Otrdiena, 24.06.2025, 23:59
Sveicināti Viesis
RSS
Indoķīnas ceļojumi
Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II – Vjetnama - Page 4 - Forums
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 4 no 4
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Foruma moderators: MelnāPrincese  
Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II – Vjetnama
MelnaisDatums: Otrdiena, 15.08.2017, 14:06 | Ziņojums # 46
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
Vienu dienu veltīju Saigonas apskatei, nekas sevišķs. Esmu jau pietiekoši daudz aprakstījis Saigonu. Te nekas nav mainījies, viss praktiski tieši tāpat kā iepriekš. Vairāk nevēlos atkārtoties. Klīstot pa Saigonu, gadījās misēklis, saplīsa mans slīperis. cranky Pats par sevīm Āzijā tas būtu pilnīgs nieks, slīperus tur tirgo ik uz stūra. Un ja runājam pa Saigonu, tad tas nav nekāds izņēmums, var pat teikt, ka tādu slīperu tirgotāju uz vienu nosacīto m2 šeit ir vairāk nekā citur Āzijā. Tikai ne manā konkrētā gadījumā, kā saka: "trāpījos ne tajā vietā un ne tajā laikā". Brīdī kad saplīsa mani slīperi es atrados Saigonas biznesa rajonā, te ielu tirdzniecība aizliegta. Ir tikai krutie "ADIDAS", "NIKE" vai līdzīgi brendu veikali. Debila situācija, stāvi ar basām kājām uz karsta asfalta, padusē iespiestas saplīsušie slīperi un apkārt tikai veikali ar neadekvāti un nepamatoti augstām cenām. crazy Tā arī nācās basām kājām iet pa ietvi vairāk nekā kilometru, līdz tiku līdz vienai lavočkai, kur tirgoja slīperus. Pārdevēja, redzot nelaimīgo ārzemnieku basām kājām un saplēstiem slīperiem padusē, ne acu nemirkšķinot pamatīgi uzskrūvē cenu, par slīperu pāri prasa 5$, bet ar uzrakstu "ADIDAS" ….. nepalīdz nekāda kaulēšanās, vecā vjetnamiete saprot manu bezpalīdzīgo situāciju. Nav variantu, ņemu slīperus par 5$. Tā lūk man gadījās priekšpēdējā dienā pirms izlidošanas uz mājām. hands

Pēdējā dienā pat nebraucu uz Saigonas centru, pavadīju visu dienu hoteļa apkārtnē beidzamo dienu izbaudīdams "Saigon" alu dažādos krogos. booze Viens no krogiem man sevišķi iepatikās, tur gan nebija "Saigon" alus, bet gan "Ha Noi" izlejamais alus. Šeit komplektā tika dotas mitrās salvetes, katram letiņam tik mīļā un sirdij tuvā iepakojumā ar ugunskrustiem. Atļāvos pat vienu iepakojumu nospert, ar domu varbūt Plineram vai Ždanokai aizsūtīt, lai viņi arī papriecājas. crazy Varbūt beidzot sapratīs, ka šai zīmei ir krietni senāka vēsture, nekā tikai tas īsais brīdis, kad viens plānprātiņš Hitlera izskatā nolēma šo zīmi uzurpēt. Zīme nav vainīga tikai tāpēc, ka viņu kāds ir izmantojis sliktiem mērķiem, tas nevar būt par attaisnojumu šo zīmi aizliegt, vai noliegt. Tad jau tas pats attiecas arī uz piecstaru zvaigzni. Visiem šiem noliedzējiem un aizliedzējiem būtu vērts paviesoties Āzijā, katrā no valstīm (kur ir budisms) šī zīme ir cienījama un tiek plaši lietota.

Tā arī tika sagaidīts 9.marts. Izmantoju hoteļa sniegto servisu un ar komfortu tiku nogādāts lidostā.

Iečekošanās, robežkontrole un jau esmu neitrālā teritorijā. Lidojums ar aviokompāniju "Aeroflot" caur Maskavu. Man par pārsteigumu ļotene praktiski pilna. Pats lidojums bez starpgadījumiem. Maskavā kārtējās kataklizmas. Jau iepriekš redzēju, ka lidojumam no Maskavas uz Rīgu aviokompānija "Aeroflot" lidojumiem izmanto bēdīgi slavenās lidmašīnas " Sukhoi SuperJet 100". crazy Ļotene tika padota atbilstoši grafikam, piepildīta viņa bija par 1/3. Sākām kustību uz skrejceļa pusi, kad lidaparāts apstājās. Minūtes 20 stāvējām uz vietas, kad tika paziņots, ka nekur nelidosim, tehniskas ķibeles. Nepavelti saka, ka šīs ļotenes vairāk stāv uz zemes un tiek nemitīgi remontētas, nekā lido. Tikām nogādāti atpakaļ lidostas terminālī. Pēc 30 minūtēm tika padots cits "SuperJet", tikai vecāks. cranky Droši vien no pirmās partijas. Tad nu beidzot varējām uzsākt lidojumu uz Rīgu. Nevarētu teikt, ka šis lidojums man sagādāja baudu. Bet nu neskatoties uz visu, veiksmīgi ar 2 stundu kavēšanos tika sasniegta Rīga.

Pēc 5 mēnešu prombūtnes esmu atgriezies Dzimtenē. Ar to šī gada ziemošana vēl nav beigusies. Neliela atpūta mājās, ņemu Melno Princesi un jau 18.marta agrā rītā uzsāksim savu ceļojumu. Mājās plānots atgriezties 18.aprīlī.

Nedaudz secinājumi par Vjetnamu. Kopš manas iepriekšējās reizes politiskā situācija šeit ir jūtami uzlabojusies. Vairs nav tik nomācoša komunistisko ideju propaganda. Vēl jau var redzēt šāda veida plakātus uz ielām, sevišķi pie valsts iestādēm, skolām, bet kā jau teicu tas vairs nav tik plaši un nomācoši. Sakarā ar vīzu cenas samazināšanu un lielākiem uzturēšanās periodiem padara šo valsti pievilcīgu ziemošanai. Tas, ka šeit ir lētas naktsmītnes, pārtika, alus un viss pārējais, jau bija zināms iepriekš. Visā visumā Vjetnamas tēls manās acīs ir krietni uzlabojies. Iespējams, varētu tikt izskatīts jautājums par 6 mēnešu ziemošanu Vjetnamā. Tas varētu labs un nosacīti lēts pasākums. IMHO

[END]
Pievienotie faili: 5854447.jpg (80.1 Kb) · 7703121.jpg (64.2 Kb) · 1478147.jpg (58.3 Kb)

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

• Lappuse 4 no 4
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Meklēšana:

Copyright MyCorp © 2025
Vietne ir izveidota uCoz sistēmā