Otrdiena, 24.06.2025, 23:38
Sveicināti Viesis
RSS
Indoķīnas ceļojumi
Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II – Filipīnas - Page 4 - Forums
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
Foruma moderators: Kurkulis, andrian  
Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II – Filipīnas
MelnaisDatums: Trešdiena, 12.07.2017, 16:41 | Ziņojums # 46
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
Tā arī tika pavadītas pārsvarā klusumā un mierā šīs dienas. Laiks doties tālāk. Mani gaida miestiņš zem vārda Agno. Nokļūšana līdz šim miestam nebija tik vienkārša, kā sākumā likās. Vispirms nācās ar tricekli tikt līdz lielajai šosejai, tālāk ar jeepney līdz Santa Cruz miesta autoostai. No turienes iet tiešie autobusi uz Alaminos, bet neviens neiet cauri Agno. shock Kārtējo reizi jābrauc līdz pagriezienam uz Agno un jākāpj ārā un jācer, ka varēs sarunāt kādu tricekli, kurš nogādās mani Agno.

Vienojos ar autobusa konduktoru, ka pateiks, kad jākāpj ārā. Savus pienākumus puika pildīja godam, neko nebija piemirsis, uzsaucam šoferim, lai apstājas. Autobuss bija apstājies tieši krustcelēs. Virziens, kurā man nepieciešams doties, arī zināms. Pārvilkos pāri ceļam, bet nekādus tricekļus neredz. Ir tikai pāris dzīvojamās mājas un neliela lavočka. Dodos pie lavočkas painteresēties kādas iespējas no šejienes nokļūt Agno. Tante lavočkā saprotoši māj ar galvu, nav nekādu problēmu tūlīt sameklēs, kurš aizvedīs mani līdz Agno. Neesmu ne pirmais, ne pēdējais klients acīmredzot šeit. Pēc brīža parādās tēvs ar dēlu. Dēls izskatās tikko pamodināts, un nebūt nav priecīgs par paredzēto braucienu uz Agno. haha Galu galā no šī punkta līdz Agno jābrauc vairāk kā 12 kilometri un tikpat daudz atpakaļ. Un tas viss par nieka 100 peso, ko esmu gatavs maksāt par šo ceļa posmu. Bet nu variantu nav un tiek padots triceklis, brauciens var sākties. Pēc brīža jau esam Agno, tieku izlaist netālu no vietas, kur norāda mana telefona GPS. Hoteli biju rezervējis iepriekš, izmantojot veco labo "booking.com" rezervācijas sistēmu. Te man paredzēts uzturēties 4 dienas. Naktsmītnes saucās "Nacion Loge". Par nakti nācās šķirties no 500 peso. Ja kādam ir pastiprināta interese par šīm naktsmītnēm un doma tur piestāt, tad lūkojam pa šo saiti.

Naktsmītnes reāli ir liela divstāvu māja ar verandu un noslēgtu pagalmu ar mango kokiem. Izcila cenas attiecība pret kvalitāti.

Agno ir pavisam maziņš, Dieva aizmirsts, mietpilsonisks miestiņš. Lielākā vērtība ir tāda, ka es šeit neredzēju nevienu ārzemnieku. Cilvēki laipni un nav ārzemnieku samaitāti. Tas ir tieši tas kas pietrūkst vairumā vietas. Šeit valda pilnīgs klusums un miers. Tomēr neskatoties uz to, šeit ir savi jaukumi kurus apskatīt. Pirmkārt šeit ir veselas trīs baznīcas viena otrai blakus. Vecākā no tām celta 1610.gadā.

Vienu rītu sanāca nu ļoti amizanta un komiska situācija. Vienlaicīgi vienā baznīcā notika laulību ceremonija, bet blakus baznīcā bēres. Starp baznīcām attālums aptuveni 60 metri. Varat iedomāties, cik amizants skats tas bija un kā jutās kāzu viesi. Kaut gan filipīnieši dzimšanas, kāzas, bēres uztver ļoti filozofiski.

Pludmale šeit ir tālu, aptuveni 4 kilometri. Vienu dienu ņēmu un ar kājām aizstaigāju. Pludmale ne šāda, ne tāda, peldēties var, bet ir daudz jaukāku pludmaļu apkārtnē.

Tāds ir ceļš uz pludmali. Skatiem nav ne vainas.

Kā apskates objekts šajā pludmalē ir akmens bluķi, kuriem jūras ūdens izskalojis apakšējo daļu un tagad viņi izskatās kā lietussargi. Tāpēc arī šī vieta šeit tiek saukta par "Umbrella Rock". Pārāk daudz šo veidojumu nav, bet tie kas ir, ir jauki. Protams, ka nekādu lielo konkurenci šī vieta ar "100 salu Nacionālo parku" sastādīt nevar, bet lieliski pakavēt laiku un paklīst starp šiem "lietussargiem" var.

Klāt pievienošu nelielu video pilnīgākam ieskatam potenciālajiem ceļotājiem, ko varat redzēt un sagaidīt no šīs vietas. Ja godīgi, tad no putna lidojuma "Umbrella Rock" izskatās krietni iespaidīgāks nekā no zemes. Bet tas tā tīri subjektīvi. Video nav mans:

Pievienotie faili: 7922014.jpg (86.4 Kb) · 9361429.jpg (68.9 Kb) · 5986033.jpg (52.9 Kb) · 7148761.jpg (59.9 Kb)

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

MelnaisDatums: Ceturtdiena, 13.07.2017, 13:54 | Ziņojums # 47
Ģenerālisimuss
Vēl šajā miestā bija ideāls tirgus. Varēja iegādāties visu nepieciešamo, sākot no pārtikas un beidzot ar aliņu. Un tas viss par ļoti lētām cenām. Var teikt lētākā vieta visās Filipīnās. Tai skaitā šeit bija super lēti pomelo. Ja bija slinkums gatavot mājas, tad tirgū bija lieliska iespēja par lētām naudiņām pamieloties vietējo ēstuvēs. Cenas ziņā nebūt nesanāk dārgāk, kā gatavot pašam.

Brīžos kad palika pavisam garlaicīgi, tad biju vienmēr laipni gaidīts vietējā tirgus dzertuvē. booze Tādas šeit bija vairākas. Man vienmēr ir paticis to darīt vietējo kompānijā, tikai nedaudz traucē, ka vietējie dod priekšroku "Red Horse" aliņam, man savukārt patīk "San Miguel". Tīri cilvēciski var viņus saprast, Latvijā arī populārākie ali ir "Miezīša stiprais" un tamlīdzīgas dziras, kam dažreiz ar alu nav nekā kopīga. Nevis "Užavas", "Tērvetes" vai līdzīgie. Tas pats attiecas uz "Red Horse", alus pie vienādas cenas ir krietni stiprāks par "San Miguel". Tieši tāpēc vietējie pārsvarā dzer tieši "Red Horse". Bet tie visi ir sīkumi... laiks šādos pasākumos tiek pavadīts ļoti jautri un lietderīgi.

Tādā veidā arī tika pavadītas šīs četras dienas Agno. Bija superīgi jauki, man personīgi patika, bet laiks doties tālāk uz "100 saliņām". Pirms nepilniem diviem gadiem tur bija ļoti jauki, kā būs tagad redzēsim pavisam drīz.

No Agno uz Alaminos kursē jeepney, tur pat no centrālā laukuma. Šo transporta veidu arī izmantoju, lai tiktu līdz Alaminos. Tieku izsēdināts tieši pie Alaminos centrālā tirgus plača. Vadoties no iepriekšējās pieredzes, ka vietā, no kuras startē laivas uz 100 salām, nav nekādas infrastruktūras, veikalu un ēstuves, izmantoju šo momentu, lai iepirktu šādas tādas nepieciešamas lietas tirgū. Galu galā Jaunā Gada sagaidīšana paredzēta tieši tur. Kad esmu sagādājis manuprāt sev visu nepieciešamo, tad turpat pie tirgus vienojos ar tricekli par 50 peso, ka tikšu nogādāts līdz man jau zināmai viesu mājai. Viesu mājas nosaukums "Kylah Transiet House". Šeit mēs nakšņojām ar Melno Princesi iepriekšējā viesošanās laikā šeit. Tieši tāpēc ceļš man bija zināms. Istabas numuru cena arī man ir labi zināma no iepriekšējās reizes. Uzreiz saku, ko vēlos un cik daudz esmu gatavs maksāt. Tā arī bez lielas kaulēšanās vienojāmies par 3 naktīm maksāju 3000 peso, tas ir par nakti 1000 peso. Precīzi kā iepriekšējā reizē. Tiku precīzi pie tās pašas stūra istabiņas, kur gulējām iepriekšējā reizē. Jauki. Vairāk par hoteli neatkārtošos, ja ir vēlme uzzināt papildus, tad lasām pa šo saiti, sākot ar ierakstu #42.

Var teikt, ka viesu mājā pa īso prombūtnes laiku nekas nav mainījies. Pat laivu īre uz 100 saliņām cenas ziņā nav mainījusies. Karājas tas pats vecais ceņiks pie sienas, tikai variants ar tikai 3 salu apmeklējumu ir beidzies. biggrin

Par cik rītdiena ir šī gada pēdējā diena, tad plānos ir dienas laikā apmeklēt 100 salas un vakarā nodoties Jaunā Gada sagaidīšanai. Saprotams, ka man salu apmeklējumam nepieciešama mazā laiva. Atbilstoši cenrādim par laivas īri visas dienas garumā jāmaksā 1400 peso. Te kaulēties ir bezjēdzīgi, visas cenas šeit ir fiksētas. Toties cīņa sākas par snorkelēšanas aprīkojumu. Cenrādī par viņu prasa 150 peso, crazy , saku, ka man kā patstāvīgam klientam pienākas snorkelēšanas aprīkojums pa brīvu. Neparko puisītis nedod atlaides, nācās iesaistīt hoteļa īpašnieku šajā sarunā. Piesaucu, ka esmu patstāvīgs klients šeit, iepriekšējā reizē šnorkelēšanas aprīkojums man bija par brīvu, un galu galā rīt ir Jaunais Gads. Pēdējais arguments nostrādāja, īpašnieks dod dobro. Atlika vienoties tikai par laiku cikos startējam. Izvēlējos izbraukt 8:00 no viesu mājas. Tā te viss pa vecam, tagad laiks doties lūkoties, kas ir mainījies apkārtnē.

Apkārtnē, kā izrādās ir mainījies pilnīgi viss, un ne uz to labāko pusi. Ja agrāk, vietā no kurienes kustību uzsāka laivas uz 100 saliņām, bija pilnīgi tukšs laukums, nebija nekādu laivu piestātņu, nebija nekādas ēstuves. Atceros toreiz, kad bijām šeit pirmo reizi, atradām tikai vienu super dārgu korejiešu restorānu. Citu variantu nebija, tad nu tagad šeit viss ir kardināli mainījies. Varu droši apgalvot, ka pa šo īso laiku, nepilni 2 gadi, korejieši ir reāli veikuši kluso okupāciju šeit. Šeit tagad ir pilns ar korejiešiem, nu ļoti pilns. Vārdu sakot, tas, kas nav paspējis, tas ir nokavējis. Grūti noticēt, ka par tik īsu laiku var tik radikāli mainīties vieta. Bet tā ir realitāte. shock

Šāds tagad izskatās laukums pirms laivu termināla, nepilnus 2 gadus atpakaļ šeit bija tukšs, bedrains laukums. Te valdīja klusums un miers. Tagad shock :

Pievienotie faili: 0913964.jpg (69.6 Kb) · 1251737.jpg (76.9 Kb) · 3298068.jpg (109.1 Kb) · 6183532.jpg (72.4 Kb)

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

MelnaisDatums: Sestdiena, 15.07.2017, 15:39 | Ziņojums # 48
Ģenerālisimuss
Laivu piestātne pilna ar laivām:

No niecīgiem plusiem var pieminēt daudzās lētās ēstuves šeit:

Tagad paēst var daudzās vietās un par ļoti sakarīgām cenām, konkurence dara savu!

Nākamajā rītā kā bijām vienojušies dodamies uz laivām. Tagad sabūvētas kārtīgas laivu piestātnes. Ērti var iekāpt laivā, un kuģošana var sākties. Ap šo laiku daudzas, jo daudzas laivas pilnas ar korejiešiem atstāj laivu piestātni un dodas uz salām. Labums tāds, ka katram laiviniekam ir savs maršruts un visas šīs laivas vienā salā nesatiekas. Tas glābj situāciju.

Pats brauciens ar banku izskatās šādi:

Par pašām salām man nav daudz ko stāstīt. Viss jau ir pastāstīts pirmajā apmeklējuma reizē. Ja ir interese, tad lasiet, saiti jau iedevu iepriekš. Pa šo laiku nekas šeit nav mainījies, tikai cilvēku kļuvis krietni vairāk. Nav vairs tā klusuma un nevainības. Vairs te neko nevar darīt. Starp vairākām mazākām saliņām ir sabūvēti pontonu tilti. Tas labi, jo pie katras no 100 saliņām ar laivu nepiestāsi, bet ir iespēja aizstaigāt kājām, ja ir vēlme.

Pievienotie faili: 1493126.jpg (103.5 Kb) · 9083367.jpg (138.1 Kb) · 6614937.jpg (151.2 Kb) · 3999349.jpg (63.6 Kb)

MelnaisDatums: Sestdiena, 15.07.2017, 19:15 | Ziņojums # 49
Ģenerālisimuss
Skaisti un jauki šie skati joprojām. Daudzās mazās saliņās ir fantastiski skaistas pludmales, nav vairs tikai tik vientuļas, kā bija, bet ir labi. Ar privāto laivu ir liels pluss, varat piestāt, kur un kad vēlaties.

Vēlētos apspriest 2 momentus no 100 salu apmeklējuma. Pirmais saistīts ar kādreiz tik jauko un skaisto zemūdens korāļu dārzu. Kārtība šeit tāda, ka ar laivu tiec pievests pie paliela ūdens plosta. Tālāk jau meties ūdenī un baudi zemūdens korāļu parku. Iepriekšējā reizē tas bija viens no skaistākiem korāļu dārziem, kādu es savā dzīvē biju redzējis. Te bija koncentrējušies dažādu krāsu un lieluma korāļi, augi un daudz dažādu krāsu un lielumu zivis. Un tas vis bija ļoti blīvi. Lai visu to baudītu, nebija nepieciešamība peldēt lielus attālumus. Nu ideāli bija. Tagad pilns ar laivām pie plosta, pilns plosta ar cilvēkiem. Tā būtu tikai pus bēda. Lielākā bēda tāda, ka 90% no visa kas bija, vairs nekas nav palicis pāri. Var redzēt kādu atsevišķu korāli, zivtiņas… bet tā visa ir niecība salīdzinot ar to kas te bija. Nezinu, kā to visu izskaidrot, vai tas ir trauslās ekosistēmas izmaiņas, ko izraisīja straujais, nekontrolējamais cilvēku pieplūdums. Vai vienkārši nepareizā mēnesī (iepriekš bijām martā), bet tas ir maz ticams. sad Bēdīgi, bet te vairs nav ko darīt ar snorkolēšanas aprīkojumu.

Papildus, manas aizmāršības dēļ es šeit aizmirsu savus slīperus. Parasti, kad kāpu ārā no laivas kādā saliņā, tad slīperus vienkārši atstāju laivā. Nezinu, kāda mārrutka dēļ uz plosta izkāpu ar visiem slīperiem. Pēc lielās vilšanās šnorkelējot vienkārši aizmirsu par slīperiem. Atcerējos tikai tad, kad bijām jau uzņēmuši kursu atpakaļ uz mājām. Nebija nekādas jēgas vairs braukt tādu gabalu atpakaļ dēļ štrunta slīperiem. crazy Domāju, ka atgriežoties nebūs nekādu problēmu tikt pie jauniem slīperiem tirgū. Tirgus atrodas tieši pie laivu termināla. Hehehehehē… "cilvēks domā Dievs dara", tirgū pilns ar slīperiem. Un par normālām cenām, nelaime tikai tāda, ka attiecīga izmēra slīperus, normāla letiņa pēdai šeit nevar sameklēt. Lielākais izmērs, ko sameklēju, bija 44, bet reāli viņš bija 43. Man nepieciešams reāls 45 izmērs. shock Nav variantu, jāņem kāds ir un jāciešas līdz Manilai, tur man ir rezervē jauni slīperi.

Otrs moments saistīts ar nelielu stresiņu.

Guļu savā nodabā bildē redzamajā lagūnā ar visu ķermeni iegūlies ūdenī un atlaidies smiltiņās, silti un patīkami. Biju pat nedaudz iesnaudies, kad pēkšņi jūtu, ka pie mana sāna kaut kas pieskaras. Pirmajā brīdī nodomāju, tās ir ūdens zāles, kuras traucē man baudīt saules un ūdens peldes. Pacēlu roku un domāju tūlīt sagrābšu tās ūdenszāles un aizsviedīšu prom. Labi, ka mana roka apstājas pusceļā, tās nebija nekādas ūdenszālēs, bet gan aptuveni 2 metrus gara ūdens čūska. shock Viņa peldot tad arī pieskārās man pie sāniem. Protams, es zināju, ka eksistē ūdens čūskas. Tikai nekad nebija tas gods viņu redzēt, un dotajā gadījumā pat sajust. Bija viņa indīga vai nē nemāku teikt, tik liels speciālists par čūskām es nēsmu, bet nedomāju ka viņa bija veģetāriete. biggrin Ieraugot šo rāpuli godīgi sakot piemetās tāds neliels stresiņš. Mierīgi bez asām kustībām paliku gulēt, kamēr čūska lepnā vientulībā papeldēja man garām. Čūskas acīs es droši vien biju pilnīga niecība, kurai nav vērts pievērst uzmanību. Labi, ka tā! Var teikt ka tika izbaudītas jaunas emocijas.

Laiks teikt ardievas 100 saliņām, bija jau labi. Tikai domāju, ka vairs šeit neatgriezīšos, bet kas to zina.

Pievienotie faili: 5303920.jpg (76.4 Kb) · 7565004.jpg (78.5 Kb) · 5697865.jpg (58.0 Kb) · 5298696.jpg (90.6 Kb)

MelnaisDatums: Sestdiena, 15.07.2017, 20:16 | Ziņojums # 50
Ģenerālisimuss
Kaut kur pēc pulksten 16:00 devāmies mājas virzienā, galu galā ir vecā gada pēdējais vakars. Jāsāk būtu gatavoties Jauna Gada sagaidīšanai. Pēc pulksten 20:00 aizvilkos līdz laivu piestātnes laukumam. Jau iepriekš redzēju, ka tur ir uzstādīta Ziemassvētku egle. Saprotams jau ka ne īstā, mākslīgā, bet tāpat jauki un patīkami sirdi silda, atrodoties tik tālu prom no mājām.

Brīdī, kad ierados svētku placī, šeit izskatījās kā kārtīgā Klondaikā, cilvēku pūļi, pārsvarā tie paši nelaimīgie korejieši, bet bija arī daudz vietējo sanākuši no apkārtnes sagaidīt Jauno Gadu. Viss spoži izgaismots un sagatavots kārtīgai ballītei. Darbojās daudz vietējās ēstuvītes, kur gatavoja dažādus grilējumus, vistas un cūkas un arī visāds citādus ēdienus. Ar alu vai stiprākiem dzērieniem arī nebija nekādas problēmas.

Ieskatam neliels video:

Turpinājumā neliels video ieskats kādu jauku egli bija sagādājusi vietējā pašvaldība. Vislielākais prieks par šo krāsaino egli bija vietējiem bērniem. Tie stundām varēja stāvēt un skatīties uz viņu. Bet arī pieaugušie filipīnieši droši vien nekad pilnībā neizaug no bērnu prāta. Kopā ar bērniem lūkojās uz egli un baudīja šo brīdi. rolleyes

Pats es kādas 4 stundas pavadīju šajā Jaunā Gada ballītē, bet tad nogurums ņēma virsroku. Savu lomu droši vien nospēlēja šīs dienas brauciens, saules un ūdens peldes 100 saliņās. Jau pēc pulksten 22:00 biju savā gultiņā un likos uz ausi. Tā arī netiku sagaidījis Jauno 2017.gada iestāšanos. biggrin Vispār neraksturīgi man, bet kam negadās. Bet īsti nejūtos ko zaudējis.

Tādā veidā arī tika pavadītas šīs dienas šeit. Bija pienācis brīdis, kad jādodas tālāk. Tālāk šajā gadījumā ir tuvām mājām jau, Olangapo, Baloy beach. Atcerējos no iepriekšējās reizes, ka ir tiešais autobuss no Alaminos uz Olangapo, bet ļoti agri no rītā. Vienojos ar viesu mājas īpašnieku, ka tikšu no rīta nogādāts uz man nepieciešamo autobusu.

No rīta jāmostas bija 4:00, agri. Triceklis tika padots 4:30 un varējām uzsākt virzību uz Alaminos autobusu kompānijas "Victory Liner" terminālu. Nedaudz pāri 5:00 tiek uzņemts kurs uz Olangapo. Tagad ir laiks pagulēt autobusā, brauciens būs ilgs. Nedaudz pēc pusdienlaika tuvojamies man nepieciešamajam pagriezienam uz Baloy beach. Palūdzu šoferītim mani izlaist uz šī pagrieziena. Bez problēmām, vēl nedaudz ar kājiņām un esmu nonācis pie rezervētā hoteļa. Hoteli biju rezervējis izmantojot "Agoda" rezervācijas sistēmu, tas ir man labi zināmais hotelis "Johan's Beach and Dive Resort". Par viņu jau esmu daudz rakstījis un pieminējis, tāpēc vairs neatkārtošos. Galvenā hoteļa vērtība ir virtuve. Tā šeit vienkārši ir izcila. Pats interesantākais, ka kopš paša pirmā šī hoteļa apmeklējuma ēdienkarte nav mainījusies, bet pats svarīgākais, ka arī cenas nav mainījušās. Un tas viss ir vēl no tālā 2010.gada. respect Biju jau noilgojies pēc kārtīgas rietumu virtuves. Uzturēšos šeit 3 naktis.

Vēl tur jūra ar normālu bīču ir pavisam blakus. Varat sēdēt hoteļā barčikā, niekoties ar aliņi booze un vērot jaukus saulrietus.

Šādi jau izskatās pēc saulrieta, pudelīte alus un grauzdēti zemesrieksti. Kā teiktu Rītiņš: "nu kas gan var būt labāks par šo!" cranky

Citā laikā šī vieta ir ievērojama arī ar savu aktīvo naktsdzīvi. Pavisam netālu, tur, kur ir pagrieziens no šosejas uz Baloy beach sākas miests, kurā ir daudz Go Go bāru. Nianse ir tāda, ka sākot no Ziemassvētkiem un beidzot ar Jauno Gadu šajos bāros praktiski nav nekādas dzīvības. Visi meičuki devušies ar sapelnīto naudu uz mājām. Bāri stāv praktiski tukši, šajā laikā tur nav ko darīt. Atgriežas meičuki savās darba vietās pēc 3.janvāra un nakts dzīve uzplaukst ar jaunu enerģiju. Vienīgi vienu dienu blakus hotelis bija sarīkojis izklaides sagurušajiem baltajiem, pēc Jaunā aGada svinībām. Bija savākti atlikušie meičuki no 3 Go Go bāriem un hoteļa peldbaseinā sarīkots "pool party". Tā arī dienas garumā notika visādas jautrības un ne tikai baseinā, bet arī smiltiņās. Trīs Go Go bāru meičuki sacentās par galveno balvu. Tās izskatījās šādi:

Jautrības šādos pasākumos sit augstu vilni, jauki "zaķi" lēkā. Man visvairāk patika apaļīgā un omulīgā mamasan lecot ar maisu kājās. Labais. icecream

Tā arī pavadīju šīs trīs naktis omulīgajā Baloy bīčā. Tagad ir jau 5.janvāris un ir laiks atgriezties Manila. Vīza tuvojas pie beigām un laiks lidot uz Malaiziju. Lidmašīnas biļetes ar aviokompāniju "Cebu Pacific Air" no Manilas uz Kota Kinabalu man ir 6.janvāra vakarā. Atpakaļ atgriežos 10.janvāra agrā rītā.
Pievienotie faili: 9655248.jpg (86.5 Kb) · 1822627.jpg (81.4 Kb)

MelnaisDatums: Piektdiena, 21.07.2017, 11:34 | Ziņojums # 51
Ģenerālisimuss
Atskaite par Malaiziju ir meklējama šajā sadaļā: http://www.melnais.com/forum/28-610-1#4218

MelnaisDatums: Sestdiena, 22.07.2017, 19:16 | Ziņojums # 52
Ģenerālisimuss
Pēc nelielas prombūtnes un gastronomisko izvirtību baudīšanas Malaizijā esmu atgriezies Manilā. Ielidošana no Kota Kinabalu Manilā ļoti agri no rīta, aptuveni pēc pulksten 4:00 jau rātni stāvu rindā, lai varētu saņemt zīmogu pasē ar tiesībā uzturēties kārtējās 30 dienas Filipīnās. Tik agri no rīta cilvēku nav daudz, rinda virzās ļoti ātri un pavisam drīz jau stāvu Imigrācijas darbinieka priekšā. Pasniedzu viņam savu pasi un viltoto lidmašīnas biļeti lidojumam no Manilas uz Singapūru. Nekādas aizdomas biļete neizraisa, tiek iesists kārtējais zīmogs pasē un "Welcome to the Philippines!".

Nu ļoti agrs rīts šeit. Ievelku kāru smok un domāju, ko man tagad iesākt. Pirmie autobusi sāk kursēt tikai 7:00 no rīta. crazy Esmu jau pietiekoši ilgu laiku nosēdējis Kota Kinabalu lidostā, lai vēl atrastu sevī spēkus pāris stundas nīkt arī Manilas lidostā. Tiek pieņemts lēmums - ņemšu taksi. Tā šeit nav nekāda problēma, takši šeit gaida garā rindā. No rīta nav daudz braukt gribētāju. Tantuks pie takšu pieturas iedod man talonu ar telefonu, ja kādas problēmas ar taksistu. Stingri nosaka, ka jāmaksā precīzi atbilstoši skaitītājam. Turpat pieraksta taksometra licences numuru un šofera datus. Laba lieta. Pasaku adresi, un varam sākt braucienu. Tik agri no rīta nav nekāda trafika, ļoti ātri esmu sasniedzis savas naktsmītnes. Palūkojoties skaitītājā, redzu neticami mazu summu. Skaitītājā bija kaut kādi 320 peso, iedevu šoferim 350 peso, par ko viņš bija ļoti priecīgs.

Tagad ātri uz mājiņām un gulēt. Nākamā rītā mostos vēlu, uzvāru rīta kafiju un apsveru turpmākos darba plānus šeit. Trakai klaiņošanai apkārt ir pienācis finišs, laiks apstāties un vienkārši atpūsties. Ir saplānoti vēl tikai divi lidojumi. Pirmais 24.janvarī uz Boholas salu, tur plānots pavadīt 1 nedēļu, otrs uz Cebu salu 14.februārī uz 9 dienām. Tas arī viss, pēc tam jau jāsāk taisīties uz māju pusi. Laiks skrien ļoti ātri. Par cik līdz nākamajam lidojuma vēl ir 2 nedēļas, tad primāri izdomāju uztaisīt sev "Visa Waiwer".

Kā man veicās ar "Visa Waiwer" esmu aprakstījis foruma sadaļā par vīzām, tāpēc šeit vairs neatkārtošos. Vienīgi vēlos pateikt ka viss process aizņēma aptuveni 20 - 25 minūtes. Viss bija elementāri un vienkārši kā piecas kapeikas. Kuram interesē šis process detaļās, tad lūkojam pa šo saiti, ieraksts #23.

Pēc brīža, kad biju sakārtojis savu uzturēšanos Filipīnās, dzīve Manilā ritēja mierīgi, plūdeni bez jebkādām sevišķām aktivitātēm. Kad no neko nedarīšanas jutos pieguris, tad pieņēmu lēmumu aizbraukt uz 3 dienām uz Angeles pilsētu. Nu ļoti sagribējās rietumu stila restorāni, paklīst pa barčikiem. Vārdu sakot kārtīgi relaksēties. Tā arī izdarīju. No 17 - 20.janvārim padzīvojos un relaksējos šajā grēku vietā. Rezervēju jau man zināmo hoteli "Rumi Apartelle Hotel", pa nakti nācās šķirties no 1000 peso. Te viss pa glauno, milzīga gulta, liels TV, karstais ūdens, airkondišens. Viss pēc kā es biju nedaudz sailgojies. Arī atpūtas ziņā viss bija ideāli. Apciemoju savu iecienīto "Paradise Beer Garden", padzēru šeit izlejamo alu booze un tiku pie klasiskām rietumu stila vakariņām.

Saprotama lieta, ka paklīdu arī pa Go Go bāriem.

Patika man šīs trīs dienas, atpūtos ļoti labi. Bet nu te daudz nav ko rakstīt, kuru gan tas interesē. Laiks taisīties atpakaļ uz Manilu, jo jau pēc pāris dienām jālido uz Boholas salu.

Tā arī tika sagaidīts 24.janvāris, kad nācās celties samērā agri, lai varētu paspēt uz nosacīti agro reisu, ar izlidošanas laiku 11:20 no Manilas uz Tagbiliran. Šoreiz viss notika atbilstoši plānotajam un pulksten 13:00 es jau biju izgājis ārā no Tagbiliran lidostas. Pirmās 4 dienas paredzēts pavadīt Panglao, tāpēc pirmais uzdevums ir tikt līdz manām naktsmītnēm.

Tā arī tika sagaidīts 24.janvāris, kad nācās celties samērā agri, lai varētu paspēt uz nosacīti agro reisu, ar izlidošanas laiku 11:20 no Manilas uz Tagbiliran. Lidojums no Manilas 4. termināla ar aviokompāniju "Air Asia". Biļetes uz abiem galiem man izmaksāja 40 EUR. Šoreiz viss notika atbilstoši plānotajam un pulksten 13:00 es jau biju izgājis ārā no Tagbiliran lidostas.

Pievienotie faili: 3645974.jpg (116.2 Kb) · 0272819.jpg (97.4 Kb) · 0814748.jpg (124.7 Kb) · 0066958.jpg (99.0 Kb)

MelnaisDatums: Piektdiena, 28.07.2017, 14:18 | Ziņojums # 53
Ģenerālisimuss
Pirmās 4 dienas paredzēts pavadīt Panglao, tāpēc pirmais uzdevums ir tikt līdz manām naktsmītnēm. Šī rēbusa atrisināšanai ir vieglais un nedaudz grūtāks ceļš. Vieglais - ņemt tricekli no lidostas līdz pašam hotelim, tas maksās sākot no 200 - 300 peso. Atkarīgs no Jūsu mākas kaulēties. Nedaudz grūtākais - no lidostas ar kājām jādodas līdz "Tagbilaran Panglao Bus Terminal". Šis termināls apkalpo visu sabiedrisko transportu uz Panglao. Nav tālu, aptuveni 2 kilometri.

Te būs maršruts:

Kad esam tikuši līdz šim terminālam, tad jautājam vietējiem, kurš jeepney brauc uz Alona beach. Kā jeepney tiek padots veicīgi rāpjamies viņā iekšā, braukt gribētāju ir pietiekoši, un ne tikai vietējie, bet arī saprātīgi baltie arī. biggrin Līdz Alona Beach jābrauc 20 kilometrus, līdz manām rezervētām naktsmītnēm 15 kilometri. Brauciena maksa 20 peso. Brīdī, kad redzu sava telefona GPS nepieciešamo dislokāciju saku "STOP" un tieku izlaists precīzi pie man nepieciešamām naktsmītnēm.

Tā izskatās jeepney no iekšpuses:

Naktsmītnes "Gaea's Apartments" biju jau laicīgi rezervējis izmantojot "booking.com" rezervācijas sistēmu. Par istabu ar airkondišenu, privāto poda māju un dušu ar karsto ūdeni par 4 naktīm nācās maksāt 2700 peso. Tas ir par nakti 675 peso. up Cena priekš Panglao izcila. Tas tāpēc, ka šis hotelis atrodas patālu no slavenās Alona beach, aptuveni 5 kilometri. Brauciens no naktsmītnēm līdz Alona beach ar jeepney maksā 10 peso. Tā kā tā nav liela nelaime. Labumu ir daudz vairāk. Pirmkārt klusums un miers. Tieši blakus naktsmītnēm ir pāris sari sari veikaliņu, kur varat iegādāties primāri nepieciešamās lietas, kā ūdeni, alu, cigaretes, un par krietni lētākām naudiņām nekā Alona beach. Metrus 50 tālāk ir izcila ēstuve, par ļoti sakarīgām cenām.

Te ir ēstuves ēdienkarte, spriediet paši cik izcilas cenas priekš Panglao:

No manām naktsmītnēm līdz vientuļai un jaukai pludmalei aptuveni 10 minūtes gājiens ar kājām. Ir jaukas, smalkas, baltas smiltiņas..... un pārējais nepieciešamais atpūtai. Pats galvenais nav tūristu pūļi šeit.

Pievienotie faili: 4038409.jpg (156.0 Kb) · 9787190.jpg (106.8 Kb) · 3880035.jpg (128.6 Kb)

MelnaisDatums: Pirmdiena, 31.07.2017, 09:31 | Ziņojums # 54
Ģenerālisimuss
Jau pirmajā vakarā devos uz slaveno Alona beach. Ar šo vietu man saistījās loti jaukas atmiņas, vienā no saviem pirmajiem ceļojumiem uz Filipīnām viesojos šeit. Tas gan bija pasen, bet dzīvā atmiņā joprojām milzīgās tīģergarneles, krabji un citi jūras mošķi, kurus bija iespēja baudīt tieši jūras krastā. Pie sava hotelīša nostopēju pirmo jeepney un pēc brīža jau biju izlaists Netālu no Alona beach.

Pilnīgs "sviests" visapkārt. Milzīgi tūristu pūļi, no kuriem 90% sastāda korejieši. Jūtu, nebūs labi. Manas izjūtas mani nepievīla, kad biju sasniedzis jūras krastu un ticis līdz vietām, kur pārdod, gatavo jūras našķus jutos pamatīgā šokā. shock Jūras našķi kā iepriekš šeit ir plašā klāstā, bet ir viena liela nelaime - tas ir korejiešu tūristu masu uzplūdi. Sakarā ar to šeit tiek izdarīts nenormāls spiediens uz cenām. Par 1 kg tīģergarneļu, tagad prasa sākot no 1900 peso, lētāk neatradu. Ir arī restorāni, kuros prasa 3000 peso par 1 kg. crazy

… tas ir pilnīgs kosmoss, bet korejieši uz cenām neskatās. Pasūta pilnus galdus ar garnelēm, krabjiem, zivīm un citām jūras veltēm. fool Visā visumā biju kārtīgi vīlies no šādas cenu politikas. Domāju, ka tad jau Latvijā var šīs jūras veltes baudīt par lētākām cenām. Vienīgi nav tā superīgā atmosfēra, kad ēd jūras krastā gardās jūras veltes un ūdens skalojas pie tavām kājām. Par cik biju lidojis tik lielu attālumu, tad nevarēju tomēr atteikties no šī ārprāta, paņēmu sev tīģergarneles apceptas sviestā ar "San Miguel" aliņu. Garšoja izcili, bija liela bauda kājas mērcēt jūrā, bet pirkstus mutē, ēdot tīģergarneles.

Feelings vienkārši superīgs. Varat mēģināt iejusties šajā atmosfērā.

Ļoti žēl, ka arī šeit viss ir pilnībā sačakarēts, pateicoties korejiešu masām. Ja nēsat šeit bijuši, tad varat arī vairs nebraukt. Tas vairs nav aktuāli. Ir jābūt kādai veselā saprāta dzirkstij smadzenēs, lai saprastu, ka šeit Jūs vienkārši un eleganti tiekat aplaupīti. Cenas ir pilnīgi neadekvātas. Aizmirstiet!

Tā arī tas palika, kā vienīgais no vakariem, kad devos uz kādreiz tik jauko Alona beach. Tā vietā labāk nolēmu aizbraukt uz Boholas salu, apmeklēt Mag-Aso ūdenskritumu. Citus no Boholas jaukumiem, kā tarsierus, vecās baznīcas biju jau redzējis, tāpēc izvēle krita tieši uz ūdenskritumu.

Ar jeepney tiku līdz Tagbiliran, tālāk ar kājām līdz "Cogon bus Terminal"

No šī termināla ar jeepney jābrauc līdz Antequera miestam. Brauciens maksā 20 peso. Kad esat tikuši līdz Antequera ir divi varianti, ūdenskritums atrodas nedaudz vairāk kā 2 km no Antequera, ejam kājām vai ņemam motobaiku.
Pievienotie faili: 1149413.jpg (85.5 Kb) · 8786348.jpg (74.7 Kb) · 5449729.jpg (98.2 Kb) · 7417795.jpg (69.0 Kb)

MelnaisDatums: Pirmdiena, 31.07.2017, 11:33 | Ziņojums # 55
Ģenerālisimuss
Ņemot vērā, ka piedāvājums bija 50 peso uz abām pusēm, nolēmu izmantot motobaiku. Tā vienkāršāk, nebūs jāmeklē, kur tas ūdenskritums noslēpies džungļos. biggrin Ieejas biļete ir 20 peso. Mag-Aso ūdenskrituma koordinātes google kartītē: 9.785559, 123.910782. Kāpnītes uz leju, un acīm paveras liels un plašs ūdenskritums. Video varat redzēt, cik viņš liels, un cienījams. Salīdzinājumam varat redzēt cilvēku pie ūdenskrituma akvatorijas malas.

Ūdenstilpne izrādījās dziļa, dibenu sasniegt neizdevās pat ar manu garo augumu. Un ne tikai dziļa, bet arī plaša, ar ļoti vēsu, atsvaidzinošu ūdentiņu tajā karstumā. Varēju veldzēties un peldēties uz nebēdu. Sanāca kārtīgi ūdens prieki. Pavadīju pie ūdenskrituma stundas trīs. Tad arī taisījos atpakaļ. Motobaiks ar visu draiveri pacietīgi stāvēja un gaidīja mani, kamēr atgriezos. Tiku žiperīgi aizvizināts atpakaļ uz Antequera miestu. Sanāca vēl brīdis paklīst pa šo kluso miestiņu. Nekā ievērības cienīga tur neatradu, izņemot ļoti senu baznīcu. Baznīca dotajā brīdī atrodas restaurācijā un bija slēgta apmeklētājiem.

Tā arī tika pavadītas šīs 4 dienas Panglao. Laiks doties tālāk, esmu rezervējis sev viesnīcu Jao salā. Tas nozīmē, ka vispirms man jānokļūst līdz Boholas salas Dienvidu Austrumu daļai, līdz Talibon miestam. Tur atrodas laivu terminālis no kura var nokļūt līdz Jao salai. Brauciens no Tagbiliran līdz Talibon maksā 130 peso un ceļā tiek pavadītas vairāk nekā 3 stundas. Zinot, ka došos uz pilnīgi vientuļu salu drošs paliek nedrošs iegriezos veikalā un iepirku pirmās nepieciešamības preces. Trāpīju uz super promo, pērc vienu Borakay rumu, otru saņem pa brīvu. Nevarēju atteikties no šādas akcijas. Par abiem rumiem 0,7 tilpumā un 25% stiprumā samaksāju 75 peso. crazy

Naktsmītnes Jao salā tiku rezervējis izmantojot "booking.com" rezervācijas sistēmu. Par 3 naktīm nācās šķirties no 3300 peso, attiecīgi par nakti 1100 peso. Rezervācija iekļāva bezmaksas laivas transfēru no Talibon uz hoteli. Atpakaļ laiva maksās 300 peso. Brīdī, kad tiku sasniedzis Talibon, zvanu uz hoteli: "esmu klāt, brauciet pakaļ"! Labi, gaidiet, pēc 20 minūtēm hotelis zvana un saka, ka nezinot, kur dotajā brīdī ir laivinieks. Lai mēģinot tik līdz hotelim saviem spēkiem. shock Izrādās viss ir elementāri, no Talibon kursē publiskās bankas, gala pietura saprotams nav hotelis, bet pēc nepieciešamības laiva tur pietur.

Par šo braucienu ar banku nācās maksāt 30 peso, un tikai. Laiva piestāja pie paša hoteļa. Tur jau mani sagaidīja hoteļa īpašniece Windy ar "welcome drinku," un dziļi atvainojās, ka biju spiests meklēt sev laivu pats. Finālā šis pasākums beidzās man krietni par labu, jo paskaidroju, ka uz vienu pusi laiva ir pa brīvu. Tagad es samaksāju, bet atpakaļ hotelis man vedīs pa brīvu. Windy pat necentās spuroties pretim, piekrita uzreiz šim variantam. Ietaupījums 270 peso, sīkums, bet patīkami. Tagad man šeit būs jāpavada 3 naktis.

Visā visumā Windy izrādījās ļoti jauka un patīkama meitene, centās palīdzēt un pastāstīt par visu, ko jautāju. Vakariņas hoteļa restorānā viņa arī gatavoja vienkārši lieliskas. Veiksmi viņai šajā biznesā!

Hotelītis ļoti kluss un vientuļš, praktiski nekas netraucē baudīt mieru un vakara saulrietus. Tie te bija brīnišķīgi komplektā ar Boholā iepirkto "Boracay Rum". booze Jūras krasts nebija tas labākais, sausumā vēl neko, smiltiņas, bet ja vēlies brist jūras dziļumā, tad labāk to darīt ūdens čībās. Jūras dibens mālains, kājas grims iekšā dūņās. Speciāli šim nolūkam gabalu no krasta hotelis ir uzbūvējis palielu mājiņu uz pāļiem ūdenī. Ir piedāvājums ar nelielu plostu līdz turienei nepieciešamības gadījumā nogādāt. Es gāju pats. Mājiņā ir pat vairāki ļežaki. Varat gulēt uz ļežakiem un peldēties. Mājiņa gan tāda paveca, apakšējie pāļi un trepju dēlīši, tie kuri zem ūdens, ir laika zobu sagrauzti un krietni satrunējuši. Tas ar mani izspēlēja joku. :craznky: Kā jau kārtīgām letiņam, mans dzīvsvars ir nedaudz virs 100 kg. Tad nu cenšoties uzkāpt pa šīm satrunējušām trepītēm, viena no trepēm salūza un es ar visu savu svaru salauzu arī pārējās trepītes. Tas viss bija štrunts, ja neskaita, ka kājā ieplēsu pamatīgu brūci.

Kad Windy ieraudzīja manu kāju, tā bija gatava steidzīgi skriet pakaļ vietējam dakterim. Teicu, lai neuztraucas, pats esmu dakteris, labāk, lai sagādā mazo pudelīti "Tanduy" ruma. Bez problēmām, pēc brīža jau biju mazās ruma pudelītes īpašnieks. Pietika gan ārējai, gan iekšķīgai dezinfekcijai. Viss sadzija brīnumaini ātri. Sākumā domāju, ka paliks rētas, bet ne kā. Ideāli.
Pievienotie faili: 1383237.jpg (52.2 Kb) · 4823064.jpg (50.7 Kb) · 5353143.jpg (123.6 Kb)

StriķisDatums: Pirmdiena, 31.07.2017, 13:39 | Ziņojums # 56
Apakšpulkvedis
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 149
Reputācija: 6
Quote Melnais ()
par nakti 1100 peso

Pavisam nav lēti, 18+ euro! Kā var saprast, citur viss ir lēti izņemot naktsmītnes un delikateses tūristu pārpildītās vietās

Ziņojums rediģēts Striķis - Pirmdiena, 31.07.2017, 13:41

MelnaisDatums: Pirmdiena, 31.07.2017, 15:15 | Ziņojums # 57
Ģenerālisimuss
Quote Striķis ()
Pavisam nav lēti, 18+ euro! Kā var saprast, citur viss ir lēti izņemot naktsmītnes un delikateses tūristu pārpildītās vietās

Dotajā variantā nav pārāk lēti, bet viss ir nosacīti.... un šoreiz darbojās tieši pretējais efekts. Tas bija vienīgais hotelis šajā vietā, monopols. Viesnīcu biznesā konkurence spēle ļoti jūtamu un pozitīvu lomu. Un galu galā es to jau sen kā biju pelnījis.... cool

MelnaisDatums: Pirmdiena, 31.07.2017, 15:25 | Ziņojums # 58
Ģenerālisimuss
Pati sala nav liela, vienu dienu pilnībā apcilpoju šai salai apkārt. Sāku no viena gala un no otra gala atgriezos atpakaļ hotelī. Kopumā aptuveni nostaigāju 15 kilometrus. Dienas garumā tas nav traki, it sevišķi, ja ir iespēja ik pa brīdim piesēst un pamalkot kādu vēsu dzērienu vienā no daudzajām mazajām un simpātiskajām sari sari bodītēm. Pa ceļam daudz jauku skatu.

Cilvēki arī šeit pavisam atšķirīgi salīdzinoši ar Alona beach, vēl dzīves un naudas nesamaitāti. Pilnīgi dabiski un dažkārt bērnišķīgi naivi. Šī gājiena finālā mani gaidīja saldais ēdiens "gaiļu kauju" izskatā. Nu jau pasen nebiju piedalījies šāda veida izpriecās. Pēdējo reizi tas bija Malapascua salā. Cilvēku bija sanācis kups pulciņš. Domāju lielākā daļa salas iedzīvotāju. Veči aktīvi rosījās ap saviem cīņu gaiļiem vai izvietojušies ap cīņas arēnu liek likmes. Sievietes tikmēr piepelnās tirgojot dažādus vēsus dzērienus vai ēdienus. Katrs šeit ar kaut ko ir nodarbināts.

Nebeidzu apbrīnot, kā pieauguši un nobrieduši veči var krist tādā azartā, kā mazi bērni. Es saprastu, ja tie būtu pusaudži vai bērni, bet nē, pat veci vīri. Es šoreiz atturējos no likmju likšanas. Te kaut kā tas viss notika nedaudz savādāk nekā Malapascua salā. Lai saprastu notiekošo, man vispirms būtu nepieciešams saprast kas un kā. Bet laika tam vairs nebija, jau tuvojās vakars, un šīm cīņām drīz bija jābeidzas.

Te neliels video ieskatam,varbūt noķersiet āķi lūpā.... biggrin

Pēc gaiļu cīņām izklaides programma vēl nebija beigusies. Baznīcā notika nakts aizlūgums. Bija jauki vērot mazo, seno baznīciņu izgaismotu sveču gaismā. Visā visumā šī bija jauka pastaiga ar ļoti pozitīvām emocijām. Jau tumsā biju atgriezies atpakaļ savā hotelī ar nelielu saguruma sajūtu, lieliski pavadīta diena.

Tā arī pienāca brīdis, kad jātaisās uz lidostu. Tas nozīmēja, ka jāizbrauc no hoteļa bija samērā agri. Windy personīgi iznāca pavadīt ar laba vēlējumiem un aicinājumu kādreiz atkal atgriezties šeit. Saprotama lieta, ka par laivu nekas nebija jāmaksā. Tālāk jau ierastais ceļš no Talibon uz Tagbiliran lidostu. Lidostas nodoklis Tagbiliran 100 peso. Izlidošana paredzēta 13:25 un kā pa brīnumu viss notiek laicīgi. Jau pirms 15:00 nosēžamies Manilas lidostā.
Pievienotie faili: 9601580.jpg (173.3 Kb) · 3583574.jpg (89.1 Kb) · 3025520.jpg (95.6 Kb) · 6463017.jpg (117.0 Kb)

MelnaisDatums: Piektdiena, 04.08.2017, 09:58 | Ziņojums # 59
Ģenerālisimuss
Līdz manam nākošajam un arī pēdējam izbraukumam pa Filipīnām šajā ziemošanas reizē vēl jāgaida 2 nedēļas. Neko sakarīgu pa šo laiku netiku sadarījis. Laiskojos pa māju un apkārtni. Vienu dienu aiz garlaicības aizbraucu apskatīties uz Manilas Zoo dārzu. Tā teikt salīdzināt ar mūsējo.

Tāda izskatās ieeja Manilas Zoo:

Un te vizuāli varat apskatīt no cik daudz peso būs jāšķiras, ja ir vēlme apmeklēt šo vietu:

Par pašu Zoo nav daudz ko teikt, maziņš un nolaists. Ir viens ļoti, ļoti sens zilonis. Knapi kājas velk. Žirafes un tamlīdzīgi Āfrikas zvēri nav pārstāvēti vispār.

Situāciju glāba mani mīluļi hipopotāmi. Tie man patīk vislabāk no visiem, tādi ļoti omulīgi. patīkami skatīties.

Vēl samērā plaši šeit bija pārstāvēti visādi kaķveidīgie plēsoņas, bet pārsvarā ļoti šauros būrīšos. Žēl pat viņus brīžiem palika. Bet visā visumā nav vērts šo vietu apmeklēt. Nav te nekā ekskluzīva, mūsu zoodārzs ir skaistāks un bagātāks ar zvēriem.
Pievienotie faili: 7219024.jpg (136.0 Kb) · 5020540.jpg (122.6 Kb) · 9571560.jpg (119.5 Kb) · 6496528.jpg (147.7 Kb)

MelnaisDatums: Piektdiena, 04.08.2017, 14:33 | Ziņojums # 60
Ģenerālisimuss
Tā arī neko nedarot tika sagaidīts 14.februāris, kad varēju doties uz lidostu. Šoreiz lidojums ar aviokompāniju "Cebu Pacific Air" uz Cebu. Par lidojumiem abos virzienos nācās maksāt tikai 15 EUR, super lēti izdevās šis lidojums. Izlidošana paredzēta 12:25 ar ierašanās laiku Cebu pulksten 13:55. Tā arī tas viss notiek, atbilstoši grafikam esmu ieradies Cebu. Tālāk plānos ir doties uz manu iecienīto Bantayan salu. Jau iepriekš biju sarēķinājis, ka sakarā ar vēlo ierašanos Cebu, man pietrūks laiks, lai varētu paspēt uz pēdējo prāmi no Hagnaya uz Santa Fe. Sapratu jau iepriekš, ka jānakšņo būs Hagnaya. Iepriekš biju atradis "Agoda" rezervācijas sistēmā hotelīti uz vienu nakti "Hagnaya Beach Resort and Restaurant". Par istabiņu nācās samaksāt 29EUR, ar brokastīm. Dārgi, bet biju jau noilgojies pēc karstā ūdens dušā un komforta. Biju jau iepriekš pietiekami taupīgi dzīvojis, kad domāju, ka vienu nakti varu arī atļauties padzīvot nedaudz labākos apartamentos. Uzreiz varu pateikt, ka šis hotelis man ļoti iepatikās, izmantoju vēl vienu papildus nakti atpakaļ ceļā. Lai var izbaudīt visas ekstras kādas pieejamas šajā hotelī. Tie kuri vēlas zināt vairāk par šo hoteli skatāmies par šo saiti.

Kā biju plānojis, brauciens uz Cebu aizņēma ļoti ilgu laiku. Brauciens ar autobusa ar airkondišenu maksā 160, bez airkondišena 132 peso. Laika ziņā lielas starpības nav, jābrauc vairāk kā 4 stundas. shock Izvēlamies, kurš mums patīk labāk. Izbraucot no Cebu bija milzīgs trafiks, tika veikti ceļu remonti. Ierados Hagnaya jau pilnīgā tumsā, pēdējais prāmis jau sen kā aizgājis. Tā kā labi bija, ka biju jau laicīgi padomājis par savām naktsmītnēm.

Nākamajā rītā izmantoju iespēju paēst brokastis hotelī un sniegto bezmaksas transfēru uz Hagnaya prāmju termināli.

Sakarā ar pieaugušo Bantayan salas popularitāti uz doto brīdi ir krietni biežāks laivu kustības intervāls no Hagnaya uz Santa Fe. Ir jau parādījušie šeit arī pirmie Korejas zemes dēli un meitas. crazy Pagaidām gan viņi gaisu nemaisa, kā nokļūst uz Bantayan salas, tā uzreiz uz saviem dārgajiem hoteļiem prom un vairs viņus praktiski nevar redzēt. Kā jaunums ir arī tiešā autobusu kustība no Cebu uz Bantayan miestu. Autobusi ar prāmi tiek pārvesti uz Santa Fe un viņi brauc līdz pašai Bantayan miestam, tas ir salas administratīvais centrs. Agrāk tādas ķecerības nebija. Taisnības labad jāsaka ne tuvu visi autobusi mēro šo ceļu ar prāmi uz Bantayan salu.

Te ceļotājiem lietošanai prāmju kustības sarakst no/uz Santa Fe.

Laiks doties uz prāmi. Biļetes cena arī nedaudz kļuvusi dārgāka, tā tagad maksā 170 peso + 10 peso termināla nodoklis.

Klāt jau arī Santa Fe prāmju piestātne. Te it kā viss pa vecam, pārākās izmaiņas nemanu, bet nav jau arī pārāk ilgs laiks pagājis.

Izejot pa vārtiem, redzu pirmās izmaiņas, ja agrāk nospiedošais vairums šeit, bija kājminamie tricekļi, tad tagad šī proporcija ir izmainījusies uz otru pusi. Nospiedošais vairums ir motorizētie tricekļi. Man gan nekādi transporti ne kājminami, ne motorizēti šeit nav nepieciešami. Visu varu izstaigāt ar kājām.
Pievienotie faili: 1213710.jpg (70.0 Kb) · 1909951.jpg (84.4 Kb) · 1505100.jpg (50.9 Kb) · 3012087.jpg (53.1 Kb)

Meklēšana:

Copyright MyCorp © 2025
Vietne ir izveidota uCoz sistēmā