Otrdiena, 24.06.2025, 20:42
Sveicināti Viesis
RSS
Indoķīnas ceļojumi
Penša izdzīvošanas rokasgrāmata - Vjetnama - Forums
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 1 no 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Foruma moderators: MelnāPrincese  
Penša izdzīvošanas rokasgrāmata - Vjetnama
MelnaisDatums: Svētdiena, 13.01.2013, 06:32 | Ziņojums # 1
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
Kopējais ceļojuma plāns un izmaksas foruma sadaļā šeit: http://www.melnais.com/forum/69-367-1

Bija pienācis brīdis, kad nācās pamest jaukās Filipīnas. Taure sauca tālāk uz Vjetnamu. Lai nokļūtu Vjetnamā izvēlējos lidot caur Kuala Lumpur. No Kuala Lumpur jau uz Hanoju. Ar „Air Asia” 2 lidojumi sanāca lētāk, kā pa taisno no Filipīnām. Piedevām mana apmešanās vieta bija Clark, bet tiešie reisi uz Hanoju ir tikai no Manilas. Nāktos vēl braukt uz Manilu. Labāk izvēlējos 2 lidojumus, bet bez pārbraucieniem.

Lidojums no Clark uz Kuala Lumpur noritēja precīzi pēc grafika. Kuala Lumpur ielidoju 20:20, lidojums uz Hanoju nākamās dienas 6:15. Tā arī šo laiku nobumbulēju Kuala Lumpur lidostā. Pēc ilgāka pārtraukuma paēdu McDonaldā. biggrin

Nākamā rītā precīzi pēc grafika jau biju gaisā un lidmašīna uzņēma kursu uz komunistisko Vjetnamas galvaspilsētu Hanoju. Lidojums apmēram 3 stundu garumā. Lidmašīnā pārsvarā Vjetnamiešu pasažieri. Uzreiz pēc nosēšanās sajutu, ka esmu ieradies ideoloģijas pārņemtā valstī ar visām no tā izrietošām sekām. Jau Filipīnās biju noformējis "Approval Letter" (maksāju 9$), kamēr visi pārējie pasažieri devās uz robežkontroli un saņemt savu bagāžu man nācās kārtot vīzu. Pēc iespējas ātrāk aizpildīju nepieciešamo imigrācijas lapu, klāt "Approval Letter", pase un viena fotogrāfija. Nodevu šo paketi imigrācijas darbiniekiem un tiku aizsūtīts pie otra lodziņa gaidīt vīzu pasē. Te nu sākās ilgā gaidīšana. Viņi nekur nesteidzās, process aizņēma ilgu laiku. No 1.janvāra maksa par vīzu vairs nav 25$, bet gan 45$. crazy Laikam Vjetnamas ekonomikai ir kādas problēmas, ja jau tādā veidā mēģina papildināt valsts budžetu. Domāju, ka vairs uz Vjetnamu nebraukšu. Ir daudz citu, skaistu un jauku vietu, kurās neprasa par vīzu 45$. Svarīgi zināt, ka Jums ir jābūt precīzai naudas summai. Nekādi naudas atlikumi netiek izdoti. Vienam austrālietim bija 100$ banknote. Vēlies vīzu maksā 100$. cranky Nācās iet palīgā nabaga austrālietim. Samainīju viņa 100 pret divām 50$ banknotēm. Šā vai tā viņš pārmaksāja 5$, bet tas nav 55$. Kretīni.

Kad beidzot biju saņēmis savu vīzu, nācās vēl stāvēt garā rindā uz robežkontroli. Kā jau visās totalitārās valstīs amatpersonas savu darbu dara ar uzsvērtu sava pārākuma apziņu. Lēnām, nekur nesteidzoties, apzinoties sava amata nozīmīgumu. Beidzot arī šis pēdējais šķērslis ir pārvarēts. Jāsteidzas meklēt mana mugursoma. Nācās ilgi meklēt, mētājas uz grīdas, jau protams noņemta no lentes. Bet tas ir sīkums. Galvenais, ka viņa bija.

Nu varu doties Vjetnamas plašumos. Tikko izgāju pa lidostas durvīm, tā momentā atgriezos telpās. Ārā gaisa temperatūra +13 grādi. Es ģērbies T-kreklā un šortos. crazy Principā vēsākam laikam es biju gatavs, bet ka būs tik auksts. Brr..... Mugursomā man ir džinsi un krekls ar garām rokām. Tas ir labāk, bet situāciju tas neglābj. Nav jau variantu, pavilku apakšā kreklam arī vienu T-kreklu un ātri uz autobusu. Pilsētas autobuss (Nr.17) no lidostas uz pilsētas centru maksā 5000 dongu. Brauciens 1 stundas garumā. Tieku atvests uz Long Bien autoostu. Spriežot pēc GPS mans hotelis atrodas apmēram 1km no autoostas. Tas nav tālu. Ņemu mugursomu plecos un uz priekšu. Pēc neilgas maldīšanās atrodu arī savu hosteli. „Homey Hostels” man izmaksāja 9$ pa nakti. Ja ir interese par šo hosteli skatāmies pa šo linku:
http://www.melnais.com/forum/36-392-1#1890

Vjetnamas apceļošanas plāns un grafiks

Kā parasti ievietoju vizuālo materiālu, kuras vietas ir plānots apmeklēt.

Te ir mans ceļojuma grafiks pa Vjetnamu:

Hanoja - 11.01.2013 - 3 dienas
Hue - 14.01.2013 - 7 dienas
Da Nang - 21.01.2013 - 7 dienas
Nakts vilciens uz Nha Trang
Nha Trang - 29.01.2013 - 8 dienas
Saigona - 06.02.2013 - 3 dienas
Uz Kambodžu - 09.02.2013
Pievienotie faili: 7877362.jpg (41.9 Kb)

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

MelnaisDatums: Svētdiena, 13.01.2013, 06:35 | Ziņojums # 2
Ģenerālisimuss
Hanoja

Pirmkārt ceļotājiem būtu jāzina, ka Vjetnamā izmantot bankomāta pakalpojumus sanāk samērā dārgs prieks. Maksimālā summa, kuru varat noņemt vienā reizē ir 2 000 000 dongu. Tas ir apmēram 100$. Parasti par katru transakciju nākas maksāt bankai apmēram 2Ls + 2% no summas. Izdevīgāk ir līdzi ņemt skaidru naudu mūžam zaļajos papīrīšos.

Otra lieta, ar ko būtu jārēķinās ceļotājiem, ir vjetnamiešu katastrofālās angļu valodas zināšanas. Ja būs nepieciešamība kaut ko pajautāt uz ielas tā būs milzīga problēma. Angļu valoda šeit nevienu neinteresē. Nedaudz lielākas cerības ir atrast kādu, kurš runā franču vai krievu mēlē. Ja ir nepieciešamība ko pajautāt, dodieties uz tuvāko viesnīcu. Ir cerība, ka recepšenā kāds vismaz minimālā līmenī angļu valodu zina.

Bez daudzajiem revolucionārajiem plakātiem uz ielām mani pārsteidza milzīgais kontrasts starp Vjetnamu un Filipīnām. Tieši no Filipīnām es atlidoju uz Vjetnamu. Tā kā atmiņas bija pavisam svaigas un bija iespēja objektīvi salīdzināt šīs abas valstis. Es nerunāšu par ideoloģiju, bet par cilvēkiem, kas šīs valstis apmeklē. Filipīnās es redzēju daudz liela auguma ārzemniekus, ar tetovējumiem un bez, bet ne jau tetovējumi ir galvenais. Galvenais ir, ka visus šos cilvēkus vienoja viena lieta, kura bija pamanāma jau pa gabalu. Visi šie cilvēki bija brīvi savās domās un rīcībā. Pilnīgi brīvi un neatkarīgi cilvēki. Pārvietojas vieni, kopā tikai sanāk uz kādu alus krūzi. Vārdu sakot īsti veči. Nu tādi kā mūsu Frīdis ar saviem „Vēja brāļiem”. Bauda dzīvot un skatīties uz šādiem cilvēkiem. Hanojā es neko tādu neredzēju. Pārsvarā nīkulīgi, drebelīgi franču tūristi, kurus māc nostalģija pēc bijušās impērijas teritorijām. Nu ļoti līdzīgi mūsu austrumu kaimiņam. Liela daļa no viņiem pārvietojas lielās grupās. Bērnu dārzs kaut kāds. crazy

Vēl viena šausmu lieta ir pēc seksīgajām filipīniešu meitenēm skatīties uz vjetnamietēm. Nu pilnīgs ārprāc! Glītas (es pat nesaku seksīgas) vjetnamietes visā Hanojā var uz roku pirkstiem saskaitīt. crazy Nu tas tā, tikai manai dziļi subjektīvie novērojumi un secinājumi. IMHO

Tagad par redzēto Hanojā. Par cik gaisa temperatūra bija zema, nekādas vēlmes klīst pa pilsētu nebija. Pirms tam bija doma uz 1 dienu aizlaist uz Halong līci. Viesnīcā tika piedāvāta 1 dienas ekskursija uz šo līci pa 18$. Nu dikti jau gribējās šo skaisto līci redzēt. Cena arī likās ļoti pieņemama, bet zemā gaisa temperatūra šo plānu nocirta jau pašā saknē. Ja jau pilsētā biju nosalis, tad līcī būtu vēl aukstāks. Brrrrr. Kaut arī nākamās divas dienas bija daudz siltākas par pirmo, tomēr šo pasākumu nolēmu izlaist.

Mans galvenais mērķis Hanojā bija notestēt suņu gaļu. Tam arī tika veltīti galvenie laika resursi. Tas ir iespējams tikai Vjetnamas ziemeļos. Kā man ar šo uzdevumu veicās varam lasīt turpinājumā.

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

andrianDatums: Svētdiena, 13.01.2013, 10:22 | Ziņojums # 3
Ģenerālleitnants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 558
Reputācija: 23
Quote (Melnais)
Ārā gaisa temperatūra +13 grādi. Es ģērbies T-kreklā un šortos
crazy

tieši tā man Hongkongā iznāca biggrin nu nav tas labākais variants biggrin
Melnais, apēd suni un brauc ātrāk uz dienvidiem kur ir silts un ir banāni cool

ChiangMai,ChiangRai,Phuket,Railay,Phi-Phi,Langkawi,Sabah,Cebu,Panglao,Boracay,Palawan,Houay Xai,Bokeo Nam Kan National Park,Beijing,Fihalhohi,Siem Reap,Sihanukville,Koh Rong,Koh Rong Samloem,Kampot, Phnom Penh,Shimla,Manali,Varanasi,Delhi

VilnisDatums: Svētdiena, 13.01.2013, 12:07 | Ziņojums # 4
Ierindnieks
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 17
Reputācija: 2
Ielidoju Hanojā 18 tajā janvārī, acīmredzami līdzi jāņem džemperi un vilnas zeķes biggrin kaut arī google rāda ka šobrīt tur 18 grādu (dunno)

MelnaisDatums: Pirmdiena, 14.01.2013, 16:28 | Ziņojums # 5
Ģenerālisimuss
Quote (Vilnis)
kaut arī google rāda ka šobrīt tur 18 grādu

Ir kļuvis nedaudz siltāk. Tā arī ir apmēram 18 grādu.

MelnaisDatums: Pirmdiena, 14.01.2013, 16:29 | Ziņojums # 6
Ģenerālisimuss
Suņa ēšana

Nākamā dienā nolēmu savu mērķi realizēt. Jau iepriekš biju ievācis nepieciešamo informāciju, kurā vietā ir lielākā un plašākā suņu izvēle. Tā atrodas kādus 8 km attālumā no vecpilsētas uz Nhật Tân ielas, kura atrodas Tây Hồ rajonā. Suņu gaļa vjetnamiešu valodā ir Thịt Chó. Pie sava hoteļa sarunāju mocīti pa 30 000 dongiem līdz šai ielai. Jāatzīst, ka brauciens ar mocīti šādā vēsā laikā un 8 km garumā nav pati patīkamākā nodarbošanās, ja nēsi atbilstoši saģērbies. Bet lai vai kā, esmu ticis līdz nepieciešamai vietai. Šai vietā atrodas tirgus, kur pēc manā rīcībā esošās informācijas būtu jābūt sunīšiem.

Izstaigāju visu tirgu krustā šķērsām. Te nu mani sagaidīja krietna vilšanās. Nav neviena suņa. Misija izgāzusies!!!??? Trakākais ir tas, ka nav jau kam pajautāt. Pieļaujot, ka varētu būt problēmas biju uzrakstījis uz lapiņas šo burvju vārdu vjetnamiešu valodā „Thịt Chó”. Rādu visiem pēc kārtas, daudz un dikti man tiek skaidrots vjetnamiešu valodā, bet skaidrs, ka es neko nesaprotu. Kad biju apgājis pusi tirgus, patrāpījās viena vjetnamiete, kura zināja pāris vārdus angliski. No viņas es sapratu, ka šodien, rīt un aizparīt suņus netirgo. Tirgos tikai aiz aizparīt. Iemeslu es, protams, nesapratu. Kļuvu paīstam bēdīgs. Neko darīt, atpakaļ līdz vecpilsētai aizbraucu ar publisko autobusu. Biļetes cena sabiedriskajā autobusā 5000 dongu.

Ierodoties savā hotelī, savas bēdas izsūdzēju hoteļa īpašniecei. Viņa man paskaidroja, ka šajās dienās atbilstoši mēness kalendāram vjetnamieši suņus neēd. Vismaz tā es sapratu, nezinu vai pareizi sapratu. Redzot manu drūmo sejas izteiksmi viņa apsolīja rīt pēcpusdienā mani aizvest uz vietu, kur būs iespējams notestēt suņus. Jauki, radās iespēja misiju izpildīt. biggrin

Nākamās dienas pēcpusdienā, kā bijām vienojušies hoteļa īpašniece gaida mani recepšenā. Gājiens pa vecpilsētu apmēram 500 metru un esam pie mazām ēstuvēm. Pirmajā ēstuve slēgta. Redzu, ka hoteļa īpašnieces vaigs kļūst drūms. Solīja un nu ir problēmas. Dodamies pie nākamās ēstuves, tā ir vaļā. Neliela saruna vjetnamiešu mēlē, un tiek saņemts apstiprinājums, ka ir iespējams nogaršot suni. biggrin

Piemetamies turpat ārā pie maziem galdiņiem un pēc brīža man tiek pasniegts suns. Ar mērcīti, maizīti, zaļumiem un alu. Hoteļa īpašniece man pamāca, kā pareizi ar visu šo komplektu ir jārīkojas. Uz manu piedāvājumu piebiedroties gardumu baudīšanai tiek saņemta atbilde, ka viņai garšo suņi, bet šajā brīdī suņus vjetnamieši nevar ēst. cranky

Turpinājumā vizuālais noformējums no mana svētku galda.

Tā izskatās šī necilā ēstuve. Pie galdiņa mana hoteļa īpašniece ar dēlēnu:

Nu un pats svarīgākais. Manas svētku vakariņas:

Pēc kā garšo suns. Grūti salīdzināt. Es teiktu tuvāk liellopam. Gaļa pat ļoti ēdama. Viss ir tikai mūsu galvās, ja izslēdzam smadzenes, tad ļoti normāls ēdiens.

Misiju izdevās paveikt. Ne tā kā biju plānojis, ar skaistām bildēm, kur tiek grilēti un šmorēti sunīši, bet tomēr paveicu. Gribējās jau skaistāk. Bet dažreiz labajos plānos iejaucas viņas augstība providence. prof Lietas ir jāpieņem kā ir. Nu varu pārējām gastronomiskām izvirtībām kuras esmu baudījīs pievienot arī sunīti. biggrin
Pievienotie faili: 0409943.jpg (42.5 Kb) · 3070009.jpg (70.0 Kb) · 0910923.jpg (64.8 Kb) · 6873606.jpg (55.0 Kb)

MelnaisDatums: Pirmdiena, 14.01.2013, 17:45 | Ziņojums # 7
Ģenerālisimuss
Citas lietas kas tika redzētas Hanojā

Starplaikos starp suņu ēšanu veltīju nelielos un ātros skrējienos pa Hanojas vecpilsētu. Neskatoties uz aukstumu, tomēr kaut kas jau no pilsētas būtu jāredz. Mans hotelis atradās pavisam tuvu pie Hoam Kiem ezera. Skaists ezeriņš vecpilsētas centrā. Ezeram ir vairākas saliņas. Šim ezeram ir liela vēsturiska nozīme Vjetnamiešu mitoloģijā. Ar šo ezeru ir saistīta leģenda, ka ezerā dzīvojošais zelta bruņurupucis dāvāja vjetnamiešu tautai burvju zobenu. Ar šī burvja zobena palīdzību tika sakauti ķīniešu iekarotāji. Pēc šīs uzvaras zelta bruņurupucis zobenu paņēma atpakaļ. Līdz brīdim, kad tas atkal būs nepieciešams!!!

Te ir bilde ar bruņurupuča mītni biggrin :

Ezera malā atrodas arī slavenais Hanojas Water Puppet teātris. Tā tradīcijas meklējamas 11.gadsimtā. Teātris ir viena no Hanojas iecienītākajām tūristu apmeklējuma vietām. Izrāde notiek uz ūdens.

Te būs video ieskats šajā teātrī:

Tad man galvā ienāca neprātīga doma, apciemot nelaiķi Hošiminu, kurš cēli guļ savā mauzolejā. biggrin Onkulis Hošimins ir visu vjetnamiešu tēvs un līdzīgi Ļeņinam Sarkanajā laukumā nav radis mieru starp aizgājējiem, bet nolikts publiskai apskatei. Kā var tik briesmīgu variantu izvēlēties? It sevišķi, ja tiek uzskatīts, ka viņiem ir lieli nopelni valsts labā. Neapglabāt nelaiķi, bet izlikt publiskai apskatei. crazy Bet nu labi, tā nav mana problēma.

No vecpilsētas līdz mauzolejam ir 30 minūšu gājiens raitā solī. Par cik ir auksts, es tiešām gāju raitā solī. Pirms mauzoleja ir Ļeņina vārdā nosaukts parks (ir pat Ļeņina piemineklis).

Parkā jaunatne spēlē sporta spēles un vecīši sēž uz soliņiem un lasa avīzes. Pretī parkam atrodas vēstures muzejs, veltīts Vjetnamiešu – Amerikāņu karam. Ir izstādīta karojošo pušu militārā tehnika. Esmu jau pabijis vairākos šādos muzejos Saigonā. Domāju, ka neko jaunu šeit neieraudzītu. Tēma skaidra un zināma.

Nedaudz tālāk atrodas arī mauzolejs. Nu pilnīgs sviests. Šī ēka tiek apsargāta daudz stingrāk kā Latvijas Banka. Kaut kāds super nozīmīgs militārs objekts. Militārie posteņi ik pēc pārdesmit metriem. Blakus armijas kazarmas. Milzīgs daudzums ar milzīgām video novērošanas kamerām. Dīvaiņi, kam tas aizgājējs ir vajadzīgs!? cranky Pie ieejas mauzolejā goda sardze. Šeit tiek vestas skolēnu grupiņas un potētas ar propagandu. crazy Blakus atrodas muzejs veltīts Hošiminam. Tādas dīvainas sajūtas pārņem, atrodoties šajā laukumā. It kā būtu atgriezies PSRS. Fu, pietiek! Jāiet steidzīgi pēc aliņa. biggrin

Atpakaļ ceļā nācās šķērsot dzelzceļa līniju, kura ir izvietota ļoti cieši starp dzīvojamām mājām. Tas bija daudz interesantāk, kā mauzolejs. Kaut kad internetā biju redzējis bildi, kur bija iemūžināta tieši šī vieta. Bet ar visu vilciena sastāvu. Ļoti amizants skats. Es šajā aukstumā nolēmu vilcienu negaidīt. biggrin Priekšstatam bilde būs pietiekami objektīva.

Tās nu ir tās galvenās lietas, kuras tika, izbaudītas Hanojā. Neliela ekskursija tālajā pagātnē, ja var tā teikt. Heheheh Laiks posties prom no aukstuma uz nedaudz siltākām vietām. Kā pirmā apstāšanās vieta ir pilsēta Hue. Šī pilsēta bija feodālās Vjetnamas galvaspilsēta līdz pat 1945.gadam. Domāju varētu būt interesanti. Drīz par to pārliecināsimies.
Pievienotie faili: 3004627.jpg (66.6 Kb) · 1305682.jpg (69.1 Kb) · 5767834.jpg (39.3 Kb) · 1254380.jpg (74.6 Kb)

VilnisDatums: Pirmdiena, 14.01.2013, 17:46 | Ziņojums # 8
Ierindnieks
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 17
Reputācija: 2
Jāatzīst, biš šķērmi sametās biggrin smadzenes tiešām savienotas ar māgu biggrin (tas par to suni)

Ziņojums rediģēts Vilnis - Pirmdiena, 14.01.2013, 17:47

MelnaisDatums: Pirmdiena, 14.01.2013, 18:07 | Ziņojums # 9
Ģenerālisimuss
Quote (Vilnis)
Jāatzīst, biš šķērmi sametās smadzenes tiešām savienotas ar māgu (tas par to suni)

Nezinātu, ka tas ir suns, apēstu ar gardu muti un vēl paprasītu biggrin

Bet vispār iesaku trenēt savu miesu un prātu. Lai viņām būtu iespēja darboties autonomi. Katrai pa sevi. Nodalītām. Šī īpašība var dzīvē noderēt. Es to nopietni.

andrianDatums: Pirmdiena, 14.01.2013, 19:06 | Ziņojums # 10
Ģenerālleitnants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 558
Reputācija: 23
Nezinātu, ka tas ir suns, apēstu ar gardu muti un vēl paprasītu

nu bet taisni tā prof gaļas gabaliņi nu toč kā manā vakardienas kāpostu zupā crazy

Bet vispār iesaku trenēt savu miesu un prātu. Lai viņām būtu iespēja darboties autonomi

arī tiesa prof pārbaudīts ēdot tamiloku, nu esmu gatavs bolotam crazy

Te būs video ieskats šajā teātrī:

vov..nu riktīgi interesanti, no sākuma domāju prasīt kā viņi to dabū gatavu, bet tomēr pats sapratu smile

Tad man galvā ienāca neprātīga doma, apciemot nelaiķi Hošiminu

pa pa.. če ta nesapratu..skatīji vadoni vaigā vai nē booze

ChiangMai,ChiangRai,Phuket,Railay,Phi-Phi,Langkawi,Sabah,Cebu,Panglao,Boracay,Palawan,Houay Xai,Bokeo Nam Kan National Park,Beijing,Fihalhohi,Siem Reap,Sihanukville,Koh Rong,Koh Rong Samloem,Kampot, Phnom Penh,Shimla,Manali,Varanasi,Delhi

MelnaisDatums: Pirmdiena, 14.01.2013, 19:35 | Ziņojums # 11
Ģenerālisimuss
Quote (andrian)
pa pa.. če ta nesapratu..skatīji vadoni vaigā vai nē

Man nepatīk skatīties uz miroņiem. facepalm

MelnaisDatums: Trešdiena, 16.01.2013, 16:05 | Ziņojums # 12
Ģenerālisimuss
2 dienas un 3 naktis tika pavadītas aukstajā Hanojā. crazy Galvenā misija nogaršot sunīti izpildīta. Laiks doties uz siltākām vietām.

Kā nākamā pieturas vieta ir senās feodālās Vjetnamas galvaspilsēta no 1802 līdz 1945.gadam Hue. Pilsēta izvietota Vjetnamas centrālajā daļā. No Hanojas līdz Hue man ir rezervēta lidmašīnas biļete ar Vjetnamas nacionālo aviokompāniju „Vietnam Airline”. Par lidojumu nācās samaksāt 27Ls.

No sava hoteļa līdz lidostai tika atkārtots tas pats ceļš ar sabiedrisko autobusu Nr17. Tikai šoreiz biļete maksāja 7000 dongu. Kontrolieris piečakarējās pie manas bagāžas. Heheheh. Bet nu tie ir sīkumi. Pēc stundas brauciena jau biju lidostā. Iečekošānās un laipni lūgti uz „Vietnam Airline” borta. Tīri jauns „Airbus”, pilns ar franču un japāņu tūristu grupām. Lidojums līdz Hue aizņem 1 stundu. Lidojums normāls, tikai nedaudz izbrīnīja serviss. Tā kā šī nav lēto lidojumu kompānija, biju domājis, ka tiks pasniegtas kādas nelielas uzkodas. Rezultātā tika pasniegta maza pudelīte dzeramā ūdens un liela mitrā salvete. cranky Ūdens labi, bet kam domāta tā lielā salvete? Vai viņi domā, ka dzerot ūdeni, cilvēki pamatīgi nošmulējas? Hehehehe

Lidosta Hue ir pavisam maziņa. Kamēr gaidīju savu bagāžu, lidostas autobuss jau bija aizbraucis. Cena līdz pilsētai no lidostas ar autobusu ir 50 000 dongu. Nolēmu negaidīt nākamo autobusu, šorīt biju agri cēlies un vēlējos pēc iespējas ātrāk nokļūt hotelī. Izlēmu izmantot takšu pakalpojumus. Brauciens sanāca tāds padārgs. Samaksāju 250 000. Domāju, ka takša skaitītājam bija ieslēgta „turbīna”. Maitas. fear Toties priecēja, ka šeit ir silts. Varēju atkal uzģērbt savu ierasto Āzijas formu, t-kreklu un šortus. v

Hoteli biju rezervējis jau iepriekš, izmantojot Agoda rezervēšanas sistēmu. Par 7 naktīm samaksāju 36,48Ls. Hoteļa nosaukums „Thien An”. Ja ir interese par šo hoteli, lasām foruma sadaļā šeit:
http://www.melnais.com/forum/36-395-1

Hue

Atlidošanas dienā vienīgais kultūras pasākums bija supermārketa „Big C” apmeklējums. biggrin Sen nebiju bijis lielā pārtikas lielveikalā. Iepirkos ne pa jokam, pa veseliem 13Ls. Vakars tika veltīts atpūtai, saziņai ar radiņiem un atskaites rakstīšanai. Pēc Hanojas aukstā laika bija vēlme kārtīgi sasildīties. Tika attaisīta filipīniešu ruma pudele, un relaksācija varēja sākties. Tā arī šis pirmais vakars Hue pagāja. Nākamās dienas plāns jau bija zināms, plānos senās imperatora pilsētas apmeklējums.

Imperatora pilsēta – Citadele

Nākamais rīts sākas ar stipru un gardu vietējo kafiju. Šī nu ir tā lieta, kas man šeit patīk. Pēc rīta kafijas esmu gatavs kārtējiem apskates objektiem. Kartē izpētu ceļu līdz citadelei. Gājiens raitā solī un šķērsojot upi aizņem apmēram minūtes 15 un esmu pie citadeles vārtiem. Pats svarīgākais apskates objekts citadelē, protams, ir Imperatora pilsēta. Kur atrodas Imperatora pilsēta atrast nav nekādu problēmu. Praktiski no visām vietām ir redzama liela būve ar milzīgu Vjetnamiešu karogu mastā.

Tas ir galvenais orientieris. Tieši pretim šim karogam arī atrodas Imperatora pilsēta. Pavisam šajā pilsētā ir paspējuši valdīt 13 imperatori. Māņticīgie cilvēciņi atkal saskatīs ciparā 13 visādas nejēdzības, bet man personiski cipars 13 patīk. biggrin Imperatora pilsēta ir iekļauta UNESCO pasaules mantojumu sarakstā. Pašā citadelē ir vairākas pilsētas – Galvaspilsēta, Imperatora pilsēta, Iekšējā pilsēta, Aizliegtā pilsēta vai Purpura pilsēta. Ieeja šajā kompleksā maksā 80 000 dongu. Uzreiz pateikšu, ka tā ir ļoti adekvāta cena par šī kompleksa apskati.

Kompleksa sīkai izpētei būtu jāvelta vesela diena. Es šeit pavadīju vairāk nekā 4 stundas. Lēnā gaitā apstaigājot šo kompleksu. Teritorija ir milzīga. Finālā pat jutos nedaudz saguris. biggrin Ir ļoti daudz ēku, parku un ezeru, kuros peldas milzīgas karpas. Ēkas ļoti greznas un skaistas. Kompleksā ir arī ziloņi, kuri piedalās vakara izrādēs. Ir karaliskais teātris, kur arī vakaros notiek izrādes. Tiem kuriem interesē Āzijas kultūra, šeit būtu ideāla vieta izziņas procesam. Viss šeit ir sakopts un tīrs. Dārzniekam ir milzum daudz darba biggrin Zālāji nopļauti, krūmiņi apgriezti, puķītes sastādītas.

Karaliskais teātris:

Daudzas ēkas ir saglabājušās oriģinālā veidā. Diemžēl amerikāņu – vjetnamiešu kara laikā šajā apkārtnē norisinājās sīvas kaujas. Daudzas ēkas tika nopostītas līdz pamatiem. Kompleksā norisinās pamatīgi restaurācijas darbi. Nemēģināšu aprakstīt visu ko redzēju, tas aizņemtu pāris lappuses. Ja ir interese par Imperatora pilsētu smeļamies informāciju netā. Vienīgais ko varu piebilst, ka šis ir viens no obligātiem apskates objektiem Vjetnamā. Noteikti rekomendēju.

Neliels video ieskats no UNESCO mājas lapas.

Pievienotie faili: 4314963.jpg (53.9 Kb) · 6915662.jpg (68.4 Kb) · 6720310.jpg (84.7 Kb) · 3508846.jpg (83.1 Kb)

MelnaisDatums: Piektdiena, 18.01.2013, 16:53 | Ziņojums # 13
Ģenerālisimuss
Piedzīvojumi supermārketā „Big C”

Kā viens no pirmajiem darbiem bija supermārketa „Big C” apmeklējums. Bija nepieciešams iegādāties pāris nepieciešamas lietas. Hue supermārkets ir tiešām liels. Veikals ir 2 stāvos. Augšējā stāvā ir lupatu, elektronikas, rotaļlietu un citu štruntu pārdotuve. Apakšā pārtikas preces. Lai tiktu veikalā visas Tavas somas, pat ja viņas ir tukšas, tiek ievalcētas plastmasas maisā. Laikam vjetnamiešiem piemīt nelāgs ieradums kaut ko aizņemties, par to nesamaksājot. crazy

Bet nu tās ir viņu problēmas. Preču klāsts veikalā pietiekams. Mani pirmkārt interesēja kafijas plaukts. Vjetnamā ir laba, vietējā, dabīgā kafija. Nevaru ciest šķīstenes vai 3 vienā. biggrin Plaukts pilns ar dažādu marku vietējām maltām kafijām. Iepirku pieklājīgu daudzumu. Pie viena nopirku arī vjetnamiešu iecienīto kafijas meikeri (34 500 dongu). Ļoti vērtīga lieta. Būs man kur meikot kafiju atlikušo ceļojuma laiku.

Pēdējā stāvā atrodas food courts. Nolēmu šo gadījumu izmantot un pie viena paēst. Ēdienu kiosku pieklājīgā daudzumā. Varat izvēlēties Vjetnamiešu, japāņu vai starptautisko virtuvi. Protams, ka šeit ir arī bārdainais vistu vecis KFC. Es vēl nekur neesmu redzējis nevienu McDonaldu. Laikam Vjetnamā amīšu uzņēmums netiek pielaists. Heheheh Es neapgalvoju, ka Vjetnamā nav McDoladu, bet pagaidām vēl nevienu neesmu ieraudzījis. Tas nav nekāds zaudējums. Kā pozitīva lieta ir kiosks, kurā tirgo šīs pilsētas brūvēto, izlejamo alu „Kuda”. Maksā kapeikas. Par lielo alus kausu (650ml) nākas šķirties no 14 000 dongiem. Rīsi ar olu, dārzeņiem un liellopu maksāja 37 000 dongu. Ļoti pieņemamas un demokrātiskas cenas.

Neliela atkāpe par vjetnamiešu smēķēšanas paradumiem. Vietējie smēķē visās vietās, neskatoties uz zīmēm, ka šeit smēķēt nedrīkst. smok Tas ir lidostas uzgaidāmās telpās, publiskos autobusos un protams arī lielveikalos. Ieskaitot arī food courtus. Izsmēķi tiek mesti tieši uz grīdas, nekādas miskastes netiek meklētas. Pēc brīža piesteidzas apkopēja un visu to savāc. Heheheh Pilnīga demokrātija. Manuprāt nedaudz pārspīlēta, bet ja man ir tāda iespēja kā uzsmēķēt supermārketā... nu tādu iespēju laist garām es nevarēju. Pie sava pusdienu galda demonstratīvi uzviku vienu kuplu dūmu. smok

Bija labi! crazy Tikai nemēģiniet šo pasākumu atkārtot "Rimi" vai "Maxima" biggrin
Pievienotie faili: 1278289.jpg (28.9 Kb) · 3316038.jpg (50.8 Kb) · 0103503.jpg (59.2 Kb) · 3307142.jpg (60.9 Kb)

MelnaisDatums: Sestdiena, 19.01.2013, 12:49 | Ziņojums # 14
Ģenerālisimuss
Ekskursija ar mocīti pa Hue apkārtni

„Lonely Planet” izlasīju, ka Hue apkārtnē ir daudz skaistu apskates objektu. Lai paspētu viņus apskatīt vienas dienas laikā ir nepieciešams motorizēts transporta līdzeklis. Manā gadījumā mocītis. Pētot manā rīcībā esošās kartes, es sapratu, prātīgāk būtu ņemt mocīti ar visu vadītāju. Kā izrādījās, ka mans lēmums bija ļoti pareizs. Daudzi no apskates objektiem atrodas samērā nomaļās vietās, jābrauc pa grantētiem ceļiem. Šie ceļi uz kartes nav. Atrast viņus būtu lielas problēmas. Turklāt pajautāt, kādam angļu mēlē, ārpus pilsētas ir pilnīgi nereāli. crazy Viesnīcā par mocīti ar visu vadītāju paprasīja 20$. Bija liels slinkums kaulēties, domāju pāris $ varētu noteikti nokaulēt. Ar mocīša vadītāju vienojāmies par apskates objektiem. Pēc plāna tas aizņem veselu dienu. Sākam 7:00 un līdz 17:00.

Kā bijām vienojušies pulksten 7:00 tiek padots transports, un ekskursija var sākties. Par cik Hue ir Imperatoru pilsēta, tad galvenie apskates objekti ir saistīti ar imperatora dinastiju. Pārsvarā tie ir tombi (kapenes), ir arī pagodas un vienkārši skaistas vietas. Visu ko redzēju neaprakstīšu, tikai pašu galveno, tādā secībā kā es apskatīju.

Tomb Duc Duc - bezmaksas
Imperatora Duc Duc kapenes ir neraksturīgas ar savu vienkāršību un pieticīgo arhitektūru. Šeit nav tempļu vai akmens statujas. No šī tomba neredzēju praktiski neko, bija slēgtas. Tā arī nesapratu, vai mēs bijām pa agru, vai viņas vienkārši ir slēgtas apmeklētājiem. biggrin

Ngu Binh kalns – bezmaksas

Kalns atrodas 4 km no pilsētas. No šī kalna paveras brīnišķīgs skats uz Hue pilsētu un apkārtējām skaistām vietām. Kalna pakājē ir milzīgs monuments imperatoram Quang Trung. Vjetnamas apvienotājam un veiksmīgākam karavadonim Vjetnamas vēsturē. Miris 40 gadu vecumā, iespējams no insulta. Kalna pakājē ir pamatskola.

Pievienotie faili: 7519326.jpg (57.8 Kb) · 0663002.jpg (86.3 Kb) · 8379260.jpg (62.2 Kb) · 1047434.jpg (60.9 Kb)

MelnaisDatums: Sestdiena, 19.01.2013, 13:18 | Ziņojums # 15
Ģenerālisimuss
Temple of Heaven - Nam Giao – bezmaksas

Kādreiz tā bija galvenā reliģisko ceremoniju vieta Vjetnamā. Sākumā reliģiskie rituāli šeit notika katru gadu pirmā mēneša pirmā nedēļā atbilstoši Mēness kalendāram. Vēlāk, sakarā ar ceremonijas dārdzību rituāli notika reizi 3 gados. Ceremonijai gatavojās vairākus mēnešus iepriekš. Ceremonija sākās 14:00 un ilga 3 stundas.

Pievienotie faili: 6278989.jpg (84.5 Kb) · 0031603.jpg (81.1 Kb) · 1371535.jpg (84.6 Kb)

• Lappuse 1 no 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Meklēšana:

Copyright MyCorp © 2025
Vietne ir izveidota uCoz sistēmā