Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II – Vjetnama
| |
Melnais | Datums: Svētdiena, 09.10.2016, 12:49 | Ziņojums # 1 |
 Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
| Kopējais ceļojuma plāns un izmaksas foruma sadaļā pa šo saiti: Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II Atskaite par Filipīnām ir meklējama šajā sadaļā: Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II - Filipīnas Atskaite par Malaiziju ir meklējama šajā sadaļā: Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II - Malaizija Atskaite par Ukrainu ir meklējama šajā sadaļā: Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II - Ukraina Atskaite par Taizemi ir meklējama šajā sadaļā: Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II - Taizeme
Mans ģenerālplāns Vjetnamai:
Kopā Vjetnamā pavadīšu 40 dienas. Viesošos Hanojā, Sapa, TaVan, Halong līcī, Nha Trang, Saigona. Tālāk no Saigonas man ir lidmašīnas biļete uz Manilu.
Pirmais un galvenais un neatliekamais uzdevums nolaižoties Hanojas lidostā ir doties ar pasi, „Approval Letter”, foto 3X4, aizpildītu „Vietnamese Visa Application Form” un dūrītē sažņaugtiem 25$ saņemt pasē vīzu. Kā man tas izdevās varam lūkot pa šo saiti, ziņojums # 45:
http://www.melnais.com/forum/60-13-3#3979
Vīzas saņemta, imigrācija izieta, tas jau ir daudz. Vel tikai atliek sameklēt savu mugursomu kura ir bezmērķīgi griezusies pa lenti uz riņķi gaidot savu saimnieku. Ar mugursomu viss ir kārtībā un varu doties ārā meklēt autobusu ar ko nokļūt līdz Hanojas centram.
Vēl tikai pirms tam jāpaveic pavisam neliela pārvērtība, no normāla pilsoņa steidzīgi jākļūst par miljonāru. Lai Vjetnamā kļūtu par miljonāru ir pilnīgi pietiekami ja kabatā ir 40 EUR. Šeit praktiski visi ir miljonāri. Vadoties pēc izcilā Vjetnamas tautas vadoņa un skolotāja, biedra Ho Ši Mina mācības, Vjetnama ir kļuvusi par katra darbaļauža sapņu zemi, kur katrs ir miljonārs. . Labi, pietiks plēst jokus un pāriesim pie nopietnām lietām. Visiem iesaku izmantot „VPBank” naudas mašīnas (ATM). Tas tāpēc kā šī ir vienīgā man zināmā banka, kurai naudas izsniegšanas limits ATM ir 5 000 000 vienā reizē. Pārsvarā citām bankām tas ir no 3 000 000 līdz 2 000 000 VND vienā piegājienā, tas ir smieklīgi maz priekš miljonāru valsts. Valūtas saņemšanai izmantoju savu „Revolut” karti. Viss notiek ideāli, nauda 5 000 000 VND tiek izsniegta, vienlaicīgi no kartes noņemot 200,20 EUR. Tas precīzi atbilst bankas kursam. Var orientēties ka 1 EUR ir ekvivalents 25 000 VND.

Esmu ļoti veiksmīgi un viegli kļuvis par miljonāru.... hi hip urā... 

Nauda man tagad ir, bet visa lielās nomināla banknotēs. Nolemju intereses pēc izmainīt ari 50 EUR skaidrās naudas, lai tiktu pie sīknaudas. Jāsāk ar to, ka lai samainītu 50 EUR tiek prasīta pase, tiek aizpildīta vesela jūra ar papīriem un beigās par 50 EUR man tiek iedoti, 1 190 000 VND, tas nozīmē, ka uz katru miljonu mainot skaidrā naudā zaudēju 120 000 VND.

Tas nebūt nav maz, marasms kaut kāds. Ceļotāji - lietojam "Revolut" karti, kamēr viņa mums sniedz šādus bonususs.
Tālāk jādodas ārā un jāmeklē autobuss Nr17, kurš pa ļoti lētām naudiņām ir gatavs ceļotājus vizināt aptuveni 45 kilometrus no lidostas uz Hanojas centru par ļoti lētām naudiņām. Ar tā autobusa atrašanu tik viegli nemaz neiet, kā tas vis notika lasām pa šo saiti, ieraksts Nr.4:
http://www.melnais.com/forum/17-325-1#3981
Brauciens līdz Hanojas centram ar autobusu aizņem 1 stundu un 30 minūtes. Būs interesanti pavērot, kas par šo laiku ir pamainījies Hanojā, kopš manas pirmās vizītes šeit. Tas bija 4 gadus atpakaļ. Tieku izlaists gala pieturā, var teikt pie pašas vecpilsētas. Man nepieciešams nokļūt līdz dzelzceļa stacijai, tas ir aptuveni 2 km attālumā no šīs vietas. Par cik man ir biļetes uz nakts vilcienu, tad man ir ļoti daudz laika mierīgā garā, ar visu mugursomu, aizčībot līdz dzelzceļā stacijai kājām.
Pirmais iespaids kā vienmēr fantastisks, praktiski jebkurā no Āzijas valstīm baudu karsto un vienlaicīgi mitro gaisu, ķeru pirmos mirkļus. Tā ir neizsakāma bauda, kad ir iespēja mierīgi, nekur nesteidzoties atsēsties uz savas mugursomas un uzvilkt kādu kāru dūmu. Kamēr norit pīppauze, telefonā tiek ieslēgts GPS un izveidots maršruts līdz dzelzceļa stacijai. Lēnā garā, nekur nesteidzoties sāku arī iet. Tā pavisam nejauši iekūlos alus dzeršanas rajonā. Te ir daudz un viens pie otra izlejamā alus dzeršanas barčiku. Tam nav iespējams paiet garām. Jānoprovē pirmais aliņš Hanojā un pie reizes jāsalīdzina cenas. Kamēr gaidu, kad man pienesīs manu glāzi ar alus ir laiks nedaudz paknipsēt bildes.
Tā izskatās mans barčiks:

Bildē var redzēt arī kā šeit tiek smēķēta milzīgā pīpe. Tā šeit ir visai populāra nodarbošanās un šī pīpe ir ar dubulto pielietojumu. Varat pīpēt vienkāršu tabaku, varat pīpēt arī ko stiprāku. Man pretī sēdošais onka,kuru varat redzēt bildē, izmantoja šo pīpi tieši narkotisko vielu uzņemšanai. Bija interesanti pavērot viņa pārvērtības.
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
Melnais | Datums: Otrdiena, 11.10.2016, 06:21 | Ziņojums # 2 |
 Ģenerālisimuss
| Tāds šis onka izskatījās dažas minūtes pēc dūma uzvilkšanas. var redzēt, ka maisījums ir krietni iedevis pa pauri. Pat aliņš vairs nebija nepieciešams. Onka arī man piedāvāja izlaist miera pīpes apli, no kā es gan atteicos.

Bet pārsvarā šī pīpe tiek lietota tieši tabakas pīpēšanai. Sākumā pīpes izmēri krīt acīs, bet vēlāk pierod. Tā ir ļoti populāra lieta šeit un sastapsiet viņu visās vietās uz kurieni dosieties.

Kamēr vēroju šos pīpmaņus, tika piegādāta arī mana izlejamā alus glāze. Pēc tilpuma tā ir 330 ml, tas ir mazā skārdene. Alus garša tāda paša, nekas nav mainījies, ļoti viegls alus. Vieglāks un šķidrāks pat par mūsu „Aldara Pilzenes” alu, bet šajā karstumā iet uz urā. Pēc pirmās glāzes momentā izsitās sviedri un turpina līt straumēm. Praktiski viss mans t-krekls paliem slapjš. Notiek organisma adaptēšanās jaunajiem apstākļiem. Pēc pāris dienām viss nostāsies savās vietās.
Cenas gan ir pamainījušās, agrāk šāda glāze maksāja 5000, tagad 9000 VND (aptuveni 0,36 EUR). Var teikt, ka cenas ir dubultojušās un tas nav labs signāls.
Kā vēlāk apskatījos lielveikalā, tad mazā skārdene „Hà Nội” alus maksā 8700, skārdene „Saigon” alus maksā 8800 VND. Daudzos bāros, ja jautāsiet alu un sauksiet viņu par beer, tad Jūs vienkārši nesapratīs. Vjetnamiešu valodā alus saucas „bia”. Tā ari prasiet un tiksiet laipni uzņemti un apkalpoti.
Nu ko, alu esmu pagaršojis, kājas atpūtinājis un varu doties tālāk uz stacijas pusi. Nupat padomāju ko es rakstu - izklausās pēc kaut kāda Rīgas bomža stāsta, kurš dodas nakšņot uz staciju, pēc alkohola devas saņemšanas ziemas laikā. Varu Jums apliecināt, ka nav tik traki.
Brīdī, kad esmu nogājis aptuveni pusceļu gadās pirmā ķibele uz Vjetnamiešu zemes. Manai kurpei ir noplīsis papēdis. Šīs bija Baltkrievijā ražotas kārtīgas ādas tupeles. Es viņas saucu par „Lukošenko tupelēm” un biju valkājis viņas ilgu laiku pirms tam. Par cik zināju, ka būs jāiet liels gabals ar kājām, un slīperi nav tas labākais, tad biju nolēmis šī ceļa gabala pievārēšanā izmantot tieši šīs tupeles, viņas ir pietiekami ērtas un ienēsātas. Kā bija domāts, tad tupelēm tas bija vienvirziena ceļš, pēc Sapas bija doma viņas izmest miskastē. Diemžēl līdz Sapai viņas neizvilka. Tas bija komisks skats, baltais ar mugursomu un noplīsušu papēdi. Nācās sameklēt tuvāko vietu kur dod alu, apsēsties un meklēt mugursomā slīperus. Tā arī atstāju „Lukošenko tupeles” kopā ar tukšo alus pudeli pārdevējai. Es domāju, ka tupeles var būt gandarītas, savu dzīvi beidza ideoloģiski ļoti tuvā zemē. Droši vien tāpēc arī tupeles uztaisīja sev harakiri, lai varētu mūžam būt blakus lielajam vadonim Ho Ši Minam.
Tālāk jau ar slīperiem kājās tiek sasniegta arī dzelzceļa stacija. Priekš tādas lielas pilsētas, kur dzīvo aptuveni 8 000 000 cilvēku, Centrālā dzelzceļa stacija ir pavisam niecīga. Rīgā tā ir neskaitāmas reizes lielāka, bet tas principā nav svarīgi, galvenais lai viņa labi pilda savu funkciju.

No servisiem Dzelzceļa stacijā ir biļešu kases, viens veikals un bagāžas glabāšanas punkts. Telpās darbojas spiedzīgi aircondišeni. Bagāžas glabātuves sniegto servisu es izmantoju. Man bija ļoti daudz laika līdz savam nakts vilcienam, tāpēc nodevu savu mugursomu bagāžas glabātuvē. Pasākums diezgan komisks. bagāžu pats ievieto metāla skapī, pieliec priekšā piekaro atslēgu un tante izraksta kvīti. Maksa par 4 līdz 8 stundu robežās bija 30 000 VND. Normāli priekš bagāžas glabātuves. Bagāža nodota varu nedaudz paklīst apkārt.
Principā neko jaunu un interesantu blakus stacijai neatradu. Laiku kavēju sēžot un malkojot izlejamo aliņu vai malkojot kafiju.

Par to kādas ir izjūtas braucot ar Vjetnamas dzelzceļu, kā nokļūt līdz Lào Cai jau esmu uzrakstījis, nevēlos atkārtoties, lasām pa šo saiti:
http://www.melnais.com/forum/17-586-1
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
Melnais | Datums: Otrdiena, 11.10.2016, 07:48 | Ziņojums # 3 |
 Ģenerālisimuss
| Sapa un TaVan
Kas interesants ir jāredz Sapa un tās apkārtnē?! Sapa atrodas kalnainā apvidū aptuveni 1600 metru virs jūras līmeņa. Tātad būtu jābūt ļoti skaistiem dabas skatiem. Otrkārt tā ir vieta kur dzīvo nacionālās minoritātes. Pavisam šajā rajonā dzīvo 54 etniskās grupas. Lielākās no tām ir: Melnie Hmong, Sarkanie Dao, Tay, Xa Pho un Giay. Tas arī ir galvenais tūristu piesaistes objekts šeit. Cilvēki brauc skatīties uz šīm minoritātēm. Tiek iedāvātas daudz un dažādas ekskursijas un nacionālo minoritāšu ciematiem. Nakšņošana nacionālo minoritāšu ģimenēs. Vispopulārākais no šiem ciematiem ir Cat Cat ciemats, kuru apdzīvo Melnā Hmong tautības cilvēki. Un tas ir arī vistuvākais ciemats no Sapa, izvietots praktiski aiz pilsētas robežas.
Savu plānu stādīju ar tādu aprēķinu, kad no Sapa ar kājām došos uz attālo TaVan ciematu, kur pārsvarā apdzīvo Giay tautības cilvēki. Bet šajā ciematā dzīvo ari Melnā Hmong cilts pārstāvji arī. Cerēju, ka tik tālu masveida tūrists vēl nebūs ticis un būs saglabājies arī kaut kas autentisks. Pārnakšņot 2 naktis nacionālās minoritātes ģimenē. Pēdējā dienā Cat Cat ciemata apmeklējums un Sapa apskate. Tad jau būs arī laiks doties atpakaļ uz Hanoju. Tad nu redzēsim kas no tā visa sanāks.
Mans rezervētais hotelis „Quyet Tinh Sapa Backpacker Hotel„ neatrodas Sapas centrā, bet nedaudz pirms. Lūdzu autobusu pieturēt pie mana hoteļa, kas bez problēmām tiek arī darīts. Tas Āzijā ir fantastiski jauki, transports pieturēs kur nepieciešams un paņems jūs arī vienalga kur, pamājiet tikai ar roku.
Esmu rezervējis šo hoteli, bet tikai ne uz šo dienu, pēc 2 dienām kad būšu jau atgriezies no TaVan ciemata. Iepriekš biju sarakstījies ar šo hoteli un vienojies, ka varēšu bez papildus maksas atstāt uz 2 dienām šeit manu mugursomu uz laiku kamēr klīdīšu pa ciematiem. Tieku laipni sagaidīts un bez iebildumiem tiek pieņemta mana mugursoma glabāšanā. Zinu, ka tagad mani sagaida ļoti grūts ceļš ar slīperiem, pa kalnu ceļiem. Mans telefona GPS rāda ka būs jānoiet 11 kilometri. Jau tagad par sevi liek manīt 2 negulētās naktis, bet ir vēlme sev pierādīt ka varu. Esmu kārtīgs letiņu vecis un es to varu! Recepšenā pasūtu stingru, melnu tasi vietējās kafijas un lēnām morāli sāku gatavoties grūtajam ceļam.
Kafijas tase ir piebeigta un laiks doties ceļā. Uz reiz aiz Sapa pilsētas robežas, uz vienīgā ceļa kurš ved uz ciematiem uz uzstādīts kontrolpunkts. Kontrolpunkts tādas kārtīgs ar visu barjeru un ofisu, kur tiek tirgotas atļaujas apmeklēt ciematus. Lai saņemtu atļauju apmeklēt nacionālo minoritāšu ciematus ir jānomaksā nodoklis. Rekets viss īstākais. Pirms tam biju lasījis, ka tas prieks maksā 40 000, tā ir novecojusi informācija. Jaunā cena ir 75 000 VND no cilvēka. Par šo naudu tiek dota atļauja apmeklēt 6 ciematus. Ciemata nosaukumus varat lasīt biļetē:

To visu redzot lēnā garā par mani sāk nākt apskaidrība, kārtējais biznesa projekts. Labi, lai būtu kā būdams ir jādodas uz priekšu, skaistos dabas skatus jau neviens nebūs monopolizējis. Pa ceļu jau plūst mikroautobusu rinda, vezdama tūristus uz ciematiem. Ir redzami arī ceļotāji, pārsvarā nelielās grupiņās, bet gatavi uz ciematiem iet ar savām kājām. Katrai šādai grupiņai klāt pielīmējušas arī vairākas minoritāšu tautību sieviešu pārstāves ģērbušās savos nacionālajos tērpos. Lauvas tiesa Melnā Mhong cilts pārstāves. Tām te laikam ir monopols. Redzot ka eju viens, arī man nāk klāt un jautā no kurienes, kā sauc, uz kurieni dodos? Tālāk priekšlikums ir pavadīt mani, ar tālāku priekšlikumu paviesoties viņu ciemata un veikt šopingu uz vietas. Mana atbilde vienmēr bija: „cienījamās dāmas, man patīk staigāt vienam, šopings mani neinteresē, paldies par Jūsu piedāvājumu un atā". Parasti brīnumaini ātri arī no manis atšuvās, laikam juta ka te nekas nespīd. Aziātiem ir izteikta intuīcija uz šādām lietām, no kā var nokāst un no kā nevar nokāst naudu.
Pašā sākuma ceļš bija super viegls, pa asfaltētu ceļu un bambusu birzi. Arī spēks vēl kaulos turējās.

Paceļam var vērot interesantus un tīri praktiskus skatus. Tur pat ceļa malā, brīvā dabā aug šis dažiem cilvēkiem tik dārgais un mīļais augs. Noplūcu sev vienu zariņu. Nē… nedomājiet neko sliktu vai nepareizu. Nav man doma kaltēt un vēlāk tīt kāsīti. Tas nav mans. Bet pieļauju, ka lielai daļai šī auga cienītājiem šeit būtu paradīze zemes virsū. Ej tik gar ceļu un plūc. Lūk kāds skaists un kupls:

Ceļš garš, ej tik un lūkojies uz apkārtējiem skaistumiem. Vietas šeit tiešām ir skaistas. Rīsu terases kalnos ir fantastiski skaistas.

Kaut gan godīgi ir jāatzīst, ka Hapao rīsu terases Filipīnās ir daudz iespaidīgākas, lielākas un skaistākas. Bet tiem kuri nav redzējuši Hapao rīsu terases, arī skatoties uz šīm rīsu terasēm elpa aizrausies. No visām redzētām rīsu terasēm šo vietu droši lieku otrajā vietā, uzreiz aiz Filipīnām. Ir skaisti, nav daudz tādu vietu pasaulē.
Turpinot savu gājienu vadījos pēc ceļazīmēm. Brīdī kad ieskatījos savā telefona GPS atlika tikai konstatēt, ka esmu aizgājis nepareizi jau metrus 500. Nevar teikt ka nepareizi, tas ceļš arī izved pie TaVan ciemata, bet tas ir lielais ceļš pa kuru brauc minibusi, vieglāks, bet tālāks. Mans GPS ir izskaitļojis tuvāko ceļu. Nolemju, ka jātic ir savam GPS, nekad vēl nebija pievīlis un jādodas par tuvāko ceļu. Tas nozīmē, ka lieki biju nogājis vēl 1 km. It kā sīkums.... bet ja jau ir noieti kādi 7 kilometri, tad 1 km vairs nav nekāds sīkums.
Kad ir noiets lielākais ceļa gabals, sākas mežonīgs nogurums. 2 negulētās naktis arī liek par sevi manīt. Slīperi par kalnu ceļiem arī nav tā labākā ideja. Labi, ka aptuveni ik pēc 2 km ir kāds pitstops, kur var piesēst un izdzert kādu skārdeni alus. Te lētākā skārdene maksā 20 000 VND. Pārsvarā 25 000, citās vietās pat 30 000 VND.
Viegli nebija, tas maigi teikts. Bija ļoti grūti, bet es biju vecis un to visu izdarīju. Par to pašam liels prieks. Tā arī pievārēju šo attālumu un pārkusis veiksmīgi sasniedzu TaVan ciematu un manu viesu māju „Tavan View Homestay”.
Tā lūk izskatījās manas kājas pēc 12 kilometru iešanu slīperos pa kalnu ceļu.

Labi gan kad vairs nekur tālāk nebija jāiet. Tik vien bija spēka kā pasūtīt springroļus, iedzert pudelīti alus un gultiņā iekšā. Jutos pamatīgi pārguris. Modos jau vēlā pievakarē atpūsties un izgulējies. Tā bija pirmā normālā gultiņa Āzijā pēc 2 negulētām naktīm un 12 km noieta attāluma pa kalnu ceļiem. Super gultiņa. Tad jau arī varēju oficiāli atklāt savu ziemošanas sākumu Āzijā. Izvilku līdzi paņemto „Pervak” pudelīti un paniekojos ar viņu. Forši sēdēt siltā laikā, t-krekls nav nepieciešams un malkot kādu stiprāku dzērienu. Un tad jau atpakaļ gultiņā… čuči taisīt.
|
|
| |
Striķis | Datums: Otrdiena, 11.10.2016, 12:11 | Ziņojums # 4 |
 Apakšpulkvedis
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 149
Reputācija: 6
| Jauks stāstiņš!
Quote Melnais (  ) Visiem iesaku izmantot „VPBank” naudas mašīnas (ATM). Tas tāpēc kā šī ir vienīgā man zināmā banka, kurai naudas izsniegšanas limits ATM ir 5 000 000 vienā reizē. Pārsvarā citām bankām tas ir no 3 000 000 līdz 2 000 000 VND vienā piegājienā, tas ir smieklīgi maz priekš miljonāru valsts. Valūtas saņemšanai izmantoju savu „Revolut” karti. Viss notiek ideāli, nauda 5 000 000 VND tiek izsniegta, vienlaicīgi no kartes noņemot 200,20 EUR. Tas precīzi atbilst bankas kursam. Var orientēties ka 1 EUR ir ekvivalents 25 000 VND. Tā komisija nav dēļ Revolut kartes vai tāpēc ka VPBank? Varu salīdzināšanai pievienot savu pieredzi. 18.04.2016 ar Swedbank MasterCard no VietinBank bankomāta izņēmu 2'000'000VND par ko šķīros no 87.97EUR+4.52EUR(komisija). Savukārt Swedbank atskaitē redzu ka esmu iznēmis 2'055'00VND+vēl komisija. Iespējams ka tie 55'000VND ir VietinBank komisija, un tie 4.52 vēl Swedbank komisija. Rezultātā, ieskaitot visu, man kurss sanāca 23'600 par 1EUR
Quote Melnais (  ) Lūdzu autobusu pieturēt pie mana hoteļa, kas bez problēmām tiek arī darīts. Tas Āzijā ir fantastiski jauki, transports pieturēs kur nepieciešams un paņems jūs arī vienalga kur, pamājiet tikai ar roku. Man gan tā neveicās
Quote Striķis 6.maijs. Šodien sadusmojos ne pa jokam. Kad autobuss ar ko braucu bija jau gandrīz galā, tas apturēja, lai izlaistu 3 pasažierus. Apskatījos kartē un redzēju, ka man arī ļoti izdevīgi te izkāpt. Paņēmu somu un gāju uz durvīm, bet jauneklis, kurš regulēja iekāpšanu, nelaida mani un teica, ka man esot jābrauc līdz ofisam un tur varēšot izkāpt. Šoferis aiztaisīja durvis un sāka braukt. Es vēlreiz teicu gan šim, gan šoferim, lai laiž mani ārā, bet šis tikai savu - izkāpt varēšot pie offisa. Tā strīdoties ar viņiem beigas neko nepanācu, un tiku ārā tikai galā, jas ir apmēram 1,5km aiz manas gesthauses. Nu nav jau nekāda milzīgā nelaime, cik tad tur paiet atpakaļ to gabaliņu, bet nu neparko nevaru es saprast viņa rīcību. Ko viņš ar to gribēja panākt? Domāja, ka es, tikko kā atbraucis, viņu kantorī vēl kādas biļetes pirkšu? Pirmo reizi, pa visu šo laiku, kāds vjetnamietis izdarīja man apzinātu podļjanku, pie kam negūdams no tā nekādu labumu.
Ziņojums rediģēts Striķis - Otrdiena, 11.10.2016, 12:47 |
|
| |
andrian | Datums: Otrdiena, 11.10.2016, 18:13 | Ziņojums # 5 |
 Ģenerālleitnants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 558
Reputācija: 23
| Quote Striķis (  ) Tā komisija nav dēļ Revolut kartes vai tāpēc ka VPBank? citēju Revolut ievazātāju Latvijā: Ar ko karte ir izcila — pirmkārt karte ir bezmaksas, bez kādām gada vai mēneša maksām; otrkārt ar to, ka 1) norēķinoties ārzemju valūtās vai 2) izņemot naudu no bankomāta, netiek piemērota nekāda komisija par valūtas konvertāciju. Visas citas Latvijā pieejamās kredītkartes/debetkartes iekasē 2-4% par valūtas maiņu (tas ir iestrādāts kursā). Valūtas maiņas kantori iekasē 1-5% (Vecrīgā vēl vairāk Smile). Revolut tādas komisijas nav, valūtas konvertācija notiek par starpbanku kursu, vai, citiem vārdiem sakot, pārdošanas kurss ir vienāds ar pirkšanas kursu. P.S.Tagad ir limits - 650EUR/mēnesī bez komisijas, pārsniedzot +2%. THB un rublim(nelikvīdas valūtas) + 1% būs jau no pirmā eura
(Daži bankomātu īpašnieki pievieno komisijas maksu jebkurai naudas izņemšanai. Bankomātus bez komisijas maksas var atrast šajā kartē, tie būs atzīmēti ar pārsvītrotu dolāra zīmi .)
ChiangMai,ChiangRai,Phuket,Railay,Phi-Phi,Langkawi,Sabah,Cebu,Panglao,Boracay,Palawan,Houay Xai,Bokeo Nam Kan National Park,Beijing,Fihalhohi,Siem Reap,Sihanukville,Koh Rong,Koh Rong Samloem,Kampot, Phnom Penh,Shimla,Manali,Varanasi,Delhi
Ziņojums rediģēts andrian - Otrdiena, 11.10.2016, 18:16 |
|
| |
Melnais | Datums: Trešdiena, 12.10.2016, 06:26 | Ziņojums # 6 |
 Ģenerālisimuss
| Quote Striķis (  ) Tā komisija nav dēļ Revolut kartes vai tāpēc ka VPBank?
andrian - precīzi .... vairs nav ko piebilst. Paturpināšu tikai par VPBank..... Vjetnamā ir skaidras naudas ierobežojumi ATM, cik vienā reizē var noņemt. Parasti tas svārstās no 2 000 000 līdz 3 000 000 VND vienā reizē. Tas ir smieklīgi maz. Izņēmums ir VPBank kuras limits ir 5 000 000 VND.
Quote Striķis (  ) Man gan tā neveicās
Tas tāpēc, ka tu lietoji nevis sabiedrisko transportu, bet gan "Open Bus", kurš nogādā klientus no konkrēta punkta A uz punktu B. Bet visā visumā ar izlaišanu vajadzīgā vietā, arī braucot ar "Open Bus" nevajadzētu būt problēmai. Cita lieta, ka uzņems gan tikai konkrētā pieturvietā. Nezinu, kas tur nogāja šķērsām tavā gadījumā. Varbūt viņi ļoti steidzās, nezinu. Saprotama lieta arī, ka piemēram Hanojā sabiedriskais transports arī pieturēs tikai pieturvietās. Es pārsvarā runāju par sabiedriskiem starppilsētu autobusiem.
|
|
| |
Melnais | Datums: Trešdiena, 12.10.2016, 08:03 | Ziņojums # 7 |
 Ģenerālisimuss
| Viesu mājā „Tavan View Homestay” es uzturēšos 2 naktis. Ja kādam ir interese zināt vairāk par šo viesu māju lūkojam pa šo saiti:
http://www.melnais.com/forum/36-587-1
Pirmā nakts jau ir nogulēta. Mostos labi atpūties un izgulējies. Tagad man ir vesela diena TaVan ciemata apskatei. Vietējos ciematos ir pilnīga civilizācija, ir ūdens, elektrība un pats interesantākais ka pat super labs un ātrs internets. Šeit ir daudz samērā modernu restorānu un ir pat arī masāžas saloni.

Vienā no tādiem restorāniem apēdu gardu zupiņu. Zupiņai nebija nekādas vainas, sātīga un garšīga, tikai cena nedaudz par augstu – 40 000.

Pašā ciematā darbojas arī bērnudārzs. Uztrāpīju tiešu uz pusdienas laiku. Bērnudārzs tīrs un kārtīgs, par bērniem šeit rūpējas. Daudz rotaļlietu un bērnu progresam daudz attīstošās spēles. Fizkultūrai savas, angļu valodai savas u.t.t.

Biju patīkami pārsteigts. Ja runājam par Vjetnamu, tad tieši šeit es domāju ir visaugstākais angļu valodas zināšanu līmenis visā Vjetnamā. Te gandrīz katrs otrais labāk vai sliktāk runā angliski. Tas arī saprotams, te viss tagad ir balstīts uz tūrismu, kas nes viņiem "zelta olas".
Ciemata centrā ir arī skola ar lielu vadoņa plakātu. Vadonis sien pionieru kaklautus skolēniem. Skola liela un plaša, ar sporta laukumu.
Ja runājam par mazākumtautību autentisko dzīvi, tad būšu spiests Jūs sarūgtināt. Nekā te tāda nav, te visi iet atbilstoši laikmetam līdzi. Nacionālos apģērbos praktiski staigā tikai sievietes, kuras darbojas tūristu sfērā, vai arī vēlas notirgot kādus vietējos niekus. Neceriet ka varēsiet redzēt autentisku dzīvi kāda tā bija pirms pār desmit gadiem. Tagad tas ir bizness un tikai, ar visām no tām izrietošām sekām. Nesasapņojamies, civilizācija šeit ir atnākusi jau labi sen, ar visiem saviem plusiem un mīnusiem.
Bildē redzamas vietējās sievietes nacionālajos tērpos mēģinot notirgot kaut ko ārzemniekiem. Daudzi ārzemnieki arī uzķeras uz šīm lietām. Viņus var saprast, atceros sevi savos pirmajos Āzijas ceļojumos.
|
|
| |
Melnais | Datums: Trešdiena, 12.10.2016, 11:13 | Ziņojums # 8 |
 Ģenerālisimuss
| 
Atceramies tikai ka tā visa ir fikcija.
Tūristu šeit ir pietiekami daudz, tas neskatoties uz to, ka šis ciemats atrodas nosacīti tālu no Sapas. Ir daudz ciemi, kuri ir pavisam tuvu pie Sapas, tie arī uzņem lauvas tiesu no tūristiem. Vairākums šeit ir tieši franču tūristi. Bet ir arī vietējie vjetnamieši kuri brauc uz šejieni atpūsties. Frančiem tā ir nostaļģija pēc bijušām kolonijām. Mentāli ļoti līdzīgi mūsu austrumu kaimiņam šai ziņā, nekādi nevar aizmirst savus iekarojumus. Toties nevienu krievu tautības cilvēku es šeit nesastapu. Ko viņiem šeit darīt, pludmales nav, krievu valodā neviens nerunā.. Biju aizgājis arī uz blakus ciematu. Tas nav tālu, kādi 2 kilometri. Principā nekādas atšķirības, viss tas pats.
Vienīgais dēļ kā vērts uz šejieni braukt ir daba. Tā te ir vienreizēji skaista, jauka un nomierinoša.

Ieskatam arī neliels video:
|
|
| |
Striķis | Datums: Trešdiena, 12.10.2016, 18:06 | Ziņojums # 9 |
 Apakšpulkvedis
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 149
Reputācija: 6
| Quote Melnais (  ) Toties nevienu krievu tautības cilvēku es šeit nesastapu. Ko viņiem šeit darīt, pludmales nav, krievu valodā neviens nerunā..
Nekreņķējies, kad būsi NhaTrang, tad atklausīsies un atskatīsies līdz nelabumam
Ziņojums rediģēts Striķis - Trešdiena, 12.10.2016, 18:17 |
|
| |
andrian | Datums: Ceturtdiena, 13.10.2016, 18:00 | Ziņojums # 10 |
 Ģenerālleitnants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 558
Reputācija: 23
| Melnais ne par tēmu: nedomā aizbraukt uz karaļa bērēm? Skati gan jau grandiozi būs..
ChiangMai,ChiangRai,Phuket,Railay,Phi-Phi,Langkawi,Sabah,Cebu,Panglao,Boracay,Palawan,Houay Xai,Bokeo Nam Kan National Park,Beijing,Fihalhohi,Siem Reap,Sihanukville,Koh Rong,Koh Rong Samloem,Kampot, Phnom Penh,Shimla,Manali,Varanasi,Delhi
|
|
| |
Melnais | Datums: Pirmdiena, 17.10.2016, 05:05 | Ziņojums # 11 |
 Ģenerālisimuss
| Quote Striķis (  ) Nekreņķējies, kad būsi NhaTrang, tad atklausīsies un atskatīsies līdz nelabumam
.... zinu, zinu, zinu esmu šeit viesojies agrāk Nha Trang... šeit viņiem ir pludmale, ir izkārtnes un ēdienkartes krievu valodā, daži vjetnamieši pat prot runāt krieviski (it sevišķi travel kompānijās pārdodot tūres ar 200% uzcenojumu) .... `beidzot viņi ar kādu var mēģināt komunicēt.... un tā lielā bara kopības izjūta atrodoties svešā zemē, ir ar ko parunāties krieviski... ... pasaka ne dzīve... viņu bija daudz toreiz, tagad arī būs. Bet šoreiz domāju viņu būs mazāk. Sankcijas lēnām, bet pamatīgi dara savu darbu.
Quote andrian (  ) ne par tēmu: nedomā aizbraukt uz karaļa bērēm? Skati gan jau grandiozi būs..
mhmhmhm.... nē.... nav saņemts oficiāls ielūgums no kroņprinča Maha Vajiralongkorn
|
|
| |
Melnais | Datums: Pirmdiena, 17.10.2016, 09:27 | Ziņojums # 12 |
 Ģenerālisimuss
| esmu atgriezies no Halongas līča un varu turpināt rakstīt atskaiti...
Tā arī pagāja mana viesošanās TaVan ciematā. Uz nākošo rītu vienojos ar mājas saimniekiem, ka viņi man sameklēs motobaiku ar visu šoferi un nogādās mani Sapa. Nebija vairs vēlmes atkārtot to pašu ceļu kājām. Brauciens maksāja 70 000 VND. No sākuma bija doma, ka vispirms apmeklēšu Cat Cat ciematu, bet redzot ka tā visa ir liela fikcija nolēmu no šīs domas atteikties. Viss tāpat ir zināms un saprotams. Par cik tas ir ciemats tieši blakus Sapa, tas ir visvairāk tūristu apmeklētais ciemats šeit. Tātad tur viss būs pakļauts tikai un vienīgi tūrisma biznesam visaugstākā mērā. Negribu vairs to redzēt, papildus maksāt par neko kārtējos 75 000 VND arī nav nekāda vēlme. Labāk šo dienu veltīšu Sapas apskatei.
Nākamajā rītā brokastis un matobaiks ir klāt, varam braukt uz Sapa. Ar motorizēto transporta līdzekli brauciens norit krietni veiklāk un pēc brīža jau iebraucam Sapa.
Sapa
Pirmais darbs uz hoteli savākt savu mugursomu un iečekoties istabā, noskaloties un tad jau doties pilsētas apskatē. Viesu māju „Quyet Tinh Sapa Backpacker Hotel” rezervēju izmantojot www.booking.com rezervēšanas sistēmu. Par vienu nakti šajā viesu mājā nācās šķirties no 10$. Tiem kuriem interesē vairāk zināt par šo viesu māju lūkojam pa šo saiti:
http://www.melnais.com/forum/36-588-1#4001
Mana mugursoma rātni stāv nolikta un gaida mani tajā pašā vietā kur biju viņu atstājis. Ātri iečekojos un dodos uz savu istabu. Nav daudz laika, pilsētas apskatei ir atlikusi tikai pusdiena. Tāpēc ātri noskalojos dušā un dodos lūkot pilsētu.
Pilsēta ļoti jauka, klusa, tīra un mierīga. Sapa man atgādināja Da Lat pilsētu, kur viesojos savā pirmajā Vjetnamas apmeklējuma laikā. Tā pati franču arhitektūra, ezers pilsētas centrā kuram viegli var apcilpot riņķī, kalni apkārt, tikai Sapa ir nedaudz lielāka par Da Lat.

Šeit ir ļoti daudz mazas un omulīgas kafejnīcas, ēstuves. Ir savi naktklubi. Uz šejieni bieži brauc atpūsties arī vjetnamieši no Hanojas un citām apkārtējām lielajām pilsētām. Šeit ir pat viens lielveikals. Saprotama lieta, ka apmeklēju šo veikalu un iegādājos garšīgo, smaržīgo un stipro Vjetnamas kafiju un savu ceļojumu kafijas meikeri. Apciemoju arī pilsētas tirgu, kur ieturēju sātīgu maltīti. Tirgū bez augļiem, dārzeņiem ir arī paliels krāmu tirgus. Tirgo visādus niekus. Sākot no tiem pašiem suvenīriem ko tūristiem mēģina notirgot vietējo cilšu cilts mātes un beidzot ar suvenīriem kurus rotā „CCCP” simbolika. Tiem kas nostaļģē pēc tiem laikiem šeit būtu īsta debess manna.

Ir arī šeit darbojoša katoļu baznīca. Liela daļa cilšu iedzīvotāji ir kristieši. Dievnams jau pasen kā uzbūvēts šeit – 1930.gadā.
Tā izskatās šis dievnams. Tas gan nav mans video:
Savādāk nekā pārāk interesanta šeit nav. Pa pusdienu biju izstaigājis Sapu krustām šķērsām. Kad satumsa mierīgu sirdi varēju doties uz savu viesu māju un gatavoties rītdienas ilgajam braucienam ar vilcienu no Lào Cai uz Hanoju.
No rīta agri modos ar aprēķinu, ka paspēju uzmeikot rīta kafiju. Rīta kafija padzerta un varu čekoties ārā un doties uz lielceļu gaidīt sabiedrisko autobusu kurš nogādās mani līdz Lào Cai dzelzceļa stacijai. Tas nav ilgi jāgaida, paceļu roku un tieku uzņemts pasažieru kategorijā.
Tālāk 9 stundas un 30 minūtes brauciens ar vilcienu visvienkāršākā variantā, jāsēž uz cietajiem beņķiem. Nav tik traki, ir iespēja ik pa brītiņam izstaipīt kājas un uzsmēķēt dzelzceļa tamburā. Aptuveni 19:30 ir sasniegta Hanoja.
|
|
| |
Melnais | Datums: Trešdiena, 19.10.2016, 06:42 | Ziņojums # 13 |
 Ģenerālisimuss
| Hanoja
Tagad jāmeklē sabiedriskais autobuss un jātiek līdz savam dzīvoklim Hanojā. Pēc nelielas maldīšanās esmu sameklējis nepieciešamā autobusa maršrutu Nr.32. Hanojā eksistē 2 cenu kategorijas braucieniem sabiedriskajā autobusā, tas ir 7000 vai 9000 VND. Tālakajos un garākajos maršrutos tas ir 9000, piemēram braucienam uz lidostu. Lielākā daļā tas ir 7000 par braucienu. Arī manā gadījumā bija jāmaksā 7000 VND. Autobusi normāli, visi aprīkoti ar airkondišenu.

Brauciens 40 minūšu garumā un izsvempjos man nepieciešamā pieturā. Vēl 400 metri ar kājām un esmu pie savas 17 stāvu daudzdzīvokļu ēkas. Atlika tikai sazvanīt dzīvokļa īpašnieku, lai nāk un savāc mani. Par cik vietējās SIM kartes man vēl nav, tad palūdzu to izdarīt tuvējā barčika īpašniekam. Pēc brīža dzīvokļa īpašnieks ir klāt un varam doties lūkot kur es pavadīšu tuvākās 32 dienas.
Dzīvokli izīrēju izmantojot www.airbnb.com sniegto servisu. Istabas īre 3 istabu dzīvoklī par 32 dienām man izmaksāja 210$. Tas gan notika ar kaulēšanos. Sākuma cena bija 250$. Bet te ir Āzija un par visu var viegli vienoties. Dzīvoklis atrodas ēkas pēdējā stāvā, tas it 17 stāvā.
Mans hosts vārdā Hùng izrādās 26 gadus vecs puisis. Iepriekš mācījies 2 gadus Anglijā. Tagad šeit strādā par skolotāju koledžā, pasniedz angļu valodu. Skolotāju alga šeit nav lielas. Viņš mēnesī nopelna 4 000 000 VND (160 EUR). Hùng izrādījās atsaucīgs un izpalīdzīgs hosts.
Varat viņu lūkot vaigā:

Puisis alkoholu praktiski nelieto, bet uz iepazīšanos vienu aliņu man izdevās viņam iedot. Visā visumā es būtu priecīgāks ja viņam garšotu aliņs un varētu kādu vakaru sarīkot kādu alus ballīti
Tieku pie savas istabas, kur ir liela gulta, skapis, airkondišens un ventilators. Ir WiFi pieslēgums. Ir arī neliels balkons vjetnamiešu gaumē, maziņš un aizrestots. Es uz viņu neriskēju kāpt. ka nenoveļos lejā ar visām konstrukcijām. Bet priekš pīppauzēm ideāli.
Tāda ir mana istaba:

No pārējiem plusiem ir iespēja izmantot veļas mašīnu. Ir virtuve ar gāzes plīti un nepieciešamajiem traukiem, pannām, katliem un šķīvjiem. Esmu jau arī gatavojis šeit vakariņas.
|
|
| |
Melnais | Datums: Trešdiena, 19.10.2016, 07:07 | Ziņojums # 14 |
 Ģenerālisimuss
| Blakus ēkai atrodas neliels ezers ar parku. Varat no rītiem vai vakaros nodarboties ar fizkultūru šeit. Tas gan uz mani neattiecas, man labāk patīk kādu aliņu šāda atmosfērā izdzert.
Pirmā māja no kreisās puses ir mana, pēdējais stāvs:

Blakus mājai ir ļoti daudz ielu ēstuvju, kur varat iet vakariņās par lētām naudiņām. Tur pat arī pamalkot kādu aliņu. Alus barčiki te ir uz katra stūra. Izlejamais alus glāzē maksā 8000, pudelē 450 ml maksā 10 000 VND. Ideāli.
Šī ir mana iemīļotā vieta, kur eju vakariņās:

Pavisam netālu ir samērā liels tirgus, kur pārdod augļus un dārzeņus. Par cik ārzemnieki šajā tirgū ieklīst ļoti reti, tad cenas šeit ir ļoti labas. Viss domāts vietējiem. Cenas krietni lētākas kā piemēram lielveikalā „Big C”. Parasti iepērku šeit kādus augļus vakariņām.

Sabiedriskā autobusa pietura atrodas 400 metru attālumā. Brauciens līdz Hanojas centram aizņem aptuveni 40 minūtes. Tas ir samērā ilgi, bet jāsaprot ka kustības intensitāte Hanojā ir ļoti liela. Autobuss pārvietojas pārsvarā ar ātrumu 10 km/h.
Tā arī pirmās dienas šeit tika pavadītas izlūkojot apkārti, kur ko sameklēt, paēst un kur ir tuvākie veikali.
Te arī gadījās mans pirmais kuriozais gadījums. Daudzdzīvokļu mājai pirmajā stāvā pie ieejas sēž apsargs. Biju nogājis viņam garām neskaitāmas reizes, nekādas emocijas. Vienu brīdi nāku atpakaļ no pastaigas un apsargs atsakās man ielaist ēkā. Var redzēt ka apsargs krietnā „ķēmā”. Nez cik daudz alkohola tādam mazam vīriņam nepieciešams, lai būtu šādā stāvoklī. Bet jautājums nav par to, nelaiž mani iekšā un viss. :carzy: Trakākais, ka komunikācija arī nekāda, viņa angļu valodas zināšanas absolūtas nulles līmenī. Nevar saprast ko viņš vēlas. Trakākais, ka arī telefonu biju atstājis dzīvoklī, nav iespējas sakonektēties ar Hùng. Pēc neauglīgām sarunām ….. es nesaprotu vjetnamiešu valodu, viņš nesaprot latviešu valodu … apsargs rāda ka nepieciešams maksāt. Puikam laikam aliņam aptrūkās. Hehehehe…. nekā nebija… neko sliktu es nav darījis un par neko naudu netaisos dot. Tad viņš man katru dienu mēģinās izspiest naudu. Beigās sameklēju vienu vietējo, kurš nedaudz saprata angliski un viņš man izpalīdzēja uzbraucot augšā uz Hùng dzīvokli un pasaucot viņu lejā. Tālāk situācija attīstījās kā filmā „Suņa sirds” Bija Šarikovs, bija mājas dzīvokļu komiteja, bija milicija. Īsts cirks. Kā izrādījās, tad nepieciešama atļauja un nepieciešama reģistrācija policijā lai es šeit varētu dzīvot. Vispirms noņēma pases kopiju, tad šīs mājas komisija lēma ka es drīkstu šeit dzīvot un tad fināla nācās vēl braukt uz miliciju un saņemt atļauju tur. Precīzāk droši vien būs teikt uz „pasu galdu”, kaut kas līdzīgs bija arī pie mums „CCCP” laikos. Tikai pie mums tur strādāja civilie, šeit mani sagaidīja virsnieks formā. Nācās komunicēt arī ar viņu kamēr Hùng aizpildīja visas nepieciešamās formas. Visa procedūra aizņēma aptuveni 30 minūtes un nu es kļuvu par pilntiesīgu šīs mājas komūnas locekli. Tādi lūk piedzīvojumi, nācās pat viesoties policijā. Bet tagad to visu var atcerēties ar ironiju un kā piedzīvojumu.
|
|
| |
Melnais | Datums: Trešdiena, 19.10.2016, 08:46 | Ziņojums # 15 |
 Ģenerālisimuss
| Bija pienācis laiks gatavoties braucienam uz Halonga līci. Brauciens sākās 13.oktobrī un pavadīšu Kat Ba 3 naktis. Esmu dziļi pārliecināts, ka Halongas līča apskate ir jāsāk no Kat Ba miestiņa, nevis jāpērk ekskursijas Hanojas travel kompānijās. Bez paša Halongas līča tur vēl ir vairāki apskates objekti uz pašas salas. Par to kā no Hanojas nokļūt līdz Kat Ba esmu aprakstījis foruma sadaļā pa šo saiti:
http://www.melnais.com/forum/17-589-1#4006
Iepriekšējā vakarā mans hosts Hùng sazvanījās ar „Hoang Long” ofisu ar mērķi noprecizēt no kuras konkrētās autoostas un precīzi cikos autobuss atiet uz Kat Ba. Kā izrādījās mans rīta reiss 5:20 ir pārcelts uz 7:20. Pašlaik nav augstā tūrisma sezona un kompānija nevar piepildīt savus autobusus ar braukt gribētājiem. Varēja jau kompānija atsūtīt uz manu e-pastu informāciju par izmaiņām būtu jānīkst autoostā 2 liekas stundas. Tagad kad es to zinu varu gulēt 2 stundas ilgāk.
Kat Ba un Halonga līcis
Nākamajā rītā mostos pulksten 6:00, ar mērķi paspēt iedzert rītā kafiju. Biju vienojies ar Hùng, ka viņš mani aizvedīs līdz autoostai ar savu motobaiku. Vienojāmies ka izbrauksim 6:30. Hehehehe…. kā jau visi aziāti arī Hùng nekur no rīta nesteidzas. Nācās viņu nedaudz pasteidzināt un izbraucām tikai 6:45. Brauciens līdz autoostai aizņēma minūtes 20, no rītiem šeit ir nenormāli intensīva satiksme. Autoostā paspēju tikai izsmēķēt vienu gardu rīta kad jau bija padots autobuss un jāsēžas viņā iekšā. Brauciens bez ekscesiem un precīzi pulksten 12:00 tieku izsēdināts Kat Ba centrā, pie „Hoang Long” ofisa.
Jau izkāpjot no autobusa visapkārt pavērās brīnišķīgi skati. Uzreiz sapratu ka šeit man patiks.

Bet tagad nav laika vērot jaukos skatus, pirmais un neatliekamais darbs sameklēt kur atrodas mana viesu māja. Viesu māju „Cat Ba House Backpackers” biju rezervējis izmantojot www.booking.com rezervācijas sistēmu. Rezervēju twin istabu ar ventilatoru. Par 3 naktīm nācās šķirties no 16,20$. Tiem kuriem interesē uzzināt vairāk par šo viesu māju skatāmies par šo saiti:
http://www.melnais.com/forum/36-590-1#4007
Uzreiz varu pateikt, ka nav nepieciešamības iepriekš rezervēt viesnīcu šeit. Tās šeit pilnīgi noteikti ir vairāk kā klientu. Papildus viņas visas ir izvietotas ļoti kompakti. Nebūs jāmēro lieli attālumi, lai sameklētu sev vajadzīgo un atbilstošāko savām vēlmēm un maku biezumam.
Tāpat vadoties no pēdējā laika pieredzes apmeklējot salas Kambodžā, drošs paliek nedrošs, līdzi no Hanojas biju paņēmis 1 iepakojumu ar „Saigon” aliņu, 24 skārdenes. Varat neņemt, alus šeit ir brīvi nopērkams par nedaudz dārgākām naudiņām. Vienkāršās ēstuvēs pudelīte alus (450ml) šeit maksā 10 000 VND. Tieši tikpat cik Hanojā.
Mana viesu māja nav nekur tālu jāmeklē, tā atrodas kādus 300 metrus no „Hoang Long” ofisa. Tieku laipni uzņemts viesu mājā un tiek ierādīta istaba 4 stāvā. Ātri noskalojos un jāsāk meklēt risinājumi Halongas līča laivu tūrei. Izrādās nekur tālu nav jāmeklē. Mājas saimniece bija ļoti atraktīva un draudzīga, pati piedāvāja laivas braucienu pa Halongas līci. Cena bija super, tikai 13$, laivā maksimums 20 cilvēku, divi braucieni ar kajakiem, Mērkaķu salas apmeklējums, pusdienas un tranfērs uz laivu termināli turp/atpakaļ. Iepriekš biju lasījis, ka šis prieks maksā 19$. Tas laikam augstajā sezonā. Kā vēlāk izrādījās jau uz laivas, tad pārējie šo pašu pakalpojumu bija pirkuši par 15$. Sīkums, bet patīkami.
Tas nu ir darīts, varu mierīgu sirdi iedzert kādu skārdeni alus un tad doties meklēt pludmali. Šodien ir skaista saulaina diena, tā vien gribas ielīst siltajā jūriņā. Tā būs mana pirmā šī ceļojuma pludmale.
No manas viesu mājas līdz pludmalei 10 minūšu gājiens. Pirmajā piegājienā nedaudz nokļūdījos un nācās iet cauri vienam krutam hotelim.

Nu ļoti sakopta un skaista tā pludmale pie hoteļa. Principā jebkurš var apmeklēt šo pludmali, ja pērk drinkus viņu barčikā. Bet man šī pludmale liekas pārāk glamūrīga, neuzrunāja, vēlos normālu pludmali, kur var redzēt arī vietējos.
|
|
| |
|