Sestdiena, 04.04.2026, 11:40
Sveicināti Viesis
RSS
Indoķīnas ceļojumi
Taizemes vīza - Page 8 - Forums
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
Foruma moderators: Kurkulis  
Taizemes vīza
RudolfsDatums: Pirmdiena, 26.01.2015, 18:54 | Ziņojums # 106
Ierindnieks
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 2
Reputācija: 0
Statuss: Offline
OK, skaidrs ir tas, ka jāizvēlas kādu no variantiem- riskēt un lidot turp bez Taizemi pametošās avio biļetes, noviltot biļeti, nopirkt lētāko biļeti jebkurā virzienā vai arī nopirkt biļet uz Siem Reap un turp lidot nevis braukt ar autobusiem kā bija plānots, sanāks ap 50eur dārgāk, bet 10h vietā būs 1h lidojums, varbut arī nav tas sliktākais variants. Cik google pameklējot atradu, tad sapratu,ka iekāpjot lidmašīnā aviokompānija var jau paprasīt to return biļeti, tāpēc diez gan riskanti laikam būtu lidot bez tādas kabatā.
Vjetnamas vīzu plānoju uztaisīt Phnom Phen vai arī Sihanoukville, kamēr tur dažas dienas uzturēšos, cik atradu info, tad tā tur neesot problēma un esot visai ātrs process!

bac05Datums: Piektdiena, 30.01.2015, 19:15 | Ziņojums # 107
Ierindnieks
Ieraksti: 3
Labdien! Varbut kads var palidzet.
Divi jautajumi.
Ja Taizemes vizu taisa caur Latvijas turisma agenturu, pase ir jaanodod vai ari pase paliek pie manis un vini atsuta un ielime lapinu?
Un kad saka darboties viza, ar izsniegsanas bridi vai iebraucot Taizeme.? Ja es uztaisu vizu shodien un braucu pec menesa ir ok vai nee?

MelnaisDatums: Piektdiena, 30.01.2015, 19:32 | Ziņojums # 108
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Quote bac05 ()
Ja Taizemes vizu taisa caur Latvijas turisma agenturu, pase ir jaanodod vai ari pase paliek pie manis un vini atsuta un ielime lapinu?

hehehehehe...... protams, ka pase ir jānodod..... biggrin

Quote bac05 ()
Un kad saka darboties viza, ar izsniegsanas bridi vai iebraucot Taizeme.? Ja es uztaisu vizu shodien un braucu pec menesa ir ok vai nee?

Vīza būs derīga 3 mēnešus no izsniegšanas brīža..... vīzas atvēršana notiek šķērsojot robežu......

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

MarinaVolkovaDatums: Sestdiena, 07.02.2015, 12:14 | Ziņojums # 109
Seržants
Ieraksti: 38
Reputācija: 3
Sveiki! :-) Šoreiz lidosim kopā ar meitu(7g). Kā ir ar VOA bērnam? Cik maksās vīza bērnam? VOA formā redzēju ir paredzēta vieta ierakstam par bērnu. Attiecīgi,loģiski izspriežot,tas vecāks,kura pasē bērns ierakstīts,savā VOA formā norāda bērna datus un tas arī būs pamats bērnam VOA saņemšanai?
Un vēl,vai nekas nav mainījies gada laikā VOA saņemšanas kārtībā? Kā ir ar rindām vīzu saņemšanas punktā BKK?

andrianDatums: Pirmdiena, 09.02.2015, 12:58 | Ziņojums # 110
Ģenerālleitnants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 558
Reputācija: 23
Quote MarinaVolkova ()
Attiecīgi,loģiski izspriežot..

es arī tikai tikai pēc loģikas, bez faktiem:
1. Galvenais lai ļauj izlidot no Latvijas t.i. pareizie dokumenti
2. Taizemē problēmas nebūs
3. līdz 14 gadiem par vīzu it kā nevajadzētu maksāt

Nekas nav mainījies, decembrī divas reizes stāvēju pēc VOA, 10minūtēs izmantojot fast track, 45min.kopējā rindā ar indusiem.

ChiangMai,ChiangRai,Phuket,Railay,Phi-Phi,Langkawi,Sabah,Cebu,Panglao,Boracay,Palawan,Houay Xai,Bokeo Nam Kan National Park,Beijing,Fihalhohi,Siem Reap,Sihanukville,Koh Rong,Koh Rong Samloem,Kampot, Phnom Penh,Shimla,Manali,Varanasi,Delhi

IngaturDatums: Pirmdiena, 09.03.2015, 18:33 | Ziņojums # 111
Ierindnieks
Ieraksti: 1
Ieraksts dzēsts pamatojoties uz "Foruma lietošanas noteikumi" II sadaļas 3.punkta (nesankcionēta reklāma)

ingatur

kakjisDatums: Ceturtdiena, 30.04.2015, 21:19 | Ziņojums # 112
Ierindnieks
Ieraksti: 6
cry taatad parlasiiju visu kas un kaaa itkaa saprtu arii biju apmeklejis vestniecibas lapu smile itkaaa skaidriiba kkaada ir un tai pashaa laikaa nav smile taatad.....
planoju decembrii braukt uz videji 70 naktiim atpusties smile
domaaaju visu nokartot pa pastu vai klatieneee itkaa nav baiga probleema smile esmu UK
...bet tad vienk gribu ta pa lielam tikt skaidribaa kas man jaizdara lai es tur varetu but tas 70 - 80 naktis smile a to visur 30 dienas 60 dienas tad japagarina tad nav tad var tas nevar beigas ir uz 30 dienam bet tapat jataisa atkal tur un kas tik vel ne smile
nu ja man man ir biljete atpakalj pec 80 dienam un reali netaisos pamest taizemi visu to laiku smile
un kaa ar naudu liidzi ? reali visur raxtits ka vajag 10 000 batus smile bet ta ari nesaprotu ir tachu liela starpiba vai man ir 10 000 bati uz 15 dienam vai uz 80 smile tad vinji var prasit vairak lai uzradu ?

MelnaisDatums: Piektdiena, 01.05.2015, 07:18 | Ziņojums # 113
Ģenerālisimuss
Quote kakjis ()
gribu ta pa lielam tikt skaidribaa kas man jaizdara lai es tur varetu but tas 70 - 80 naktis

Tavā gadījumā viss nav tik viennozīmīgi.... un pilnīgi droši, ka visu šo laiku pavadīt Taizemē neizdosies, būs uz kādu brīdi jāizbrauc. Manuprāt primāri tev ir jācīnās par 2x vīzu. Ja dabūsi 2x vīzu, tad uzskati, ka lielākais darbs ir padarīts. Tālāk jautājums būs par dienu skaitu.... parastā tūristu vīza ir uz 30 vai 60 dienām... un no šī brīža sākas neskaidrības. Kā ir rakstīts Taizemes vēstniecības Londonā mājaslapā, tad:

http://thaiembassyuk.org.uk/?q=node/45

5. PERIOD OF STAY

Upon arrival, travellers with this type of visa will be permitted to stay in Thailand for a period of not exceeding 30 days or 60 days.

Nationals of countries which are on Thailand’s Tourist Visa Exemption list or have bilateral agreements on visa exemption with Thailand will be permitted to stay for a period of not exceeding 60 days. Nationals from other countries who hold a tourist visa will be permitted to stay in Thailand for a period of not exceeding 30 days.

Kurā kategorijā tiks iekļauti Latvijas pilsoņi? Domāju, ka pārsvarā 30 dienu kategorijā. Šajā sakarā palasi arī komentāru Nr.96.... Pats esmu Laosā saņēmis 1x vīzu ar tiesībām uzturēties valstī 60 dienas, bet tas kā paveicas. Lielākai daļai dod tikai uz 30 dienām.

Variantā, kad Tev ir 2x vīza ar tiesībām uzturēties kopā 60 dienas, tad pēc minētā termiņa iztecēšanas, kā variants ir aizbraukt uz kādu no blakus valstīm un atpakaļ ceļā saņemt VOA.

Ja vēstniecība Tev izsniegs tikai 1x un uz 30 dienām, tad nāksies mēģināt vīzu kārtot kādā no blakus valstīm.

Bet principā te nav daudz ko zīlēt, dodies uz vēstniecību, saņem vīzu, redzēsi ko iedos...... un tad jau arī būs skaidrs turpmākais rīcības plāns. Principā ar Latvijas pilsoņiem Londonas vēstniecība nenodarbojas, tā ir Zviedrijas vai Norvēģijas (precīzi nezinu) vēstniecību prioritāte, bet domāju, ja ieradīsies personīgi problēmu nebūs.

Quote kakjis ()
un kaa ar naudu liidzi ? reali visur raxtits ka vajag 10 000 batus bet ta ari nesaprotu ir tachu liela starpiba vai man ir 10 000 bati uz 15 dienam vai uz 80 tad vinji var prasit vairak lai uzradu ?

Kad Tev būs vīza uz rokas, tad robežu šķērsojot nebūs jāuzrāda nauda vai atpakaļ ceļa biļete. Saņemot vīzu, vēstniecībā var pajautāt izdruku no tava bankas konta, bet maz ticams.

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

kakjisDatums: Piektdiena, 01.05.2015, 20:15 | Ziņojums # 114
Ierindnieks
Ieraksti: 6
wow nu paldies tad man shis variants viss diezko nederes smile pat amerika nav tik gruti tikt atpusties bet uz turieni man vair nevelk diezko smile
...nu nekas jalasa forums un jalaizh kkur citur bus smile bet nu forums tieshi vietaaa smile paldies veelreiz

leduszieds7Datums: Ceturtdiena, 07.05.2015, 11:22 | Ziņojums # 115
Leitnants
Ieraksti: 60
Reputācija: 1
...nezinu, -kaķi-, kur problēma? angry
Man vīzu tūrisma firma bez aizķeršanās uzreiz iedeva uz 60 dienām.Nu...izlido uz šī termiņa beigām uz kādu blakusvalsti(jeb vienkārši ar mikriņu izbrauc uz Malaiziju, pa lēto), otrā dienā atgriezies, uzrādi šiem tos 10 000 bātus, un dzīvo cepuri kuldams tālāk tās 15 dienas!
tongue

Es šogad braucu uz 40 dienām, noteikti arī kaut kur pa vidu izslīdēšu no Taizemes...tur tālāk vīzas pagarināšana nu nekādas problēmas nesagādā..

...to,ko esmu redzējusi, man nevar atņemt...

balinshDatums: Pirmdiena, 13.07.2015, 03:22 | Ziņojums # 116
Ierindnieks
Ieraksti: 7
kakjis ja vēl aktuāli, tad vienkārši uztaisi single entry tourist visa tuvākajā Taizemes vēstniecībā.

Ielidojot Taizemē iesi caur imigration un dabūsi zīmogu pasē uz 60 dienām, uz vietas Taizemē pirms 60 dienas pagājušas dodies uz immigration office tuvāko un par 1900 batiem vari pagarināt vīzu vēl uz 30 dienām, kopā sanāks 60+30=90 dienas varēsi uzturēties bez problēmām.

Have a nice trip.

PūpolīteDatums: Otrdiena, 11.08.2015, 21:06 | Ziņojums # 117
Seržants
Ieraksti: 27
Reputācija: 1
Taizemē tiks ieviesta disfunkcionāla iecelšanas vīza (domāts laikam bija daudzfunkcionāla ieceļošanas biggrin ), kura būs derīga sešus mēnešus.

Atbilstoši Foruma lietošanas noteikumu II.sadaļas 3.punktu saite tika dzēsta.

Ja bija slinkums pašam rakstīt informāciju un bija vēlme ielikt informācijas avotu, tad korekti būtu ielikt to, ko saka Taizemes informācijas avoti:

http://www.bangkokpost.com/learnin....entries

nevis Latvijas linkus uz lapu, kuru raksta cilvēki, kuri labākajā gadījumā uz Taizemi ir devušies organizētas grupas (paketņiķi) sastāvā. biggrin

Ar zilu labotais teksts 13.08.2015 (Melnais)

MelnaisDatums: Ceturtdiena, 13.08.2015, 10:13 | Ziņojums # 118
Ģenerālisimuss
Quote Pūpolīte ()
Taizemē tiks ieviesta disfunkcionāla iecelšanas (domāts laikam bija daudzfunkcionāla ieceļošanas biggrin ) vīza, kura būs derīga sešus mēnešus.

Pagaidām ļoti daudz neskaidrību ir ar šo vīzu. Dotajā brīdī tā ir tikai ideja, kādā veidā piesaistīt Taizemei tūristus. Pagaidām zināms ir tas, ka šī vīza maksās 5000 THB. Un būs derīga 6 mēnešus un iebraukt/izbraukt valstī varēs neierobežotu skaitu reižu. Par cik varas iestādes vēl nav pieņēmušas šo likumu, ir ļoti daudz neskaidrību, kāda tad būs kārtība, kad likums tiks apstiprināts un stāsies spēkā.

- tas, ka vīza būs derīga 6 mēnešus vēl neko nenozīmē. Nav skaidrs cik dienas drīkstēs uzturēties valstī, katrā robežas šķērsošanas gadījumā;
- šaubos vai šī vīza attieksies uz visu valstu pilsoņiem vienādi;
- kas izdos šo vīzu un kur viņu varēs saņemt (vēstniecībās, lidostās)?

Dotajā brīdī neskatoties uz skaļajiem paziņojumiem par tūristu skaita pieaugumu, situācija ne tuvu nav tik "rožaina". Pieaugums ir attiecībā uz to laika periodu, kad Taizeme atradās uz pilsoņu kara sliekšņa un militāristi sagrāba varu valstī, nosakot lielajās pilsētās komandantstundu. Tad bija liels tūristu skaita kritums. Ir ievērojami samazinājies tūristu skaits no Krievijas, pateicoties naftas cenu kritumam un noteiktajām starptautiskajām sankcijām. Šo problēmu Taizemei izdevās kompensēt, piesaistot tūristus no Ķīnas. Bet arī Ķīnas ekonomika dotajā brīdī neatrodas labākajā stāvoklī. Par to liecina lielais akciju kritums Ķīnas biržās un juaņas devalvācija. Tā kā var aprauties arī tūristu skaits no Ķīnas.

No šīs vīzas es neredzu praktiski nekādu labumu ceļotājiem, lētāk ir izvēlēties un nokārtot 2x vīzu. Tas var būt praktiski izdevīgi tikai ķīniešiem, kuri savas nedēļas nogales varēs pavadīt Taizemē. Manuprāt šīs vīzas ideja ir tādā veidā tieši piesaistīt Ķīnas bagātos pilsoņus, kuri var atļauties bieži, bet uz īsu laiku atpūsties Taizemē.

Vārdu sakot, kamēr šī aktivitāte nav ieguvusi juridisku spēku nav jēgas domāt kā būs. Pēc manas pieredzes Āzijā, ne tuvu viss kas tiek deklarēts, tiek arī īstenots. Forumā jau 2011.gadā tika apspriesta ideja par ASEAN valstu vienotu vīzu. Varam iepazīties pa šo saiti:

http://www.melnais.com/forum/60-247-1

Ļoti sen kā runā par vienu vīzu, kura vienlaicīgi būs derīga Taizemē un Kambodžā. Un tādi varianti un idejas ir daudz. Tikai šīs visas idejas līdz praktiskai realizācijai nenonāk, paliekot tikai ideju līmenī.

Bet pilnīgi noteikti sekosim līdzi notikumu attīstībai. Tiklīdz šī vīza iegūs juridisku spēku un būs zināmi visi nosacījumi tiks labots šī foruma pirmais ieraksts ar ceļotājiem jaunām iespējām ceļojot uz Taizemi.

eriksDatums: Trešdiena, 26.08.2015, 16:14 | Ziņojums # 119
Ierindnieks
Ieraksti: 1
Kas īsti skaitās valsts pamešana pēc Taizemes ierēdņu domām tagad (2015. gadā)? Uzdūros pretrunīgai informācijai.
Vienā vietā rakstīts ka ir notikušas izmaiņas Taizemes vīzu (VOA) izsniegšanas procedūrā un izbraukšana no valsts pa sauszemi netiek uzskatīta par pietiekamu garantiju, ka laicīgi tiks pamesta valsts.
Otrā vietā atkal lasu ka brīvi var braukāt pāri robežam tik katru reizi pa jaunam jākārto VOA.

Lūdzu kāds kurš tikko atgriezies no Taizemes padalieties ar info!

Tātad, man plāns tāpat kā lielai daļai lidot no Rīgas un Bangkoku. Atgriezties atpakaļ Rīgā pēc 21 dienas. Tai skaitā daļu no laika pavadot Kambodžā. Uz kambodžu plānots doties ar autobusu. Vai man Taizemē viņi piešķirs VOA, kad redzēs ka lidmašīnas atpakaļlidošanas laiks ir pēc 21 dienas (nevis 15, kā VOA termiņš)? Ja braucu ar autobusu uz Kambodžu, tad īsti nav kā pierādīt ka daļu laika būšu pametis valsti.

Paldies

MelnaisDatums: Trešdiena, 26.08.2015, 19:41 | Ziņojums # 120
Ģenerālisimuss
Quote eriks ()
Kas īsti skaitās valsts pamešana pēc Taizemes ierēdņu domām tagad (2015. gadā)? Uzdūros pretrunīgai informācijai.
Vienā vietā rakstīts ka ir notikušas izmaiņas Taizemes vīzu (VOA) izsniegšanas procedūrā un izbraukšana no valsts pa sauszemi netiek uzskatīta par pietiekamu garantiju, ka laicīgi tiks pamesta valsts.

Nav nekādas pretrunīgas informācijas. Izbraukšana pa sauszemes robežu nekad nav uzskatīta par pietiekamu garantiju. Tieši tā... kā tu vari imigrācijas darbiniekam pierādīt, ka tu tiešām reāli arī pametīsi valsti. Tāpēc tiek prasītas lidmašīnas biļetes. Tas ir rakstīts likumā. Par šo jautājumu jau ir runāts šeit. Skaties ierakstus Nr 20, 21, 104,105.... principā tur viss ir pateikts.

Meklēšana:

Copyright MyCorp © 2026
Vietne ir izveidota uCoz sistēmā