Trešdiena, 25.06.2025, 07:14
Sveicināti Viesis
RSS
Indoķīnas ceļojumi
Taizemes vīza - Page 5 - Forums
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
Foruma moderators: Kurkulis  
Taizemes vīza
MelnaisDatums: Ceturtdiena, 11.04.2013, 12:59 | Ziņojums # 61
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
Laosas – Taizemes (Vientiane / Nong Khai) robežas šķērsošanās kārtība

Vientiane atrodas praktiski pie pašas robežas. Brauciens ar autobusu līdz robežpārejas punktam aizņem 20 minūtes. Autobuss pieved pie paša Laosas robežpārejas punkta.

Tālāk jādodas pie kases un jānomaksā robežas šķērsošanas nodoklis 10 000 kipu apmērā. Par šo jauninājumu nebiju informēts un pēdējos kipus biju iztērējis, nopērkot brokastīs franču bageti. Tā kā ziniet, ka šāda naudas summa būs Jums nepieciešama šķērsojot robežu. Labi, ka man bija mazo nominālu Taizemes banknotes, tās arī pieņem. Jautājuma cena 40 THB. Jums tiek izsniegta plastikāta kartīte, ar kuru dodaties uz robežkontroli.

Kase kur maksājiet 10000 kipu vai 40 THB:

Kad esat šķērsojuši robežkontroli, tad priekšā ir elektroniskie vārti, kā metro. Stumjat plastmasas kartīti automātā, vārti atveras un Jūs jau atrodieties neitrālajā teritorijā. Te Jūs gaida arī autobuss. Neitrālajā teritorijā atrodas arī Duty Free veikali. Iekšā nebiju, tādēļ par sortimentu un cenām neko pateikt nevaru.

Lai tālāk tiktu līdz Taizemes robežpunktam, ir jāšķērso Mekongas upe. Šajā vietā tā ir robežupe. Vienā pusē atrodas Laosas teritorija, otrā pusē Taizemes teritorija. Brauciens ar autobusu pāri Draudzības tiltam un tiekat izlaisti pie Taizemes robežpārejas punkta.

Jaunums robežas šķērsošanā ir tas, ka nepieciešams paņemt visas savas mantas no autobusa. Pirms četriem gadiem somas tika atstātas autobusā. Papildus ir uzstādīts arī rentgena aparāts. Šeit netiek masveidā prasīts visiem laist savu bagāžu cauri rentgenam, tikai izlases kārtībā. Ziniet, ka vedot kontrabandu, Jūs riskējiet. Pirms robežkontroles aizpildiet Imigrācijas kartīti. Tas aizņem 2 minūtes. Un dodieties uz robežkontroli. Tālāk muitas kontrole, man neko nejautāja. Viss... laipni lūgti Taizemē!

Visam autobusam abu robežu šķērsošanai bija nepieciešama 1 stunda. Elementāri un viegli.
Pievienotie faili: 0970180.jpg (49.6 Kb) · 3559421.jpg (59.5 Kb) · 2548274.jpg (75.5 Kb)

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

MelnaisDatums: Ceturtdiena, 13.06.2013, 15:54 | Ziņojums # 62
Ģenerālisimuss
Vispārējai informācijai tiek izlikta Taizemes vīza.

Viņa izskatās šādi:

Pievienotie faili: 3596741.jpg (49.4 Kb)

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

acelminsDatums: Sestdiena, 31.08.2013, 19:05 | Ziņojums # 63
Ierindnieks
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 18
Reputācija: 3
Quote (Melnais)
Uz Kambodžas - Taizemes robežas nav iespējams saņemt VOA

Jeb tomēr Aranyaprathet tagad var? Vismaz šajā lapā - http://www.thaiembassyuk.org.uk/?q=node/48 - Aranyaprathet Immigration Checkpoint ir uzskaitījumā pie Taizemes VOA vietām. Varbūt ir kāda svaiga pieredze, kas to apliecina?

MelnaisDatums: Pirmdiena, 02.09.2013, 12:00 | Ziņojums # 64
Ģenerālisimuss
Quote (acelmins)
Vismaz šajā lapā - http://www.thaiembassyuk.org.uk/?q=node/48 - Aranyaprathet Immigration Checkpoint ir

Tik tiešām šajā angļu lapā ir, nevaru apgalvot 100%, bet domāju, ka viņi ir vienkārši nokļūdījušies. Ielikuši šajā lapā ir visus robežpārejas punktus.... kādi eksistē.

Jo ja mēs skatāmies Taizemes Ārlietu Ministrijas oficiālajā mājas lapā, tad šeit nekādas izmaiņas nav:

http://www.mfa.go.th/main/en/services/123/15393-Visa-on-Arrival.html

tāpat arī tripadvisor guru apgalvo, ka tas nav iespējams:

http://www.tripadvisor.com/ShowTop....nd.html

Bet es vēlreiz atkārtoju... to visu būtu vērts pārbaudīt. Iespējams ka ir kādas izmaiņas. Varbūt, vienkārši Ārlietu ministrijas mājas lapā vēl nav paspējuši ierakstīt izmaiņas (tas gan ir maz ticams). Ja varētu saņemt VOA uz šīs robežas, tad būtu ļoti labi.

Ja ir kādi jaunumi rakstam...

balinshDatums: Piektdiena, 13.09.2013, 13:36 | Ziņojums # 65
Ierindnieks
Ieraksti: 7
Reputācija: 0
Sveiki, es plānoju lidot uz Taizemi uz 6-8 mēnešiem. Ir doma pieteikties double vai triple-entry vīzai un skatīties cik iedos un ja nepietiks, tad uz Laos`u taisīt vēl vienu pēc tam.
Paziņa no Taizemes šodien iemeta linku, kur rakstīts ka no Latvijas ar tūristu vīzu var palikt tikai 30 dienas, nezinu vai imigration officā varēs pagarināt vēl uz 30 vai nē.
Likās ka ar tūristu vīzu varēs palikt 60+30 dienas, vai kaut kas nesen mainījies?

http://www.thaiconsul-uk.com/downloads-and-visas.aspx
Aba VISA APPLICATION PACK 01.09.13 šajā .pdf failā tas info.

MelnaisDatums: Piektdiena, 13.09.2013, 14:44 | Ziņojums # 66
Ģenerālisimuss
Uhhhhh... un atkal jau tā informācija nāk no Taizemes konsulāta Apvienotajā Karalistē.... surprised

Quote (balinsh)
Aba VISA APPLICATION PACK 01.09.13 šajā .pdf failā tas info.

Spriežot pēc faila nosaukuma un datuma dokumenta beigās tas ir pavisam svaigs papīrītis... 01.09.2013 wacko

Cik viņš ir saistošs.... grūti ko teikt..... nav man tādas informācijas. balinsh, liekas, ka nekas cits neatliks, kā pārbaudīt to visu praksē.

Visādā ziņā.... man šī gada sākumā, pie vīzas tika iespiests zīmogs ar tiesībām uzturēties Taizemē 60 dienas. Domāju nav vērts stresot, mierīgi dari savu ieplānoto. Taisi sev double vai triple vīzu un dodies uz Taizemi. Tad jau uz vietas arī redzēsi, kas un kā.... Ja nu kas, tad nāksies biežāk braukt uz Laosu pēc vīzas.

Lūgums ... par praksē pārbaudīto... dalīties ar pārējiem potenciālajiem ceļotājiem.... tas būtu ļoti noderīgi.

balinshDatums: Piektdiena, 13.09.2013, 16:07 | Ziņojums # 67
Ierindnieks
zvanīju uz airtour, jo caur viņiem var noformēt vīzas. viņi arī teica, ka var tikai 30 dienas palikt un 30 dienas pagarināt uz vietas.

Ja nu kas, tad nāksies biežāk braukt uz Laosu pēc vīzas.

jautājums par šo. ir kāds limits cik bieži to var darīt? piemēram es LV saņemu single-entry vīzu, pēc 2 mēnešiem braucu uz Laosu, saņemu atkal single-entry vīzu, pēc 2 mēnešiem atkal uz turieni. Ir kāds punkts kad viņi vairs nedos man tūristu vīzu vai tā braukāt uz turini var cik grib?

Kad būšu tur un zināšu kas kā padošu ziņu.

MelnaisDatums: Piektdiena, 13.09.2013, 16:36 | Ziņojums # 68
Ģenerālisimuss
Quote (balinsh)
jautājums par šo. ir kāds limits cik bieži to var darīt?

Juridiski tas nav nekur atrunāts...

Quote (balinsh)
Ir kāds punkts kad viņi vairs nedos man tūristu vīzu vai tā braukāt uz turini var cik grib?

Tīri praktiski nesanāks braukāt šurpu turpu cik reizes vēlies. Oficiāli tāda punkta nav....... bet ir prakse, ka tādus ilgdzīvotājus vienu brīdi vienkārši noštopē, tas ir nedod vīzu un viss. Varas iestādēm nav jāpaskaidro vai jāpamato savs lēmums vīzu piešķiršanā vai nepiešķiršanā. Bet domāju ka x2 vai x3 nekādu problēmu nebūs. Papildus.... pēc vīzas vari doties ne tikai uz Laosu... pārmaiņas pēc varbūt izvēlies citu valsti vīzas saņemšanai....

Jebkurā gadījumā gaidīsim no tevis ziņas... kas un kā...

balinshDatums: Ceturtdiena, 19.09.2013, 14:49 | Ziņojums # 69
Ierindnieks
from: info@thaiconsulate.se

As for the first question, the tourist visa will grant you a maximum of 60 days in a row per entry to stay in Thailand. You can also apply for the extension of a maximum 30 days after these 60 days at the Immigration Office in Thailand.

It is though not 100% outcome that you will be granted a 30 days extension as it will solely depend on the Immigration officer when you apply for the extension in Thailand.

After 60 days of stay (or 90 days if extended) you will have to leave the country, and eventually come back for further stay in case of having Double or Triple Entry.

"Note that in order to apply for the visa with us, you will have to submit your "personbevis" from tax office (Skatteverket) to show that you are registered in Sweden." wacko

es uzrakstīju "I am Latvian from Latvia", īsti nesaprotu ko viņi ar to pēdējo domā... laikam visērtāk tomēr caur kādu tūrisma kompāniju būs pieteikties un nedaudz piemaksāt..

MelnaisDatums: Ceturtdiena, 19.09.2013, 22:47 | Ziņojums # 70
Ģenerālisimuss
Quote (balinsh)
īsti nesaprotu ko viņi ar to pēdējo domā

Es domāju, ka viņi nav rūpīgi izlasījuši ... ka esi Latvijas pilsonis wacko Pēc atbildes spriežot uzskata Tevi par Svensonu biggrin

Ko Tu krenķējies... Lido tāpat, lidostā saņem VOA, pēc 15 dienām aizlaid uz Laosu, paņem 2 x vīzu un kādu laiku būs miers mājās. Man šķērojot Laosas - Taizemes robežu iespieda zīmogu ar atļauju uzturēties 60 dienas. Man noveicās... varbūt Tev arī noveiksies. cool

balinshDatums: Ceturtdiena, 19.09.2013, 23:52 | Ziņojums # 71
Ierindnieks
Jā, es par to pēc tam iedomājos, ka domā ka es Zviedrs. Redzēs ko rītdien atbildēs, uzrakstīju boldā ka esmu Latvijas pilsonis šoreiz.

Par to kreņķēšanos pirmo reizi vispār viens pats ceļošu un gribas vismaz to sākumu izplānot un noorganizēt, lai viss ir gludi smile
Bet varbūt vajag tieši otrādāk, ar mierīgu prātu braukt un gan jau lietas nokārtosies, nevis te uz vietas mēģināt visu izplānot utt.

Un vispār superīgs forums, daudz noderīgu informāciju izlasīju. Paldies par to smile

balinshDatums: Svētdiena, 20.10.2013, 16:58 | Ziņojums # 72
Ierindnieks
Viss kārtībā, ielidoju Bangokā un varu 2 mēnešus palikt + mēnesi pēc tam pagarināt. Plānoju ~ 6 mēnešus dzīvot te, ja kādam ir interese varu savu twitter kontu ye ielikt, postoju tagad atrodoties šeit šo to.. varbūt vēlāk arī kādu blogu rakstīšu..

Edit: pievienoju twitter: twitter.com/feelth3power

Ziņojums rediģēts balinsh - Svētdiena, 20.10.2013, 17:04

MelnaisDatums: Svētdiena, 20.10.2013, 19:23 | Ziņojums # 73
Ģenerālisimuss
Quote balinsh ()
Viss kārtībā, ielidoju Bangokā un varu 2 mēnešus palikt + mēnesi pēc tam pagarināt.

Nu redzi, es taču teicu, ka nav jēgas stresot. Āzijā bieži mēdz būt tā, ka praktiskās lietas atšķiras no rakstītām..... biggrin

MelnaisDatums: Piektdiena, 29.11.2013, 19:43 | Ziņojums # 74
Ģenerālisimuss
Labas ziņas ceļotājiem, kuri vēlas nokļūt no Kambodžas teritorijas Taizemē un uz robežas saņemt VOA. Bija lielas neskaidrības par Aranyaprathet/Poipet robežpārejas punktu.... vai var saņemt vai nevar saņemt VOA bija ļoti pretrunīga informācija. Vieni avoti apgalvoja ka nevar, citi ka var. Neviens, lai šo jautājumu noskaidrotu, speciāli jau neriskēs un nevizināsies uz šo robežpunktu. Pateicoties ceļotājam Ferdinands tagad mēs precīzi zinām, ka VOA uz robežpārejas punkta Aranyaprathet/Poipet saņemt var!

Tā bija viņa personiskā pieredze.... kuru varēsim izmantot visi. Paldies Ferdinands ... Tādēl jau šie forumi eksistē, lai dalītos ar informāciju. prof

MarinaVolkovaDatums: Svētdiena, 01.12.2013, 10:53 | Ziņojums # 75
Seržants
Ieraksti: 38
Reputācija: 3
Sveiciens visiem!

Esam ar vīru atkal iegādājušies biļetes uz Taizemi. Atlidosim februāra beigās. rolleyes Šoreiz gribam aizlidot arī uz kādām 2-3 dienām uz Kambodžu. Kā ir ar VOA šādā gadījumā? 2x jāpērk? 1x ielidojot BKK no Latvijas un otrreiz-no Kambodžas? Vai pirmoreiz saņemtā derēs ielidojot no Kambodžas Taizemē?

Meklēšana:

Copyright MyCorp © 2025
Vietne ir izveidota uCoz sistēmā