Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II – Vjetnama
| |
Melnais | Datums: Trešdiena, 19.10.2016, 13:43 | Ziņojums # 16 |
 Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
| Dodos tik tālāk gar krasta līniju. Tur vijās kalnu celiņš no kura paveras no ļoti, ļoti uzrunājoši skati uz jūru. Jūrā izkaisītas daudz, daudz mazākas un lielākas saliņas.

Pēc neilga brīža parādās nākamā pludmale, nav tik glamūrīga, bet manai sirdij tuvāka. No tāluma izskatās vienkārši lieliski.

Pienākot tuvumā pirmie iespaidi paliek nemainīgi. Te viss ir lieliski. Pludmalē darbojas barčiks. Aliņš šeit gan ir padārgs, jebkura pudele maksā 26 000 VND. No citiem servisiem šeit ir arī bagāžas glabātuve, bet arī padārga. Metāla skapītis maksā 40 000 VND. Bet jebkurā gadījumā tas ir lieliski ja esi viens pludmalē. Kur tu citur savas vērtīgās mantas atstāsi. Izmantoju šo servisu, nodevu glabāšanā fotokameru un telefonu. Nu varu ļauties brīvai atpūtai.
Nopirku vienu pudelīti „Tiger” aliņa un visa infrastruktūra ir tavā rīcībā, lažiņas, galdiņi, krēsli. Paņēmu vienu plastmasas galdu un krēslu un izvietojos netālu no ūdens. Un tad jau arī pirmā pelde. Vienkārši fantastiski, gultne forša smilšaina, pārāk tālu nav jābrien lai sasniegtu pietiekamu dziļumu, apkārt fantastiski skaiti skati, ūdens silts. Vārdu sakot pasaka, it sevišķi kad zini, ka Latvijā tagad laiks ir vēss un drēgns. Par sauļošanos un jūras peldēm nemaz nedomājot.
Tieši pretim viesu mājai ir vairāki restorāni. Izvēlos vienu no viņiem. Šeit akvārijos peld krabji, garneles, zivis un visādi citādi jūras mošķi.
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
Melnais | Datums: Trešdiena, 19.10.2016, 14:10 | Ziņojums # 17 |
 Ģenerālisimuss
| Apskatījos ēdienkarti un nodomāju, ka sen es nav ēdis garnelītes ieceptas mīklā, padomājot siekalas saskrēja mutē. Tad tās arī pasūtīju, klāt vēl ceptus kartupelīšus ar ķiplokiem, un protams pudelīte alus. Vizuāli tās garnelītes varēja būt labākas, bet pēc garšas bija ok.

Pēc gardās un sātīgās maltītes, devos uz viesu māju kur vēl paniekojos ar „Saigonas” alus skārdenēm, un tad jau arī devos pie miera. Rīt laivu tūre pa Halongas līci. Būtu labi kārtīgi izgulēties.
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
Striķis | Datums: Trešdiena, 19.10.2016, 23:35 | Ziņojums # 18 |
 Apakšpulkvedis
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 149
Reputācija: 6
| Kruta tev tur iet. Tagad tik domāju, vai ir iespējams sastādīt maršrutu, kurš būtu nost no populārajām tūristu vietām, kur būtu patiešām +- autentiska vjetnamiešu dzīve, bez tūrisma uzspiestā zīmoga. Saprotu, ka esmu gadus 10 vismaz nokavējis, bet nu tomēr. Lai veicas!
|
|
| |
Melnais | Datums: Ceturtdiena, 20.10.2016, 06:18 | Ziņojums # 19 |
 Ģenerālisimuss
| Quote Striķis (  ) Kruta tev tur iet. Tagad tik domāju, vai ir iespējams sastādīt maršrutu, kurš būtu nost no populārajām tūristu vietām, kur būtu patiešām +- autentiska vjetnamiešu dzīve, bez tūrisma uzspiestā zīmoga. Saprotu, ka esmu gadus 10 vismaz nokavējis, bet nu tomēr.
Var, bet tas nav viegli. Tādas vietas ir Kambodžas/Vjetnamas pierobežā. Tikai grūti tikt līdz viņām... un bīstami arī.. tur vēl daudz mīnētas vietas kopš ASV un Vjetnamas kara laikiem. Kambodžā Banlung bija tāda iespēja paviesoties ciltīs, kur pat vēl mūsdienu apģērbu vēl nenēsā. Bet nokļūt tur bija samērā sarežģīti. Gājiens pa džungļiem, tad ar laivu. Vēl pilnīgi autentiskas ciltis var redzēt Indonēzijas Papua... un protams Papua Jaungvinejā. Tikai tur arī jābūt uzmanīgam, tās ciltis ir kanibāļu ciltis, pa retam noēd arī kādu balto miesu...
Quote Striķis (  ) Lai veicas!
Liels paldies, centīšos!
|
|
| |
Melnais | Datums: Ceturtdiena, 20.10.2016, 07:57 | Ziņojums # 20 |
 Ģenerālisimuss
| Nākamajā rītā mostos izcili izgulējies, iespējams pateicoties jūras un kalnu svaigajam gaisam. Laiks doties uz laivu tūri pa Halonga līci. Precīzi 8:00 pie mana hotelīša piebrauc minibuss, kurš nogādās mūs uz laivu termināli. No mana hoteļa šajā tūrē bez manis brauc vēl 3 pāri. Ar viņiem jau braucu kopā no Hanojas, tālāk apmetāmies vienā un tajā pašā hotelī un tagad dodamies kopējā laivu tūrē. Tas tikai apstiprina mana izvēlētā ceļa pareizību. Brauciens līdz laivu terminālim ir kādas 10 minūtes. Tur katram rokās tiek iedota ieejas biļete Halongas līča apskatei. Biļete maksā 40 000 VND, bet tā jau ir iekļauta kopējā cenā. Nekas vairāk nav jāmaksā.

Pats kuģītis manuprāt pietiekoši kruts. Viss lakotā kokā, pietiekami plašs un ērts. Kopumā bijām precīzi 20 ceļotāju uz klāja.

Kuģītis kārtīgi iepūšs savā taurē, tiek atdoti gali uz ceļojums var sākties. Laiks šodien nav tas labākais, mākoņains un pat dažu brīdi tāds ļoti smalks lietutiņš parādās. Bet te neko nevar darīt, nedaudz nenoveicās. Kad kuģītis ir atstājis laivu piestātni, ir iespēja pacelties uz kuģīša augšējo klāju.
Kuģošana notiek manevrējot starp daudzām mazākām un lielākām saliņām. Nu superīgi skati visapkārt. Ja mēs salīdzinām līdzīgas vietas Krabi, Phi Phi - Taizemē, Coron, El Nido - Filipīnās, tad man godīgi ir jāatzīst, ka šī vieta ir daudz jaukāka un iespaidīgāka par Taizemes jaukumiem. Vienā līmenī ar Filipīnas brīnumiem. Filipīnās ūdens ir ļoti caurspīdīgs, var redzēt cauri 10 metrus, šeit ūdens nav caurspīdīgs. Filipīnās ir vairāk atrakciju izbraucienos ar laivu, bet Vjetnamā savukārt plašumi. Katrā vietā ir savi plusi un mīnusi. Bet pilnīgi noteikti šī ir vieta, kura jāapmeklē. Rekomendēju pilnīgi noteikti.

Pirmā pietura ir pie peldošās bāzes, kur kuģītim tiek piešņorēti 10 kajaki. Paceļam viens no kajakiem piesmēlās ar ūdeni un nogrima, bet tas netraucēja viņu vilkt līdzi tālāk.
Pēc brīža esam sasnieguši vietu, kur ir paredzēts izbrauciens ar kajakiem. Pirmie sakāpj kajakos tie kuri ir pa pāriem. Kā beidzamie palieku es un viens korejiešu puisis. Mūsu iekāpšana nedaudz aizkavējas, jo nepieciešams izsmelt ūdeni no nogrimušā kajaka. bet pēc brīža ir gatavs arī mūsu kajaks. Tiek dota 1 stunda, kuģo kur vēlies. Šeit ir vairākas alas un līcīši. Superīga atpūta lēnām irties pa jūru un vērot dabas brīnumus. Bija ļoti interesanti, pie reizes arī nelieli fiziskie vingrinājumi.
|
|
| |
Melnais | Datums: Ceturtdiena, 20.10.2016, 08:54 | Ziņojums # 21 |
 Ģenerālisimuss
| Kad 1 stunda ir pagājusi, un esam atgriezušies uz kuģīša, tad redzam pavisam patīkamu skatu. Galdi ir klāti! Un jāatzīst ka klāti bagātīgi. Rīsi, gaļas springloļi, tofa, gaļas rulete, cepti kartupeļi, salāti, soja. Viss ļoti garšīgs un sātīgs. Apetīte pēc svaigā jūras gaisa un fiziskām aktivitātēm vienkārši bija lieliska. Ēdamais bija pietiekošā daudzumā, visu pat kopējiem spēkiem neapēdām. Bildē redzamais ir bildēts brīdī, kad galds vēl nebija pilnībā servēts.

Pēc pusdienām, ar pilniem vēderiem un smaidīgi varam kuģot tālāk. Pa ceļam vērojot un baudot fantastiskos dabas skatus. Pa ceļam sastopu arī saliņu, kura atgādina Latvijas kontūras. Līdzīga saliņa „Made in Latvia” bija redzama arī Krabi (Taizeme). Jauki, ka var sameklēt šādas līdzības atrodoties tālu no dzimtenes.

Bez Latvijas saliņām šeit ir arī daudz citu, nemazāk skaistu saliņu. Ielikšu dažas bildes, bet liela jēga no tā visa nav. Bildē ir ļoti grūti nodot skatītājam visu to skaistu, plašumu, diženumu. Bilde ir plakana. Tas viss ir jāskatās reāli dabā.

|
|
| |
Melnais | Datums: Ceturtdiena, 20.10.2016, 09:14 | Ziņojums # 22 |
 Ģenerālisimuss
| Kā nākamā pieturvieta ir atkal kajaks, vai pēc izvēles peldēšanās un šnorkelis. Atkal tiek dota 1 stunda laika. Šoreiz izvēlējos vienkārši peldēties pie klints. Nezinu kā te var šnorkelēt, maskas netika izsniegtas un ūdens šeit arī nav tik dzidrs, ka būtu iespēja kaut ko redzēt. IMHO Bet peldēšanās bija ļoti jauka, ūdens silts, apkārt kur vien skaties burvīgi skati.

pēc peldes paredzēta pēdējā pietura – Mērkaķu sala. Tiekam izlaisti uz salas un dodamies meklēt mērkaķus. Šie bezkaunīgie radījumi nav tālu jāmeklē. Vietā, kur ir restorāns, bildē ar salmu jumtu arī ir lielākā mērkaķu koncentrācija.

Uzvedās tie mērkaķi, kā jau mērkaķi, bezkaunīgi, zaglīgi un blēdīgi radījumi. Rauj no rokām ārā alus skārdenes un citus dzērienus. Sevišķi viņiem garšo alus, to šeit lieto visu paaudžu radījumi sākot no vecajiem un beidzot ar mērkaķu bērneļiem. Domāju viņi visu laiku ir „tepiķī”. Te video, vienai dāmai no rokām izrāva dzeramā ūdens pudeli un saplēsa driskās. Fonā var redzēt kā mērkaķu mazulis nupat kā piebeidzis alus skārdeni.
Visā visumā jau bija jauki un interesanti pavērot šos ērmus un iedomāties, ka dažreiz arī cilvēki paliek tikpat stulbi, bezkaunīgi un blēdīgi. Laiks doties atpakaļ uz kuģi, ceļojums praktiski pienācis pie sava loģiskā noslēguma. Atlicis tikai atpakaļ ceļš uz laivu piestātni. Precīzi pulksten 17:00 laiva piestāj laivu piestātnē. Kopumā viss šis burvīgais ceļojums aizņēma pilnas 9 stundas. Izcils brauciens, daudz emociju un jaunu iespaidu.
Turpat mūs gaida jau minibuss ar kuru tiekam nogādāti atpakaļ uz mūsu hoteli.
Viss bija labi un jauki, bet tomēr medus mucā bija arī darvas piliens. Man tika nozagti 500 000 VND (20 EUR), precīzāk sakot manā makā tika samainīta 500 000 bnknote pret 20 000 VND banknoti. Abas banknotes pēc krāsas līdzīgas, zilganas, tikai 500 000 nedaudz lielāka. Var viegli sajaukt. Tas arī bija zagļu aprēķins, ka uzreiz nepamanīs, un ja arī pamanīs varēs teikt, ka es pats ko esmu sajaucis. Domāju tas notika brīdī, kad visi brauca ar kajakiem, vai atradās uz Mērkaķu salas. To es konstatēju tikai jau braucot prom no Kat Ba atpakaļ uz Hanoju. Nebija vairs laiks taisīt skandālu. Sīkums, bet nepatīkami. Esam uzmanīgi.
|
|
| |
Melnais | Datums: Ceturtdiena, 20.10.2016, 09:59 | Ziņojums # 23 |
 Ģenerālisimuss
| Atliek tikai noskaloties dušā un laiks lūkot pēc vakariņām. Atkal tieši pretim manam hotelim atrodu ļoti labu ēstuvi. Ja pasūti ēdamo, tad 1 aliņš komplektā par brīvu. Nākamais aliņš arī nemaksā praktiski neko, tikai 10 000 VND. Aliņš gan "Hai Phong", bet nebija nekāda vaina. Tāds pats kā "Hanojas" alus.

Pēc šodienas laivu tūres jutos krietni izsalcis. Pasūtīju gaļas springroļus, kartupeļus frī un tomātu, gurķu salātus.

Pēc šīm burvīgām un sātīgām vakariņām vēl palika spēka hotelī pamieloties ar līdzi atvesto „Saigonas” aliņu. Laiks bija arī paplānot rītdienas darbības plānu. Plāna ir apmeklēt 3 objektus. Tas ir Nacionālo parku un uzrāpties Ngu Lam Peak kalna virsotnē, apmeklēt Hospital Cave, kas ir bijušais militārais hospitālis klinšu alā un Cannon fort, kas ir bijušais militārais forts un no kalna virsotnes kontrolēja abas Kat Ba ostas. Līdz Cannon fort var mierīgi aizstaigāt kājām no mana hoteļa. Tas prasa minūtes 20 laika. Bet līdz pārējām divām apskates vietām nepieciešams transports. Visvienkāršākais variants ir iznomāt motobaiku, bet tam ir savi mīnusi. Es iedomājos, ka būšu uzrāpies Ngu Lam Peak kalna virsotnē, apkārt būs redzami superīgi skati. Būšu piekusis un noteikti vēlēšos mierīgā garā izmalkot pāris skārdenes alus. Tādā gadījumā vairs motobaiks neder. Labi, nolēmu lēmumu pieņemt rīt no rīta. Tagad gulēt.
No rīta, pie kafijas tases es tomēr nosveros pa labu tam variantam, ka būtu lietderīgāk sameklēt motobaiku ar visu draiveri. Apstaigāju tur pat tuvumā esošās travel kompānijas un vienā vienojos par braucienu uz Hospital Cave un Nacionālo parku par 11$. Tas ir ieskaitot pilnīgi visu, brauciens, gaidīšana un ieejas biļetes. Tas nesanāk neko dārgāk. Būtu īrējis motobaiku 5$, ieejas biļetes 2$ + 2$, degviela un pluss vēl stāvvietas pie apskates objektiem. Toties man nebūtu iespēja mierīgu sirdi kalna galā malkot aliņu.
Varam sākt savu ceļojumu, mans šoferis angliski protams nesaprot ne vārda, bet toties zina uz kurieni jābrauc.
Hospital Cave
Kā pirmais tiek sasniegts Hospital Cave, tas ir militārais hospitālis kalnu alā Vjetnamas – ASV kara laikā. Ieejas biļete maksā 40 000VND. Šeit visos apskates objektos ir viena cena. Hospitālis atrodas aptuveni 9 km no Kat Ba.

No sākuma pa stāvām kāpnītēm kāpjam augšā un tad jau arī ir sasniegta ieeja pašā alā.

Biju iedomājies, ka tā būs vienkārša ala kalnos, kur ārstēja ievainotos karavīrus. Viss šeit izrādījās daudz sarežģītāk. Vienlaicīgi šī vieta kalpoja arī kā augstākās militārās vadības komandpunkts.
|
|
| |
Melnais | Datums: Ceturtdiena, 20.10.2016, 11:00 | Ziņojums # 24 |
 Ģenerālisimuss
| Visa ala totālā betonā. Staigājot pa šiem betona džungļiem, ar nelielām spuldzītēm pie griestiem, rodas tāda sirreāla sajūta, sajūtas gandrīz kā šausmu filmās.

Izbetonētas lielas palātas, pavisam šeit ir 17 dažāda izmēra palātas ievainotiem karavīriem. Alā ir pavisam ir 3 līmeņi. Rehabilitācijas nolūkiem pat uzbūvēts peldbaseins. Ir arī sporta zāle rehabilitācijai. Vārdu sakot tas viss šeit bija ļoti nopietni.

Bija padomāts arī par maskēšanos, gaisa ventilācijas un apkures izvades sistēmas bija rūpīgi nomaskētas. Par šo fortifikāciju profesionālo gatavību liecina tas, ka visa kara laikā amerikāņiem tā arī neizdevās atklāt šī hospitāļa atrašanās vietu.
Bija super interesanti, bet biju priecīgs iznākot atkal ārā un ieraugot dienas gaismu.

Nacionālais parks
Tālāk jau līdz Nacionālam parkam nav tālu, kādi pāris kilometru. Atkal standarta maksa par ieejas biļeti 40 000 VND un varu doties iekšā.
|
|
| |
Melnais | Datums: Ceturtdiena, 20.10.2016, 11:27 | Ziņojums # 25 |
 Ģenerālisimuss
| Sākumā gājiens pa taisnu ceļu līdz tiek sasniegta kalna pakāje. Tālāk stāvs kāpiens augšā pa ļoti nekoptām un nesakārtotām akmeņu krāvumiem. Iedomājos, ja viss ceļš tāds, tad viegli nebūs.

Man par lielu prieku šie akmens krāvumi ātri beidzās un sākās ļoti normāls sakārtots celiņš. Saprotams, ka kalnā rāpties nav viegli, bet pa tādu jauku celiņu nav tik traki. Palīdzēja arī laika apstākļi, atkal bija samācies, pa brītiņam pat smalks lietutiņš.

Lai sasniegtu Ngu Lam Peak kalna virsotni bija nepieciešamas aptuveni 50 minūtes. Un atkal savā kolekcijā varu ierakstīt mazu un nelielu uzvaru pār savu miesu, kura visu laiku brēca: "Kam tev tas?" ...
Kalna galā ir neliels skatu tornis. Nedaudz tālāk vēl viens. Nu ko tur teikt, kārtējie jaukie iespaidi.

Kopumā pavadīju kalna virsotnē 40 minūtes, izbaudot fantastiski skaitos dabas skatus. Pa šo laiku paspēju iztukšot kopumā 3 skārdenes aliņa un uzvilkt pāris gardus dūmus.
Tad jau arī laiks doties atpakaļ. Atpakaļ ceļš aizņēma vēl mazāk laika, tam bija nepieciešams tikai 40 minūtes. No kalna ceļš vienmēr ir vieglāks. Šoferītis rātni mani gaidi pie parka izejas malkodams tējiņu. Varam doties atpakaļ. Pēc brīža jau esmu savā hotelī, bet ar to mani šodienas pasākumi vēl nav beigušies. Vēl jāapmeklē Cannon fort.
Cannon fort
Kā jau minēju iepriekš, tad no mana hoteļa Cannon fort atrodas 20 minūšu gājiena attālumā. Ceļš nav viegls, visu laiku jārāpjas kalnā. Tikai šoreiz tas ir par asfaltētu ceļu, kas krietni atvieglo šo pasākumu.
|
|
| |
Melnais | Datums: Ceturtdiena, 20.10.2016, 12:11 | Ziņojums # 26 |
 Ģenerālisimuss
| Pie ieejas kārtējā biļešu kontrole, tāpat kā citur jāmaksā standarta maksa 40 000 VND. Par ko pretim saņemam jauki noformētu biļeti. Bet līdz fortam vēl gabaliņš ko iet kalnā augšā. Bet tad jau arī esmu sasniedzis savu galamērķi.
Forts atklāts 1942.gadā. Fortifikācijas bijušas nopietnas, ir bijusi sava zenītartilērija un tālšāvēju lielgabali, rietumu un austrumu novērošanas punkti. Nocietinājumi un pat savs helikopteru nosēšanās laukums, tas ja gadījumā zemes ceļi ir bloķētu būtu iespēja piegādāt munīciju un karavīrus. No novērošanas punktiem paveras kārtējie superīgie skati uz Kat Ba ostām.

Te franču tālšāvēja lielgabals, 1910.gada modelis. Neskatoties uz savu vecumu, tehniskais raksturojums ir iespaidīgs, ja var ticēt rakstītajam ar šo lielgabalu varēja aizšaut 40 km tālu. Vēlāk būs jāpārbauda interneta plašumos.

Cauri kalnam izrakuši arī samērā garu betonētu tuneli, munīcijas un dzīvā spēka manevra gadījumiem. Izstaigāju šo tuneli un konstatēju, ka iespaidīgi. Aizsardzības fortifikācijas bija ļoti augstā līmenī. Pretiniekam nenāktos viegli ieņemt šādu fortu.

Ir izbūvētas arī šauras un stāvas akmens ejas, lai artilērijas apšaudes laikā karavīri bez problēmām varētu pārvietoties pa fortu. Viss ļoti labi pārdomāts.

Visā visumā man ļoti interesē un patīk apmeklēt dažādas militāros nocietinājumus un fortifikācijas. Arī šoreiz bija ļoti interesanti, patīk man vēsture. Piebildīšu, ka šajā gadījumā viena lieta ir forts, bet te vēl kā bonuss nāk klāt arī dievišķīgie skati no šī forta pozīcijām. Ieskatam neliels video no austrumu novērošanas punkta. Vai nav super?
Var teikt ka ar šo mana ekskursiju programma Kat Ba ir noslēgusies. Hotelī atgriežos pirms pulksten 15:00. Laiks sāk skaidroties un no mākoņiem parādās saulīte. Tas nozīmē, ka man vēl ir laiks aizstaigāt līdz pludmalei. Nākamā pludmale būs tikai Nha Trang. Ierodos pludmalē un neticu savām acīm, es esmu vienīgai visā pludmalē. Novietoju savu plastmasas galdiņu pie pašas jūras un jutos kā savā personiskajā pludmalē. Par cik bija vējš, tad jūrā bija palieli viļņi. Žēl ka nebiju paņēmis līdzi savu foto kameru, lai iemūžināto šo fantastisko skatu. Peldēties šādos viļņos arī bija īsta bauda. Idille ilga tikai kādu stundu. Tad ieradās iekarotāju ordas un atņēma man vientuļo pludmali. Ieradās vesels bars vietējo studentu, iespējams no Hanojas un sarīkoja īstu bardaku pludmalē. Bija viņiem visādas rotaļas un spēles. Arī baltie lēnām sāka parādīties pludmalē. Bet visā visumā var teikt, ka noslēdzošais vakars Kat Ba bija izdevies.
Vēl tikai pēdējās vakariņas tajā pašā restorānā, kur par brīvu dod aliņu pie vakariņām. Un palika pēdējā neatrisinātā problēma, bija jāpiebeidz līdzi atvestais „Saigonas” aliņš. Atpakaļ tak nevedīšu. Arī ar šo uzdevumu tiku veiksmīgi galā. Tad jau arī gultiņā iekšā. Rīt atpakaļ uz Hanoju.
Te bija forši, vienu brīdi pat paliku pie domas, ka labāk būtu dzīvojis mēnesi šeit. Dārgāk, tas nebūtu. Toties pludmale, skaisti skati, svaigs gaiss ir uz vietas. Bet nu jau ir par vēlu, varbūt nākamā reizē.
|
|
| |
Melnais | Datums: Ceturtdiena, 20.10.2016, 13:13 | Ziņojums # 27 |
 Ģenerālisimuss
| Nākamajā rītā man nekur nav jāsteidzas, autobuss uz Hanoju ir pulksten 13:15. Iepriekš jau biju vienojies ar hoteļa saimnieci, ka varēšu izrakstīties vēlāk, tas ir aptuveni 12:30. Tajā laikā arī izvācos no savas istabas un dodos uz recepšenu, lai savāktu savu pasi. Ceļotāji zina, ka Vjetnamā viesnīcās no klientiem tiek savākta pase, izrakstoties tiek atdota. Un te nu man atnāca pilnīgi negaidīts pārsteigums. Hoteļa saimniece uz vietas nav, saimnieks arī nav, ir tikai saimnieces vecā mamma. Problēma tā, ka mamma angliski nerunā un pasi atdot atsakās. Viņa nav pārliecināta, ka esmu par visu samaksājis. Vismaz tā es sapratu no viņas plātīšanās. Sākumā es to visu uzņēmu ar humoru, viņa mēģina sazvanīt savu meitu un problēma tiks ātri atrisināta. Te tev nu bija, meita neceļ klausuli, bet laiks iet uz priekšu. Jūtu, ka tūlīt būs mēsli, mans autobuss uz Hanoju aizies bez manis. Mēģinu tuvākos restorānos atrast kādu vietējo kurš prot angļu valodu un paskaidros mammai, ka esmu jau par visu samaksājis. Kā par spīti nevienu nevaru atrast. Finālā 12:55 mammai izdevās sazvanīt meitu, kura teica ka viss kārtība. Tiku pie savas pases un teciņiem uz autobusu. Cik tur trūka, ka būtu nokavējis savu autobusu.
Brauciens uz Hanoju tieši tādā pašā kārtībā kā uz šejieni. Nekādu problēmu. Šoreiz pat apsteidzām grafiku, bija svētdiena un uz ceļiem mazāk transporta. Kaut kur 17:30 jau biju Hanojas autoostā. Tālāk tikai tehniskas dabas jautājums kā nokļūt līdz manam Hanojas dzīvoklim. Uzlieku sava telefona GPS kājāmgājēju maršrutu. Rāda vairāk kā 3 kilometrus. Tā nav bēda, dodos tik uz priekšu. Ak mans dievs pa kādiem rajoniem man nācās iet. Kaut kādas noliktavas, darbnīcas, neapgaismotas šauras ieliņas. Neomulīgi. Bet šā vai tā mērķis tiek sasniegts, esmu atgriezies.
|
|
| |
Melnais | Datums: Sestdiena, 22.10.2016, 09:56 | Ziņojums # 28 |
 Ģenerālisimuss
| Hanoja
Esmu veiksmīgi atgriezies Hanojā, pabeidzis savu atskaiti par Halongas līci un tagad man ir vairāk laika izpētīt Hanoju. Esmu jau bijis Hanojā pirms četriem gadiem un galvenos apskates objektus esmu jau redzējis. Tagad varēšu to visu atkātot vēlreiz, pavērot kas pa šo laiku pamainījies.
Suņa gaļa Hanojā
Viens no maniem galvenajiem uzdevumiem iepriekšējā Hanojas apmeklējuma laikā bija pagaršot suņa gaļu. Īsti labi ar šo uzdevumu man neveicās. Pie suņa gaļas es tiku, bet ne pārāk ideālā situācijā. Pirmkārt bija ļoti auksts, otrkārt manā viesošanās brīdī mēness fāzes neatradās pareizajā punktā. Tajā brīdī vjetnamieši suņa gaļu neēd. Tad nu šoreiz man bija iespēja to visu izbaudīt visā savā krāšņumā. Pagāju kādus 2 kilometrus no manas mājas un atradu rajonu, kurā tiek tirgota suņu gaļa. Šoreiz bija iespēja vērot jau sagrilētus, gatavus ēšanai sunīšus.

Jāatzīmē, ka suņa gaļa šeit ir luksusa prece, maksā samērā dārgi, bet gribētāju ēst šeit netrūkst. Tā vjetnamiešiem ir sava veida māņticība, ka ēdot suņu gaļu nāks visādi bonusi, kā piemēram izturība, jaunība un potence. Suns šeit maksā 150 00 VND kilogramā, ja pērk līdzi nešanai.

Tad nu nekavējos un izmantoju šo iespēju pamieloties ar suņa gaļu. Iegāju vienā no ielas restorāniem izvēlēties ko es ēdīšu. Plauktiņos salikta suņu gaļa, un interesanti, ka tur pat zem tās letes gulēja viens kārtīgs un dzīvs suns. Nez ko viņš par visu šo domā, ka ēd viņa ciltsbrāļus. Droši vien jau ka neko, domā tā tam ir jābūt. Un droši vien, ka vēlāk tiks apēsts arī pats. Cilvēku restorānā pietiekoši daudz. Ehhhhh…. labi, pasūtu es arī savu porciju. Saimniece rūpīgi griež šķēlītes man paredzēto gaļiņu.

Kamēr notiek sagatavošanās process tiek servēts mans galdiņš ar aliņu, pipariem, sāli un zaļumiem.
|
|
| |
Melnais | Datums: Sestdiena, 22.10.2016, 10:15 | Ziņojums # 29 |
 Ģenerālisimuss
| Tad jau arī laiks ķerties pie ēdamā. Gaļa uz mana šķīvja ir ļoti daudz. Sen nebiju redzējis tik daudz gaļas uz sava šķīvja Āzijā. Gaļiņa liesa ar nelieliem speķa gabaliņiem. Garšo tīri labi, tas pie noteikuma ja protiet atslēgt savas smadzenes no domas, ka ēdat suni. Viss ir vienkārši, no tā vienkārši ir jādistancējas un jāuztver to ka ēdat vienkārši gaļu. Es jums saku pilnā nopietnībā, gaļai tiešām nav nekādas vainas. Pieļauju, ka nospiedoši lielākai daļai šī gaļa garšotu, ja nezinātu ko ēd. Apēstu un vēl paprasītu papildus porciju.

Jāpiezīmē, ka tie nav mājas vai pa ielu klīstošie suņi. Šeit suņus audzē speciālās fermās, kā mēs cūkas vai govis. Pieļauju, ka var gadīties uz galda arī pa ielu klīstošs suns. Tāpēc Hanojā nav klaiņojošu dzīvnieku, uz ielām neredzēsiet klīstošus suņus un kaķus.
Jāpiebilst, ka gaļa uz šķīvja bija ļoti daudz. Bija aptuveni pulkstenis 11:00, es nav paradis Āzijā ēst brokastis. Visu šķīvi notiesāt man nebija pa spēkam. Kā jau teicu, tad suņu gaļa nav lēts prieks. Par šo porciju man nācās šķirties no 100 000 VND (4 EUR).
Pēc sunīša ēšanas radās vēlme pēc deserta un dezinfekcijas. Iepirku vietējo degvīnu 0,5 l tilpumā un 45% stiprumā (maksā tīrās kapeikas, 43 000 VND. Klāt piepirku dragon augļus un lielu, milzīgu zaļo mango. Nu laime ir pilnīga. Jāpiezīmē, ka tas ir pirmais stiprais alkohols manā uzturēšanās laikā Āzijā, ja neskaita līdz atvesto „Pervak”. Šeit es lietoju alu, kas šeit ir lēts un šajā karstumā tieši tas ko „dakteris izrakstījis”.
|
|
| |
andrian | Datums: Pirmdiena, 24.10.2016, 18:37 | Ziņojums # 30 |
 Ģenerālleitnants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 558
Reputācija: 23
| 
Labu apetīti
ChiangMai,ChiangRai,Phuket,Railay,Phi-Phi,Langkawi,Sabah,Cebu,Panglao,Boracay,Palawan,Houay Xai,Bokeo Nam Kan National Park,Beijing,Fihalhohi,Siem Reap,Sihanukville,Koh Rong,Koh Rong Samloem,Kampot, Phnom Penh,Shimla,Manali,Varanasi,Delhi
|
|
| |
|