Handžou, Sudžou un U Sji. (Hangzhou, Suzhou un Wuxi)
| |
Ķīnietis | Datums: Svētdiena, 05.02.2012, 11:12 | Ziņojums # 1 |
 Leitnants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 70
Reputācija: 5
Statuss: Offline
| Ceļojums uz šīm pilsētam nebija plānots. Vēlme bija doties uz Ķīnas kūrortpilsētu, kur, lielākoties, atpūšas krievu tautības cilvēki - Sanjā (Sanya). Doma bija gulēt pludmalē un baudīt saules starus, ka arī nosist Uhanas neredzamo iedegumu. Jau bija izstrādāts maršruts ar pieturas punktu Guandžou (Guangzhou). Tā vietā, lai Sanjā spīdētu saule, laika zinas prognozēja lietu visu nedēļu. Tā nu mūsu spīdošais plāns pajuka. Nācās meklēt citus variantus. Burtiski pēdējā brīdī nolēmām doties uz Handžou. Nopirkām lidmašīnas biļetes uz Handžou un domājam lidot atpakaļ no Šanhajas. Laika mums daudz - 6dienas. Sākām skatīties, kādas pilsētas varam pa ceļam vēl apskatīt. Aptuvenais plāns - katrā pilsētā pavadīt 2 dienas. Viesnīcas rezervētas nebija, nācās paļauties uz ticību, ka būs kur palikt...
Pieturas vieta Nr.1. Handžou.
Ak dieninās, ar ko lai sāk?!? Tātad, guļvietu mums nebija. Ko darīt? Latvieši nav muļķi, izdzīvos. Atradām karti, kurā bija norādītas naktsmītnes, iegājām Makdonaldā, izstrādājām rīcības plānu, iesēdāmies taksī un aidā - uz hosteli "4 eyes". Maza piebilde: ja ceļojat 2-atā (utt., pāra skaitļi), izdevīgāk ir palikt viesnīcā. Ziemā hostelī Ķīnā-Handžou nekādā gadījumā neiesaku palikt. Vismaz šajā te ne.
Numurinā logi vaļā, sildītājs nevelk, tualetē griestos redzami gaismas stari. Nu, ko?! Nolikām mantas un devamies uz Zoo, kas izreklamēts bija ar pandām. HA! Šo zoodārzu es nodēvētu par Zoo "Šausmas". Pie abiniekiem un reptiļiem bija sajūta, ka puse no ekponātiem ir plastmasveidīgi vai nobeigušies. Ieraugot tīģeri, vispār mute palika vaļā - tik izkāmējušu dzīvnieku zoodārzā pirmo reizi redzēju. Jautājums - kā tā āda saturēja kaulus?? Pandas redzējam, tās saritinājušās čokurā, gulēja.
Vai dzīvas - kas to lai zina... Kas visvairāk pārsteidza - šajā zoodārzā izmitināts ari suns!!! Protams, ne kurš katrs suns, bet Tibetas Mastifs. Nabaga suns... Toties apmeklētāji izradīja neviltotu interesi.
Kad nu bijam papriecajušās par "burvīgajiem" skatiem zoodārzā, devāmies uz pilsētu. Veikali ciet, nekas nestrādā, tikai tūristi balndās apkārt. Kaut kādā ielinā atradām "Hanyan coffee house".
Majīgi, ērti, galvenais - silti. Uz kadām 2 stundām tur arī nometinājamies. Tad jau bija vakars un mēs, pēc lielās pastaigas devāmies atpakaļ uz hosteli. Bijam atstājušas ieslēgtu sildītaju, tāpēc istaba bija kaut cik iesilusi. Atradām liekas segas skapī, ar kuram nobarikādējām logus un durvis + katra arī pa vienai panēmām. Tas līdzēja tikai mazliet.
No rīta tika pienemts lēmums -pēc iespējas ātrāk atstāt šo hosteli un doties uz viesnīcu. Tās viesnīcas, kuru mēs bijām noskatījušas, vairs nebija, toties pretējam ielas pusē bija cita viesnīca - "Funstel". Sanāca piemaksāt 30 jānīšus vairāk, toties kāds numurinš!!! Nu jau bijam izdomājušas, ka Handžou nebūs vairs ko īsti apskatīt (vēl bija 1 apskates objekts plānā), tapēc gajām pirkt vilciena biļetes uz Sudžou.
Give a fish to a man; he has food for a day. Teach a man to fish; he learns a skill for life. Fan Li
|
|
| |
Ķīnietis | Datums: Svētdiena, 05.02.2012, 11:34 | Ziņojums # 2 |
 Leitnants
| Mūsu pedējā pieturas vieta Handžou bija Leifen (Leifeng) pagoda. Pēc mātes Vikipēdijas datiem, pagoda jau stāv Handžou no 1.gs mūsu ērā. Vai tur vispār vēl ir kas palicis no sendienām, var tikai minēt, jo mūsdienās vairs pat nav jakāpj ar kājām (t.i. var, bet nav vajadzības), jo ir ierīkots eskalators.
Lejā tikt gan tā pagrūtak - jānodarbina kāju muskuļi. Toties, ir ko atcerēties - mēs bēgam no ķīnietes, kas nu ļoti, ļoti gribēja ar mums safotogrāfēties.
Iespējams, ka mēs bijam pirmās ārzemnieces, ko vina sava mūžā redzēja (dzīvas, ne TV vai netā). Paspējām pat ar juanā gada simboliem safotogrāfēties.
Un pašas arī tēlojam ķīniešu fotogrāfes
Pēdējā vakarā Handžou, girbejam paskatīties kādu filmu netā, bet datoram, kas atradās numurinā, nebija skaļrunu, tikai austinas. Vai tā būtu problēma? Latvietēm - nē. Lai padarītu ceļojumu kaut nedaudz interesantāku, nolēmām sastellēt datoru ar televizoru, lai dabūtu to skanu. :D Tā centāmies, tā centāmies... Nekas nesanāca... Vismaz bija jautri. Saplēst arī neko nesaplēsām. (Vēl naviens nav zvanījis. Cerams arī nezvanīs...) Nākamā pietura -> Sudžou.
Give a fish to a man; he has food for a day. Teach a man to fish; he learns a skill for life. Fan Li
|
|
| |
Ķīnietis | Datums: Svētdiena, 05.02.2012, 13:30 | Ziņojums # 3 |
 Leitnants
| Pieturas vieta Nr.2. Sudžou
Ar ko man tagad Sudžou asocēsies - ar karstajiem avotiem. Janšan hot springs (Yangshan wenquan). Bet vispirms par pilsētu. Mazliet atgādina Rīgu. Mājas ķīniešu stilā ar ieliektajiem jumtiem, viss ķīniski, bet Rīgu atgādina.
Man bija ļoti viegli orientēties. Šoreiz mēs bijām gudrākas un rezervējām viesnīcu iepriekš. Pēcpusdienā bijām Sudžou, ar taksi aizbraucām līdz viesnīcai, nolikam mantas un devāmies kārtējā izpētes pastaigā.
Ta kā ap šo laiku jau zinājām, ka dosimies uz karstajiem avotiem, kam tika atvēlēta viena diena, saplānojām, ko gribētu apskatīties pašā pilsētā. Meklējām, kur paēst. Sajūta tāda, ka nevienam nevajag ēst. Tikai pēc ilgāka laika atradām mazas ķīniešu ēstuvītes. Tad nu apsēdāmies un ēdām. Pec vakarinam apmetām vēl kadu loku ap vecpilsētu, un atradām ielu, kurā ir ēstuves - ķīniešu, KFC, MCD, atliek tikai izvēlēties. To mēs uz nākamo dienu atstājām. Uz karstajiem avotiem braucām 20km no Sudžou. Ceļš tāds vienmuļš, pa retam kādas ēkas, dažu brīdi likās, ka braucam mēs vienas ar taksistu. Sistēma karstajos avotot tāda - visa diena avotos vienam cilvēkam maksā 188 jānīšus. (kaut ka vini stundas rēķināja.) Piereģistrē, tad iedod tev rokassprādzi ar numuru, ielaiž tevi, visu dienu tur var plunčāties, ēst un dzert, un nākot ārā piestāda rēķinu. Mans rēķins bija mazāks, nekā es to biju gaidījusi, bet iedomājoties vien, ko viena ķīniešu ģimene vismaz 5 cilvēku sastāvā var dabūt gatavu - uhh!! Apkalpojošais personāls iedod dvieli, skapītī ir čības, un uz priekšu. Ej ārā. Aukstumā. Kopumā apmēram 11 baseini. No tiem vismaz 3os bija dīvainas krāsas ūdens, vienā bija rūsgans, vienā lillāts un vēl vienā redzēju gaiši zaļu. Baseini ir novietoti uzkalninā, pēc pakāpenības principa - no vēsākas temperatūras uz augstāku. Un pat divos baseinos bija zivtinas (ārstnieciskās), bet tās tikai vienā stūrī peldēja un dažiem palaimējās redzēt tuvumā. Mēs, savukārt, redzējam zivju kakinas, tadēļ ļoti ārti no ta baseina izkāpām. Sapratām, ka nav vērts uz lielās ķīniešu masas gaidīt, ka kāda 3cm gara zivtele atpeldēs pie mums. Bija iespēja pavērot ķīniešo mafiozo - 2 vīrus ar pūķa tetovējumiem pa visu muguru. Mazliet pat neomulīgi palika. Mēs tur nosēdējam 3 stundas - vairāk nevarējam izturēt. Laipnie administratori mums piestādīja rēķinu, sazvanīja taksi, un mēs devāmies atpakaļ uz Sudžou. Diemžēļ fotoaparātus iekšā nest neļāva. Toties var nemt mobilo (iedod maisinu, kur ielikt). To mēs nezinajām. Nākamreiz būsim gudrākas. Pēdējo dienu Sudžou pavadījām apskatot ķīniešu dārzu "Tīklu meistara dārzs" - Master of Nets Garden.
Pirms ieejas suvenīrus nopirkām - ļoti izmanīgs tirgotājs - parādīja mums savu māju, viena telpa ar gultu, viena ar galdu - vinš, izrādās, ir mākslinieks, kas kopē no grāmatām gleznas, suns vinam ir, un ārpusē virtuve. Gan zīmējumu sava studenta pārdeva, gan magnētinu, gan macinu. Es saku, riktīgi izmanīgs.... Sapirkušās ne pa jokam, devāmies iekšā dārzā. It kā mazs pēc platības, bet tik daudz durvju, telpu, īsts labirints. Iekšā arī pārdeva suvenīrus - par vismaz trīskāršu cenu!!un pārdevējs tikai prasīja "Are you interested??" Mēs jau ar savam atbildēm "Yes, yes, very interesting". Galvā tikai doma, kā tikt no vina vaļā.
Izstaigājam dārzu un devāmies ēdiena medībās. Nu apmēram kā realitātes šovā - kuŗš atradīs ēdienu, nenomirs badā. Atradām, un nenomirām. Pēc vakarinām atlika tikai sagatavoties nākamajai dienai, kas bija maratons.
|
|
| |
Mango | Datums: Ceturtdiena, 12.04.2012, 05:37 | Ziņojums # 4 |
 Majors
Ieraksti: 81
Reputācija: 1
| Forshiii, smaidigs, laimigs Kinietis
Mango meitēns Indonēzijā! Tas laikam izsaka gana daudz :p
|
|
| |
Sviests | Datums: Trešdiena, 30.05.2012, 21:51 | Ziņojums # 5 |
 Apakšpulkvedis
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 147
Reputācija: 7
| Vispār Handžou ir viena no Ķīnas pērlēm, bijusi arī pāris 100 gadu Ķīnas galvaspilsēta. Ļoti skaista, jauka vieta ar savu burvību un tur vēl ir ļoti daudz ko redzēt bez tās Pagodas un zoodārza, man personiski pat prātā neināca doties tos dzīvniekus apskatīt. Ja puse ceļojuma apraksta par tik vienreizēju vietu sastāv no hosteļa un viesnīcas, jeb sadzīves apstākļu izklāsta, tas nav nopietni!
|
|
| |
Ķīnietis | Datums: Sestdiena, 14.07.2012, 06:04 | Ziņojums # 6 |
 Leitnants
| Quote Ja puse ceļojuma apraksta par tik vienreizēju vietu sastāv no hosteļa un viesnīcas, jeb sadzīves apstākļu izklāsta, tas nav nopietni! Saproti pats, katram ceļotājam iespadi ir savādāki. Un vietas, ko katrs apskata arī nav vienas un tās pašas. Kā pats rakstīji, Tev pat prātā neienāca doties uz Zoo. A man ienāca. Turklāt ceļojumu ietekmē arī gadalaiks un laikapstākļi. Tas, ko es rakstīju par hosteli bija domāts informatīvi, lai ceļotāji, kas plāno finanses un grib doties ceļojumā uz Handžou, rēķinās ar iespējamību un ir kaut mazliet sagatavoti. Forši, ja tas tā nenotiek, bet, ja nu....
|
|
| |
Fendermans | Datums: Sestdiena, 14.07.2012, 09:16 | Ziņojums # 7 |
 Majors
Ieraksti: 80
| Quote (Ķīnietis) Tas, ko es rakstīju par hosteli bija domāts informatīvi, lai ceļotāji, kas plāno finanses un grib doties ceļojumā uz Handžou, rēķinās ar iespējamību un ir kaut mazliet sagatavoti.
Un tas ir ļoti pareizi!
Kukera kū
|
|
| |
Sviests | Datums: Trešdiena, 18.07.2012, 15:29 | Ziņojums # 8 |
 Apakšpulkvedis
| Viens ir izvēlēties uz kurieni braukt, otrs varbūt pat svarīgāks - kad īsti braukt, jo saputrojoties ar labāko laiku var izčakarēt visu braucienu. Katrā gadījumā tiešām - ziema, būtībā visai Ķīnai nav tas labākais laiks. Aizbraucot pirmo reizi uz Ķīnu nezināju, ka tur būtībā nav iespēju nopeldēties - vai nu smird ne pa jokam, jo upe jau ir labākā miskaste - visu uzreiz aiznes prom, vai nu aizliegts. Tā kā Handžou skaistajā West lake nepaplunčāsies, kas vasarā ir pilnīga avārija. Tātad normālai atpūtai obligāti nepieciešams hotelis ar baseinu! Pie viņu cipariem tā nav nekāda problēma. Paskatijos to Hosteli - 6 lati par istabiņu, nu un ko var gribēt par tādu ciparu. Aizbraukt uz otru pasaules malu, kur labu labā viesnīca ar visu baseinu maksā sākot no 15 latiem un sākt žmiegties, nē labi - katrs izklaidējās kā grib. Varēja ar pieminēt, ka pēc kultūras revolūcijas lielākā daļa apskates objektu ir pilnīgākā putaplasta māksla, kičš par tēmu sens vēstures piemineklis. Tomēr Handžou netrūkst arī īstu pērļu, kaut piemēram Lingyin temple ar klintīs cirstajiem budām, kas tiešām ir vecs un autentisks.
|
|
| |
Ķīnietis | Datums: Piektdiena, 20.07.2012, 15:50 | Ziņojums # 9 |
 Leitnants
| nu tas jau ir ekstreemi peldeeties upee. Kjiinieshi piechuraas, piekakaas, dreebes izmagaas, pashi nopeldeesies. Kursh ljaus peldeeties <<West lake>>? tikai taadaa gadiijumaa, ja paar bortu paarkriit. kaads baseinam sakars ar celjoshanu? es neesmu taada celjotaja, kas pie apskates objektiem pievienotu viesniicas baseinu. ja runa ir par termaalajiem avotiem, taa ir cita lieta. Uzsvars sheit tiek likts uz vaardiem <<termaalie avoti>>, ne baseins. Kaa tad ir - vai celjoshana ir seedeeshana viesniicaa ar baseinu vai jaunu vietu iepaziishana?? Un ja jau brauc uz veel nezinaamu vietu, tad tachu kaut ko pirms tam palasa, uzzina. Nav jau taa, ka visi kas brauc celjojumos ir mulkji. Tad jau var vienkaarshi panjemt no Vikipeedijas un parkopeet, lai nav jaaraksta nekas, elementaari. Un es shajaa celjojumaa nebraucu viena, kas noziimee, ka ir jaatrod kompromisi.
|
|
| |
Sviests | Datums: Piektdiena, 20.07.2012, 17:11 | Ziņojums # 10 |
 Apakšpulkvedis
| Ar ceļošanu tāpat kā ar visu pārējo - lai tiešām izprastu kādu jomu, viņā ir nopietni jāiebrauc, kam ir vajadzīgs pailgs laiks, bet laika ir tik cik ir - visam nekādi nepietiks. Dabūt intresantāko vietu sarakstu ir pats vienkāršākais, daudz grūtāk ir iebraukt ko tad no tā visa tiešām būtu jāredz. Vikipēdijā jau nebūs uzrakstīts, ka šis templis ķipa no 1000.gada patiesībā ir restaurēts 2008.gadā, visi pieminekļī ir no putaplasta un ar celtnes seno vēturi to visu saista pāris senu akmeņu. Visi ceļotāji loģiski nav muļķi, bet šamējo jau nekur netrūkst, ko apliecina kuplais pseido vietu apmeklētāju skaits. Katrā gadījumā mēģinam mācīties no citu kļūdām un tāpēc lasām atsauksmes. Pirmais līmenis - vai uz konkrēto vietu vispār jēga triekties, nākošajā līmenī jau sākam skatīties ko īsti tur darīt un redzēt, pēdējais sadzīves jautājumi - kur palikt, kur ēst, šopings utt. Nebūtu es Handžou bijis, pēc Tavas atsauksmes, nekad prātā neienāktu uz turieni doties, tāpēc ar te izpaudos, jo vieta tiešām ir skaista un tur ir ko redzēt un darīt. Manā izpratnē rīta un vakara peldiens, kaut vai baseinā, ja jau citur nav kur, mums tik karstajā Ķīnas vasarā, ir ceļojuma neatņemama sastāvdaļa, papildu kaifs ar kura palīdzību var iegūt spirgtumu un spēku visai dienai vai ar naktij. Ceļošana ir arī bauda, tāpat kā mīlēšanās nav tikai bērnu radīšanai! Handžou West Lake:
Ziņojums rediģēts Sviests - Piektdiena, 20.07.2012, 17:13 |
|
| |
Ķīnietis | Datums: Sestdiena, 21.07.2012, 03:15 | Ziņojums # 11 |
 Leitnants
| braucot uz kaadu vietu tu tachu apskati vairaakas atskaites , ne tikai vienu. uz viena celjotaaja atskaiti nevar balstiities, izlemjot ko grib redzeet celjojuma laikaa un ko nee. Tas nav objektiivi. UN, ja tev neshkjiet, ka mana atskaite bija atsakites veerta, tad uzraksti savu atskaiti, dalies iespaidos, nevis purpini.
|
|
| |
Sviests | Datums: Sestdiena, 21.07.2012, 06:56 | Ziņojums # 12 |
 Apakšpulkvedis
| Mēs esam dažādi, pat Tava paraksta Ventilātora Li domu pārnesot realitātē sanāks daudz variantu, no kuriem ne visi atbildīs tās butībai. Kaut vai alga ko saņemam - kas tad tā īsti ir, zivs vai makšķere, vai tas varbūt atkarīgs tikai no tā kā tā nauda tiek iztērēta? Dzīvē vienu ar otru sajaukt ir viegli un kas vienam būs pareizs otram pilnīgi garām, un bieži cilvēki nemaz napamana, ka viņiem ir iedota makšķere uztverot to pilnīgi savādāk. Manā izpratnē rakstīšana šeit tomēr nebūtu uzskatāma par purpināšanu. Rakstīju tikai ar vienu domu, pievērst uzmanību tik skaistajai Handžou, nekā personīga. Pie tam visas atskaites neizlasīsi, pārsvarā jau braucam vai vismaz pačekojam vietas, kas mūs ar kaut ko aizķer, paņem, šo stīgu Tavā aprakstā par Handžou nesajutu, lai gan tā ir vieta, kuru esot Ķīnā būtu stabili jāredz.
|
|
| |
Ķīnietis | Datums: Sestdiena, 21.07.2012, 08:23 | Ziņojums # 13 |
 Leitnants
| Sanjemt naudu un pelniit naudu ir divas dazhaadas lietas. Manaa uztveree. Ja Tev iedod zivi, ir varianti, ko un kaa dariit - apeest, paardot. Ja iemaacaas makskjereet, viss atkariigs no prasmes pielietot to dziivee. Ko lai Tev saka - nu nebija man ta konekshena ar Hangzhou. Tas, ka Tev bija, mani tikai priecee. Es uzskatu, ka ir citas, manis ieveeriibas un celjoshanas veertas vietas - Tibeta, Chengdu, Guilin, Xi'an, avataru kalni. Es netiecos izraadiit sajuusmu par lietaam, vietaam vai cilveekiem, par ko juusmo lielaakaa dalja cilveeku, ja manii nav shiis sajuusmas. Tad man ir jautaajums, kaapeec Tu neraksti atskaiti par Kjiinu, lai citi var palasiit dazhaadus redzeejumus par celjoshanu apkaart "milzenim".
|
|
| |
penelope | Datums: Sestdiena, 09.11.2013, 11:31 | Ziņojums # 14 |
 Seržants
Ieraksti: 22
| Foršs apraksts, sevišķi ja neplānots, kas ir pats labākais ceļojumos. Bildes tāpat var apskatīt netā un ķīniešu mājas lapās, ar to jāsaraucas vismazāk. Un Sviestam tiešām nav aprakstu par ceļojumiem, kā vien apšaubāmi komentāri, ja jau cilvēks tik daudz zin, vajadzētu padalīties ar citiem. Viens ir daudz runāt, otrs darīt. Divas pilnīgi atšķirīgas lietas. Un lapas par ķīnu tiešām daudz, arī apraksti http://tripwow.tripadvisor.com/slideshow/china/hangzhou.html
Būt pilnīgi sterilam šajā pasaulē ir lielākā muļķība, dzīve pārāk īsa!
|
|
| |
Sviests | Datums: Otrdiena, 12.11.2013, 20:07 | Ziņojums # 15 |
 Apakšpulkvedis
| Vispār jau komentāru rakstīšana ir dalīšanās savās domās ar citiem, un savu domu, ka Handžou ir ļoti skaista un apmeklēšanas vērta vieta es šķiet paudu skaidri. Mani komentāri šeit ir tikai tāpēc, ka apraksta autorei bija pretējs viedoklis, viņa nolika vietu, kas mani sajūsmināja. Mēs nodevām vairāk vai mazāk produktīvu dsikusiju par tēmu, kuras galvenais uzdevums - radīt cilvēkiem kas šo visu lasa vismaz intresi par Handžou, lēmuma pieņemšana braukt/nebraukt jau ir katra paša darīšana. Pēc manām domām, lai paustu savu viedokli vai attieksmi nav obligāti jāraksta ceļojumu apraksti, to var izdarīt arī ar komentāru palīdzību. Formāts īsāks, bet būtību jau nemainās! Tas, ka mani komentāri Penelopei nepatīk un šķiet apšaubāmi - nerakstu lai kādām patiktu, rakstu lai paustu savu viedokli, lai rosinātu diskusiju, lai citiem būtu iemesls padomāt! P.S. Tas, ka man nav ceļojumu aprakstu gan neatbilst patiesībai. Penelope - nevajag vēlreiz apliecināt to, ka latvietim mīļākais ēdiens ir otrs latvietis, šī labuma tāpat pietiek.
|
|
| |
|