Otrdiena, 24.06.2025, 18:11
Sveicināti Viesis
RSS
Indoķīnas ceļojumi
Ķīnas vīza + atļauja apmeklēt Tibetu - Forums
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 1 no 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Foruma moderators: Kurkulis  
Ķīnas vīza + atļauja apmeklēt Tibetu
KurkulisDatums: Pirmdiena, 06.09.2010, 12:10 | Ziņojums # 1
Ģenerālmajors
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 312
Reputācija: 5
Statuss: Offline

Gan pilsoņiem, gan nepilsoņiem nepieciešama vīza. Visvienkāršākais variants doties uz Ķīnas vēstniecību un nokārtot nepieciešamās formualitātes pašam, neiesaistot visādas travel kompānijas. Ķīnas Tautas Republikas vēstniecības adrese: Ganību dambis 5, Rīga, LV-1045.

Vīzu tipi:

-Tūrisma vienreizējā vīza;
-Tūrisma divreizējā vīza;
-Daudzkārtējā vīza līdz 6 mēnešiem;
-Daudzkārtējā vīza līdz 12 mēnešiem.

Interesanti ir tas, ka pilsoņiem neatkarīgi no vīzu tipa ir viena cena 60EUR. Nepilsoņiem, atkarībā no vīzu tipa, cenas ir diferencētas. Attiecīgi 30,45,60 un 90EUR.

Darba laiki:

Opening Hours:

Monday: 10:00 a.m.-12:00 a.m.

Wednesday: 2:30 p.m.-4:30 p.m.

Friday: 10:00 a.m.-12:00 a.m.

Nestrādā Ķīniešu un Latvijas svētku dienās.

Vīzu izsniegšanas laiks 5 darba dienas. Iespējams paātrinātais variants (par papildus samaksu).

Dokumentu minimums: derīga pase (beigu termiņam ir jābūt ne mazāk kā 3 mēneši pēc atgriešanās no ceļojuma), biļešu rezervāciju kopijas, 1 krāsaina fotogrāfija,

Papildus var paprasīt: izziņa no darba vietas, izziņa no bankas, viesnīcas rezervācijas .

Ķīnas lidostu bez vīzu 72 stundu tranzīts

Šobrīd serviss ir pieejams 10 starptautiskās lidostās. Tās ir: Beijing, Shanghai, Guangzhou, Chengdu, Chongqing, Shenyang, Dalian, Xian, Guilin, Kunming and Hangzhou. Šo iespēju ir tiesīgi izmantot 51 valstu pilsoņi, ieskaitot Latviju.

Guangzhou, Beijing, Shanghai, Hangzhou, Xian un Chongqing laika atskaite 72 stundu tranzītam sākas no nākamās dienas 00:01, tas teorētiski un arī praktiski dod iespēju palielināt uzturēšanās laiku vēl par 23 stundām un 59 minūtēm. Atkarībā cikos ielido mūsu borts konkrētā lidostā.

Pārējās lidostās laika atskaite 72 stundām sākas no brīža kad ierodieties.

Neaizmirstam, kad Ķīnā eksistē arī 24 stundu tranzīta koridors. Ķīnas aviokompānija "China Sauthern" ir reiss Maskava - Pekina ar nosēšanos Urumči. Šajā variantā Jūs šķērsosiet Ķīnas robežu tieši šajā pilsētā un Pekinā varēsiet saņemt tikai 24 stundu tranzīta koridoru. Esam uzmanīgi un nekļūdāmies!

Jātceras, ka uz rokām ir jābūt lidmašīnas biļetēm, kuras apliecina, ka pametīsiet konkrēto lidostu līdz tranzīta laika beigām. Vēlams arī lai būtu hoteļa rezervācijas uz rokas.

_______________________________________________________________________________________________________________________

Kā mēs zinām, tad Tibeta ir Ķīnas okupēta teritorija un vīzas uz Tibetu neeksistē. Jāsaņem ir Ķīnas vīza un pēc tam atļauja apmeklēt Tibetu. Pēc nesenajiem nemieriem saņemt atļauju ir kļuvis grūtāk. Bet ne neiespējami. Individuāli saņemt atļauju apmeklēt Tibetu nevar, tikai organizētas tūristu grupas (min 4 cilvēki) licenzēta gida pavadībā. Iesniedzot savu pārvietošanās maršrutu un uzturēšanās ilguma plānu. cranky
Vislabāk un vieglāk ir mēģināt nokļūt Tibetā caur Nepālu. Vienkārši nopērkot organizētu tūri uz Tibetu.

Papildus par Tibetu informāciju var smelties šeit: http://www.irlaiks.lv/tourism/articles/article.php?id=197421

Ja tu visu saproti, tas nozīmē, ka tev visu nesaka.

KurkulisDatums: Trešdiena, 09.03.2011, 13:42 | Ziņojums # 2
Ģenerālmajors
Ieraksti: 312
Ķīna saistībā ar trešo gadadienu kopš reģionu pāršalca pret Pekinas varu vērsti protesti un Tibetas galvaspilsētā Lhasā tika nogalināti daudz tibetiešu uz laiku neizsniedz atļaujas ārvalstniekiem martā iebraukt Tibetā. Aizliegums pagaidām spēkā ir uz marta mēnesi. Kā būs aprīlī un maijā skaidrības nav. crazy

Ja tu visu saproti, tas nozīmē, ka tev visu nesaka.

ĶīnietisDatums: Sestdiena, 10.09.2011, 03:59 | Ziņojums # 3
Leitnants
Ieraksti: 70
Pieteikuma anketu, vēloties saņemt vīzu uz Ķīnu, ir jāaizpilda elektroniski. Tā ir angļu valodā. Šeit ir pašreizējais links:
http://lv.china-embassy.org/eng/lsyw/xwytz/t827050.htm
Ja dodas uz vēstniecību ar domu tur aizpildīt anketu uz vietas, jārēķinās, ka vīzas izprintēšana maksās kādu naudiņu.
Jā, Ķīnas vīzai noteikti vajag izziņu no bankas par konta stāvokli (2-3 Ls), turklāt bez viesnīcu rezervācijas var prasīt uzrādīt atpakaļceļa biļeti.

Give a fish to a man; he has food for a day.
Teach a man to fish; he learns a skill for life.

Fan Li

andrianDatums: Pirmdiena, 04.06.2012, 17:13 | Ziņojums # 4
Ģenerālleitnants
Ieraksti: 558
Reputācija: 23
Ķīnas valdība paziņojusi, ka gatavojas tuvākajā laikā atcelt prasību ārvalstu tūristiem iegūt vīzu iebraukšanai valstī, ja tūristi gatavojas tikai uz dažām doties uz valsts galvaspilsētu Pekinu.
Laikraksts China Daily ziņo, ka Ķīnas varasiestādes gatavojas atvieglot ieceļošanu valstī ārzemniekiem, kas dodas uz Pekinu ne ilgāk kā uz 72 stundām. Ķīnas valdība cer, ka tādā veidā izdosies piesaistīt Pekinai vairāk ārvalstu tūristu. Kad jaunā ceļošanas kārtība varētu stāties spēkā, vēl nav zināms, taču tam būtu jānotiek samērā drīz.

Avots: BalticTravelnews.com/Spiegel.de

šis man pavisam labi derētu, varu gaidīt pat mēnešus piecus biggrin

ChiangMai,ChiangRai,Phuket,Railay,Phi-Phi,Langkawi,Sabah,Cebu,Panglao,Boracay,Palawan,Houay Xai,Bokeo Nam Kan National Park,Beijing,Fihalhohi,Siem Reap,Sihanukville,Koh Rong,Koh Rong Samloem,Kampot, Phnom Penh,Shimla,Manali,Varanasi,Delhi

gvidoDatums: Otrdiena, 19.03.2013, 17:32 | Ziņojums # 5
Ierindnieks
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 4
Reputācija: 0
Vienā krievu forumā uzdūros tādai lietai, kā bezvīzas 72 stundu tranzīts Pekinā Šanhajā. Vai tas kas jauns ieviests, vai kaut ko jaucu. surprised

SviestsDatums: Otrdiena, 19.03.2013, 19:35 | Ziņojums # 6
Apakšpulkvedis
Ieraksti: 147
Reputācija: 7
Ķīna no 2013.gada 1.janvāra ļauj tranzīta ceļotājiem no 45 valstīm, tai skaitā Baltijas valstīm, uzturēties Pekinā bez vīzas uz laiku līdz trim diennaktīm, paziņojums no Pekinas Tūrisma pārvaldes mājas lapas.
Šāda politika "ievērojami veicinās tūrisma industrijas attīstību, paātrinās starptautiskas pilsētas veidošanu un paplašinās kontaktus ar pārējo pasauli", teikts šajā paziņojumā.
Šī iespēja attiecas tikai uz ceļotājiem, kas tranzītā caur Pekinas starptautisko lidostu dodas uz kādu trešo valsti, nevis uz tiem, kas dodas tikai uz Pekinu un atpakaļ.
Ķīnas lielākā pilsēta Šanhaja jau atļauj apmeklēt šo pilsētu bez vīzas uz laiku līdz divām diennaktīm tranzīta ceļotājiem no dažām valstīm, starp kurām ir arī Latvija. Citu valstu tranzīta ceļotāji bez vīzas nedrīkst atstāt Šanhajas lidostu.
Tas skaisti paplašina iespējas iekļaut maršutā arī šīs Ķīnas pilsētas uz kurām regulāri gadās labas lidojumu cenas.

MelnaisDatums: Piektdiena, 26.07.2013, 12:02 | Ziņojums # 7
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Vēl nelielas, bet ļoti patīkamas ziņas no Ķīnas. Pie divām augstāk minētajām pilsētām Pekinas un Šanhajas sākot ar 2013.gada 1.augustu piepulcējas arī Guaņdžou. Ceļotājiem no 45 valstīm, tai skaitā no Latvijas, būs tiesības šeit uzturēties bez vīzas 72 stundas.

Ļoti lielu lomu šajā notikumā nospēlēja tieši "China Southern Airlines" lobijs, kurai tieši Guaņdžou ir galvenais hub. Šai aviokompānijai flotē ir 500 lidmašīnas (aviokompānijas apgalvojums, varam skatīt pa šo linku: https://www.facebook.com/photo.php?v=641002029244451 un tās plānos ir Guaņdžou pārvērst par galveno satiksmes mezglu, kas savienos Eiropu ar Āziju. Plāni grandiozi. Bet mums arī no tā ir savs labums. Uz Ķīnu samērā regulāri parādās aviobiļetes par ļoti draudzīgām cenām, tālāk jau ir iespēja izvēlēties lētā gala aviokompānijas, kuras no Guaņdžou lido kuplā skaitā un dažādos virzienos.

Kā nākamā pilsēta, kura varētu ieviest līdzīgu 72 stundu tranzīta režīmu varētu būt Čendu.

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

ekzeDatums: Ceturtdiena, 01.08.2013, 12:20 | Ziņojums # 8
Majors
Ieraksti: 98
Reputācija: 3
Hellou,
Man jautājums par šo te 72h bez vīzas apmeklēšanu.

Vai ir kāds ierobežojums, teiksim es atlidoju uz Šanhaju aizeju 72h pastaigāt, aizlidoju tālāk uz guaņdžou pastaigāju 72h ( vai var uz ķīnu tālāk lidot or jālido ārpus )
Un ja es izlidojam ārpus teiksim ja es pēc nedēļas esmu atpakaļ vai es varu tikt vēl uz 72h pastaigāt šanhajā ja man ir tālāk biļete?

Pāldies par palīdzīgu info.

MelnaisDatums: Ceturtdiena, 01.08.2013, 12:52 | Ziņojums # 9
Ģenerālisimuss
Quote (ekze)
Vai ir kāds ierobežojums, teiksim es atlidoju uz Šanhaju aizeju 72h pastaigāt, aizlidoju tālāk uz guaņdžou pastaigāju 72h

no Ir ierobežojums, nedrīkst pamest attiecīgo rajonu (reģionu).... tas tā tīri teorētiski.... ar sauzemes transportu neviens nečekos. Vienīgais, kur paspēsi aizbraukt pa 72 stundām, ja pieskaita, ka nepieciešams atgriezties tajā pašā lidostā. Lidojums .... piemēram Pekina - Guaņdžou pilnīgi noteikti neies cauri.

Ja vēlies, piemēram, tikt no Pekinas līdz Guaņdžou, tad to var mēģināt darīt tranzītā. Pekinā nešķērsojot robežu. Jābūt ir lidmašīnas biļetei no Pekinas uz Guaņdžou. Piedevām biļetei uz kādu no Ķīniešu aviokompānijām. Uz vienu no tām, ar kuru ir iespējams tranzīts. Tad skaitīsies, ka robežu uz 72 stundām būsi šķērsojusi Guaņdžou. Ar šādu biļeti uz rokas savukārt nekādas 72 stundas nevarēsi saņemt Pekinā.

Quote (ekze)
ja es pēc nedēļas esmu atpakaļ vai es varu tikt vēl uz 72h pastaigāt šanhajā ja man ir tālāk biļete?

Ja biļete ir uz trešo valsti, tad bez ierobežojumiem.

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

MelnaisDatums: Ceturtdiena, 09.01.2014, 12:21 | Ziņojums # 10
Ģenerālisimuss
Varu padalīties ar savu pieredzi Ķīnas vīzas saņemšanai Ķīnas vēstniecībā Latvijā.

Papētot vēstniecības mājas lapu noskaidroju nepieciešamo dokumentu paketi kāda ir jāiesniedz konsulārajā daļā vīzas saņemšanai.

1. Airpidīta forma. Nepieciešams 1 foto, ko līmējam formā. No 1.septembra ir jauna forma. Formu aizpilām tikai datorā. Ar roku pildītās netiek pieņemtas;
2. Derīga pase ar 2 brīvām lapām vīzas ielīmēšanai;
3. Hoteļu rezervācijas kopijām;
4. Lidmašīnu biļešu kopijām.

Vairāk nekādi dokumenti netik prasīti, vismaz mājas lapā nē. Un netiek pieprasīti arī nekādas izdrukas no banku kontiem.

Mājās jau sagatavoju visu šo nepieciešamo dokumentu komplektu un devos uz vēstniecību. Dokumentus vīzu saņemsanai ir iespējams iesniegt pirmdienās, piektdienās no 10:00 līdz 12:00, un trešdienās no 14:30 līdz 16:30. Izņēmumi protams bija uz Ziemassvētkiem un Jauno Gadu. Es paspēju uz 2013.gada pēdējo vēstniecības darba dienu, tas ir 27.decembri. Biju precīzi 10:00 pie vēstniecības. Man priekšā bija tikai viena kundzīte un tā pati uzreiz devās jau saņemt gatavo pasi ar ielīmēto vīzu. Pie nodošanas biju pirmais. Pases pieņēma vīrietis ar kuru bija iespēja komunicēt latviešu, krievu un angļu valodās, par ķīniešu valodu nezinu. Visi iesniegtie dokumenti tika kārtīgi un rūpīgi izstudēti un salīdzināti. Visi tika atzīti par gana labiem esam, tikai vēl papildus uzdeva jautājumu par apdrošināšanu. Atbildēju, ka apdrošināšanu man sedz "AMEX" kredītkarte. Pavaicāja vai kredītkarte ir līdzi un turpat paņēma no tās kopiju. Tika izrakstīta kvīts un pēc pasēm jāierodas būs 8.janvārī.

Visa šī dokumentu nodošana prasīja mazāk par 10 minūtēm. Aiz manīm jau izveidojās rinda no 4 cilvēkiem.

Pēc pasēm ierados 8.janvārī. Atkal biju pirmais pie lodziņa. Te procedūra bija pavisam īsa. Iedevu savu kvīti un 120 EUR (2 pases), pretī saņēmu savas pases ar ielīmētām 2 X vīzām.

Tīri praktiski man nebija nepieciešamība pēc 2 X vīzas, pilnībā pietiktu arī ar vienreizējo. Sava šī gada ceļojumā uz Āziju kā pārsēšanas punkts ir izvēlēta Ķīnas pilsēta Guangzhou. Kaut arī Ķīnas teritoriju man nāksies šķērsot 3 reizes, Guangzhou piedāvā 72 stundu bezvīzu
uzturēšanos. Pirmajā ielidošanas reizē prom lidoju pēc 4 stundām uz Birmu. Vīza man būs nepieciešama, kad braukšu apskatīt kā tad Ķīnā klājas mūsu lapas moderatoram ķīnietim... Tad aizlaidīšu uz Filipīnām un atkal atgriezīšos Guangzhou, kur pirms lidojuma uz mājām
uzturēšos mazāk kā 72 stundas. 2 X vīzu pieprasīju ar domu, ja notiek kāda neparedzēta kavēšanās. Tad nebūs nevienam nekas jāskaidro.

Par nepieciešamo reižu skaitu saņēmu zvanu no Ķīniesu vēstniecības. Darbinieks kurš gatavoja manu vīzu izpētot manas iesniegtās lidmašīnu biļetes zvanīja un jautāja vai man gadījumā nav nepieciešama 3 X vīza. Hehe... serviss.

Viss elementāri,.... nekādi nesaprotu kādēļ cilvēki izmnto visādus starpniekus travelkompāniju izskatā un maksā par to milzīgu naudu. Darām visu paši un būs mums vairāk naudas mūsu ceļojumiem.

EvitaDatums: Pirmdiena, 27.01.2014, 10:41 | Ziņojums # 11
Ierindnieks
Ieraksti: 1
Sveiki, Melnais!
Liels paldies par svaigo informāciju!
Ja pareizi saprotu, tad es, piemēram, varu iesniegt gan savus, gan vīra dokumentus? Nevajag abiem personīgi ierasties (neesam no Rīgas)?
Un apdrošināšanu laikam labāk jau ieprikt savlaicīgi, ja man kredītkarte tādu negarantē?
Ja man biļetes uz aprīļa vidu, kad vajadzētu pieteikties vīzai?

MelnaisDatums: Pirmdiena, 27.01.2014, 14:15 | Ziņojums # 12
Ģenerālisimuss
Quote Evita ()
Ja pareizi saprotu, tad es, piemēram, varu iesniegt gan savus, gan vīra dokumentus? Nevajag abiem personīgi ierasties

Pilnīgi pareizi saprati.

Quote Evita ()
Un apdrošināšanu laikam labāk jau ieprikt savlaicīgi, ja man kredītkarte tādu negarantē?

laikam gan....

Quote Evita ()
Ja man biļetes uz aprīļa vidu, kad vajadzētu pieteikties vīzai?

Iesniedz kādu mēnesi ātrāk. Ja nu gadījumā kaut kas pietrūkst... nepieciešams papildināt. Vīzu izgatavo nedēļas laikā.

ekzeDatums: Ceturtdiena, 13.02.2014, 14:06 | Ziņojums # 13
Majors
Ieraksti: 98
Reputācija: 3
Varu padalīties , ka Šanhaja ar 72h atļauju nekādu problēmu nav, ejam pie tā paša lodziņa pasu parbaudei rādam izlidošanas biļetes un sakam ka vēlamies iegūt atļauju uztureties pilsētā. Tīri teorētiski var dabūt pat vairāk kā 72h jo viņi ieraksta tikai datumu kurā japamet valsti. Ar šo gan mums gadījās aizķersanās helsinkos, jo finnair izlikās , ka neko nezin, bet nu beigās atrada un lava mums doties ceļā.

BulduriDatums: Ceturtdiena, 20.03.2014, 01:32 | Ziņojums # 14
Ierindnieks
Ieraksti: 12
22.feb.2014 lidoju Rīga-Helsinki-Šanhaja un tālāk pēc trim dienām uz Hongkongu-Sin-BKK utt. Rīgas lidostā pie Finnair reģistrācijas tomēr radās neliela spriedze, jo Finnair bez Ķīnas vīzas atteicās reģistrēt lidojumam!?
Rādīju papīrus(izdrukāju internetā) par 72 h tranzītu Šanhajā un pēc nepilnas pusstundas tomēr izdevās pārliecināt principiālās Latvijas Finnair reģistratores. Ceru, ka turpmāk šis jautājums Rīgas lidostā vairs nebūs aktuāls.
Paturpinot šo tēmu par atpakaļceļu. Reģistrējoties, piemēram Bankokā lidojumam BKK-HKG-PVG(Šanhaja)-HEL-RIX. Arī ir ne mazums problēmu vai neskaidrību! Konkrēti tātad. Bankokā bez Ķīnas vīzas uz Šanhaju nereģistrē! Un papīri nepalīdz! 72 h viņiem neko neizsaka! Tā, kā man bija tālāk no Šanhajas biļete uz Rīgu caur Helsinkiem pēc 24 h, tad piekrita tomēr Bankokā reģistrēt ar nosacījumu, ka es tās 24 h nakšņošu Šanhajas lidostā! Savukārt bagāžu no BKK caur Šanhaju līdz pat Rīgai iereģistrēja un pat iedeva iekāpšanas kartes(boarding pass) veselas četras uz cilvēku līdz pat Rīgai! Starp citu es izmanotoju visnotaļ cienījamu aviokompāniju CathayPacific kombinācijā ar Finnair(abas ir iekš One World). Ielidojot Šanhajā protams bez problēmām izgāju Ķinas robežu(tur 72 H likumus zin) un pārnakšņoju viesnīcā. "Jautrība" sākās no rīta, kad lidoju ar Finnair no Šanhajas uz Helsinkiem. Respektīvi-bagāža jau no Bankokas ir piereģistrēta līdz pat Rīgai, iekāpšanas kartes arī ir līdz Rīgai, bet, ko nu es, aizstaigāju tāpat intereses pēc līdz Finnair reģistrācijai, tā teikt paskatīties.. . Nu un paskatījos.
Man pilnīgi oficiali saka, ka Jūsu bagāža no Bankokas uz Helsinkiem NEKĀDĀ gadījumā neies, jo ir kaut kādas tur speciālās drošības kontroles!!! Jums vajag vai vajadzeja to izņemt Šanhajā ielidojot un tad pa jaunu atkal iereģistrēt Šanhajā lidojumam uz Helsinkiem! Es protams rādu savu bagāžas talonu, kur skaidri redzams, ka bagāža ir iereģistrēta līdz pat Rīgai un, ka es pat gribēdams tai nevaru vairs tikt klāt! Bet tas nevienu neinteresē! Kur iet neviens pateikt nevar!!! Fināls-mētāšanās(bagāžas meklēšana) milzīgajā Šanhajas Pudongas lidostā no viena kantora pie otra, "futbols" tiešā un pārnestā nozīmē. Tatad vai nu lidot majās bez bagāžas vai arī atrast to un nokavēt reisu...

andrianDatums: Ceturtdiena, 20.03.2014, 11:54 | Ziņojums # 15
Ģenerālleitnants
Ieraksti: 558
Reputācija: 23
fināls bez nobeiguma... stāsti tālāk, interesanti smile

ChiangMai,ChiangRai,Phuket,Railay,Phi-Phi,Langkawi,Sabah,Cebu,Panglao,Boracay,Palawan,Houay Xai,Bokeo Nam Kan National Park,Beijing,Fihalhohi,Siem Reap,Sihanukville,Koh Rong,Koh Rong Samloem,Kampot, Phnom Penh,Shimla,Manali,Varanasi,Delhi

• Lappuse 1 no 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Meklēšana:

Copyright MyCorp © 2025
Vietne ir izveidota uCoz sistēmā