu, ar kādu transportu braukt. Bija āķis lūpā izmēģināt ar kādu transportu pārvietojas vietējie. Būtu interesanti uzsmēķēt dzelzceļa vagonā vai autobusā. biggrin Hehehehē.. Nekad nav nācies to darīt.

Pēc ilgām pārdomām izvēlējos izmēģināt guļamo open bus. Brauciens ar busu no Hue līdz Da Nang aizņem nedaudz vairāk kā 2 stundas. Mana interese bija izpētīt cik ērts nakts braucienam ir tieši guļamais open bus. Jo nākamā mana pārvietošanās būs no Da Nang uz Nha Trang. Tas ir liels attālums, un to veikt esmu nolēmis ar nakts vilcienu vai nakts autobusu.

No rīta, turpat pie sava hoteļa, tūrisma ofisā iegādājos biļeti uz guļamo open bus. Pēc 20 minūtēm tieku savākts pie biļešu tirdzniecības ofisa un aizvest uz punktu, no kura atties lielais autobuss. Tur jau priekšā kādi cilvēki 10. Visi gaida lielo autobusu. Precīzi pēc saraksta piebrauc arī autobuss. Mugursomas un koferi tiek sakrauti bagāžas nodalījumā. Pirms iekāpšanas autobusā visiem tiek izdalīti plastmasas maisiņi, kuros salikt savus apavus. Kā izskatās šis guļamais bus varam apskatīties foruma sadaļā šeit:
http://www.melnais.com/forum/17-26-1

Varu tikai piebilst, ka šis bus ir gana ērts vienas nakts ceļojumam. Pusceļā starp Hue un Da Nang autobuss piestāj pie ceļmalas ēstuves. Tas notiek regulāri visa maršruta garumā. Pauzes ir ar intervālu 1,5 – 2 stundas. Šeit vari aiziet pačurāt, ātri kaut ko uzkost vai padzert kafiju vai tēju. Ja neko citu nevēlies, vari vienkārši izstaipīt kājas un uzvilkt kādu kuplāku dūmu. smok Brauciens līdz Da Nang aizņēma 2,5 stundas. Tieku izsēdināts pilsētas centrā. No visa autobusa esmu vienīgais pasažieris, kurš izkāpa Da Nang.

Izvelku savu kompīti un jau iepriekš sagatavotā GPS kartītē apskatos cik liels attālums ir līdz manam hotelim. GPS rāda, ka vairāk kā 4 km. Slinkums ar mugursomu staigāt tādu attālumu, ātri uzrodas mocītis, kurš par 20 000 dongiem ir gatavs mani nogādāt līdz hotelim. Tādās vidēja lieluma pilsētās tā ir standarta cena par braucienu ar mocīti. Tas ir 1$. Lēti un ātri.

Mans hotelis „Pearl Sea” atrodas 2 minūšu gājienā no pludmales. Rezervēju šo hoteli www.hotels.com. Šis hotelis būs manas mājas uz 7 naktīm. Par 7 naktīm samaksāju 63,30Ls. Padārgi. Bet ko var gribēt, tas ir kūrorts. Ja ir interese par šo hoteli skatāmies pa šo linku:

http://www.melnais.com/forum/36-397-1

Skats no mana hoteļa istabas loga uz jūru:

Pievienotie faili: 1431200.jpg (52.2 Kb)

MelnaisDatums: Trešdiena, 23.01.2013, 16:46 | Ziņojums # 30
Ģenerālisimuss
Pirmā diena paiet apkārtnes izzināšanā un pastaigā līdz pludmalei.

Tā ir iela gar piekrasti. Kaut kas sireāls. Uz abām pusēm 4 joslas!!!! Bet transporta kustības praktiski nav!!! crazy

Ja ir vēlme aplūkot Da Nang pludmales bildes lūkojam pa šo linku:

http://www.melnais.com/forum/51-97-1

Ārā ļoti jauks laiciņš, pludmalē tikai viens pārītis sēž uz lažiņām. Man likās, ka tie ir mūsu austrumu kaimiņa pārstāvji. Klāt negāju un neprecizēju. Par cik jau bija pēcpusdiena un vēl bija jāatrod kāda sakarīga ēstuve peldēšanās nodarbe tika atlikta uz nākamo rītu. Uzreiz gan piebildīšu, ka vakara pusē laiciņš sabojājās. Sāka pūst stiprs vējš no jūras puses. Nākamā dienā vējš bija sapūtis mākoņus. Saules nebija, lietus arī nelija. Uzvilku pat peldbikses un devos uz pludmali. Jūras krastā spēcīgs vējš, viļņi lieli. Pludmalē neviena cilvēka. Arī pludmale šodien nesakopta, zina jau ka apmeklētāju šodien nebūs. Iebridu līdz ceļiem jūrā un sapratu, ka šodien peldēties es nevēlos. Gaidīšu karstāku dienu. Jau nākamā dienā, ar trešo piegājienu savu plānu realizēju. Bija tiešām jauka diena, saule, silts. Pludmale sakopta un tīra. Tuvākā apkārtnē pat cilvēkus 10 varēju saskaitīt. Peldēties gan gāja pārsvarā tikai baltie. Aziāti rātni sēdēja smiltiņās. Pludmalē pavadīju 4 stundas peldoties un sauļojoties. Bija labi, miesa jau bija nedaudz atradusi no saules peldēm. Atnācu uz hoteli un konstatēju, ka mana miesa ir jau viegli sarkanā krāsā. biggrin

Īstā pludmalēs sezona šajā vietā sāksies nedaudz vēlāk, apmēram ap Ķīniešu un Vjetnamiešu Jauno gadu. Pašreiz pilnīgs tukšums. To pašu var teikt par viesnīcām, reti kurā no viesnīcām ir atpūtnieki. Ciematiņā pilnīgs klusums, vienīgi ātros tempos tiek celtas jaunas liels viesnīcas. Kopš brīža, kad krievi pameta savu Vjetnamas militāro bāzi – Kamraņas lidlauku, ir notikušas lielas izmaiņas pilsētas dzīvē. Lidlauks ir pārprofilēts uz pasažieru lidmašīnu apkalpošanu, un viņam pat ir starptautiskās lidostas statuss. Arī militārās lidmašīnas joprojām bāzējas šajā lidlaukā. Novēroju pāris vjetkongiešu iznīcinātāju lidojumus virs Dienvidķīnas jūras.

Pats iecienītākais kūrorts Da Nang apkārtnē atrodas uz dienvidiem no pilsētas. Tas atrodas Hoi An ciematā. Te ir slavenā China beach, kur amerikāņi izsēdināja savu desantu kara sākumā. Pusceļā no Da Nang uz Hoi An atrodas slavenie Marmora kalni. Ekskursija uz šiem kalniem man ir paredzēta rīt. Tad jau arī pastāstīšu, kas un kā.

Pirmajā vakarā radās neparedzēta problēma! Gar piekrastes ielu ir daudz vietējo jūras produktu ēstuvju, ar maziem galdiņiem un krēsliņiem. Jūras mošķi peldas bļodās un akvārijos. Tas viss ir OK! Bet nevienā no šiem ielas restorāniem nebija ēdienkartes angļu valodā. Jūras produkti tomēr ir relatīvi dārgs prieks. Ja es neko nesaprotu, kas rakstīts ēdienkartē, man nav vēlmes tērēt savu naudu. Tas jau nav ceptus rīsus ar vistu pasūtīt. crazy Gan jau vēlāk būs jāiet pie bļodas ar mošķiem, jārāda ar pirkstu uz konkrētu jūras mošķi un jājautā cik viņš maksā. Vienīgā problēma būs vienoties par pagatavošanas veidu. crazy

Rezultātā pirmajā vakarā nācās samierināties ar 2 supergaršīgām, pildītām bagetēm (viena maksā 10 000 dongu), klāt piedzerot 3 vietējos alus pudelēs (viena pudele maksā 7000 dongu). Vēders bija pilns un pa lēto (41 000 dongu). booze

Kā jau iepriekš biju teicis, nākamā diena bija apmākusies. Pludmales atpūtai nederīga. Pārsvarā tika veltīta praktisko jautājumu risināšanai un nedaudz pilsētas apskatei.

Daži skati uz pilsētas tiltiem:

Tika sameklēta dzelzceļa stacija, man bija doma uz Nha Trang braukt ar nakts vilcienu. Vēlējos noskaidrot biļetes cenu. Tad nu tika iegūta sekojoša informācija:

Nakts vilciens SB7, atiet 21:56 pienāk Nha Trang 7:37. Ceļā 9 stundas 40 minūtes.

Sēdvieta 353 000
Cietā guļamlāviņa, atkarībā no stāva:
520 000
497 000
422 000
Mīkstā guļamlāviņa, atkarībā no stāva:
550 000
543 000

Dārgi! cranky Iepriekš viesnīcā man tika piedāvāts guļam bus pa 270 000 dongiem. Starts 16:30 un Nha Trang esam 6:30. Ceļā 14 stundas. Autobuss Vjetnamā ir krietni lētāks, kā dzelzceļa satiksme. Nu atkal esmu dziļas dilemmas priekšā, kā man rīkoties.

Netālu no dzelzceļa stacijas atradu ielas krogu ar izlejamo alu pa 5000 dongiem, 1 glāzi notestēju. Normāli.
Tālāk sameklēju supermārketu „Big C”. Pirmkārt, paēdu pie bārdainā vistu veča KFC. Sagribējās frī kartupeļus. biggrin Domāju, ka supermārketā būs tāds pats food courts, kā Hue, bet nekā. Tikai KFC. Veikalā tika iepirktas dzīvošanai nepieciešamas lietas, kā sviests, piens, siers, franču baltmaize, dzeramais ūdens, svaigi auģļi u.t.t. Viena no lietām, ko iepirku supermārketā bija arī saldinātais kondensētais piens bundžā. Kad liku atskaiti par Vjetnamas kafijas pagatavošanas tradīcijām un noskatījos video rullīti, radās nepārvarama vēlme uzmeikot karstu, stipru kafiju ar kondensēto pienu. Kā ierados savā hotelī, uzreiz šī vēlme tika arī realizēta. Bija labi.

Supermārkets no mana hoteļa atrodas 5 km attālumā. Ar visiem iepirkumiem nebija vēlme šo gabalu staigāt ar kājām, bija arī vēlme uzzināt cik maksā taksis no pilsētas centra līdz hotelim. Iespējams, šī informācija vēlāk var noderēt. Brauciena cena 60 000 dongu. Normāli.
Pievienotie faili: 5323887.jpg (47.5 Kb) · 4240862.jpg (18.6 Kb) · 5287914.jpg (39.6 Kb)

Meklēšana:

Copyright MyCorp © 2025
Vietne ir izveidota uCoz sistēmā